🔰 رسالت اجتماعی نهاد علم در تبیین زوایا و لایه های سیستمی وظایف انسان
🔹 مهمترین رسالت نهاد علم، فهم سیستمی معرفت شناسی و هستی شناسی و نظام ارزشی خلقت و عملیاتی نمودن توحید است
🌀 تکالیف الهی و وظایف انسان، لایه های مختلفی دارد. روح تمام تکالیف، توحید است و هدف آن ایجاد توانایی برای پرواز انسان تا بی نهایت.
👈 تمام افعال و وظایف انسان دارای اسرار و عرفان و احکام ممتازی است. متاسفانه جدایی فقه اکبر از فقه اصغر و توجه به فقه احکام (فقه اصغر) و غفلت از فقه اکبر (اسرار و عرفان) مانع پیشرفت و توسعه در ابعاد مختلف زندگی می گردد.
🔆 مهمترین مدال افتخار شهیدان و علمای شهید پرور درک این حقیقت بود که با پای بندی به فقه احکام، به اسرار و عرفان شریعت هم نایل گردند و از این راه، پرواز تا بی نهایت را برای خود رقم زدند.
🔹 سيد حيدر آملی در کتاب ارزشمند انوار الحقيقة و اطوار الطريقة و اسرار الشريعة، به این نکته دقیق توجه کرده و بسیاری از آموزههای دینی مثل نماز و روزه و حج و خمس و زکات و جهاد ... را در سه سطح مرتبط و منسجم و به صورت سیستمی تحلیل کرده است.
ایشان بر این باور است که تمام وظایف و تکالیف مانند «جهاد»، در سه سطح «شريعت» ، «طريقت» و «حقيقت» قابل تبیین است. در خصوص جهاد می فرماید:
✔️جهاد اهل شريعت يعنی جهاد با کفار؛
✔️جهاد اهل طريقت يعنی جهاد نفس؛
✔️و جهاد اهل حقيقت يعنی دفع شبهات و شکوک [برخواسته از نقصان] عقل نظری؛
💢 این تحلیل در مسایل اجتماعی مانند فقه سلامت و بهداشت، فقه قدرت و دولت، فقه محیط زیست، فقه بین الملل، فقه مدیریت و اقتصاد و جامعه، فقه امنیت و رسانه و خانواده نیز وجود دارد. بی توجهی به این دیدگاه موجب هلاکت حرث و نسل می گردد و در نهایت برخی دین گریز می شوند و برخی دین ستیز.
⚜️ برای توسعه و تعمیق دین و ارتقای جامعه متدین باید این دیدگاه به ویژه در بخش دولت و قدرت و حکمرانی و مسوولیت اجتماعی تقویت گردد. نرم افزار نظریه مهندسی شخصیت و خوشبختی و سعادت با این رویکرد قابل تولید است.
بر اساس این دیدگاه، پذیرش و یا اعطای مسوولیت به افرادی که فاقد صلاحیت هستند خسارت غیرقابل جبران به همراه دارد و موجب ضمان است و از مصادیق خیانت به شمار می آید.
♻️ با عنایت به آسیب های فراوان فردی و خانوادگی و اجتماعی و با عنایت به ضرورت حکمرانی مسولانه و توسعه کار آمدی، مهمترین رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم، تولید نرمافزار مورد نیاز برای زندگی انسان سرگشته و دنیازدهٔ امروز با عنوان الگوی پیشرفت بر اساس مهندسی شخصیت و نیز «نظریه ای جدید و جامع در بارهٔ خوشبختی و سعادت» انسان است.
✍️ محمد جواد حیدری
عضو هیات علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه قم
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
17.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡 استارت آپ دانش بنیان و ما ادریک ما استارت آپ؟؟
🚫 مستند سینمایی لاتارینو: حرف هایی که نباید در مورد اکوسیستم استارتاپی بشنوید! لاتارینو مستندی است از حرف های ممنوعۀ اکوسیستم استارتاپی و دانش بنیان ایران که نشان می دهد هزینه های کلان معاونت علمی در اکوسیستم استارتاپی کشور نتایج مطلوبی نداشته است.
⁉️ توصیه می کنیم حتما حتما «مستند لاتارینو» را ببینید ... سرمایه هایی که بدون یک برنامه جامع و مسئولانه پیشرفت، هزینه می شود؛ به چه پیامدهایی می انجامد؟؟؟
▫️ لینک خرید و دانلود:
https://tamasha.safirfilm.ir/product/latarino/
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
03 - Rahbord 25-07-02.mp3
38.4M
🎵رادیو معارف/ برنامه راهبرد
قسمت سوم
🔸 تمایز ما با باقی مکاتب و تمدنها به تفاوت ما در تعریف خوشبختی و سعادت بر می گردد.
🔹 به عقیده ما، خوشبختی و سعادت دارای سه رکن است:
▫️ توانایی پاسخ همه جانبه و متوازن و به هنگام به نیازهای صادق، بر اساس منطق جامع معرفت
▫️ توانایی مدیریت نیازهای کاذب
▫️ توانایی حل مسائل و مشکلات
🔹 نیازهای صادق با توجه به معیارهای زیر شناخته می شود و از نیازهای کاذب متمایز می گردد:
▫️ موجب حفظ حیات انسان باشد.
▫️ موجب حفظ سلامت انسان باشد.
▫️ مانع رشد طبیعی انسان نباشد.
🔰 کارشناس برنامه: دكتر سليمان خاكبان (دانشآموختهٔ حوزه و دکترای فلسفهٔ تطبیقی و پژوهشگر مهندسی اجتماعی)
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔰 نشست عمومی پژوهشگری معارف انقلاب اسلامی
🔹 دین شناسی آیت الله خامنه ای
دکتر سلیمان خاکبان
🔹 روانشناسی تحلیل گفتمان
دکتر احمد پاکتچی
🔸 پنجشنبه 12 بهمن 1402
ساعت 9 الی 16:30
نشست به صورت مجازی در آدرس زیر برگزار می شود:
http://B2N.IR/ENGHELAB1
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
♻️ ضرورت تعامل منسجم «نهاد علم»، «واحد اجرایی» و «حاکمیت» برای تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه
💠 استادیار دانشگاه قم: پاسخ به شبکه نیازهای جامعه، نیازمند تعریف «رسالت» و تدوین «برنامه پیشرفت» برای هر «دستگاه حاکمیتی» و هر «واحد اجرایی» زیر نظر آن است.
🌀 در این راستا تعامل منسجم «نهاد علم» به عنوان ارائهدهنده خدمت، «واحد اجرایی» به عنوان دریافتکننده خدمت و «دستگاه حاکمیتی» به عنوان نهاد حاکمیتی و واسط ضروری خواهد بود.
▫️ چنانچه «واحد اجرایی» به دلایل گوناگون از جمله استفاده از مساعدتها و حمایتهای مختلف حاکمیتی و غیررقابتی بودن فرآیندها و محصولات خود، به تداوم روشهای غیرعلمی و غیرقابلرقابت و ناکارآمد موجود خو گرفته باشد؛ احساس نیازی به «نهاد علم» برای حل آن نخواهد کرد. در این صورت هرکدام از «نهاد علم»، «دستگاه حاکمیتی» و «واحد اجرایی» بدون احساس نیاز به یکدیگر مستقل از هم به راه خود خواهند رفت و پیشرفت واقعی و درونزا شکل نخواهد گرفت.
▫️ بنابراین باید اصلاحاتی در «نهاد علم»، «دستگاههای حاکمیتی» و «واحدهای اجرایی» به وقوع بپیوندد، برای این منظور نیازمند «برنامه جامع پیشرفت» خواهیم بود که در آن «نهاد علم»، «دستگاه حاکمیتی» و «واحد اجرایی» درجهبندی میشوند. ارتقاء درجه «دستگاه حاکمیتی» مستلزم تحقق برنامههای پیشرفت و ارتقاء «واحدهای اجرایی» زیر نظر آن میباشد.
▫️ ارتقای «واحدهای اجرایی» مستلزم رسیدن به حدنصابهایی است که بهصورت دورهای سختگیرانهتر میشود و تحقق آن درگرو انجام طرحهای پژوهشی روزآمد میباشد که «نهاد علم» متولی آن است. ارتقاء «نهاد علم» مستلزم انجام این طرحهای پژوهشی است، در این صورت بخشهای مختلف جامعه بهصورت زنجیره، بههمپیوسته شده و اجزای مرتبط یک موجود زنده را تشکیل خواهد داد که تداوم حیات هر یک وابسته به حیات دیگری و ارتقاء هرکدام مستلزم پیشرفت و ارتقاء دیگر بخشها میباشد. بنابراین تمام بخشها هماهنگ و همافزا و با کمک هم به پیشرفت و ارتقاء دست مییابند.
❌ طرحی همانند استاد در صنعت تعریف شد که اساتید تازه استخدام شده حتماً باید دورهای را در صنعت بگذرانند، متأسفانه این طرح جز زحمت برای اساتید و هدر رفت وقت مفید بروندادی نداشته است چراکه استاد حتی اگر دوره مفیدی در صنعت طی کند و تجربیاتی هم به دست بیاورد، باز به دلیل این که نهایتاً برای ارتقای خود و طبق آییننامه، باید مقاله چاپ کند، آن دورهها بیثمر میشود.
🔹 یکی از نقاط عزیمت در مسیر تحقق حرکت شتابان برای پیشرفت و تعالی ایران اسلامی عزیز، موضوع تعامل وثیق صنعت و دانشگاه بهویژه باهدف تحکیم زنجیره تولید و گسترش شرکتهای دانشبنیان است؛ این مهم سبب شد تا درباره جزئیات موضوع تعامل صنعت و دانشگاه با علیرضا عباسی، عضو هیئتعلمی و استادیار دانشگاه قم به گفتوگو بنشینیم.
