15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تماشایی | خشنودی امام
🌻 کدوم جوانها امام زمان خودشون رو خوشحال میکنن؟!
#دو_سر_نور
💫
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴درسهایی که از علامه مصباح باید آموخت
🔶درس سی و چهارم: حکیم دوّار
🖊احمدحسین شریفی
🔶برخی در توصیف فیلسوفان و دانشمندان چنین گفتهاند که
هر آن کو ز دانش برد توشه ای
جهانی است بنشسته در گوشه ای
🔶البته این شعر، بیان منظوم ناقص و نارسایی از حقیقتی است که در توصیف «حکمت» گفته شده است: صیرورة الانسان عالما عقلیا مضاهیا للعالم العینی. اما اگر معنای حقیقی چنین جملاتی را در نظر بگیریم، آیتالله مصباح دانشمند و فیلسوفِ به این معنا نبود. او جهانی جاری و روان از معرفت و علم و حکمت و اخلاق و عرفان بود. او همواره در کار تربیت و تعلیم دیگران بود.
🔶برخلاف برخی از استادان خارج اصول ما که افتخارشان این بود (در درس خارج اصول خود ابراز کردند) چند دهه است از پل صفائیه قم به آن طرفتر نرفتهاند!! (یعنی تمام زندگی خود را در محدوده چندصد متری حرم حضرت معصومه(س) گذراندهاند و طبیعی است که هیچ فهم درستی از حقایق اجتماعی و فرهنگی کشور که هیچ حتی شهر قم هم نداشته باشند)؛ علامه فقید ما، آیتالله مصباح در طول سی سال گذشته به حدود ۳۰ کشور جهان مسافرت کرد و در مجامع علمی و آکادمیک به تشریح و تبیین اندیشههای اسلامی و بنیانهای فکری جمهوری اسلامی پرداخت.
🔶علامه مصباح در طول سی سال اخیر به بیش از ۸۰ شهر بزرگ و کوچک کشور مسافرت کرد و برای مخاطبان شیفته و تشنه شنیدن حقایق اسلامی در حوزههای اخلاق و سیاست و حقوق و مردمسالاری دینی و دفاع از بنیانهای فکر دینی به سخنرانی پرداخت.
🔶او در سی سال اخیر بیش از ۶۰۰۰ (شش هزار) سخنرانی برای سطوح مختلف مردم داشتهاند. یعنی به طور میانگین سالی ۲۰۰ سخنرانی!
🔶زمانی خدمت ایشان رسیدم و گفتم برای سخنرانی و نشستهای علمی مختلفی به دانشگاههای دور و نزدیک کشور دعوت میشوم و تا به حال انجام وظیفه کردهام اما اکنون شک دارم که آیا چنین کاری با این وسعت وظیفه هست یا خیر؟ ایشان فرمودند تردیدی در درستی این مسیر نداشته باشید و با قدرت و قوت تا حد توان این دعوتها را پاسخ مثبت دهید. سپس برای آنکه اهمیت این کار را در سطح عقل اینجهانی من، نشان دهند، فرمودند غربیانی که برای همه برنامههایشان محاسبه سود و زیان میکنند، وقتی برای یک سخنرانی ۲۰ دقیقهای به همایشی علمی در کشوری دیگر دعوت میشوند با رغبت و میل اجابت میکنند و مطمئن باشید اگر آنان سودی در این کار نمیدیدند، چنین نمیکردند.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
6.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید | چیزی بهتر از این بلد نیستم!
🔺️سوال یکی از اساتید حوزه از آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) در مسیر منزل ایشان
💻 @mesbahyazdi_ir
15.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تماشایی | نگاه نورانی
🌻 این توجه ویژه امام زمان (عج) را باید قدر دانست
☀️ #دو_سر_نور ☀️
💫
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
🔵 در کانالهای مجازی مطلبی تحت عنوان «در عبادات هم باید تجدید نظرهایی بشود» از آقای دکتر محمد مجتهد شبستری منتشر شده است. این مطلب حاصل گفتگوی مولود بهرامیان با استاد شبستری می باشد و در کانال تلگرامی ایشان نیز قرار داده شده است. بر طبق این دیدگاه در عبادات باید مفهوم «وجوب» را کنار گذاشت و به جای آن مفهوم «توصیه» را قرار داد! ایشان فرموده¬اند به نظر من امروزه دیگر مفهوم وجوب که می¬گوید ظهر را باید چنین نماز خواند و یا واجب است مردم روزه بگیرند اعتبار خود را از دست داده است! ... باید ساختار فضیلتی آدم¬ها عوض شود، والّا هزار بار دولّا- راست شدن هم ارزشی ندارد .
👆این مطلب البته مربوط به سال های گذشته است که اخیرا هم در فضای مجازی مطرح شده است. این گونه سخنان را نمی توان اجتهاد جدید ولو اجتهاد غلط نامید. اجتهاد استنباط حکم شرعی از منابع دینی است. با هیچ مبنا و روشی از منابع دینی نمی توان چنین حکمی را استنباط کرد. نظر اسلام در این باره روشن است. مگر ممکن است هیچ انسانی که اندک آشنایی با اسلام داشته باشد بگوید نماز در اسلام واجب نیست! بنا بر این ایشان در مقام بیان نظر اسلام نیستند، بلکه تنها فرض قابل تصور این است که ایشان درمقام تشریع جدید هستند. می خواهند بگویند از نظر خدا عباداتی مانند نماز واجب است، اما از نظر "من" این وجوب معنا ندارد. اینها توصیه است. این توصیه هم برای بعضی ها می تواند مفید باشد نه برای همه. البته ایشان زبان دینی و فقهی را بکار نمی گیرند که بگویند نماز برای بعضی افراد مستحب است، اما معلوم است که اگر امر مطلوبی واجب نباشد مستحب است. اما همانطور که ایشان تشریع جدیدی دارند اصطلاح جدید هم دارند. حاصل نظر ایشان این است که: خدا می گوید نماز واجب است، اما "من" می گویم واجب نیست.
توضیحی هم که برای این نظر آورده اند، موجه نیست. ارزشمندی فضائل اخلاقی و خلق شریف هیچ منافاتی با وجوب عبادات ندارد. مگر کسانی که قایل به وجوب نماز هستند منکر فضیلت های اخلاقی هستند؟ ظاهرا همانطور که خودشان گفته اند ایشان نماز را فقط دولا راست شدن می دانند. نماز اگر فقط دولا راست شدن باشد حق با ایشان است. اما در آن صورت حتی ارزش توصیه کردن هم ندارد، بلکه کار لغو بیهوده ای خواهد بود و معلومنیست چرا خدا به چنین چیزی امر کرده است!
محتوای این سخن و "نظریه جدید" در حدی نیست که ارزش نقد فقهی و کلامی داشته باشد. اما جا دارد بررسی شود که چگونه شخصی از نظر فکری به اینجا می رسد. علل و عوامل و زمینه های روانی و اجتماعی آن چیست؟ مناسب است صاحب نظران این رشته ها این مسئله را واکاوی کنند. ✍️ دکتر محمد فنایی
@dreshkevari
هدایت شده از یا حفیظ و یا علیم
📚ناگفته های غیبت(1)
📕معمولا فلسفه غیبت عدم آمادگی امت یا حفاظت از جان امام زمان (عج) معرفی میشود. اما این حقایق بخشی از حکمت غیبت امام است. غیبت، علاوه بر این موارد حکمتهای دیگری نیز دارد که کمتر از آن بحث شده است. غیبت، منحصر به حضرت مهدی (عج) نیست، بلکه بسیاری از انبیا و اولیا نیز غیبت داشتند. غیبت نیز همانند دیگر سنتهای الهی راهی برای کمال انسان بوده است و باید آن را در طرح کلی ظهور حداکثری توحید در هستی معنا کرد. پیامبرانی چون شیث، نوح، هود، یوسف، موسی، عیسی هر کدام غیبتهایی داشتند.
📗با وجود تفاوتهای میان انواع غیبت، همه آنها در این امر مشترک بودند که وسیله ای برای کمال معنوی بشریت بودند. البته افرادی که از طریق غیبت رشد کردند و سطح کمال هر کدام متفاوت بود. اکنون به برخی از حکمتهای تربیتی غیبت اشاره میشود:
🔰یک) گاهی غیبت به دلیل عدم آمادگی امت است. در برخی مقاطع زندگی حضرت موسی (ع) قوم بنی-اسرائیل آمادگی قیام و همراهی با نبیّ الهی را نداشتند و به همین دلیل از حضور حضرت موسی (ع) محروم شدند. ظلم و جور مردم یکی از عوامل دورشدن ایشان از ولیّ الهی بوده است.
🔰دو) گاهی خود غیبت عاملی برای کمال امت به شمار میرود. ظاهرگرایی از نخستین شگردهای شیطان بود که در طول تاریخ در اشکال گوناگون جلوه گر شد. در عوض، عبور از ظاهر به باطن و منحصر ندانستن حقایق و عوامل در امور ظاهری از نخستین ضروریات حرکت کمالی در دین است. جریان باطل می¬کوشد حقایق، علل، لذتها و رنج¬ها را منحصر به امور تجربی و مادی نشان دهد. این شیوه از دیرباز در مواردی همچون گوساله سامری تا نگرشهای پوزیتویستی معاصر استمرار داشته است.
📕 به همین مناسبت میتوان حقیقت غیبت را نیز رزمایشی برای دورشدن از اتکاء به حس و تجربه گرایی دانست. مومنین باید تمرین کنند بدون حضور فیزیکی و مشاهده حسّی بتوانند امام خود را شناخته، به او ایمان آورند و تکالیف خود را نسبت به وی انجام دهند. در مقایسه با مشرکان و کفاری که حتی با دیدن معجزات نیز ایمان نیاوردند، مومنانی یافت میشوند که بدون آنکه حتی یکبار امام خویش را دیده باشند، یا از وی کرامتی حسیّ مشاهده کرده باشند، ایمانی راسخ به او دارند. با توجه به همین نکات، ائمه (ع) مشتاق زیارت این عده قلیل خالص بودند. «آه آه شوقا الی رویتهم»(بحار2/46) تمرین دادن شیعیان بر محدودشدن ارتباط فیزیکی با امام خویش از زمان امام جواد (ع) آغاز شده بود. ارتباط فیزیکی و حضوری شیعیان از همان زمان با امام محدودتر و محدودتر شد.
📕دوران کرونا نیز تمرینی برای عبور از همین ظاهرگرایی شمرده میشود.
👤عبدالله محمدی، عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/abmohammadi
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴درسهایی که از علامه مصباح باید آموخت
🔶درس سی و پنجم: بلندهمتی
🖊احمدحسین شریفی
🔶از دیگر ویژگیهای علمی و عملی علامه مصباح بلندهمتی او بود. او هم در مسائل علمی و هم در امور عملی و تربیتی و فرهنگی همتی بلند داشت. افقهای دوردست را میدید و متفکرانه و بردبارانه و بدون هیچ تزلزل و رخوتی، مقدمات دستیابی به آنها را فراهم میکرد. سختی کار و تنهایی سفر و سرزنش خارهای مغیلان و تشنگیهای بیابان، کمترین خللی در عزم و اراده او ایجاد نمیکرد.
🔶همین روح بلند و همت بینظیر او بود که عدهای از بهترینها پروانهوار بر گرد وجود او جمع شده بودند. چه زیبا گفت #خواجوي_كرماني که:
غلام همت صاحبدلان جانبازم
كه در عطيه، شكورند و در بليه، صبور
🔶#علامه_مصباح حقیقتاً در سختکوشی و خستگیناپذیری نمونه بود. و اگر جز این بود، چگونه میتوانست علیرغم جریان رایج علم در حوزه و دانشگاه، نظامی آموزشی به کلی دیگری را طراحی و تدوین کند و آن را در مراکز رسمی کشور به تصویب برساند؟! برای شنا کردن بر خلاف جریان آب، افزون بر قدرت و جرأت و شجاعت، به همت بلند و سختکوشی و خستگیناپذیری هم نیاز هست.
🔶اگر نبود همتبلند آن مرد بزرگ چه کسی میتوانست علیرغم همه سختیها و مرارتها و مشکلات جانکاهی که در مسیر توسعه علوم انسانی در حوزههای علمیه و ایجاد ساختارهای آموزشی جدید در دل حوزه وجود داشت، و علیرغم طعنههای دوستان و دشمنان، یک تنه مقاومت کند و ساختمان بزرگ و بیسابقة علوم انسانی اسلامی را در حوزههای علمیه بنیان نهد؟ و دهها و صدها متخصص در رشتههای مختلف علوم انسانی اسلامی تربیت کند؟ به تعبیر زیبای #حافظ:
نه هر درخت تحمل كند جفاي خزان
غلام همت سروم كه اين قدم دارد
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🇮🇷مردم سالاری در ایران
🔸️مردم ما در تعیین سرنوشت خودشان، انتخابات ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ بود که درباره اصل تاسیس «جمهوری اسلامی» همه پرسی انجام گرفت. هنوز فراموش نکرده ایم که در آن زمان، مردم با حضوری پرشور پای صندوقها با اکثریت قاطع ۹۸/۲ درصد رای دادند که مایلند نظام حاکم بر جامعه آن ها «جمهوری اسلامی» باشد؛ یعنی خواستار حکومت اسلام در این کشور شدند. آیا این نشانه وجود "دموکراسی" و "مردمسالاری" در این کشور نیست؟
۱۳۸۲/۰۳/۰۸
💻 @mesbahyazdi_ir