#بارئیس_جمهور_آینده
👣تفاوت دو نسل
تفاوت نگرش نسل پدران (که مدیران جامعه هم جزو آنان هستند) و نسل فرزندان (که کاربران عمده فضای مجازی هستند) نسبت به فناوری اطلاعات منجر به نوعی #شکاف_دیجیتالی بین نسلی شده که اگر برایش چاره اندیشی نشود به #شکاف_ارزشی و اخلاقی بین نسلی هم منجر میشود. این وضعیت میتواند برنامه های شما را در حوزه #فاوا به چالش بکشد. از این رو بهتر است به عنوان رئیس قوه مجریه از امکانات و موقعیت هایی که دارید (و البته با کمک دیگر قوا و نهادها) و استفاده از صاحبنظران باصلاحیت برای ترمیم این شکاف اقدام کنید.
حسینعلی رحمتی
۹ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
#بارئیس_جمهور_آینده
🌀 الزامات اخلاقی ورود به عصر هوش مصنوعی
جناب رئیس جمهور، ازحضرتعالی انتظار میرود ضمن تفطن به اهمیت هوش مصنوعی در زندگی انسان امروز، و جامعه امروز ایران، در این زمینه سیاستگذاری وبرنامه ریزی های لازم را داشته باشید. بخشی از این کار باید ناظر به تحقیق وپژوهش درباره #چالشهای_اخلاقی هوش مصنوعی وچگونگی آموزش و ایمن سازی جامعه در عین استفاده از مزیتهای آن باشد.
حسینعلی رحمتی
۱۰ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
💢نامزدان انتخابات و چراغ خاموش رابطه
از این به بعد در هر انتخاباتی مثل ریاست جمهوری و مجلس، همه نامزدان و طرفداران شان اگر بخواهند #رای بدنه جامعه، بویژه نسل جوان، را جذب کنند چاره ای جز این ندارند که #تحولات هنجاری، فرهنگی واجتماعی جامعه و عوامل آن از جمله #فضای_مجازی را به درستی بشناسند.در غیر این صورت، همچنان زبان گفتگو اَلکَن، و چراغ رابطه خاموش خواهد ماند.
حسینعلی رحمتی
۱۳ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
♨️کاندیداهای ریاست جمهوری و غفلت از ساکنان «سِکِند لایف»
برخی از جوانان امروزه در بستر شبکه های اجتماعی برای خود یک زندگی خاص و زیست-جهانی را تعریف کرده اند که اصول و ارزش های اخلاقی و هنجارهای فرهنگی آن با آنچه توسط نهادهایی چون دولت و خانواده و آموزش و پرورش و رسانه های رسمی ترویج می شود از نظر مفهوم یا مصداق تا اندازه زیادی فرق می کند.
🔻 از این رو همه افراد و نهادهایی که می خواهند در جامعه امروز ایران و به ویژه در ارتباط با نسل جوان کار کنند، یا در بزنگاه هایی چون #انتخابات به رای و همراهی آنها نیاز دارند حتما باید علایق و اولویت ها و ارزش های حاکم بر ساکنان زیست بوم فضای مجازی را به درستی بشناسند (حتی اگر با همه یا بخشی از آن موافق #نباشند) و متناسب با آن برای این نسل برنامه ریزی کنند و با زبان قابل فهم آنها با ایشان به گفت و گو بپردازند.
حسینعلی رحمتی
۱۴ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایران، فدای اشک و خنده تو ...
💢آیینه های آیین را نشکنید
سخنی با بلاگرهای فضای مجازی، به مناسبت فرارسیدن محرم
🔵آیین های مذهبی از قبیل #محرم و #عاشورا در جامعه ما افزون بر این که یکی از عوامل هویت بخش و موجب تاب آوری اجتماعی است، یک دستگاه #هنجارسازاخلاقی نیز است. از این رو حفظ و حراست از آنها نیز یک وظیفه اخلاقی است. متاسفانه چندسالی است برخی از #بلاگرها در شبکه های اجتماعی ، مراسم عزاداری و مداحی مردم را دست مایه شوخی و ساخت ویدیوهای تمسخر آمیز می کنند. این کار علاوه بر حرمت شکنی نسبت به این آیین ها، رنجش خاطر علاقه مندان به مکتب حسینی را نیز در پی دارد. جدای از آن، در جامعه ای چون ایران که هنوز یک جامعه نسبتا شدید مذهبی است سنگ انداختن به آیینه های تابان اعتقادی، نه تنها #نسل_جوان را از کارکردهای سازنده آنها محروم می کند، که بهانه را برای ایجاد محدودیت بیشتر نسبت به #شبکه_های_اجتماعی فراهم می سازد.
