📚 ناتوانی از گرفتن روزه در اوئل سن بلوغ
💠 سؤال: کسانی که تازه به #سن_تکليف رسيدهاند و #روزه_گرفتن بر آنها مقدارى مشکل است، چه حکمى دارند؟ در صورت نگرفتن روزه، فقط #قضا بر ايشان واجب است يا قضا و #کفّاره با هم واجب می شود؟
☑️ جواب: روزه بر کسی که تازه به #تکليف رسيده هم واجب است و ترک آن به مجرد #ضعف و بعضى از عذرها جايز نيست و علاوه بر قضا، کفّاره هم واجب است. اما اگر#گمان_عقلائی داشته باشد به اینکه روزه برای او ضرر دارد يا #ترس_از_ضرر داشته باشد و ترس هم #منشأ_عقلائی داشته باشد، میتواند افطار کند.
#احکام_روزه #روزه_اولی_ها
🆔 @leader_ahkam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️روزه مسافر در حد ترخص و مسافت شرعی
🔷س 4018: تفاوت حدترخص و مسافت شرعی چیست و آیا پس از عبور از حد ترخص میتوان روزه را افطار کرد؟
✅پاسخ صوتی حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده☝️☝️
#ماه_رمضان
🆔 @resale_ahkam
🔸نمازگزاران ۸ دقیقه از اول اذان صبح صبر کنند، بعد نماز صبح بخوانند
🔹مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی برای موضوع فجر صادق و وقت نماز صبح با حضور کارشناسان خود تحقیق میدانی را انجام داده و به این نتیجه رسیده است که نمازگزاران برای اقامه نماز صبح باید ۸ دقیقه از اول اذان صبح صبر نمایند و سپس نماز خود را بخوانند.
🆔 @rasanewsagency
📝
✍️ احکام اسپری تنفسی روزه دار
سوال 👇
سلام
بخاطر بیماری آسم در طول روز که روزه هستم مجبور به استفاده از اسپری هستم، آیا اسپری تنفسی روزه را باطل می کند؟
پاسخ 👇
✍️ مقام معظم رهبری:
استفاده از اسپری تنفسی اگر فقط برای باز کردن راه تنفسی بدون دارو باشد و یا اینکه همراه با دارویی است که به صورت پودر به ریه ها پاشیده شود، روزه تان باطل نمی شود.
👈امام خمینی(ره):
چون به آن خوردن و آشامیدن گفته نمی شود، روزه باطل نمی شود.
👈آیات عظام: بهجت و مکارم:
اگر گاز رقیق باشد، روزه باطل کننده نمی شود.
👈آیه الله سبحانی:
اگر ذراتی از آن وارد حلق شود، روزه را باطل می کند و در غیر این صورت، روزه او صحیح است.
👈آیه الله سیستانی:
اگر دارو فقط داخل ریه شود، روزه باطل نمی شود.
👈آیه الله صافی:
اگر موادی وارد ریه می شود، اشکال پیدا می کند و اگر روزه گرفتن بدون استفاده از آن مشقت دارد و در طول سال باید از اسپری استفاده کند، در ماه رمضان روزه بگیرد و بنابر احتیاط واجب برای هر روز یک مد طعام هم به فقیر بدهد و قضا ندارد.
┄┅
‼️سفر تحصيلی
🔷س 4028: دانشجوی شهري هستم که تا وطنم 200 کیلومتر فاصله دارد و هر هفته به وطنم #سفر می کنم، اگر در #ماه_رمضان به سمت شهر خود حرکت کنم و پس از #اذان_ظهر به شهر خود برسم حکم روزه آن روز چه خواهد بود؟
✅ج: اگر اقامت شما در محل تحصیل به گونه ای است که عرفا #مسافر محسوب نمی شوید، در آنجا ـ بدون نیاز به قصد اقامت ـ نماز تمام و روزه صحیح است، در این صورت اگر هنگام برگشت به وطن قبل از اذان ظهر وارد وطن نشوید، #روزه صحیح نیست و اگر اقامت به طوری باشد که مسافر محسوب شوید، بنابر احتیاط واجب باید روزه را نگهدارید و قضای آن را هم بگیرید، در این صورت می توانید با رعایت #اعلمیت، به فتوای #مرجع_جامع_الشرایط دیگری رجوع کنید.
#احکام_روزه #روزه_دانشجو #سفر_تحصیلی
🆔 @resale_ahkam