هدایت شده از پیر طریقت
💠ملازمت با استاد
طبیعت انسان اینگونه است که دچار نسیان میشود و احتیاج به ذکر دارد؛ آن هم #ذکر_پیوسته و #ذکر_به_دوام. کسی که غافل بوده است، نمیتواند یکباره #ذاکر شود؛ این شدنی نیست و اسباب میخواهد. یکی از اسباب ذکر، استاد است و هر چه #ملازمت با استاد بیشتر باشد، ذکر هم بیشتر میشود.
ملازمت هم ضرورتاً مادی و جسمانی نیست؛ ملازمت باید طوری باشد که هم سالکِ نزدیک به استاد و هم سالکِ دور از استاد، هر دو بتوانند به این ملازمت عامل باشند. این ملازمت، در واقع ملازمت در سیر است که معنای اوّلی آن، #تبعیّت_از_استاد است.
📚برگرفته
از کتاب #ادب_سیر
•••✾•┈🍃💐🍃┈•✾•••
🔻کانال #رسم_وفا
@rasmevafa
هدایت شده از پیر طریقت
💠خواص مراوده سالک با رفیق
«مراوده با سالکِ مراقب، بسیار خوب است». نمونههایی از خواص مراوده سالک با رفیق:
*مراوده سالک با افراد نا اهل کم میشود.
*در مشکلات و گرفتاریهای مربوط به اعتقاد، عمل و ایمان کمککار هم هستند.
*زمینه امتحان و آزمایش و معلوم شدن عیار سالک تا ببیند چقدر از خود گذشته است و در هر کاری چقدر منیت را ترک کرده است، فراهم میشود.
*سالک در مراوده با رفیق، از خودگذشتگی، کنار گذاشتن منیّت، کار کردن به نفع رفیق، خدمت به رفیق و... را تجربه میکند و در مسیر سلوک زبده و زبردست خواهد شد.
📚برگرفته
از کتاب #ادب_سیر
•••✾•┈🍃💐🍃┈•✾•••
🔻کانال #رسم_وفا
@rasmevafa
هدایت شده از وارثون
.
از آقای دکتر حامد ناجی شنیدم که وقتی از مرحوم علامه سید جلال الدین آشتیانی پرسیدم:
علامه طباطبایی از نظر شخصیت چطور آدمی بودند؟
استاد چند دقیقه در سکوت فرو رفتند و بعد فقط همین یک جمله را فرمودند:
از شخصیتهایی بودند که رفتارشان بر انسان، تازیانه میزد!
.
کانال تلگرامی حدیث کرامت، سید محمد مهدی رفیع پور تهرانی، ۱۴٠۱/۱٠/۲۸
@sireyefarzanegan
@varesoon
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸نکاتی دربارۀ چشم زخم | کمالات خودتان را بروز و ظهور ندهید🔸
❓ حاج آقا ! برای چشم زخم هرچه «و ان یکاد» و «چهار قل» و «آیة الکرسی» می خوانیم، اینها هیچ تأثیر ندارد یا ما فکر می کنیم تاثیر ندارد.
✅ آیت الله حائری: وقتی انسان کمالات خودش را پنهان نکند، «چهار قل» دیگر کاریش نمیکند.
❓ یعنی چی حاج آقا؟
✅ آیت الله حائری: یعنی خودش را بروز و ظهور بدهد. انسان نباید فوق العادگیهای خودش را به رخ کسی بکشد. مثلاً اگر حافظه اش خوب است نقل نکند. اگر سرعت انتقالش خوب است [خیلی ظهور ندهد]. یا اگر اولاد دارید، لباس نو و خیلی قشنگ به تنشان نکنید. یک جوری باشند که زیاد به چشم نیایند.
❓ خب مثلاً سر کلاس است. می خواهد به مطالب، اشکال کند. آیا چیزی نگوید؟ یعنی نشان ندهد که چیزی بلد است؟
✅ آیت الله حائری: بگوید، ولی خیلی آب و تابش ندهد. قدرتنمایی نکند.
📌 بازنشر فقط با فوروارد یا درج لینک 👈
@haerishirazi
هدایت شده از ندای سعادت
✅نشانه های اهل دنیا
💠اهل دنیا كسانى هستند كه خوراک، خنده، خواب و خشمشان بسیار؛ اما رضا و خوشنودیشان اندک است.
💠از كار بد خویش عذر خواهى نمى كنند و عذر پوزش خواهان را نمى پذيرند، به وقت طاعت و فرمانبرى تنبل و در هنگامه گناه، جسور و گستاخند.
💠آرزوهاى طولانى و دست نیافتنى دارند، در حالى كه مرگشان نزدیک است، نفس خود را به حساب نمى كشند.
💠در دين، كوتاه فهم و كم اندیشند. پرگو هستند و از خدا و آخرت ترس كمى دارند و با دیدن و خوردن خوراكى ها بسیار شادمانى مى كنند.
💠اهل دنیا در نعمت و آسایش ناسپاس ودر بلا و مصیبت، بى طاقتند، كارهاى خوب و ز یاد مردم نزد آنان بى ارزش و اندک است
💠به واسطه آن چه نكرده اند خود را مى ستایند و ادعاى بيش از حد و انتظارمدح و ستایشى دارند كه شایسته اش نیستند و همواره به برشمردن و یادآورى عیب هاى مردم مشغولند.
📚سرالاسراء، ج1، ص 53
#اهل_دنیا
#سرالاسراء
#حدیث_معراج
#آیة_الله_سعادت_پرور
#ندای_سعادت
🆔https://eitaa.com/Nedayesaadat
📡Ketabrah24.ir
هدایت شده از استاد فیاض بخش
Sadaghe Jariye.mp3
2.89M
🔉 بشنوید| صدقه جاریه
استاد فیاض بخش
🔹صدقه جاریه یکی از مصادیق باقیاتالصالحات بوده که اثر آنها بعد از مرگ انسان به او میرسد... .
🔹بسیاری از خیرین برای کارهای خیر به سراغ ساخت مسجد و مدرسه میروند اما به جهت اینکه بنده عمری را در کار فرهنگی صرف کردهام عرض میکنم عزیزان من ما به حد کافی مسجد، دانشگاه و مدرسه داریم ولی بیشترین ضربه را از مقولات و نواقص فرهنگی میخوریم... و ضعف ما بیشتر نرمافزاری است تا سختافزاری... .
🔹مشکل فرهنگی جامعه ما الان کمبود معلم خوب است یعنی اگر مدارس خوب ساخته شود اما معلم خوب نباشد کار فرهنگی اثری نخواهد داشت...
🔸سرمایهگذاری برای تامین و تربیت نیروهای فرهنگی و با استعداد هم مصداق صدقه جاریه است... .
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
هدایت شده از محمد فنایی اشکوری
علت مخالفت برخي متشرعان با عرفان
اگر عرفان بُعدي از دين است چرا بسياري از متدينان و متشرعان در اديان مختلف ازجمله مسيحيت و اسلام با عرفان مخالفاند و عارفان را طرد ميکنند؟
پاسخ: مخالفت برخی متشرعان با عرفان نميتواند دليلي منطقي بر مغايرت عرفان با دين باشد. يکي از ريشههاي مخالفت با عرفان، فهم نادرستي است که مخالفان از برخي دعاوي عرفاني دارند. زبان عرفاني به جهاتي رمزگونه و پيچيده است و با زبان متعارف فرق دارد و اين امر براي بسياري موجب سوءفهم ميشود. جمود بر فهم ظاهري و قشري از دين نيز زمينهاي ديگر براي مخالفت برخي متشرعان با اهالي عرفان است که ميکوشند در سطح ظاهر دين متوقف نشوند. از سوي ديگر، وجود برخي تعبيرها يا تفسيرهاي مخالف با دين در سخنان بعضي از مدعيان عرفان و همچنين بياعتنایي برخي آنها به احکام شريعت و روآوردن به پارهاي آداب و احکام بدعتآميز و تندرويها، عوامل ديگر مخالفت برخي متشرعان با عرفان است.
بعضي از مخالفتها با عرفان و عارفان از سوي کساني است که همة دين را در ظاهر آن خلاصه کرده و معارف باطني دين را ناديده گرفته و از رسيدن به مقصود عرفا بازماندهاند و چون اين کار ندانستهاند در انکار ماندهاند. آنها از اين حقيقت غافلاند که جزء، هميشه جزء عرضي نيست و ما ميتوانيم جزء طولي نيز داشته باشيم، يعني دين ميتواند بُعد طولي، دروني و باطني نيز داشته باشد. همچنين شناخت منحصر به شناخت حصولي و بحثي نيست، بلکه نوع برتري از معرفت بهنام معرفت شهودي وجود دارد که به لايههاي باطني امور راه مييابد؛ چنانکه دينداري نيز صرفاً التزام به ظواهر شرعي نيست، بلکه دين داری برتر، صيرورت وجودي در سايۀ حب الهي و تخلق به اخلاق خداوندي است.
صرفاً نميتوان به کمک علوم ظاهري مثل ادبيات و لغت و از راه نقل يا استدلال عقلي، به باطن دين رسيد؛ بلکه اين معرفت، راه و روشي متفاوت با راه و روش علوم ظاهري دارد. راه نيل به باطن دين همان است که در باب روش تحصيل معرفت عرفاني گفتيم. تنها با تهذيب نفس و هماهنگ شدن و همسنخ شدن باطن انسان با باطن دين و تخلق به اخلاق الهي است که ميتوان به آن راه يافت. تا اين همسرشتي حاصل نشود، آن معرفت بهدست نخواهد آمد.
برگرفته از کتاب آفاق عرفان اسلامی (فصل چهارم) از فنائی اشکوری
http://eitaa.com/dreshkevari
هدایت شده از طریق بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 آیت الحق و العرفان انصاری همدانی🔶
« می فرمودند همان مقدار كه دوستی اهل بیت(ع) می تواند موصل الی المحبوب باشد، همان مقدار هم می تواند برائت از دشمنانشان انسان را به خدا برساند و انسان باید هر دو را داشته باشد.
و این بود كه در صلواتشان همیشه می گفتند: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم والعن اعدائهم. و لعنت یعنی همان برائت. »
« ایشان غیر از این كه زیارت عاشورا را زیاد تأكید میكردند، بلكه می گفتند زیارت آل یاسین هم زیاد بخوانید.
و می فرمودند توسل به حضرت كنید و بخواهید كه مشكلات دنیا و آخرت و سیر وسلوك شما را بر طرف كنند، چون حضرت، ولی عصر است و اختیار ما با اوست. »
🌷 کانال #طریق_بندگی 🌷
📌 ورود به کانال 👈 @aansar313