✍تبحر علمی امام جواد علیه السلام
🔹هر جای دنیا اگر شخصی بود که مانند حضرت امام جواد علیهالسلام هزاران مسأله علمی را در یک مجلس حل میکرد و جواب صحیح میداد، به او جایزه میدادند، نه اینکه به او حسد بورزند و با او دشمنی کنند.
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٣٣
▪️حضرت آیت الله بهجت قدس سره
#نویسندگان_حوزوی_خراسان
https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b
✅️ امتداد خط ابتر بودن افکار دشمنان دین مبین تا عصر رضوی
عمر مبارك امام رضا (علیهالسلام) به چهل و هفت سال رسیده بود و عقربه تاریخ، سال 195 هجری را نشانه میرفت ولی هنوز امام نهم متولد نشده بود..
مسئله جانشینی امام رضا (علیهالسلام) اصحاب و شیعیان حضرت رضا (علیهالسلام) را متاثر كرده بود. این اندوه زمانی به فزونی رفت كه فرقه واقفیه كه بنا به دلایل مادی و تصرف سهم امام و عدم بازگرداندن آن به حضرت رضا(علیهالسلام)، قائل به غیبت امام كاظم(علیهالسلام) شده بودند، و در تبلیغات خویش نداشتن فرزند پسر از سوی امام رضا (علیهالسلام) را دلیل بر ادعای موهوم خود میدانستند؛ تا جایی كه یكی از همین افراد در نامهای خطاب به حضرت رضا علیهالسلام نوشت:
تو چگونه امام هستی در حالی كه فرزندی نداری!حضرت در پاسخ فرمودند: تو از كجا میدانی كه فرزندی ندارم، به خدا سوگند روزها و شبها سپری نمیشود مگر این كه خداوند فرزند پسری را به من عنایت فرماید كه حق و باطل را از هم جدا سازد.(1)
همچنین یكی از یاران به حضرت عرض میكند:امام پس از تو كیست؟
آن حضرت فرمودند: فرزندم .
سپس گفت: كسی كه فرزند ندارد چگونه جرات آن را دارد كه بگوید فرزندم؟
راویِ همین حدیث گوید: چند روز سپری نشده بود كه امام جواد(علیهالسلام) به دنیا آمد.(2)
همچنین "ابن قیام واسطی" از فرقه واقفیه كه امامت حضرت رضا (علیهالسلام) را قبول نداشت، نزد آن حضرت آمد و به قصد عیبجویی حضرت گفت:آیا میشود كه دو امام در یك مقطع زمانی با هم باشند؟
حضرت رضا(علیهالسلام) فرمود: نه مگر آن كه یكی از آن دو صامت (خاموش) باشد.
ابن قیام گفت:پس چطور برای تو صامتی نیست؟
امام فرمود: چرا، به خدا سوگند خداوند برای من (فرزندی) قرار میدهد كه حق و حقخواهان را استواری میبخشد و باطل و باطل خواهان را نیست و نابود میكند.(3)
تولد مبارك امام جواد (علیهالسلام) نه تنها پایانبخش دلهرههای شیعیان و افشای نیت فرصتطلبان و سودجویانی چون فرقه واقفیه بود، بلكه آغاز فصل نوینی از تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام است.
شیخ طوسی از احمد بن محمد عیاش در كتاب انوار البهیه 10 رجب سال 195 هجری را روز ولادت حضرت دانسته است(4)
برخی تولد حضرت را در شب جمعه و برخی روز جمعه ذكر كردهاند.
در این میان، فرازی از دعای ناحیه مقدس نیز ولادت آن امام را در ماه رجب تایید مینماید آنجا كه حضرت صاحب الامر علیه السلام میفرمایند:
"اللهم انی اسئلك بالمولدین فی رجب محمد بن علی الثانی و ابنه علی بن محمد المنتخب
داستان تولد امام جواد علیهالسلام
علامه مجلسی(ره) در جلاءالعیون مینویسد: ابن شهر آشوب به سند معتبر از حكیمه خاتون دختر امام موسی كاظم(علیهالسلام) روایت میكند كه:
روزی برادرم حضرت رضا(علیهالسلام) مرا طلبید و فرمود: ای حكیمه امشب فرزند مبارك خیزران متولد میشود و باید تو در وقت تولد او حاضر باشی.من در خدمت آن حضرت ماندم، چون شب فرا رسید امام رضا علیه السلام مرا با خیزران(مادر حضرت جواد علیه السلام) و زنان قابله به حجره آورد و چراغی نزد ما افروخت و از حجره بیرون رفت و در را بر روی ما بست .
حكیمه خاتون(عمه امام جوادعلیه السلام) میافزاید: خورشید امامت با به دنیا آمدنش حجره را نورانی كرد. بر آن حضرت پرده نازكی چون جامه احاطه كرده بود و نوری از حضرت ساطع میشد . چون نور مبین را در دامن گرفتم، آن پرده حائل را از خورشید جمالش دور كردم و با جامهای مطهر پوشاندمش. حضرت امام رضا(علیهالسلام) به حجره آمد و آن گوشواره امامت را از ما گرفت و در گهواره عزت و كرامت گذاشت و آن مهد شرف و عزت را به من سپرد و فرمود: از این گهواره جدا مشو.
چون روز سوم ولادت فرا رسید، امام جواد(علیهالسلام) دیده حقیقتبین خویش را به آسمان گشود و به سوی راست و چپ نظر كرد و به زبان فصیح ندا داد:
"اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمداً رسول الله ."
چون این حالت غریب را از آن نور دیده، مشاهده كردم، به خدمت حضرت رضا(علیهالسلام) شرفیاب شدم و آنچه دیده و شنیده بودم را به خدمت حضرت عرض كردم .حضرت فرمود: پس از این، عجایب بسیاری را مشاهده خواهی كرد(5)
📚پی نوشت:
1) اصول كافی، ج 1
2) اصول كافی، ج1، ص 286 .
3) اصول كافی، ج1، 321
4) الكافی، ج1، ص492/ موسوعة الامام الجواد، ج1
5) منتهی الامال
____________________
#نویسندگان_حوزوی_مازندران
🆔 @howzavian_mazandaran
روایت دونالدسون از زیارت حرم امام جواد کاظمین ۹۰ سال پیش:
شیعیان چنان غرق معجزات امام جواد شدند که عمق محتوای صحبت های او را غفلت کردند.
#نویسندگان_حوزوی_خوزستان
@howzavian_khuzestan
امام جواد(ع) در آثار علامه حسن زاده آملی
بهترين خلق
امام جواد عليه السلام فرمود: هيچ دو مردى به گرد يكديگر نيامدند، جز آنكه بهترينشان نزد خدا، كسى است كه مؤدبتر است.
پرسيدند: اى فرزند رسول خدا! ما آنرا نزد مردم دانيم كه چيست؛ اما بيان فرما كه نزد خداوند چيست؟
فرمود: قرآن را همانگونه كه نازل شده است قرائت كنيد و سخن ما را همان طور كه گفته ايم، روايت كنيد و خداوند را به حالتى كه محتاج و نيازمند اوييد بخوانيد.
📚 منبع: فضایل و سیره چهارده معصوم در اثار علامه حسن زاده آملی
به رسانه #پژواک بپیوندید
@pezhvaak_ir
امام جواد علیه السلام .ogg
2.43M
جملات علامه حسنزاده درباره صبر در بیانات امام جواد (ع)
آقا امام جواد علیه السلام، امام نهم ما فرمود: مومن که وقتی آن جایی که تلخیها دیده و ناگواریها دیده و مشکلاتی را تحمل کرده، صبرها و بردباریها داشته، در آنجا مقاماتی برای خود میبیند؛ پاداشهایی را برای خود میبیند؛ از ناحیهی صبرش، تن به حرام نداد، روزه گرفت...
به رسانه #پژواک بپیوندید
@pezhvaak_ir
🔻 امام جواد علیهالسلام، الگویی کامل برای مقابله با جریانهای انحرافی
▫️امام جواد(ع)، همواره شیعیان را در برابر فرقهها و جریانهای انحرافی زمان خود راهنمایی میکردند.
▫️یکی از این فرقهها، «اهل حدیث» بودند که خدا را جسم میپنداشتند. امام(ع) درباره آنان به شیعیان میفرمودند که اجازه ندارند پشت کسی که خدا را جسم میداند نماز گزارده و به او زکات بپردازند.
▫️«واقفه»، یکی دیگر از فرقههای انشعابی از شیعه بود که پس از شهادت امام کاظم(ع) بر آن حضرت توقّف کردند. وقتی از امام(ع) درباره خواندن نماز پشت سر واقفیمذهبان سؤال شد، آن حضرت شیعیان را از این کار نهی کردند.
▫️«زیدیه» نیز فرقهای منشعب از شیعه بود که دشمنی آنان با امامیه و طعن آنها بر امامان(ع) سبب موضعگیری تند ائمه در برابر آنها شد؛ چنانکه در روایتی از امام جواد(ع)، واقفیه و زیدیه مصداق آیه وُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ خَاشِعَةٌ عَامِلَةٌ نَاصِبَةٌ خوانده شده و در ردیف ناصبیها قرار گرفتند!
