هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
📖 #حدیث_روز | خلصت هایی که خدا دوست دارد
🍃رسول الله صلى الله عليه وآله:
🔹أرْبَعٌ لا يُعْطِيهِنَّ اللَّهُ إِلاَّ مَنْ يُحِبُّهُ، اَلصَّمْتُ وَ هُوَ أَوَّلُ الْعِبادَةِ، وَالتَّوَكُّلُ عَلَى اللَّهِ، وَ التَّواضُعُ، وَالزُّهْدُ فِى الدُّنْيا.
🔸چهار خصلت است كه خداوند آن را تنها به كسى عطا مى كند كه او را دوست دارد:
1- سكوت كه مبدأ عبادت است
2- توكل بر خدا
3- تواضع و فروتنى
4- بى رغبتى به دنيا.
📚جامع السعادات، ج 1، ص 395.
📲 lib.eshia.ir/13346/1/395/أَرْبَعٌ
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸کم توجهی به مستحبات به بهانۀ اهمیت واجبات، از فریب های شیطان است / مستحبات است که انسان را به انجام واجبات می کشاند🔸
معنای مستحب، «شد شد، نشد نشد» نیست! گاهی بریدن از مستحب، باعث سقوط انسان میشود و گاهی فعل مستحب باعث تداوم وظایف دینی [واجب] میشود. گاهی شیطان ذهنیتی برای انسان ایجاد میکند که باید فقط به واجباتش بپردازد. حتی اگر واجبات را مانند مغز بگیریم و مستحبات را همچون پوست فرض کنیم ـ که کمترین فرض است ـ باز هم پوست است که مغز را حفظ میکند؛ مانند بادام و گندم که پوستشان بسیاری از آفات را از آنها دفع میکند.
عمل مستحبی گاهی رشتۀ ارتباط انسان با خداست و وقتی این رشته پاره شد، همهچیز فرو میریزد. برای مثال، روضه و گریه مستحب است؛ اما انجام ندادن همین نوع مستحبات، سبب بریده شدن انسان از رشتههای واجب زندگی میشود.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹 آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸معنای «آمن سخطه عند کل شر» در دعای رجبیه چیست؟🔸
💎 در سوره بقره می فرماید [ما شما را به امور مختلفی امتحان می کنیم]: «ولَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ». چرا؟ چون می خواهیم شما را بیدار کنیم. بعد می گوید: این تهدید نیست، این فرصت است: «وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ» یعنی به چشم تهدید به این نگاه نکن. به چشم یک فرصت به آن نگاه کن.
💎 شما در دعای ماه رجب هم عین همین را دیدهاید. در دعای رجبیه اینطور می گوییم: «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ». نقل کرده اند از یکی از بزرگان که در مورد قسمت دوم این فراز فرمودهاند: چطور میتوانیم بگوییم «آمن سخطه»؟ گویا این ثقیل بوده برای ایشان. چون قرآن می فرماید که: «أَفَأَمِنُوا مَكْرَ اللَّهِ فَلَا يَأْمَنُ مَكْرَ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْخَاسِرُونَ». [وقتی قرآن اینطور می فرماید]، چه طور انسان «آمن سخطه» باشد؟ ایمن از سخط خدا باشد؟ ایشان گفتهاند که این جمله، اِخباری نیست. ظاهر آن، اِخبار است اما باطن آن اِنشاء است. یعنی: «خدایا من را ایمن از سخط خود قرار بده».
ایشان بزرگ هستند و بزرگوار. اما نه، معنای این فراز از دعا، این نیست. معنی آن این است که: «وقتی که شرّی به من می رسد، نشانۀ این نیست که تو از من بَدَت آمده و مورد سخط تو هستم. من ایمن هستم از اینکه شرّی که به من می رسد، از روی سخط تو باشد».
💎 این فراز از دعا، ناظر به این آیۀ سوره فجر است: «فَأَمَّا الْإِنسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ . وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهَانَنِ . كَلَّا ...»: یعنی این طور نیست که [وقتی شری به من می رسد معنایش] «اَهانن» باشد. لذا به همین جهت است که میگوید: «و آمن سخطه عند کل شر». یعنی شرّ، تهدید نیست، بلکه فرصت است. شرّی که به من می رسد برای این است که من خودم را جمع و جور کنم و از خواب غفلت بیدار بشوم. چیزهایی که ظاهرش شرّ است، اینطور نیست که خدا به انسان غضب کرده و به این شرّ مبتلا شده.
