eitaa logo
آیت الله هاشمی علیا (دام ظله)
617 دنبال‌کننده
975 عکس
229 ویدیو
4 فایل
صفحه رسمی حضرت آیت الله هاشمی علیا (دام ظله) تولیت و مؤسس حوزه علمیه حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چیذر. ارتباط با ادمین: @M_ehtesabi
مشاهده در ایتا
دانلود
📚4️⃣بخش چهارم:حکم مانع زکات ☑️✒️مرحوم سید یزدی(ره) در کتاب عروه الوثقی می‌فرماید: «وجوبها من ضروريات الدّين و منكره مع العلم به كافر بل في جملة من الأخبار أن مانع الزكاة كافر.» وجوب زکات از ضروریات دین است و منکر آن با علم به وجوب آن کافر است، چرا که ضروری دین را انکار کرده است. بلکه حتی در بعضی از روایات داریم که مانع زکات هم کافر است. چرا فرمود با علم به وجوب؟ برای اینکه مجرد انکار زکات موجب ارتداد و کفر نیست، یک تازه مسلمان نماز را می‌خواند ولی خبر از زکات ندارد، هنوز احکام اسلامی را نمی‌داند که بخواهد زکات بدهد، یا اصلاً مال ندارد که زکات به آن تعلق بگیرد، یا علم ندارد به اینکه این انکار به انکار خدا و پیامبر(ص) بر می‌گردد؛ این فرد منکر نیست، اگرچه با ندادن زکات مرتکب گناه شده است. امام صادق(ع) می‌فرمایند: «مَا ضَاعَ مَالٌ فِي بَرٍّ أَوْ بَحْرٍ إِلا بِمَنْعِ الزَّكَاةِ» هیچ مالی در خشکی و دریا ضایع نمی‌شود مگر به منع زکات، زکات ندهید مال هدر می‌رود، زندگی خیلی افراد به هم می‌خورد اما نمی‌دانند که از کجا چوب می‌خورند. پس مراد به کفر در این روایات و کلام مرحوم سید یزدی که مانع زکات کافر است، کفر در مقابل اصل ایمان و اسلام نیست بلکه در مقابل مرتبه ایمان و اسلام است، و إلّا مجرد ندادن زکات، باعث ارتداد نمی‌شود. طبق فتوای بعضی از علمای عامه، مانع زکات را می‌کشند. عجیب تر اینجا است که کسی هم که از گرفتن زکات امتناع کند، فتوا به قتل او هم می‌دهند؛ برای چه؟! استدلال می‌کنند که زکات یکی از شعائر اسلامی است و او چون منع از شعائر اسلامی می‌کند، باید کشته شود.
📚5️⃣بخش پنجم: لزوم نیت در پرداخت زکات ☑️✒️زکات عبادت است و مثل هر عبادت دیگری قصد قربت می‌خواهد. اگر همین طور بدون قصد قربت پرداخت کنید، زکات واجب حساب نمی‌شود و زکات مستحبی است.
ضرری که اسلام از علمای بی دین به خود دیده است....
روایت امام صادق در موردد نیت خالص و قلب سلیم 4.mp3
15.66M
شرح روایت امام صادق علیه السلام 🎧 4️⃣ صاحِبُ‏ النِّيَّةِ الصَّادِقَةِ.....
📚 📝غبطه برای مومنین خوب است. ✅ 🤲 مثلاً یک کسی کار خیری می‌کند، عباداتی می‌کند، موفق به اعمال صالحه است، جا دارد که به حال او غبطه بخوریم که خدایا همان طور که به او توفیق دادی به ما هم بده. این غطبه است که با حسد متفاوت است. ❌⛔️اما همین غبطه، در یک موقعیت، اتفاق بدی تلقی می‌شود و آن هم آنجایی است که انسان به دنیای دنیاداران غبطه بخورد! دنیای فانی غبطه ندارد.
📚📝خدای متعال ضمانت کرده است که مومنین را یاری کند. 📖در قرآن هم دارد که《كانَ حَقًّا عَلَيْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنين》. منتهی توقع مومن نباید این باشد که اگر کسی به او آزاری رساند، سریعا دچار عذاب الهی بشود! نخیر، خدای متعال عقوبت او را به تاخیر می‌اندازد تا زمانی که با دیدن عقوبت الهی، دیگر نتواند از جایش بلند شود.
📚1⃣ زکات از ضروریات دین. ☑️🖋جلسۀ قبل بحث شد که زکات از ضروریات دین است. ضروری آن چیزهایی است که قطعی است که از اسلام است و همه آن را قبول دارند، شیعه و سنی همه آن را قبول دارند، نماز است، روزه است، زکات است، ولایت است، حج و امثال ذلک. مجرد انکار این ضروریات انسان را مرتد و کافر نمی‌کند، بلکه اگر کسی با علم به این معنا که قرآن یا پیامبراکرم(ص) آن را فرموده انکار کند، که در واقع انکار آن امر ضروری به انکار خدا و رسول اکرم(ص) و امام(ع) برمی‌گردد، این انکار است احکام مرتد را دارد. در بعضی اخبار داریم که مجرد ندادن زکات موجب کفر است، یعنی کاری به انکار خدا و رسول(ص) نداریم، این کفر در اینجا در مقابل ایمان و اسلام نیست، این کفر به این معنا است که این فرد مومن کامل نیست، مسلمان کامل نیست، و این عبارت اهمیت زکات را می‌رساند، کما اینکه در نماز و حج و... هم داریم. چرا که این فرد اسلام ظاهری را دارد و تمام احکام اسلام بر او جاری می‌شود، ولو اینکه در باطن اسلام نداشته باشد، پس اسلام مراتب دارد، ایمان مراتب دارد، آن مرتبه کامل این است که احکام قطعی اسلام را مع العلم منکر نشود.
روایت امام صادق از شاگرد امام در مورد آن چیزهایی که از امام آموخته (1).mp3
9.1M
1️⃣ قسمت اول بهترین محبوب امام صادق(علیه السلام) از شاگرد خود سوال کردند: در مدتی که نزد من بودی چه چیزی آموختی؟!
بسم الله الرّحمن الرّحیم مَنْ‏ أَنْشَدَ فِي‏ الْحُسَيْنِ‏ شِعْراً فَبَكَى وَ أَبْكَى وَاحِداً كُتِبَتْ لَهُمَا الْجَنَّة در تقارن با ایام اربعین سرور و سالار شهیدان، خادم با اخلاص آستان مطهر اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، ذاکر خوش الحان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و جانباز سرافراز انقلاب، مرحوم مغفور حاج حجت الله کسری به دیدار موالیان خویش شتافت. آنچه اینک از او برای ما باقی مانده است، خاطرات شیرین یک عمر خدمت بی شائبه و هنرمندانه در درگاه خاندان رسالت است که ان شاء الله موجب خشنودی و پذیرش حضرات معصومین واقع خواهد شد. اینجانب مصیبت وارده را به خانواده محترم و دیگر بازماندگان، همسنگران، دوستان و علاقمندان ایشان، خصوصاً جامعه محترم ذاکران و مداحان اهل بیت (علیهم السلام) تسلیت عرض نموده و رفعت درجات برای آن فقید سعید مسئلت می‌نمایم. سید علی اصغر هاشمی علیا حوزه علمیه قائم (عج) چیذر
📚📝 دو امر که خداوند حضرت داوود را بین آنها مخیر نمود. 📜🖋می‌گویند که خدای متعال حضرت داوود را بین دو امر مخیر کرد؛ سلطنت و علم! شرایط هر دو انتخاب را هم به نحوی به او نشان داد. یعنی به فرض در عالم خیال، سلطانی را دید که تاج سلطنت بر سر داشت و خادمان بسیاری برای خدمت گزاری حاضر بودند و همینطور. از آن طرف نیز، عالمی را به او نشان داد؛ به فرض، عالمی مشغول به درس و بحث و بیان موعظه و غیره. بعد او را مخیر کرد که ببیند کدام را انتخاب می‌کند. حضرت داوود وقتی شرایط و عاقبت هر دو را دید، بی درنگ دومی -یعنی علم- را انتخاب کرد. اما خدای متعال هر دو را به او مرحمت فرمود.
