هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#مهارت_پژوهشی
#خلاصه_نویسی
🔸پیام شماره (3)🔸
❇️انواع خلاصه نویسی
خلاصه نویسی، شامل فنون مختلف یادداشت برداری، حاشیهنویسی، خطکشی زیر جملات، دسته بندی و علامتگذاری میشود که بسته به شرایط و نوع مطالعه، میتواند مختلف بوده و حتی برای یک درس، موارد متعددی را شامل شود.
1️⃣روش اول : علامت گذاری
بهترین فن مطالعه، درگیر شدن با مطلب یا به اصطلاح، مطالعه فعال است. علامتگذاری، سریعترین روش برای مطالعه فعال است و البته نکات مهم را نیز مشخص میکند.
🔹نکات قابل توجه در این روش:
1)زمانی که مطلبی را مطالعه میکنید، جایی که برایتان سؤال باقی میماند و مطلب را به طور کامل متوجه نمیشوید، از علامت سؤال (؟) استفاده کنید و کنار آن مطلب علامت بزنید.
2)هرجا احساس نمودید که مطالب، پرسش خیز بوده و در آن به نکته مهمی اشاره شده است، علامت تعجب(!) بگذارید و جایی که به یک کلمه یا عبارت کلیدی برخوردید، دور آن را خط بکشید و پاراگراف های مهم را با ستاره (*) مشخص کنید.
3)به طور کلی، هنگام مطالعه، استفاده از علامت گذاری، سرآغاز خوبی برای مطالعه دقیق و فعال است.
4)دقت داشته باشید که در استفاده از علامتها و انتخاب جملاتی که خط کشی میشوند، زیادهروی نکنید؛ چرا که در مطالعههای آتی حوصلهتان سر میرود.
⬅️ادامه دارد.....🔻
•┈┈••••✾•🌿🌼🌸🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
NoorHadith(Ver.1.0.8).apk
13.63M
#معرفی_نرم_افزار_پژوهشی
#جامع_الاحادیث #نسخه_اندروید
#رایگان_محدود
نرم افزارجامع الاحادیث امروز دیگر نیاز به معرفی و تبلیغ ندارد. گرچه نیاز به آموزش دارد چرا که بسیاری، تنها کاری که با آن انجام میدهند باز کردن چند کتاب حدیثی است و اگر خیلی پیشرفت کرده باشند چند کلمه هم در آن جستجو میکنند!
چند سالی است مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور در کنار عرضه ویندوزی و ابری abrenoor.ir این نرم افزار، پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث را نیز راه اندازی کردهاست. از بهترین امکانات این پایگاه لینک کردن احادیث به noorlib.ir و noormags.ir است.
تجربه کنید👈hadith.inoor.ir
#نسخه_رایگان_اندروید🖕🖕
#پیشنهادنصب
#جامع_الاحادیث
@hamid2560
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام اول)
✅شرایط مطالعه
🔰بکارگیری شرایط مطالعه یعنی بهره وری بیشتر از مطالعه
شرایط مطالعه ، مواردی هستند که با دانستن ، بکارگیری و یا فراهم نمودن آنها ، می توان مطالعه ای مفیدتر با بازدهی بالاتر داشت و در واقع این شرایط به شما می آموزند که قبل از شروع مطالعه چه اصولی را به کار گیرید ، در حین مطالعه چه مواردی را فراهم سازید و چگونه به اهداف مطالعاتی خود برسید و با دانستن آنها می توانید با آگاهی بیشتری درس خواندن را آغاز کنید و مطالعه ای فعال تر داشته باشید :
1️⃣ آغاز درست :برای موفقیت در مطالعه ،باید درست آغازکنید؛
2️⃣ برنامه ریزی : یکی از عوامل اصلی موفقیت، داشتن برنامه منظم است؛
3️⃣ نظم و ترتیب: اساس هر سازمانی به نظم آن بستگی دارد؛
4️⃣ حفظ آرامش: آرامش ضمیر ناخود آگاه را پویا و فعال می کند؛
5️⃣ استفاده صحیح از وقت؛
6️⃣ سلامتی و تندرستی: عقل سالم در بدن سالم است؛
7️⃣ تغذیه مناسب: تغذیه صحیح نقش مهمی در سلامتی ذهن دارد؛
8️⃣ ورزش : ورزش قدرت تمرکز را تقویت میکند؛
9️⃣ خواب کافی: خواب فراگیری و حافظه را تقویت می کند؛
🔟 درک مطلب:آنچه در حافظه بلند مدت باقی می ماند، یعنی مطالب است.
⬅️ادامه دارد.....🔻
•┈┈••••✾•🌿🌼🌸🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
📚شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh
هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام دوم)
⁉️چگونه در هنگام مطالعه تمرکز داشته باشم ؟ (14 روش)
تمرکز_حواس در هنگام مطالعه، کلید اصلی و اساسی درک و فهم مطالب است و کلید اساسی تمرکز حواس، استفاده از روش هایی است که باعث تقویت و پرورش مهارت های لازم برای این کار است. این روش ها عبارتند از:
1️⃣طرح سؤال
طرح سؤال پیش از مطالعه دقیق، فرد را وادار می کند تا به طور فعالانه و با تمرکز، دقت کافی، انگیزه و علاقه، به مطالعه بپردازد. طرح سؤال هنگام مطالعه، یکی از روش هایی است که خواننده را فعال و به طور عمیق او را درگیر مطالعه می کند و سبب برانگیختن جدیت و تلاش وی به هنگام مطالعه می شود.
2️⃣تندخوانی
مطالعه سریع یا تندخوانی، فرصت جولان به ذهن نمیدهد و سبب برقراری تمرکز حواس هنگام مطالعه می شود ولی اگر سرعت پایین باشد ذهن وقت اضافه می آورد و از این شاخه به آن شاخه میپرد.
3️⃣ خواندن اجمالی
در این روش خواننده مطالب را سازمان دهی کرده، آنگاه هدف از مطالعه، مقدار زمان و میزان دشواری کتاب را تخمین می زند و با صرف نظر کردن از جزئیات به نمونه گیری سریع از نکات اصلی می پردازد.
4️⃣جدیت در مطالعه
به محض نشستن پشت میز مطالعه، خواندن را با جدیت شروع کنید؛ زیرا اگر سریع مشغول به کار مطالعه شوید، تمرکز حواس زود به دست می آید. اجازه ندهید چیزی جز مطالعه، ذهن شما را مشغول کند. تصمیم بگیرید و مقدار زمانی را برای مطالعه مشخص کنید و خود را به مدت زمانی خاص محدود کنید. در این زمان، از مطالعه دست نکشید و به مطالعه ادامه دهید؛ اما زمان مطالعه را طولانی نکنید. بیهوده وسواس به خرج ندهید و بهانه تراشی نکنید. به خود تلقین کنید که فرد بااراده ای هستید و می توانید هر درسی را به خوبی مطالعه کنید.
5️⃣ استفاده از راهنما به هنگام مطالعه
استفاده از یک راهنما، چون انگشت سبابه، مداد و...، باعث تمرکز حواس بهتر، عادت به روان خواندن، جلوگیری از برگشت برای دوباره خواندن و اتلاف وقت و جلوگیری از خستگی چشم و ذهن می شود.
6️⃣خط کشیدن زیر مطالب مهم
7️⃣ داشتن علاقه به مطالعه
سعی کنید با ایجاد انگیزه های نیرومند و در نظر گرفتن هدف هایی که برایتان مهم و جالب توجه است، نسبت به مطالعه، شوق و علاقه پیدا کنید. موقعیت هایی را که نمی توانید در آنها تمرکز حواس داشته باشید، تجزیه و تحلیل کنید؛ احساسات خود را مورد بررسی قرار دهید و بدایند که چه عواملی افکار شما را دگرگون می کنند. افکار منفی و بیمارگونه را از خود دور کنید و هر موقعیت را تا حدی که می توانید، به طور منطقی، تعبیر و تفسیر کنید.
⬅️ادامه دارد.....🔻
•┈┈••••✾•🌿🌼🌸🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
📚شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh
📚 امام صادق(ع) می فرمایند:
📒{تَواضَعُوا لِمَن طَلَبتُم مِنهُ العِلمَ}
🔰دربرابر کسی که ازاودانش می آموزید فروتن باشید.
💢 منبع: کافی، ج۱ ، ص۳۶
📩 ارسالی یکی از اعضای محترم کانال "جناب آقای علیرضا خوانی یغما"
--------------""""""""---------
🅿️ درمسیر پژوهش باشیم
@hamid2560
🔶سه راهکار مهم در #مبارزه_با_نفس
1⃣ابليس، شاگرد نفس است، اگر شما بخواهيد اين نفس را که استاد شيطان است، بکوبيد و رامش کنيد، بايد خود را فقير کنيد، [يعنی] بايد خودتان را در مقابل عظمت حضرت حق، هيچ بدانيد.
2⃣بعد از اين مرحله، مرحله شب زنده داری است. اين دو راه، راه مبارزه با نفس است.
🔸بايد نه آنقدر تنبل باشيد که مردم بگويند وبال جامعه است و نه آنقدر فعاليت در دنيا داشته باشيد که عرف بگويد چهار دست و پا افتاده روی دنيا.
3⃣اگر اراده کنی که خودت را از گناه حفظ کنی، پروردگار هم در هنگام ارتکاب معاصی، برای تو ايجاد مانع می کند.
📕آيت الله #حق_شناس (ره)، نشريه قدر، شماره21
✅مطالعه بفرمائید خیلی فوق 👌👌😍
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
📡 http://eitaa.com/joinchat/630849539C3403cf3433
هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#ادامه_کارگاهمقالهنویسی
#جلسهسیوششم(6️⃣3️⃣)
🔵(بخش سوم)
1️⃣1️⃣فرضیه:
بیان حدس یا فرضی در مورد روابط احتمالی بین دو یا چند متغیر.
2️⃣1️⃣نظریه:
نظریه ها در مفهوم کلی، قضایایی هستند که مطابق قواعدی کامل شدهاند، به بیان دیگر، این قضایا مطابق با قانون معین و بر اساس دادههای قابل مشاهده به همدیگر مربوط شدهاند. از این قضایا به عنوان وسایلی برای پیشبینی و تبیین پدیده های قابل مشاهده استفاده میشود.
3️⃣1️⃣متغییر:
ویژگی ، صفت یا عامل مشترک بین افراد جامعه می باشد.(هر چیزی که ارزش متفاوتی داشته باشد؛مثل: طول،وزن)
4️⃣1️⃣متغیرکمی:
متغیر هایی که از نظر مقدار و ارزش، با هم متفاوت هستند و کمیت آنها دست خوش تغییر قرار می گیرد و مقدار آنها را می توان با یک عدد نشان داد.مانند قد، وزن و....
5️⃣1️⃣متغیر کیفی این مقادیر بر خلاف متغیر های کمی ، قابل اندازه گیری نیستند و در حقیقت مقدار آنها را نمی توان توسط عدد،نشان داد.
مانند رنگ،جنس و ...
6️⃣1️⃣متغیر مستقل:
این متغیر توسط محقق ،انتخاب و اندازه گیری میشود.در پژوهش های آزمایشی و شبه آزمایشی،متغیر مستقل توسط محقق ، مورد تغییر و دستکاری قرار می گیرد و اثرات کلی آن ، مشاهده و مورد بررسی قرار می گیرد ولی در تحقیقات و پژوهش های غیر آزمایشی،دست خوش تغییر قرار نمی گیرند و متغیری است که از قبل وجود دارد و تاثیر آن روی متغیر وابسته فرض می شود.
7️⃣1️⃣ متغیر وابسته:
تغییر بوجود آمده در این متغیر، تحت تاثیر متغیر مستقل است. پژوهشگر این تغییرات را روی متغیر مستقل انجام می دهند و اثرات کلی آن را روی متغیر های وابسته مورد بررسی قرار می دهند.
در تحقیقات به متغیر های مستقل علت و به متغیر های وابسته معلول نیز گفته می شود.
ــــــــــــــــــــ
🅿️در مسیر پژوهش باشیم @hamid2560
هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#کارگاهمقالهنویسی
#جلسهسیوهفتم(7️⃣3️⃣)
🔶(بخش چهارم)
8️⃣1️⃣مقاله:
یکی از شیوه های تنظیم گزارش پژوهش، شیوه گزارش فشرده یا «مقاله» است.
نوشتن مقاله، یکی از مناسب ترین راه های معرفی و اشاعه دست آوردهای پژوهش است؛ زیرا به دلیل فشرده بودن، هم مجلات علمی آن را منتشر می سازند و هم مورد توجه و مطالعه علاقمندان قرار می گیرد.
9️⃣1️⃣مقالات مروری:
مقاله هایی که برای تلخیص وضعیت فعلی یک حوزه نوشته می شود. این مقالات به تحلیل و بحث راجع به سایر مقالاتی که قبلا و توسط دیگران نشر شده اند،می پردازند.
0️⃣2️⃣فیش برداری:
روشی است که در آن اطلاعات مورد نظر محقق بر روی برگه ها و یا کارت هایی که از متن برگرفته از کتاب یا منبع اطلاعاتی بدست امده نوشته می شود که به صورت نقل قول مستقیم ، چکیده یا خلاصه وار و یا چسباندن کپی مطلب بر روی فیش می باشد.
✅برخی از #اهداففیشنویسی عبارت اند از:
جمع آوری مطالب در فرصت های مختلف،
یادداشت کردن نکته ها به خاطر مرور و مطالعه مجدد و جبران فراموشی،
یادداشت کردن مطالب تا در فرصت مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
ــــــــــــــــــــ
🅿️ در مسیر پژوهش باشیم @hamid2560
هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#کارگاهمقالهنویسی
#جلسهسیوهشتم(8️⃣3️⃣)
(بخش پنجم)
1️⃣2️⃣سرقت علمی:
سرقت علمی شامل اقتباس نزدیک افکار و الفاظ نویسنده دیگر، تناظر یک به یک در بیان اندیشه ها و شباهت های ساختاری در نوشتار یا انتساب ایده ها، فرآیندها، نتیجه ها یا کلمه های دیگران به خود، بدون ارجاع مناسب است.
ترجمه کل یا بخشی از آثار دیگران بدون کسب اجازه و معرفی آن به عنوان یک پژوهش اصیل از #مصادیقسرقتعلمی است.
پژوهشهای مختلف #مصادیقمتنوع و بسیاری را برای سرقت علمی ذکر کردهاند که با یک دستهبندی کلی انواع آن را به صورت زیر معرفی کرد:
✅خود سرقتی علمی ( انتشار و ارسال چندگانه، پراکندهنگاری)؛
✅کپی برداری و نقل قول؛
✅انتشار به زبان دیگر بدون توجه به قوانین چگونگی استفاده (ترجمه)؛
✅استناد ندادن و استناد نامتناسب؛
2️⃣2️⃣خود سرقتی علمی ( انتشار و ارسال چندگانه، پراکندهنگاری):
این اصطلاح که از آن با عنوان «دستبرد به خود» یا «سرقت علمی از خود» نیزیاد میشود به این معنی است که فرد اثر منتشرشده خود را در قالبی جدید، با عنوانی جدید بدون داشتن حرفی نو و همچنین بدون استناد و اذعان مناسب منتشر سازد و خود را از امتیاز انتشار یک اثر جدید بهرهمند کنید.
ــــــــــــــــــــ
🅿️ در مسیر پژوهش باشیم
@hamid2560
هدایت شده از ۴۷۶/ یاصاحب الزمان(عج)
#کارگاهمقالهنویسی
#جلسهسیونهم(9️⃣3️⃣)
(بخش ششم)
3️⃣2️⃣کپی برداری و نقل قول
این مورد حداقل تحت سه حالت ممکن است رخ دهد:
✅نقلقول مستقیم؛
✅نقلقول غیرمستقیم؛
✅نقلقول مکرر؛
4️⃣2️⃣نقلقول مستقیم:
زمانی است که فرد به صورت مستقیم آثار دیگران را رونویسی کند بدون اینکه به این نکته توجه داشته باشد که در هنگام نقلقول مستقیم لازم است علاوه بر ذکر استناد که جزء اصلی است،از علامت گیومه «» در فارسی و کوتیشن در انگلیسی نیز استفاده کند.
5️⃣2️⃣نقلقول غیرمستقیم:
مربوط به وقتی است که فرد از نوشتههای دیگران استفاده میکند اما ایده و مطالب دیگران را با کلمات خود بیان میکند و در واقع مضمون نقل میشود.
در چنین شرایطی استناد باید ذکر شود و با توجیه اینکه رونویسی انجام نشده نمیتوان از ذکر استناد چشم پوشید.
✅بازنویسی کردن(یعنی نوشتن مطلب و ایده دیگران با کلمات خود و خلاصهنویسی (کوتاه کردن مطلب و ایده دیگران با کلمات نویسنده) نیز مشمول استناد است و در صورت استناد ندادن، سرقت علمی محسوب میشود.
6️⃣2️⃣نقلقول مکرر :
هم به زمانی برمیگردد که فرد تصور میکند چون استناد میدهد میتواند هر میزان که میخواهد از نوشتههای دیگران کپیبرداری کند. گرچه در جایی صحبت از مقدار استفاده از آثار دیگران نشدهاست اما واضح است که نمیتوان مطالب یک مقاله را ولو با ذکر استناد به کرّات نقل کرد و مدعی بود که اثر جدیدی خلق شده است.
#اتمام_کارگاه_مقاله_نویسی #کارگاه_بعدی #آشنایی_با_ورد
ــــــــــــــــــــ
🅿️ در مسیر پژوهش باشیم
@hamid2560
۰•━══❀✨✨🔅﷽🔅✨✨❀══━•۰
#حدیث_پژوهشی
🔰شاه کلید پژوهش چیست؟
🔻عن رسول الله (صلی الله علیه وآله): العلمُ خَزائنُ و مَفاتیحُها السوالُ. (تحف العقول، ج 2، ص 41)
🔻دانش گنجینه هایی است که کلیدهای آن سوال است.
✅پانوشت: با نگاهی دیگر می توان گفت: این روایت افزون بر «سوال از معلم» بر «سوال از خود» نیز قابل انطباق است.
پژوهش غالبا با مشاهدۀ یک «مشکل» جرقه می خورد و با پرسشِ محقق از خود درباره چیستی، چگونگی و چرایی آن روی ریل می افتد. پس کلید بازکردن گنجینه های دانش، طرح پرسشهای دقیق است.
اتفاقا یافتن پاسخ نیز از مسیر درک درست و عمیق صورت مسئله می گذرد. نقل شده از انیشتین پرسیدند: «اگر برای حل مسئلهای پیچیده فقط یک ساعت زمان داشته باشی، چگونه این کار را انجام میدهی؟» پاسخ داد: «۵۵ دقیقه را به فهمیدن صورتمسئله اختصاص میدهم و ۵ دقیقه برای یافتن راهحل وقت میگذارم.»
•┈┈••••✾•🌿🌼🌸🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh
💠مسابقه طرح و ایده های برتر 💠
📚در زمینه فعالیت انتشارات📚
انتشارات حوزه علميه خراسان در راستاي فعاليتهاي تحولي خود و جهت گسترش دامنه فعالیت انتشارات، ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و ارائه خدماتی بیشتر و ارزنده به طلاب و پژوهشگران معزز، در نظر دارد مسابقه طرح و ایده های برتر در زمینه فعالیت انتشارات این حوزه را برگزار نماید،
موضوعات طرح و ایده:
1️⃣ طرحهای اقتصادی برای تداوم و گسترش دامنه فعالیت انتشارات؛
2️⃣ اصول مشتری مداری انتشارات حوزه علمیه خراسان؛
3️⃣انتشارات چه انتظاراتی از طلاب و پژهشگران را می تواند محقق کند؛
4️⃣ اگر مدیر انتشارات باشید چه طرحهایی را اجرا میکنید؟
5️⃣چه نوع خدماتی از سوی انتشارات با استقبال عموم مواجه می شود؟
6️⃣نقش انتشارات در گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؟
✅🌟🌟هدایا:🌟🌟
💳به طرحهاي برتر كارت هديه خريد كتاب: بين 2،000،000 تا 10،000،000 ريال از سوي انتشارات حوزه علميه خراسان اهداء خواهد شد.
⏳ مهلت ارسال: 31 خرداد 99
🌺علاقه مندان می توانند طرح و ايده خود را در قالب تكميل فرم مربوطه به معاونت پژوهش ارسال نماييد.
🔰 فرم مسابقه را در پیام بعدی دانلود کنید و بعداز تکمیل به یکی از ادمین های زیر بفرستید:
https://eitaa.com/Ahmad_1563
@smm32008136pajohesh
•┈┈••••✾•🌿🌼🌸🌺🌿•✾•••┈┈•
💐دوستانتان را دعوت کنید؛❣️
💢معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
📚شناسه در سروش و ایتا
🆔 @howzehpajohesh