هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این نمودار قیمت نفت از ۱۸۶۱ است. هرگاه قیمت نفت به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده ( قیمت واقعی نه اسمی) ایران وارد دوره رونق شده است.
پر رونقترین ادوار اقتصاد ایران، دهه ۱۳۵۰ و دهه ۱۳۸۰ بوده است. همان دوران پر پول مشهور هویدا و دوره پر رونق احمدینژاد
کاهش قیمت نفت یک سیاست سهمگین استعماری بر علیه ایران است که متاسفانه برخی از اقتصاددانان داخلی هم متأثر از تئوریهای استعماری همچون بیماری هلندی، این کاهش را تأیید و تجویز میکنند.
برای خروج از بحران فعلی و برای وارد شدن سریع به دوره رونق اقتصادی باید قیمت نفت به سرعت افزایش پیدا کند.
چاره امنیتی: ناامن کردن مسیر تجارت جهانی نفت
چاره اقتصادی: اعلام قطع همیشگی صادرات نفت ایران، خروج از اوپک، اقدام به وارد کردن نفت توسط ایران و تبدیل ایران به هاب تولید فراورده نفتی.
البته بنده راه دوم را پیشنهاد میکنم...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پادشاهی زر جمع کرد و رعیت را نداد...
قحطی شد...
شاه گندم، به قیمت زر میخرید...
رعیت گندم داشتند و شاه را ندادند...
حکایت امروز غرب است و قیمت نفت و اشتباه استراتژیک ایران اگر توافق کند قبل از رکوردشکنی قیمت.
#فروش_نفت_خام_ممنوع
#توافق_قبل_از_ثبات_قیمت_ممنوع
#توافق_وین
💠 @h_abasifar
تصمیمات خلق الساعه و بیمبنا، رویه شده است در ستاد ملی مبارزه با کرونا.
این تنها یک مورد است از هزاران مورد ممکن...
این ستاد غیرتخصصی دو سال است افسار امور کشور را در دست دارد و همه رویههای قانونی کشور اعم از اقتصاد و سیاست و بهداشت و امنیت و ... را معطوف به خود کرده است و مجلس و شوراهای عالی و سایر نهادهای قانونگذار و نظارتی و اجرایی، محدود شدهاند به یک نماینده در این شورا که البته رویکرد اصلی آن را پزشکانی ترسیم میکنند که هیچ تخصصی در مدیریت هیچ کدام از این امور ندارند. بارها گفتهایم که جایگاه اقتصاددانان، سیاستمداران، روانشناسان، جامعهشناسان و سایر متخصصین در این ستاد چیست؟ آیا میشود یک ستاد که مشخص نیست حتی با هیأت دولت چه نسبتی دارد تصمیمگیر باشد در همه امور؟
آیا زمان آن نرسیده است که کمی در مورد جایگاه این ستاد پرسش کنیم و بررسی کنیم که آیا این ستاد در کشور موفق بوده است یا نه؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این هم نمونهای دیگر
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
تذکر:
من هیچ تخصصی در موضوع واکسن، ماسک و مسائل بهداشتی ندارم و طبعا هیچ ادعایی هم در این زمینه ندارم. اما به عنوان یک متخصص اقتصاد که از علوم اجتماعی است، جامعه را خوب میشناسم، از روانشناسی اندکی اطلاع دارم و به خاطر ماهیت سیاسی این دانش، کمی هم سیاست میدانم. آمار و عدد و رقم هم که نقل و نبات مجلس اقتصاددانان است.
با همین دانشها میتوان تناقضات، آمارهای نادرست، دروغپراکنیها و صدالبته وضعیت روحی و روانی جامعه را خوب فهمید.
البته به خاطر حضور مداوم در دانشگاه، به اساتید مختلف هم دسترسی دارم و گفتگوی علمی میکنم تا بفهمم.