▫️«غُلات» نیز به سبب آن که در بدنام کردن شیعه سهم بسزایی داشتند، مورد تنفر امامان(علیهمالسّلام) بودند. خطر اینها برای شیعیان بسیار جدّی بود، چرا که آنها بهنام امامان روایاتی را جعل کرده و بدین وسیله شیعیان را به انحراف میکشاندند.
امام جواد(ع) درباره «ابوالخطاب» که از سران غُلات بود، فرمودند: «لعنت خدا بر ابوالخطاب و اصحاب او و کسانی که درباره لعن بر او توقف کرده و یا تردید کنند.»
#میلاد_امام_جواد
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
پیوسته شمیم جانفزا می آید
نور و برکت بر دل ما می آید
تا هر گره از کار جهان باز کند
دردانه ی حضرت رضا می آید
#علی_خسروی
@shaeranehowzavi
مولود مبارک
✍مجید ابطحی
➖➖➖
تنها سه روز از تولدش گذشته بود؛
کودکی سه روزه!
چشم به آسمان گشود و گفت: «اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ»، «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله».
حکیمه میگوید: با شنیدن این دو جملهی زیبا و پرمعنا از کودک سهروزه، ترسان و ناخواسته بلند شدم و به سوی برادرم علیبنموسی علیهالسلام رفتم، عرض کردم: از این کودک ارجمند سخنانی شگفت انگیز شنیدم! فرمود: چه گفت؟ جریان را به او گزارش دادم.
فرمود: در آینده بیشتر از آنچه شنیدی ،گفتار و رفتار شگفت انگیز خواهی دید!
📚 مناقب/ابنشهرآشوب/ج۴/ص۳۹۴
#میلاد_جواد_الائمه
#مولود_مبارک
@howzavian_eastazarbaijan
19.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | گسترش شبکه شیعیان از دوران امام جواد(علیهالسلام) تا امام عسکری(علیهالسلام)
✅ رهبر انقلاب: دایرهى نفوذ ائمّه و وسعت دایرهى شیعه در زمان این سه امام[-از حضرت جواد تا حضرت عسکرى (علیهم السّلام)-]، نسبت به زمان امام صادق و امام باقر (علیهم السّلام) شاید دَه برابر است؛ یعنى این چیز عجیبى است.
🔹شاید علّت این هم که اینها را این جور در فشار و ضیق قرار دادند، اصلاً همین بود. بعد از حرکت حضرت رضا به طرف ایران و آمدن به خراسان، یکى از اتّفاقاتى که افتاد همین بود که شاید در محاسبات امام هشتم (علیه السّلام) وجود داشته؛ چون قبل از آن، شیعه تَکوتوک همه جا بودند امّا بیارتباطِ به هم، ناامید، بدون اینکه هیچ چشماندازى داشته باشند، بدون اینکه امیدى داشته باشند؛ سلطهى حکومت خلفا هم که همه جا بود...
بیانات مقام معظم رهبری
۲۰/۲/۱۳۸۲
یادداشتهای یک طلبه 👇
@yaddashtthayeyektalabeh
.
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 میلاد مبارک إبن الرّضا جواد الائمّة امام محمد تقى عليهم السّلام بر شما مبارک باد
🔹 عن الإمام الجواد علیه السلام :
۱. مَنِ اسْتَحْسَنَ قَبیحاً کان شریکاً فیه
هر کس کار ناپسند و حرامی را تحسین و تأیید کند در گناه و آثارِ منفیِ مترتّبِ بر آن شریک می باشد
( عزل و نصب بیجا باشد
- و یا حیف و میل و چپاولِ بیت المال
- و یا سوء استفاده از پست و مقام
- و یا ایجادِ تورّم و گرانی و فقر
- و یا فراهم کردن بسترِ بیحجابی و بیحیایی و ولنگاری
- و یا توصیه و تشویق و حمایت نسبت به برگزاری مجالسِ خلافِ شرع و ضدّ سنّتِ نبویّ و سیره علویّ ، همچون کنسرت های کذایی
- و یا . . . )
۲. لاتَكُنْ وَليّاً لِلّه فِی الْعَلانيةِ عَـدُوّاً لهُ فِى السِّـرِ
در ظاهر دوست خدا و در نهان دشمن او مباش
بهاءُ الوجهِ مع خُبث النّفوسِ
کمِصباحِِ علی قبر المجوسی
به گورِ گبر مانَد زاهدِ زور
درون مردار و بیرون مشک و کافور
" سعدی ره "
حوزه علمیه آية الله العظمى
سبط الشيخ الانصارى ره . دزفول
رضا سبط الشیخ
۱۰ رجب المرجّب ۱۴۴۶
۲۲ دی ماه ۱۴۰۳
https://eitaa.com/joinchat/1023934486C0b0c914d99
﷽
مقاومت دربرابر نفاق!
✍صدیقه طهماسبی نژاد
ایام حج فرا رسید. علما، بزرگان و اشراف از اطراف جهان به سوی کعبه، قلب تپنده اسلام روانه شدند. مناسک حج ابراهیمی را به جا آوردند. همگی به محضر امام(ع) شرفیاب شدند. خیلیها هنوز در دلشان شک و شبهه جولان میداد. برخی باورشان نشده بود که ایشان با این سن کم امام شیعیان جهان باشند. چند روز پشت سر هم از آن معدن فیض و علم سوالات گوناگون پرسیدند تا جایی که میگویند سی هزار مساله را امام پاسخ دادند. پس از آن زنگار شبهه از ذهنها و دلهایشان رخت بربست؛ به دل و زبان اقرار به امامتش کردند.
اینها شیعیانی بودند که محبت اهل بیت _علیهمالسلام_را به دل داشتند اما شک به دلشان افتاد بود. با شنیدن پاسخ از امام و حتی دیدن کراماتی از امام دلهایشان آرام گرفت.
کسی که به خوبی امام را میشناخت اما حاضر به پذیرش امامت و ولایت ایشان نبود "مأمون" خلیفه عباسی بود و امام در مقابل طغیان این خلیفه به جهاد پرداخت.
دشمن گاهی رو در رو به مبارزه با انسان میپردازد و به روشنی دشمنی خود را ابراز میکند. با چنین دشمنی کار راحت تر است اما دشمنی که با نفاق و ریاکاری به میدان میآید،مبارزه و جهاد با او سختتر است.
مأمون عباسی خودش را طرفدار اسلام نشان داده بود؛ از این رو شناخت دشمنی او با امام برای مردم مشکل بود. امام جواد _علیه السلام_ باید این نفاق و حلیهگیری خلیفه وقت را برملا میکرد.
از مهمترین کارهایی که جواد الائمه _علیهالسلام_ برای اثبات حقانیت سخنان خود انجام دادند این بود که در مجالس مناظره و گفتوگو که مأمون عباسی تشکیل میدادبا علما و کسانی که مدعی بودند به بحث مینشستند و با استدلال سخنشان را بیان میفرمودند.
در یکی از مجالسی که مأمون برپا کرده بود شخصی به نام "یحیی بن اکثم" که از علمای آن زمان و قاضی بغدادبود از امام جواد_علیهالسلام_ سوالی پرسید، امام فروعات مختلف آن سوال را مطرح کردند به گونهای که یحیی از شنیدن آنها متعجب شد.
امام محمدتقی _علیهالسلام_ برای ما اسوه هستند، زندگی حضرت را که واکاوی میکنیم مثل این است که درمحضرایشان هستیم و راه و رسم جهاد را به ما میآموزند.
در این دوران ما نیاز به اجرا کردن سیره امام نهم شیعیان در مقابل دشمن حلیهگرمان داریم.
امام خامنهای با درس گرفتن از مکتب پیشوا و مقتدای شیعیان امر به جهاد تبیین فرمودند، دراین برهه دشمن با جنگ ترکیبی وارد میدان شده با کار تبلیغات و رسانه، تشخیص را برای مردم سخت کرده است از این رو تمام کسانی که میتوانند از خواص ،صدا وسیما ،مطبوعات وحوزویان و... باید جهاد تبیین کنند یعنی درمقابل کاری که دشمن انجام میدهد در همان زمینه فعالیت کنند.
درحال حاضر بزرگترین و مهمترین کار دشمن ایجاد ناامیدی است دربرابر آن وظیفه ما امید آفرینی میباشد. امام خامنهای دربیانات اخیرشان به این نکته اشاره فرمودند:
" ما بایستی به هدایت الهی امیدوار باشیم، به کمک الهی امیدوار باشیم، به نیرویی که خدا به ملّتها داده امیدوار باشیم. درست نقطهی مقابل آن کاری که دشمن میخواهد بکند که امید را از دل جوانهای ما خارج کند، آنها را مأیوس کند، همهی کسانی که در زمینههای تبلیغاتی مخاطبی دارند، میتوانند حرف بزنند، زبان گویایی دارند، یکی از بزرگترین و اوّلیترین اهدافشان بایستی این باشد که امید را در دلها زنده کنند و حرف ناامیدکننده بر زبان جارینکنند."
*محمدباقرمجلسی،جلاءالعیون،ص۱۲۱۶.
https://eitaa.com/loh_ghalam
#نویسندگان_حوزوی_خوزستان
@howzavian_khuzestan