دیروز داستانی خواندم که زنی عاشق مردی شده بود. تا اینجا همه چیز خوب است اما این مرد بسیار زشت بود و بوی پِهِن میداد. باز هم زیاد بد نیست! اما کمی تندخو هم بود و زنش را با شلاق میزد. خب داستان برای خیلی وقت پیش بود و شاید جای تعجبی نداشته باشد اما زن همچنان عاشق مرد بود و البته عاشق شلاق خوردن! کیف میکرد که مرد به جانش بیفتد! بوی گندش و آن چهرهی کریهش و آن موهای زمختش، حالش را خوب میکرد. یک روز مرد به بهانهی کار رفت که رفت! زن جای شلاقها را میبوسید و دلتنگش بود. راه افتاد دنبالش و آخر هم پیدایش کرد! البته کنار زن دیگری که او هم همه جای بدنش، رد شلاق بود. مرد انکارش کرد و او را دیگر نخواست. زن حسادت کرد به ردِ شلاقها روی بدن آن زن دیگر و از مرد متنفر شد و گذاشت و رفت. در راه مرد خَرسوار دیگری دید که او هم شلاق به دست بود و بوی پِهِن میداد. با او راه افتاد و او هم رفت که رفت!
از دیروز ذهنم درگیر است که به قول استادم چه زنان خواریخواهی! مگر میشود؟
امروز که یکی پیام داده که " تو درس میخونی بچههات کجان؟"، فهمیدم این داستان هنوز تمام نشده است. فقط به جای آن شخصیت مرد، بیشمار زن داریم که شلاقهایشان را برای همجنسهایشان بالا آوردهاند.
" چرا دیگه بچه نمیآری؟ این کارا واجبه یا فرمان رهبرت؟"
" چرا اینقدر چاق شدی؟ بچهداری بهت ساختهها! "
" میری باشگاه بچهها پس چی؟"
" اول بده بچهت بخوره! "
" حالا با این بچهها واجبه کار و درس؟"
" تو که بچهداری نکردی! همش بچهها پیش مامانت بودن!"
ما هر روز داریم شلاق میخوریم و راستش را بخواهید مثل آن زن دوستش داریم انگار! به آن وابسته شدهایم! یک عده عادت کردهاند به زدن و ما عادت کردهایم به نوازش زخمهایمان! چرا هیچوقت توی تخم چشمهایشان نگاه نمیکنیم؟ چرا هیچوقت زور نمیزنیم که شلاقها را بگیریم از دستشان؟ چرا وقتی که بچههامان بزرگتر میشوند خودمان جای آن زنهای قبلی را میگیریم و شلاق به دست میشویم؟ یادمان میرود؟ یا میخواهیم انتقام آن ضربهها که فرود آمد روی روحمان را بگیریم؟
تا کی قرار است بچرخیم و نقشهای تکراری را توی داستانهای تکراری بازی کنیم؟
کاش یک نفر پیدا بشود و برای همیشه شلاقها را بسوزاند!
#زنانعلیهزنان🤦♀️
__________________
انگشت اشارهام اول به خودم است و بس!
۱۱ تیر ۱۴۰۲
راستش چند شب پیش خودم را دیدم روی بلندترین سرسرهی پارک. یک پارک خیلی شلوغ. صدای لرزان مادرم میآمد که چرا آنجا رفتم. چرا به همین سرسرههای کوچکتر راضی نشدم؟! بین بچههای چندبرابر بزرگتر از خودم گیر کرده بودم اما مامان را صدا نکردم. قلبم را که میخواست از سینهام بیرون بپرد، دو دستی چسبیدم. آن بالا همه جای شهر را میتوانستی ببینی. مامان داد میزد که نردهها را محکم بگیرم. بالاخره نوبتم شد و سُر خوردم. پشتم پسر تپلی بود. سرم رفت توی آن شکم نرمش. مثل آدامسی شدم که بچسبد به عروسکی بزرگ. به زمین که رسیدم، دستهایی بغلم کرد. نگذاشت روی زمین بیفتم. مامان بود. رنگ صورتش مثل بستنی عروسکی شده بود. من بستنی عروسکی خیلی دوست دارم آقا! دستهایم را گرفت. دستهایم سرد بود اما دستهای مامان مثل همیشه گرمش میکرد. نگفت که چرا رفتم. فقط گفت مواظب خودم باشم.
آخر شب وقتی که توی رختخوابم خودم را به خواب زدم، حرفهای مامان را شنیدم. داشت با بابا پچ پچ میکرد اما گوشهای من مثل خودش تیز است.
میگفت " امروز خودمو دیدم اون بالا! چرا باید هادی شبیه من باشه؟ "
مامان چرا ناراحت است که شبیهش باشم؟ میدانی چرا آقا؟
راستی! مامان میگوید امشب تولدتان هست! گفتم تولد من؟ گفت نه! تولد آقایِ امام هادی است! تولدتان مبارک! مامان خیلی شما را دوست دارد! آن شب به بابا میگفت " البته اون هادیه! شایدم مثل من نشه! "
من هم هادیام! مثل شما؟
#آقایِامامهادی
#هادیما
#هادیشدهایکهرهگمنشود
۱۲ تیر ۱۴۰۲
زلیخا از درد زایمان نمیترسید. از اجنه و اشباح نمیترسید. از جن و آل که با جگر زن زائو تغذیه میکرد نمیترسید. از پنجهی خونین مرگ و چنگال بیرحم اجل نمیترسید. ترس بزرگتری داشت. ترس سهمگینتر و کشندهتر از همه ترسها! میترسید که باز بهجای پسر، دختر بیاورد و بار دیگر نزد سر و همسر ننگین و شرمنده شود. پساز چهارده سال ازدواج و هفت دختر پیدرپی، اکنون نوبت به فرزند هشتم رسیده بود.
بارها مهمانان و رهگذران از صفدر شمار فرزندانش را پرسیده بودند و او، شرمنده و سر به زیر، پاسخ داده بود: "بچه ندارم. چند کنیز دارم."
زلیخا بیآنکه گناهی کرده باشد گناهکار بود. بیآنکه محاکمه ای صورت گیرد محکوم بود. صفدر شریک جرمش بود، ولی او پدر بود. مرد بود. گناهش بخشودنی بود. دوش ناتوان زلیخا برای بار گناه مناسبتر و سزاوارتر بود. او زن بود. مادر بود. گناهش غیر قابل بخشایش بود. طعنهها و طنزها، ملامتها و شماتتها همه رو به سوی او داشتند.
#بخارایمنایلمن
#محمدبهمنبیگی
#زن
#دختر
#مادر
۱۹ تیر ۱۴۰۲
هدایت شده از نهجالبلاغهخوانی
بسمالله...
این کانال را زدهام فقط برای اینکه خودم را مجبور کنم روزی یک صفحه نهجالبلاغه بخوانم.
اگر شما هم توفیقی اجباری میخواهید، بفرمایید🌱
این کانال صرفا جهت یادآوری و گذاشتن عکس صفحهها است.
👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/nahjnor
۲۲ تیر ۱۴۰۲
درد از تیرهی پشتم آمد تو. شاید هم توی تکتک سلولهایم بود اما جرئت شاخ و شانه کشیدن نداشت. یکجا خواندم که درد از روشنایی میگریزد و مثل خفاشها عاشق تاریکی است. درونم غار شده حتما. غاری برای خفاشهای درد. یک غار سنگی که حتی نمیتوانم تکانش بدهم. تاریکی، رو داده است به درد. حالا درد شده است شعبان بیمخ و دارد شهرم را به آتش میکشد. چه شد که دوباره رفتم توی تاریکی؟ و نشستم زیر سایه؟
نور کمرنگی میزند توی صورتم. از جای خالی نهجالبلاغهام لابهلای کتابها. هر کار میکنم دستم به نور نمیرسد. یک چیزی گفتم درگوشی با صاحبش. یا خوشش نیامده یا خیلی خوشش آمده. دیروز دوباره در گوشش گفتم آقا میخواهی ببینی چند مرده حلاجم؟ آخر من اصلا مَرد نیستم! زنم. نه از آن زنهای بیوفا و ضعیف. یعنی سعی میکنم و جان میکنم که از آنها نباشم. اینکه میگویم زنم یعنی زنم! معنی دیگری ندارد. و البته مادرم. مادری که با رعشهی دیروز بچهاش، قلبش افتاد توی کوره.
زنم و زنها احوال ثابتی ندارند. چون جانشان به جان کلی آدم بستگی دارد. هروقت همهی دنیا خوب بودند ما هم خوبیم! حتی بچههای آنها که تفنگ را بگذارند روی شقیقهمان باید خوب باشند.
القصه که درد از تیرهی پشتم انگار رفته توی بدن پسرکم.
و من باز هم درد دارم.
چون زنم.
چون مادرم.
و البته اینها معنی دیگری ندارد.
#پریشاننویسی
۲۴ تیر ۱۴۰۲
قطرهی عرق میریزد تو چشمم. داغ است. زبان میکشم روی لبهایم که مثل لاستیک هیجدهچرخ شده است. صداها مثل مگس میچرخد و میچرخد. خوابم یا بیدار؟ درد دوباره بزرگ شده است توی تنم. باد میشود و هوهو میکند. همهی چیزهای خوب را دارد با خودش میبرد. مرا میگذارد توی سیاهی. توی تاریکی. دستهایم را تکان میدهم. باید شنا کنم. نباید غرق شوم. مرد درون مستند میگفت نباید روی جریان شکافنده باشیم وگرنه هر کار بکنی آب، تو را میبرد. باید از جریان شکافنده بگذرم. باید موازی با ساحل بروم. نمیتوانم. آب دارد مبارزه را میبرد. فرو میروم تویش. پایین و پایینتر. رسیدهایم به تاریکی محض. کاش آن مستند را نمیدیدم. کاش نمیدانستم. کی بود که میگفت " دانستن درد دارد؟". دوباره درد هوهو میکند. حالا توی شکمم. توی رودهی بزرگ است. پاهایم را میدهم توی شکمم و دستهایم را میپیچم دورشان. مثل آن بچه توی بیمارستان. چرا چهرهی پدرش یادم نمیرود؟ آن دهان نیمهباز و چشمهای قفل شدهاش روی کاشی سفید اورژانس. آن آثارِ نارنجیرنگِ استفراغ روی پیراهن زنش. پیراهنی که داشت روی شکم بزرگش جر میخورد. توی پارک بیمارستان هم ریخته بود. هادی میگفت " اینا چیه؟" . چی گفتم؟ یادم نیست. دستش را کشیدم و رفتیم. نگران بودم. کلمهی " بستری" میخ شده بود و کوبیده میشد توی مغزم. بعد از تاریکی محض چیست؟ مامان میگوید من چشمهایم را پای خیاطی و گلدوزی دادم و تو پای کتاب! نکن! نمیارزد. واقعا نمیارزد؟ نکند سن مامان که برسم همین را بگویم؟ استادم میگفت صادق هدایت خوب رها کرد دنیا را اما مرحلهی بعد را لنگید. مرحلهی بعد چه بود؟ آها! اینکه خودمان را چسب بزنیم به او. وقتی از تعلقات کَنده شدیم، وقت چسبیدن به یک چیز بهتر است. تعلق چیست اصلا؟ خاک بر سرم! همین چند ماه پیش کتابش را خوانده بودم. چرا کتابها یادم نمیمانند؟ اما چسب را یادم هست! هدایت ۵ بار خودکشی کرد تا آخرین بار بالاخره شد! همینگوی چرا یک گلوله چپاند توی مغزش؟ توی مغزش بود؟ دانستن درد دارد. باید بچسبم. باید از این تاریکی که دارد مرا میبلعد، فرار کنم. کی بود که میگفت " به خدا سوءظن نداشته باش"؟ نباید مرحلهی دومم بلنگد. همینگوی و هدایت را دوست دارم. آخرشان را نه!
بعد از تاریکی محض چیست؟
#پریشاننویسیهایدورانمریضی
۲۶ تیر ۱۴۰۲
هدایت شده از نهجالبلاغهخوانی
حکمت را هر کجا که باشد فراگیر، گاهی حکمت در سینهی منافق است و بیتابی کند تا بیرون آمده و با همدمانش در سینهی مومن قرار گیرد.
#هفتم
۲۹ تیر ۱۴۰۲
چند روز پیش که مقتل میخواندی یادت هست؟ به آنجا رسیدی که بعضی یاران امام در شک و تردید بودند که بمانند یا بروند؟ کتاب را بستی. زل زدی به دیوار رو به رویت. بچهها خواب بودند. زیر لب گفتی " اگه من بودم چیکار میکردم؟". چند روز بود که این سوال مثل چسب زخمی که روی صورت هادی است، چسبید به تو. رهایت نمیکرد. دیشب هم در اوج روضه، خیره شده بودی به ردِ چسب روی صورت هادی و ذهن خودت.
امروز اما ردش کمرنگتر شده نه؟
تو به جوابت رسیدی!
تو میرفتی و خودت را توی لانهی موش پنهان میکردی. اگر خدا خیلی به تو لطف میکرد، لحظهای جوگیر میشدی و سوار مرکبت میشدی و میرفتی سمت کربلا. اما دیر میرسیدی! به پیکرهای بیسر میرسیدی! بعد آنجا بیچاره میشدی نه؟ آنقدر خودت را میزدی که بمیری؟ نه گمان نکنم!
اگر خدا نگاهی به تو نمیانداخت چی؟خبر شهادت امام و اسارت خانوادهاش که به گوشت میرسید، ناراحت شاید میشدی اما میگفتی " خب چه کاری از من بر میآد؟ "
جملهای که کل این یک سال و در میان همهی آن ظلمها و اهانتها بارها به خودت گفتی! فکر میکنی عاشورا فقط ده محرم سال ۶۱ بود؟ تو در این مدت هر روز عاشورا دیدی و سکوت کردی!
بله! خودِ تو!
گفتند چادرت را دربیاور! این چادر نماد ظلم است! یک وقت سرت را به باد میدهد. نترسیدی! اما به آن فکر کردی و البته باز هم سکوت!
میخواهی همه را یکی یکی برایت بگویم تا یادت بیاید؟ یا کافی است؟
این چسبها خوب است اما تلاش نکن که ردهایشان را پاک کنی!
آن چیزها را پاک کن که تو را به روز عاشورای سال ۶۱ نمیرساند!
سال بعد به روز عاشورا برس!
سال بعد از یاران امام باش لطفا!
البته اگر زنده باشی...
#عاشورا
۳۰ تیر ۱۴۰۲
زنهای قصه دورم را گرفتهاند. جوری که انگار نه انگار که آنها صاحب عزایند نه من! نگاه میکنم به تک تک آن پرچمهای مشکی با خط سبز.
" یا رقیه"
" یا امالبنین"
" یا رباب"
" یا اموهب"
" یا ام کلثوم"
" یا سکینه"
یک زن هم آن وسط است. پرچمش از همهشان قد بلندتر است. از سقف تا روی زمین. سبز است با خطهای مشکی.
" یا زینب"
درست رو به رویم ایستاده است. نمیتوانم سرم را بالا بگیرم. مداح میخواند " سرت روی نیزهها.....". خمیدهتر میشوم. پرچم سبز هم. هادی میگوید " پرچم بزرگا کِی میآن؟" منم منتظرشان هستم. مداح میخواند " شدی پاره پاره دوباره دوباره دوباره..." پرچم سبز انگار دارد میافتد. خطِ سبزِ مابقی پرچمها هم دارد محو میشود. هادی چادرم را میکشد " مامان! اومدن!". دهانش را تا آنجا که جا دارد باز میکند " پرچم بزرگااااا" . یک پرچم قرمز که با خط مشکی نوشته است " یا حسین" و یک پرچم مشکی با خطهای زرد. میدانم رویش چه نوشته است.
" یا عباس"
خادمها دو پرچم را میرقصانند. دلم قرص میشود. دل هادی هم. پرچم سبزرنگ دوباره قدش بلند و خطِ روی مابقی پرچمها هم پررنگتر میشود. سرم را بالا میگیرم. نگاه میکنم به تصویر رو به رویم. ذوالجناح است. سفید و درخشان. هنوز جاییاش خونی نیست. گوشهایم را میگیرم. مداح اشتباه میگوید. هنوز پنجم محرم است. خیالم راحت میشود.
هنوز آن اتفاق نیفتاده است.
زنهای قصه دورم را گرفتهاند.
زنی بلندتر آن وسط ایستاده است.
درست رو به رویم.
خیره شده به رقص دو پرچم سرخ و مشکی و لبخند میزند.
هنوز پنجم محرم است!
#زنهای_قصه
۱ مرداد ۱۴۰۲
۶ مرداد ۱۴۰۲
۸ مرداد ۱۴۰۲