هدایت شده از اندیشکده قصد
📢وضعیت بنگاههای خرد و متوسط در کشورهای OECD
🔹بنگاههای کوچک و متوسط شرکتهای مستقلی هستند که کمتر از تعداد معینی شاغل دارند. این تعداد در بین کشورهای مختلف متفاوت است. معمولترین حد بالای تعداد کارکنان برای بنگاههای کوچک و متوسط ۲۵۰ نفر است. بر اساس تعریف ارائه شده از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) بنگاههای کوچک، شرکتهایی با کمتر از ۵۰ نفر شاغل و بنگاههای خرد شرکتهایی با کمتر از ۱۰ نفر شاغل هستند. به غیر از شرط تعداد شاغلان، در برخی از کشورها ازجمله منطقه یورو، میزان داراییهای مالی بنگاهها نیز در طبقهبندی، لحاظ میشود.
🔹در اکثر کشورها بیش از نیمی از تعداد بنگاهها هیچ کارمندی را استخدام نمیکنند (کسبوکارهای خوداشتغال یا خویشفرما). به عنوان نمونه در کشور کره جنوبی، حدود ۸۰/۵ درصد از جمعیت کل بنگاهها، بدون شاغل هستند.
🔹در تمامی کشورها، سهم بالایی از تعداد بنگاهها (بین ۷۰ تا ۹۵ درصد) در سال ۲۰۱۴ جزو کسب و کارهای خرد (بنگاههای با کمتر از ۱۰ نفر شاغل) محسوب میشوند. به عنوان مثال در ترکیه حدود ۹۸/۳ درصد از تعداد کل بنگاههای این کشور، بنگاههای خرد هستند. این رقم برای فرانسه ۹۶، نروژ ۹۱، انگلستان ۸۹ ژاپن ۸۶ و آلمان ۸۳درصد و در ایران ۹۱درصد است.
🔹در اغلب کشورهای عضو OECD بیشترین تعداد اشتغال مربوط به بنگاههای کوچک و متوسط است. به طور متوسط در این کشورها، بنگاههای کوچک و متوسط حدود ۶۰ درصد از اشتغال کل صنعت و ۷۵درصد از اشتغال بخش خدمات را ایجاد کردهاند.
🔹در اکثر کشورها، بیشترین میزان اشتغال در بنگاههای کوچک و متوسط به بخش صنعت و تجارت اختصاص داشته است و بخش اطلاعات و ارتباطات کمترین میزان اشتغال را به خود اختصاص میدهد.
🔹در این کشورها، بین ۵۰ تا ۷۵ درصد از کل ارزش افزوده را بنگاههای خرد و متوسط ایجاد میکنند. در انگلستان ۵۲درصد، در آلمان و فرانسه ۵۵، ایتالیا ۶۸ و نروژ ۷۰ درصد است.
👈متن کامل گزارش را از اینجا دریافت کنید:
http://tccim.ir/images/Docs/TCCIMirBizReport_530.pdf
🆔 @QasdWay
🌿تحلیلی از اقتصاد در وضعیت بیماری کرونا که توسط استادم آقای دکتر اصغر شاهمرادی ارائه شده است. طولانی اما خواندنی و عمیق:
🌱 مطلب زیر در زمینه تحلیل اقتصادی کرونا از کانال ایشان نقل می شود: رویکرد (جامعه) سیاستگذاران در مواجهه با «بحران ویروس کرونا» به شکل حیرتانگیزی از الگوی مواجهه بیماران درگیر با سرطان پیروی می کند و به نظر می رسد، همه کشورها از ۵ مرحله، انکار، خشم، ملامت، افسردگی و نهایت بیماری پذیرش عبور می کنند. سرعت حرکت از مرحله انکار به مرحله پذیرش نه تنها بسیار مهم است، بلکه فاصله مرگ و زندگی است. در جایی مثل چین، کره و ژاپن، بسرعت به مرحله پذیرش می رسند و هر کدام روشی برای مقابله در پیش می گیرند. و در جایی مثل امریکا و ایران گذر از این مراحل به آسانی اتفاق نمی افتد. به نظر می رسد، سرعت حرکت سیاستگذار در این مراحل تابع چند عامل است که اگر مشخصا باور به یافتههای علمی و اتکا به مشاوران آگاه (مورد امریکا) را به کناری بگذاریم، «ظرفیت اعمال حاکمیت» و بصورت دقیق «ظرفیت سیاست گذاری» نقش بی بدیلی در این میان دارد.
🌱 ظرفیت سیاستگذاری، در حوزه اقتصاد، فضای لازم برای اعمال سیاست پولی و مالی است. ظرفیت سیاست پولی، نرخ بهره اسمی و فاصله آن با کف صفر نرخ بهره، و وجود بازار سالم و عمیق اوراق قرضه است که اولی ابزار اعمال سیاست پولی متعارف و دومی ابزارسیاست پولی نامتعارف است. بدیهی است، هم آمریکا و هم بانک مرکزی اروپا با محدودیتهای شدیدی در سیاست پولی مواجه هستند و واکنش بازار به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزو و نیز اظهارات رییس بانک مرکزی اروپا مبین این معناست.
اما فضای سیاست مالی (fiscal space) محصول عملکرد گذشته و حال سیاست گذار مالی است. در تعریف فنی، فضای سیاست مالی عبارت است از اختلاف بین سطح کنونی بدهیهای دولت و حد بالای بدهیهای دولت که نتیجه سیاستگذاری های کلان و متغیرهای مالی دولت در گذشته است. با این تعریف، اگر مثلا حد بدهی دولتی ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی باشد، و بدهیهای دولت هم اکنون ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی باشد، دولت به میزان ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی «فضای سیاست مالی» دارد و می تواند کسر بودجه خود را در زمانی که نیاز به افزایش مخارج دولتی (مانند شرایط حاضر) دارد و در آمدهای نیز کاهش پیدا می کند، افزایش دهد.
🌱 با این تفاسیر، هرچه فضای سیاست مالی برای دولتها بیشتر باشد، دولتها با سرعت بیشتر به مرحله پذیرش می رسند و شروع به اعلام برنامههای مقابله می کنند. آخرین چیزی که دولتها امروزه باید در مقابله با این بیماری (قرنطینه حاکمیتی و نه توصیهای و ایجاد فضا برای بخش بهداشت برای درمان افراد درگیر) نگران آن باشند، افزوده شدن به کسری بودجه و بدهیهاست، ولی به نظر می رسد عدم وجود فضای سیاست مالی بسیاری از کشورها را با مشکلات جدی در اعلام برنامههای جدی مقابله با گسترش ویروس مواجه کرده است.
🌱 قصه پر غصه مواجهه کشورمان با این شوک را شاید بتوان تا حدود زیادی در همین قالب توضیح داد، و سپس متوجه شد که دولت چگونه از یک سیاستگذار به یک توصیهگر می تواند تبدیل شود.
🌱 مواجهه کشورها با بحران همهگیری ویروس کرونا، بدون هیچ تردیدی، تاثیر فراوانی بر اقتصاد خواهدداشت. چنانکه بعد از بحران بزرگ مالی ۲۰۰۸، گزارههای مهمی در اقتصاد تغییر کرد و نحوه استفاده از سیاستهای پولی و مالی، دامنه اثرگذاری هر کدام، مجموعه سیاستهای خرد و کلان احتیاطی مؤثر بر ثبات مالی و مانند آن و بویژه نقش متغیرهای مالی در مجموعه سیاست گذاری کلان اقتصادی اهمیت ویژهای پیدا کرد، سیاست گذاری اقتصادی در دوران بعد از این بحران نیز متفاوت خواهد بود.
🌱 هر چند هنوز ابعاد گسترده بحران اقتصادی ناشی از این همهگیری، چندان آشکار نیست، ولی چند گزاره را می توان با توجه به واکنش کشورها و نیز نهادهای مالی بین المللی مالی بیان کرد:
۱- کشورهایی موفق به ارائه یک استراتژی منسجم و نیز اجرای آن در مقابله با گسترش ویروس شدهاند، که فضای سیاستگذاری (Policy Space) مناسبی را داشتهاند. فضای سیاست گذاری، بیشتر در این بحران، خود را در قالب فضای سیاست گذاری مالی نشان میدهد. کشورهایی که توانستهاند مشکل پایداری بدهی خود را سامان دهند، فضای فراخی برای اعلام سیاستهای حمایتی از مردم و کسب و کارها، و نیز کمک به سامانه بهداشتی و درمانی خود داشتهاند. پایداری بدهی، مفهمومی دینامیک و معطوف به وضعیت کشور و منجمله درجه توسعه و دسترسی به منابع برای استقراض است. بدیهی است در نگاه ساده، آنچه پایداری بدهی را تحت تاثیر قرار می دهد، نرخ بهره واقعی اوراق بدهی دولت و نرخ رشد اقتصادی است، که افزایش اولی پایداری را با مشکل مواجه می کند و افزایش دومی از مشکلات پایداری می کاهد.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ادامه نوشتار دکتر اصغر شاهمرادی ...
ولی آنچه بیشتر اهمیت پیدا می کند، در واقع مقادیر آینده این دو متغیر کلیدی است. اگر انتظار این باشد که نرخ بهره واقعی در آینده کاهنده باشد و یا چندان فزاینده نباشد و رشد اقتصادی نیز فزاینده بوده یا حداقل کاهنده نباشد، با احتمال بسیار زیادی نباید نگران پایداری بدهی های دولت بود. اما، پایین بودن نرخ بهره واقعی و بالا بودن رشد اقتصادی، محصول ساختارها، ظرفیت ها و سیاست گذاری اقتصادی است که درآن بودجه دولت نه تنها متکی به لنگراست، بلکه از قاعده یا قواعد معتبری نیز پیروی می کند. عمده کشورهایی که امروز توانستهاند منابع خوبی برای مقابله با عواقب ترسناک گسترش ویروس مهیا کنند در ردیف این کشورها هستند، آلمان، کره جنوبی، آمریکا، اروپا و چین از جمله این کشورها هستند. داستان امریکا کمی متفاوت است که در فرصتی دیگر بحث خواهد شد.
۲- در مواجهه با بحران، بویژه بحرانی با این ابعاد وسیع و با درجه نااطمینانی بالا، باید از قالب گزارههای شرایط عادی اقتصاد فاصله گرفت. اگر در این شرایط، کشور فقط به فکر کسر بودجه و بدهی ناشی از مقابله با گسترش ویروس باشد، شاید زمان را از دست بدهد و اساسا اقتصاد چنان آسیبی ببیند که قابل ترمیم نباشد. مثال آزاد کردن قید کسر بودجه در اتحادیه اروپا و یا تزریق حجم وسیعی از منابع بانکهای مرکزی به بازار با انواع ابزارها، و یا کمکهای مالی که نهادهای بینالمللی مالی به کشورها بدون هیچ پیش شرط و برنامه ارایه می کنند از جمله همین رویکرد است.
۳- کمک مستقیم به مردم و بنگاههای اقتصادی، بویژه کوچک، بسیار در موفقیت هر اقدام مواجهه با بحران مهم است. در واقع باید دقت کرد که از اشتغال دفاع شود، حداقلی از زندگی را برای عامه مردم در شرایط بحرانی تامین نمود تا ضمن توزیع دموکراتیک تر منابع (در مقایسه با بحران جهانی مالی 2008 ببعد) دامنه بحران وسیع تر نشده و آتش بحران گسترش نیابد. چرا که بسیاری افراد بیکار می شوند و اگر از آنها حمایتی صورت نگیرد، چرخه معیوبی از بیکاری، ورشکستگی و کاهش تقاضا، اقتصاد را زمینگیر خواهد کرد. این درس در بعد بحران مالی ۲۰۰۸ خود را بخوبی نشان داد، و اینبار به نظر می رسد سیاست گذاران تاکنون عملکرد بهتری داشتهاند.
