eitaa logo
حکمت و حکومت
175 دنبال‌کننده
346 عکس
132 ویدیو
8 فایل
محور پیامهای این کانال حکمت، حکومت و خصوصا حکمتهایی که در حکومت به کار آید ادمین: @sjfadak (سجاد فدک طلبه درس خارج شهر مقدس قم و دانشجوی دکتری فقه سیاسی)
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸شباهت پزشکیان با آقامیری! پزشکیان چه میکند: ترکیب نق زدن محض با بیان سیاسی عده ای اولی را واجدند و دومی را فاقد وقتی یک سیاستمدار اولی(نقض زدن محض) را با دومی(بیان سیاسی) جمع کند بسیار طرفدار کسب میکند. نمونه اش میشود پزشکیان این روش نمونه مشابه هم دارد ترکیب نفسانیت با زبان دینی عده ای اولی را واجدند و دومی را فاقد وقتی یک آخوند اولی(نفسانیت) را با دومی( زبان دینی) جمع کند بسیار طرفدار پیدا میکند. نمونه اش آقامیری
تمام حرص و جوش ما را این تمثیل نمایندگی میکند!
حجت الاسلام دکتر مجتبی عبدخدایی استاد روابط بین‌الملل درباره سخنان ظریف گفت: آنچه ظریف و دوستان‌اش با برچسب «دلواپسی» بعنوان تحقیر و ناسزا در ادبیات سیاسی این کشور رائج نمودند در نزد اندیشمندان حوزه روابط بین‌الملل، شرط اولیه عمل و بعنوان فضیلت در محیط اقتدارگریز روابط بین‌الملل است سیستم ادراکی ظریف، دقیقا همان کاری را با آیات قرآن کرد که پیش از این با برجام کرده بود/ منطق دشمن شناسی قرآن با جناب ظریف متفاوت است/ رویه ظریف نه تنها با منطق قرآنی نسبت ندارد، بلکه با علم و تجربه روابط بین‌الملل هم ناسازگار است http://rajanews.com/node/381650 (استاد عبدخدایی یکی از بهترین اساتید در حوزه روابط بین‌الملل خصوصا از منظر اسلامی است.)
🔸ارتباط رأی ندادن به بدتر شدن وضعیت اقتصاد خیلی از کسانی که رای نمیدهند از اوضاع معیشت ناراحتند به آنها میشود گفت رای ندادن وضع را بدتر میکند نه بهتر. 🔺چرا؟ چه وقتی تحریمها علیه ما بسیار تشدید شد؟ وقتی در سال ۸۸ شکافهای داخلی زیاد شد تحریمهای بی سابقه ای علیه ایران وضع شد بانکی و خرید نفت بخشی از اونها بود وقتی دشمن ببیند انسجام اجتماعی سیاسی در ایران کم شده طمع بیشتری میکند که فشار بیشتری بیاورد و دودش به چشم همه ما می رود. غیر از تحریمها، افزایش هر گونه تهدیدی اعم از امنیتی، نظامی، فرهنگی و... هزینه های کشور را بیشتر می کند برای دفع آنها. 🔹از منظر دیگر(برای مخاطب تحصیلکرده) قدرت دیپلماسی در کشورها وابستگی مستقیم به سرمایه اجتماعی یک دولت/نظام سیاسی است هر قدر دولتی سرمایه اجتماعی بیشتری داشته باشد در انواع دیپلماسی موفقتر خواهد بود از جمله دیپلماسی اقتصادی نماینده دولتی با پشتوانه رای ۱۰ درصد جامعه چقدر قدرت چانه زنی دارد در مسائل سیاسی و اقتصادی؟!
امروز دقیقا 44 روز پس از خاکسپاری شهید جمهور... با رمز انتخاباتی 44 راهش را ادامه می‌دهیم...🇮🇷
حکمت و حکومت
🔸آیا استثنایی در تاریخ انقلاب رخ خواهد داد؟ به نظرم اگر اقای جلیلی برای ریاست جمهوری رأی بیاورد یک
در این متن عرض کردم که چرا فکر می کنم دکتر جلیلی قاعدتا موفق به کسب اکثریت آراء نمیشود. اقای پزشکیان در دسته بندی دوم قرار گرفت متأسفانه. ما قدردان زحمات و اخلاق فاضله دکتر جلیلی هستیم. او نماینده قابل دفاعی برای عقلانیت انقلابی بود. او در قلب ما جا دارد. در میان متنهایی که تا به حال مطالعه کردم متن اقای یامین پور بیشتر به دلم نشست. https://eitaa.com/yaminpour/3256
بنده در هفته گذشته متمرکز شدم بر فعالیت میدانی در شهر و روستا و لذا کمتر توانستم در کانال فعالیت کنم. از این جهت از مخاطبین محترم کانال عذرخواهی میکنم. تشخیص همه دلسوزان این بود که فضای محدود و گلخانه ای ایتا را رها کنید و در میدان فعالیت کنید. تلاشهای خوبی صورت گرفت ولی نشد که نشد. خداوند به همه تلاشگران اجر عنایت کند. امیدوارم بتوانیم درست آسیب شناسی کنیم و به صورت منسجم و مستمر برای آینده اقدام کنیم.
🔸شرمنده و نگرانم در این انتخابات احساس شرمندگی دارم شرمندگی از همه شهدا خصوصا شهدای خدمت شرمنده ام از شهدای مظلوم غزه که ما نتوانستیم رئیس جمهوری را انتخاب کنیم که دلش به حال مقاومت بیشتر بتپد. اعتقادش باشد که استقامت رمز پیروزی است. شرمنده ام از اینکه این همه خون و مظلومیت بیدارمان نکرد که نباید منتظر لبخند سفاکانی بود که هیچ مرز اخلاقی و انسانی ای را نمی‌شناسند. شرمنده ام از آن مظلومانی که با دست خالی، شکمهای گرسنه و لبهای عطشان روبری مجهزترین ارتشهای دنیا ایستاده اند و همچنان خدا را یاد میکنند و «حسبنا الله و نعم الوکیل» می گویند. ای کاش «حسبنا الله و نعم الوکیل» شما در قلبهای ما هم رسوخ کرده بود تا کاندیدایی را که رفع مشکلاتمان را به خدا نه به کدخدا ارجاع میداد انتخاب نمی کردیم. و نگرانم! نمیدانم میتوانم روزی در صحنه عدل الهی پاسخگوی این همه حجت قاطع و بینات باشم یا نه؟😔 نگرانم از مؤاخذه الهی. از اینکه ما را بازخواست کند که مگر حقیقت این سفاکان را ندیدید؟ مگر ندیدید که این کدخدا و اذنابش تا چه میزان از انسانیت به دور هستند؟ چطور دوباره به آنها دل بستید؟ از خداوند غفور میخواهم عذر تقصیرمان را بپذیرد و ما را به خاطر ندیدن آیات بینات مؤاخذه نکند. از خدا میخواهم به ما مهلت بدهد. دست لطف خود را از سر ما برندارد. الهی لاتؤدبنی بعقوبتک رفقای مؤمن من! ما جز آسیب شناسی وضعیت پیش آمده، وظایفی دیگری هم داریم. ما باید در نزد خدای متعال استغاثه و استغفار کنیم از آنچه پیش آمده.
در دوره‌ای که رهبر حکیم انقلاب نسبت به بارها تاکید داشتند، اصلاح‌طلبان قوی‌ترین دولت بر سر کار را به عنوان ضعیف‌ترین دولت به مردم معرفی کرده و رای آنها را در سبد خود ریختند. 🖋 سعید آوینی
🔸جریان بی سر و سامان بارها و بارها از یک سوراخ گزیده شده ایم. به کرات دیده ایم که انسجام جبهه اصلاحات و عدم انسجام جریان انقلابی چگونه پیروزیها را به شکست تبدیل میکند. بد است که آن جبهه سر و سامان دارد ولی این جبهه بی سر و سامان. دست از ادبیات «پدرخوانده» برداریم. لزوم ایجاد رهبری واحد را بپذیریم. در یک جنگ قویترین و مجهزترین لشکر بدون فرمانده نمیتواند به مبارزه با ضعیفترین لشکرها با وجود فرمانده برود. وجود فرمانده با وجود ضعفها بهتر است از بی فرمانده بودن. برای این تشتت و به هم ریختگی باید چاره ای اندیشید.
🔸بی نتیجه بودن اجماع لحظه آخری بر دکتر قالیباف بنده قصد ورود مفصل به اختلافات حیدری-نعمتی میان اصولگرایان ندارم ولی چند جمله ای عرض میکنم. از نظر بنده آقای قالیباف از نظر ویژگی ها روی هم رفته ارجح بودند و بنا بر این برداشت اجماع بر روی ایشان را می پسندیدم. اما... کناره گیری اقای جلیلی در صورتی باعث پیروزی بود که اقای قالیباف قابلیت جمع کردن آراء هر دو کاندیدا را داشته باشد. آنچه بنده در کف میدان مشاهده کردم آن بود که چهره آقای قالیباف در نگاه بخشی از جامعه به «نماد فساد و رانت» تبدیل شده بود! برداشت فساد از یک کاندیدا او را از گردونه رقابت خارج میکند. کارنامه و برنامه و دیدگاه معیارهایی هستند که بعد از برداشت سلامت شخص، معیار قرار میگیرند. واضح است که صرف کناره گیری دکتر جلیلی این تصویر و برداشت را از بین نمی برد! به شرطی اجماع بر دکتر قالیباف منتج بود که چنین تصویری در جامعه نقش نبسته باشد. البته آنانکه چنین چهره ای از او ساختند باید پاسخگوی تخریبهایشان باشند، ولی به هر حال با وجود این ذهنیتهای منفی، اجماع بر ایشان در لحظات آخر مشکل را حل نمی کرد طبق برداشت بنده.
🔸درک زمان بر اساس درک سلطه در روایت شریفی امام هادی علیه السلام می فرمایند: در زمانی که عدل غالب بر ظلم و جور است، حرام است که کسی به احدی گمان بد ببرد، مگر آن که بدی او را بداند؛ و در زمانی که ظلم و جور بر عدل غلبه دارد، مبادا کسی به احدی گمان خیر ببرد، مگر به کسی که خیر او را بداند. 📚مستدرک الوسائل، ج9 ص 146 سوال: الان در کدام زمانه قرار داریم؟ پاسخ: روایت دیگری داریم که به نظرم به ضمیمه ان روایت میشود این روایت را فهمید. امیرالمومنین ع می فرمایند: امیرالمومنین ع: اذا تغیر السلطان تغیر الزمان وقتی حاکم تغییر کرد زمان تغییر میکند باید دید در هر جا سلطنت چه کسی و چه جریانی حاکم است. در سازمانهای بین المللی که سلطنت غربی ها حاکم است حسن ظن بردن خطا است در زمان دولت حسن روحانی که سلطنت غربگرایان حاکم است حسن ظن بردن بر جایی که دولت سلطه دارد خطاست در زمان دولت شهید رییسی حسن ظن بردن بر دولت رواست در لایه اجتماعی فهم این قضیه سختتر و پیچیده تر است. چون لایه اجتماعی ما متاثر از چند نوع سلطنت است. یک سلطنت غربی که گوشه گوشه زندگی ما را در بر گرفته است و یک سلطنت اسلامی و ایمانی که حاصل حکومت صالحان و تلاشهای انقلاب اسلامی است. لذا در اجتماعهای مختلف باید دید چه سلطه ای غلبه دارد تا زمانه آنها را فهم کرد تا تکلیف سوء ظن و حسن ظن ها مشخص شود.
🔸بوی کربلای غزه در عزای کربلای حسینی امسال باید رنگ و بوی هیئت هایمان متفاوت باشد. امسال باید کربلای غزه در مجالسمان حضور داشته باشد. باید اشک چشممان در دو مصیبت گریان شود. مگر میشود یک هیئتی بر امام حسین (ع) گریه کند ولی بر آنچه در غزه میگذرد، دلش نتپد و چشمانش گریان نشود؟ مگر میشود اهل روضه باشی و روضه های مجسم در غزه را نبینی و اشک نریزی؟ مگر به ارباب نمیگویی عطشان؟ مگر نمی گویی غریب؟ مگر به یاد اسارت فرزندان آنها نمی افتی؟ مگر به یاد محاصره آنها نمی افتی؟ مگر به یاد کودکان یتیم او نمی افتی؟ مگر میشود حسینی بود و یاد مصائب حسین در کربلای غزه نبود؟! ای رفقای هیئتی! من فکر میکنم امام حسین (ع) بیش از همه ما برای غزه گریه میکند. زینب کبرا بیش از همه ما برای زنان و کودکان غزه می گرید. آنها درد آشنا هستند. تک تک مصائب غزه را نشنیده اند، چشیده اند. مجلسی که از کربلای زمانه غافل باشد را میتوان «مجلس ذکر» نامید؟! دوستان امام حسینی، ما میتوانیم در این محرم، در این جلسات اشک، قدمهای بلندی برداریم. برای نصرت و پیروزی غزه برای قرب و نزدیکی به امام شهیدان برای باز شدن راه فرج غزه رمز و رازهای فراوانی دارد. غزه بوی کربلا می دهد. ندای رزمنده ها را به یاد آوریم: کربلا کربلا ما داریم می آییم
🔸معیشت و اقتصاد به چه سمت و سویی خواهد رفت؟ وقتی دولت اقای روحانی بر سر کار آمد با خودم گفتم این دولت‌ از نظر عملکرد و خصوصا عملکرد اقتصادی علی القاعده بسیار ناموفق خواهد بود. دلایلی برای این مطلب داشتم. 🔹 از حیث سنن الهی مهمترین علت را سنن الهی میدانستم.. خداوند مسیر گشایش و فتح و نصرت را در رکون الی الظالمین قرار نداده است. «فلا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار» این آیه صرفا مربوط به عواقب اخروی نیست. مفاد آیه مثبِت همان جمله رهبر معظم انقلاب است که هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت/استقامت است. آن چه امامین انقلاب بیش از ۴۰ سال به مردم آموختند در زمینه راه درست و غلط در مورد آمریکا و مستکبران عالم، عین حقیقت عالم است. خداوند حجت خودش را ابطال نمی کند. اینکه نقض غرض است که حجتی را بر خلق قرار دهد و آن حجت الهی مسیر رشد و عقبگرد را ترسیم کند ولی در متن واقعیت و تکوین عالم عکس آن اتفاق بیفتد!! (تکوین و تشریع عالم در راستای یکدیگرند) رکون و تمایل به ظالمین مهلکه است و اگر انسان به این سمت برود عقوبت میشود سنت هدایت چنین اقتضایی دارد. بله اگر شخص یا امتی دچار «سنت استدراج» شود میتواند به صورت موقت به گشایش برسد ولی این سنت استدراج مکر و کید الهی است و جز برای شخص یا امتی که بنای جدی بر تکذیب آیات الهی دارد، محقق نمیشود. از حیث واقعیات صحنه هم این مطلب قابل اثبات بود که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم بدتر خواهد شد. واقعیات داخلی و خارجی این را نشان میداد. 🔹از حیث واقعیتهای خارجی: کوتاه آمدن گورباچوف در شوروی در برابر آمریکا، قذافی در لیبی، محمد مرسی در مصر باعث این نشد که غرب در برابر آنها گشایشی نشان بدهد. بلکه برعکس کوتاه آمدن موجب طمع بیشتر آمریکا و غرب شد که فشار بیشتری بیاورند. اساسا نظم آمریکایی اجازه نمیدهد که کشورهای دارای منابع انرژی به رشد و توسعه صنعتی برسند خصوصا اگر دارای پشتوانه اسلامی باشند. 🔹از حیث واقعیتهای داخلی: مسئولانی که از جناح غربگرا به مسئولیت میرسیدند چنین ویژگی ای نداشتند که بتوانند اقتصاد را سامان دهند و معیشت مردم را بهبود بخشند. مسئولانی معمولا رفاه زده و دنیا زده، از طبقه اشراف، بی دغدغه و غیرمعتقد به عدالت و رسیدگی به محرومان اینها به گواه تاریخ نتوانسته اند معیشت مردم را اصلاح کنند و عدالت را گسترش دهند. یا ثروت تولید میکنند یا نمیکنند. در هر دو صورت چون عدالت محور نیستند طبقه محرومان متضرر میشوند. غربگرایانی که دین را برای رسیدن به قدرت زیرپا میگذارند نمیتوانند پاک و بی آلایش شب و روز برای مردم خدمت کنند و مشکلات و مصائب مردم را حل کنند. مجموعه این استدلال ها به من میفهماند که دولت غربگرای حسن روحانی به معیشت مردم فشار مضاعفی خواهد آورد و شد هر آنچه که پیش بینی میکردم. حال دوباره همان مسیر را می بینم. همان استدلالها و همان شرایط ما باید خودمان را برای معضلات اقتصادی آماده کنیم. در این سختی ها دین مردم و سرمایه اجتماعی نظام بیش از پیش آسیب خواهد دید و شاهد آن خواهیم بود که عده ای مسئولیت رأی خود را نخواهند پذیرفت و در نهایت نظام، ولایت فقیه و اصل دخالت دین در سیاست را مقصر خواهند دانست. مردم و متدینین باید خودشان را برای چنین شرایطی آماده کنند. تشکل های مردم نهاد را توسعه دهند تا از طریق این ساماندهی مردمی و نه دولتی بتوان این دوره را پشت سر گذاشت. خداوند به ما کمک کند که این گردنه ها را هم تا رسیدن فرج مولایمان با سلامت طی کنیم.
🔸امکان و الزامات نقد شورای نگهبان آیا شورای نگهبان را میتوان نقد کرد؟ بله عملکرد شورا را هم میتوان نقد کرد ولی نمیتوان او را تخطئه یا بی اعتبار کرد خصوصا در حین رقابت. شورای نگهبان در حساسترین نقاط مرز میان جمهوریت و اسلامیت ایستاده. او باید هم جمهوریت را حفاظت کند و هم اسلامیت را. حساسیت جایگاه او مانع از نقد او نیست. بلکه چون جایگاه تعیین کننده ای دارد باید روی گشاده ای هم برای شنیدن داشته باشد. اما شورای نگهبان داور این مسابقه است. نقد داور ادبیاتش، ضوابطش با نقد بازیکنان تفاوت دارد. فعالان سیاسی باید میان نقد بازیگران سیاست، کاندیداها، ستادها و رسانه ها با نقد شورای نگهبان فرق بگذارند. آقای دکتر منان رئیسی نماینده محترم و انقلابی قم حق دارند در آسیب شناسی انتخابات تصمیمات شورا را نقد کنند اما از نظر بنده شیوه نقد ایشان صحیح نیست. ایشان شورای نگهبان را به مثابه بازیگر میدان نقد کرده است. در همه مسابقات شأن داور شأن متفاوتی است. اعتراض به داوری منضبط تر باید باشد. کمیته انضباطی نسبت به توهین به داور حساستر است و حکمهای سنگینتری صادر می کند. جدای از شأنیت و جایگاه شورای نگهبان، اعضای شورا، خصوصا فقهای عظام هم از یک وزانت خاصی در محیط علمی حوزوی برخوردارند که باید پاسداری شود. این شورا کارکردی مشابه مرجعیت فقهی دارد با این تفاوت که فقط در حیطه تصمیمات حکومت تفقه میکند لذا شأنیتی نزدیک به شأنیت مرجعیت دارد.
🔸ظرفیتهای بین المللی که در انتخابات استفاده نشد در زمینه سیاست خارجی و روابط بین الملل فضای امروز با سال 92 و 96 بسیار متفاوت است ولی جای تعجب است که کاندیداها به این مهم توجه نداشتند و به مانند دهه نود بحث میکردند! خصوصا از اقای جلیلی، با توجه به تخصص و رویکردهای ایشان، انتظار می رفت بیشتر به این مطالب توجه دهد و از این ظرفیتهای تاریخی به وجود آمده بیشتر استفاده کند. نکاتی از جمله: 🔺 در دید دوست و دشمن، ایران رأس محور مقاومت است. مقاومتی که علاوه بر یک گفتمان قدرتمند، تبدیل به یک بزرگ منطقه ای و جهانی شده است. مقاومت در منطقه جنوب غرب آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین تحولات بزرگی را رقم زده است. چرا به ظرفیتهای بزرگ مقاومت اشاره نشد؟ چرا در مناظرات به وقایع مهم منطقه ای و دلالتهای آن اشاره ای نشد؟ عملیاتهای بزرگ و غرورآفرین وعده صادق و طوفان الاقصی برای جمهوری اسلامی هیچ ظرفیتی ایجاد نکرده است؟! چهره ای که از غرب در ماجرای غزه نمایش داده شد هیچ دلالتی ندارد؟!کشورهایی که به هیچ قاعده ی بشری پایبند نیستند چطور انتظار دارید به امضای خود پایبند باشند؟! 🔺براساس نظر کارشناسان روابط بین الملل، نظم جهانی در حال تغییر است. در دوران پهلوی و جمهوری اسلامی قواعد نظم امریکایی را مشاهده کرده ایم. در نظم امریکایی ایران چه غربی بازی کند و چه نکند جایگاهی ندارد. چرا در شرایط تغییر در نظم جهانی که کشورها با بازیگری به موقع جایگاه خود را تغییر میدهند ما باید طرف بازنده و قطب در حال افول بایستیم و از این تغییرات بهره ای نبریم؟! چرا وقتی ما در شرق زندگی می کنیم باید غربی بازیگری کنیم؟ چرا در زمان اتحاد شرق باید پروکسی غرب بشویم؟ چرا برای مردم فرصتها و ظرفیتهای تغییر نظم جهانی و منطقه ای را توضیح نمی دهیم؟ 🔺 چین و روسیه از نظم امریکایی خارج شده اند. این دو کشور جزء کشورهای طرف برجام هستند. نقش ایران برای این دو کشور نقش بسیار مهمی است خصوصا از حیث امنیت و جغرافیای سیاسی. فعال شدن برجام و نزدیک شدن ایران به غرب به سود این دو کشور نیست خصوصا وقتی که عملکرد دولت روحانی را دیده اند که با عملیاتی شدن برجام نزدیکی به شرق عملا منتفی شده است. بنابراین به لحاظ حقوقی انها هم میتوانند مانع اجرایی شدن برجام شوند. 🔺نزدیک شدن به غرب مطابق مفاد برجام، حتی اگر محقق شود، مخاطراتی برای کشور دارد: ▪️وجود مواد غنی سازی شده کشور در حجم بالا، یک عامل مهم بازدارنده است. مطابق مفاد برجام بسیاری از مواد باید اکسید شود و از بین برود. اکسید شدن این مواد و از دست دادن این عامل بازدارنده، برای امنیت ملی کشور خطرساز است خصوصا وقتی که با کشوری که دارای هزاران کلاهک هسته ای در تخاصم قرار گرفته ایم. ▪️نزدیکی ایران (به عنوان کشور همسایه روسیه) به غرب در زمانی که روسیه با غرب در جنگ است برای ایران هم مخاطره آمیز است. انچه امروز بر سر اکراین آمده سالهای قبل بر سر ایران آمده بود. اشغال سرزمینی و معاهدات ترکمانچای و گلستان نمونه ای از تهدیدات سرزمینی از ناحیه روسیه بوده است. به بیان دیگر، امروز اکراین ایرانیزه شده است و با نزدیکی به غرب میتواند ایران اکراینیزه شود. ما چرا باید خود را در جهت تهدید روسیه قرار بدهیم؟ وقتی که می توانیم از این منازعه هزاران فرصت خلق کنیم چرا باید تهدید خلق کنیم؟! این مایه تاسف بود که این همه کاندیدای اصولگرا و انقلابی انقدر با لکنت در برابر کاندیدای غربگرا سخن میگفتند.😔
رضا تاران در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد: "شریعت شهر؛ روایتی از تحول اندیشه سیاسی در حوزه علمیه قم" منتشر شد. در این کتاب کوشش کرده ام با محوریت هشت پرسش تحول اندیشه سیاسی در حوزه علمیه قم را بررسی کنم کتاب مروری است بر اندیشه سیاسی ۶۴ نویسنده و کنشگر سیاسی حوزوی در دوره جمهوری اسلامی این اثر در پژوهشکده اندیشه دینی معاصر انجام شده است و ۲۸۳ صفحه در انتشارات نگاه معاصر منتشر شده است. از جمله بخشهای آن توجه به وقایع سالهای ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ و تاثیر آن بر شکل گیری ایده های جدید در حوزه علمیه است. منبع: reza_taran2@
🔸شاخصه های الگو برای رئیس قوه مجریه رهبر انقلاب، در آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم، برخی از خصوصیّات شهید رئیسی را بیان کردند و فرمودند: من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود به عنوان یک الگو؛ معلوم بشود کسی که رئیس قوّه‌ی مجریه‌ی یک کشور است میتواند مجموعه‌ی این خصوصیّات عملی و فکری و قلبی و مانند اینها را با همدیگر داشته باشد و دنبال کند ــ میشود، میتواند ــ که ایشان[شهید رئیسی] بحمداللّه داشت: 🔺مردمی بودن 🔺رعایت تعامل و عزّتمندی در سیاست خارجی 🔺معتقد به توانایی‌های داخلی و دارای اهتمام به طرح‌های بزرگ 🔺زنده کردن امید و اعتماد در مردم و اهتمام به طرحهای بزرگ 🔺صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی 🔺خستگی‌ناپذیری از کار و تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم 🔺ناسپاسی‌‌ها و زخم‌زبان‌ها مانع تلاش شبانه‌روزی ایشان نمیشد 🔺 منش اخلاقی داشتن و اهل ذکر و دعا بودن 🔹پ ن: بنده در دور اول به اقای دکتر قالیباف رأی دادم. به نظرم ایشان مدیر شایسته، انقلابی و خدومی است که تصویر نادرستی از ایشان در اذهان ایجاد شد البته نقدهایی به ایشان داشتم. با بررسی نکات رهبر معظم انقلاب در مورد الگوی ریاست جمهوری به نظرم آمد شاخصه "صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی" در مورد ایشان نقص دارد. ایشان برای جذب آراء خاکستری، در مواردی روش عدم صراحت را در پیش گرفتند. از این نکات رهبر انقلاب این طور استفاده می شود که تلاش ما برای جذب رأی قشر خاکستری باید از مسیر دیگری دنبال شود. تقیه در موضع گیری‌ها، راهکار رهبر معظم انقلاب نیست. ما باید بیشتر از اینکه از ابزار ابهام گویی و دوپهلو حرف زدن استفاده کنیم لازم است برای تبیین عقلانی مواضع انقلاب تلاش کنیم.
حکمت و حکومت
رضا تاران در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد: "شریعت شهر؛ روایتی از تحول اندیشه سیاسی در حوزه علمیه ق
خبر چاپ کتاب مذکور صرفا جهت اطلاع در کانال قرار داده شده است. یک نقد جدی که با مشاهده فهرست کتاب به ذهن می رسد نپرداختن نویسنده به آراء حضرت امام خمینی (ره) است! مگر میشود نویسنده ای اندیشه سیاسی 64 نویسنده و کنشگر سیاسی حوزوی معاصر را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد ولی امام خمینی(ره) نظریه پرداز و بنیانگذار جمهوری اسلامی در میان آنها نباشد؟!!!
🔸بایسته های مواجهه با دولت جدید 🔹رعایت احترام کاملا روشن است که روش مواجهه با رئیس جمهور متفاوت از مواجهه با کاندیدای ریاست جمهوری است. احترام به رئیس جمهور، احترام به مردم و اکثریت رای دهندگان و احترام به قانون است. 🔹دیدن خوبی ها و نقد منصفانه اگر دولت اقدام درستی انجام داد لازم است قدردانی شود. رقابتها نباید مانع دیدن و قدرشناسی ها شود. سیاست ورزی مومنانه با سیاست ورزی قدرت محور غربی(ماکیاولی) تفاوت دارد. «دلم سوخت» رهبر انقلاب برای ایجاد یک فرهنگ سیاسی است در برابر هر کار خیری از هر مسئولی. نقطه ضعفها هم منصفانه مورد نقد قرار گیرد. 🔹تبدیل نشدن افتراق ها به تخاصم ها و تقابلها بخشی از بدنه اصلاحات و غربگرایان به تجربه تاریخ انقلاب، به دنبال رادیکال کردن و شدت دادن به فضای کشور هستند اختلاف نظرها نباید بهانه ای به دست غوغاسالاران فرصت طلب بدهد. 🔹همگرایی خصوصا میان دولت و مجلس مومنان و انقلابی ها لازم است فضایی ایجاد کنند که حداکثر ظرفیت تعامل استفاده شود. مجلس محترم نباید محلی برای تنازعات شدید میان دولت و مجلس شود. تنازعات مردم را بیش از پیش ناامید و دلسرد میکند و از مشارکت در انتخابات و امور سیاسی منصرف میکند. 🔹شعارهای درست محور وحدت و مطالبه آن شعارها، وعده های درستی که رئیس جمهور منتخب، بیان کردند، نباید فراموش شود. این نقاط میتواند اولا محور وحدت و ثانیا محور مطالبه قرار گیرد: - وحدت و انسجام - حق و عدالت - صداقت مسئولان با مردم - پیروی از سیاستهای کلی مقام معظم رهبری - شفافیت و مبارزه با فساد - تبعیت از نظر کارشناسی و نه جناحی و حزبی در تصمیمات و انتصابات - اجرای برنامه هفتم توسعه - محوریت قرآن و نهج البلاغه 🔹نه حسن ظن نه سوء ظن بنابر آنچه در شرح حدیث امام هادی ع عرض کردم حسن ظن را در زمان ریاست غربگرایان، (خصوصا حلقه های امنیتی فتنه گر) را صحیح نمیدانم. در نتیجه ما موظفیم به دقت نظر و پیگیری وقایع و تصمیمات فراتر از ظواهر و ادعاهای دولت. تا شناخت تفصیلی به دست آید نگاه بنده نه حسن ظن است نه سوء ظن. 🔹پرهیز دادن رئیس جمهور از حلقه های بحران زا حتی المقدور باید از نزدیک شدن و محور قرار گرفتن شخصیتهای بحران زا در دولت اقای پزشکیان جلوگیری کرد. شخصیتهایی که همیشه حاشیه و نفرت تولید میکنند و کشور را از مسیر پیشرفت، آرامش و وحدت باز میدارند. تاج زاده ها، مشایی ها و... سم برای هر دولتی هستند.