از دوست شیمیدانم که جزء ۱۰۰ دانشمند برتر دنیا است سوال کردم آیا ماسک جلو ویروس را میگیرد؟ او در عین استفاده از ماسک میگوید آنچه ما آموختهایم این است که ویروس و علیالخصوص کرونا از اکسیژن بسیار کوچکتر است. اگر جلو اکسیژن را نمیگیرد، جلو ویروس را هم نمیگیرد. اگر جلو ویروس و نتیجتا اکسیژن را میگیرد پس چرا باید استفاده شود؟
از اینجاست که در مییابیم که ماسک، یک ابزار پزشکی و فنی برای مقابله مستقیم با ویروس نیست. بلکه یک ابزار اجتماعی است برای اینکه مردم از هم فاصله بگیرند (تا شاید به طور غیر مستقیم از ابتلا جلوگیری کند). اما از کدام جامعهشناس و روانشناس درباره این فاصله سوال شده است؟ آیا هزینههای فاصله اجتماعی بررسی شده؟ محاسبه شده؟ کدام پژوهش در ستاد ملی کرونا پشتیبان این تصمیمات است؟
پی نوشت:
۱- ببخشید این نکات را جدی نگیرید و نخوانید و بازنشر هم نکنید. چون دوستان بر نمیتابند و بلافاصله یا من را به ناصواب دارای زاویه با ولی امر (که جانم فدای او) معرفی میکنند یا ضدعلم میخوانند و بر نمیتابند که توضیح هم بدهم که این یک بحث علمی طلبگی و دانشگاهی است. نه بیشتر.
۲- همین پرسشگر بودن در فضای علمی را از رهبری آموختهام
۳- سوالاتم هم تلاش کردم علمی باشد و اگر یک پارادایم علمی، این سوالات را برنمیتابد، دلیلی ندارد که آن را ضد علم بداند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از فصلنامه رهیافت اندیشه
🔘 پدیدۀ تورم؛ عامل ایجاد شکاف میان فقر و غنا
📌حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدهادی عربی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 پدیدۀ تورم توزیع درآمد را بهنوعی بدتر میکند و شکاف بین فقر و غنا را افزایش میدهد. همه میدانیم شکاف میان فقر و غنا از منظر اقتصاد اسلامی امر مطلوبی نیست. البته نمیخواهیم بگوییم که در اقتصاد اسلامی، مساوات و برابری ملاک است. مساوات و برابری در درآمد ملاک نیست؛ اما شکاف بسیار زیاد بین فقر و غنا هم مطلوب نیست.
🔖 لذا معمولاً هم به آیۀ شریفۀ سورۀ حشر تأسی میشود که میفرماید: «كَيْ لَا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْأَغْنِيَاءِ مِنْكُمْ»؛ یعنی کَی را به این ترتیب میان افراد تقسیم کنید تا ثروتها فقط در میان اغنیای شما دستبهدست نشود.
🔖 اندیشمندان و اقتصاددانان مسلمان، این آیه را بهعنوان دلیلی بر عدالت اقتصادی و به تعبیر شهید صدر برای توازن اقتصادی استفاده کردند. اگرچه تفسیرهای مختلفی از این آیه شده، وجه مشترک آنان این است که همۀ اندیشمندان مسلمان پذیرفتهاند که این توازن تقریباً هدفی کلی برای اقتصاد اسلامی محسوب میشود.
🔖 در کل اینکه شکاف میان فقر و غنا مطلوب نظام اقتصادی اسلام نیست، مورد توافق همۀ اندیشمندان مسلمان است و چون تورم موجب افزایش این شکاف میشود، بنابراین قطعاً به معنای این است که امری نامطلوب است و از این منظر مسئولیتی را متوجه دولت اسلامی خواهد کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#سیدهادی_عربی
🌐 @rouyesh_andisheh
دکتر حمیدرضا مقصودی
تذکر: من هیچ تخصصی در موضوع واکسن، ماسک و مسائل بهداشتی ندارم و طبعا هیچ ادعایی هم در این زمینه ندار
سلام .
در رابطه با پیامی که از دکتر مقصودی در کانال گذاشتید ..
احتمالا ایشون در تایپ بخشی از متن اشتباه کردند ، چون در ساختار ویروس ها ؛ ماکرومولکولهای زیستی متعددی نظیر پروتئین ها ، کربوهیدارتها ، اسیدهای نوکلئیک و ساختارهای ترکیبی پیچیده تری وجود داره که هر کدوم شامل هزاران اتم هستند .. بنابراین بطور قطع اندازه ویروس از مولکول اکسیژن خیلی بزرگتره ..
تا جایی که میدونم برای اثبات عدم تاثیر گذاری ماسک در پیشگیری از بیماری کرونا مقایسه اندازه ی خود ویروس (فرضی ) با ابعاد خلل و فرج ایجاد شده توسط تار و پود ماسک کافیه ..
صرفا به این دلیل که مطلب به نقل قول از یک شیمیدان و به عنوان یک نقد علمی در کانال قرار داده شده بود ، عرض شد
دکتر حمیدرضا مقصودی
سلام . در رابطه با پیامی که از دکتر مقصودی در کانال گذاشتید .. احتمالا ایشون در تایپ بخشی از متن
من در این زمینه هم ادعایی ندارم و اگر هم ادعایی داشته باشم، نباید شنیده شود. چون من متخصص این ماجرا هم نیستم.
صرفا از یک شیمی دان نکته ای را نقل کردم.
که ظاهراً دوست متخصص دیگر به آن مطلب نقد کردند.
مثل همه اختلاف نظرهای دیگری که در ساحت علم وجود دارد و کاملا هم وجود این اختلاف نظرها پذیرفتنی است.
البته در هر دو نظر، مسئله اجتماعی بودن ماسک قابل پذیرش است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نئولیبرالیسم، راه دیگری نمی گذارد...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔰 بچههای افغانستانی عمری با مظلومیت در این سرزمین زندگی کردند، در موضوع دفاع از حرم هم جانانه ایستادند و برادریشان را به ما ثابت کردند اما ما چه کردیم؟
📌 @ponezs
🔹این بار آمریکا و اروپا هستند که به عرضه موقتی نفت ایران در بازار، یا به عبارت درست تر، به "تاثیر روانی احتمال عرضه نفت ایران" برای ترمز نهادن بر قیمت افسار گسیخته در بازار های جهانی احتیاج دارند.
♦️قیمت نفت به 117 دلار رسیده و از نگاه محافل غربی، قیمت 130 دلاری و 150 دلاری هم دور از ذهن نیست. برخی مقامات آمریکایی گفته اند گزینه احتمال خرید نفت ایران روی میز است.
🔹ایران باید اعلام کند عجله ای برای عرضه یکباره ذخائر نفتی خود به بازار ندارد.
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
دکتر حمیدرضا مقصودی
🔰 بچههای افغانستانی عمری با مظلومیت در این سرزمین زندگی کردند، در موضوع دفاع از حرم هم جانانه ایستا
خدا را شکر با اطلاعی که از یکی از مسئولان گرفتم، مشکل این همسر بزرگوار شهید مدافع حرم حل شد.
⚜️ افسانۀ علم اقتصاد
✍️ دکتر علی سعیدی
🔸 اگر علم را بهمعنای کشف واقع بما هو واقع در نظر بگیریم، هیچکدام از مکاتب اقتصادی چه لیبرالیسم و چه سوسیالیسم و چه غیر آنها، نمیتواند ادعای علمیبودن داشته باشد چرا که همۀ اندیشههای سکولار غربی و شرقی، مبتنیبر نظریاتی هستند که برگرفته از باورها و تعلقات و حدس و گمانهای نظریهپردازان هستند...
✳️ یک نظریه و یا فروضش را نمیتوان ازمنظر توصیفی، کاملاً «واقعگرایانه»، آنگونه که معمولاً بدین واژه اطلاق میشود، دانست… سرنوشت محتوم هر تلاشی برای دستیابی به این نوع «واقعگرایی» آن است که نظریه را کاملاً غیرقابل استفاده خواهد ساخت. اندیشۀ دستیابی به یک نظریه کاملاً واقعگرایانه به نوعی یک مترسک است.
🔰 میلتون فریدمن، «روششناسی اقتصاد اثباتی»
✳️ انگارهها همواره ذهنیتها را شکل میدهند و مدیریت میکنند. افکار و اندیشههای انسانی معمولاً محصور و محدود به انگارههایی است که دربارۀ مفاهیم مختلف ساختهاند و آگاهانه یا ناآگاهانه، با تکیه بر این انگارهها، جهان پیرامون خود را میبینند، تفسیر میکنند و تلاش میکنند آن را تغییر دهند. انگارهها البته ثابت و پایدار نیستند اما فرایند شکلگیری و تطور آنها لزوماً در بستری 'طبیعی' یا درنتیجۀ 'تکامل' بینشهای بشری صورت نمیگیرد و عمدتاً جریانهای سیاسی و ایدئولوژیک هستند که...
✅ پیدایش و تطور اقتصاد اسلامی از ابتدا درگیر با انگارۀ «علمی» بودن اقتصاد بوده است.به محض مطرحشدن ایدۀ اقتصاد اسلامی،اولین انتقادی که به آن شد....
🔰 ادامه مطلب:
🔗http://public.qasd.ir/articles/613#start
💠 @QasdWay
بازگشت هوشمندانه به بازار نفت
🔹حالا که قیمت نفت در اثر بحران اوکراین به 120 دلار رسیده، آمریکا در به در بازگشت سریع (و البته موقت) نفت ایران به بازار است. ضمنا به این هم بسنده نکرده و هیئتی را به ونزوئلا فرستاده است!
♦️به گزارش نیویورک تایمز، به علت ضرورت کاهش قیمت نفت و انزوای روسیه، هیئت آمریکایی به ونزوئلا رفت تا با دولت مادورو مذاکره کنند. این در حالی است که آمریکا، مادورو را به رسمیت نمی شناخت و "خوان گوآیدو" را رئیس دولت می نامید.
🔹قیمت نفت در حالی به 120 دلار نزدیک شده که تا همین چند وقت پیش، به یک سوم این رقم سقوط کرده بود. رویکرد غلط در تنش زدایی یکطرفه برجامی و حتی پس از آن که نقشه به صفر رسانی فروش نفت ایران اجرا شد، از عوامل موثر در سقوط قیمت بود. در چنین فرآیندی، صادر کنندگان باید سه بشکه می فروختند و پول یک بشکه را می گرفتند.
♦️ما از جنگ و بحران و بی ثباتی در جهان استقبال نمی کنیم. اما اگر باید "ثبات سودمند" حاکم شود، باید برای همه کشورها باشد؛ نمی شود بخش کوچکی از جهان به نام غرب، مسیر پیشرفت خود را در نا امن کردن دیگر مناطق و ایجاد تنگنای اقتصادی برای دیگران ترسیم کند و هزینه نپردازد.
🔹به تازگی خبرگزاری رویترز نوشت : "ایران روی شناورها ۱۰۰ میلیون بشکه نفت دارد که اگر روزی یک میلیون بشکه را هم آزاد کند، رقم قابل توجهی است".
♦️فرید زکریا هم در واشنگتن پست می نویسد "یک راه برای تغییر محاسبات پوتین وجود دارد: تحریم صنعت نفت و گاز روسیه. اما تا تحریم ها با دقت طراحی شده اند تا به روسیه اجازه دهند به فروش انرژی ادامه دهد. بایدن باید به باز کردن دو منبع بزرگ نفتی کمک کند. او باید با تعلیق تحریمها، تمام نفت ایران و ونزوئلا را به بازار برگرداند".
🔹روشن است که کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا نباید ابزار دست غرب برای کاهش قیمت نفت باشند؛ تا وقتی که خرشان از پل گذشت، خباثتِ و بی چشم و رو یی را از سر بگیرند.
♦️در عین استفاده از ظرفیت های بازار و اِعمال حق خود در فروش نفت، نباید در سیاست های اِعلامی، نیاز تبلیغاتی دشمن برای آرامش روانی دادن به بازار نفت را برآورده کرد. هم می شود تجارت نفت را هوشمندانه توسعه داد و هم اعلام کرد که عجله ای برای ریختن ذخائر نفت خود در بازار نداریم.