💎 خدا، دکتر من است. می خواهد مداوایم کند. دکتر که سخط ندارد به مریضش! دکتر هر کار که بکند، اگر از مریض بپرسی نظرت درباره دکتر چیست، می گوید: «آمن سخطه عند کل شر». اگر قلبم را در بیاورد، اگر استخوان ترقوه ام را ارّه کند و قلبم را از وسط سینه بیرون بیاورد، باز می گویم: «آمن سخطه عند کل شر». چون میخواهد رگ قلبم را باز کند. میخواهد مداوایم کند. این حسن ظن به خداست.
@haerishirazi
#دستورات_ماثور
🔴 نماز مخصوص #شب_هجدهم از #ماه_رجب
▪️روايت کرده اند از حضرت پيامبر صلي الله عليه و آله که:
«هر کس دوركعت نماز بعداز حمد ، سوره هاي توحيد ، فلق و ناس هر کدام ده مرتبه بخواند خداوند به فرشتگان مي فرمايد: اگر گناهان اين شخص از گناهان ماليات گيران بيشتر باشد به واسطه اين نماز گناهان او را مي آمرزم و هفت گودال ميان او و آتش جهنم فاصله قرار مي دهد که فاصله ي هرگودال با ديگري به اندازه فاصله ميان آسمان و زمين است .»
📚اقبال الاعمال ج۲ ص۶۶۵
هدایت شده از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران
🇮🇷 دهه فجر گرامی باد
📌 ورامین انقلابی در سال ۵۷
📷 #عباس_وزیری
📚 برگرفته از کتاب ( انقلاب اسلامی در ورامین به روایت عکس ) #گردآوری_محمدرضاتاجیک
@shoraostantehran
هدایت شده از آوا
🇮🇷بمناسبت ایام الله دهه فجر🇮🇷
افتتاحیه
🔸مسابقات دانش آموزی قرآن و عترت🔸
(اولین مسابقه دانش آموزی مشترک حوزه علمیه امام صادق ع و آموزش و پرورش ورامین)
رشته ها:
👈 قرائت
👈اذان
👈 حفظ
👈 مداحی
🕤زمان: سه شنبه، ۱۷ بهمن ماه، بعد از نماز مغرب و عشا
🚩مکان: مسجد صاحب الزمان (عج) شهرستان ورامین
👈ما را در فضای مجازی دنبال کنید 👇🏻
@avaresane
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❇️ برای آنکه وقتمان برکت پیدا کند چه کنیم؟
🔻حجتالاسلاموالمسلمین سیداحمد فقیهی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم:
چند سال قبل مقام معظم رهبری شعار سال را «کار و تلاش مضاعف» نامیدند. مرحوم آیتالله مصباح در توضیح این موضوع میگفتند: روشن است که این مسئله به این معنا نیست که مثلا کارگرها بهجای هشت ساعت شانزده ساعت کار کنند. سپس این خاطره را از آیتالله بهجت ذکر کردند که آقازاده ایشان میگفت: من به پدرم گفتم: شما چقدر دعا و نماز میخوانید و ذکر میگویید؟! شما روزی پنج شش ساعت درس دارید، چرا اینقدر خودتان را با این عبادات خسته میکنید؟! مرحوم آیتالله بهجت فرموده بودند: «بابا! اثر این دعاها، نمازها و توسلات این است که گاهی درسی که فهم آن به سه ساعت مطالعه نیاز دارد، من با ده دقیقه مطالعه میفهمم.»
اگر کار با #اخلاص، توجه به خدا و توسلات همراه باشد، برکت پیدا میکند.
ذکر صلوات خیلی به عمر انسان برکت میدهد. تلاوت قرآن نیز این اثر را دارد. افزون بر نمازهای واجب، نمازهای مستحبی نیز اینگونه است. خدمت به دیگران نیز در عمر انسان برکت ایجاد میکند؛ همانگونه که انسان از اموالش انفاق میکند، اموالش #برکت پیدا میکند.
📎 متن کامل
@HawzahNews / حوزهنیوز
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی
خمینی.mp3
15.33M
#صوتی
✳️ برگی از اخلاق عملی و سیره عبادی امام خمینی (رحمة الله علیه)
🔰 به مناسبت 12 بهمن سالروز بازگشت امام خمینی (ره) به ایران و آغاز دهه فجر.
🔰 فایل صوتی درس اخلاق آیت الله حسینی قزوینی مورخ 99/11/13 با موضوع برگی از اخلاق عملی و سیره عبادی امام خمینی (رحمة الله علیه).
🔻 مباحث مطرح شده در این برنامه:
🔸تزکیه نفس و ترک گناه، تنها راه رسیدن به مقامات معنوی!
🔸چه زمانی بنده، مستحق سلب نعمت می شود!؟
🔸سفارشی ناب و متحول کننده، از آیةالله بهجت (ره)
🔸لزوم اخلاص و پاکی نیّت، در تمامی اعمال روزمره زندگی!
🔸 تقیّد به نماز اول وقت، سیره دائمی امام خمینی (ره)
📌برای مشاهده متن و مستندات صوت فوق به آدرس ذیل مراجعه کنید🔽
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=13822#02
#امام_خمینی_ره
#دهه_فجر
#شبکه_حضرت_ولیعصر_عج
کانال رسمی آیت الله حسینی قزوینی در ایتا🔻
https://eitaa.com/joinchat/280166401C0bce4a1497
هدایت شده از الهادی حوزویان
#تبلیغ #طلبگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 وقتی صید کردی، باید قدرت بیانش را داشته باشی. اگر حرف خوبی داشته باشی، ولی نتوانی بیان کنی، مثل فعل لازم خواهی بود [به این معنا که خودت تغییر میکنی اما توان تأثیرگذاری نخواهی داشت].
🔹 باید بتوانی مطالب صید شده را به جامعه سرایت بدهی و القا کنی. من میبینم که خیلی از دوستان، با اینکه افراد باذکاوتی هستند، ولی قدرت این انتقال در آنان وجود ندارد و یا اینکه کامل و تمام نیست.
🔸 این کار، ابزار خودش را لازم دارد و نوعی مدیریت است که استحکام بنیهی شخصیتی انسان، پذیرش جامعه و اعتماد جامعه به انسان را به دنبال خواهد داشت.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
هدایت شده از آوای معرفت
🔰صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید «نوید صفری» از شهدای مدافع حرم
🔸 قسمتی از وصیتنامه شهید صفری: «زیارت عالی و پرفیض زیارت عاشورا را بخوانید از طرف من و به ارباب ابراز ارادت کنید. آه که تمام حسرتم این است که چقدر دیر فهمیدم زیارت عاشورا چیست و حیف که فقط روزی یک مرتبه نصیبم نشد و بدانید هرکه ۴۰ روز عاشورا بخواند و ثواب آن را هدیه بفرستد، حتما تمام تلاش خود را به اذن خدا خواهم کرد تا حاجت او را بگیرم و اگر نه در آخرت برای او جبران کنم. حتی یک عاشورا هم قیامت میکند با روضه ارباب از زبان مادر و خواهرش. انشاءالله شرمنده شما نباشم.»
🔹شباب پرس؛ برترین تحلیلها درباره فلسطین را اینجا بخوانید
https://eitaa.com/joinchat/1209204789Ce03d4ce525
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کتاب
🔺مجموعه «رشد»، مروری بر توصیه های کوتاه آیتالله مصباح یزدی(رحمت الله علیه)
#رشد
🇮🇷 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از مفاخر
🌷 بازگشت پيروزمندانه "امام خميني"(ره) به ميهن اسلامي پس از سالها تبعيد و دوري از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
✍ در 12 بهمن 1357 حضرت امام خميني پس از نزديك به 15 سال دوري و تبعيد از وطن، در ميان استقبال پرشور مردم قدم به خاك ايران اسلامي گذاشت و بزرگترين استقبال تاريخ در تهران شكل گرفت. استقبال گسترده مردم آگاه و بيدار ايران از امام، چنان بينظير بود كه تا آن زمان، مردم، از يك شخصيت محبوب خود، اين چنين استقبالی نكرده بودند.
🔸 امام، پس از يك سخنراني كوتاه تشكرآميز در فرودگاه، براي اداي احترام به شهيدان انقلاب اسلامي به بهشت زهرا رفتند. در مسير بهشت زهرا، دريايي از انسانها موج ميزد. صدها خبرنگار و عكاس، اين مراسم را پوشش خبری دادند و آن را به جهان مخابره کردند. جمعيت استقبالكننده در طول 33 كيلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا را بين 5 تا 8 ميليون نفر که از شهرهاي مختلف كشور به تهران آمده بودند، تخمين زدند.
🔹امام در بهشت زهرا، در ميان انبوه جمعيت سخنان مهمي ايراد فرمودند. ايشان در اين سخنراني كه يكي از پرجمعيتترين اجتماعات تاريخ بود، غيرقانوني بودن رژيم سلطنت پهلوي را با استدلال مطرح و خطوط آينده انقلاب و دولت اسلامي را ترسيم نمودند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5