eitaa logo
حکمت و حکومت
177 دنبال‌کننده
356 عکس
139 ویدیو
9 فایل
محور پیامهای این کانال حکمت، حکومت و خصوصا حکمتهایی که در حکومت به کار آید(تفسیر الهیاتی سیاست) ادمین: @sjfadak (سجاد فدک طلبه درس خارج شهر مقدس قم و دانشجوی دکتری فقه سیاسی)
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸روزهای آخر شیطان چگونه خواهد شد؟ اگر قضیه فلسطین کلید رمزآلود فرج است و اگر فلسطین به زودی آزاد خواهد شد یعنی شیطان یا به آخرین لحظات خود نزدیک می شود(یوم الوقت المعلوم) یا به آخرین لحظات دولت خود نزدیک میشود پس شیطان برای جلوگیری یا تأخیر آن نهایت کاری که می تواند، انجام خواهد داد. ابزار شیطان چیست؟ قوای آنانکه که ولایت او را پذیرفته اند. یعنی شهوت، غضب، شیطنت/وهم پس استفاده شیطانی از این قوا به اوج خود خواهد رسید. شهوت گرایی دارد به اوج خود در تاریخ بشر میرسد. هیچگاه بشر تجربه چنین انحطاط جنسی ای را نداشته کما و کیفا. غضب و شیطنت هم قاعدتا به اوج خود خواهد رسید. اخبار نزدیک به ظهور هم با این تحلیل سازگار است ظهور سفیانی با آن قساوت و خشونت شدید. جنگهای جهانی و کشتارهای بزرگ که در بعضی روایات تا دو سوم ساکنان زمین گفته شده. همه اینها نمود حداکثری شدن تحریک غضب توسط شیطان است ظهور دجال هم نمود به اوج رسیدن شیطنت و وهم است وقتی قرار است شیطان تمام توان و تجربه اش را به میدان بیاورد، قاعدتا ابتلائات سخت خواهد شد لذا جای این توصیه بزرگان مشخص میشود در مورد لزوم تقویت ایمان در حوادث آخرالزمان چون مهمترین هدف شیطان همین ایمان است. و آیت الله خوشوقت ره بارها میفرمود راه تقویت ایمان ترک گناه است.
برخی بزرگان فرموده اند علت اینکه امام زمان عج با نشانه های تمام انبیاء می آید آنست که شیطان همه ترفندهایی را که برای همه اقوام و ملل سابق به کار برده، یکجا به کار می برد لذا حضرت حجت عج با ابزار همه انبیاء و اولیاء ظهور خواهد کرد تا با آنها مقابله کند.
🔸انتخاب آونگی برداشت بنده از ۸ دوره انتخابات ریاست جمهوری که در متن آن قرار گرفتم، این است که رفتار سیاسی مردم ایران را میتوان آونگی تحلیل کرد. آونگ در هر سری ضربه زدن خود، از میان تمام گویها دو طرف انتهایی را به حرکت در می آورد. عواملی همچون گفتمان، تخصص، قومیت، کارنامه، برنامه، قدرت مناظره، سادات بودن و... نقش دارند ولی برایند رای دهندگان را هیچ یک از اینها تعیین نمی کند. مردم بسیاری از مشکلات زندگی خود را درست یا غلط به دولتها، حکومت و مسئولین استناد میدهند. در طول ریاست یک رئیس جمهور، توقعات برآورده نشده + مشکلات ایجاد شده برای شخص + ذهنیتهای منفی از رفتارهای مسئولان، آنها را نسبت به دولت مستقر ناراحت و دلخور میکند و آنها را در یک پاسخ دلگیرانه به دورترین شخص/روش از آن متمایل میکند. به مانند آونگ که گوی های میانی را به حرکت در نمی آورد بلکه دورترین گوی را حرکت میدهد. 🔺دورترین فرد از نظر مردم نسبت به دولت هاشمی، خاتمی 🔺دورترین فرد نسبت به دولت خاتمی، احمدی‌نژاد 🔺دورترین فرد نسبت به دولت احمدی نژاد، روحانی(نائب هاشمی) 🔺دورترین فرد از دولت روحانی، رئیسی 🔺دورترین فرد از دولت رئیسی، پزشکیان یعنی مردم کاملا به دو سر طیف رأی میدهند ولو اینکه طرف طیف کسی باشد که چند سال قبل خودشان نسبت به طیف او بد و بیراه هم می‌گفتند! این کنش دلگیرانه با کاهش مشارکت همراه است. یعنی عده ای با رأی به دورترین گزینه ناراحتی خود را بروز میدهند و عده ای با شرکت نکردن. بر اساس این تحلیل، جلیلی یا قالیباف نقطه مقابل دولت شهید رئیسی نبوده اند و بهتر است نزاعها در این موضوع خاتمه یابد.
