آقای دکتر احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی 1403.06.016.mp3
5.21M
9.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 #بازتاب| نقطه شروع ایجاد انسجام اجتماعی کجاست؟
🔸بنا به سیره رسولالله(ص) یکی از وظایف نُقَبا(حلقههایمیانی) ایجاد انسجام اجتماعی است.
🎙حجت الاسلام والمسلمین قنبریان
#حلقه_میانی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📣 #انعکاس| سمینار تخصصی الگوهای مشارکت مردمی در بخشهای آب، کشاورزی و محیطزیست
🔹 اندیشکده قانونگذاری و حکمرانی استان قزوین برگزار میکند.
👤 با حضور:
بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🗓️ سهشنبه، ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۸ تا ۱۸
📍 قزوین، دانشگاه بینالمللی امام خمینی ره (همراه با پخش مجازی)
🌐 لینک حضور آنلاین در نشست: https://v.c.bmn.ir/ch/qazvin
#مشارکت_مردم
#کشاورزی
#آب
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
✂️ #برشی_از_کتاب| تشکیلات بهشتی
🔸 سازمان اداری کشور باید چنان باشد که اختیارات مسئولان محلی به «حداکثر ممکن» و دخالت مسئولان مرکزی به «حداقل ممکن» برسد. در هر اداره یا دایره نیز باید اختیارات هر کارمند یا هر مسئول دایره در حوزهٔ عملش نسبت به اختیارات رئیس مسئول آن قسمت چنین باشد تا جلوی دیوانسالاری و کاغذبازی که همه از آن مینالند، گرفته شود. باید به هر کارمند در قلمرو کار و مسئولیتش اعتماد کرد. این اعتماد از راه انتخابِ صحیحِ کارکنان و رعایت ایمان و صداقت و کاردانی در آنها و ارزیابی مستمرِ عملکردِ آنها از راه نظارتِ مردم و از طریق شوراها به دست میآید با رسیدگی قاطع و فوری به تخلفات در دادگاهها، جلوی انحرافات احتمالی گرفته میشود.
✳️ تجربه نشان داده است که دخالت دادن افراد متعدد در کار و افزایش امضاها در پای هر سند یا حکم، از نظر تامین این اعتماد، کارسازی ندارد؛ بلکه خود به صورت زمینهٔ تازهای برای لوث کردن مسئولیتها یا مخفی کردن خیانتها در میآید.
🔻 در نظام اداری اسلام بر اساس اعتماد والیان به مردم، این پیچیدگی کسلکنندهٔ ملالآور که در نظام کاغذبازی و بروکراسی و دیوانسالاری موجود دنیا خسته کرده همه را زمینه ندارد؛ چرا؟ برای اینکه این نظام دیوان سالاری و کاغذ بازی ناشی از ضعف اعتماد است. اگر قرار باشد نخست وزیر به وزرا اعتماد کند، یعنی وزرا در خور این اعتماد باشند، وزیر به معاونانش اعتماد کند، یعنی معاونان شایسته این اعتماد باشند، معاونان به مسئولین بعدیشان اعتماد کنند، حکومت مرکزی بتواند به استاندارها اعتماد کند، استاندارها بتواند به فرماندارها اعتماد کند، اگر شبکهٔ اداره به شبکهٔ اعتماد تبدیل بشود، بسیاری از این کاغذبازیها دیگر زمینه نخواهد داشت.
📚 تشکیلات بهشتی؛ صفحه ۲۶۶ و ۲۶۷
✍ محقق: محسن ذوالفقاری
#بروکراسی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
29.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 #بازتاب| نقش حلقههای میانی در سازوکار جمهوری اسلامی- بخش ۲
🎙 دکتر شعرباف، استاد دانشگاه و شهردار سابق کرمان
#حلقه_میانی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📃 #یادداشت| اقتصاد مردممحور؛ ایده انقلاب اسلامی برای پیشرفت
🔸فرمایش رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویی امسال صورتبندی جدیدی از ماموریت جریانهای دانشجویی در دانشگاه است؛ اینکه آرمانهای انقلاب اسلامی را در دو عنوان اداره کشور به شیوه اسلامی و الگوسازی برای جهان میتوان خلاصه کرد. در واقع ما باید نشان بدهیم که مدل اداره کشور به شیوه اسلامی اولا قابلیت پیادهسازی دارد و دوما قابل توسعه و الگوسازی برای سایر کشورهاست. به این منظور لازم است تمایزات اداره اسلامی کشور با دیگر الگوها شناختهشود.
🔹 مردممحوری؛ نقطه تمایز اندیشه اسلامی با دیگر اندیشهها
سه رکن اصلی این شیوه اداره؛ مردممحوری، عدالت محوری و استقلالخواهی است. در این میان راس هرم، ستون محوری و نقطه تمایز اصلی اندیشه اسلامی با دیگر اندیشهها نیز همین مسئله مردممحوری است. مردممحوری در اندیشه اسلام متفاوت با دموکراسی غربی است؛ آنچه در صحنه کشورهای دارای دموکراسی نمایان است، تصمیم و خواست مردم نیست زیرا اساسا دموکراسی، مسئله تصمیمگیری مردم را ندارد.
🔹 مردممحوری در اقتصاد؛ محل نزاع اندیشه اسلامی و اندیشه غربی
سه مثال اقتصادی برای توضیح تقابل تفکر اسلام و تفکرهای مقابل آن و روشن شدن اعتقاد اسلام به جایگاه مردم در تصمیمگیریهای این حوزه کمک کننده خواهد بود.
1️⃣ مثال اول عرصه سرمایهگذاری در اقتصاد است. یک نگاه در کشور وجود دارد که رشد و توسعه اقتصادی را فقط از محل سرمایه گذاری میبیند. در سرمایهگذاری هم به سرمایه مردم اعتقاد ندارد؛ اساسا مردم برای او مسئله نیستند که بتواند اعتماد آنان را برای جلب سرمایه جلب کند، بنابراین ایدهای جز سرمایهگذاری خارجی هم ندارد.
2️⃣ عرصه بعدی، عرصه فناوری است. در اعتقاد نگاه غربگرا فناوری به عنوان یکی از عوامل توسعه جایی ندارد. فناوری نیز از اساس مردمپایه است زیرا دانش نزد مردم است. نتیجه نگاه بیاعتقاد به مردم و دانش آنها در تولید، مونتاژ است و نه توجه به فناوریهای دانشبنیان.
3️⃣ عرصه سوم در حوزه مسکن نمایان است. تفکری در کشور وجود دارد که ایدهاش برای حل مشکل مسکن در ایران، مسکن «پاک» بوده و هست. پاک مخفف پسانداز، انبوهسازی و کوچکسازی؛ به این معنا که مردم پس انداز کنند، پروژههای ساخت مسکن به انبوهسازان سپردهشود و کوچک ساختهشود که مردم توان خرید داشتهباشند.
این تفکر بر خلاف اعتقاد صاحبان آن به هیچ عنوان علمی نیست زیرا علم باید مبتنی بر واقعیات موجود باشد. در واقعیت تورم 40 درصدی مردم چطور و چند سال پسانداز کنند که توان خرید مسکن را داشته باشند؟ در ایران به علت انحصار زمین همواره تورم زمین و مسکن از تورم عمومی بالاتر بودهاست، در این شرایط حتی با فرض اینکه از درآمد مردم چیزی برای پس انداز باقی بماند، همواره قیمت مسکن از پسانداز مردم بالاتر خواهد بود. در چند دوره بهعلت اعتقاد وزیر مسکن به این مدل، راهاندازی صندوقهای پسانداز صورت گرفت، اما هیچ زمان اثری از آن مشاهده نشد. در مقابل پسانداز، اعطای وام به مردم مطرح است. در دنیا نیز مردم به واسطه گرفتن وام خانهدار میشوند، زیرا وام قرض گرفتن از آینده است و در این حالت متقاضی مسکن از تورم پیشی میگیرد...
🔹 نخبگان؛ مسئول پیشرفت کشور
ما برای آنکه به دست خودمان، خودمان را نابود کنیم دچار دستکاری ذهنی شدهایم؛ قابل توجه است که نگاه غربگرا حتی درحال پیادهسازی الگوی اجرا شده غربی هم نیست، بلکه بهدنبال اجرایی شدن سیاستهایی صرفا مطابق میل آنهاست که میخواهد اقتصاد کشور از حرکت به سمت پیشرفت بازبماند.
مسئول پیشرفت کشور از جمله پیشرفت اقتصادی نخبگان جامعه هستند، آنها باید بتوانند کارآمدی دین اسلام را برای حل مشکلات مردم نشان دهند. اسلامی که خروجیاش عدالت نباشد، از سکولاریسم سر در میآورد، اگر مردممحوری انقلاب اسلامی در سیاستها و تصمیمات جاری نشود، شبیه به دموکراسی غربی خواهد شد. مردم سالاری دینی بر خلاف دموکراسی به دنبال تحمیق و اغوای مردم نیست بلکه به ابلاغ و اقناع و رشد مردم معتقد است. ایده انقلاب اسلامی با مشارکت بالای مردم محقق میشود و در این میان ماموریت ویژه تشکلها افزایش سرمایه اجتماعی نظام و جذب مشارکت مردم است.
✍️ سید حسن موسویفرد؛ دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی
🔻نسخه کامل این یادداشت را از این لینک بخوانید.🔻
#اقتصاد
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
حامد ویس کرمی_01.mp3
14.37M
📣 #انعکاس| دومین دوره تخصصی اقتصاد مردمی
🔸 مردم در اندیشه اقتصادی شهید صدر (ره)
✴️ جلسه دوم
📔 سرفصلهای دوره:
1️⃣ تقریر نظریه خلافت انسان و شهادت انبیا با محوریت کتاب اسلام؛ راهبر زندگی (۱ جلسه)
2️⃣ مردم در نظریات اقتصادی شهید صدر با محوریت کتاب اقتصادنا (۲ جلسه)
👤 مدرس:
حجتالاسلام و المسلمین حسین زمانیان
دانشجوی دکتری دانشگاه امام صادق علیهالسلام
⏰ سهشنبه، ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۵
🌐 پیوند شرکت در جلسه:
https://vc.isu.ac.ir/ch/basij-torab
#اقتصاد
#مردمی_سازی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
۲-کارکرد حلقه های میانی در سیره اهل بیت.mp3
28.76M
💢 #بازتاب| کارکرد حلقههای میانی در سیره اهل بیت
▫️ جلسه دوم
#حلقه_میانی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📄 #یادداشت| تعاونی تاکتیک است یا تکنیک؟
🔸 آنچه بیشتر در رابطه با تعاونیها در اذهان عامه مردم ما نقش بسته است، جمع اندکی از مردم هستند که به اعتبار یک فرد یا جریانی خاص، دست به تاسیس شرکتی به عنوان «شرکت تعاونی» زدهاند و پولهایی را از مردم جمع کردهاند و پس از مدتی این اعضا محترم هیئت مدیره تعاونی، نتوانستهاند تعاونی را به نتیجه برسانند و نهایتا تعاونی شکست میخورد و پولهای مردم به هدر میرود!
اینکه برداشت عنوان شده چه میزان صحیح و مطابق با واقع است به یک طرف و اینکه چرا این ذهنیت بیش از آنچه هست در اذهان شکل گرفته است نکته دیگری است.
مسئله نگارنده، بحث شرکت تعاونی نیست؛ بلکه این یادداشت در پی بررسی این مسئله هست که تعاونی یک تاکتیک است یا یک تکنیک! به این معنا که نگاه به تعاونی باید به عنوان یک راهبرد محوری و استراتژی عمیق برای اداره جامعه باشد یا یک عملیات مختصر و کوچک در بعد اقتصادی!؟
✳️ در مشروح مذاکرات تصویب اصل ۴۴ قانون اساسی شهید بهشتی در تعریف تعاونی این موضوع را مطرح کردند که: «شرکت تعاونی عبارت از این است که در یک واحدی عدهای کار میکنند با سرمایهای که متعلق به خودشان است، خودشان هم کار میکنند اعم از اینکه ملک، ملک خودشان یا دولت باشد فقط همین که یک واحدی طوری کار میکند که بازده آن بر میگردد به جیب همانهایی که در آن واحد کار میکنند به این میگوئیم تعاونی، خصوصیت و ویژگی تعاونی در این قسمت هست».
با بررسی متن بالا و تطبیق آن با رویکرد حال حاضر اداره تعاونیها در کشور، میتوان گره اصلی عدم رشد تعاونیها در کشور را دریافت.
🔸 اما مسئله دیگری که نیاز است در موضوع تعاونی بررسی گردد، بحث همکاری و همافزایی در سطح جامعه میباشد. در بحث تعاونیها، نکته اصلی همافزایی بین افراد برای یک اقدام اقتصادی میباشد. وقتی ما بتوانیم پیوندهای اجتماعی مشخصی را ایجاد و یا تقویت نمائیم (مثلا پیوندهای خانوادگی، پیوندهای محلی، پیوندهای صنفی و...) آن وقت میتوانیم از این فرصت برای ایجاد تعاونیهای اقتصادی استفاده نمائیم.
🔻 به نظر میرسد نکته اصلی بحث تعاونیها استفاده از یک فرصت اقتصادی برای تقویت پیوندهای اجتماعی میباشد. به زبان دیگر، راهبرد و تاکتیک اصلی ایجاد تعاونیها، همافزایی و همکاری برای رشد جمعی است که دقیقا در نقطه مقابل شرکتهای خصوصی هست که فرد یا افراد محدودی برای نفع خودشان از دیگران استفاده میکنند.
میتوان ادعا کرد که یکی از دلایل شکست برخی از تعاونیها در سطح کشور منفعتطلبی هیئت مدیره و مدیران آن تعاونیها است که خواسته یا ناخواسته سعی کردند تعاونی را به شکل شرکت خصوصی اداره کنند.
با بررسی تعاونیهای موفق موجود در کشور به این نتیجه میرسیم که تعاونیهای موفق ۲ ویژگی داشتند:
1️⃣ اول ایجاد همکاری و همافزایی بیشتر بین اعضا برای برنامههای اجرایی تعاونی
2️⃣ دوم هیئت مدیرهای که به فکر رشد همه اعضا هستند نه فقط منفعت خودشان.
▪️ یکی از از عوامل عدم توفیق تعاونیها، جریان اقتصادیای هستند که منافع آنها در عدم توسعه همه جانبه همه مردم هست. جریانهای اقتصادی که تمایل دارند فقط خودشان رشد کند و منفعتهای اقتصادی به دیگر افراد جامعه منتقل نگردد.
🔹 به هر حال، نکته قابل تامل در رابطه با تعاونیها که در هفته تعاون سال «جهش تولید با مشارکت مردم» میتوان به آن پرداخت این است که یکی از راههای قطعی افزایش مشارکت آحاد جامعه در جهش تولید، ایجاد و تقویت تعاونیها میباشد. ایجاد تعاونیها در جامعه سبب رشد همافزایی و همگرایی در جامعه و نهایتا رشد سرمایه اجتماعی در جوامع محلی و گروه های صنفی میگردد؛ لذا میبایست برای این مهم برنامهریزیهای کلان در سطح ملی و خرد در سطح خانواده، محله و صنوف صورت پذیرید و این ۲ مکمل همدیگر هستند و متوقف به یکدیگر نمیباشند. به این معنا که برنامهریزیها کلان میتواند کمک کننده به جریان تعاونیهای موجود و تسهیل کننده ایجاد تعاونی در کشور باشد و در کنار آن، اقدامات میدانی میتواند ایجاد کننده و تقویت کننده تعاونیها باشد.
امید است که با پیگیری این تلاشها، رشد تعاونیها و افزایش ۲۵ درصدی مشارکت تعاونیها در اقتصاد کشور را شاهد باشیم.
✍️ مسعود هراتی؛ دستیار استاندار سمنان در امر مردمیسازی دولت
#تعاونی
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📗 #معرفی_کتاب| داستان ما مردم
🔸 تجربهنگاریِ فرایند شکلگیری شبکۀ مردمی فعالان فرهنگی و ارائۀ راهکارهای ایجاد و گسترش کنشگری اجتماعی
✍️ رحیم آبفروش
💻 تهیه نسخه دیجیتال کتاب:
https://pajoohaan.ir/document/7630
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
بررسی حکمرانی مردمی در منابع دینی.mp3
41.46M
💢 #بازتاب| بررسی حکمرانی مردمی در منابع دینی
🎙 ارائه دهنده: حجتالاسلام و المسلمین دکتر نجف لکزایی؛ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
👤 دبیر علمی نشست: آقای محمدعلی شیخالاسلامی
#مردم_سالاری
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت