@hoghoghdaan
ما را با انتشار پست ها با ذکر اسم پیج، به دوستان خود معرفی کنید
🔶️🔻وظایف و اختیارات دادستان ڪل ڪشور
✔️دادستان ڪل ڪشور بر ڪلیه دادسراهاے عمومے و انقلاب و نظامے نظارت دارد و به منظور حسن اجراے قوانین و ایجاد هماهنگے بین دادسراها میتواند اقدام به بازرسے ڪند و تذڪرات و دستورهاے لازم را خطاب به مراجع قضایے مذڪور صادر نماید.
✔️چنانچه دادستان ڪل ڪشور در اجراے وظایف قانونے خود، به موارد تخلف یا جرم برخورد نماید حسب مورد مراتب را براے تعقیب قانونے به دادسراے انتظامے قضات، مراجع قضایے یا ادارے صالح اعلام میڪند.
✔️ڪلیه مراجع قضایے و قضات مڪلفند همڪارے هاے لازم را در اعمال نظارت دادستان ڪل ڪشور انجام دهند.
✔️دادستان ڪل ڪشور میتواند انتصاب، جابهجایے و تغییر شغل و محل خدمت مقامات قضایے دادسراها را به رییس قوه قضاییه پیشنهاد دهد.
✔️پیشنهاد انتصاب، جابهجایے و تغییر شغل و محل خدمت دادستان هاے عمومے سراسر ڪشور پس از ڪسب نظر موافق از رییس ڪل دادگسترے استان ذیربط با دادستان ڪل ڪشور است.
✔️پیشنهاد انتصاب، جابهجایے و تغییر شغل و محل خدمت دادستانهاے نظامے پس از ڪسب نظر موافق از رییس سازمان قضایے نیروهاے مسلح با دادستان ڪل ڪشور است.
✔️دادستان ڪل ڪشور مڪلف است در جرایم راجع به اموال، منافع و مصالح ملے و خسارت وارده به حقوق عمومے ڪه نیاز به طرح دعوے دارد از طریق مراجع ذیصلاح داخلے، خارجے و یا بینالمللے پیگیرے و نظارت نماید.
✔️در مواردے ڪه مطابق قانون، تعقیب و رسیدگے به تخلفات مقامات و مسؤولان ڪشورے بهعهده دیوانعالے ڪشور است، اقدامات مقدماتے و انجام تحقیقات لازم توسط دادسراے دیوان عالے ڪشور صورت میگیرد.
✔️ڪلیه مراجع قضایے مڪلفند در موارد قانونے پس از اتخاذ تصمیم بر ممنوعیت خروج اشخاص از ڪشور، مراتب را به دادستانے ڪل ڪشور ارسال دارند تا از آن طریق به مراجع ذیربط اعلام گردد.
✔️دادستان ڪل ڪشور در موارد انقضاء مدت قانونے ممنوعیت خروج از ڪشور اشخاص و عدم تمدید آن توسط مراجع مربوط، نسبت به رفع ممنوعیت خروج اقدام میڪند.
@hoghoghdaan
اسناد عادی در چه شرایطی اعتبار اسناد رسمی را خواهند داشت؟(ماده ۱۲۹۱ ق.م)
🔶اسناد عادی در دو مورد اعتبار اسناد رسمی را داشته درباره طرفین و وراث و قائم مقام آنان معتبر است:
۱) اگر طرفی که سند بر علیه او اقامه شده است صدور آن را از منتسب الیه تصدیق نماید.
۲) هر گاه در محکمه ثابت شود که سند مزبور را طرفی که آن را تکذیب یا تردید کرده فیالواقع امضاء یا مهر کرده است.
@hoghoghdaan
پرسش و پاسخ
پرسش
ازچه راههایی میتوان تعداد املاک متوفی و آدرس و پلاک ثبتی درسند بنام پدر مرحوم زوج را برای توقیف ماترک از بابت دریافت مهریه اقدام کرد؟
در دعوای مطالبه مهریه قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی در خصوص توقیف و شناسایی اموال زوج، ساز و کارهای قانونی را همچون استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و بانک مرکزی پیش بینی نموده است.
@hoghoghdaan
قرارداد کار معین چیست؟
✅قرارداد معین معمولا برای انجام یک عمل مشخص و خاص منعقد میشود که پیش از شروع کار، زمان دقیق پایان آن مشخص نیست. برای مثال پروژه ساخت یک دیوار، طراحی یک طرح، بافتن یک قالی و...، همه در دستهبندی قرارداد کار معین قرار میگیرند. در این حالت کارفرما، برای انجام همان کار بهصورت مشخص با فرد یا گروهی قرارداد میبندد. به همین خاطر کاملا واضح است قرارداد مدت معین، موقت بوده و بهمحض انجام کار یا پروژه، قرارداد بهاتمام میرسد.
🔹 در قرارداد کار معین نیروی کار تعهد میکند که با دریافت مزد مشخص و تحت شرایط توافقشده، کار مد نظر کارفرما را طبق تفاهم موجود انجام دهد. در این نوع قرارداد معمولا ابزار و یا مواد اولیه از سوی کارفرما تهیه میشود و محل کار را نیز کارفرما فراهم خواهد کرد. این موضوع البته ممکن است در برخی شرایط تغییر کند و با توجه به توافق ایجادشده میان طرفین قرارداد، تعیین شود.
🔹نکته مهم این است که اصلیترین قانون در قرارداد دائم، عدم درج تاریخ اتمام قرارداد است؛ اما در قرارداد کار معین، از آنجا که برای انجام یک کار مشخص قرارداد بسته شده، با وجود نبود تاریخ اتمام، قرارداد دائم تلقی نمیشود و در دسته قراردادهای موقت قرار میگیرد.
🔹قرارداد کار معین نیز باید با توافق طرفین تنظیم شود، تمام شرایط لازم برای اجرای آن مثل زمان کاری، میزان دستمزد، تاریخ انعقاد، محل انجام کار و... در قرارداد ذکر شود و از همه مهمتر عقد قرارداد برای یک کار مشروع باشد. در غیر این صورت و همانند سایر قراردادها، اگر هر کدام از این موارد وجود نداشته باشد، این قرارداد از اعتبار ساقط شده و طرفین قرارداد نمیتوانند دیگری را به عدم اجرای توافق موجود، محکوم کرده و در مراجع مشخص، شکایتهای خود را ثبت کنند.
@hoghoghdaan
چکیده:
مجازات سقط جنین توسط مادر فقط پرداخت دیه است مشروط به مطالبه آن از ناحیه ی ذو الحق.
نظریه مشورتی
1399/05/21
7/99/466
شماره پرونده: 466-13-99ك
استعلام:
با توجه به ماده 718 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و مواد 622 و 623 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات)، چنانچه زنی جنین خود را با خوردن دارو و یا هر وسیله دیگر سقط نماید و ولّی جنین پدر یا جد پدري بابت سقط شکایتی نکرده باشند، اولاً آیا زن مرتکب جرمی شده است؟ ثانیاً، در صورتی که قائل باشیم ماده 623 شامل زن داراي جنین هم می شود و پدر یا ولی جنین شکایتی نکرده باشد، آیا دادگاه تکلیفی به صدور حکم به پرداخت دیه دارد؟ و اگر دیه در این صورت مورد حکم قرار گیرد، به چه کسی تعلق می گیرد ولی قهري یا حاکم شرع؟
پاسخ:
اولاً، با توجه به اصل سی و ششم قانون اساسی جمهوري اسلامی ایران و ماده 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و نظر به اینکه مواد 622 و 623 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 به عنوان ارکان قانونی جرم سقط جنین با عبارات «هر کس ... موجب سقط جنین وي [زن حامله] شود» (ماده 622 )و «هر کس موجب سقط جنین زن گردد» ماده (624) ،دلالت بر این دارد که مرتکب سقط جنین غیر از زن باردار است؛ و همچنین صدر ماده 624 قانون یاد شده (اگر طبیب یا ماما یا داروفروش و اشخاصی که به عنوان طبابت یا مامایی یا جراحی یا داروفروشی اقدام می کنند ...» منصرف از مادر است؛ لذا مجازات سقط جنین مذکور در مواد 622 و 623 و 624 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 قابل تسري به مادر نیست و مادر وفق ماده 718 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و در صورت جمع بودن شرایط می تواند به پرداخت دیه محکوم شود.
ثانیاً، دیه از حقوق الناس است و با توجه به قسمت دوم ماده 11 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 و نیز ماده 12همین قانون و همچنین مستند به ماده 452 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، بدون مطالبه صاحبان حق (و در فرض استعلام بدون مطالبه دیه جنین توسط پدر از مادر) صدور حکم به پرداخت آن فاقد مجوز قانونی است.
ثالثاً، با توجه به آنچه در بندهاي اولاً و ثانیاً بیان شد، پاسخ به این سؤال منتفی است.
#بیشتر_بدانیم
✴️بهتر است بدانید در تنظیم وکالت نامه در صورت عدم درج اختیار انتقال مال به خود وکیل در وکالت نامه،
☣ وکیل فاقد این اختیار است و سند رسمی انتقال ملک به خود وکیل که بر اساس این وکالت نامه تنظیم شده قابل ابطال است .
@hoghoghdaan
#بیشتر_بدانیم
✴️تکلیف فرزندان ازدواج موقت و حق و حقوق آنان
☣فرزندی که در ازدواج موقت و از این رابطه حاصل می شود فرزندی مشروع است و از تمامی حقوق «اولاد» طبق قانون برخوردار خواهد بود.
🔸در ازدواج موقت مانند ازدواج دائم نگهداری و نفقه کودک بر عهده پدر است و پدر موظف است از کودک خود مراقبت نماید و فرزندنیز از پدر خود ارث میبرد .
🔖اخذ شناسنامه در ازدواج موقت برای فرزند
🔸برای دریافت شناسنامه فرزند در ازدواج موقت که پدر برای گرفتن شناسنامه او اقدامی نمیکند بر اساس #ماده_8_قانون_حمایت_از_خانواده و بر اساس اصول آیین دادرسی در رسیدگی به این موارد صلاحیت با دادگاه خانواده محل اقامت خوانده یا آخرین محل سکونت وی در صورت مشخص نبودن محل اقامت وی خواهد بود.
☣مادر میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده و اثبات واقعه ازدواج موقت که به تبع آن الحاق فرزند به پدر ثابت خواهد شد پدر را ملزم به اخذ شناسنامه برای فرزند نماید.
🔸اگر ازدواج پدر و مادر شرعی باشد، اما به ثبت رسمی نرسیده باشد و به پدر فرزند در ازدواج موقت و مدارک او نیزبه هر دلیلی دسترسی نباشد، مادرمی تواند برای صدور شناسنامه به دادگاه مراجعه نموده و از دادگاه حکم امین موقت دریافت کند.
🔸 با دریافت حکم امین موقت، مادر سمت قانونی می یابد و می تواند به اداره ثبت احوال مراجعه نموده و یک شناسنامه یک طرفه با نام خانوادگی خود برای فرزند تهیه کند.
#بیشتر_بدانیم
✴️بهتر است بدانید در تنظیم وکالت نامه در صورت عدم درج اختیار انتقال مال به خود وکیل در وکالت نامه،
☣ وکیل فاقد این اختیار است و سند رسمی انتقال ملک به خود وکیل که بر اساس این وکالت نامه تنظیم شده قابل ابطال است .
@hoghoghdaan
جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1401/913
شماره پرونده : 1401-9/1-913
تاریخ نظریه : 1401/08/30
استعلام :
چنانچه زوج به موجب وکالتنامه رسمی به زوجه وکالت در طرح دعوای طلاق به خواسته صدور حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش اعطا کند و زوجه برای امر دادرسی برای زوج وکیل اختیار کند، آیا اخطاریهها و بویژه اخطاریه ابلاغ آرای صادره باید به زوج اصالتاً ابلاغ شود؟ توضیح آنکه، برخی محاکم خانواده معتقدند حتی در فرضی که وکیل اختیار شده برای زوج حق تجدید نظرخواهی خود را ساقط کرده است، آرای صادره در خصوص طلاق باید به زوج ابلاغ شود؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
1- در فرضی که زوجه وکالت در مطلقه نمودن خویش را با کلیه اختیارات اخذ کرده است، به لحاظ آنکه به موجب ماده 33 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، وکیل حاضر در دادگاه باید دارای شرایطی باشد که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاه مقرر شده است؛ به علاوه از حیث اصول دادرسی، یک شخص نمیتواند هم طرحکننده دعوا و هم در قبال آن پاسخگو باشد؛ لذا در صورتیکه در وکالتنامه تنظیمی، وکالت با حق توکیل به غیر باشد، زوجه با تفویض وکالت اعطایی از سوی زوج به وکیل دادگستری برای قرار گرفتن در جایگاه خوانده، میتواند دادخواست طلاق تقدیم کند. از آنجا که در این فرض اقدام زوجه برای طلاق از جانب زوج است، زوج اصیل و خواهان در طلاق تلقی میشود و باید نام و مشخصات وی (زوج) به عنوان خواهان در دادخواست قید شود؛ اما با توجه به تفویض وکالت از سوی زوج، لزومی به حضور موکل (زوج) در دادگاه نبوده و دعوت از زوج منتفی است و امر ابلاغ به وکیل صورت میگیرد. 2- اولاً، چنانچه زوج به زوجه وکالت رسمی در امر طلاق با حق توکیل به غیر و به صورت مطلق اعطاء کرده باشد، از آنجایی که اذن در شیء اذن در لوازم آن نیز میباشد، نیازی به تصریح اسقاط حق تجدید نظرخواهی در وکالتنامه رسمی مزبور نیست و حکم مقرر در ماده 35 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، ناظر بر وکلای دادگستری است؛ بنابراین، در فرض سؤال که زوجه برای درخواست گواهی عدم امکان سازش باید وکالت (معالواسطه) به وکیل دادگستری اعطا کند، میتواند به وکیل مزبور وکالت در اسقاط حق تجدید نظرخواهی را نیز اعطا کند و مستفاد از بند یک ماده 35 قانون یادشده این است که اسقاط حق تجدید نظرخواهی از سوی وکیل که دارای وکالت در تجدید نظر میباشد، منوط به تصریح در وکالتنامه است. ثانیاً، در فرض سؤال که زوجه به وکیل معالواسطه زوج، اسقاط حق تجدید نظرخواهی را اعطا کرده است، با توجه به آنچه در بند یک آورده شد، لزومی به ابلاغ آراء صادره در خصوص طلاق به زوج نیست و ابلاغ به وکیل واجد آثار قانونی است.
@hoghoghdaan
🔷️🔸️کارفرما اگر مرخصی ندهد چکار کنیم؟
🔹کارفرما الزامی به اینکه حتما با همه مرخصی های کارگر موافقت کند، وجود ندارد. مرخصی با توافق صورت می گیرد به این صورت که کارگر پس از درخواست باید منتظر موافقت کارفرما باشد، البته با توجه به شرایط کار، حتی کارفرما می تواند موافقت هم نکند.
🔹حالا اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند. بنابراین کارگران بهتر است در همان زمان اعتراض خود را مطرح کنند چونکه اگر قطع همکاری صورت بگیرد نمی توانند در خصوص مرخصی ادعایی داشته باشند. به هر حال باید به این موضوع هم توجه شود که در صورت شکایت، ممکن است امنیت شغلی به خطر بیفتد و حتی قرارداد تمدید نشود.