یکی از ویژگی های مهم شهر اسلامی داشتن اقتصاد و معیشت مناسب برای بندگان ( در برابر شهروند) ذیل نگاه تمدنی هست.
فروش ۱۰ هزار ربعسکه زیر قیمت بازار در دومین حراج
🔹دومین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران امروز برگزار و از مجموع ۷۲ هزار و ۵۹۶ سکه ثبت سفارش شده، ۱۰ هزار و ۵ قطعه ربع سکه با میانگین قیمت ۱۲ میلیون و ۵۸۸ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.
✍ علی حجازیان
♦️میشه بفرمایید به کی فروختید و این متقاضیان چه کسانی هستند؟!!
فواید این اقدام شما چیست؟!!
متأسفانه باز هم سیاست های غلط اقتصادی دولت قبل در این دولت هم دنبال می شود و حراج ذخایر ملی انجام میشود.
ریل اقتصادی کشور کی میخواهد به سمت اقتصاد اسلامی برگردد؟
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏘🏢 مسکن یا خوابگاه
✍ علی حجازیان
جناب آقای دکتر غرب تحصیل کرده و در حال حاضر استاد دانشگاه تهران است و برای ملت ایران ساخت خانه های کوچک (قفس) را تئوریزه میکند!
🔹حوزه مسکن بیش از آنکه کمی باشد کیفی است این نسخه پیچی ها به اسم طرح علمی درحال تبدیل شدن به یک جریان وگفتمان هست. این نوع نگاه خروجی یک نظام فکری و تمدن غربی است.
🔹• تمدن غرب، تمدن ساختارهاست و با ایجاد ساختارهای آموزشی، اقتصادی، پزشکی، معماری و شهرسازی و... جهان را استثمار کرده است. همان کاری که با دست پهلوی در ایران کرد.
🔹• در مقابل امام خمینی قیام کردند تا یک جامعه توحیدی و با تمدن ایرانی و اسلامی بنا کنند و فرمودند: ما از شرّ پهلوی خلاص شدیم اما از شر تربیت شدگان شرق و غرب به این زودیها خلاص نخواهیم شد.
#شهرسازی_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔹دراین چند سال اخیر یک نبرد سنگین بین معتقدان به تمدن اسلامی و معتقدان به تمدن غربی در کشور ما وجود داشته متاسفانه عمده ساختارهای کشور بعد از انقلاب تحول بنیادین نداشته و همچنان براساس تمدن غربی هستند.
اگر خواهان تغییر این شرایط هستیم باید فهم تمدنی و ایمان به اینکه «تار و پود ساختارهای موجود در کشور باید تغییر کند» را در ذهن مردم و مدیران جامعه گسترش داد
🔹بخشی ازاین تغییر باید در مجلس اتفاق بیفتد.مجلس دوازدهم باید مجلس تمدن ساز باشددرغیر این صورت به مانند ادوار قبلی مجلس مسائل اصلی کشور حل نخواهد شد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
⚜وَأَلَّفَ بَينَ قُلوبِهِم ۚ لَو أَنفَقتَ ما فِي الأَرضِ جَميعًا ما أَلَّفتَ بَينَ قُلوبِهِم وَلٰكِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَينَهُم ۚ إِنَّهُ عَزيزٌ حَكيمٌ
✍ علی حجازیان
مردم شریف مشهد مجاورین بارگاه ثامن الحجج علیه السلام و کلات در یک اقدام اجتماعی و تمدنی بار دیگر اثبات کردند که
با وجود برخی مشکلات اقتصادی و معیشتی،پای کار انقلاب هستند و با لبیک به امام جامعه به تغییر وضعیت موجود از طریق صندوق آرا امیدوار هستند.
به عزیزانی که در این انتخابات مورد اعتماد مردم قرارگرفته و به مجلس راه مییابند( حجت الاسلام والمسلمین پژمان فر، آقای دکتر ظهوریان،آقای نخعی راد و دکتر عظیمی راد)ضمن تبریک و آرزوی توفیق از خداوند متعال، امیدوارم که قدردان این مردم و این آراء باشند و با ریلگذاری صحیح و راه گشائی مشکلات و پیشبرد امور، پروندهای درخشان از خود به یادگار گذارند.
و از همه داوطلبان دیگری که به این عرصه آمدند و شور انتخاباتی را افزون نمودند هم تقدیر نموده و برایشان در عرصههای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی آرزوی توفیق دارم.قدردان همراهی و تلاش صادقانه تمامی بزرگوارانی که از اینجانب حمایت کردند و مورد اعتماد آنان قرار گرفتم مخصوصا جریان های تمدنی و مردمی هستم.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔹جناب آقای دکترلطف الله فروزنده دهکردی
تخصص شما در حوزه شهرسازی چیست که ادعا کرده اید با تراکم فروشی در شهرسازی گشایش ایجاد شده است؟ چندسال به دوستان گفته بودم فرقی بین اصولگرا و اصلاح طلب نیست. این دوقطبی کذایی باید شکسته شود.ریل سیاست گذاری باید تغییر کند.
این نگاه صرفا اقتصادی سرمایه داری به شهر باعث تضعیف حقوق ساکنین شهر و بافت های مسأله دار شده و در بلند مدت به کل شهر آسیب خواهد رساند.
تهران قرار بود ام القرای جهان اسلام باشد اما با این نوع تفکر منسوخ به سکونتگاهی با ساختمان های برافراشته تبدیل شده و علی رغم بهره گیری از امکانات متعدد،شهروندان افسرده دارد.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ یاداشت قدس آنلاین
رشد و توسعه افقی را میتوان نسخه بهینه و نجاتدهنده فعلی شهرها دانست. توسعه افقی یک ضرورت است. هزینههای مستقیم و غیرمستقیم توسعه بلندمرتبهسازی به مراتب بیشتر از هزینههای ساخت مسکن به شکل افقی است. این نظریه بیشترین قرابت را با سبک زندگی اسلامی-ایرانی دارد.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
📚منبع 👇
📌https://qudsonline.ir/x9X9V
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔴مصاحبه در خصوص مسکن های ۲۵ متری
✍ علیحجازیان
ازدولت سیزدهم انتظار می رفت پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری و روشن شدن خط مشی نظام پس از عبور از چهل سال اول انقلاب (گام اول) که به نوعی می توان به دوران تثبیت انقلاب و ارزش های مدنظر امام راحل و مقام رهبری از آن یاد نمود گام های محکم تر و استوارتری در جهت نیل به اهداف گام دوم برداشته شود اما در حوزه زمین ومسکن چنین اتفاقی رخ نداد و عملاً شاهد برگشت به سیاست های نئو لیبرالی دهه 70 هستیم.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔴 تضاد با گام دوم انقلاب و اصل 31 قانون اساسی کشور
🔸طرح "مسکن اقتصادی ما" نسبتی با پارادایم ، جهان بینی انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب ندارد. این طرح مشخصا در تضادعلنی با بند هشت (رعایت ارزشهای فرهنگی و حفظ حرمت و منزلت خانواده در معماری مسکن.) سیاست های کلی نظام درامور مسکن و بند دو (محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامهها، سیاستهای اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بهویژه نظام مسکن و شهرسازی) است و همچنین طرح مسکن 25 متری در تضاد با اصل 31 قانون اساسی کشور است. طبق متن اصل 31 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است.
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔺در این کانال به بررسی عمران شهری در سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ خواهیم پرداخت
🔺متاسفانه پژوهش های عمیقی دراین خصوص انجام نشده است که دراین جا سعی داریم تا حد المقدور برای مخاطبین به روشنگری بپردازیم.
#جهاد_تبیین
#شهرسازی_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔹مهدی یعقوبی معاون محیط زیست شهرداری مشهد: عمر درختان میوه کوتاه است عمر این درختان حدود ۵تا۶ سال است درختان چنار عمر به مراتب بیشتر دارند،در کمربند جنوبی تعداد زیادی درختان میوه کاشته شده است.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔹قبل از ورود به بحث عمران شهری در سند ۲۰۳۰,نگاه ومواضع مقام معظم رهبری را بررسی می کنیم.
🔹رهبر انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه فرمودند: «این جزئی از یک سند بالادستیِ سازمان ملل -سند توسعهی پایدار- است که یک بخش آن همین سند ۲۰۳۰ مربوط به آموزشوپرورش است. در واقع آنچه اینها در این سند توسعهی پایدار -که از جمله این سند ۲۰۳۰ در آن هست- طرّاحی دارند میکنند و دستاندرکار هستند، این است که یک منظومهی فکری و فرهنگی و عملی برای همهی دنیا دارند جعل میکنند.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
♦️سند 2030 نوعی از برنامهریزی سازمان ملل متحد به سردمداری کشورهای غربی برای ایجاد دهکده جهانی همراه با برنامههای تربیتی به سبک خودشان است. این دستورکار جایگزین اهداف توسعه هزاره شده که شامل ۱۷ هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است
.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔹آیت الله خامنه ای درخصوص سند 2030 گفتند: مسئله استقلال خیلی مهم است؛ مسئلهی سند ۲۰۳۰ از این قبیل است. حالا بعضی میآیند میگویند ما تحفظ دادیم یا گفتیم فلان چیزش را قبول نداریم؛ نه، بحث سر اینها نیست؛ فرض کنیم در این سند هیچچیز واضح بیّنی هم که مخالف اسلام باشد وجود نداشته باشد؛ که حالا وجود دارد؛ من حرفم این است که نظام آموزشی کشور نباید بیرون کشور نوشته شود.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔹رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: اینکه برخی میگویند سند 2030 الزام آور نیست، نوعی سطحی نگری است چرا که همه اجزای این اسناد در واقع الزام آور است و اگر محقق نشود، موجب نوعی عکس العملِ آنها خواهد شد.
✍ علی حجازیان
♦️همه اجزای این سند الزام آور هست
این خلاف استقلال کشور نیست؟
در بخش مسکن و عمران شهری کشور ملزم به انجام چه اقداماتی شده ؟
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
اظهارنظر کارشناسی درباره لایحه برنامه هفتم توسعه - بخش مسکن.pdf
1.21M
بازنشر گزارش علمی- اظهارنظر کارشناسی درباره لایحه برنامه هفتم توسعه - بخش مسکن
✳گزارش علمی چارچوب فقهی سیاستگذاری در بهرهبرداری از اراضی موات توسط گروه تولیدی زیربنایی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تهیه و منتشر شد.
🔹در مقدمه گزارش آمده است: چارچوب تعیینشده برای توزیع اولیه منابع ثروت از مهمترین پایههای نظام اقتصادی یک جامعه است. پرسش اصلی این گزارش پیرامون چیستی چارچوب فقهی سیاستگذاری در بهرهبرداری از اراضی موات بهعنوان یکی از مهمترین منابع اولیه اقتصاد براساس ادله تفصیلی شرعی و مبانی نظام اقتصادی اسلام است.
روش جمعآوری اطلاعات، کتابخانهای و روش داوری آن تحلیلی ـ توصیفی است. مطابق ادله بررسیشده، اراضی موات ملک جایگاه امامت جامعه است و احیای آن بدون سببیت برای مالکیت، تنها حق اولویت محیی در بهرهبرداری را مشروط به استمرار احیا ایجاد میکند. به سبب اذن عام صادره از معصومین (علیهم السلام)، احیای موات نیازمند اذن خاص حاکم نیست؛ لذا با وجود ضرورت تعیین ضوابطی از سوی حاکم برای حفظ نظم و دیگر مصالح اجتماعی اهمّ، خارج از این ضوابط، حاکمیت خود مجاز به احتکار زمین و منع احیای اراضی از سوی مردم نیست. وظیفه شرعی حاکم نظارت بر استمرار بهرهبرداری اراضی و بازپسگیری زمین رهاشده و واگذاری به بهرهبردار دیگر همراه با اخذ خراج متناسب از بهرهبرداران است.
https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
قفل مسأله مسکن در مجلس دوازدهم میتواند بازشود
زمین و بهره مندی ازآن حق مردم است. کمربند شهرهای کوچک و مبانی و روستاها باید بازشود.
۵۰تا ۶۰ درصد هزینه مسکن مربوط به هزینه زمین هست.با افزایش عرضه زمین و خارج کردن بانک ها از بنگاه داری میتوان به خانه دار شدن امیدوار بود.
https://eitaa.com/hejazialihejazi
❗️سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ هفده هدف را دنبال میکند که هدف یازدهم آن مربوط به عمران شهری است.
🔹هدف یازدهم: تبدیل شهرها و سکونت گاه های انسانی به مکان های همه شمول، مقاوم و پایدار
- تضمین دسترسی عمومی به مسکن ایمن و مقرون به صرفه و نوسازی محله های فقیر
- فراهم سازی دسترسی به حمل و نقل ایمن به ویژه برای زنان، دختران و معلولان
- حفظ میراث فرهنگی و طبیعی
- کاهش مرگ و میر ناشی از بلایای طبیعی
- توجه به کیفیت هوا و مدیریت زباله ها
- گسترش فضای سبز عمومی، ایمن و فراگیر به ویژه برای زنان و کودکان و سالمندان و معلولان
- برقراری پیوند بین مناطق شهری و حومه و روستایی
- حمایت از ساخت بناهای مقاوم با استفاده از مصالح محلی و ارائه کمک های مالی و فنی به آنها
#سند۲۰۳۰
#عمران_شهری
https://eitaa.com/hejazialihejazi
👀برخی از دوستان درخواست داشتند قبل از ورود به بحث عمران شهری در #سند۲۰۳۰ ، اصل سند بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.ازاین جهت کمی بیشتر روی خود سند تمرکز می کنیم.
✍سند توسعه پایدار را کمیسیون ملی یونسکو در ایران ترجمه کرد که با حمایت مالی
منطقهای یونسکو در تهران به چاپ
دفتر صندوق کودکان ملل متحد در ایران و نیز دفتر
رسید. این ترجمه با 91 بند ، 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی در 67 صفحه تدوین
شده است.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi