مهریه و فرهنگ
عکس های بالا که یکی از اساتید برای من فرستاده، مربوط به مهریه یک دانشجوی عراقی هست که براش آوردن.
استاد در توضیح فرمودند:
مهریه اش ۲۰ ملیون دینار هست که ۱۰ ملیون رو نقد می گیره و ۱۰ ملیون میمونه عند الاستطاعه !!
از این ده ملیون ۵ ملیونش با توافق عروس و داماد خرج اون اولیات میشه و این چیزی که تو عکس میبینید اون وسط ۵ ملیون خالص حق عروس هست که اینطوری شیک و مجلسی و با گل و شیرینی و مهربانی و مراسم قشنگ دریافت کرده ....
شاید براتون جالب باشه مقایسه اش با مهریه های خودمون که چطوری دریافت میشه گاها 😐
#نقد_بودگی_مهریه
#معنای_اجتماعی_مهریه
#مطالعه_میان_فرهنگی_ازدواج
@hamshenasi
#معرفی_کتاب
📚معناشناسی تاریخی مهریه در قرآن کریم
🔸 محمدحسین شیرزاد
💠در بحث از انگاره مهریه در عصر نزول قرآن، آنچه در بادی امر جلب توجه می کند، تنوع در واژه هایی است که بر معنای #مهریه دلالت دارند. آن طور که عالمان لغت و تفسیر گفته اند، چهار واژه در آیات قرآنی به مفهوم مهریه اشاره دارند که عبارت اند از: #اجر، #فریضه، #صدقه و #نحله. به اینها باید واژه مهر را علاوه کرد که در فرهنگ عرب پیش از اسلام، انگاره مهریه را نمایندگی می کرده و سابقه ای دراز در فرهنگ سامی داشته است.این گونه گونی واژگانی گرچه بر عالمان تفسیر امری پوشیده نبوده، اما هنوز چند پرسش اساسی در این باره بی پاسخ مانده است:
🔹نخست آنکه چه تمایزهای معنایی بین واژه های یادشده وجود دارد؟
🔹دوم آنکه چرا واژه مهر از نظام واژگانی قرآن حذف شده است؟
🔹سوم آنکه جایگزین شدن مهر با چهار واژه جدید، چه تحولاتی در انگاره مهریه به وجود آورده است؟
💠در کتاب معناشناسی تاریخی مهریه در قرآن کریم، تلاش شده از رویکرد معناشناسی تاریخی برای پاسخ به این پرسش ها بهره گرفته و میزان کارآمدی آن در مطالعات قرآنی آزموده شود.
@hamshenasi
اللّهُمَّ صلّ علیٰ مُحمّدٍ و آل مُحمَّدٍ و عجّل فَرَجَهُم 🌺
🟢 ختم ۱۴۰۰۰ صلوات؛ هدیه روح مطهر امام رضا علیه السلام جهت سلامتی #رئیس_جمهور و هیئت همراه
خدا کند که بیایید سلامت از آتش
فقط به کوری چشم یهود ،ابراهیم
#رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
شرط شهید شدن، شهید بودن است...
#شهید_ابراهیم_رئیسی
#شهید_جمهور #رئیسی
@hamshenasi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
شرحی بر این غم نیست.
🔻 پایان ماموریت مردان خدا شهادت است...
#شهید_جمهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیکر مطهر خادمالرضا در میان خیل عاشقان حضرت معصومه بعد از سه ساعت از آغاز مراسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میزبانی تاریخی مردم قم در مسجد جمکران از پیکر رئیسجمهور
هدایت شده از تداوم انقلاب اسلامی
دوقطبی های چندسال اخیر جامعه ایرانی صرفا ناشی از تفاوت سلایق و رویه ها نبوده و یک بخش مهم آن ناشی از آلودگی های ایمانی است که رگه هایی از جامعه را فراگرفته که لزوما با گفتگو و تفاهم حل نمیشود و باید تطهیری بنیادین رخ دهد.