ادامه این گزاش را در لینک زیر بخوانید👇
http://fna.ir/3hp1c6
@farsqom
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🌹بر گل جمال محمد و آل محمد صلوات🌹
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🚫 [فساد و ولنگاری] علمی!
🥀 در پدیده نوشتن پایان نامه، رساله و مقاله در قبال گرفتن پول که به صورت عریان و آشکار در روبروی دانشگاه تهران و البته مسیرهای تردد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و نیز فضای مجازی فراوان است، عملا نوعی [فساد و ولنگاری] علمی در امور تحقیق و علم صورت میگیرد [که بسیار خسارت بار است.]
♨️ ابعاد این مساله [نسبت به دیگر فسادهای اخلاقی] به نظر وسیعتر، ذینفعان آن بیشتر و البته با اثرات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بیشتر و [دامنه] فسادگستری بزرگتر [در] زمانهای طولانی خواهد بود.
🔀 اگر پدیده [فساد و ولنگاری] علمی در یک کشور در جریان و گسترده و آشکار باشد آنگاه انتظار بهبود بسیار کم خواهد بود؛ چرا که گروههایی که باید با این پدیده مبارزه کنند خودشان ذینفع آن هستند و جامعه نیز زشتی که در [برخی مظاهر فساد اخلاقی] می بیند، در این فقره قائل نیست.
🔻 [یکی دیگر از مصادیق فساد و ولنگاری علمی، این است که] برخی افراد به دانشجویان خود اجبار کنند که نه فقط در پایان نامه، بلکه در درسهای معمولی، به نام آنها مقاله چاپ کنند [هر چند در این بین] دانشجویان نویسنده مقاله اگر خود مقالات را بنویسند عملا در مسیر یادگیری بوده و توان علمی خود را بیشتر کرده اند.
📈 باید توجه کرد که این رفتار غیر اخلاقی از یک طرف باعث می گردد فرد متجاوز علمی هم رزومه خود را تقویت کند، هم از قِبل مقاله چاپ شده گرنت و فرصتهای بیشتری بگیرد، هم پژوهشگر نمونه شود و هم ارتقاء مرتبه علمی پیدا کند.
🌀 این شرایط باعث میشود تا آن فرد مدیر شود؛ طرحهای پژوهشی بیشتری بگیرد و درآمد و بازدهی بالاتری داشته باشد. این در حالی است که افرادی که اخلاق را رعایت کرده و به عدالت تدریس کرده و بر دانشجویان ظلمی روانداشته اند؛ عملا هیچگونه پاداشی ندارند و فرصتهای ارتقا و درآمد و موقعیتهای اجتماعی بالاتر را نیز در مسابقه با متجاوزان خواهند باخت.
⁉️ حال برای جامعه یک انتخاب اساسی وجود دارد و آن این است که قصد دارد در این امور چه مسیری را برگزیند؟
▫️ تسهیل گری اخلاق انسانی و تقویت ظرفیتهای عدالت در حوزه های اجتماعی و علمی؟ و یا تسهیلگری مسیر منفعت برندگان از [فساد و ولنگاری] علمی؟
✍️ سهراب دل انگیزان
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه
[همراه با تغییرات جزئی]
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
💐 یوم الله 22 بهمن، سالروز پیروزی ملت سرافراز ایران، بر ایادی استعمار و استکبار مبارک باد💐
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
1.mp3
36.77M
🌺 مجموعه سرودهای خاطره انگیز انقلاب🌺
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔰 نشست عمومی پژوهشگری معارف انقلاب اسلامی
🔹 موضوع: دین شناسی و نواندیشی حضرت امام خمینی(ره)
سخنران: دکتر سلیمان خاکبان
🔸 پنجشنبه 26 بهمن 1402
ساعت 9 الی 12
نشست به صورت مجازی در آدرس زیر برگزار می شود:
http://B2N.IR/ENGHELAB1
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔰 همه با هم!! جهاد تبیین برای برگزاری انتخاباتی حماسی، پرشور و شعور و دشمن سوز
🟠 فهرست بیانات حضرت امام خامنه ای مدظله العالی، در مورد انتخابات برای پیشواز تلفن همراه
👈 فقط کافی است کد آهنگ را به شماره های زیر پیامک کنید:
➖🔶 ایرانسل: 7575
➖🔶 همراه اول: 8989
🔆 به امید مجلسی:
▫️ تمدنساز
▫️ در تراز گام دوم انقلاب اسلامی
▫️ و در شان ملت بزرگ ایران
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔴 چه بسا در بعض مقاطع، شرکت نکردن در انتخابات در راس گناهان کبیره است
🔸 وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخابات رئیس جمهوری و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند ...
♨️ چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در راس گناهان کبیره است
پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و الا کار از دست همه خارج خواهد شد.
▫️ حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh