هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
♦️کمی عمیق تر درباره حادثه جان باختن کارگران #معدن_طبس خراسان جنوبی
1⃣ خراسان جنوبی جز پنج استان اول معدنی کشور بیش از ۸۰۰معدن با ذخیره بالای ۷ملیارد تن مواد معدنی دارد؛ چیزی حدود ۶٪ از ظرفیت کل معادن کشور و حدود ۱۳درصد از ذخیره قطعی معادن کشور! انواع مختلف سنگ های معدنی(۴۹ نوع) مثل سنگ آهن، زغال سنگ، سنگ های تزئینی و ۶معدن طلا و...در خراسان جنوبی موجود است. سالانه۳۴مییلون تن مواد معدنی از استان خارج میشود میزان درآمد سالانه حاصل از استخراج معادن بلیاردی است! سوال جدی این است چرا با وجود این ظرفیت معدنی خراسان جنوبی جز سه استان با محرومیت بالا به حساب می آید؟ و چرا مردم استان ما جز اقشار کم درآمد کشور به حساب می آیند؟ راه درمان چیست؟
2⃣شهیدصدر در مقاله نظریه اسلام درباره توزیع منابع طبیعی (۱) در تفاوت اسلام با سرمایه داری در سه گانه تولید، توزیع، مصرف میگوید در اسلام ما دو توزیع داریم یک «توزیع قبل از تولید» و یک «توزیع بعد از تولید» در حقیقت یک چهارگانه شکل میگیرد: توزیع، تولید، توزیع، مصرف. اگر عدالت را در سه ساحت عدالت در منابع، عدالت در درآمدها و عدالت در فرصت ها تقسیم کنیم در نگاه شهیدصدر مهم ترین بخش که موجب تحقق عدالت در جامعه میشود عدالت در منابع «توزیع اولیه» است. مساله ای که اصل ۴۳،۴۴،۴۵،۴۸ و...قانون اساسی پشتوانه و ظرفیت خوبی در تحقق و مطالبه آن هست. از مصادیق توزیع اولیه میشود اشاره کرد به زمین های موات و معادن که در زمان غیبت بر اساس قول بعضی از فقها جز ثروتهای عمومی و مباحات عامه و بر اساس قول بعضی از فقها من جمله امام خمینی ره معادن جز انفال به حساب می آید.(۲) اصل ۴۵ قانون اساسی نیز انفال را (از مصادیق آن معادن) را در اختیار حکومت میداند تا در جهت مصالحه عامه مردم خرج کند.
3⃣ متاسفانه ۵۲کارگر #معدن_طبس جان خود را از دست دادند! چند وقت پیش یک جوان در شهرستان زیرکوه که نگهبان معدن بود جانش را از دست داد؛به خانواده اش زنگ زدم گفتند تازه عقد کرده بود! فارغ از پیام های احساسی یک سوال جدی این است سهم مردم محروم خراسان جنوبی از معادن جز کارگر بودن چیست؟ وقتی اکثریت معادن به بخش خصوصی-خصولتی واگذار شده چرا عموم مردم در مالکیت این معادن شریک نباشند؟ چرا از معادن سود چندصد میلیاردی صرفا برای دولت و یک عده سرمایه دار باشد و سهم مردم عادی صرفا یک حقوق کارگری حداقلی است؟! آیا این وضعیت با پیوست عدالت که سالهاست رهبری میگویند در تضاد نیست؟ اساسا کسی به این سوال ها فکر میکند؟ اینکه چگونه میشود مردم سهامدار معادن بشوند و سود حاصله از معادن استان به سر سفره مردم عادی بیاید.
4⃣ یکی از راهکارها(۳) این است بر اساس ماده ۱۴قانون معادن، صاحبان معادن بر اساس نوع سنگ معدنی و نرخ به روز آن باید درصدی (در بعضی سنگ ها ۸درصد) سود سالانه را به عنوان «حقوق دولتی» به دولت بپردازند. تبصره ۴ از ماده ۱۴ قانون معادن «دولت را مکلف میکند درآمد حاصل از اجرای این ماده را هر در بودجه سالانه منظور کند.» بر اساس تبصره ۶ این ماده «دولت مکلف است ۱۵% از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه نماید، به طوری که تمام اعتبار یاد شده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده، اختصاص یابد.» درباره خراسان جنوبی که سالانه ۳۴میلیون مواد معدنی استخراج میشود ۱۵درصد از حقوق دولتی معادن عدد بزرگی است باید صرف رفع محرومیت شود آیا میشود؟
5⃣راهکار بنیادین تر اما این است ما در عمل می بینیم اکثر معادن بزرگ با حفظ اصل مالکیت آن به بخش خصوصی واگذار شده است. مسأله جدی این است در دنیا این تنها روش واگذاری نیست؛ میشود بجای واگذاری حق استفاده معادن به سرمایه دارها، معادن را در قالب تعاونی های فراگیر به صورت سهام های کوچک به مردم واگذار شود. بر اساس ظرفیت اصل ۴۵قانون اساسی حاکمیت میتواند برای مردم محلی استان و کارگران معادن که جز طبقات محروم هستند هم اولویت تخصیص قرار دهد. با این روش کارگران و مردم محلی در اصل سود حاصله از معادن نه صرفا اجرت( دستمزد کارگری) سهیم میشوند. این مسأله بیشتر یک روش سیاست گذارانه است و نیاز به قانون جدید نیست؛ قوانین و فتاوای موجود از آن پشتیبانی میکنند. مسأله سرمایه گذاری اولیه در معادن بزرگ هم از تجمیع ثروت های خرد از طریق سهام و کمک های دولت تا حد زیادی قابل حل است. راه اصلی درمان محرومیت مردم مناطق محروم من جمله خراسان جنوبی سهیم کردن مردم از منابع ثروت های اولیه است که در استان ما زمین های موات و معادن جز مصادیق این امر هستند. مسئولین امر،روحانیت و فعالان رسانه ای اگر میخواهند کاری انجام دهند میدان اصلی اینجاست.
۱: بارقه ها، شهید صدرص ۱۳۹
۲.مقالات فقهی
۳.قانون معادن کشور
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان : ما آماده ایم سلاح های خود را کنار بگذاریم ، به شرط آنکه اسرائیل هم همین کار را بکند
آدم یاد قسمت آخر مختار میفته، وقتی سلاحهای خودمونو کنار گذاشتیم و به تعهداتمون عمل کردیم، گردن همهی ما را خواهند شکست
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
چند سال دیگه وفاقیون اصلاح طلب و اصولگرا خیلی راحت میگن «زمین گذاشتن سلاح» تصمیم نظام بود...
@hassanabbasi1374
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیش بینی آیت الله میرباقری از گزینههای دیگری که سازشکاران داخلی روی میز مذاکره خواهند گذاشت، یعنی برجام ۲ و ۳، یعنی پذیرش نظریهی #خلع_سلاح
آیت الله میرباقری: «شما میگویید خلع سلاح و کشور را مثل آلمان و ژاپن ساختن، آمریکا نظرش این نیست، آمریکا میخواهد ما را به نقطهی خلع سلاح برساند و نظرش لیبی سازی است.همان کاری که سر قذافی آوردند.»
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از وحید یامین پور
▪️دلالت های بیانات امروز(۴ مهر) رهبر انقلاب در نسبت با مواضع اخیر آقای پزشکیان:
بیانات امروز رهبر انقلاب دست کم در چند مورد با مواضع و سیاست های اخیر آقای پزشکیان نسبت پیدا میکند که دو موردش آشکار است:
▪️مورد اول پاسخ به مواضع رییس جمهور در قبال حزب الله لبنان: آقای پزشکیان در گفتگو با cnn گفته بود: «نباید بگذاریم لبنان بهدست اسرائیل به غزهای دیگر تبدیل شود. حزبالله نمیتواند بهتنهایی مقابل اسرائیل که کشورهای غربی، اروپایی و آمریکا از آن دفاع، حمایت و تأمینش میکنند، بایستد. بنابراین باید از اقدامات جنایتکارانه اسرائیل جلوگیری کنیم». این موضع انتقاداتی را در لبنان و میان نیروهای حزب الله برانگیخت. رهبر انقلاب در خصوص توان حزبالله فرمودند: «از دست دادن عناصر موثر و ارزنده حزبالله بلاشك یك خسارت بود اما استحكام سازمانی و انسانی حزبالله بیشتر از این حرفهاست و پیروزی نهایی با اوست.»
▪️مورد دوم اظهارات پرحاشیه آقای پزشکیان در خصوص زمین گذاشتن متقابل سلاحها و سپردن تامین امنیت منطقه به نهادهای بین المللی بود که بلافاصله توسط وزیر خارجه تکذیب ولی بعدا تایید شد. رهبر انقلاب با لحنی کم سابقه و از موضع حکم شرعی در این باره سخن گفتند: «حكم قطعی شرعی این است كه بر همه واجب است تلاش كنند و كمك كنند فلسطین را و مسجدالاقصی را برگردانند به مسلمانان و به صاحبان اصلیاش.»
➕️اما چه بسا مهمترین بخش بیانات معظم له، جمله پایانی بود، همه خود را مخاطب بدانیم:
«رزمندگان ما برای اینكه پرچم دشمن در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربانی كردند. نمیشود ملت ایران قبول كند كه همان پرچمها به وسیله افراد نفوذی، به وسیله انسانهای فریبخورده در داخل كشور برافراشته بشود. این پرچم، پرچم #نفوذ فرهنگی و سبك زندگی دشمن و وسوسههای خصمانه دشمن نباید در داخل كشور در دستگاههای مختلف ما برافراشته شود.»
➕️ @yaminpour
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
استاد یهودی دعوت شده به جلسه پزشکیان، همکار علمی پروانه وحیدمنش و حسن سربخشیان در نگارش کتاب «یهودیان در ایران؛ تاریخچهای تصویری» است.
وحیدمنش از فعالان فتنه کوی دانشگاه و دارای سابقه همکاری با الیاس حضرتی در روزنامه اعتماد است.سربخشیان هم به عنوان عکاسی مشهور در ماجرای کوی دانشگاه معرفی میشود.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
«در دوران حکومت امیرالمؤمنین میبینیم که آن حضرت - شخص خود امیرالمؤمنین، نه قاضی -...طبق این حدیثی که چند جا نقل شده: «کان یخرج الی السّوق و معه درّة»،وارد بازار مسلمانها میشد، در حالی که تازیانه در دستش بود. تازیانه را برای نوازش که نمیآورند. امیرالمؤمنین نمیرفت که اگر کسی را در بازار دید تخلف میکند، به قوهی قضائیه بگوید که او را مجازات کن، میرفت تا خود او اعمال قدرت بکند و خود او مانع از ظلم و تجاوز بشود. در یک روایت دیگر این را با تفصیل بیشتری ذکر کرده: «کان علىّ (علیه الصّلاة و السّلام) کلّ بکرة یطوف فی اسواق الکوفة سوقا سوقا و معه الدّرّة»؛ یعنی هر روز امیرالمؤمنین این کار را میکرد؛ کار دفعی نبود. بلکه کار مداوم و مستمر امیرالمؤمنین این بود که به همهی مراکز کسب و تجارت و بازارها سر میزد و تازیانه هم - «معه الدّرّة علی عاتقه» - در دستش بود و روی شانهاش؛ یعنی آمادهی به کار، که اگر دید کسی دارد ظلم میکند، همان جا امیرالمؤمنین تعزیز شرعی را دربارهی او اجرا کند. به عامل خود یعنی استاندار خود در مصر که جناب مالک اشتر هست، امیرالمؤمنین سفارش میفرمایند که: «فمن قارف حکرة بعد نهیک ایّاه فنکّل به»؛ یعنی بعد از آنی که تو مردم را از احتکار و ضبط اشیاء مورد احتیاج مردم نهی کردی، کسی مرتکب این گناه شد، «فنکّل به»؛ با او سختگیری کن، از او انتقام بگیر. البته دنبالش میفرمایند: «فنکّل به و عاقبه فی غیر اسراف»؛ زیادهروی نکن، این شرط اصلی است.»
امام خامنهای ۱۳۶۶/۱۰/۱۱
ما مسلمانیم به اسلام خمینی و خامنهای ...
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آمریکا دلار را در دستگاه چاپ، پرینت می کند یا صفری به صفرهای حجم دلارش اضافه می کند.
ما در دنیا برای رسیدن به این دلار از هم پیشی می گیریم.
دلار با ارزش می ماند.
او چاپ می کند و با آن از دنیا منابع طبیعی می خرد. با آن از شرکت هایش حمایت می کند و با آن میلیارد دلار میلیارد دلار از شرکت هایش اسلحه می خرد به رژیم منحوس صهیونیستی می دهیم.
ما هم در ایران هر روز این دلار را گران تر و با ارزش تر می کنیم و برای رسیدن به آن، نفتمان را می دهیم، منابعمان را می دهیم.
ما خودمان، خودمان را استعمارپذیر کرده ایم.
ما خودمان میلیارد دلارها را در جیب اسرائیل میریزیم.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از احمد نبویان
قابل توجه دوستانی که «مطالبه برای خونخواهی #شهید_هنیه» را مساوی مخالفت با ولایت میگیرند
ببینید که چه کسانی مانع واکنش نظام به ترور مهمان ما شدهاند!
ببینید که چه کسانی باعث شدهاند در جهان اسلام، ایران متهم به همدستی با اسرائیل برای قتل هنیه شود!
دستور رهبری برای #خونخواهی_مهمان بر زمین مانده، آنوقت دوستان ما با توجیه وفاق ملی و هماهنگی همه امور با رهبری، بجای فریاد زدن بر سر دولت، بر دهان مطالبهگران میکوبند!
پ.ن:
باور جدی بنده اینست که رژیم صهیونسیتی با علم و برآورد صحیح از رویکردهای دولت جدید، دست به این جنایت زد و اگر ضایعه شهادت #شهید_رئیسی اتفاق نمیافتاد به احتمال قوی اساساً صهیونیستها جرأت چنین جسارتی را پیدا نمیکردند، چون طعم قاطعیت دولت انقلابی را در #وعده_صادق چشیده بودند.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
رژیم صهیونیستی با هدف ترور سید حسن نصرالله به ضاحیهی بیروت حمله کرده
فرماندهان ما هنوز منتظر رسیدن زمان مناسب برای خونخواهی شهید هنیه هستند ...
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از حجره انقلاب
✍ بعد از آنکه عدهای خواستند حمله به در و پنجره های عینالاسد را انتقام سخت جا بزنند، سید مقاومت دست به افشاگری زد و گفت حمله به آهنآلات دشمن، بازدارندگی ایجاد نمیکند بلکه حذف نیروهای دشمن میتواند مانع تجاوزگری او شود.
🔹️بعد از آنکه رسانههای سازمانی ایرانی گزارهٔ مسخرهٔ "زمان مناسب و مکان مناسب" را ترویج کردند،
سید حسن گفت که " ما نمیگوییم در زمان مناسب و مکان مناسب بلکه در میدان پاسخ میدهیم"
🔹️وقتی ایران پاسخ به ترور شهید هنیه را به فراموشی سپرد، سید حسن نصرالله اعلام کرد که منتظر ایران نمیمانَد.
🔻سید حسن نصرالله دست کثیف احزاب و باندهای چپ و راست را رو کرد و امروز هم تنها و غریبانه مقابل صهیونیستها ایستاده است
🔻این سید عزیز، سرباز ولایت است نه دستیار و همکار احزاب داخلی ایران
🔻این سید مجاهد، افشاگری را بر سکوت و زدوبند با احزاب داخلی ما ترجیح داد و امروز دارد تاوان آن روشنگریها را میدهد.
#سید_مقاومت
#سرباز_ولایت
#آبروی_محور_مقاومت
🔵صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
࿐჻ᭂ⸙@hojre_enghelab⸙჻ᭂ࿐
هر غلطی که ممکن بود از آنها سر زد، قرار نیست تلآویو و حیفا را با خاک یکسان کنیم؟!
📎 @hassanabbasi1374