📚2⃣ در مال اغنیاء برای فقراء سهمی است ☑️🖋 صحیحه زراره و محمد بن مسلم از امام صادق(ع): «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَرَضَ‏ لِلْفُقَرَاءِ فِي مَالِ الْأَغْنِيَاءِ مَا يَسَعُهُمْ وَ لَوْ عَلِمَ أَنَّ ذَلِكَ لَا يَسَعُهُمْ لَزَادَهُمْ إِنَّهُمْ لَمْ يُؤْتَوْا مِنْ قِبَلِ فَرِيضَةِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ لَكِنْ أُوتُوا مِنْ مَنْعِ مَنْ مَنَعَهُمْ حَقَّهُمْ لَا مِمَّا فَرَضَ اللَّهُ لَهُمْ وَ لَوْ أَنَّ النَّاسَ أَدَّوْا حُقُوقَهُمْ لَكَانُوا عَائِشِينَ بِخَيْرٍ.» خداوند متعال بر اغنیاء فرض و واجب کرد مقداری از مالشان را برای فقرا بپردازند، آن مقداری که به آن‌ها سعه بدهد. اگر خداوند می‌دانست که زندگی فقرا به این مقدار از سهم خمس و زکات تأمین نمی‌شود، برای آن‌ها سهم بیشتری قرار می‌داد، اما خداوند می‌داند که فقرا چقدر نیاز دارند و اموال اغنیاء چقدر است، آن حدی که همه در سطح رفاه باشند را روی حکمت و اندازه معین کرده است. اگر همین حد معین را بدهند دیگر فقیری نمی‌ماند، منتهی آن حدی را که خدا برای فقرا معین کرده بود به آنها داده نشد و باعث شد فقرا در سختی و فقر باشند، اما اگر اغنیاء آن حقی را که خدا معین کرده بود به فقرا می‌دادند، عیش و معیشت فقرا به خیر بود و کمبودی نداشتند.
روایت امام صادق از شاگرد امام در مورد آن چیزهایی که از امام آموخته (2).mp3
7.73M
2️⃣ قسمت دوم بهترین اشتغال برای انسان امام صادق(علیه السلام) از شاگرد خود سوال کردند: در مدتی که نزد من بودی چه چیزی آموختی؟!
بسم الله الرّحمن الرّحيم موت العالم ثلمة ارتحال فقیه اهل بیت و عارف بالله، حضرت علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه را به محضر شریف حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه، حوزه های علمیه، روحانیت معظم و مراجع عالیقدر بالاخص رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی تسلیت عرض می نمايم. آن عالم بزرگوار که از سرچشمه زلال معارف بزرگان در حوزه علمیه تهران بهره برده بود، خود از مفاخر این حوزه و سپس حوزه مقدسه قم محسوب می شد و پشتوانه ای محکم و گرانسنگ برای همه حوزه های علمیه بشمار می آمد. وي عمر شریف خود را در مسند تدریس و تعلیم و در راه ترویج معارف دینی و نشر علوم قرآنی گذراند و همواره از مدافعان راستین حریم ولایت و امامت بود. رحمت و رضوان خداوند بر او باد. از خداوند متعال برای آن فقید سعید علوّ درجات و برای بازماندگان، شاگردان و علاقمندان ایشان صبر جمیل و اجر جزیل خواهانم. سید علی اصغر هاشمی علیا حوزه علميه حضرت قائم (عج) https://www.instagram.com/p/CUaSLB-IhOy/?utm_medium=copy_link
📚📝در روایت داریم که شخصی با حضرت موسی بن جعفر(ع) دشمنی داشت. مسلمان هم نبود و هر وقت که ایشان را می دید دشنام می داد. هم به ایشان و هم به پدران ایشان. روزی اصحاب امام که وضعیت را مشاهده می کردند، بی احترامی های آن شخص را تاب نیاوردند و به محضر امام کاظم (ع) عرض کردند که اگر اجازه بدهید این فرد را از صفحه روزگار، محو کنیم. امام(ع) فرمودند که خیر! کشتن او جایز نیست. چند روز بعد، خود امام کاظم(ع) سیصد دینار طلا به دست گرفتند و رفتند بر سر زمینی که آن شخص مشغول کار بود. او را صدا زدند و فرمودند: (( این پول را بگیر و در عوض دیگر به پدران من توهین نکن! )) آن شخص خجالت کشید. شرمنده شد. دست از کار قبیح اش برداشت و مسلمان هم شد. اتفاقا از کسانی هم شد که محبت بسیار زیادی در حق امام(ع) روا می داشتند. امام(ع) در بین اصحاب فرمودند: (( این کار بهتر بود یا کاری که شما می خواستید انجام بدهید؟! )) . کشتن دشمنان که همیشه درست نیست. باید فرد را اصلاح کرد. گاهی با پول دادن و گاهی با اخلاق نیکو و گذشتن از اشتباه ایشان. خصوصا طلبه ای که قصد دارد با مردم ارتباط داشته باشد باید گذشت داشته باشد.
السلام علیک یا اهل بیت النبوة و معدن الرساله حضرت آیت الله هاشمی علیا (حفظه الله) : بعد از صلح امام حسن(علیه السلام) معاویه به امام (علیه السلام) گفت : بر منبر برو و فضیلت ما را بگو. امام بر منبر رفت و ابتدا خود را معرفی کرد و فرمود: من فرزند آن کسی هستم که امت اسلامی به او شرافت پیدا کرد. یعنی ای معاویه که با دروغ و نیرنگ در رأس حکومت اسلامی نشسته ای! شما اگر شرافت دارید به خاطر رسول الله است. ایام حزن و اندوه اهل بیت عصمت و طهارت، رحلت نبی خاتم و سبط اکبر آن حضرت امام حسن مجتبی، و امام ثامن ضامن بر شیعیان تسلیت باد https://hozehghaem.com https://t.me/hozehghaem_ir
❇️امام رضا(علیه السلام) می‌فرمایند: بدترین و سخت‌ترین حال انسان سه موضع و سه محل و سه وقت است، یکی وقت ولادت، یکی وقت مرگ، یکی هم وقت قیامت و حشر انسان. 1️⃣یَوْمَ يُولَدُ وَ يَخْرُجُ مِنْ بَطْنِ أُمِّهِ فَيَرَى الدُّنْيَا؛ وقت ولادت که از یک عالم تنگ و ظلمانی به این دنیا آمده و این سخت بوده اما ما آن را فراموش کرده‌ایم. 2️⃣يَوْمَ يَمُوتُ فَيُعَايِنُ الْآخِرَةَ وَ أَهْلَهَا؛ وقت مرگ که در دنیا با رفقا و لذت‌ها و خوشی‌ها بودیم و می بینیم که حالا کجا هستیم، عالم آخرت و مرگ و عذاب قبر را می بینیم. 3️⃣يَوْمَ يُبْعَثُ فَيَرَى أَحْكَاماً لَمْ يَرَهَا فِي دَارِ الدُّنْيَا و روزی که مبعوث می‌شود و چیزهایی را می‌بیند که در دنیا با آن برخورد نکرده بود، قیامت و اوضاع و احوال قیامت. 🔵خداوند در هر سه حالت سخت سلام کرده بر حضرت یحیی (علی نبینا و علیه السلام) و فرموده است: وَ سَلامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَ يَوْمَ يَمُوتُ وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا. 🟢از آن طرف حضرت عیسی در حال کودکی بر خود سلام کرده در هر سه موضع می فرماید: وَ السَّلامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَ يَوْمَ أَمُوتُ وَ يَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا. 🔴 خیلی مشکل است، انسان یک طوری زندگی کند که در زمان مرگ با سلامت از این عالم برود و در مبعوث شدن خود در قیامت در سلامت باشد. 🆔 @ayatolahhashemiolya