۴- دنیای امروز بیش از آنچه تصور می کنیم، در هم تنیده و جهانی است و هر گونه سیاستگذاری در هر نقطه دنیا، هر چند ما دوستشان نداشته باشیم، همه کشورها را تا درجهای تحت تاثیر قرار می دهد. سوال مهم این است: آیا باید به بیشتر جهانی شدن اندیشید، یا از گسترش جهانی شدن جلوگیری کرد و در درون مرزها خود از گزند شوکهای خارجی پنهان شد. به نظر می رسد باید منتظر بود و دید.
سیاستگذار اقتصادی همواره با «انتخاب» و «وزندهی» مواجه است. در سیاست پولی، وزن دهی به شکاف تورم انتظاری و شکاف تولید است که در واقع به نوعی «قیمت» و یا درجه اهمیت هرکدام از این متغیرها را نزد سیاست گذار نشان می دهد. در سیاست گذاری مالی انتخاب بین هزینه کرد در پروژههای زیرساختی و هزینههای جاری است ، که می توان بر اساس بررسی این انتخاب، قیمت هر کدام برای سیاست گذار را به دست آورد.
🌱 ولی موارد بسیار کمی را می توان پیدا کرد که انتخاب سیاستگذار بین مرگ و زندگی افراد و رشد و رونق اقتصادی باشد. اما گسترش ویروس کرونا، دقیقا چنین اتنخابی را پیش روی بسیاری از سیاستگذاران اقتصادی قرار داده است. از یک سو، فاصلهگذاری اجتماعی به روشنی نرخ درگیری افراد با این ویروس و نهایتا تعداد کشته شدگان را کاهش می دهد. از سوی دیگر، ادامه این سیاست، بسیاری از کسب و کارها را تعطیل، و بیکاری گستردهای را به دنبال می آورد. ورشکستگیهای در پیشرو، کمبود مواد غذایی، پاره شدن زنجیره تولید وتوزیع و کاهش بهرهوری اقتصادی از پیامدهای ادامه هرچه بیشتر این سیاست است.
🌱 بدیهی است سیاستگذار در وضعیت بغرنجی قرار گرفته است. به نظر می رسد، کاهش محدودیتها، ممکن است از آثار بد اقتصادی بکاهد، ولی بدون شک، باعث بیماری و مرگ عدهای می شود. سوال مهم این است، آیا سیاست گذار با انتخابی که می کند قیمت جان افراد را تعیین می کند؟ یا اینکه، او به نکته دیگری توجه دارد، که بهرحال تا جایی می توان به ادامه تعطیلی اقتصاد ادامه داد، و آنجا شاید جایی است که اقتصاد به سقوطی نرسد که جان باختگان ناشی از فقر و رکود، بیش از کشته شدگان ویروس کرونا باشد. سوالی است که باید بیشتر راجع به آن اندیشید.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اگر این بحث تاریخ مصرفش گذشته بدانید خدا ما را دوست ندارد:👆👆👆👆
ان الله لا یحب المسرفین
خواستم از سایت بانک جهانی داده دانلود کنم، اجازه دانلود نداد!
اما با پروکسی به راحتی دانلود کردم.
ظاهرا با آی پیهای ایران نمیتوانیم از سایت بانک جهانی که در آن سهامدار هم هستیم، آمار و اطلاعات بگیریم!
این هم منطق سازمانهای جهانی که قرار است جهانی فکر کنند!
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
برای چندمین بار میگویم:
باید به سرعت کشاورزی را گسترش دهیم و خود را برای صادرات مواد غذایی به کشورهایی که در چندماه آینده به شدت به آنها نیاز خواهند داشت آماده کنیم.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
الان بهترین زمان برای خرید نفت است.
نفت در برابر کالا. کالا صادر کنیم و نفت بخریم.
