نویسنده:سامان موسوی
اولین قدم برای ورزش کردن انجام دادن حرکات کششی است. انجام دادن حرکات کششی باعث می شود که از سفت شدن عضلات جلوگیری کرده و آنها را انعطاف پذیر نگه می دارد.
حرکات کششی جزئی جدا نشدنی از تمرینات و رزشی علل خصوص ورزش های رزمی می باشند که از آسیب دیدگی ورزشکار جلوگیری می کنند. باید تمرینات کششی تان را قبل، بعد و حتی در هنگام ورزش کردن نیز انجام دهید. با این کار به هیچ وجه دچار گرفتگی عضلات نمی شوید و در نتیجه احتمال آسیب دیدن شما به میزان زیادی کاهش می یابد.
دلیل انجام دادن حرکات کششی چیست؟
• باعث افزایش دامنه جرکتی مفاصل می شود.
• برای ایجاد راستای خود در بدن مفید است.
• از کشیدگی و آسیب دیدگی عضلات جلوگیری می کند.
• باعث بهبود جریان خون می شود.
• باعث بر طرف شدن گرفتگی های عضلانی می شود.
چه زمانی حرکات کششی را انجام ندهیم؟
• هنگامی که انجام حرکات کششی باعث ایجاد درد شوند.
• در مقابل کشش مقاومت زیادی وجود داشته باشد، در این صورت امکان دارد منجر به پارگی های کوچک در عضله شود.
• در هنگام انجام دادن حرکات کششی نفس تان را حبس نکنید بلکه آن را بیرون بدهید.
• نباید خودتان را با دیگران مقایسه کنید چراکه خصوصیات و انعطاف پذیری افراد با هم متفاوت است.
چه زمانی حرکات کششی را انجام دهیم؟
انجام حرکات کششی در هر زمانی می تواند مفید باشد. در پایان روز و یا هنگامیکه از خواب بیدار می شوید وقت خوبی برای انجام حرکات کششی است. سعی کنید در طول روز چه در زمان تماشای تلویزیون یا بعد از رانندگی کشش را فراموش نکنید.
هر حرکت کششی را چند بار انجام دهیم؟
هر کدام از حرکات کششی باید 3 بار در روز انجام شوند. در صورتی که قادر نیستید آنها را با هم انجام دهید، این حرکات را در طول روز تقسیم کنید.
عملکرد حرکات کششی به چه صورت می باشد؟
پیش از توضیح این مطلب که حرکات کششی چه تاثیراتی را در بر دارند، باید مطالبی در مورد عملکرد ماهیچه ها بدانیم. ماهیچه ها از دسته ای از رشته های عضلانی که عضله را تشکیل می دهند، درست شده اند که این رشته ها به نوبه خود از بافت های بسیار کوچکتری تشکیل می شوند. به علاوه در ماهیچه ها نوعی پوششهای وتری، مقداری چربی و رگ های خونی می باشد که ساختمان ماهیچه را پیچیده تر می کنند و عملکرد عضلات نیز به همین موارد بستگی دارد. ورزش باعث می شود که هر یک از قسمت های مختلف ماهیچه بر رو هم فعل و انفعال متقابلی بگذارند.
زمانی که شخص یکی از ماهیچه های خود را منقبض می کند، پوشش های وتری شروع به کار می کنند. بسته به وزنی که بلند می کند، ماهیچه ها میزان متفاوتی از بافت ها را تحت انقباض قرار می دهند. برای بلند کردن وزنه های سنگین تر بافت های بیشتری باید منقبض شوند. به همین دلیل است که گفته می شود اگر بدون تمرین های قبلی وزنه های سنگین بلند کنید، ماهیچه هایتان از کار افتاده و بافت های آنها در هم تابیده می شوند.
پس از تمرین های سخت و شدید، ماهیچه ها باید خود را باز سازی کنند. در این حالت بافت هایی که در هم پیچیده شده اند این کار را دشوار ساخته و فرایند بهبودی را کند می کنند. زمانی که شما ماهیچه های خود را می کشید، بافتهای عضلانی در امتداد هم قرار گرفته و جریان خون در انها تسریع پیدا می کند. درست مثل کشیدن یک لباس چروک. این امر همچنین باعث می شود که وترها انعطاف پذیری بیشتری پیدا کنند.
فواید حرکات کششی
همانگونه که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم کشش باعث می شود که بافت های ماهیچه ای در امتداد یکدیگر قرار گرفته و بالطبع فرایند بهبودی پس از یکسری تمرینات طاقت فرسا تسریع پیدا کند. اگر بافتها دچار در هم پیچیدگی شده باشند، قسمت های آسیب دیده نیاز به زمان بیشتری برای التیام یافتن پیدا می کنند. بدنسازهای حرفه ای به خوبی می دانند که بهبودی تا چه حد حائز اهمیت می باشد. زمانی که خوب شدن ماهیچه ها برای مدت زمان زیادی به طول بینجامد، کل چرخه ورزشی قطع شده و مشکل پیدا می کند و به همین دلیل رشد ماهیچه ها به تعویق می افتد.
تحقیقات انجام شده نشان می دهند که حرکات کششی مانع از بروز آسیب دیدگی و سخت شدگی ماهیچه ها می شوند. همچنین از احساس درد و سخت شدگی ماهیچه در روز بعد که به دلیل ساخته شدن اسید لاکتیک در ماهیچه می باشد جلوگیری می کند. حرکات کششی می تواند از گرفتگی عضلات نیز جلوگیری کند. برخی از عضلات مانند ماهیچه های پشت پا ( از زانو تا مچ پا) بیش از سایر ماهیچه دچار گرفتگی می شوند.
بدن انسان به گونه ای است که در برابر کشش های بیش از حد از خود واکنش نشان می دهد واز طریق انجام حرکات کششی فرد قادر می شود تا قابلیت انعطاف پذیری بدن خود را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش دهد. این امر سبب می شود تا تمام قسمت های یک ماهیچه به حرکت واداشته شوند. این کار برای بدن سازها بسیار مفید است چرا که به دلیل خستگی و در
هم پیچیدگی این امکان وجود دارد که ماهیچه ها احساس خستگی کرده و کل قسمت ها در تمرین ها فعالیت نکنند، اما با کمک از حرکات کششی گرفتگی عضلات به پایین ترین میزان خود می رسد.
⚔🏹@honarrazmi🏹⚔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمرینات کششی رزمی
🏹⚔@honarrazmi🏹⚔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمرینات کششی در هنر رزمی
⚔⚔@honarrazmi🏹⚔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عجایب رزمی کاران معبد شائولین
🏹⚔@honarrazmi🏹⚔
حوصله شدن بمونم باید موقع ظهور آقا اما زمان شروع به نوشتن کنم :) بریم برای اینکه این مطلبو یک بار برای همیشه یادبگیریم که بدن سازی با بدن سازی فرق داره .. قبلا در مجموعه مقالات معرفی کیوکوشین گفتم که لزوما یه کسی که میره پرورش اندام یا بدن سازی و بادی بیلدینگ و فیتنس و هرچی لزوما قوی نیست .. یعنی خلاصه تر بگم بدنش توی حرکاتی قویه ک بهش عادت کرده ، و در اینجا میخوام بنویسم برای رزمی کار ها و بدن سازیشون .
هر رشته خاصی بدن سازی خاص خودشو داره ، و جالبه بدونید بدن در همون جهتی ک پرورشش میدید پرورش پیدا میکنه (عضلانی) و در جهات دیگه نه ، یعنی شما اگر یه دمبلو فقط به نیت تقویت عضلات تخم مرغی بزنید بعد موقع زدن حرکت برای تقویت سر شون و پشت بازو باز باید حرکت متفاوت بزنید ;
حالا بریم سراغ اصل مطلب ؛ تفاوت تمیرینی در اصل رشته و سبک رزمی نهفتس یعنی مثلا بوکسور ها کمتر تمرینات قدرتی دست دارند، ولی کیوکوشین کار ها تمرینات دست فوق العاده قدرتی و کمو بیش سرعتی دارند، کیوکوشین کار ها با کش و دمبل مشت میزنن که دستشون سنگین بشه و تخریب کنه ولی بوکسور ها گلابی و سیب و میت و سایه (شادو) میزنن که سرعت دستشون بره بالا و این بخاطر تفاوت سبکیه ..
کیوکوشین کار ضرباتش کمتر دفاع داره و بیشتر مخربه و بخاطر همین زیاد در بند سرعت نیست ولی بوکسور بخاطر نشانه گرفتن جای حساس (سر) معمولا با مشت معمولی میتونه حریفو بندازه و ب قدرت زیادی نیاز نداره ولی سرعت زیادی نیاز داره. بوکسور ها برای جابجایی و جاخالی باید فرز و پابک باشند ولی کیوکوشین کار ها بیشتر ضربات را تحمل میکنن و این فرق سبک هاست پس تمرین ها هم متفاوت است علیرغم اینه هر دو مشت میزنن. @honarrazmi
مثلا در جودو که مهندس نصیری هم دستی بر آتش داره نمیان زیاد دمبل بزنن و .. برای افزایش سرعت و قدرت کش میگرفتن دستشون و حرکات پرتابی خودشونو با کش میزدن ک سرعتشون بره بالا ، خب الان به سوال اصلیتون میخوام جواب بدم :
ببینید اینکه چه فرقی دارن دقیقا در اینه که یه جودو کار برای قوی زدن یه فن اگر بره باشگاه بدن سازی باید 4-5 تا حرکت انجام بده تا عضلات مورد نیاز برای زدن یه فن خاصو قوی کنه که فقط اون فنو بتونه اجرا کنه ولی وقتی خودش تو باشگاه عین یه ادم معمولی که میخواد باهاش تکنیک بزنه با کش بزنه دقیقا همون عضلات مورد نیاز درگیر میشن ، نه بیشتر و نه کمتر
از اونور وقتی یه کیوکشین کار با دمبل مشت میزنه دقیقا عضلاتی از دستش قوی میشه که مناسب ضربه مشته .. ولی اگر بره هی تک تک روزی سر شونه زیر بقل ساعد و .. کار کنه اخرم نتونه مشت قوی بزنه چه فایده؟
هرچند که بدن سازی یکم ادمو لخت میکنه و واکنش سریعو از ادم میگیره مثلا در جودو که مهندس نصیری هم دستی بر آتش داره نمیان زیاد دمبل بزنن و .. برای افزایش سرعت و قدرت کش میگرفتن دستشون و حرکات پرتابی خودشونو با کش میزدن ک سرعتشون بره بالا ، خب الان به سوال اصلیتون میخوام جواب بدم :
ببینید اینکه چه فرقی دارن دقیقا در اینه که یه جودو کار برای قوی زدن یه فن اگر بره باشگاه بدن سازی باید 4-5 تا حرکت انجام بده تا عضلات مورد نیاز برای زدن یه فن خاصو قوی کنه که فقط اون فنو بتونه اجرا کنه ولی وقتی خودش تو باشگاه عین یه ادم معمولی که میخواد باهاش تکنیک بزنه با کش بزنه دقیقا همون عضلات مورد نیاز درگیر میشن ، نه بیشتر و نه کمتر
از اونور وقتی یه کیوکشین کار با دمبل مشت میزنه دقیقا عضلاتی از دستش قوی میشه که مناسب ضربه مشته .. ولی اگر بره هی تک تک روزی سر شونه زیر بقل ساعد و .. کار کنه اخرم نتونه مشت قوی بزنه چ فایده؟
هرچند که بدن سازی یکم ادمو لخت میکنه و واکنش سریعو از ادم میگیره @honarrazmi