یکی از مهمترین سوالات و مسائل جامعه شناسی مسئله انسجام اجتماعی و وحدت است. اختلافات فرهنگی و تضادهای اجتماعی چگونه به یکپارچگی می انجامد؟ و یک جامعه را علی رغم تفاوت ها و تضادها شکل می دهد؟ خصوصا اگر این تضادها به جنبش های اعتراضی نیز منجر شده باشد.
هر پاسخی که جامعه شناسان با رویکردهای مختلفشان به این سوال بدهند قابل بررسی است اما ایرانیان نشان داده اند که موضوعات ملی، دینی و انسانی برایشان مهم و انسجام بخش است. واکنش مردم پس از زلزله، سیل و یا شهادت سردار پرافتخار ملی #حاج_قاسم_سلیمانی را دیده ایم. افتراقات و اختلاف نظرها همه رخت بر بسته و مردم را برای حمایت ملی بسیج می کند.
داستان شیراز و شهادت خونین زائران #شاهچراغ نیز از همین دست موضوعات وحدت بخشی است که دشمن با دو رویکرد در حال خنثی سازی جنبه وحدت آفرین آن است.
اولا با شعار #کارخودشونه به دنبال ایجاد نفرت از نظام اسلامی در خشم و وحدت برآمده از #جنایت_داعشی_ها و پشتیبانانشان است و ثانیا و سکوت خبری در راه کم فروغ کردن این عزای دینی و ملی است. از اینستاگرام که هشتک شهدای شیراز را متوقف میکند و یا اینترنشنال و بی بی سی و ... که انتظاری نیست اما بی شرفی آنجایی اوج میگیرد که صفحه اول روزنامه های امروز را ببینید. برخی حتی کوچکترین تیتر را هم برای #عزای_ملی_شهدای_شیراز در صفحه اول خود جای ندادند و برخی دیگر به ذکر جزئی و کوتاه و کوچک اکتفا کردند. این بی شرفان و خائنان هم دستان قاتلان و وحشیان جنایت شیرازند که بی شرمانه به کم فروغ کردن نور شهدای شیراز اقدام میکنند.
#شهدای_شیراز
#همدستان_جنایت
#وحدت_ملی
@Mdadseresht
@HOD8HOD
🔸بیانیه رسمی داعش و پذیرش انجام عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ شیراز که منجر به شهادت تعدادی از هموطنانمان شد.
@HOD8HOD
دوستان فاتح #اینستاگرام در جریان هستند که این سکو برای بار دهم نقاب از چهره دیکتاورمآبانهاش برداشت و محتوا و هشتگهای مرتبط با حمله تروریستی #شاهچراغ را سانسور، سرکوب و حذف کرد.
بیدار شویم
@HOD8HOD
💢 در بندِ #هشتگ
⭕️ هشتگ به عنوان یک نشانه برای برجسته کردن معانی خاص در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. هر ترکیبی از کاراکترها که با علامت # شروع شده باشد، یک هشتگ است و هر هشتگ، اگر توسط تعداد کافی از افراد ترویج شود، میتواند یک «trend» باشد و کاربران بیشتری را به بحثی که از آن هشتگ استفاده میکند، جذب کند.
⭕️حالا اگر هشتگی ساخته و بتواند ترند شود یعنی توانسته با افکار عمومی اصابت کرده و آنها را برای استفاده از خود، اقناع کند. هر چند این روزها رباتها و ابزارهای هوشمند نیز در این ترندسازیها نقش آفرینی میکنند، اما اینکه افکار عمومی در چه پروسهای پشت سر یک هشتگ قرار میگیرد موضوعی دارای اهمیت است.
⭕️همانگونه که حمایت خواسته یا ناخواسته از یک هشتگ چندی پیش منجر به صدور قطعنامه علیه کشور و تشدید تحریمها بر ایران شد، برخی دیگر از هشتگها نیز هوشمندانه و با سوءاستفاده از شرایط این روزها، منجر به #استحاله_ملی میشوند. کشوری که دچار استحاله ملی شود ممکن است زندگی نرمال پیدا کند اما فاقد هویت شده است.
@HOD8HOD
📚 نصبیهای نرمافزارهای ایرانی به ترتیب در بازار و مایکت در تاریخ ۳۱ شهریور: 👇👇
روبیکا: ۸ + ۱۳ = ۲۱ میلیون.
ایتا: ۹ + ۳ = ۱۲ م.
سروش: ۷ + ۳ = ۱۰ م.
بله: ۵ + ۲ = ۷ م.
آیگپ: ۵ + ۲ = ۷ م.