اگر این گزاره را خنده دار یافتید اصلا تعجب نمی کنم. چون دهها سال به ما یاد داده اند که باید صادر کننده نفت باشیم.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔹 آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد
#صندوق_بین_المللی_پول
🆔 @mashgh626
🔴وزیر بهداشت:تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می کنیم
«نمکی» در نشست مجلس:
🔹انشالله تا آخر اردیبهشت ماه به مهار ویروس کرونا خواهیم رسید.
🔹امروز، روز ریشهیابی منشأ بیماری کرونا نیست بلکه روز مبارزه تمام عیار با این ویروس است.
🔹برای ما از قبل مشخص بود که یک ویروس کشور و مردم ما را گرفتار خواهد کرد.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹جهش تولید در عرصه تولید دارو
📹رونمایی از ۳۰ محصول جدید دارویی ساخت داخل
#خودباوری_ملی
#خود_اتکایی
#جهش_تولید
⚜️قرارگاه یاوران اقتصاد مقاومتی⚜️
🔹🔹قیام🔸🔸
@Qiam_ir
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن. صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
از جمله آخر رهبری در سخنرانی امروز در باب آزمایشگاه و نخبگان که البته ناتمام نیز ماند، این گزاره به دلم افتاد که:
« پس نخبگان ما کجا هستند که داروی این ویروس منحوس را معرفی نمیکنند؟»
شاید این برداشت من درست نباشد، اما بعید نیست که ولی خدا از نخبگان جامعه این انتظار را داشته باشند.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این بیان از نظریۀ عدالت در مقابل علم را تاکنون نشنیده بودم. گمان می کنم که خود رهبری نیز اولین بار است که به این صراحت این نظریه را تبیین میکنند:
«البتّه خرد انسانی نعمت بزرگی است، تجربه نعمت بزرگی است، [اینها] نعمتهای خدا است و میتواند بسیاری از مشکلات حیات را حل کند؛ لکن برخی از گرهها هست که با اینها باز نمیشود. فرض کنید همین مسئلهی عدالت؛ عدالت به وسیلهی علمِ پیشرفتهی امروز و فنّاوریِ پیشرفتهی امروز قابل حل شدن نیست، گرهش بازشدنی نیست. امروز بیعدالتی در دنیا از علم تغذیه میکند؛ یعنی علم پیشرفته در خدمت بیعدالتی است، در خدمت جنگافروزی است، در خدمت تصرّف سرزمینهای دیگران است، در خدمت سلطهی بر ملّتها است. این گرهها را دیگر پس علم نمیتواند حل بکند؛ اینها احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، قدرت الهی، دست پُرقدرت امام معصوم، او بتواند این چیزها را انجام بدهد؛ لذا مأموریّت بزرگ حضرت بقیّةاللّه (ارواحنا فداه) عبارت است از «یملأ اللّه به الارض قسطا و عدلا»؛ مأموریّت بزرگ آن بزرگوار قسط و عدل است. در بسیاری از روایات، در دعاها، در زیارتها به این معنا اشاره شده است: معنای ایجاد قسط و عدل؛ این، آن چیزی است که جز از دست قدرت الهی که از آستین حضرت بقیّةاللّه بیرون میآید، امکانپذیر نیست. و این عدلی هم که انتظار هست حضرت به وجود بیاورند، عدل در یک بخشِ خاص نیست؛ عدل در همهی شئون زندگی است. عدالت در قدرت، عدالت در ثروت، عدالت در سلامت، عدالت در کرامت انسانی، در منزلت اجتماعی، در همهی ابعاد زندگی، عدالت در معنویّت و امکان رشد؛ اینها چیزهایی است که انتظار هست که به وسیلهی حضرت بقیّةاللّه (ارواحنا فداه) در عالم وجود، در دنیا به وجود بیاید و انشاءاللّه به لطف الهی خواهد شد.»
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
تورم سال گذشته ۳۴ درصد اعلام شد. افزایش ۱۵ و ۲۱ درصدی در دستمزد کارگران، یعنی سفره آنها باز هم کوچک تر میشود!
