7_Doa15_j2_P3_Didgahe_Ensan_Be_Bimari_Va_Ebtelaat_Dar_Zendegi.mp3
3.72M
ديدگاه انسان به بيمارى و ابتلائات در زندگى
٧-شرح دعاى ١٥ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش سوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٨:٣٤ حجم : ٣.٥ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى15
@Hedayatnoor
40.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تاثیر نقد غیر مستقیم در امر تربیت
محمدعلی انصاری
زمان: ۷:۲۰ حجم: ۳۹.۱ MB
#ترنم_وحی
#ویدئو
@Hedayatnoor
🔰۲۲۶-چرا حضرت نوح (ع) که از بزرگترین پیامبران الهی است نتوانست فرزندش را از هلاک شدن نجات دهد؟
🔹برای پاسخ به این پرسش، در گام اول باید در عوامل اصلی شکل گرفتن شخصیت انسان ژرف اندیشید. آنگاه میتوان شخصیت فرزند حضرت نوح (ع) را بهتر ارزیابی کرد. به طور کلی، چهار عامل، شکلدهندۀ شخصیت آدمی هستند: اول، وراثت و ژن؛ دوم، تربیت؛ سوم، محیط؛ چهارم، سرمایههای وجودی و فطر ی و قوّۀ انتخابی که خداوند به انسان داده است.
هنگامی که عامل وراثت را بررسی میکنیم، میبینیم که فرزند حضرت نوح(ع) پدری موحد و مادری مشرک داشته است. بنابراین مادر مشرک نیز در ژن او تأثیرگذار بوده و او به شکل کامل متأثر از پدر نبوده است.
وقتی به عامل تربیت مینگریم باز هم مادری مشرک را در تربیت او مشاهده میکنیم. پس نمیتوان گفت که او کاملاً تحت تربیت حضرت نوح (ع) بوده و حضرت نوح(ع) در تربیت او کم گذاشته است.
سرانجام وقتی به عامل محیط مینگریم، میبینیم محیطی که فرزند نوح (ع) در آن میزیست، محیطی شرکآلود و غیر توحیدی بود که دشمنان حضرت نوح (ع) در آن غالب بودند. پس از این نظر نیز دست حضرت نوح (ع) بسته بود و نمیتوانست از تأثیر منفیِ محیط بر فرزندش جلوگیری کند. البته به نظر میرسد فرزند حضرت نوح (ع) اگر به فطرت خداجوی خود توجه میکرد و به ندای وجدان و عقلش گوش فرا میداد، میتوانست به تعالیم و آموزههای حضرت نوح (ع) تن دهد و راه ایمان و سعادت را طی کند.
اما او با رو یگردانی از سرمایههای وجودیِ خویش و نادیده گرفتن بینشها و گرایشهای فطری، به سمت نابکاران میل کرد و جذب آنان شد و در زمرۀ هلاکشدگان قرار گرفت.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۱،صص ،۲۷۳-۲۷۰.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد21
@Hedayatnoor
در میان انسان ها، شیء به دلیل انتسابش به فردی تأثیرگذار و مهم، اهمیت می یابد. برای مثال، قلمی به دلیل آنکه متعلق به فردی مشهور بوده ارزشمند می شود. ارزش این قلم از خود نیست؛ بلکه ارزش و اعتبار را از مالک خویش کسب کرده است. در موزۀ ایاصوفیای استانبول، تار مویی است منسوب به وجود نازنین ختم رسولان، حضرت محمد مصطفی (ص). این تار مو با قدمت هزار و چندصد سال در این موزه نگهداری می شود و ارزش و حرمت بسیار دارد و بازدیدکنندگان بسیاری، از سراسر دنیا برای دیدن آن تار مو، به موزه می روند:
زلفت هزار دل به یکی تار مو ببست
راه هزار چاره گر از چارسو ببست
بنابراین ارزش و حرمت ملک به مالک آن برمی گردد. در پهنۀ آفرینش، آسمان و زمین، دشت و کوهستان، جنگل و بیابان، گل های بستانی و اجرام کیهانی، خانواده و فرزندان، دوستان و آشنایان، همگی ملک خداوندند.
تمامی این ملک ها به دلیل وابستگی به خداوند حرمت پیدا می کنند. درنتیجه، بر انسان است که حرمت و ارزش مالک را رعایت کند. طبیعتش را ویران نکند و حقوق موجودات را لگدمال نسازد.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۵، ص ۲۴۷-۲۴۶.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۵
@Hedayatnoor