فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیایش شبانه با حضـــــرت عشق ❤️❤️
خدای مهربانم♥️
هر کس تو را فراموش کرده
به یادش باش♥️
اگر تنهاست ؛ کنارش باش
اگر بی پناه است ؛ پناهش باش
اگر گره ای دارد ؛ گره گشایش باش
و اگر غـَم دارد ؛ غَمخـوارش باش🙏
خدایا 🙏
دل دوستانم را به نور ایمانت روشن بفرما✨🙏
آمیــن یا رَبَّ 🙏
هر شب ✨
پیش از خواب
به خود یادآور شو
که قدرتی شگرف و عظیم
برای تکیه کردن وجود دارد
که دلت را محکم نگاه میدارد
و آن خداست♥️
شبتون به نور خدا روشن ✨❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوشنبه
سلامی گرم 🙋♂
صبح زمستانی تون بخیر 🌷
گل هایی باعطر های زیبا💐
و به لطافت لبخند خدا
برایتان چیدهام
تـا روزتـان بخیر☀️
دلتان شاد و زندگیتان
هرلحظه زیباتر شود
💐دوشنبه تون گلبـــارون🌷
✴️راهکار قانونی برخورد با امتناع کنندگان از پرداخت شارژ ساختمان
☣طبق #ماده_۱۰_قانون_تملک_آپارتمان_ها ، در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق ثبت اظهارنامه در دفاتر خدمات قضایی، به وی ابلاغ می کند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، وی سهم بدهی اش را پرداخت نکند
مدیر ساختمان می تواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری کند.
🔸 لازم به گوشزد می باشد که منظور، فقط خدمات مشترک است، بنابراین اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ باشد، مدیر نمی تواند آن را قطع کند.
@hoghoghdaan
✴️ میزان وام ازدواج و فرزندآوری سال ۱۴۰۳
🔸 تسهیلات قرض الحسنه ازدواج سال ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه امروز مجلس:
▪️برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آن ها بعد از ۱۴۰۱/۱/۱بوده است مبلغ سه میلیارد (۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و با دورهی بازپرداخت ۱۰ ساله
▪️برای زوج های زیر بیست و پنج سال و زوج های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال
🔸تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۲ به بعد به دنیا آمدهاند:
به ازای فرزند اول ۴۰۰ میلیون ریال
به ازای فرزند دوم ۸۰۰ میلیون ریال
به ازای فرزند سوم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال
به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال
به ازای فرزند پنجم و بیشتر ۲ میلیارد ریال
🔷 حکم بر الزام زوج به استرداد جهیزیه زوجه صادر شده و پس از صدور اجرائیه و ارسال پرونده به واحد اجرای احکام زوجه فوت مینماید. در این حالت تکلیف اجرای حکم صادره چه میشود؟
🔸خاطرنشان میشود که قانونگذار در قانون اجرای احکام مدنی در خصوص فوت «محکوم له» ساکت است و حکم صریحی ارائه نداده اما در خصوص فوت محکوم علیه دو ماده قانونی را پیش بینی کرده است که با در نظر گرفتن ماده ۳ قانون آیین دادرسی مدنی و اصل ۱۶۷ قانون اساسی که مبین لزوم پیدا نمودن حکم قضیه در اصول حقوقی در موارد سکوت قانون در خصوص یک موضوع حقوقی است، میتوان به ملاک این مواد نیز عمل نمود.
🔸در این راستا در ماده ۱۰ قانون یادشده آمده است: «اگر محکومعلیه قبل از ابلاغ اجرائیه محجور یا فوت شود اجرائیه حسب مورد به ولی: قیم، امین، وصی، ورثه یا مدیر ترکه او ابلاغمیگردد و هرگاه حجر یا فوت محکومعلیه بعد از ابلاغ اجراییه باشد مفاد اجرائیه و عملیات انجام شده به وسیله ابلاغ اخطاریه آنها اطلاع داده خواهد شد.» همچنین در ماده ۳۱ قانون یادشده نیز آمده است: «هرگاه محکومعلیه فوت یا محجور شود عملیات اجرایی حسب مورد تا زمان معرفی ورثه، ولی، وصی، قیم محجور یا امین و مدیر ترکهمتوقف میگردد و قسمت اجرا به محکومله اخطار میکند تا اشخاص مذکور را با ذکر نشانی و مشخصات کامل معرفی نماید و اگر مالی توقیف نشدهباشد دادورز (مأمور اجرا) میتواند به درخواست محکومله معادل محکوم به از ترکه متوفی یا اموال محجور توقیف کند.»
🔸بنابراین در مورد فوت محکوم له نیز، عملیات اجرایی تا زمان معرفی ورثه ایشان متوقف میشود و واحد اجرا باید با استعلام از ثبت احوال و یا شورای حل اختلاف محل نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت مربوطه اقدام و به طریق مقتضی نسبت به ارسال اخطاریه به ورثه در خصوص از سرگیری روند اجرا به آنها اقدام نماید.
🔸خاطرنشان میشود که برخلاف فرضی که محکوم علیه فوت نموده باشد، چنانچه محکوم له فوت نماید محکوم علیه هیچ تکلیفی به معرفی و شناسایی ورثه متوفی و ارائه اطلاعات آنها به قاضی اجرای احکام مدنی ندارد زیرا تکلیف به پیگیری حکم اصولاً بر عهده محکوم له بوده است و فرض بر این است که محکوم علیه از اجرای حکم امتناع میورزد. البته چنانچه محکوم علیه نیز تلاش لازم به منظور دستیابی قاضی اجرای احکام به مشخصات ورثه محکوم له را انجام ندهد خود نیز متضرر خواهد شد و محدودیتهایی از جمله توقیف حسابهای بانکی تا اتمام عملیات اجرا در حق وی ادامه خواهد داشت.
🔸نکته دیگر اینکه در این موارد هر یک از ورثه فقط به میزان سهم الارث خود از ترکه متوفی حق پیگیری عملیات اجرایی را دارند نه اینکه قائل بر این باشیم که با پیگیری هر یک از آنها فرایند اجرا به طور کامل از سر گرفته میشود.
#بهتر_است_بدانیم
✴️به اشتباه رایج شده است که اگر زوجه به زوج خیانت کرد از مهریه محروم میگردد .
🔸درصورتی که خیانت مجازات خود را دارد و باعث ساقط شدن مهریه نمیشود و مرد باید مهریه همسرش را در صورت مطالبه پرداخت نماید.
🔸در صورتی که زوجه باکره باشد فقط در صورت طلاق نصف مهریه به او تعلق میگیرد .
🔸و در صورت مطالبه مهریه و عدم طلاق اگر زوجه باکره نیز باشد مستحق دریافت تمام مهریه میشود.
🔸ناشزه بودن دلیل بر ساقط شدن مهریه نیست .و در صورت ناشزه بودن زن ( تمکین نکردن ) فقط نفقه به او تعلق نميگیرد و زوجه میتواند تمام مهریه خود را مطالبه کند .
#مهریه
✳️استقبال از طرح «وکلا در مسجد» در کنفرانس برزیل
🔵طرح «وکلا در مسجد» مرکز وکلای قوه قضائیه در کنفرانس IOPD-۲۰۲۳ به عنوان الگوی بین المللی بهترین عملکرد در مشارکت شهروندی در شهر ریودوژانیرو کشور برزیل طرح شد.
🔹در این کنفرانس موضوع ملاقاتهای مردمی مشترک با همکاری مدیریت شهری تهران و مجموعه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران که با هدف ارائه انواع خدمات حقوقی رایگان به شهروندان، به عنوان یک الگوی مشارکت در سطح بین المللی مطرح شد و مورد استقبال اعضای کنفرانس قرار گرفت.
🔹علاقه و تمایل حضار در این کنفرانس از طرح ارائه خدمات رایگان حقوقی (وکلا در مسجد)، نشان از ظرفیتها و پتانسیلهای این الگو جهت بسط در دیگر حوزههای داخلی و بین المللی دارد.
@hoghoghdaan
حق_سرقفلی:
1⃣ حق سرقفلی به مالك پرداخت می شود (توسط مستأجر)نه به مستأجـــر اول.از این رو شهرت تجاری و رونق كسبی و اعتبار صنفی كه ناشی از عمل مستأجر است در تعیین میزان سر قفلی تأثیری ندارد.
2⃣حق سرقفلی ضمن عقد اجاره یا خارج از آن فقط تا زمـــــــان تخلیــــه عین مستأجره در حق مالك تحقق پیدا می كند.
3⃣ در زمان تخلیه عین مستأجره حق سر قفلی می بایست به مستأجـــر به قیمت عادلانه روز مسترد گردد؛حتا اگر مستأجر هیچ گونه فعالیت كسبی نداشته باشد.
توضیح : اینكه استرداد سر قفلی به قیمت عادله روز باشد و یا مبلغ اولیه پرداختی در زمان انعقاد عقد اجاره ، تابع توافق طرفین ( موجر و مستأجر ) و یا شروط ضمن عقد است .
4⃣ نقل و انتقال حق سر قفلی ضمن منافع مورد اجاره به صورت عادی و رسمی امكان پذیر است .
5⃣ شرط تحقق و تكوین حق سر قفلی منوط به قرار داد اجاره نمی باشد . یعنی مالك پیش از رابطه اسیجاری واجد حق سر قفلی می باشد و بدین جهت می تواند این حق را به دیگری واگذار كند .
6⃣حق سر قفلی ذاتاً قابل اعراض و اسقاط است .
7⃣در تعیین میزان حق سر قفلی هیچ عاملی غیر از خواست مالك دخالتی ندارد . و لذا اوست كه مبلغ سر قفلی را معین می كند و اعلام می دارد . طرف مقابل مستأجر می تواند بپذیرد و یا رد پیشنهاد كند .
8⃣حق سر قفلی مربوط به محل معین است .
9⃣حق سر قفلی در تفریط از بین نمی رود .
🔟مشروعیت حق سر قفلی ناشی از احكام اوّلی است .
1⃣1⃣وفق قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 حق سر قفلی برای مستأجر شناخته نشده . آنچه در آن قانون مورد تأیید است ، حق كسب و پیشه می باشد .
2⃣1⃣ در قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376 انتقال سر قفلی از مالك به مستأجروازمستأجر به مستأجر پیش بینی شده است .
احكام_راجع_به_حق_سرقفلی 👇
1⃣ هرگاه مالك ، ملك تجارتی خود را به اجاره واگذار نماید ، می تواند مبلغی را تحت عنوان سر قفلی از مستأجر دریافت كند .
2⃣ سر قفلی را مالك ( موجر ) می تواند نگیرد . و اگر چنین كرد و ملك خود را اجاره داد نمی تواند بعداً از مستأجر چیزی بابت سر قفلی مطالبه كند و به عبارت دیگر این حق ذاتاً قابل اسقاط است .
3⃣ مستأجر هم می تواند در اثناء مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستأجر دیگر به عنوان سر قفلی دریافت كند . مگر آن كه در ضمن عقد اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد .
4⃣ چنانچه مالك سر قفلی نگرفته باشد و مستأجر با دریافت سر قفلی ملك را به دیگری واگذار نماید . پس از پایان مدت اجاره ، مستأجر اخیر حق مطالبه سر قفلی از مالك را ندارد .
5⃣در صورتی كه مؤجر به طریق صحیح شرعی سر قفلی را به مستأجر منتقل نماید ، هنگام تخلیه مستأجر حق مطالبه سر قفلی به قیمت عادله روز را دارد .سر قفلی ناظر به ملك تجاری است . لذا اگر شخصی ملك غیر تجاری را به اجاره بدهد نمی تواند سر قفلی دریافت كند .
❇️توجه 👇
↩️در قوانین روابط موجر و مستأجر مصوب سالهای 1339 و 1356 ذكری از سر قفلی نشده است . قانونگذار در قانون مصوب 1376 حق سر قفلی را به رسمیت شناخته است .
6⃣ در صورتی كه مستأجر بدون تحصیل اذن دادگاه یا موافقت مؤجر ، در مواردی كه حق انتقال به غیر را ندارد . منافع را به دیگری منتقل كند ، در این صورت مستأجر یا متصرف در برابر تخلیه ،استحقاق دریافت نصف سر قفلی را دارد .
✅مدت اعمال خیار تخلف از شرط
✅چکیده:
۱-خیار تخلف از شرط فوریت ندارد ولی مشروط له باید در مدت متعارف و معقولی که عرف تعیین می نماید، آن را اعمال نماید. بنابراین، تراخی در اعمال حق بعد از چهار ماه به منزله عدول از حق و التزام به عقد می باشد.۲-یکی از الزامات اصل صحت اعمال حقوقی این است.که قرارداد وشروط ان به گونه ای تفسیر شود. که قرارداد صحیح دانسته شود.
🔹شماره دادنامه قطعی :
140035920002767961 ,
🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1401/07/25
✅رأی دادگاه بدوی
در خصوص تجدید نظر خواهی ر. و. فرزند ر. به طرفیت س. خ. فرزند ع. نسبت به دادنامه شماره*صادره از شعبه *که به موجب ان در خصوص دعوی تجدیدنظرخوانده به طرفیت نامبرده به خواسته تایید فسخ معامله مورخ ۱۳۹۹/۱/۱۱ به علت تخلف از شرط به انضمام خسارات دادرسی ، حکم به تایید فسخ معامله موصوف با احتساب خسارات دادرسی صادر شده است.دادگاه در این مرحله از رسیدگی پس از بررسی مندرجات پرونده ، تجدید نظر خواهی به عمل امده را وارد دانسته و دادنامه تجدید نظر خواسته را به لحاظ مغایرت با مقررات قانونی شایسته نقض می داند ، چه نظر به اینکه خواسته خواهان بر مبنای تصریح وی در دادخواست تقدیمی مدلل بر این ادعاست که به موجب مبایعه نامه عادی مستند دعوی یک باب منزل مسکونی را به خوانده واگذار نموده است.وضمن قرارداد شرط شده چنانچه هر یک از چکهای موضوع ثمن معامله در موعد ان پرداخت نشود. حق فسخ ایجاد می گردد. ومتعاقب صدور گواهی عدم پرداخت نسبت به چک شماره ۹۶۷۳۲۹ مورخ ۱۳۹۹/۴/۳۰ به مبلغ یک میلیارد ریال به موجب اظهارنامه مورخ ۱۳۹۹/۸/۸ مراتب فسخ را به نامبرده شده از این رو محکومیت خوانده به شرح ستون خواسته را مطرح نموده است.نظر به اینکه روابط طرفین مبتنی بر قرارداد عادی مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۱ ان بوده که به موجب ان اراده طرفین بر اساس قسمت توضیحات قرارداد به جعل حق فسخ مستقر یافته است.به طوری که قید گردیده " چنانچه یکی از چکها در تاریخ قید شده وصول نشود. معامله از طرف فروشنده فسخ می باشد.و … ) و با توجه به اینکه هر چند خیار تخلف از شرط فوریت ندارد. ولی باید در مدت متعارف ومعقول که عرف ان را تعیین می نماید. مشروط له ان را اعمال نماید. زیرا داوری عرف نمی پذیرد که مشروط له هر زمان که بخواهد معامله را فسخ نماید. وموید امر نظریه شماره ۳۱۳/۷ مورخ ۱۳۹۲/۲/۲۱ اداره حقوقی قوه قضاییه می باشد. در قضیه حاضر بر فرض اینکه در پایان سر رسید چک در ۱۳۹۹/۴/۳۰ به لحاظ تخلف خریدار از شرط ، موجب تحقق خیار فسخ برای وی شده است.لیکن تراخی فروشنده ( خواهان نخستین ) در اعمال حق خود بعد از چهار ماه به موجب اظهارنامه ( حسب تصریح در دادخواست تقدیمی ) یعنی مورخ ۱۳۹۹/۸/۸ به منزله عدول از حق والتزام به عقد مستند دعوی می باشد. واز طرفی پرداخت چک مستند فسخ ، حسب توافق قراردادی طرفین همزمان با تنظیم سند رسمی ملک به نام خریدار بوده ودلیلی که دلالت بر فراهم نمودن موجبات انتقال سند از جمله گواهی دفترخانه تنظیم کننده سند باشد. ارائه نشده است.با این وصف ادعای تحقق شرط فاسخ مقرون به صحت نمی باشد. وانگهی یکی از الزامات اصل صحت اعمال حقوقی این است.که قرارداد وشروط ان به گونه ای تفسیر شود. که قرارداد صحیح دانسته شود. بنابراین دادگاه با پذیرش تجدید نظر خواهی به استناد بند ه ماده ۳۴۸ وصدر ماده ۳۵۸قانون ایین دادرسی مدنی ، دادنامه تجدید نظر خواسته را نقض ، وحکم به بطلان دعوی خواهان نخستین صادر واعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
🔹رییس و مستشاران شعبه *
م. ف. س. ح. ز. ر. غ.
May 11
شهرداری ها میتوانند بدون رضایت مالک، املاک را برای طرح های عمرانی تصرف کنند؟
⭕ برای اجرای برنامهها و طرحهای عمومی و عمرانی و نظامی دستگاه های اجرایی و یا شهرداری در صورتی میتوانند اراضی و ابنیه و تاسیسات متعلق به اشخاص را تصرف نماید که:
1️⃣ وقفه یا تاخیر در اجرای طرح یا برنامه برای دستگاه مربوطه جایز نباشد.
2️⃣ انجام معامله قطعی بین دستگاه اجرایی و مالکین در اثر موانعی چون استنکاف مالک از انجام معامله، اختلاف در مالکیت، مجهول بودن مالک، رهن یا بازداشت بودن ملک، فوت مالک و مانند آن امکانپذیر نباشد.
3️⃣ اراضی یا ابنیه و تاسیسات توسط هیئت سه نفره کارشناس تقویم و ارزیابی شده باشد.
4️⃣ بهای کارشناس به نسبت میزان و مساحت مورد تملک به صندوق ثبت محل تودیع و دادستان محل یا نماینده وی سند انتقال را امضا و ظرف یک ماه نسبت به تخلیه و خلع ید از آنها اقدام نماید.
5️⃣ بهای تعیین شده از سوی اداره ثبت به ذی حق پرداخت شود.
6️⃣ اسناد قبلی مالکیت حسب مورد اصلاح یا ابطال شود. سند مالکیت جدید برای دستگاه اجرایی و یا شهرداری صادر شود، مگر در صورت فوریت که بعد از تملک پرداخت میشود.
@hoghoghdaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیایید امشب
عاشقانه برای همدیگر دعا كنیم
برای سلامتی
برای آرامش
برای رفع گرفتاریها
برای بیماران
و هرچه خیره
مطمئن باشید
وقتی برای دیگران دعامیكنید
هزاران برابر به خود مامیرسد
⭐️شب بخیر⭐️