حکمت و حکومت
🔸بحث از تحجر آری یا خیر؟ 🔹گفته می شود: دشمن و ایادی داخلی اش با برچسب "تحجر" و کلیدواژه "متحجر" قصد
در یادداشت «بحث از تحجر آری یا خیر» عرض کردم از نظر بنده جریان غربگرایی بیش از جریان انقلابی دچار تحجر است و دلیل آن را هم اشاره کردم. به تازگی متوجه شدم رهبر معظم انقلاب در مورد جناحهای به اصطلاح روشنفکر و متجدد، به این مطلب تصریح داشته اند: «تا گفته می‌شود تحجّر، ذهن بعضی به تحجّر جناحهای دینی می‌رود. در حالی‌که جناحهای به اصطلاح روشنفکر و متجدّد ما در تحجّر دست کمی از متحجّرین دینی ندارند، بلکه در مواردی به‌مراتب از آنها بدترند. من یادم نمی‌رود، دوران قبل از انقلاب در این مجالسی که با دانشجویان و بعضی از فعّالان سیاسی چپ تشکیل می‌شد، اگر کسی حرفی می‌زد که با مبانی مارکسیسم اندک مخالفت و مساسی داشت، استدلال لازم نبود، می‌گفتند این حرف باطل و غلط است! همان که در قرآن می‌گوید: «انّا وجدنا ابائنا علی أمّة». چون این را شنیده‌اند، بر آن پای می‌فشردند و براساس آن هر حرف منطقی را باطل می‌کردند. تحجّر در آن‌جا بیشتر است. » بیانات رهبری در دیدار اعضای انجمن اهل قلم ۱۳۸۱/۱۱/۸
🔸همنشینی و معیت با رسول خدا (ص) اجر یاری مظلوم رسول اكرم (ص) : مَنْ أَخَذَ لِلْمَظْلومِ مِنَ الظّالِمِ كانَ مَعىَ فِى الْجَنَّةِ مصاحُبا هر كس داد مظلوم را از ظالم بگيرد، در بهشت با من يار و هم‏نشين باشد. کنز الفؤاد ج1 ، ص 135 بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 72، ص 359، ح 74 رسول خدا (ص) رحمة للعالمین است و بیش از همه از ظلم در فلسطین و غزه در رنج است. شهید مطهری در سخنرانی معروف خود در ۱۳۴۸ فریاد می زند: «و الله و بالله من قسم می خورم که پیغمبر اکرم(ص) در قبر مقدس خودش از یهود می لرزد.» در این روایت شریف میتوان دلسوزی رسول الله را به خوبی استشمام کرد. او همنشینی و معیت با خودش را بشارت میدهد تا جلوی ظلم ظالم را بگیرد و از دادخواه مظلوم تقدیر و تشکر کند. در واقع این دادخواهی وسیله ای است برای مقام معیت.معیت با رسول الله مقام بسیار بالایی است. درخواست معیت بالاترین درخواست زیارت عاشوراست: «اَنْ یَجْعَلَنی مَعَکُمْ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ» 🔹اشاره به برخی آثار مقام معیت در مقام معیت با رسول الله(ص) یا امام است که نور آن وجود مقدس در وجود انسان جاری شده به همه جوارح می رسد و گسترش پیدا می کند. چشم و گوش او نورانی می شود. مثلا اگر گوش و سمع انسان نورانی شد فقط آنچه را می شنود که رسول خدا (ص) می خواهد.
🔸اقای پزشکیان! استفاده از اقای ظریف به سود شما نیست اقای رئیس جمهور اگر قصد دارید با مذاکره تحریم ها را بردارید و از این طریق مشکلات اقتصادی مردم را حل کنید، ناصحانه به شما عرض میکنیم آقای ظریف برای مسیری که شما انتخاب کرده اید هم گزینه مناسبی نیست. چرا؟ استفاده از اقای ظریف برای غرب حامل نمادها و پیامهایی است. برای آنها آقای ظریف تعریف شده است به اینکه: - توافق کردن بهتر است از توافق بد - توجیه نقض عهدهای طرف مقابل - بی هزینه کردن خروج طرف مقابل پس از انجام تعهدات - طرف داخلی را مقصر اعلام کردن - بی دقتی در متن معاهده - فریب خوردن و امضای جان کری را تضمین گرفتن - نفوذپذیری و جاسوس پذیری قاعدتا شما میخواهید از مذاکره نتیجه ای بگیرید. میدان دادن به اقای ظریف و تیم او، به منزله آنست که مسابقه مذاکره را از همان آغاز با چند گل خورده شروع کنید. فرض کنید کاسبی هستید که میخواهید معامله و بده بستانی انجام دهید. اگر طرف معامله شما بداند که با کسی یا تیمی طرف است که زیر معامله زدن طرف مقابل را به خوبی تئوریزه میکند و با شرکای خود بیشتر دعوا میکند تا با نقض عهد کننده، چگونه معامله خواهد کرد؟! 🚨فرض کنید میخواهید املاک شخصی خودتان را معامله کنید آن وقت ببینید چنین شرایطی و چنین شخصی به نفع شما است؟!😔😔