حسینعلی رحمتی
۱۷ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
💢 به من چه که در دنیای تو ساعت چند است؟
🌀این مطلب را فقط فعالان سیاسی و طرفداران شان بخوانند:
در این مدت که ما درگیر رقابت های انتخاباتی بودیم، فکر می کنید دغدغه بخشی از جوانان فعال در شبکه های اجتماعی چه بود؟ خودکشی دختر بلاگری به نام «ویدا». حداقل هشتادهزار پست در اینستاگرام در این زمینه گذاشتند ولی دریغ از یک پست درباره انتخابات. قصدم خدای ناکرده تحقیر و تمسخر اینان نیست، بلکه روی سخنم با فعالان سیاسی از هر طیف و جناح است:
▪️1. فکر نمی کنید ما و این جوانان در دو دنیای جدا از هم زندگی می کنیم و هیچکدام درکی از یکدیگر نداریم؟
▪️2. گمان نمی کنید عدم شناخت ما نسبت به دغدغه ها و اولویت های این نسل موجب شده نتوانیم زبان مشترکی با آنها پیدا کنیم و حرف یکدیگر را بفهمیم؟
▪️3. احتمال نمی دهید بخشی از آن شصت درصدی که در انتخابات شرکت نکردند همین جوان ها باشند؟ جالب این که حتی در آسیب شناسی نتایج انتخابات هم ما اصلا به این نسل توجه نکردیم.
🔻اگر پاسخ تان به پرسش های بالا مثبت است پس از هم اکنون در صدد بررسی علل و عوامل و زمینه ها و پیامدهای «تحولات فرهنگی، اجتماعی، و هنجاری» این نسل برآیید، و به دنبال شکل دادن یک «گفت و گوی محترمانه ولی انتقادی» با آنان باشید؛ و گرنه در هیچ یک از عرصه های سیاسی و اجتماعی انتظار همدلی و همراهی را از آنان نداشته باشید.
حسینعلی رحمتی
18 تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
🌀تصویر ناقص حقیقت در آینه شکسته رسانه
بررسی سایت «لایف وب» درباره میزان تطابق نظرات کاربران در شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی با نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 1403 نشان می دهد که تلگرام بیشترین و ایتا کمترین نزدیکی را با واقعیت جامعه داشته است. این همان تله حباب اطلاعات است که انحصار در استفاده از یک شبکه و بی اطلاعی از آنچه در شبکه های دیگر می گذرد افراد را به دام آن می اندازد و موجب شناخت ناقص از واقعیت های جامعه می شود. پیامد این شناخت غیرواقع بینانه، ارزیابی های نادرست و قضاوت های غیرمنصفانه نسبت به دیگران است. بعلاوه که فرد را از شناخت نقاط ضعف خود و اصلاح آنها محروم می کند.
💢 بنابراین، به همه کسانی که فقط از یک پیام رسان (خواه داخلی خواه خارجی) استفاده می کنند باید سفارش کرد اگر به هر دلیل موجه یا ناموجه از پیام رسان های دیگر استفاده نمی کنید، دست کم در واقع نمایی پیام رسان خود همواره احتمال خطا را جدی بدانید و در تعمیم آن به دیگر شبکه ها و به ویژه به فضای فیزیکی بیرونی بسیار احتیاط کنید.
حسینعلی رحمتی
۱۹ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عطش بارونه، دل این صحرا
بهارانم کو؟
در این تنهایی، در این غربت ها
بهارانم کو؟
#حسین_معلم_اخلاق
#گفت_انسان_باشید
🌀فضای مجازی و فاجعه زیباییزدایی از زبان
زبان در هر جامعهای یکی از عوامل هویتبخش، انسجامآفرین، و ابزار ارتباط و تعامل و تفاهم انسانی است. بسیاری از تراث اخلاقی ما هم به #زبان_فارسی نوشته شده است. از این رو پاسداری از آن یک وظیفه اخلاقی است. ولی امروزه متاسفانه بسیاری از افراد (بهویژه نوجوانان و جوانان) در فضای مجازی حساسیت لازم را در این زمینه ندارند. استفاده بیش از اندازه از #واژه_های_بیگانه، و #اشتباه_نویسی جملات و کلمات فارسی (مثلا «راجب» به جای «راجع») نمونه هایی از این بی مسوولیتی است، که باید برای آن چارهای اندیشید. این را هم بدانیم که چتباتهای #هوش_مصنوعی معمولا دیتای خود را از همین واژگان موجود در فضای مجازی میگیرند و در نتیجه امکان تسری خطاهای زبانی ما به آنها نیز وجود دارد.
حسینعلی رحمتی
۲۰ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نام تو به هر زبان که خوانند خوش است
#حسین_معلم_اخلاق
#گفت_انسان_باشید
💢 آیا استفاده تبلیغاتی از «اِبرام» اخلاقا درست است؟
«اِبرام» (ابراهیم در گویش محلی) پیرمردی مهربان، خوش مشرب و ساده دل است که تقریبا همه مردم شهرضا او را می شناسند و تکیه کلام هایش معروف است. آدمی بی آزار که کارش قدم زدن در خیابان و سر زدن به مجالس فاتحه و روضه است و سال هاست با کمک مردم زندگی را به سر می کند. البته مدتی است به مدد فضای مجازی شهرتی هم به دست آورده است؛ هرچند بعید است خودش خبر داشته باشد.
🔹اخیرا متوجه شدم یکی از همشهریان از او در یک کلیپ تبلیغاتی برای معرفی مغازه اش استفاده کرده است. به نظرم چنین کاری از نظر اخلاقی درست نیست؛ چرا که:
▪️ اولا نسبت به استفاده تبلیغاتی که از او می شود آگاهی ندارد و نمی تواند تبعاتش را مدیریت کند،
▪️ثانیا ممکن است از این بعد دیگران هم در صدد استفاده ابزاری از او برآیند و از سادگی اش سوءاستفاده کنند،
▪️ ثالثا و از همه مهم تر ممکن است مردم گمان کنند او از این طریق کسب درآمد دارد و دیگر به او کمک نکنند. و به این ترتیب نظام معیشت و زندگی معمول او که سالهاست به آن خو کرده است مختل شود.
حسینعلی رحمتی
۲۱ تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
34.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نام تو به هر زبان که خوانند خوش است
#حسین_معلم_اخلاق
#گفت_انسان_باشید
♨️ از تتلو قدیس نسازید
ظاهراً خود تتلو هم بخواهد دست از حاشیه سازی بردارد عده ای نمی گذارند. وکیل ایشان گفته تتلو در زندان نذر کرده وقتی آزاد شد پیاده به کربلا برود. اخیرا هم آهنگی درباره برخی ائمه(ع) خوانده است. طبیعتا کسی از این که وی مسیر اشتباه خود را تصحیح کند ناراحت نیست، ولی به برخی اطرافیان ایشان باید گفت: اجازه دهید ایشان مسیر معمول و طبیعی زندگی اش را بگذراند چه در زندان چه بیرون آن. هروقت هم آزاد شد به مرور تحولات فکری و شخصیتی خود را نشان دهد تا برای مردم هم باورپذیر باشد و مشکلات و حواشی جدیدی برایش درست نکند. یکی از عوامل موثر بر رفتارهای نادرست برخی سلبریتی ها، علاقه مندان و فالوورها و حتی گاهی خانواده و نزدیکان خودشان هستند.
🔹کسی با آن سابقه وقتی هنوز در زندان است مشخص نمی شود چه اندازه در ادعای تغییر کردنش صادق است (که ان شاءالله هست) ولی اجازه دهید این نشانه های تغییر وقتی از زندان بیرون آمد خود را نشان دهد تا دست کم برای طرفداران جوان و نوجوانش قابل پذیرش باشد.
📌برخی هم گفته اند شاید او «حُرّ خوانندگان» ایران شود. دوست عزیز. عجله نکنید. از او قدیس نسازید. ... این کار موجب می شود اگر واقعا هم قصد اصلاح رفتار و تغییر مسیر را داشته باشد باز دومرتبه درگیر حواشی شود و از مسیر منحرف گردد. ... امان از افراط و تفریط.
