🔴 خوشا آنکه در دنیا به هیچ سنگی نمی چسبد
✍ ﺩﯾﺪﻩﺍﯼ ﻭﻗﺘﻲ ﻧﺎﻧﻮﺍ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﻥ ﺳﻨﮕﮏ ﺭﺍ ﭘﻬﻦ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﺩﺭﻭﻥ ﺗﻨﻮﺭ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﺩ ﭼﻪ ﺍﺗﻔﺎﻗﯽ ﻣﯽﺍﻓﺘﺪ؟!
ﺧﻤﯿﺮ ﺑﻪ ﺳﻨﮕﻬﺎ ﻣﯽﭼﺴﺒﺪ! ﺍﻣﺎ ﻧﺎﻥ ﻫﺮﭼﻪ ﭘﺨﺘﻪﺗﺮ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺍﺯ ﺳﻨﮕﻬﺎ ﺟﺪﺍ ﻣﯽﺷﻮﺩ .ﺣﮑﺎﯾﺖ ﺁﺩﻡﻫﺎ ﻫﻤﯿﻦ ﺍﺳﺖ، ﺳﺨﺘﯿﻬﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺩﻧﯿﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺗﻨﻮﺭ ﺍﺳﺖ
ﻭ ﺍﯾﻦ ﺳﺨﺘﯽﻫﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﭘﺨﺘﻪﺗﺮ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﭘﺨﺘﻪﺗﺮ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺳﻨﮓ ﮐﻤﺘﺮﯼ ﺑﺨﻮﺩ ﻣﯿﮕﯿﺮﺩ. ﺳﻨﮕﻬﺎ ﺗﻌﻠﻘﺎﺕ ﺩﻧﯿﺎﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﺎﺷﯿﻦ ﻣﻦ، ﺧﺎﻧﻪی ﻣﻦ و...من و.....
آﻧﻮﻗﺖ ﮐﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺗﻨﻮﺭ ﺧﺎﺭﺝ ﮐﻨﻨﺪ، ﺳﻨﮕﻬﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﯽﮔﯿﺮﻧﺪ! ﺧﻮﺷﺎ ﺑﻪ ﺣﺎﻝ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﺭ ﺗﻨﻮﺭ ﺩﻧﯿﺎ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﭘﺨﺘﻪ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﺳﻨﮕﯽ ﻧﻤﯽچسبد
حاج اسماعیل دولابی
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
مسجد یک دولت کوچک است
🔻حجتالاسلام خداداده، رئیس ستاد کانونهای مساجد:
🔹ساختار حکمرانی در مسجد از جنس یک دولت کامل است و نمونه کوچک شده از تمام ارکان اجرایی و تصمیمگیری در ساختار مسجد وجود دارد.
🔹این یک فرصت برای تربیت نسل جدید مدیران کشور است که در یک مدل حکمرانی خرد پرورش یافتهاند؛ رسالت مسجد تربیت نیرو مؤمن انقلابی برای ورود در عرصههای مختلف اجتماع است.
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
#پویش_گفتنی_های_مسجد_ما
این مسجد جوانان نیازمند را راهی خانه بخت میکند
🔹مسجد «شفایحیاییان» تهران با اعطای وام، تهیه جهیزیه، سیسمونی و همچنین ایجاد اتاق عقد و ارائه مشاوره برای جوانان محروم که در آستانه ازدواج قرار دارند، فرصت ازدواج آسان و تشکیل خانواده را فراهم میکند.
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
⚠️ با ارسال گفتنی های مسجد خودتون در قالب فیلم کوتاه ، عکس و متن ، کمک کنید تا تجربیات نوآورانه و جذاب مسجد شما ، به اطلاع سایر مساجد کشور برسه
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔 @hmyair
🔴 بفرمایید گاو آمده!
در یک مدرسه راهنمایی دخترانه چند سالی مدیر بودم. روزی چند دقیقه مانده به زنگ تفریح، مردی باظاهری آراسته وارد دفتر مدرسه شد.
گفت: «با خانم ناصری دبیر کلاس دوم کار دارم. میخواهم درباره درس و انضباط فرزندم از او سؤال کنم.»
از او خواستم خودش رامعرفی کند.
گفت: «من گاو هستم! خانم دبیر بنده را میشناسند! بفرمایید گاو آمده! ایشان متوجه میشوند چه کسی آمده!»
تعجب کردم و موضوع را به خانم ناصری، دبیر کلاس دوم گفتم. او هم تعجب کرد و گفت: «ممکن است این آقا اختلال روانی داشته باشد. یعنی چه گاو؟ من که چیزی نمیفهمم!»
ناچار از او خواستم پیش آن مرد برود. با اکراه پذیرفت و رفت. مرد آراسته، با احترام به خانم دبیر ما سلام داد و خودش را معرفی کرد:
«من گاو هستم!»
معلم جواب سلام داد و گفت:
«خواهش میکنم، ولی ...»
مرد ادامه داد:
«شما بنده را بخوبی میشناسید. من گاو هستم، پدر گوساله! همان دختر ۱۳ سالهای که شما دیروز در کلاس، او را به همین نام صدا زدید ...»
دبیر ما به لکنت افتاد و گفت:
«آخه، میدونید ...»
مرد گفت:
«بله، ممکن است واقعاً فرزندم مشکلی داشته باشد و من هم در این مورد به شما حق میدهم. ولی بهتر بود مشکل انضباطی او را با من نیز در میان میگذاشتید. قطعاً من هم میتوانستم اندکی به شما کمک کنم.»
خانم دبیر و پدر دانشآموز مدتی با هم گفتگو کردند ...
آن آقا در خاتمه کارتی را به خانم دبیر ما داد و رفت. وقتی او رفت، کارت را با هم خواندیم. روی آن نوشته شده بود: دکتر فلانی، عضو هیأت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه.....
چند روز بعد از ایشان خواستم یک جلسه برای معلمان صحبت کنند. در کمال تواضع خواستهام را قبول کردند، سخنرانی دلپذیری داشتند ...
ایشان میگفت:
«خشونت آن گونه كه ما فکر می کنیم فقط محدود به خشونت فيزيكی بدنی نيست. عموماً ما درگيریهای فيزيكی یا تعرض جنسی را خشونت میدانیم. ولی واقعیت آنست که دامنه خشونت، حوزههای گستردهتری دارد از جمله خشونت زبانی.
وقتی توهین میکنیم،
قومی را مسخره میکنیم،
صاحبان یک عقیده را تحقیر میکنیم. وقتی تهمت یا برچسب میزنیم یا تهدید میکنیم،
همه اینها خشونت است؛
منتها خشونت زبانی. بدون خون و خونریزی است.
خشونت زبانی #از_درون میکُشد.
تا حالا هیچ کس را دیدهاید به دلیل اینکه مسخره شده و یا فحش خورده باشد به اورژانس مراجعه کند؟
یا به پلیس شکایت کند؟
قربانیان خشونت زبانی، اثری از جای زخم بر بدنشان یا مدرک دیگری ندارند.
خشونت ابتدا در ذهن شكل میگيرد،
بعد خود را در زبان نشان میدهد
و سپس زمینهساز خشونت فیزیکی میشود.
وقتی رهبر یک گروه سیاسی در جامعه، افراد طرف مقابل ر ااحمق، مغرض و فاسد معرفی میکند، ما به عنوان طرفداران او آمادگی لازم را پیدا میکنیم که در زمان مناسب با ماشین از روی آنها رد شویم.
چرا؟
چون دیگر آنها را شایسته زندگی نمیدانیم!
وقتی در یک ورزشگاه صد هزار نفری، طرفداران تیم مقابل را با دهها فحش آبدار و ناموسی مینوازیم، زمینه را برای زد و خورد بعد از بازی فراهم میکنیم.
وقتی دختر همسایه را داف خطاب میکنیم،
راننده کناری را یابو،
مشتری را گاو،
دانشآموز را خنگ
و فرد قانونمدار را اُسکُل،
و قانون را در کلام زیر پا میگذاریم، همه اینها خشونتهای زبانی است. یعنی آمادگی برای خشونت رفتاری در آینده؛ از تعرض جنسی بگیرید تا صدمه فیزیکی.»
اما چه باید کرد؟
اولین کار این است که #مهارت_گفتگو را بیاموزیم. فقدان مهارتهای گفتوگو باعث میشود افراد نتوانند آنچه که مدنظر دارند را به زبان روشن بیان کنند و ایده و احساس خود را در یک کلام خشن و تند تخلیه میکنند. تمرین گفتگو، تمرین تخلیه ذهن و قلب، به شیوهای غیرخشونتآمیز است.
دومین کار این است که به خودمان بارها و بارها یادآوری کنیم کشتن آدمها فقط به فرو کردن چاقو در سینه آنان نیست. دختر یا پسر، زن یا مردی که شخصیتش تخریب شده، شرافتش لکهدار شده، عزت نفسش لگدمال شده، دیگر زندگی نرمال نخواهد داشت.
آنگاه یاد خواهم گرفت کلمه گاو را فقط و فقط برای خود گاو بکار ببرم ...
نقل از یک مدیر مدرسه
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
#پویش_گفتنی_های_مسجد_ما
محافل ادبی جوانان منتظر در مسجد جامع آقکند
🔹کانون فرهنگی هنری جوانان منتظر ظهور مسجد جامع روستای آقکند زنجان از سال ۱۳۹۵ تأسیس و از زمان راهاندازی تاکنون با برگزاری محافل ادبی، دورههای نویسندگی و داستاننویسی به کشف استعدادهای نهفته کودکان روستایی در حوزه ادبیات پرداخته است.
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، بدون اینکه شناخته شوید ، حال و هوای مسجد خودتان رو به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
🔴 او به میان شورشیان رفت و زنِ سال اوگاندا شد!
گروهی از اوگاندا به رهبری فردی بسیار متوحش و متوهم (که خود را پیامبر میدانست) شورش کردند. این گروه مسئول قتل بیش از صدهزار انسان، ربودن بالای سیهزار کودک و آوارگی بیش از دو میلیون اوگاندایی دانسته شدند. مبارزه با آنها بینتیجه بود ...
در این میان یکی راه متفاوتی انتخاب کرد. خانمی به نام بتی بیگومب گفت که میخواهد با آنان مذاکره کند. او به داخل جنگل رفت. مایلها پیاده رفت تا بتواند به آنان برسد. بتی سرانجام بعد از ماهها تلاش با شورشیان تماس برقرار کرد. اوایل آنها مذاکره با یک زن را اهانتآمیز میدانستند. چندی بعد نه تنها شورشیان که رهبر شورشیان نیز بتی را «مامان» صدا میکرد و حتی پذیرفت که جنگل را ترک و مذاکرات صلح را آغاز کند!
اگرچه نهایتاً تلاشها برای برقراری صلح موفقتآمیز نبود، اما باز کردن ذهن آنان برای گفتوگو دستاورد چشمگیری بود. بتی بهخاطر تلاشهایش، زنِ سال اوگاندا شد.
وقتی از او پرسیده شد که رمز موفقیتت چه بود، یک پاسخ مشخص و کوتاه داشت:
«گوش کردن»
او پاسخ داد که کلید این کار متقاعد کردن یا حتی چاپلوسی نبود، بلکه فقط گوش دادن بود.
در هر اردوگاه، به مردم اعلام میکرد که برای سخنرانی آنجا نیامده، بلکه آمده تا به حرفهایشان گوش کند. کنجکاوی و تواضعِ همراه با اعتماد به نفس او اوگانداییها را غافلگیر میکرد. کار به جایی رسید که در اردوگاه بتی را «مِگو» صدا میزدند. مِگو بهصورت تحتاللفظی یعنی مادر، همچنین اصطلاحی مهربانانه برای خطابکردن بزرگترها.
دقت کنیم بتی نمایندهی دولتی بود که در چشم بسیاری از آنان ظالم تلقی میشد، اما طولی نکشید که مردم پیشنهاد دادند که بتی را به فرماندهان ارتشِ چریکی معرفی کنند!
اما بعد؛
یکی از مشکلات جدی ما در خانواده همین موضوع است! پدر و مادر همدیگر را نمیشوند، نیازهای یکدیگر را نمیبینند، بعضاً بلد نیستند که ببینند و بشنوند! بچههایشان را نمیشوند، نیازهایشان را نمیبینند و ...
شنیدن یکدیگر از آن شعارهای گلدرشتی است که همه میدهند اما مکانیزمی برایش ایجاد نمیکنند ... حتی بعضی اوقات افراد اَدای شنیدن در میآورند تا عملاً بتوانند آنچه در نظر دارند را با روشهای کمدردتر بر طرف مقابل تحمیل کنند! در حالیکه در شنیدن واقعی #تحمیل وجود ندارد! با #همدلی همراه است و هر گونه محصولِ جمعی، حاصل گفتوشنود با همسر و فرزندان و شنیدن نیازهای آنهاست.
قرار نیست فرزندانمان موجوداتی منفعل و صرفاً شنونده و فرمانبردار باشند. قرار نیست به اسم همگرایی و وفاق در خانواده، صدای همدیگر را نشنویم و حق اعتراض را از هم سلب کنیم. قرار نیست ...
-----------------------
پینوشت: متن ابتدایی از مقاله هنر گمشدهی گوش کردن نوشته آدام گرانت بود که سالها قبل توسط ترجمان به فارسی برگردانده شده بود.
#حمید_کثیری
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، بدون اینکه شناخته شوید ، حال و هوای مسجد خودتان رو به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
🔴 پدیدهای به نام انفجار ابلهان
«اگر شما برای هدایت و اداره یک مجموعه، یک دلقک را دعوت به کار کنید، قطعا در ادامه با سازمانی پر از دلقک مواجه خواهید.»
استیو جابز
گای کاوازاکی نظریهپرداز ژاپنی شرکت اپل از پدیدهای صحبت میکند که استیو جابز آن را به نام "انفجار ابلهها" در یک نظام سازمانی یا اجتماعی نامگذاری کرده.
او میگوید وقتی مدیری با استاندارد و مهارت سطح بالا یا A انتخاب میشود، این مدیر به جهت برخورداری از عقلانیت، نخبگی و هوش زیاد، اطراف خود را عمدتاً از نیروهای متخصص با سطح استاندارد A و به ندرت از نیروهای سطح B (برخوردار از نخبگی و هوشمندی پایینتر) پر میکند.
برعکس، اگر شما شروع به پایین آوردن استانداردهای خود کنید و به رهبران و مدیران سطح B اجازه ورود به سازمانتان را بدهید، آنها عمدتا Cها را جذب خواهند کرد، زیرا میخواهند بر آنها مستولی باشند و نسبت به آنها احساس برتری داشته باشند و این فرآیند ادامه پیدا میکند تا سرانجام به حاکمیت فراگیر Yها (دلقکها، ابلهترینها و شارلاتانهای بزرگ) بر سازمان یا جامعه ختم میشود.
بر این اساس وقتی مقام مهمی را به یک کوتوله دلقک و ابله میسپارید، پس باید انتظار داشته باشید در ادامه موجی از ابلهها بر سرنوشت سازمان سوار شوند.
به این پدیده انفجار دلقکها یا انفجار ابلهان میگویند. زیرا وقتی پدیده انفجار دلقکها و ابلهها در یک مجموعه ظهور پیدا میکند، دلقکهای سطح پایینتر همواره تلاش میکنند دقیقاً چیزی را بگویند که مورد خوشایند دلقکهای بالا دستشان باشد.
✍کرماله دانشفرد
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، بدون اینکه شناخته شوید ، حال و هوای مسجد خودتان رو به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
5.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پویش_گفتنی_های_مسجد_ما
🔶مراسم افتتاحیه نمایشگاه دفاع مقدس
با حضور فرمانده محترم حوزه ۳۱۹ شهدای اقتدار و شورای محترم حوزه
مسجد و پایگاه بسیج امام حسین علیه السلام - فردیس کانال غربی - نسترن غربی
============🌸🌺
👈 از اینجا ، میتوانید بطور ناشناس ، حال و هوای مسجد خودتان رو به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺============
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
10.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نخستین عهدواره شهدای کانونهای فرهنگی هنری مساجد
🔺فراخوان تولید آثار هنری در رشتههای سرود، فیلم، نمایش، هنرهای ادبی، هنرهای تجسمی و چند رسانهای
▫️آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۵ آذرماه ۱۴۰۳
▫️اختتامیه عهدواره: ۱۳ دیماه ۱۴۰۳
▫️اطلاعات بیشتر: سامانه بچههای مسجد
@shabestan_na
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، میتوانید بطور ناشناس ، حال و هوای مسجد خودتان رو به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
شور و شوق رزمندهها در سالهای جنگ را مدیون حال و هوای مساجدیم
🔹اکبر عالیپور، جانباز ۷۰ درصد جنگ تحمیلی: در دوران جنگ تحمیلی مساجد پایگاه اصلی بودند، در آن زمان جوانان و نوجوانان در مساجد جمع میشدند و پایگاه بسیج مسجد آموزشهای نظامی، مذهبی و دینی را ارائه میداد.
🔹مساجد علاوه بر فعالیتهای دینی و مذهبی در تقویت روحیه جوانان برای اعزام به جبهه نیز ایفای نقش میکردند؛ پیروزی در جنگ تحمیلی با دست خالی نتیجه توکل به خدا، توسل به اهل بیت(علیهمالسلام)، ایمان و اخلاص رزمندگان بود.
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، میتوانید بطور ناشناس ، حال و هوای مسجد خودتان را به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair
اجرای طرح قاضی مدرسه در ایلام
🔹آموزش حقوقی به دانشآموزان میتواند نقش اساسی در کاهش و پیشگیری از وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی داشته باشد به همین منظور طرح قاضی مدرسه با هدف آگاهی حقوقی دانشآموزان و کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی فردی و جمعی، با همکاری دادگستری و آموزش و پرورش در ایلام اجرا میشود.
==================🌸🌺
👈 از اینجا ، میتوانید بطور ناشناس ، حال و هوای مسجد خودتان را به اشتراک بگذارید 👉
🌸🌺=================
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
#مساجد_نخبه_پرور
🆔 @hmyair