خون #شهید جامعه را تطهیر میکند و انشالله ببینیم که عروج شهادت گونه رئیس جمهور خدوم و مؤمن و همراهانش، آلودگی ها و تفرق ها و آشفتگی های چندسال اخیر را بشوید و نفسی نو به جامعه بدمد.
اراده الهی بر تطهیر جامعه ایرانی قرار گرفته و وظیفه مؤمنان همراهی با تدبیر خداوند است.
روایت تقوا، اخلاص و جهاد خدمت به مردم جناب #رییسی بخشی از این همراهی است.
#شهید_جمهور
https://eitaa.com/a_najafpour
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شرکت در نماز و تشییع شهدا و احیای انگیزۀ شهادت در انسان🔸
تشییع و احترام به شهدا، مثل همان کاریست که در قدیمها میکردند. قبلاً که کبریت نبود، نمیشد به این راحتی آتش درست کنند. معمولاً از همسایه آتش قرض میگرفتند. بچهها مقداری خاکستر کف دستشان میگذاشتند و دو تا حبه آتش میگذاشتند روی خاکستر و به خانه میآوردند. به این کار «اقتباس» میگفتند.
شرکت در #تشییع و #نماز_شهید ، یعنی برای این منقلِ ذغالمان، مقداری آتش قرض کنیم. شما میپرسید آتش چه تأثیری دارد و اگر نباشد، ما چه کم داریم؟ گوشت را دیدهای که اگر دور از آتش باشد، چطور عفونت میکند و بوی گندش همه چیز را بر میدارد؟ انسان مثل این گوشت است. وقتی در رفاه و راحتی است، مثل گوشت، عفونتِ بیدردی پیدا میکند. بیدردی و بیرگی هم کم عفونتی نیست. همین گوشت را اگر به جای اینکه در هوای آزاد باشد، یک مقداری روی آتش بگیرند، عطر کباب آن زانوی آدم را سست میکند!
انسان وقتی در مصیبت قرار میگیرد مثل گوشتِ روی آتش، معطر میشود. از انسان، گندزدایی و غفلتزدایی میکند. همینکه انسان میگوید «اِنّا لِلّه»، به یاد این میافتد که مال خداست؛ به یاد این میافتد که «انّا الیه راجعون»: به سوی خدا بر میگردد.
بعد وقتی انسان میبیند که شهید، اینطور به خدا رجوع کرده، دهان انسان #آب_میافتد! ندیدهاید که وقتی ترشی میبینید، دهانتان آب میافتد؟ اهل معرفت هم وقتی شهید را میبینند دهانشان آب میافتد. اینطور رفتنی، اینطور تمامکردنی، این طور پایاندادنی، دهان بسیاری را آب میاندازد که از خدا، شهادت را آرزو کنند.
@haerishirazi
دلنوشتهای از یک دههٔ هشتادی، دانشجوی پزشکی 👇👇
نسل جدید انقلاب...
ما دهه هفتادی ها، هشتادی ها و نودی ها...
نسلی بودیم که می گفتند:
امام خمینی را ندیده ایم...
دفاع مقدس را...
شهید بهشتی را...
شهید رجایی را...
شهید باهنر را...
می گفتند روز های سخت را ندیده ایم، نچشیده ایم...فقط شنیده ایم :)
حالا، چند سالی است که ما هم، دل هایمان به جمع داغ دیدگان این مکتب پیوسته است...
ما، شهیدان ابتدای انقلاب و دفاع مقدس را ندیدیم...
اما...
داغِ شهید حججی ها را دیدیم...
داغِ سردارمان را دیدیم، داغِ حاج قاسمی که دلمان به بودنش گرم بود...
ما...تفنگ جنگی دست نگرفتیم و در خط مقدم جبهه حاضر نشدیم...
اما...
قلم به دست گرفتیم و با فکر و اندیشه و اعتقادی که از پدران و مادرانمان... و از رهبرمان آموختیم، به خط مقدم جنگ رسانه ای و اعتقادی با دشمن رفتیم... افسران جنگ نرم شدیم...
ما...شهیدان رجایی و باهنر را ندیدیم...
می گفتند آنها تکرار نشدنی اند...
رئیس جمهور و شهادت؟ امروز همه دنبال پست و مقام و منصب اند...
اما امروز...
ماهم رئیس جمهور شهید دیدیم!
وزیر شهید...امام جمعه ی شهید دیدیم...
آری... ماهم امروز تابوت شهیدانمان را به دوش گرفته و اشک ریختیم...
حالا دیگر... مثل بزرگتر ها و ریش سفید هایمان...ماهم دل سوخته و داغ دیده ی مسیر انقلاب شدیم...
حالا دیگر.... ماهم بزرگ شدیم🖤
اللهم عجل لولیک الفرج....
ف.باران دوست
مراسم تشییع شهدای خدمت...
۱ خرداد ۱۴۰۳/ قم
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
💡چرا عروج سید ابراهیم نسبت به شهادت حاج قاسم، اثر ژرف تری بر جامعه ایران خواهد گذاشت؟
🖊مهدی افراز
🔸ماجرای شهادت سردار سلیمانی و بدرقه شکوهمند او بی شک یکی از جدی ترین نقاط عطف در تاریخ اجتماعی ایران را رقم زد، بهره مندی این واقعه از یک پیرامون عاطفی، هیجانات قدرتمندی را برای آن آفرید که موجب شد این رخداد به عنوان قله ای دست نیافتنی برای درگیر نمودن نظام حساسیت های جامعه ایرانی قلمداد شود. این امتیاز موجب شد تا پس از وقوع حادثه شهادت رئیس جمهور و همراهانش بسیاری از اذهان درگیر مقایسه ابعاد اثرگذاری این دو رخداد استثنائی باشند. شاید برای قضاوت های قطعی کمی زود باشد اما بنابر وجوه متعددی به نظر می رسد پیامدها و دستاوردهای اتفاق اخیر برای ملت ایران در لایه های شدیداً عمیق تری نسبت به شهادت حاج قاسم، خود را بروز خواهد داد.
🔹وجه اول؛ شهادت حاج قاسم در امتداد مسیری از مجاهدت در خط آتش و معرکه بود که همواره انتظار آن می رفت، او در حماسی ترین نقطه قرار گرفته بود، شهادت او با این که شدیدا برانگیزاننده احساسات ملی بود اما ما را در وضعیت دگرگون شده ای با این شخصیت و موقعیت قرار نداد، با شهادت و اربا اربا شدن او، ما با معنای جدیدی از فرمانده و قهرمان نظامی روبرو نشدیم و توانستیم اسطوره های مورد انتظار خود را در یک انسان معاصر بازیابی نمائیم. اما ماجرای شهادت سید ابراهیم داستان دیگری را برای جامعه ایرانی قلم زد، تصویر تاریخی ما از پدیده دولت و دولتمرد به این راحتی ها به چنین سناریوهایی نزدیک هم نمی شد و به این جهت کیفیت ارتحال او معنای شدیدا متفاوتی از مقوله رئیسِ جمهور و دولتمرد را در آینده برای ما خلق خواهد نمود.
🔸وجه دوم؛ در قضیه شهادت حاج قاسم، جامعه ایران با یک شخص وارد یک مرادوه روحی شد، حاج قاسم برای ما به عنوان یک هویت فردی، به یک اسطوره مبدل شد. اما در سی ام اردیبهشت ماه، ما با سرگذشتی برای یک هویت جمعی به نام دولت مواجه شدیم، تاثرات دیگر شخصی نیست، مراوده ما با یک ساختار حقوقی - سیاسی است که عمیقاً متفاوت از یک شخصیت است. در زمانه ای که تعیین الگوی حکمرانی و تحقق دولت اسلامی مساله فرارناپذیر ماست، این هویت فرافردی به شدت راهگشاتر خواهد بود.
🔹وجه سوم؛ حاج قاسمِ شهید برای ما قویاً هویت بخش بود، اما این هویت سازی مقدس به حسب موقعیت راهبردی اش، از مسیر سلبی و غیریت ساز و با برجسته نمودن مرزهای درگیری ما با دیگری های ملی مان بود. سیدالشهدای خدمت هم برای ما هویت ساز می شود، اما گویی هویت سازی او برای ما مساله مندانه تر خواهد بود. من ایرانی که سید ابراهیم برای ما بازسازی خواهد کرد این بار نه از مسیر تقابل با غیر و بیگانه های بیرونی که از رهگذر تعامل با خویشتن و پیکره های درونی است. اساسا ایده سیاست ورزی او به این جهت درخشید که پاسخی به این نیاز زمانه ما بود، ایده ای که بیش از آن که زبان باشد، گوش بود و بیش از آنی که بخواهد خودش باشد خواست محوری برای دیگران شود.
🔸وجه چهارم؛ در دوران انکار قدسیت جمهوری اسلامی، حاج قاسم شهید نظام شد، اما این شهید، شخصیت محافظ نظام بود نه خود نظام. در مغزای نظام بود اما در نقش بادیگارد. اگر شهادت حاج قاسم به همگان نشان داد دفاع از جمهوری اسلامی مقدس است اما شهادت سید ابراهیم و همراهان نشان داد نه صرفاً دفاع که خودِ جمهوری اسلامی مقدس است.
🔹وجه پنجم؛ حاج قاسم طراح و پناه مقاومت بود و از این رو همه دلدادگانِ مقاومت دل نگران او بودند اما این دلدادگی هیچگاه در نقطه گره زدنِ سرنوشت مقاومت به بود و نبود او جلوه نکرد و از این جهت با رفتنش احساس به میدان آمدن هم برای ما پدید نیامد. با ظهور حجه الاسلام رئیسی در افق سیاست ایران، ما همچون بسیاری و بسیاری، برای امروز و فردای کشور و انقلاب دل به وجود راهگشای او داده بودیم و همه بار امانت را با دلالت های تقدیرگرایانه به دوش او زده بودیم. حالا اما با رفتنش همه حس خواهند کرد که بار به دوش همه است. دیگر احساس میشود میدان، میدان ظهور همه است، گویی حس استغنا از غیر به بیشینه خود رسیده و این احساس پیامدهای شگرفی خلق خواهد نمود.
#ایران_آینده👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت دوست و دشمن از قدرت شهید امیرعبداللهیان در ایجاد همدلی میان "میدان" و "دیپلماسی"
حسین علیزاده، دیپلمات سابق و تحلیلگر سیاسی اپوزیسیون:
🔸در دوران امیرعبداللهیان، دوگانه «دیپلماسی و میدان» معنا نداشت؛ چون میدان در قلب دیپلماسی قرار گرفته بود.
داریوش سجادی، تحلیلگر سیاسی ساکن آمریکا:
🔸امیرعبداللهیان توانست تباین غلط میان میدان و دیپلماسی را تبدیل به همدلی و همراهی کند و موفقیتهای زیادی را کسب کرد؛ آقای امیرعبداللهیان کارنامه درخشانی داشت و من درود به او میفرستم!
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موجیم که آسودگی ما عدم ماست...
سَلامٌ عَلى إِبْراهِيمَ *
كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ *
إِنَّهُ مِنْ عِبادِنَا الْمُؤْمِنِينَ *
«۱۰۹_۱۱۱ :صافات»
وَ سَلَامٌ عَلَيْهِ
يَوْمَ وُلِدَ
وَ يَوْمَ يَمُوتُ
وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا
«۱۵ : مریم»
🆔@hamshenasi
"آقا"زاده!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar