3- اخلاق در مبارزه
درهنررزمی هنرجو ابتدا تواضع داشتن را یاد می گیرد و سپس فنون تنها برای فلج کردن حرکتی (شوک لحظه ای) طرف مقابل و پایان دادن به مبارزه است، اما در ورزش رزمی که قواعد مبارزه جوانمردانه محدود است هدف تنها آسیب رساندن به حریف یا همان ناک اوت است.
اوج تلبور این سه مشخصه را می توان در فرهنگ والا سامورایی ها یا راهبان شائولین در هنگام مبارزه دید که آنها برای قواعد رزم اهمیت زیادی قائل بودند و تخطی ازآن را تنگ می دانستند اما در نقطه مقابل فرهنگ گلادیوتوری روم وجود دارد که از فنون رزمی تنها برای کشتن و لذت بردن دیگران استفاده می شد. امروزه نیز این رسم از رزم را میتوان در مسابقات کشتی کج ، یو اف سی و ام ام ای
) مشاهده کرد.MMA ( و (UFC)
به عبارت دیگر فلسفه وجودی آن دو را می تواند علت این بی اخلاقی و یا اخلاق مداری عنوان کرد.
4- فنون نمایشی
یک رزمی کار را می توان از جهت توانایی در اجرایی کاتا یا همان حرکات نمایشی تشخیص داد که سبک تمرینی اش چیست. در سبک های نظیر کونگ فو ، تکواندو ، جوجیتسو، کاراته، جودو و... بر هنر جویان واجب است که فرم های نمایشی را فرا بگیرند و حتی مسابقات جهانی کاتا برگزار می کنند اما در سبک های نظیر بوکس ، موتای ، کشتی وغیره... خبری از حرکات نمایشی نیست.
5- سن رزمی کار
درغالب هنرهای رزمی سن و سال نقشی دررها کردن یا ادامه دادن مهارت های رزمی ندارد و شخص مسن می تواند به کار خود بپردازد برخلاف ورزش های رزمی که افراد شاغل در آن یک رنج سنی خاص را تشکیل می دهند ودرنتیجه افول قدرت بدنی مساوی با کنارگذاشتن تمرین است.
بطور مثال قهرمان افسانه ایی جودو یاسوهیرو یاماشیتا طی سالیان متمادی قهرمان بلامنازع جهان بود از او رکورد 203 پیروزی بی درپی ثبت شده و اکنون درکمال صحت به تمرین جودو می پردازد اما محمدعلی کلی مرد پرآوازه جهان با آن همه عظمت اکنون تنها نامی بیش نیست، او از چهل سالگی مبتلا به پارکینسون شده بیماری که کلِی با دست و پنجه نرم می کند بی شک حاصل ضرباتی است که به سرش وارد شده. هرچند اگر او اکنون سلامت بدنی داشت نمی توانست بوکس کار کند.
نکته:
در این مطلب سعی شد تنها به بررسی تفاوت کلی هنررزمی با ورزش رزمی پرداخته شود و تعریضی بر شخصیت رزمی کارهای هردو سبک نمی باشد.
5 کتابی که هر رزمی کاری باید بخواند
شما در هر رشته ای که فعالیت کنید و هر تخصصی که داشته باشید، قطعا برای پیشرفت بیشتر بی نیاز به افزایش معلومات خود در حوزه تخصصتان نیستید. هنرهای رزمی هم از این قاعده مستثنی نیستند. یکی از معمول ترین راههای این افزایش معلومات هم مطالعه است. جدای از کتابهایی که اختصاصا برای سبک یا رشته شما وجود دارند، برخی از کتابها هم هستند که در قالب یک سبک یا رشته خاص رزمی نمی گنجند و مطالعه آنها برای همه رزمی کاران در هر سطحی که باشند و در هر سبک و رشته ای که فعالیت کنند می تواند سودمند باشد. با هم به مرور ۵ عنوان از بهترین این کتابها می پردازیم.
هدایت شده از آموزش هنر رزمی
۱٫ ذن در هنرهای رزمی
عنوان این کتاب شما را به اشتباه نیندازد، قرار نیست با کتابی در مورد فلسفه “ذن” با توضیحات کسل کننده درباره موضوعی که اصولا قابل توصیف نیست روبرو باشید. نویسنده کتاب “جو هیامز” روزنامه نگار و از محققین هنرهای رزمی است که سابقه تمرین با بسیاری از اساتید بزرگ هنرهای رزمی را دارد. او در این کتاب تجربیات خود و درسهایی که از هنرهای رزمی فرا گرفته است را بازگو می کند. تجربیات و خاطراتی ملموس و شنیدنی که می توانند مخاطب را با مفهوم واقعی و فلسفه هنرهای رزمی به خوبی آشنا کند. به نظرم این کتاب نه تنها برای رزمی کاران بلکه برای دیگرانی هم که دوست دارند با فلسفه هنرهای رزمی آشنا شوند کتاب بسیار خوبی است. این کتاب توسط آقای “روبن شاهوردیان” به فارسی ترجمه و توسط نشر “علم و حرکت” منتشر شده است.
۲٫ هنر جنگtheArtofWar_cover
اگر دید شما به رشته های رزمی صرفا ورزشی نباشد و بیشتر درگیر “هنرهای رزمی” باشید تا “ورزشهای رزمی”، آنوقت بدون تردید در طول فعالیت خود در هنرهای رزمی بارها و بارها نام این کتاب را خواهید شنید. “هنر جنگ” یک متن باستانی نوشته استراتژیست شهیر چینی “سان تزو”(سن سو) است که درآن به معرفی و آموزش استراتژی های نظامی پرداخته است. اگرچه بسیاری معتقدند استراتژی های معرفی شده در این کتاب حتی هنوز هم در جنگ های امروزی کاربرد دارد اما بیشتر شهرت این کتاب، اعتقاد به کاربرد این استراتژی ها در سایر عرصه ها از جمله در عرصه مدیریت، تجارت و دنیای کسب و کار است. به همین خاطر بیشتر مشتریان این کتاب مدیران، کارآفرینان و فعالین اقتصادی هستند.
مطمئن نیستم که ترجمه قابل اعتمادی از این کتاب به فارسی هست یا نه، اما اگر با زبان انگلیسی آشنا باشید نسخه هایی از این کتاب جهت استفاده شخصی به رایگان در دسترس عموم هست. برای مثال می توانید یک نسخه آن را از اینجا دانلود کنید.
۳٫ پنج حلقهtheFiveRings_cover
تقریبا هرآنچه درباره کتاب “هنر جنگ” گفته شد درباره این کتاب هم صدق می کند. کتاب “پنج حلقه” از دیگر کتابهای شناخته شده در زمینه استراتژی مبارزه است که توسط “میاموتو موساشی” شمشیرزن اسطوره ای ژاپن نوشته شده است. درواقع موساشی به عنوان یک سامورایی کارکشته حاصل تجربیات خود را درسالهای پیری برای شاگردش به رشته تحریر درمیاورد که حاصل آن همین کتاب “پنج حلقه” است. جالب است بدانید در بین پرفروش ترین کتابهای سایت “آمازون” در بخش هنرهای رزمی رتبه نخست در حال حاضر متعلق به کتاب “پنج حلقه” است. خوشبختانه بتازگی آقای مسعود حایری از نویسندگان خوب رزمی نسخه ای از این کتاب را به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب که به همراه فرازهایی از زندگی موساشی است را انتشارات شبقره منتشر کرده است.
هدایت شده از آموزش هنر رزمی
۴٫بوبیشی
این کتاب یک اثر قدیمی چینی است. گفته می شود متن کتاب “بوبیشی” که خیلی ها آن را کتاب مقدس کاراته لقب داده اند از دست نوشته های سری است که برای صدها سال توسط استادان هنرهای رزمی در چین و سپس در اوکیناوا از استاد به شاگرد منتقل می شده است. در این کتاب با مطالبی پیرامون فلسفه، تکنیک، استراتژی، نقاط حساس بدن، داروهای گیاهی و… برخورد می کنیم.
متن این کتاب نخستین بار توسط “پاتریک مک کارتی” که از محقیقن هنرهای رزمی است به انگلیسی ترجمه شده است. متاسفانه این کتاب در حال حاضر به زبان فارسی در دسترس نیست. اگر شرایطش فراهم شود خیلی دوست دارم که این کتاب را به فارسی ترجمه کنم.
هدایت شده از آموزش هنر رزمی
۵٫ پیدایش و تکامل هنرهای رزمی در جهانmaHistory_cover
این روزها فیلمهای مستند زیادی در مورد تاریخچه هنرهای رزمی ساخته شده که خیلی از آنها به فارسی هم دوبله شده اند. کتابهای زیادی هم در این زمینه تهیه شده که شما را با هنرهایی آشنا می کند که تا حالا اسمش هم به گوشتان نخورده بوده است. با این حال کتاب “پیدایش و تکامل هنرهای رزمی در جهان” هنوز هم از جهاتی یک استثنا است.
در اوایل دهه ۸۰ میلادی شبکه “بی بی سی” تصمیم به ساخت یک مستند تلویزیونی درباره هنرهای رزمی می گیرد. نویسندگان این کتاب مسئولیت اصلی تهیه این مستند را برعهده می گیرند. در آن زمان که نه از دوربینهای دیجیتال خبری بود و نه اطلاعات زیادی درباره هنرهای رزمی شرقی وجود داشت، سفر به آسیا و تهیه چنین مستندی طبیعتا کار ساده ای نبوده است. “مایکل کروچر” و “هواردرید” پس از ساخت این مستند بخش هایی از اطلاعات گردآوری شده که فرصت دیده شدن نیافته بودند را در قالب این کتاب به رشته تحریر درمی آورند. اگرچه تعداد کمی از هنرهای رزمی در این کتاب معرفی شده اند اما از آنجایی که زمان تهیه این کتاب در مقایسه با امروز هنرهای رزمی شکل سنتی خود را تا حدی حفظ کرده بودند، حال و هوای کتاب به واقعیت نزدیک تر است و به علاقمندان هنرهای رزمی حس خاصی را منتقل می کند.
این کتاب توسط خانم “ژیلا پویان” به فارسی ترجمه و توسط نشر “علم و ورزش” منتشر شده است. البته از آنجایی که سالها از زمان انتشار آن می گذرد احتمالا تنها نسخه های دست دوم آن در بازار وجود داشته باشد.
منبع:
نوشته شده در شخصی، معرفی کتاب، نقد و تحلیل با برچسب استراتژی، بوبیشی، ذن، سامورایی، سان تزو، مایکل کروچر، موساشی، هنر جنگ، هنرهای رزمی، هواردرید، پاتریک مک کارتی، پنج حلقه، کتاب، کتاب رزمی، کتاب پنج حلقه در توسط مازیار عبداللهی نیا.
کونگ فو شائولین
این رشته از 72 مهارت مختلف تشکیل یافته که با نام هایی چون دست آهنین- گردن اهنین و... نام گذاری شده اند.
قهرمانان این رشته راهبانی هستند که در معبد شائولین چین به تمرین میپردازند.
کسانی که در یک یا چند مهارت از این مهارت های 72 گانه مهارت پیدا کنند به قدرتی مافوق یک انسان دست می یابند!
برای مثال اساتیدی از این سبک به عرصه ی ظهور رسیده اند که میتوانند با استفاده از دست های خود ریگ ها را به شن تبدیل کنند – با ضربات دست قطعات بزرگ سنگ را خرد کنند و ...
برخی از این اساتید قادرند خود را به صورت دار زدن قرار دهند اما خفه نشوند ! یا در برابر ضربات تنه ی یک درخت بزرگ که به سینه ی آن ها وارد میشود مقاومت کنند!
هدایت شده از آموزش هنر رزمی
ترکاندن تودههای یخ، شکستن راکتهای بیسبال با میلههای آهنی روی بد، راه رفتن روی آتش یا غلطیدن روی خرده شیشهها...
در این زمیهها باید به راهبان شائولین، مبارزان کیوکوشین کای یا پنکک سیلات و اساتید کاراته اوکیناوا مراجعه کرد. آنها متدهای خود را برای ما توضیح میدهند.
ما همگی از موفقیتهای چشمگیر فیزیکی و ذهنی اساتید و کارشناسان هنرهای رزمی بهت زده هستیم آیا فقط جادو است یا کاملاً منطقی است؟ در هر حال خارقالعاده، شگفتانگیز، تأثیربرانگیز، باورنکردنی، معجزهآسا، بهتآور... میباشد. بله، همه این خصوصیات را دارد.
خرد کردن تودههای یخ با الوارها شکستن راکتهای بیسبال یا میلههای آهنی روی بدن یا سر، راه رفتن روی آتش یا غلطیدن روی خرده شیشهها، سوراخ کردن خود با سوزن یا بریدن بدن خود با سلاحها... بله میتواند افسانه و خارقالعاده باشد اما این مهارتها جادو نیستند بلکه در اثر تمرین بهدست میآیند.
این تسلط یافتن به مرور زمان، با قوی شدن مچ و در اثر کار زیاد بدنی حاصل میشود. تسلط پیدا کردن به بردباری، پشتکار و علاقه زیاد، نیاز دارد؛ سه خصوصیتی که با هم داشتن آنها در طول سالها آسان نیست. در واقع به یک کار طولانی و منظم ناز داریم تا بتوانیم شکستگیها را روی بدن تحمل کنیم یا آنها را اجراء کنیم. یاسوشیموجی سنسی، دان ۹ کاراته یوشی - ریو که از نزدیکی مکاتب مختلف هنرهای رزمی با یکدیگر سخن میگوید، عقیده دارد که شکستن چیزی روی بدن در واقع روشی است تا پیشرفتهای خودمان را ببینیم و نتیجه تمیرنات مقاومسازی بدن را نشان دهیم“.
این تمرینات مقاومت که از قرنها سنت بهجا ماندهاند اولین هدفشان بالا بردن تحمل درد است تا فرد در مبارزه قویتر باشد و هنگام تمرین، خود را بیشتر به واقعیت نزدیک سازد. تحمل درد یعنی اینکه فرد قادر باشد روی آتش راه برود. ضربههای سختی همچون ضربه راکت بیسبل را دریافت کند، تنفس خود را کنترل کند. به طوری که بتواند جلوی جریان خون را بگیرد و بر درد تسلط داشته باشد.
راهبان شائولین، جنگجویان خشن پنکاک سیلات، استادان کاراته مکاتب بوشی - ریو و کیوکوشین کای، راهبان شوگندو ژاپن با کارشناسان هنرهای اجدادی ویتنامی هرکدام متد خود را دارند و پذیرفتهاند که آنها را برای ما آشکار کنند...
● رازهای راهبان
راهبان شائولین از قدرتهای شگفتانگیزی برخوردار هستند. این قدرتها در اثر تمرین مداوم و بینقص بهدست آمدهاند. اساتید آنها از سن ۷ سالگی آنها را وادار به کار میکنند تا در ۲۰ سالگی به اوج توانائیهای خود برسند.
ایمان به چی (انرژی زندگی) به آنها امکان میدهد کارهای شجاعانه انجام دهند. جی که در دانتین (شکم) متمرکز است به اراده فرد کنترل میشود تا تحرک، مقاومت و قدرت را افزایش دهد. راهبان کم سن و سال از طریق فرم جی کونگ که ۸ کرم ابریشم نام دارد با این انرژی آشنا میشوند. این فرم به آنها امکان میدهد به کمک بینائی و تنفس، به جسم زندگی ببخشند.
سپس نوبت تمرینات خود ضربه زنی (بایدا) به کمک ابزارها میباشد. بدینترتیب آمادگی رزمیکار برای رویاروئی با ضربات دو برابر میشود.
و سرانجام، ”کونگ فو چالاکی“، تحرک در فضا و توانائی بر بدن در ارتفاع زیاد را بالا میبرد. ترکیب تمرینات نیروئی، ورزشی و انعطافپذیری به آنها اجازه میدهد هر روز پیروزیهایشان را تکرار کنند.
● ۸ روش برای ۱۰ برابر کردن انرژی کرمهای ابریشم (بادواتچین)، چی کونگ که ما را قادر میسازد ضربات سخت را تحمل کنیم و سلامت خود را حفظ نموده عمری طولانی داشته باشیم، از هشت مرحله تشکیل میشود کدخوانی.
۱) کمک گرفتن از آسمان:
انرژی یانگ را از آسمان جستجو میکنیم و آن را روی خط مرکزی بدن قرار میدهیم. سپس آن را در دانتین (شکم) متمرکز میکنیم. این تمرین برای شکستن اشیاء، بر روی سر مهم است.
۲) تیر و کمان عقاب را میزنند:
با کف دستها انرژی را در طول بازوها متمرکز میکنیم تا بازوها هم نرم و انعطافپذیر و هم سخت و سفت شوند.
۳) کمک گرفتن از آسمان و زمین:
کف دستها را بهطور متناوب به سمت بالا و پائین میگیریم تا انرژی بین و یانگ زمین و آسمان را جذب کنند، سپس این انرژی را در تمام بدن هدایت میکنیم و آن را در ”حوزه قرمزرنگ“ (دانتین) متمرکز میکنیم.
۴) نگاه کردن به عقب:
به کمک موجهای تمام بدن، دستها انرژی را به ناحیه حیاتی گردن و اطراف آن هدایت میکنند تا آنها را تقویت کنند.
۵) تکان دادن سر و جابجا کردن باسنها:
با امواج، بدن در تمام جهتها خم میشود و دستها انرژی را به سمت پهلوها و طول ساقها هدایت میکنند. این تمرینات برای شکستن اشیاء، روی ساقها و استخوان درشت نی مهم هستند.
۶) گرفتن کف پاها:
هدایت شده از آموزش هنر رزمی
1-منشع
پیدایش و
اصالت
طبق منبایی که اهل فن ارائه دادند ورزش های سنتی و اصیل آسیا مثل جوجیتسو وکونگ فو هنررزمی دانسته شده و سبک های رزمی دانسته شده و سبک های رزمی برخواسته از غرب مثل بوکس و ترکیبی نوظهور مثل کیک بوکسینگ ورزش رزمی عنوان گردیده است.
2- فلسفه وجودی
می توان فلسفه وجودی هنررزمی را به خوبی از این تعریف متوجه شد " به سبکی که هنرمندانه توانست مبارزه و قدرت را با فلسفه و تواضع بیامیزد تا به هنرجو اسلوب درست زندگی کردن را بیاموزد، هنررزمی گفته می شود در صورتی ( غالبا ) ورزش رزمی عاری از این منش پسندیدیده اجتماعی است.
[فرستاده شده از آموزش هنر رزمی ]
حرکت موجی و نرم شدن از بالا به پائین. در بالای سر نفس را میگیریم و آن را به سمت پائین هدایت میکنیم. همانند ”گرفتن کف پاها“ همه فرمها گرایش به داشتن مسیری از بالا به باسن و از بیرون به درون دارند تا تعادل برقرار شود.
۷) فشردن سمشتها با نگاهی غضبناک:
همانند تمرین کونگ فو، مشتها به جلو و در پهلوها قرار داند. ذهن و کفدست، انرژی را در بازوها هدایت میکنند.
۸) تکان دادن بدن:
بدن بر نوک پاها قرار دارد در حالی که ذهن بر نقطهای در مقابل متمرکز است. انرژی را به سمت مرکز هدایت میکنیم. سپس دستها به سمت پائین کمر میآیند تا کمر را ماساژ دهند.
● نقاط اصلی
انرژی همیشه به شکم برگردانده میشود. جائیکه نقطه ”اقیانوس نفس“ قرار دارد (کیهای)، موجها و نوسانات مفلهای ستون فقرات به انرژی امکان میدهند در داخل استخوانها نفوذ کند. و آنها را محکمتر نماید. با دو انجین اجازه میدهد انرژی ار همانند یک چیز ملموس، احساس کنیم و آن را به دلخواه خود هدایت نمائیم.
● رنج کشیدن برای قویتر شدن
پس از آنکه راهبها بر انرژی تسلط پیدا کردند، خودشان را با ضربه زدن به خود پرورش میدهند. ضربه زدن به خود یا بایداگونگ در کونگ فو شائولین و همه فرمهای دیگر کونگفو اجتنابناپذیر است. این عمل بدون کار درونی تقویت جسم بهوسله جی کونگ غیرممکن است زیرا میتواند آسیبهای جدی به سلامتی وارد سازد.
اصل اولیه خیلی ساده است: آدم به خودش ضربه میزند و بهتدریج که پیشرفت کرد محکمتر و یا ابزار سختتر ضربه میزند در معبد شائولین فرمهای بایداگونگ خیلی زیاد هستند زیرا راهبان بهتدریج تخصص خود را چه در سطح تکنیک و چه در مهارت انتخاب میکنند.
بدینترتیب برخی راهبها در بوکس آکروباتیک میمون و برخی دیگر در شکستن راحتتر هستند و برخی دیگر سالها تمرین میکنند تا بتوانند تمام بدن را روی یک انگشت دست نگه دارند. متداولترین شکلهای خود ضربهزنی در معبد از این قرار هستند:
ـ ضربه زدن به همه قمستهای بدن با کف دست
- با چکش آهنی (قسمت مشت) به خود ضربه زدن
- زدن خود با یک بانون، آجر، چوب خیزران یا حتی میلههای فلزی
- ضربه زدن روی سنگها یا روی درختان
- یک بار تمرینی با چوب فلز، پا، مشت و کف دست ضربه وارد کند.
- ضربه زدن روی سنگ یا صخهها
- فرو کردن دستها و انگشتان در ماسه یا در براده آهن. بعضی راهبها صبر میکنند تا دستانشان پیله بزند و پینها باز شوند، سپس اقدام به معالجات پزشکی مینند. این معالجات براساس نسخههای داخلی و خارجی طب چینی میابشد که بر مبنای گیاهان است.
پس از آنکه درمان شدند، دوباره تمرینات را از سر میگیرند تا زمانی که دستانشان باز هم دچار خونریزی شود...
در این تکنیکها رزمیکار همواره انرژی را که از دانتین تا اعضاء بدن با نوک اعضاء میرود، به نمایش میگذارد. این ایمان سرسختانه به جی تا حدی است که یک راهب ۱۹ ساله بتواند یک میله آهنی را روی سرش بشکند (آن میله آهنی که امسال در بررسی توسط کارشناسان فرانسوی دفاع شخصی بازرسی شد).
پس از ساعتها خود ضربهزنی، ماساژ دادن و نرم کردن بدن، مراقبتهای تمرینی بدن را تکمیل خواهند نمود. ولیکن ساعتها خود ضربهزنی بدون تمرین ورزشی روزانه جدی ناقص خواهد بود. باید بدون آمادهسازی حاصل نمیشود و به انجام آن اکتفاء کردن، بدون بهکارگیری دستورالعملهای یک استاد ممکن است زیانهای جبرانناپذیری را بهوجود آورد.
● راهبها و ضربات دونفره
ضربه دونفره مکمل خود ضربهزنی است این بار دو راهب به یکدیگر ضربه وارد میکنند و این کار راحتی نیست. زیار این بار هدف متحرک است و منفعل نیست اما میتوان این تمرین را همانند یک بازی اجراء کرد. در شائولین ناتو - توانائیهائی وجود دارند که دو نفره انجام میشوند آنها که ”آینهای“ یا ”دایرهای“ نامگذاری شدهاند، امکان زدن دو ضربه با یک سنگ را میدهند. در این تمرینات دو نفره راهبها نگاه خود را تمرین میدهند، بدن خود را قوی میکنند ضمن آنکه فرمهای بوکس را مرور میکنند و یاد میگیرند چگونه از عهده ضربات حریف برآیند. این تمرینات شامل همه چیز میشوند: بلوکهای قوی با بازوها و استخوانهای درشت تی، یا جاخالی دادنهای نرم و روان، جابجائیها، کار پوزیشن و کار انعطافپذیری ضربه دونفره همانند یک حرکت کدگذاری شده است.
اما به واقعیت مبارزه نزدیکتر است. روش آسانتر دیگر در تمرین دو نفره آن است که هر کس به نوبت یک ضربه به دیگری وارد کند، که گاهی تعداد این ضربهها به صدها بار میرسد بهعنوان مثال، لگد زدن به داخل شکم، روی رانها، شانهها، دندهها، کمر، غیره.
منبع : مجلهرزمآور
هدایت شده از نسیم ورزش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رزمی رو دوست دارم❤️
چون به من خواستن رو یاد میده👍
چون به من توانستن رو یاد میده👍
چون به من یاد میده که از موانع رد بشم💪
#معلول
با ما #ورزش کنید.💐🇮🇷💐
🛑👇🛑👇🛑👇🛑
@nasimevarzesh
هدایت شده از نسیم ورزش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از نسیم ورزش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر فنی و پیچیده👌👌
اینکارا دیگه فقط از دست رزمیکارا برمیاد.🥋
باید چند بار ببینی
#قفل_کردن
با ما #ورزش کنید.💐🇮🇷💐
🛑👇🛑👇🛑👇🛑
@nasimevarzesh