@IMANI_mohammad
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
چندماهی بیشتر از دزدی نفت ارسالی ما به ونزوئلا توسط آمریکا نمیگذرد، حال خبر میرسد که آمریکاییها ناچار به استفاده از نفت ایران شدهاند، آیا ما شیر نفت را به روی آنها باز میکنیم؟
ما ثابت کردهایم که چندان حافظه قوی نداریم اما بعید است حافظه ما اینقدر کوتاهمدت را هم فراموش کند
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⭕️ بررسی هشدار کارشناسان از افزایش فاصله کف و سقف حقوق ها در سال آینده و افزایش نابرابری
🔸عادلانه کردن حقوق و دستمزد از قانون بودجه 1401 تا دستور رئیس جمهور برای تدوین لایحهی ساماندهی حقوق و دستمزد
🔹 ضرورت شفاف سازی و نظارت بر بودجه دانشگاه ها و بیمارستان های دولتی (تبصره ۱۹)
🔸آیا دولت و مجلس در جهت تحقق عدالت در پرداخت ها اقدام عملی خواهند کرد؟
📺 امشب ساعت ۲۳ از شبکه یک سیما
☑️ @m_ghanbarian
📣معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علم و صنعت برگزار می نماید:
🌟 کارگاه #فصل_سخن 🌟
🔰 نقد و بررسی کتاب
🔶 عدالت: کار درست کدام است؟
✅ با حضور دکتر #حمید_رضا_مقصودی
🔸دکترای تخصصی علوم اقتصادی
🔸استادیار گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
🕒 دوشنبه 16 اسفندماه، ساعت ۱۸ الی ۲۰
📎برای ثبت نام رایگان به آیدی زیر پیام بدید
🆔 @jdevsiust
#جهاد_دانشگاهی_علم_و_صنعت
@iso_iust
دکتر حمیدرضا مقصودی
📣معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علم و صنعت برگزار می نماید: 🌟 کارگاه #فصل_سخن 🌟 🔰 نقد و بررسی کتاب 🔶 ع
برای ورود به کارگاه، به این لینک وارد شوید. پس از ثبت نام میتوانید وارد کارگاه شوید.
https://www.roytab.ir/w/d/183
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آنچه باید در نظام پرداخت های دولتی رخ دهد...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
✍ از سال آینده اگر فقر و بیچارگی و دیگر تبعات ناشی حذف ارز ۴٢٠٠ تومنی مردم رو گرفت مطلع باشید این تصمیم هیچ ربطی به اسلام و انقلاب و اقتصاد اسلامی ندارد این ها تصمیمات تصمیم سازان لیبرالِ شیکاگو درس خوانده ی سوار بر کشور است.
اساتید اقتصاد اسلامی قبلا مخالفت شدید خود را اعلام کردند.
#بچههای_شیکاگو
#اقتصاد_لیبرال
#بحران_نیلی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona
متاسفانه مدیران ما آیین مذاکره را به خوبی نیاموخته اند...
حتی در مذاکره با عراق هم نتوانسته اند شرایطی باثبات برای زائران فراهم کنند...
هر بار می گویند طرف عراقی اجازه نمی دهد...
پس دقیقا شما چه می کنید؟
این همه ابزار برای مذاکره با عراق دارید! دلیلی ندارد که موضع ضعف داشته باشید...
باید مردم از دولت مطالبه جدی در این زمینه داشته باشند...
من شخصا موضع ضعف را در تعامل در حوزه عتبات بارها و بارها شاهد بوده ام...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
چگونه میشود به دولت و ملت فهماند لغو تحریم و افزایش قیمت نفت شمشیر دو لبه است؛
اینها اگر باعث شود نفت خام بفروشیم و کالا بخریم از هزار تحریم فلج کننده، فلج کننده تر است ولی اگر از این فرصت برای رشد تولید و صادرات استفاده کنیم خوب است...
"حسن صادقی نژاد"
@twiita