در چنین شرایطی، تنها راهی که میتواند موضوع را تغییر دهد، جهش تولید است. چرا که کارخانهها به طور متوسط با ۴۰ درصد از ظرفیت خود مشغول کار هستند. اگر تولید جهش پیدا کند، میتوان امید بیشتری برای احقاق حق کارگران داشت.
البته این مشکل همیشگی نظام سرمایهداری است. تا وقتی کارگر، کارگر است و کارفرما، کارفرما، این مسئله ادامه دارد. نظام کارگر و کارفرمایی که در سایۀ شیوۀ تولید انباشتی پدید آمده است، همواره در سیکل زوال زندگی مستضعفان حرکت میکند. شیوهای که سرمایهداری و مارکسیسم بر روی آن اشتراک نظر دارند!
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 اذن خواستن #شهید_صدر از امام، برای شهادت!
🔹 ایشان به واسطه یکی از شاگردانشان پیام مهمی برای امام فرستادند:
ممکن است مبارزه من به شهادت منجر شود، آیا شما اذن می دهید؟
💬 آیت الله اراکی
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
قربانی کرونا: ۳۹۹۳ نفر
قربانی الکل: ۷۲۸ نفر
بدون شرح
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
«⭕️ موسسه مودی: شیوع ویروس کرونا ۳۰ درصد از اقتصاد آمریکا را از بین برد/ خسارت های کرونا از خسارت های ۱۱ سپتامبر بالا زد!
🔹مؤسسه اعتبارسنجی مودی هشدار داد در حالی که در بسیاری از ایالتهای آمریکا فرمان «در خانه بمانید» صادر شده است، محدودیتهای وضع شده برای کنترل شیوع ویروس، ۲۹ درصد از تولید ناخالص آمریکا را از بین برده است.
🔹رکود کامل اقتصادی به وجود آمده از بسته شدن صنایع و شرکتهای مختلف در سراسر آمریکا (از خردهفروشان گرفته تا مراکز تفریحی و صنایع دیگر) سالها دیده نخواهد شد. هرچند این اولین تخمینهای ارائه شده در مورد اقتصاد آمریکا است، با این حال تصویر ارائه شده بسیار تاریک است.
🔹طبق دادههای مودی، آسیب اقتصادی ویروس کرونا تا به حال از آسیبهای به وجود آمده از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر فراتر رفته است. در نتیجه تعطیلی ۳ هفتگی کسبوکار به دستور دولت، اقتصاد آمریکا ۳۵۰ میلیارد دلار ضرر کرده است، در حالی که حملات ۱۱ سپتامبر ۱۱۱ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا ضرر زده بود.
🔹مارک زندی، تحلیلگر مودی، اعلام کرد: خسارت ناشی از شیوع ویروس به حدی بالاست که گویی ایالت ایندیانا (یکی از بالاترینها در تولید) به مدت یک سال ناپدید شده است. این یک فاجعه طبیعی است. هیچ چیزی از رکود مالی بزرگ قبلی در حد بحرانی که در حال حاضر شاهد آن هستیم نمیباشد./ مهر به نقل از راشاتودی»
بزرگتر از ۱۱ سپتامبر!
این یک فکت خطرناک است.
پس از ۱۱ سپتامبر آمریکا به افغانستان و عراق حمله کرد.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⛓ پیشرفت در بیعدالتی؛ سرانجام تفکر مادی⛓
🔹میلیاردها انسان در دنیا گرفتارند؛ بعضی ممکن است آسایش داشته باشند، لکن همانها هم آرامش ندارند؛ بشر دچار نگرانی است، دچار اضطراب است و این #پیشرفت_ها و این تحوّلات گوناگون نتوانسته است به بشر خوشبختی ببخشد.
🔹البتّه خرد انسانی، نعمت بزرگی است؛ تجربه، نعمت بزرگی است؛ [اینها] نعمتهای خدا است و میتواند بسیاری از مشکلات حیات را حل کند، لکن برخی از گرهها هست که با اینها باز نمیشود.
