آیت الله خامنه ای : کسی که جُنب است و نمیداند آیا بقای بر جنابت،روزه را باطل میکند یا نه اگر در این حالت روزه بگیرد،بنابراحتیاط واجب روزه اش باطل است و باید قضای آن را بگیرد. ولی اگر یقنی دارد که بقای بر جنابت روزه را باطل نمی کند و بر این اساس روزه بگیرد این احتیاط نیکو است ولی واجب نیست.
آیت الله خامنه ای : كسی كه بيمارى دارد كه زياد تشنه مى شود و نمى تواند تشنگی را تحمل كند يا تحمل تشنگى برای او مشقت دارد، روزه بر او واجب نیست. البته در صورت دوم (مشقت) بايد براى هر روز يك مد غذا بپردازد و بنابراحتياط واجب در صورت اوّل نیز این فدیه را بدهد و چنانچه بعد از ماه رمضان بتواند روزه بگیرد، بنابراحتياط مستحب قضاى روزه ها را به جاآورد.
آیت الله خامنه ای : اگر يكى از شكهایی كه نماز را باطل مى كند، براى
نمازگزار پيش آيد، بنابر احتیاط نمی تواند نماز را فورا رها كند؛ بلکه باید قدرى فكر كند تا شك پا برجا شود(يعنی يقین يا گمان به يك طرف پيدا نكند)و آنگاه رها كردن نماز مانعى ندارد.
آیت الله خامنه ای : اگر به خيال اينكه امام در ركعت اوّل يادوم است حمد و سوره نخواند، و بعد از ركوع بفهمد كه در ركعت سوم يا چهارم بوده، نمازش صحيح است؛ ولی اگر پيش از ركوع بفهمد بايد حمد و سوره را بخواند،و اگر وقت ندارد بايد فقط حمد را بخواند و در ركوع خود را به امام برساند.
📚 تقدیم نماز قضا بر ادا
💠 سؤال: اگر #نماز_قضا به عهده شخص باشد، می تواند ابتدا #نماز_واجب یومیه را بخواند و پس از آن نماز را #قضا کند؟
✅ جواب: کسی که نماز قضا دارد، میتواند نمازی که اکنون بر او واجب شده را بخواند؛ ولی احتیاط واجب آن است که اگر فقط یک نماز است ابتدا نماز قضا را به جا آورد؛ به خصوص اگر نماز قضا مربوط به همان روز باشد.
#احکام_نماز #ترتیب_نماز
🆔 @leader_ahkam
📚 بلعیدن خرده های غذا هنگام نماز
💠 سوال: آیا در هنگام نماز، #خوردن و #آشامیدن و یا #بلعیدن خرده های باقی مانده در دهان، جایز است؟
✅ جواب: خوردن و آشامیدن در حال #نماز، آن را باطل می کند چه کم باشد یا زیاد، ولی فرو دادن #خرده_های_غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن شیرینیِ قند و شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.
همچنین اگر سهواً یا از روی فراموشی چیزی بخورد یا بیاشامد به شرطی که از صورت نماز خارج نشود، نماز باطل نمی شود.
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
🆔 @leader_ahkam
‼️نشستن بعد از سجدهی دوم در رکعاتی که تشهد ندارد بنابر احتیاط واجب
🔷در رکعت اول و نیز در رکعت سوم نمازهای چهار رکعتی، بنابر احتیاط واجب باید بعد از سجدهی دوم بنشیند و سپس برای رکعت بعد برخیزد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
آیت الله وحید : آیا خرید و فروش چک مدّتدار یا اسکوند آن به این صورت که مقداری از مبلغ آن را کم نموده و نقداً مبلغ آن را بپردازند جایز است؟
جواب) در صورتیکه چک مذکور صوری بوده و واقعیتی نداشته باشد یعنی به ازاء طلبی نباشد، خرید و فروش آن به کمتر یا بیشتر جایز نیست و در صورتیکه چک مذکور واقعی بوده و حکایت از یک بدهی واقعی داشته باشد (یعنی امضاء کننده، مبلغ ذکر شدة در چک را حقیقتاً به صاحب چک بدهکار باشد و چک مذکور سند بدهکاری او باشد) در این صورت خرید و فروش دینی که چک حکایت از آن میکند به کمتر یا بیشتر به دو شرط اشکال ندارد، شرط اول اینکه مبلغ چک و پولی که بابت آن میپردازند اختلاف در جنس داشته باشند مثلاً چک به تومان باشد و پولی که بابت آن میدهند به دینار یا دلار، و شرط دوم اینکه پولی که بابت چک میپردازد نسیه نباشد (یعنی پولی را که بابت چک میپردازد به عنوان دین مدت دار بر ذمّة او نباشد) ولی اگر پولی را که بابت چک میدهد نسیه بوده و دین باشد بنابر احتیاط واجب جایز نیست. و در صورت عدم اختلاف در جنس مثل اینکه مبلغ چک به تومان بوده و به مقدار کمتر یا بیشتر به تومان فروخته شود بنابر احتیاط واجب جایز نیست، ولی اگر مصالحه بر هبه نمایند اشکالی ندارد، مثلاً مالک چک مدتدار یک میلیون تومان بگوید مصالحه میکنم با تو بر اینکه من این چک را بر تو ببخشم و تو هم این ۹۵۰ هزار تومان را به من ببخشی.
آیت الله مکارم شیرازی :آیا قرض گرفتن از بخش هاى خصوصى، یا دولتى که ربا مى گیرند، به این ترتیب که بدون قبول سود فقط قرض را قبول کند، جایز است; هر چند سود را به زور از او مى گیرند؟
در صورتى كه وامِ مشروط به سود بگيرد جايز نيست؛ هر چند قصد پرداخت سود را جز به اجبار نداشته باشد.