حسینعلی رحمتی
۲۲ تیر ۱۴۰۳
(عکس: کاور آهنگ جدید تتلو)
پ ن:
قوه قضائیه اعلام کرد تتلو در زندان است و آهنگ جدیدی بیرون نداده (البته این نکته ناقض مدعای یادداشت حاضر نیست)
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
🌺حرکت تحسینبرانگیز یک نمایشگاهدار کاشانی برای رفاه مردم
از خود بپرسیم: من تا به حال چنین کارهایی کرده ام؟
تو مگو همه به جنگ اند و ز صلح من چه آید
تو یکی نه ای؛ هزاری. تو چراغ خود بیافروز
#با_یک_گل_هم_بهار_میشود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمراسم مذهبی، به ویژه محرم و عاشورا ، موضوع #در_هم_تنیدگی_نسلی را جدی بگیریم و نوجوانان و جوانان را در همه برنامه ها مشارکت دهیم تا آنان مسیری که با رنج و هزینه فراوان در طول تاریخ به امروز رسیده است را ادامه دهند.
⬛️ نوجوانان امروز، مدیران و مادحان و عاشقان و حاملان تراث حسینی در فردای کشورمان هستند. #مبادا در برنامه های عزاداری مان آنها را نادیده بگیریم، یا دل آزرده از مجلس اباعبدالله(ع) خارج شوند که خاطره تلخ اش تا آخر عمر با آنان می ماند.
#مواظب_باشیم
💢 فضای مجازی، مراسم عزاداری، و حضور نوجوانان در یک «اتمسفر معنوی»
از این که نوجوان ها و جوان ها در برابر هجمه فضای مجازی به باورهای دینی آسیب ببینند نگران و دغدغه داریم ولی مهم تر از آن، لازم است بیاندیشیم که در برابر این تندباد حوادث چگونه می توان هویت دینی و شخصیت اخلاقی آنها را حفظ کرد.
حضور نوجوانان و جوانان در مراسم دینی و مذهبی از قبیل محرم و عزاداری امام حسین(ع) یکی از بهترین روش ها برای این کار است. قرار گرفتن آنها در یک «اتمسفر مقدس و روحانی» برای شان یک «تجربه دینی» جذاب است که به خوب بودن و خوب زیستن تشویق شان می کند. روشن است که این خوبی در فضای فیزیکی باقی نمی ماند و در فضای مجازی هم آنان را حفظ می کند.
🔻 لازمه آنچه گفته شد این است که با نوجوانان و جوانان در مراسم مذهبی رفتاری محترمانه داشته باشیم و آنان را در فرایند برگزاری این مراسم مشارکت دهیم تا در قبال تراث دینی و مذهبی خود احساس مسوولیت کنند و برای تداومش انگیزه داشته باشند.
حسینعلی رحمتی
۲۴ تیر ۱۴۰۳
(شب تاسوعای حسینی)
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد
فرشته گفت: بينداز #دست و دوست بگير
چنين معاملهاي داده است کمتر دست.
حکايت تو به امالبنين که خواهد گفت
وزين حديث،چه حالي دهد به مادر دست؟
به همدلي، همه کس دست ميدهد اول
فداي همت مردي که داد آخر دست.
به دوست هر چه دهد، اهل دل نگيرد باز
حريف عشق چنين ميدهد به دلبر دست.
(ابوالفضل زرويي نصرآباد)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ابالفضل... جوانمردی ، وفاداری...
چیز دیگری نمی شود اضافه کرد. واژه ها قاصرند.
دست همهمان را بگیر ای عزیز.
همین.
#چاووشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نام تو به هر زبان که خوانند خوش است ای #استاد_اخلاق
♨️ تحولات نسلی، از پذیرش تا چالش
پذیرش #تحولات_نسلی به معنای موافقت با همه دیدگاه ها و رفتارهای نسل جدید نیست، بلکه نخستین گام برای شناخت علائق، انگیزه ها، آرمان ها، ویژگی ها، دغدغه ها و خصائص، و به طور کلی فضای گفتمانی این نسل، و یافتن روش #تعامل درست با آنهاست. بدون این کار، اختلافات و تعارضات دو نسل هر روز بیشتر، و حل آن دشوار تر می شود .
حسینعلی رحمتی
27 تیر ۱۴۰۳
💥اندکی اندیشه ضرر ندارد