🔹فرض کنید همین مسئلهی عدالت؛ عدالت به وسیلهی علمِ پیشرفتهی امروز و فنّاوریِ پیشرفتهی امروز قابل حل شدن نیست؛ گرهاش بازشدنی نیست.
🔹امروز #بی_عدالتی در دنیا از علم تغذیه میکند؛ یعنی علمِ پیشرفته در خدمت بیعدالتی است، در خدمت جنگافروزی است، در خدمت تصرّف سرزمینهای دیگران است، در خدمت سلطهی بر ملّتها است؛
🔹پس علم این گرهها را دیگر نمیتواند باز بکند؛ اینها احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، #قدرت_الهی، دست پُرقدرتِ #امام_معصوم که او بتواند این کارها را انجام بدهد؛ لذا مأموریّت بزرگ حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) عبارت است از «یَملَأُ اللَهُ بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلا»؛(۴) مأموریّت بزرگ آن بزرگوار قسط و #عدل است.
🔹 در بسیاری از روایات، در دعاها، در زیارتها به این معنا اشاره شده است: ایجاد قسط و عدل؛ این، آن چیزی است که جز به دست قدرت الهی که از آستین حضرت بقیّةالله بیرون میآید، امکانپذیر نیست.
🔹این عدلی هم که انتظار است حضرت به وجود بیاورند، عدل در یک بخشِ خاص نیست، عدل در همهی شئون زندگی است؛ عدالت در قدرت، عدالت در ثروت، عدالت در سلامت، عدالت در کرامت انسانی و در منزلت اجتماعی، عدالت در معنویّت و امکان رشد، [عدالت] در همهی ابعاد زندگی؛
🔹اینها چیزهایی است که انتظار است که به وسیلهی حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) در عالَمِ وجود، در دنیا به وجود بیاید و انشاءالله به لطف الهی [محقّق] خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۲۱فروردین۹۹- نیمۀ شعبان
🆔 @QasdWay
دکتر حمیدرضا مقصودی
تورم سال گذشته ۳۴ درصد اعلام شد. افزایش ۱۵ و ۲۱ درصدی در دستمزد کارگران، یعنی سفره آنها باز هم کوچک
ظاهرا دکتر همتی، محاسبه نرخ تورم توسط بانک مرکزی را ۴۱ درصد اعلام کرده اند که در این صورت، فاجعه بیشتر خواهد شد.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
از جمله کارویژههایی که واحد جنگ روانی دولت پیگیر آن است، هجو واژۀ آتش به اختیار است. هفته گذشته نیز سعید نمکی در نامه خود به روحانی چنین کاری را انجام داد. لازم به ذکر است که دستور آتش به اختیار در سالهای اخیر و در نتیجه ناکارامدی دولت، توسط رهبر انقلاب به دلسوزان و جوانان انقلابی صادر شد تا بتوانند با مسائل حوزه فرهنگ و اقتصاد تعامل فعال داشته باشند.
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🎃 امروز بخش خبری نیمروزی اعلام کرد آقای زنگنه گفته اند در اوپک پلاس توافق بر سر ۱۰ میلیون بشکه کاهش تولید حاصل شده است و قیمت نفت به ۳۵ دلار رسیده است. فقط مکزیک مخالف بوده که در حال رایزنی هستیم!
👓
شاخصها را که مرور کردم متوجه شدم که قیمت نفت کاهش هم پیدا کرده
🌾
کمی که دقیقتر شدم معلوم شد در اوپک پلاس اصولا توافقی حاصل نشده است.
من: 😳
چرا دروغ به این شاخداری؟
🌷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻پایانی به دروغ تحریم نبودن #دارو برای ایران، #ریچارد_نفیو طراح تحریمهای ایران؛
🔹بله! دارو #تحریم نیست؛ ولی شرایط خرید، ترابری و امورات مالی مربوط بهش تحریمه پس عملا نمیشه دارو خرید یا به ایران ارسال کرد./ منبع: جامنیوز
#آمریکا #غرب_جنایتکار #بحران #تحریم_غیرانسانی
@SchoolofEconomics