🔸نبرد غزه مهمترین چالش هژمونی آمریکا! آمریکایی ها، چین، روسیه و ایران را تهدیدات اصلی خود ارزیابی می کنند. این کشورها از نظم آمریکایی خارج شده اند (سابقا در مورد نظم آمریکایی توضیحاتی ارائه شد). تنش آمریکا با روسیه، در منازعه اکراین تشدید شده؛ با چین در منازعه تایوان و با ایران در منازعه غزه. برخی از تحلیلگران تهدید چین برای آمریکا را مهمتر از دو تهدید دیگر ارزیابی میکنند. ولی نگارنده معتقد است در حال حاضر در میان این تهدیدات، منازعه غزه با نقش آفرینی ایران، قوی ترین تهدید برای هژمونی امریکاست. چرا؟ 🔹هژمونی آمریکا سه پایه اصلی دارد: جهانی سازی فرهنگ آمریکا(قدرت نرم)، قدرت نظامی آمریکا و تسلط بر کانون انرژی جهان سلطه دلار، ابزارهای مالی و سلطه بر نهادهای بین المللی هم نقش بارزی در این هژمونی دارند ولی این عوامل وابسته به سه عامل اصلی هستند و نقش ساقه نسبت به ریشه را دارند. (مثلا سلطه دلار بر بازارهای جهانی عمدتا ناشی از تسلط آمریکا بر کانون های انرژی جهان است که از آن "پترو دلار" یا "دلارهای نفتی" تعبیر می شود) منازعه غزه، از آن جهت که هر سه عامل اصلی هژمونی آمریکا را به چالش کشیده است، جدی ترین تهدید برای هژمونی آمریکاست. 🔺جهانی سازی فرهنگ آمریکا به عنوان قدرت نرم، بر سه مولفه آزادی، دموکراسی و حقوق بشر بناشده است. در حالیکه قدرت نرم آمریکا در منازعه غزه، در هر سه مولفه، خصوصا حقوق بشر، به شدت آسیب دیده است به گونه ای که افکار عمومی و اقشار فرهیخته در آمریکا و غرب را علیه آنان شورانده است. پروژه جهانی سازی فرهنگ آمریکایی لااقل از زمان ویلسون(1913-1921) در دستور کار سیاست خارجه آمریکا قرار گرفته است و از آن تاریخ تاکنون هیچ گاه قدرت نرم آمریکا تا این اندازه با چالش مواجه نشده است. 🔺قدرت نظامی آمریکا هم در این منازعه دچار آسیب های جدی ای شده است که از همه مهمتر آسیبهای حیثیتی است. حملات مستقیم به پایگاه های آمریکا در سوریه و عراق، حملات متعدد به کشتی های امریکا و متحدانش خصوصا ناو هواپیمابر، ناتوانی نظامی آمریکا در تأمین امنیت آبراهه های تحت سیطره یمن و ناتوانی از دفاع از اسرائیل و... نمونه هایی از آسیبهای حیثیتی-نظامی هستند. 🔺سلطه بر کانون انرژی جهان هم با نبرد غزه دچار آسیب جدی خواهد شد. اسرائیل بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است تضعیف یا محو اسرائیل، مستقیما سلطه آمریکا را کاهش می‌دهد؛ امنیت فروشی آمریکا به وابستگان منطقه‌ایش را با چالش مواجه میکند و یکه تازی آمریکا را از بین خواهد برد و از این جهت نخواهد توانست اراده خود را بر قیمت گذاری انرژی و میزان عرضه آن، به مانند گذشته اعمال کند. ▪️همه این عوامل نشان میدهد که هژمونی آمریکا، در نبرد غزه بیش از سایر تهدیدات، زیر ضرب قرار گرفته است. با این توضیحات میتوان دریافت که فداکاریها و خون مظلومان غزه تا چه میزان برای بشریت پربرکت و پرثمر خواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹نتانیاهو: این برخورد تمدن‌ها نیست. برخورد بین بربریت و تمدن است. برخوردی بین کسانی است که مرگ را شکوهمند می‌کنند و کسانی که زندگی را مقدس می‌‌شمارند. برای اینکه نیروهای تمدن پیروز شوند آمریکا و اسرائیل باید در کنار یکدیگر بایستند. چون وقتی ما در کنار هم می‌ایستیم اتفاق ساده‌ای رخ می‌دهد: ما پیروز می‌شویم و آن‌ها شکست می‌خورند. دوستان من، من به اینجا آمده ام تا تأکید کنم ما پیروز خواهیم شد. 🔹پ ن: ۱- با دیدن این صحنه به یاد این آیات افتادم: فَأَلْقَوْا حِبٰالَهُمْ وَ عِصِيَّهُمْ وَ قٰالُوا بِعِزَّةِ فِرْعَوْنَ إِنّٰا لَنَحْنُ اَلْغٰالِبُونَ ﴿۴۴﴾ فَأَلْقىٰ مُوسىٰ عَصٰاهُ فَإِذٰا هِيَ تَلْقَفُ مٰا يَأْفِكُونَ ﴿۴۵﴾ پس ریسمانها و چوبدستى هایشان را انداختند و گفتند: «به عزت فرعون که ما حتما پیروزیم.» (۴۴) پس موسى عصایش را انداخت و بناگاه هر چه را به دروغ برساخته بودند بلعید. (۴۵) ۲- تصاویر مهمی است برای تمام غربگرایان و آمریکا دوستان. دست زدن یکپارچه نمایندگان کنگره آمریکا برای «قصاب غزه». اینگونه تصاویر گریبان دوستداران آمریکا را خواهد گرفت. حجت خالق است برای مؤاخذه مخلوقی که به اینها ذره ای علاقه داشته باشد.
اگر میخواهید سطح سواد فلسفی این جوان مدعی را بدانید این توئیت را مطالعه کنید.😐😐 « وجود» در بحث اصالت وجود، در برابر «ماهیت» است نه «هست» در برابر «باید». اصلا محل نزاع را متوجه نشده اند. در فلسفه صدرایی مبنای «حرکت جوهری» هم هست که عمیقترین نگاهها به مقوله حرکت و تحول است. مباحث نفس، خلاقیت نفس، قوه و فعل، مباحث حکمت عملی و مبانی فراوانی از این دست در فلسفه صدرایی موجود است که به انسان جهت، معنا و حرکت میدهد. (پاسخ نوشته شده در استوری از ناحیه استاد رفیع پور، استاد درس خارج فقه و اصول و استاد فلسفه است)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸حقیقت دست زدنهای متوالی شما برای «قصاب غزه» موریانه هایی است که پایه های سلطه شما را می جوند فرعون زمان در میان ملأ و سران قوم خود از سرکوب فلسطینیان سخن می گوید و موسای زمان بشارت صابران را ارث تمام اراضی اشغال شده عنوان میکند: وَ قٰالَ اَلْمَلَأُ مِنْ قَوْمِ فِرْعَوْنَ أَ تَذَرُ مُوسىٰ وَ قَوْمَهُ لِيُفْسِدُوا فِي اَلْأَرْضِ وَ يَذَرَكَ وَ آلِهَتَكَ قٰالَ سَنُقَتِّلُ أَبْنٰاءَهُمْ وَ نَسْتَحْيِي نِسٰاءَهُمْ وَ إِنّٰا فَوْقَهُمْ قٰاهِرُونَ ﴿۱۲۷﴾ قٰالَ مُوسىٰ لِقَوْمِهِ اِسْتَعِينُوا بِاللّٰهِ وَ اِصْبِرُوا إِنَّ اَلْأَرْضَ لِلّٰهِ يُورِثُهٰا مَنْ يَشٰاءُ مِنْ عِبٰادِهِ وَ اَلْعٰاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ ﴿۱۲۸﴾
توصیف رهبر معظم انقلاب از سه نسل فلسطین 🔸نسل سوم، نسلی که آن کار بزرگ را انجام می دهند. «🔺آن نسلی که فلسطین را تحویل دشمن داد، منقرض شد و گذشت. 🔺آن نسلی هم که با سازشکاری خواست، بلکه بتواند بخور و نمیری برای خود درست کند، رو به انقراض است. 🔺نسلی که امروز بر سرِ کار میآید، نسلی است که با شعار اسلامی، با هدف اسلامی، با تکیه به اسلام و به برکت آشنایی با قرآن، در صدد این است که کاری کند که از یک ملّت مسلمان، انتظار میرود. این، نشانه های آن کار بزرگی است که انجام میدهند.» 📚دیدار با اقشار مختلف مردم ۱۳۷۵/۷/۱۸
https://virasty.com/Sfadak/1721915252482529696 متخصصان جنگ روانی تا مدتی دیگر رسانه های دولتی را نیز در دست می گیرند و تبعا کشور را وارد التهابات دهه ۹۰ خواهند کرد. جنس کارشان متاسفانه غالبا سلبی و در تخریب شخصیتهاست و گویا لازم نیست برای کشورداری طرح و برنامه ایجابی فراهم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا امریکا، ایران را در بلوک روسیه و چین تصویر می کند؟ روایت سازی سایت انتخاب از لزوم فاصله گرفتن از چین و روسیه مشاهده این کلیپ برای فهم برنامه و خط روایی غربگرایان در دولت آینده مفید است
حکمت و حکومت
🎥 چرا امریکا، ایران را در بلوک روسیه و چین تصویر می کند؟ روایت سازی سایت انتخاب از لزوم فاصله گرفتن
🔸خط روایی غربگرایان برای فاصله گرفتن از شرق خط روایت و استنتاج در این کلیپ را مشاهده بفرمایید. این خط روایتی است که جریان غربگرا در گامهای اولیه خود در پیش گرفته و مضاعف خواهد کرد. روایتها و نقد مختصر آنها: ▪️دستاویز ایران هراسی - برای اینکه با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه روابطمان تقویت شود، از چین و روسیه و محور شرق فاصله بگیریم. 🔺ایران هراسی پروژه ای به عمر انقلاب اسلامی است، برای اینکه ایران هراسی نباشد باید از بسیاری از توانمندی ها دست بکشیم: موشکی، عمق راهبردی، هسته ای و... ▪️ناتو هراسی - ناتویی که در حال اضمحلال بود در جنگ روسیه به شدت تقویت شده است و در صورت نزدیکی به شرق تهدید جدی ایران خواهد شد. 🔺ناتو در حال پیش روی محدوده خود به سمت شرق اروپا بود با جنگ روسیه اتفاقا ناتو ضعیف تر از گذشته شده است. ابهت ناتو شکسته شده است و بسیاری از ضعفهای آن نمایان شده است. ▪️سیاهنمایی چین و روسیه - چین و روسیه عامل تصویب قطعنامه های ضد ایرانی بوده اند و در دیدار با طرفهای اماراتی حمایت خود را از ادعای جزایر سه گانه اعلام کرده اند و نگاه ابزاری خود را اثبات کرده اند. 🔺غرب به هر طریقی به ایران ضربه میزند: تحریمها، خلف وعده ها، تهدیدات نظامی، فتنه انگیزیها، تهاجم فرهنگی، تهدیدات امنیتی، سیاست براندازی و تجزیه ایران و... با این حال در راستای طرح غربگرایان، چین و روسیه باید سیاهنمایی شوند! معلوم است روابط ما با چین و روسیه به مانند محور مقاومت نیست ولی منافع مشترک فراوانی با شرق داریم و تهدیدات فراوانی از غرب دریافت میکنیم. ▪️کلید واژه «توازن در روابط میان شرق و غرب» - به جای نزدیک شدن به شرق باید توازن میان شرق و غرب برقرار کرد و از شکافهای میان شرق و غرب بیشترین بهره را برد. 🔺این کلید واژه را به یاد بسپارید زیرا آن را بسیار خواهید شنید. این واژه به مانند «تنش زدایی» غربگرایان، یک معنای موجه ولی پوششی دارد. ظاهرش توازن میان شرق و غرب است ولی غربگرایان برای کنارگذاشتن شرق از آن استفاده خواهند کرد چون آمادگی ذهنی کنار گذاشتن ظرفیتهای بزرگی مانند شانگهای و بریکس هنوز وجود ندارد. سیاست توازن توسط غربگرایان صادقانه نیست ولی برای تحلیل اصل این سیاست، مجال بیشتری لازم است که در این یادداشت نمی گنجد.
به نظر میرسد جریان غربگرا در گام اول با عنوان «توازن در سیاست خارجی» قصد دارد رویکرد شکست خورده «التماس به غرب» را زنده کند و دستاوردهای کشور در رویکرد به شرق را از بین ببرد. منتظر شرق هراسی، سیاهنمایی چین و روسیه و سفیدشویی آمریکا و غرب به صورت مضاعف باشید.
🔸خاموشی لامپ وسیله روشنایی دل💡 [یادداشت یکی از دوستان طلبه:] خانواده ما علاوه بر اینکه سعی می کنه هیچ وسیله برقی تو روز روشن نکنه چند روزی هست که از صبح تا غروب چراغ هم روشن نمی کنه با وجود اینکه من میدونم چقدر به نور حساسه و تو نور کم یه سری ابعاد وجودیش مختل میشه اومدم یه کم سر به سرش بذارم که ناترازی انرژی محصول تدبیر بد مسئولینه خلاصه انقدری هم نمی خواد به خودت فشار بیاری و این حرفا برگشته جواب میده که یه عمر ما سر این سفره نشستیم و از برق استفاده کردیم بدون اینکه آب تو دلمون تکون بخوره حالا تو روزای سخت نباید برگردیم اینجوری بگیم ما درست مصرف نکنیم و فحشش رو جمهوری اسلامی و نظام بخوره اون دنیا مسئولیم این حداقل کاریه که برای مردم و نظام مون میتونیم انجام بدیم از دیروز دارم به این فکر میکنم که کی فکرشو میکرد آدمیزاد تو خاموش کردن دو تا لامپ هم بتونه اینقدر خوشگل خدا رو عبادت کنه؟
«رهبری عادلِ متنفذ مردمی حافظ مردم‌سالاری است و در صورت فقدانش فداکاریهای یک ملت به شکست می انجامد به مانند ماجرای مشروطه» این عبارت ماحصل بحث تاریخی رهبری در مراسم تنفیذ بود. نظریه ولایت فقیه بیش از «اثبات فقهی» مرسوم نیازمند «تبیین کارکردی و عمیق» است. اندیشمندان سیاست و فقاهت این نیاز را دریابند. تبیین این نیاز و نهادینه کردن آن از ناحیه خود رهبری محذورات فراوان دارد. شکست بیداری اسلامی در کشورهای عربی منطقه از جمله مصر و تونس و لیبی نمونه های عبرت آموز دیگری برای این مطلب است. تنفیذ رئیس جمهور یک پشتوانه فقهی-حقوقی متقن دارد اما رهبر معظم انقلاب به جای استفاده از آن ادبیات، «ادبیات اقناعی» را در پیش گرفتند. اضافه بر این نکته، بیان نقش رهبری متنفذ برای تضمین مردمسالاری، میتواند نیم نگاهی به تحولات دولت آینده و حواشی جریان اصلاحات نیز داشته باشد. الله العالم
🔸سرنوشت «باند جنایتکار صهیونیست» وَفِرْعَوْنَ ذِي الْأَوْتَادِ ﴿۱۰﴾ و با فرعون نيرومند كه داراى ميخ هاى شكنجه بود(۱۰) الَّذِينَ طَغَوْا فِي الْبِلَادِ ﴿۱۱﴾ همانان كه در شهرها سر به طغيان برداشتند (۱۱) فَأَكْثَرُوا فِيهَا الْفَسَادَ ﴿۱۲﴾ و در آنها بسيار تبهكارى كردند (۱۲) فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذَابٍ ﴿۱۳﴾ [تا آنكه] پروردگارت بر سر آنان تازيانه عذاب را فرونواخت (۱۳) إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ ﴿۱۴﴾ زيرا پروردگار تو سخت در كمين است (۱۴)
🔸توازن میان محور شرق و غرب: آری یا خیر؟ پیشتر عرض شد که کلید واژه «توازن میان شرق و غرب» یک واژه پوششی برای غربگرایان جهت بازگشت به مسیر دهه ۹۰ و پذیرش افراطی غرب است. فارغ از تاکتیک بودن این مفهوم برای غربگرایان، برای موضع گیری نسبت به این سیاست، باید دید چه معنا و هدفی از توازن اراده می‌شود؟ 🔺اگر مراد از «توازن میان شرق و غرب» آن باشد که ایران طوری بازیگری کند که «بازی پذیر» و «پروکسی شرق و غرب» نشود مطلب درستی است. سیاست «نه شرقی نه غربی» به معنای آنست که ایران هیچگاه نباید تحت سلطه شرق یا غرب قرار بگیرد و به استقلال کشور خللی وارد شود. این اصل در سیاست خارجه، اصلی ملی و دینی مطابق با مقتضای اصل نفی سبیل است. 🔺اما اگر منظور از توازن آن است که نسبت مناسبات میان شرق و غرب به مانند «دو کفه ترازو» باید مساوی باشد، چنین توازنی الزامی ندارد و بلکه میتواند برای مصالح و منافع کشور مضر باشد. مدعای نگارنده آنست که در شرایط امروز جهانی، حضور ایران در ائتلاف شرق مصلحت بیشتری دارد. غرب از چه طریقی سلطه استعماری خود را بر جهان ایجاد و تثبیت کرده است؟ با ائتلاف میان خود و تفرقه میان رقیبان. آمریکا هیچ اقدامی را بدون «ائتلاف سازی» انجام نمیدهد. حمله به عراق، افغانستان، یمن، تحریم روسیه و ایران، حمایت از اکراین، محاصره چین، حمایت از اسرائیل و... نمونه هایی از این ائتلاف سازیها و اجماع سازی هاست. آمریکا در جنگ سرد موقعی توانست بر شوروی فائق بیاید که چین را از محور شرق خارج کرد و با تفرقه در محور شرق جهان دو قطبی را به تک قطبی تبدیل کرد و هژمونی خود را شکل داد. در برابر غرب متحد استعمارگر، جز با اتحاد میتوان مقابله کرد؟ تغییر در نظم جهانی حاصل ائتلاف شرق و پیوند کشورهای عدم تعهد است. غربگرایان تمایل دارند جهان را در دوران تک قطبی و نظم آمریکایی تثبیت شده بدانند و بلکه خود عامل تثبیت آن شوند! در حالیکه بسیاری از اندیشمندان روابط بین الملل در آمریکا، خودشان از این تفکر عبور کرده اند و واقعیت «گذار در نظم جهانی» را پذیرفته اند! با این توضیح، میتوان دریافت موضع غربگرایان کاملا ارتجاعی است. استقلال و عدم وابستگی لزوما حاصل تساوی میان شرق و غرب نیست. حاصل قدرت سازی و ابزارسازی است. قدرت است که رابطه ما با قدرت های شرقی را تنظیم میکند و از پروکسی و وابسته شدن خارج میکند. محور مقاومت با محوریت ایران با قدرت سازی خود، محور شرق را نیازمند و محور غرب را متأثر از خود کرده است و در بالاترین سطح بازیگری میکند. سیاست شرق گرایی هیچ منافاتی با سیاست نه شرقی نه غربی و هم چنین نفی سبیل ندارد چناچه ائتلافهای پیامبر با قبائل غیرمسلمان علیه مشرکین مکه، با نفی سبیل منافاتی نداشت. ضمن اینکه وسط بازی کردن، استفاده از شکاف های میان شرق و غرب ظاهرش موجه است و میتواند فرصتهای ما را افزایش دهد ولی این نوع سیاست مخاطرات و مضرات خاص خودش را دارد. اردوغان نمونه بارز این نوع سیاست است. مقتضای این نوع سیاست، بی ثباتی در سیاست ورزی، بی اعتمادی همه طرفها و حتی تنهایی در مواقع خطر است. علاوه بر اینکه با مبانی مکتبی ما در مورد حق و باطل همخوانی ندارد. شرق نه تنها باید ائتلاف و اتحاد خود را تقویت کند بلکه لازم است اتحاد غرب بر زورگویی و چپاول را دچار خلل و نقب کند. اگر ارتباط با بخشی از محور غرب بتواند چنین نقشی را ایفا کند طبیعتا مطلوب خواهد بود. شکافهایی در محور غرب مشاهده میشود که لازم است از آنها استفاده کرد.
هشتم مرداد روز بزرگداشت شیخ اشراق پایه‌گذار حکمت اشراق است. در دوره ای که فلسفه مورد هجوم غزالی و اشعریان بود، وی امتداد جریان فلسفه اسلامی و تلفیق آن با معارف شهودی را پیش برد و جان خویش را هم در این راه تقدیم کرد. کتاب قلندر و قلعه از معدود آثار خواندنی است که تلاش دارد روایتی از زمانه و اندیشه های شیخ اشراق را ارائه دهد. مطالعه این اثر را به همگان توصیه می کنم و ای کاش چنین آثاری در ارتباط با سایر حکما و متفکرین نیز نگارش می‌شد. پیش از آنکه دیگران روایت مغشوش خود را غلبه دهند. ✍️امین اسدپور پ ن: برای مطالعه تخصصی حکمت اشراق، برخی از اساتید فلسفه دو جلد کتاب حکمت اشراق آیت الله یزدان پناه را بسیار توصیه می کنند.
حکمت و حکومت
🎥 چرا امریکا، ایران را در بلوک روسیه و چین تصویر می کند؟ روایت سازی سایت انتخاب از لزوم فاصله گرفتن
🔸جغرافیای قدرت ساز ایران و اقتضائات آن 🔹گزارش سایت انتخاب(درج شده در کلیپ): «آمریکا اکنون در پی ایجاد یک تصویر جدیدی از ایران برای کشورهای منطقه است که شاید بتوان آن را مشابه تصویر روسیه در نزد اروپایی ها دانست در این سیاست جدید آمریکا میخواهد به جای تکیه بر ستیز ایدئولوژیک و مخالفت با نظام مستقر در تهران، «خود ایران» را به عنوان تهدید مطرح کند. در واقع در کنار هم قرار دادن ایران، روسیه و چین در راستای القای این مسأله است که ایران فارغ از اینکه چه حکومتی بر سر کار باشد یک تهدید وجودی برای منطقه است این موضوعی است که دولت مسعود پزشکیان باید به آن توجه ویژه ای نشان دهد. بلومبرگ نوشت چین روسیه و ایران در صدد احیای عصر امپراتوریی های گذشته هستند. این گونه تصویرسازی ها میتواند در نزد کشورهای منطقه تصویر یک کشور ماجراجو و متخاصم را ایجاد کند که در صورت تداوم آن بر روابط همسایگی آن تأثیر منفی خواهد گذاشت. این موضوعی است که دولت رئیس جمهور منتخب باید آن را در نظر داشته باشد و برنامه ای برای ارائه تصویر جدیدی از ایران به منطقه و جهان در پیش بگیرد در همین راستا ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای نباید در دام وسوسه‌ ی قرار گرفتن در محور روسیه و چین بیفتد» 🔹تعلیقه: - تصویر ایران به عنوان قدرتی که در صدد احیای امپراتوری های گذشته خود است از جمله هخامنشی و ساسانی، تصویر سازی جدیدی نیست. همزمان با سیاستهای ایران هراسی از جمله «هلال شیعی»، تصویر سازی امپراتوری خواهی هم مطرح شده است. پیوند دادن این تصویر سازی با اتفاقات جنگ اکراین و تصویر سازی امریکا از روسیه، تصویر سازی جدید سایت انتخاب است نه تصویر سازی جدید غرب! - نقل این مطلب از امریکایی ها که «جغرافیای ایران فارغ از حکومت آن قدرت ساز است» استناد درستی است ولی ادعای آمریکایی ها دقیق نیست. جغرافیای سیاسی و سابقه تمدنی ایران «استعداد قدرت سازی» دارد ولی اینکه تفاوت نمیکند چه حکومتی بر آن باشد درست نیست. در 300 سال گذشته به واسطه حکومتهای ضعیف و وابسته خصوصا قاجار و پهلوی، حدود دو سوم از خاک ایران جدا شده است: قفقاز جنوبی، بخش هایی از افغانستان، بخشهایی از آسیای مرکزی و بحرین جز آنهاست. یعنی تفاوت میکند چه حکومتی با چه رویکردی بر سر کار باشد. - نوع استفاده «سایت انتخاب» از این مطلب آمریکاییها عجیب است و دقیقا عکس مقتضای آن است! آمریکا به خاطر وجود این استعداد در جغرافیای ایران در صدد است که ایران را به پنج کشور تقسیم کند تا شیرازه قدرت آن فرو پاشد. این اندیشه ادامه اندیشه انگلیس در قرن هجدهم است که برای تضعیف ایران در دستگاه قاجار نفوذ کرد و باعث تجزیه بسیاری از مناطق آن گردید. لازمه فهم این نگاه غربیها به ایران، دل نسبتن به غرب، تلقی تخاصم و رعایت حداکثر احتیاط در برابر آنهاست نه اینکه نتیجه اش این باشد که از محور شرق بیشتر فاصله بگیریم و به غرب نزدیک شویم! 🔺ای کاش جریان غربگرا به دلالتهای این نگاه امریکا به ایران به درستی توجه میکرد. آمریکایی که در صدد تجزیه ایران است با امتیاز دادن هسته ای، لبخند زدن، قدم زدن و تماس تلفنی و... اقدامات خصمانه خود را متوقف نخواهد کرد.
🔸حکمت خدا!! چند روز پیش سفری با اسنپ داشتم به عنوان مسافر. اون روز خیلی بدشانسی آورده بودم و ناراحت بودم آخه باطری و زاپاس ماشینم رو دزد برده بود. راننده حدودا ۴۰ سال داشت و آرامش عجیبی داشت و باعث شد باهاش حرف بزنم و از بدشانسیم بگم هیچی نگفت و فقط گوش میکرد. صحبتم تموم که شد گفت یه قضیه ای رو برات تعریف میکنم مربوط به زمانی هست که دلار ۱۹ تومنی ۱۲ شده بود. گفتم بفرمایید... برام خیلی جالب بود و برای شما از زبان راننده مینویسم. یه مسافری بود هم سن و سال خودم، حدودا ۴۰ ساله خیلی عصبانی بود. وقتی داخل ماشین نشست بدون اینکه جواب سلام منو بده گفت: چرا انقدر همکاراتون ..... هستند! یه فحشی داد. از شدت عصبانیت چشماش گشاد و قرمز شده بود. گفتم چطور شده، مسافر گفت: بار درخواست دادم و راننده ها گفتن یک دقیقه دیگر میرسند و بعد لغو کردند. من بهش گفتم حتما حکمتی داشته و خودتو ناراحت نکن... این جمله بیشتر عصبانیش کرد و گفت حکمت کیلو چنده و این چیزا چیه کردن تو مختون و با گوشیش تماس گرفت. مدام پشت گوشی دعوا میکرد و حرص میخورد. بازاری بود و کلی ضرر کرده بود. حين صحبت با تلفن ایست قلبی کرد و من زدم بغل و کنار خیابون خوابوندمش و احیاش کردم. سن خطرناکی هست و معمولا همه تو این سن فوت میکنن چون تا به بیمارستان یا اورژانس برسن طول میکشه... من پرستار بخش مغز و اعصاب بیمارستان هستم و مسافر نمیدونست. خطر برطرف شد و بردمش بیمارستان کرایه هم که هیچی! دو هفته بعد برای تشکر با من تماس گرفت و خواست حضوری بیاد پیشم من اون موقع شیفت بودم و بیمارستان بودم. تازه اون موقع فهمید که من سرپرستار بخشم. اومد و تشکر کرد و کرایه رو همراه یه کتاب کادو شده به من داد. گفتم دیدی حکمتی داشته خدا خواسته اون ۸ همکار لغو کنن که سوار ماشین من بشی و نمیری تو فکر رفت و لبخند زد من اون موقع به شدت ۴ میلیون تومن پول لازم داشتم و هیچ کسی نبود به من قرض بده. رفتم خونه و کادو مسافر رو باز کردم. تو صفحه اول کتاب یک سکه تمام چسبونده بود. حکمت خدا دو طرفه بود. هم اون مسافر زنده موند و من هم سکه رو ۴ میلیون و چهارصد هزار تومن فروختم و مشکلم حل شد. همیشه بدشانسی بد شانسی نیست. ما از آینده و حکمت خدا خبر نداریم. اینارو راننده برای من تعریف کرد و من دیگه بابت دزدی باطری و زاپاسم ناراحتی مو فراموش کردم. من هم به حکمت خدا فکر کردم. ✍️مهروش برخورداری
در پاراچنار ۴۰ نفر را سربریدند انگار نه انگار اتفاقی افتاده است. روزانه ده ها نفر در غزه با مظلومیت به خاک و خون کشیده میشوند. اما من انتظار دارم بهترین نعمت یعنی نعمت ولایت و هدایت را داشته باشم اما هزینه ای در قبال حق و حمایت از مظلومان پرداخت نکنم!
آیت الله بهجت ره: 🔸از علائم ظهور قساوت دلها آیا با این همه بلاها که برای مسلمانان به خصوص برای شیعه وارد می شود، ما نباید هیچ غم و اندوه داشته باشیم؟ آیا باید بی تفاوت باشیم؟! یا باید حال ما در نگرانی و ناراحتی مثل این باشد که بلا بر سر خود ما میبارد؟! یکی از علائم آخر الزمان و قیام و ظهور حضرت مهدی آن است که: «بَعدَ قَسْوَةِ الْقُلُوبِ» (هنگام سنگ دلی مردم). کتاب حضرت حجت عج، ص ۲۶۵
وَ لاٰ تَهِنُوا فِي اِبْتِغٰاءِ اَلْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمٰا تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اَللّٰهِ مٰا لاٰ يَرْجُونَ وَ كٰانَ اَللّٰهُ عَلِيماً حَكِيماً ﴿۱۰۴﴾ و در تعقیب گروه [دشمنان ] سستى نورزید. اگر شما درد مى کشید، آنان [نیز] همان گونه که شما درد مى کشید، درد مى کشند، و حال آنکه شما چیزهایى از خدا امید دارید که آنها امید ندارند، و خدا همواره داناى سنجیده کار است. (۱۰۴) شهادت رهبران مقاومت درد بزرگی است. ولی این درد بزرگ، میتواند نصرتهای بزرگ به دنبال داشته باشد. لاتهنوا فی ابتغاء القوم در انتقام هیچ سستی نباید کرد. انگیزه ها برای انتقام فراوان است: - حفظ اعتبار و آبروی ما - هزینه سازی و پشیمان کردن دشمن - التیام جراحت امت اسلام - نشان دادن قدرت مقاومت اسلامی به همه جهانیان - تقویت روحیه مجاهدان جبهه مقاومت 🔺شدت انتقام نسبت مستقیمی با میزان و شیوه مطالبه ما دارد. مهمترین وظیفه ما تقویت مطالبه انتقام است🔺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی (ره): منطق شما ترور است لکن با ترور شخصیت های بزرگ ما، شخص های بزرگ ما، اسلام ما تأیید می شود.
🔸لزوم توجه به افکار عمومی جهان اسلام فضای ضد ایرانی و بی اعتمادی نسبت به ایران در کامنتهای الجزیره در ذیل خبر ترور شهید هنیه قابل توجه است. افکار عمومی جهان اسلام را اهمیت بدهیم لازم است متناسب با خط شبهه، پاسخ داده شود. روایت مبهم شیوه ترور شهید هنیه بستر را برای روایت سازی دشمن در ساعات اولیه فراهم کرده است. تعلل روایت رسمی در ماجرای مهسا را به خاطر بیاورید. همان اتفاق در فضای جهان اسلام میتواند محقق شود. سریعتر روایت دقیق و مستند را ارائه دهیم. چرا هیچ فیلم و عکسی از صحنه بیرون نیامده است؟ حضور پرشکوه در تشییع پیکر شهید هنیه لازم است. عزا و تأثر عزاداران ایرانی باید به درستی به تصویر کشیده شود و منتقل شود. نباید اجازه بدهیم روایت رسانه ای دشمن غالب شود. باید برای پیوست رسانه ای انتقام هم برنامه داشت تا عملیات را مصنوعی و فیک روایت سازی نکنند. نباید اجازه دهیم دو ترور بر ما وارد شود. ترور رهبر بزرگ مقاومت ترور شخصیتی جمهوری اسلامی ایران
پیام دوستی از پاکستان: سلام همه میدونستیم که بعید نیست آقای هنیه رو هم اسرائیل ترور کند ولی انتظار نداشتیم در تهران ترور بشن آقای هنیه ... نباید در تهران این میشد... وقتی خبرو خوندم گفتم حالا باز دهن وهابیا باز میشه و آزارمون میدن که خود ایران ترورش کرده یا میگن ایران و آمریکا پشت پرده یکی اند ......
فرهنگ حسینی نسبت به مهمان حساس است. فرهنگ ایرانی هم. حسینی ایرانی برای این مهمان عزیزش چه میکند؟ نقطه آغاز انتقام تشییع باشکوه است.