#یادداشت_سیاسی
💱سینگالهای مؤثر بر نرخ ارز؛ سیاسی یا اقتصادی؟
💢 چند روزی است که بازار طلا، ارز و خودرو کاهشی شده و بر خلاف روال معمول، این کاهش تداوم نیز داشته است. آنچه مشخص است تغییر قابل ملاحظهای در مؤلفههای اصلی اقتصادی رخ نداده است که بر اساس آن، بتوان این تکانههای قیمتی را توجیه نمود. به نظر میرسد باز یکی از تحلیلهایی که این سالها پای ثابتی در اقتصاد ایران داشته، قابل بررسی باشد؛ «اقتصاد شرطی شده». برجام بدون تردید، می توانست نقش به سزایی در انتفاع اقتصادی ایران داشته باشد، رشد 8/8 درصدی، در سالهای اجرای برجام و رشد 2/3- درصدی، در سال خروج آمریکا از برجام یعنی سال 2018 رقم خورد. پیرو این اتفاق، اقتصاد ایران به مذاکرات هستهای حساس شده و از هر خبری درباره مذاکرات ایران و آمریکا در چارچوب برجام، مثبت یا منفی، تأثیر میپذیرد. این امر حتی مورد تأکید رهبر انقلاب نیز قرار دارد که تمرکز روی مسئله هستهای، اقتصاد کشور را شرطی کرده و مانع رشد آن شده است.
📡حال باید دید چه عواملی، در کاهشی شدن ارز نقش داشته اند: اقتصاد شرطی شده، تحولات سیاسی یا مراودات اقتصادی. جدای از اقتصاد شرطی شده، یکی از عوامل مهم، سفر سلطان هیثم، پادشاه عمان به ایران با خبر آزادسازی 24میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران و همچنین پیامهایی در رابطه با احیای برجام است.
🌐عامل مهم دیگر، برقراری روابط حسنه با عربستان سعودی و امارات است. امارات، مهم ترین شریک تجاری ایران در منطقه غرب آسیاست که درهمِ آن، نقش قدرتمندی در اقتصاد ایران دارد. خبرهایی که این روزها از مراودات اقتصادی ایران و امارات به گوش می رسد، گشایش بی سابقه درهم برای تجار ایرانی است.
▪️ جهت گیری سیاست خارجی دولت بر مبنای تنش زدایی با همسایگان و ایجاد تنوع در سبد ارزی ایران هم نقش مؤثری در گشایشهای ارزی اخیر داشته است. تحولاتی نظیر عضویت دائم ایران در شانگهای، رایزنی برای حضور در بریکس، حضور اقتصادی در آمریکای لاتین، حضور در شرق آسیا و موارد دیگر می تواند ضمن خنثی سازی تحریم ها و پایان دادن به انزوای اقتصادی ایران، نقش غیر قابل انکاری در توسعه مراودات و به دنبال آن تقویت ریال داشته باشد. بدون تردید اقتصادِ 1596 ميليارد دلاري ایران در سال 2022 به عنوان بيست و دومين قدرت بزرگ اقتصادي دنیا، از توانمندیهای بالقوه و بالفعل زیادی برخوردار است که در صورت اتخاذ راهبردهای مناسب سیاسی و اقتصادی و پرهیز از سطحینگری، میتواند از رشد مناسبی برخوردار باشد.
▫️آنچه مبرهن است یکی از ثمرات مهم راهبردهای تعاملی در سیاست خارجی، رشد تعاملات اقتصادی و به تبع آن تقویت پول ملی است که به افزایش سطح رفاه و انسجام ملی می انجامد. چیزی که نیازِ به آن برای کشور پهناوری چون ایران از هر لحاظی احساس میشود.
✍️#محمدصادق_خرسند
#اقتصاد
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
💠 اندکی درنگ
▪️ کفر متحرک، به اسلام میرسد
▫️ولی اسلام راکد، پدربزرگ کفر است.
➖ سلمانها در حالی که کافر بودند حرکتشان آنها را به رسول منتهی کرد
➖ و زبیرها درحالی که با رسول بودند رکودشان آنها را به کفر پیوند زد.
#درنگ
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
💠 پرسمان
💢 مطلقه دانستن ولایتِ ولیفقیه که مقام عصمت ندارد، باز کردن راه استبداد و حکومت ظالمانه بر مردم است❓
🔖پاسخ:
▪️مطلقه بودن ولایت فقیه چنانچه برخی ممکن است تصور کنند😮 و از همین باب چنین شبههای مطرح نمایند، به این معنا نیست که او هر چه دلش خواست فرمان میدهد اگرچه نامشروع و ظالمانه باشد😡
حتی ولایت پیامبر(ص) و معصومین(علیهم السلام) نیز چنین معنایی ندارد. خداوند متعال پیامبر(ص) را اين طور مورد خطاب قرار ميدهد و میفرماید: «وَ لَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنَا بَعْضَ الْأَقَاوِيلِ لَأَخَذْنَا مِنْهُ بِالْيَمِينِ ثمَّ لَقَطَعْنَا مِنْهُ الْوَتِينَ(44-46)؛ اگر او سخنى دروغ بر ما میبست، ما او را با قدرت مىگرفتيم، سپس رگ قلبش را قطع مىكرديم».
بنابر این پیامبر اسلام(ص) و معصومین(علیهم السلام) و در زمان غیبت، ولی فقیه، مجری احکام و حدود الهی هستند که برای همه یکسان است و در اجرای آن نیز فرقی بین پیامبر اسلام(ص) و معصومین(علیهم السلام) و ولی فقیه نیست و تنها در چارچوب دین میتوانند، فرمان صادر کنند، نه هرچه دلشان خواست.
✍️#محسن_مروتی
#پاسخ_به_شبهات
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
🧕🏻
🌁 #عکس_نوشت
💎 مقام معظم رهبری:
▫️تشبه به مردان برای زن ارزش به حساب نمیآید.
#سبک_زندگی
#عفاف
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
25.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨معادشناسی✨
✨استاد دکتر عزیزان✨
🍃 قسمت هجدهم: وضعیت اخروی غیر مسلمانان(2)
کاری از مرکز فضای مجازی حقیق
#معادشناسی
#استاد_دکتر_عزیزان
#کلیپ_اعتقادی
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
#یادداشت_سیاسی
🌐 نقش عضویت دائمی ایران در شانگهای در توسعه پایدار (1)
💠 یکی از تحولات مهمی که در تیرماه امسال به صورت رسمی اعلام خواهد شد، عضویت دائم ایران در «سازمان همکاری شانگهای» است. اهمیت این سازمان باعث گردیده است، کشورهای دیگری نیز درخواست خود را برای حضور در این پیمان اعلام کنند. البته هر کشوری که مایل به پیوستن دائمی به سازمان همکاری شانگهای باشد، باید مطابق اساسنامه این سازمان از معیارها و شرایط ویژه ای برخوردار باشد، از این رو، روند پیوستن کشورها به اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای، فرایندی طولانی و زمان بَر است و همین امر باعث گردیده تا روند عضویت برخی کشورها نظیر مغولستان از سال 2004 تاکنون به طول بینجامد. ایران نیز از سال 2005 درخواست عضویت دائم در این سازمان را داده بود تا اینکه در سال 2021، با موافقت اعضای آن به این مهم دست یافت.
💢 باید توجه داشت اهمیت روزافزون سازمان شانگهای در ابعاد امنیتی، اقتصادی و سیاسی، باعث گردیده است تا این سازمان به عنوان یک متغیر جدی در معادلات جهانی مطرح شود. در بعد امنیتی، حضور دو عضو دائم شورای امنیت یعنی چین و روسیه، از لحاظ نظامی، حضور چهار قدرت اتمی جهان شامل روسیه، چین، هند، پاکستان، در بعد اقتصادی، حضور چین و هند به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی و در بعد ژئوپلیتیکی، حضور ایران در شاهراه انرژی دنیا میتواند وزن مهمی به سازمان شانگهای ببخشد که به هیچ عنوان قابل چشم پوشی نخواهد بود. شاید بدون اغراق بتوان این سازمان را درآیندهای نه چندان دور، سازمانی در تراز پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو تعریف نمود؛ چیزی که مورد اتفاق اکثر اندیشکدههای معتبری چون رند، کارنگی و بروکینگز نیز می باشد. قدرتیابی روزافزون بلوک شرق در حوزههای راهبردی اقتصادی، نظامی و سیاسی و حرکت شتابان دنیا به سمت یک نظم چند قطبی یا حتی جهانی «پساقطبی»، یک حقیقت غیرقابل انکار است که بدون شک سازمانهایی نظیر سازمان همکاری شانگهای می تواند نقش بی بدیلی در آن داشته باشند.
✍️#محمدصادق_خرسند
#شانگهای
#دیپلماسی
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
#عکس_نوشت
🔴 اعتراف جالب یک کاربر فضای مجازی:
بهترین دوران ایران دوره پهلوی بود!
#انقلاب
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center