گپ: ۲ + ۰.۷ = ۲.۷ م.
جمع: ۳۶ + ۲۳.۷ = ۵۹.۷ میلیون.
📚 نصبیهای نرمافزارهای ایرانی به ترتیب در بازار و مایکت در تاریخ ۳ آبان (امروز): 👇👇
روبیکا: ۱۰ + ۱۷ = ۲۷ میلیون.
ایتا: ۱۰ + ۵ = ۱۵ م.
سروش: ۸ + ۴ = ۱۲ م.
بله: ۵ + ۲ = ۷ م.
آیگپ: ۵ + ۲ = ۷ م.
گپ: ۲ + ۰.۹ = ۲.۹ م.
جمع: ۴۰ + ۳۰.۹ = ۷۰.۹ میلیون.
🔹 نتایج خوب آماری:
۱- جمع نصبیهای پیامرسانهای ایرانی فقط از طریق بازار و مایکت به حدود ۷۱ میلیون رسیده است.
۲- شمار نصبیهای سه پیامرسان نخست (روبیکا، ایتا و سروش) به تنهایی به ۵۴ میلیون رسیده است.
۳- تنها در یک ماه، ۱۱ میلیون نصب به پیامرسانهای داخلی افزوده شده است. این در حالی است که آمارهای نصب از طریق سایتهای پیامرسانهای داخلی نیز جزء آمارهای بالا محاسبه نشده است مثلا کانال رسمی سروش میزان نصب واقعی آنرا ۲۷ میلیون نشان میدهد.
۴- با محاسبات انجام شده توسط نویسنده بر روی میزان جذب ایتا، میانگین جذب این پیامرسان، بیشینه ۲۵۰ هزار جذب در ماه بوده است. با توجه به جذب دستکم سه میلیون نفری ایتا در یک ماه اخیر (بنابر آمار بازار و مایکت)، چنین میتوان نتیجه گرفت که جذب این پیامرسان در یک ماه اخیر با رشد دستکم ۱۱۰۰ درصدی مواجه بوده است.
✍ مجتبی شیخی، دکترای علوم اقتصادی
📌تیم اندرسون، نویسنده و تحلیلگر مشهور استرالیایی:
✳️ در حالیکه #واشنگتن خشم اخلاقی را در میان لیبرالهای غربی بهخاطر داستان جعلی ضرب و شتم #مهسا_امینی به راه انداخته، از طرفی محاصرهی اقتصادی و نسلکشی همه ایرانیها را وحشیانه دنبال میکند و پیمانکاران تروریستی #داعش، دهها غیر نظامی را در شیراز سلاخی میکنند.
#شاهچراغ
@HOD8HOD
🔴 #روبیکا با رشد انفجاری از اینستاگرام پیشی گرفت / #ایتا پا به پا با واتساپ
🔘 گزارش تحلیلی فمپ از اعداد و ارقام Google Trends پس از حدود یک ماه اعمال فیلترینگ در کشور
اواخر شهریورماه، در پی اغتشاشات خیابانی، مسئولین کشور تصمیم به فیلتر دو برنامه اینستاگرام و واتساپ گرفتند.
حالا پس از گذشت بیش از یک ماه از این اتفاق، بررسی آمارهای گوگلِ خودشان واقعیتهای جالبی را نشان میدهد:
🔸 جستجو مردم حول روبیکا بیش از #سهبرابر و جستجو حول ایتا بیش از #دهبرابر شده.
🔹 از طرف دیگر ایتا به وضوح از سروش+ پیشی گرفته و شاید بتوان گفت برند پیامرسان ملی دیگر در دستان سروش+ نیست و مردم ایران ایتا را بیش از سروش+ جستجو میکنند.
🔸 همۀ اینها درحالیست که جستجو حول اینستاگرام و واتساپ به نصف حجم جستجوها پیش از فیلترینگ رسیده است و باعث عقب افتادن این دو برنامه از روبیکا و پا به پا شدن با ایتا شده است.
🔹 نکته جالب دیگر این است که اکنون حجم جستجوها حول روبیکا به حجم جستجوها حول واتساپ و اینستاگرامِ پیش از فیلترینگ رسیده است.
به نظر میرسد وضعیت پیش آمده در مقایسه با فیلترینگ تلگرام در سال ۹۷ به شدت متأثر از چند پارامتر جدید است:
🔸 اعمال فیلترینگ در این دوره جدیتر از دوره قبل بوده تا حدی که حتی به کمک VPNها امکان دسترسی به این دو بدافزار بهطور کامل برقرار نبود.
🔹 سرویسهای بومی علیرغم مواجه شدن با موج مهاجرت به سمت خود، اینبار مانند سال ۹۷ در عمل از کار نیفتادند و توانستند پایداری سرویسهای خود را حفظ کنند.
@HOD8HOD
🔴بازی جدید گوگل پلی شروع شد...
داره روبیکا رو از گوشی ها حذف میکنه
ایتا هم بعضی ها بهشون گوگل درباره ایتا هشدار داده
بعد از افزایش چند برابری اقبال کاربران ایرانی به ایتا و روبیکا، گوگل در حال حذف این نرم افزارهای موفق ایرانی است تا امکان رقابت رو اینگونه ناجوانمردانه مسدود کند.
@HOD8HOD
😧 تا نباشد چیزکی ، مردم نگویند چیزها...
⭕️ تا به حال از خود پرسیدهاید که چرا بی بیسی ، ایران اینترنشنال ، منو تو ، صدای آمریکا و بسیاری از شخصیت های وطن فروش داخلی و خارجی به طور وقیحانهای تلاش میکنند ماجرای فوت ها و خودکشیهای اخیر مانند فوت #مهسا_امینی ، #نیکا_شاکرمی #سارینا_اسماعیل_زاده و.. را به قتل تبدیل کنند؟
🔴 ما در تکنیکهای اقناع مخاطب ، تکنیکِ بسیار کارسازی به نام تکرار داریم که طی آن فرد یا رسانه میکوشد تا با تکرار برند یا شعار یا هدف خود ، مخاطب را به سمت تبعیت از مقصود خود سوق دهد تا منافعش تامین گردد. شاید بهترین نمونهی بهره برداری از تکنیک تکرار در تبلیغ معروف مدرسان شریف قابل لمس باشد:
👈 چی؟ مدرسان شریف
👈 کی؟ مدرسان شریف
👈 کجا؟ مدرسان شریف
⭕️ در واقع اصل ساخت تبلیغات نیز بر محور بهره بردن از تکنیک تکرار است. زیرا تنها دلیل اینکه صاحب یک محصول میلیونها تومان پول خرج کند تا در طول یک روز چندین بار تبلیغش در مقابل چشمان شما قرار گیرد این است که میخواهد با تکرار نام برند خود ، ذهن شما را فتح کرده و برند خود را در ذهنتان حک نماید تا شما هنگام خرید محصول ، او را انتخاب کنید!
🔴 با این توضیحات باید گفت که شبکههای خبری خارج نشین و شایعه پراکنان در فضای مجازی با بهره گیری از این تکنیک و با تکرار واژهی قتل ، قصد دارند نظام جمهوری اسلامی و نیروهای امنیتی کشور را با جنایتکار بودن گره بزنند تا افراد با کناره گیری از بدنهی نظام دست از حمایت کردن نظام بردارند!!!
⭕️ هر چند به این روایت های فاسد و دروغ ، جواب های مستدلی هم داده می شود تا توهم قتل از میان برود اما برخی مخاطبان هنگامی که با انبوهی از این شایعات و روایت های پر تکرارِ قتل در فضای مجازی و فضای حقیقی روبرو میشود بنا بر ضرب المثل : «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها» ، شاید به شک بیوفتند و پیش خود بگویند نکند واقعا این افراد توسط نیروهای امنیتی کشته شده اند؟
⚠️ این نقطه ، ابتدای فتح شدن ذهن توسط روایت های دروغین دشمنان به وسیلهی تکنیک تکرار ، و تن دادن به هدف دشمن و زاویه گرفتن مخاطب از نظام کشورش است!
🔴 باید بدانیم که این ضرب المثل غلط ، که رواج بسیاری نیز بین مردم دارد ، توسط لسان قرآن کریم بشدت مورد مَذمّت قرار گرفته و در داستان اِفک و بهتان بزرگ [سوره نور آیات ۱۱ تا ۱۹] شاهد آن هستیم که با اینکه مردم چیزهای زیادی دربارهی همسر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل میکردند ، اما اصلِ این ماجرا کذب و حاصل دروغ پردازی منافقینی بود که با تکرار دروغهای خود قصد داشتند رنگ حقیقت به آن بپوشانند!
👈 آری... دشمنان اسلام به خوبی از تکنیک تکرار برای تبدیل دورغهایشان به حقیقت استفاده میکنند!!!
@HOD8HOD
🔴اجاره کردن #شبکههای_اجتماعی چهرههای معروف در اغتشاشات اخیر
🔹یکی از معروفترین شگردهای این جنگ شناختی، «اجاره انسان رسانه ها» نام دارد.
🔹در این روش، دشمن برخی از حسابهای کاربری معروف در #اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی آمریکایی مربوط به چهرههای معروف (سلبریتیها) که دارای دنبال کنندگان میلیونی هستند را برای مدتی اجاره میکند و با انتشار اطلاعات جعلی یا جهت دار، از هویت آن چهرهها برای باورپذیری مخاطب سوء استفاده میکند.
🔹بر اساس اطلاعات موثق در اغتشاشات ایران برخی از انسان رسانه های مقیم آلمان و امارات حسابهای کاربری خود را به طور کامل به عوامل شناخته شده ی سرویس اطلاعاتی آمریکا اجاره دادند!
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیک نیوز و راههای مقابله با آن؛ مطالعات نشان میدهد که ۷۵ درصد مردم اخبار جعلی را باور میکنند!
⭕️ فیک نیوز یا خبر جعلی که به صورت سازمانی و حرفهای اغلب در بستر رسانههای اجتماعی و شبکههای ماهوارهای، جهت فریب کاربران و انحراف جامعه ساخته و پرداخته میشود، به یکی از تهدیدات مهم رسانهای در جوامع امروز تبدیل شده است!
◾️در صورت داشتن سواد رسانهای و شناخت کافی از رسانهها می توان در دام این خبرها و موضوعات جعلی نیفتاد!
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢از چی می ترسی؟❗️
⭕️ فیلم کوتاهی که توسط معارضین سوری در سال ۲۰۱۲ برای دعوت عمومی به مبارزه منتشر شد،
⭕️قبل از آنکه داعش در سوریه اعلام موجودیت کند، معترضین و مبارزین ضد دولتی به کمک دولت های خارجی درحال سرنگونی دموکراتیک نظام سوریه بودند تا اینکه برنامه اصلی همه چیز را دور زد، ظهور داعش در آخرالزمان ۲۰۱۲...
•┈┈┈••✾••┈┈┈•
#رسانه
#جنگ_روایت
#جنگ_شناختی
#فضای_مجازی
#سلبریتی
#سواد_رسانه
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سلبریتیها و اینفلوئنسرهایی که صفحات مجازی خود را به گروههای خاص اجازه میدهند!
@HOD8HOD
📍برای شرافت علی علیزاده
این نخستین بار است که درباره #علی_علیزاده مینویسم. شخصیتی که بارها مورد سوال بود. برخی در امتداد پروژه نفوذ او را تحلیل می کردند. طبعا برخی از مواضع او در این سالها قابل نقد است. اما من معتقد بوده و هستم که افراد را باید در بزنگاه و لحظه های حساس شناخت. مواضع افراد مدعی در میانه بحران اهمیت دارد. همیشه معتقد بودم باید منتظر ماند در یک بزنگاه پرابهام و خطیر حقانیت و نیت #علی_علیزاده را سنجید. در این چهل و سه روز تحلیل ها و تلاش شبانه روزی علی علیزاده ساکن لندن در رسانه شخصی اش "جدال" به تنهایی کارکرد چند شبکه صدا و سیما را داشت. تاکید می کنم نباید در سیاست به افراد مطلق نگاه کرد، شاید همین فردا به برخی از مواضع او یا هر فعال دیگری انتقاد داشته باشیم اما آنچه حائز اهمیت است: نقش و موضع فرد در لحظه سخت است.
علی علیزاده و بسیاری از ایرانیان مقیم خارج ایران با تجربه زندگی در غرب و نگاه از بیرون به داخل، سعی کردند ایرانیان داخل کشور را از خطر آگاه سازند. افراد زیادی ساکن در هند، ژاپن، آلمان، آمریکا و سوئد به ویژه دانشجویان تلاش داشتند تا اصل ماجرا را از بُعد خارجی تبیین کنند (به صفحاتشان در اینستاگرام و یوتیوب مراجعه کنید). ایرانیان داخل کشور مسائل خود را از بُعد داخلی مورد توجه قرار می دهند که صد البته درست است اما یک زوایه دیگر نیز نسبت به ایران وجود دارد و آن نگاه از بیرون به ایران است. این نکته قابل تحقیق است که چرا ایرانیان وقتی از کشور خارج می شوند و یک "تجربه زیست" خارج از کشور پیدا می کنند نگاهشان اینگونه تغییر می یابد.
.
.
دنبال مقدس سازی نیستم
فقط خواستم از #علی_علیزاده و شرافتی که بخرج داد تشکر کنم.
میتوانست ساکت باشد
میتوانست تماشاچی باشد که چه خوابی برای ایران دیده اند
میتوانست ژست روشنفکری بگیرد
میتوانست دروغ بگوید
میتوانست هر دورغی را پخش کند/علیرضا زادبر
@HOD8HOD
🚨 سقوط آزاد اینستاگرام
⭕️ حجم ترافیک و پهنای باند مصرفی اینستاگرام در روزهای اخیر، یک سقوط آزاد قابل توجه داشته که در نوع خود جالب است.
⭕️ براساس گزارش آماری مجموعه لایف وب،
تعداد پستهای اینستاگرامی، 69 درصد، تعداد کاربران فعال، 64 درصد، تعداد لایک، 68 درصد و تعداد کامنت ها، 78 درصد سقوط داشته است❗️
◀️ چنین چیزی یعنی شلیک مستقیم به مغز و قلب یک شبکه اجتماعی!
@HOD8HOD
واکنشهای جالب و متفاوت تعدادی از چهرههای سیاسی و رسانهای آمریکا و اروپا درباره حوادث اخیر کشور
@HOD8HOD
♦️ اعتیاد به گوشی بخش هایی از مغز را کوچک میکند
🔹مطالعات جدید نشان می دهند اعتیاد به تلفن همراه همانند اعتیاد به مواد مخدر، اندازه و شکل مغز را تغییر می دهد.
🔹محققان پس از بررسی تصاویر MRI افراد معتاد به تلفن همراه دریافتند ماده خاکستری در قسمت های مهمی از مغز که مسئول کنترل احساسات، تشخیص اشیاء و پردازش حافظه هستند، از بین رفته است.
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقش زنان در حوادث ایران به روایت اندیشکدهها و سازمانهای تروریستی آمریکایی و بینالمللی
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #اثر_پنگوئن !
🔹این زمانی است که گروهی جرأت انجام کاری را ندارند، اما به محض اینکه یکی شروع میکند، بقیه بلافاصله به دنبال او میشتابند.
🔷 در شبکه های اجتماعی این موضوع در حوزه های جنبش های اجتماعی دیده می شود...مثبت یا منفی...
@HOD8HOD
🖋 شعر عرفانپور در سوگ آرمان
با شمایم هان!
شروران شب آشوب اکباتان!
اگر روزی شما
فریاد دستان غریقی
یا در آوار زمینلرزه، صدایی نیمجان بودید
اگر جسم نزار از تصادفماندهای در پرتگاهی
یا غریب بیپناهی زیر تیغ رهزنان بودید
نمیآمد شما را یاری از خیل تماشاگر
از آن خیل همیشه دوربین در دست
ولی باری اگر از حالتان این مرد
-این مرد رشید بیست و یک ساله- خبر میشد
شتابان میرسید و پایتاسر، دست یاری بود
برای التیام داغتان ابری بهاری بود
ولی آنک شما ای ناجوانمردان
جوانمردی چنین آیینهجان را
آرمان پاک انسان را
به کنج مسلخ آوردید
به جرم عشق و ایمان
دورهاش کردید
شمایان چندکفتار مسلح تا بن دندان
شما ای بارها وحشیتر از حیوان
نه ایران و نه اکباتان
کمی پایینتر آنسوتر
به باغ وحش برگردید
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴بیانیه نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران/ نقش شبکههای اجتماعی در اغتشاشات:
توئیتر
🔹ساخت ۵۰ هزار اکانت جعلی در بازه زمانی ۲۰ شهریور۱۴۰۱ تا ۲۰ مهر۱۴۰۱ ؛ بطور میانگین پیش از آن حدود ۴ هزار اکانت فارسی در توئیتر ساخته اند/ افزایش ۱۰ برابری گسترش انتشار پیام..
اینستاگرام
🔹دستکاری عمدی الگوریتمهای هوش مصنوعی سبب انتشاراخبار جعلی، موارد نفرت افکنی و اقدامات خشونتآمیز؛ جنگ شناختی جدی در اینستاگرام/ استفاده از اقدام اجاره انسان رسانه ها..
@HOD8HOD
🔴 خبرگزاری فرانسه هم بخش فارسیاش را برای دمیدن تو تنور خاموش اغتشاشات آتش کرده است!
🔸خبرگزاری فرانسه(rfi)
🔸خبرگزاری آلمان (دویچه وله)
🔸خبرگزاری سلطنتی بریتانیا (bbc)
🔸خبرگزاری سعودی (اینترنشنال)
🔸خبرگزاری های امریکا(voa,farda)
✍🏻 همه این خبرگزاریها بخش فارسی راه انداختند! استعمار امروز، استعمار تصویری و شناختی است!