📝موش و حفره و انبار دولت
✍️ محمد هادی محمودی
جناب مولانا (ره) در مثنوي معنوي، ذيل داستان پادشاه يهود و وزير نصارا و در وصف تقليد عوام، مَثَل اعمال تقليدي ما را مثل آن دهقاني ميداند كه چهل سال در جمع گندم كوشيده است و باز انبارش خالي است، چرا كه «موش تا انبار ما حفره زده است، وز فنش انبار ما ويران شده است». اين كه موش «فن» دارد از ريزهكاريهاي مولانا است. «فن» در فارسي قديم هم به معناي مكر و حيله و فريب است و هم به معناي هنر و صنعت؛ هنوز هر دو معنا را تكتك، در دو تعبير «فوت و فن» و «علم و فناوري»، و با هم در «فن كُشتي» ميشنويم. موشِ تمثيل مولانا پنهانكار است؛ پنهان نيست كه اصلاً ديده نشود، اما به جا آورده نميشود، مثل وزير پادشاه يهود كه خود را نصارا جا زد و مردم را در لباس نصرانيت به حكومت يهود برگرداند. اين موش با قايمموشك بازي از ديده پنهان نميشود، بلكه به آشكارترين شكل روي صحنه خودنمايي ميكند، اما نميبينيمش، لباس ما را پوشيده است و در لباس ما روي صحنه است، ما خودمان را روي صحنه ميبينيم، اما ما نيستيم. چه بسا فنِ اين موش همان فوت و فنِ علم و فناوري باشد.
چندي پيش دوست تحليلگري يادداشتي نوشته بود كه «بچههاي شيكاگو از سانتياگو تا تهران» آمدهاند و نهاد علمي درست كردهاند و به سازمان برنامه «نفوذ» كردهاند و براي دولت جديد هم برنامه نوشتهاند و به اسم «علم اقتصاد» براي دولت تصميمسازي ميكنند. اين نفوذ اما نفوذي نيست كه امنيتيها أصلاً بتوانند آن را تشخيص دهند، نفوذ جاهلان مغرضي نيست كه «به اسم» علم اقتصاد وارد دولت شده باشند، بلكه نفوذ خود علم اقتصاد است. دولت به علم اقتصاد اطمينان كرده و علم اقتصاد برايش تصميمسازي ميكند، هرچند هنوز قلت و ان قلتهايي هم پيش روي تصميمات پيشنهادي ميگذارد و روند اصلاحات را كند ميكند. از قضا، دولت قبل هم اجمالاً همين كار را ميكرد و بسياري از آن تصميمات مناقشهبرانگيز مثل گراني بنزين، صرفنظر از شيوه اجرا، پيشنهاد عالمان اقتصاد دولت بود. هر دولت ديگري هم بيايد پيشنهاد علم تغييري نميكند. آيا عالمان اقتصاد نفوذياند؟
علم اقتصاد علي القاعده درست ميگويد. يافتههاي علم اقتصاد ظاهراً مستند به تجارب مكرر، أصول مسلم و ارزيابي همهجانبه اند، نميخواهم در اينها خدشه كنم و جايش اينجا نيست، اما به فرض همهي اينها، «اطمينان» به علم اقتصاد چطور ميتواند درست باشد؟ آيا علم اقتصاد ميتواند تصميم بگيرد؟ چرا عالمان اقتصاد «همان» سياستمداران نيستند؟ چرا به لباس سياستمداران نيازمندند تا روي صحنه بيايند؟ لباس سياستمداران لباس تصميم است. ما چيز زيادي راجع به تصميم نميدانيم، چندان به آن فكر نميكنيم و حتيالمقدور و به هر شكل ممكن آن را به تعويق يا به گردن ديگري مياندازيم. تصميم برد و باخت دارد، پيروزي و شكست دارد، وضعيتي پنهان با تصميم رقم ميخورد، با تصميم مسئوليت آنچه نميدانيم را برعهده ميگيريم. عالمان اقتصاد در بهترين حالت ميتوانند برخي عواقب كار را روشن كنند و نقطهي تصميم را بنمايند، اما گرفتن تصميم كار ديگري است. عواقب تصميم به كلي بر عهده تصميمگيرنده است، حتي عواقب روشن شده و روشن ناشدهي تصميم هم، بارِ عالمان اقتصاد هم به دوش سياستمداران است. آيا ميتوانيم تصميم بگيريم؟
صرفنظر از آنكه اين دولت و مسئولانش از تصميم چه ميفهمند و چقدر تصميمگيرندهاند، در روند چندين ساله دولت در ايران، سياستمداران روز به روز بيتصميمتر شدهاند. نفوذ روزافزون عالمان اقتصاد به دولت درست از همين «حفره» است، حفرهاي كه در درك دولت از خودش ايجاد شده. ماجراي گندم امروز هم پردهاي از همان ماجراي گندم چهل ساله مولانا است. دولت نميتواند تصميم بگيرد و به عالمان اقتصاد اطمينان ميكند. البته عالمان اقتصاد هم همه همنظر نيستند و بعضي نظرات و پيشنهادهاي ديگري دارند، اما اطمينان به آنها اگر به معناي واگذاري تصميم و مسئوليت تصميم به آنها باشد، مثل جايگزين كردن اين نفوذي با نفوذي ديگر است. مردم سياستمداران را مسئولان تصميم ميشناسند. متقابلاً انتظار دارند سختي تصميم را در چهرهي آنها ببينند، از اميد آنها به نتيجه تصميم باخبر شوند و آماده باشند. نتيجه چنين تصميمي هرچه باشد ما را در كنار هم نگه ميدارد، اما تصميم پنهاني و ناگهان و اين و آن را اصلاً تصميم نميدانند. تصميم نمايشيترين نقشي است كه سياستمدار بايد به نمايش بگذارد. اگر مسئوليت تصميم به دولت برگردد، آنگاه شايد تصوير دولت از علم اقتصاد هم بازتر شود و امكانات بيشتر و اقتصاددانهاي ديگري را هم ببيند كه منتظرند دولت مسئوليت تصميم پيشنهادي آنها را بر عهده بگيرد و چه بسا تصميماتي به صلاحتر براي همه ما باشد.
▪️
امروز فرصت ماست
🔸 علم و سیاست فارسی🔸
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔰ششمین نشست از سلسله جلسات *دوشنبه های اندیشه ورزی* با محوریت *«آرمان شهر تعاون»* با حضور معاون محترم امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می گردد.
👌با ارائه:
🔰 *دکتر عباس جهانبخش*
(عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو گروه تحقیقات کاربردی فرهنگستان علوم اسلامی قم)
📘موضوع :*الگوی شهرسازی تعاون پایه*
🔰 *مهندس امیرحسین کمالی تقوی*
(مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی زیست شهر اسلامی)
📘موضوع:*الگوی اشتغالزایی غیر متمرکز و تعاون پایه*
🔸و با حضور و ارایه نظر جمعی از اساتید و نخبگان حوزه تعاون
🔹و با حضور بر خط مدیران و معاونین تعاون استانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
🔹 زمان: دوشنبه مورخ ۱۹ اردیبهشت ، ساعت۱۸ تا۲۰
🔸مکان : ساختمان معاونت امور تعاون
15.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این ویدیو را ببینید... خیلی خیلی جالب است... حرفهایی که زده میشود عجیب و قابل تأمل است... در جنگ داشتن ایدیولوژی و اندیشه، داشتن هدف و توانمندی برای متحد کردن نیروها کار بزرگی است که فقط با پرورش مربیان بزرگ به دست میآید... اینجا شما کلمات و جملاتی را میشنوید که باور کردنش سخت است... این چیزی که گفته میشود اعتقادی است....
دم آن کسی که ترجمه کرد واقعا گرم...
@syriankhabar
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
متن خبر
♦️ارز دیجیتال داخلی تولید و جایگزین اسکناس میشود!
▪️بانک مرکزی هدف خود از طراحی رمزریال را تبدیل اسکناس به یک موجودیت قابل برنامهریزی و برنامهنویسی اعلام کرده تا با این فرآیند پول دارای موجودیت هوشمند شود.
🔶🔹 پینوشت
جناب آقای رئیسی، رییسجمهور محترم!
تا الان چنین بوده که در موضوعات حساس ملی که نیازمند مطالعات عمیق، جامع و بومی است؛ از دیدار و انتقال محتوا و مستندات به جنابعالی محروم بودهایم.
هر چند از همین مجموعههای دانشگاهی، بهوضوح میبینیم که لیبرالها دسترسی نسبتاً راحتی به شما دارند!
اما با بخشی از تصمیمسازان دولت در خصوص #رمز_ریال و #حذف_اسکناس، مفصلاً به مدت چند ساعت صحبت کردیم.
از کتب و مقالاتی که سالها پیش نوشتیم، گرفته تا اسناد تحلیلی اتاقفکرهای دشمن.
حتی سند ارائه کردیم که یک پای اصلی مطالبهی رمز ریال در ایران، بهاییها هستند❗️
و لازم هست بررسی شود حرف آنها از کجا با ظواهر روکش شده و جعلیاتی مثل «دور زدن تحریم»، به سیستم رسیده❗️
به دوستان اثبات شد که رمز ریال، وضعیت تبادلات پولی و مالی و در نتیجه تمام اقتصاد را بهشدت ناامن میکند و همگی تأیید کردند.
جناب آقای رئیسی!
وقتی صحبت از رمز ریال میکنید یعنی در حوزههای:
1⃣ حاکمیت
2⃣ کنترل
3⃣ امنیت و دفاع
4⃣ سایبرنتیک
5⃣ فنی
6⃣ مدیریت
7⃣ اقتصاد
8⃣ فقه
9⃣ حقوق
باید مطالعات مدون و مستقل انجام شده باشد.
من دیدم که این مطالعات انجام نشده‼️
⭕️ هشدار میدهیم که کشور در صورت اجرای رمز ریال و حذف اسکناس، بهشدت در معرض انواع تهدیدات راهبردی قرار میگیرد.
✴️ اجازه ندهید تصمیمات دولت، تحت تأثیر تفکر کسانی باشد که به بهانهی صلاح مردم و کشور، #خواستههای_دشمن را به سیستم تزریق میکنند.
❌ به مشاوران بفرمایید استراتژی #یال_قوی چرچیل را که در جنگ جهانی دوم علیه آلمان، طراحی و اجرا شد؛ مورد توجه قرار دهند.
پیش از تنفیذ جنابعالی عرض کردم سیگنالهای بازاجرای این استراتژی توسط دشمن، در کشور دیده میشود!
⬅️ یعنی دشمن در سر دارد تلاش بیوقفهی شما و دولت، از طریق القای تصمیمات اشتباه، بهجای تقویت کشور باعث تضعیف کشور گردد.
✅ اگر کشور، یک روز کامل بدون بنزین باشد، میزان وقوع آشوبهای اجتماعی و انواع تهدیدات دیگر، به مراتب کمتر از این است که یک روز کامل، هیچ معاملهای امکان انجام شدن نداشته باشد.
⬅️ در آن جلسه اثبات شد که کنترل ارزهای رمزی بهصورت مستقل در اختیار شما نخواهد بود؛ بلکه نهایتاً بهصورت درجه دوم و تابعی از کنترل دشمن است.
💠 فراموش نکنید کسی که سلطه بر پول داشته باشد، سلطه بر حاکمیت دارد.
✍️ مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
✅ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان
✳️یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
❇️ در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانشبنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
✅ ما می توانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانههای روغنی را با فعال کردن شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلار ی آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.
✅ این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانشبنیانی است.
❇️در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرفکننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث می شود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تامین گندم، دانههای روغنی و نهاده دارو بدهیم.
✅ ترکیه در برههای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی میداد.
✳️ در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهادههای دامی، دانههای روغنی و نهاده دارو.
✅ ما می توانیم، اگر بخواهیم!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
دکتر حمیدرضا مقصودی
✅ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان ✳️یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار
بسیار قابل توجه. اگر کسی دسترسی دارد این را لطفا به آقای ساداتی نژاد برساند.
🔴رهبر انقلاب: کارگران در صف مقدم مقابله با سیاست دشمن برای از کار انداختن تولید کشور ایستادند
🔻حضرت آیتالله خامنهای در دیدار کارگران: کارگران دوران انقلاب تاکنون نشان دادند که انگیزههای ملی آنها در همهی عرصهها انگیزههای درخشان و برجستهای است، در همهی عرصهها، یعنی هم در عرصهی نظامی، هم در عرصهی اقتصادی، هم در عرصهی سیاسی.
🔹 در عرصهی نظامی؛ صحنهی نمایان و جلوی چشم، دوران دفاع مقدس است. ما چهارده هزار کارگر شهید داریم، چهارده هزار.
🔹 در مورد عرصهی اقتصادی؛ البته از اول انقلاب این سیاست استکبار بود، در این ده، پانزده سال اخیر خیلی روشن سیاستشان از کار انداختن تولید کشور بود، سیاست دشمن این بود. همه ی این تحریمها و این حرفها همه برای این بود که در کشور تولید از کار بیافتد.
🔺 کارگران ما ایستادند در صف مقدم و نگذاشتند این اتفاق بیافتد و آنچه که در این زمینه ستون اصلی این خیمه بود کارگر بود.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔴آیا تخریبها علیه وزیر کار پایان می یابد؟
امروز رهبر انقلاب گزارش و تصمیمات وزیر کار در حوزه کار و کارگر را بسیار خوب ارزیابی کردند و درخواست پیگیری این تصمیمات تا تحقق کامل را داشتند. امیدواریم این سخنان پایانی باشد بر فشارها و تخریبها برای کنار گذاشتن وزیر کار و آغازی باشد بر ثبات مدیریت در این وزارت خانه راهبردی دولت
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
📚 هشدار یک اقتصاددان به فرماندهان اقتصاد؛ «خرمشهر ارزی» دست دشمن افتاده
🔻 حسین صمصامی در گفتوگویی تصریح کرد؛
📝 یکی از مشکلات ما در جنگ اقتصادی این است که چون جنگ نرم است، متأسفانه دانش جنگ و بصیرت لازم در جنگ را نداریم. «خرمشهر ارزی» ما دست دشمن افتاده، اما متوجه نیستیم و ضمن عقبنشینی سنگربهسنگر به نفع دشمن، به او کوچه میدهیم تا پیش بیاید و گرا میدهیم تا سرزمین ما را بزند! با این شرایط منتظر تضعیف بیشتر پول ملی کشور باشید!
📝 من میگویم برجام و مذاکرات برجام، بازی کردن در زمین دشمن است و مادامی که ما کار خودمان را در داخل سفت نگرفتهایم و تبادلهای ارزی ما در بازار غیرقانونی توسط قاچاقچی و سعودی و اماراتی و فرار سرمایه و سایر متقاضیان و عرضهکنندگان غیرقانونی بدون نظارت و اشراف ما کلید میخورد، و بعد هم در کلیۀ ارکان اقتصادی ما پلهپله رسوخ میکند و مینشیند، مادامی که این هست ما داریم در زمین دشمن بازی میکنیم و دردی از ما دوا نمیشود.
📝 راهکار قطعی این است که ما سیاست ارزی خودمان را اصلاح کنیم. امکان سیاستگذاری ارزی خود را از بازار آزاد غیرقانونی بگیریم. آن نظارتها را روی بازار ارز ایجاد کنیم. جلوی خروج سرمایه را بگیریم. جلوی قاچاق و سفتهبازی را بگیریم. با کنترلهای دقیقی که روی خروج و ورود ارز انجام میشود ما ارزها را درست تخصیص دهیم. اجازه ندهیم کالاهای غیرضروری وارد شود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27842
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
خدایا دولت محترم را در اجرای سیاست اقتصادی اخیر به نحوی موفق بفرما که منافع آن برای مردم و نظام حداکثر شود و هیچ آسیبی به مردم وارد نشود.
آمین یا رب العالمین.
الدعا یرد القضا و لو ابرم ابراما...
🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi