🔺 انواع فقرها مولود فقر فرهنگی است
✳️ پیامبر گرامی اسلام (ص) به شدت نگران فقر فکری و فرهنگی وسوء تدبیر و مدیریت امت اسلام بودند فقر اقتصادی و تخریب محیط زیست معلول فقر فکری و فرهنگی و سو تدبیر و مدیریت حکمرانی است. بحمدالله بزرگانی چون ملاصدرا و علامه طباطبایی و حکیم شهید مطهری و امام خمینی و رهبر انقلاب ضمن اشاره به این نکات ناب، فرهنگ را مبدا خوشبختی و بدبختی میدانند.
🌐 اگر فرهنگ و فکر و اندیشه و سو مدیریت اصلاح گردد تمام اصلاحات دیگر به دنبالش می اید و پیشقدم در تمدن جهان میگردیم. غفلت از این نکات کلیدی عامل اصلی خطرها و شکستهای امت مسلمان و عقب ماندگی دولت هاست.
🔀 از دیدگاه پیامبر اکرم (ص) اگر امت اسلامی از غنای اندیشه برخوردار باشد ثروت نیز به دنبالش میآید. اما و لو ثروتشان از دنیا بگذرد-مثل ثروت امروز کشورهای اسلامی که همین نفت بزرگترین منبع ثروت دنیاست و بیشترش در کشورهای اسلامی است- ولی فقر اندیشه داشته باشند فایدهای به حالشان ندارد. حالا اگر - هر - دو خطر با هم پیدا بشود یعنی از یک طرف منافقها، بی دینهای متظاهر زیرک، متظاهرها و ریاکارها و مدلّس ها پیدا بشوند و از طرف دیگر مردم، جاهل و نادان باشند، آنها اینها را ابزار خودشان قرار میدهند.
🌿 فرهنگ بٌعد نرم جامعه است و شامل مجموعه اندیشهها، عقاید، باورها، آداب و رسوم و رفتار میشود. فرهنگ و محیط زیست ما دچار بحران و بیماری است. اگر بخواهیم مشکل فرهنگ و محیط زیست حل شود راهکارش نظریه سعادت است.
🔹 جامعه دارای ۳ لایه است: اول نرم افزار: فرهنگ. دوم بُعد سخت افزار: مصنوعات بشر که با چشم میبینیم مانند این ساختمان. سوم، نرم و نیمه سخت مانند سبک زندگی جشن و عروسی که مانند ساختمان پایدار نیست.
🌻 نظریه سعادت و خوشبختی ستون فقرات فرهنگ است خوشبختی جهان مدرن متمرکز بر بعد حیوانی و غفلت از بعد انسانی و متعالی است چون بشر از نیاز متعالی غافل است تمام فشار را آورده به طبیعت. زمانی خوشبختیم و احساس خوشبختی میکنیم که آرامش همه جانبه و لذت همه جانبه و شادی همه جانبه داشته باشیم. معنی خوشبختی و سعادت مرکب از این ۳ عنصر است. اکنون سوال میشود این ۳ عنصر چه زمانی و چگونه به دست میآید؟ جواب این است که زمانی که سه توانایی داشته باشیم.
⚖️ نظریه سعادت برآیند ۳ توانایی است: اول توانایی پاسخ همه جانبه و متوازن و به هنگام به نیازهای صادق (نیازها هم سه نوع هستند نیازهای حیوانی و انسانی و متعالی). دوم توانایی کنترل و مدیریت نیازهای کاذب. سوم توانایی حل مسائل و مشکلات مردم و کشور.
💯 تمام آحاد بشر به دنبال خوشبختی و آرامش و لذت و شادی همه جانبه هستند. ما ۳ نوع آرامش و لذت و شادی داریم. اگر تلقی درستی از خوشبختی نداشته باشیم در فرهنگ و محیط زیست هم دچار بحران میشویم. بخش زیادی از تخریب محیط زیست ناشی از الگوی مصرف انسان دنیاپرست است. لذا اگر نظریه خوشبختی و سعادت فردی درست درک و اجرا بشود قطعاً الگوی مصرف اصلاح میشود.
🤷♂️ الگوی مصرف فعلی دو اشکال دارد: اول آنکه، گرفتار نیازهای کاذب هستیم. دوم آنکه حتی در نیازهای صادق هم چون تمرکز بر نیازهای حیوانی و غفلت از نیازهای انسانی و متعالی است لذا دچار زیادهروی هستیم.
🌳 مباحث شناخت شناسی و هستی شناسی و نظام ارزشی جزو فرهنگ جامعه است. نظریه سعادت هسته مرکزی و رکن اصلی فرهنگ جامعه است. تمام ابعاد نرم و سخت برای رسیدن به سعادت و خوشبختی است
⚡️ مهمترین رسالت نهاد علم و حکمرانی این است که نظریه سعادت را به خوبی بشناسد و نرم افزار آن را تولید و در جامعه اجرا نماید.
مهمترین رسالت حکمرانی توجه و اهتمام به اندیشه و فرهنگ و ستون فقرات آن یعنی نظریه سعادت است. سوء مدیریت حکمرانی موجب فقر فکری و فرهنگی و غفلت از نظریه سعادت میگردد و غفلت از این نظریه فاخر موجب نابودی محیط زیست و فرهنگ میشود.
❌ فقر فکری و فرهنگی و نداشتن قدرت تجزیه و تحلیل، خطرها و آسیب های فراوانی به دنبال دارد. انواع و اقسام فقرها و نیازها ی بی پاسخ مولود فقر فکری و فرهنگی و غفلت از مدیریت ارکان سعادت و توانایی یاد شده است.
🔹 مهمترین رسالت حکمرانی این است که فرهنگ و قدرت فکر و ذهن و توانایی تجزیه و تحلیل مردم را تقویت نماید و نظریه سعادت را عملیاتی نماید اگر یک چهارم ثروت عمومی کشور صرف اصلاح فکر و فرهنگ و اجرای نظریه سعادت و موجب دور اندیشی و توسعه و تعمیق فرهنگ و روشن بینی و آینده نگری و پرهیز از ظاهر بینی دولت و ملت گردد کار بیهودهای نیست.
📖 سخنرانی محمدجواد حیدری، استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی، پنل همایش ملی فلسفه فرهنگ با تاکید بر دیدگاههای رهبر معظم انقلاب، دانشگاه قم
منبع: خبرگزاری مهر
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🚫 عدم امکان تحفظ در سند 2030
لزوم هشیاری مردم و مسئولین در باره گستره سند تعهدبار گلوبالی 2030
❌ متن فوق، درباره صحیح نبودن ادعای امکان تحفظ در سند ۲۰۳۰ است که در دولتهای گوناگون و بوسیله مسئولین مختلف تکرار شده است و عده آیی هم به دلیل حساسیت عمومی به نام سند ۲۰۳۰ به ویژه پس از موضع گیری علنی مقام معظم رهبری علیه آن سعی کردند این ادعا را بیان ننمایند اما همچنان به این ادعا باور داشته و نه لزوما از سر عمد بلکه ناآگاهانه پای امضاء قراردادها و عهدنامه هایی که مستقیم یا غیر مستقیم ذیل این سند تعریف شده می روند.
⛓ در عین حال این افراد با توجه به ظاهر فریبنده بندهای سند به راهبرد کلان پنهان و مستتر در پشت این بندها آگاهی نداشته و کشور را ناآگاهانه زیر یوغ سرمایه داری گلوبال و سایبربیولوژیک می برند که هدفش «فقیر کردن همه دولت ها » (اعم از توسعه یافته مانند فرانسه و در حال توسعه)، «فقیر کردن مردم»، «ایجاد آشوب اجتماعی» و نهایتا برقراری نظم گلوبال و غیرالهی و چنگ انداختن به تمام منابع زمین در جهت تحقق منافع عده اندکی مستکبر است.
⭕️ امروزه برخی متصدیان دولتی و ارتشی از اقتصاددانان طرفدار نظام سرمایه داری از نوع لگام گسیخته آن، فقر دولت و مردم را به گردن نیروهای نظامی، هزینه کردن درآمد کشور برای محور مقاومت و تقابل با استکبار انداخته و در کنار فشار روزافزون اقتصادی به مردم آنان را به تقابل با نظام ترغیب می نمایند.
🌐 لذا باید درباره اجرای چشم بسته سیاست های گلوبالی اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی سند ۲۰۳۰ که از طریق آژانسهای رسمی آن نظیر صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، مجمع جهانی اقتصاد و غیره دیکته شده و توسط کارشناسان القا می شود روشنگری صورت گرفته و حجت بر مسئولین محترم تمام شود.
💸 ثروت فزاینده و افسانه ایی دلاری فروشان داخلی در کنار دولت فقیری که با دستورات امثال صندوق بین المللی پول (که بازوی رسمی گلوبالیست ها ی پنهان شده در سازمان ملل برای تحقق سند ۲۰۳۰ هستند) خودش و مردم را فقیرتر می کند، دست به دست هم داده و با توهم پراکنی، حیات دولت و نظام را با ایجاد شورش اجتماعی نشانه می گیرند.
📣 بنظر می رسد امروز بدون افشاگری صریح در خصوص برنامه های استعمارگران دلاری فروش داخلی و چتر قانونی آنان و نقشه طراحان گلوبالیست سند ۲۰۳۰ و آگاهی بخشی مردم و نخبگان، امکان خنثی کردن توطئه علیه مردم و نظام و دفاع از اسلام و ارزشهای آن نیست.
♨️ افشاگری گام اول است و دومین گام، مطالبه گری عمومی می باشد که سوخت موشک تغییرات اساسی است.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⏪ درخواست امضاء
🖋 اساتید محترم در صورت صلاحدید، لطفا در لینک زیر متن نامه و درخواست های شش گانه را مطالعه و در صورت موافقت امضا بفرمایید:
📜 جمعی از اساتید دانشگاه های کشور در نامه ای به مسئولان کشور و اعضاء شورای عالی فضای مجازی درخواست های شش گانه خود، در خصوص لزوم توجه به حکمرانی فضای مجازی و مشکلات آن را مطرح کرده اند.
⏰زمان تقریبی مطالعه نامه: 5 دقیقه
✅ دو هفته روی تهیه این نامه کار شده است و درخواستهای دقیق و کارشناسی شده ای برای اصلاح حکمرانی فضای مجازی کشور در آن مطرح شده است.
👈 لطفا نامه را برای جمع آوری امضا در گروه های دانشگاهی به اشتراک بگذارید و همکاران خود را در این مطالبه گری عالمانه یاری فرمائید.
متشکریم🌹
لینک امضاء نامه:
https://B2n.ir/a04531
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 مطالبه اساتید دانشگاهها از اعضای شورای عالی فضای مجازی برای اعمال حکمرانی بر فضای مجازی/ ص 1
▫️ ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
▫️ ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
▫️ ریاست محترم قوه قضائیه، جناب آقای حجه الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای
▫️ دیگر اعضاء محترم شورای عالی فضای مجازی
سلام علیکم
📲 همانطور که مستحضر هستید در عصر کنونی، فضای مجازی در امتداد فضای حقیقی در همه ابعاد زندگی مردم از فرهنگ تا اقتصاد، سیاست و امنیت تأثیرگذار شده است. در این میان، سکوهای خارجی نظیر برخی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، اگرچه در نگاه اول به عنوان ابزاری برای تعامل و ارتباط معرفی میشوند، اما در عمل چالشهای عمیقی را در حوزه حکمرانی و سبک زندگی برای آحاد ملت به ویژه نوجوانان و جوانان کشور به همراه داشتهاند.
🎛 از جمله این چالشها، آسیبهای شناختی، فرهنگی، رفتاری و عاطفی ناشی از ورود بیضابطه این سکوها به کشور است. این سکوها که عموماً تحت سلطه کشورهای قدرتمند این حوزه مانند ایالات متحده قرار دارند، با تابلو زیبای جریان آزاد اطلاعات و تعاملات فرهنگی بین المللی و سیاستهای منصفانه رسانه ای و ... ، وارد می شوند، ولی در عمل با الگوریتمهای هدفمند و با کمک هوش مصنوعی به مهندسی فرهنگی و تغییر سبک زندگی کاربران میپردازند.
❌ این چالش ها، اغلب با تضعیف ارزشهای ملی، گسترش مصرفگرایی افراطی، فردگرایی منفی، تخریب هویت فرهنگی، نقض استقلال حاکمیتی، خروج کلان دادههای مردم و سوء استفاده های مکرر از آن و غیره همراه است. بخش جالب ماجرا، آنجاست که برخی از آنها، حاضر به هیچ گونه مسئولیت پذیری در قبال تعهدات منطقی یک شبکه مجازی نبوده، حتی در جسارتی آشکار، به راحتی و مکرر اقدام به بستن برخی صفحات مجازی هموطنان و حتی مسئولان کشوری و استفاده مکرر از الگوریتمهای پیچیده برای بایکوت، سانسور و کاهش ضریب نفوذ برخی محتواهای مفید تولید شده داخلی میکنند، امری که عملاً جریان تولید، انتشار و مدیریت محتوای سالم را مختل کرده و نقض آشکار حقوق اولیه اعضاء میباشد.
🌐 مسئله فیلترینگ یا رفع فیلترینگ که گاهی به صورت دوگانهای سادهسازی و رسانهای میشود، تنها یکی از ابعاد کوچک مفهوم حکمرانی فضای مجازی است. مفهومی که بسیار فراتر از بحث دسترسی به چند سکوی خارجی است و به مدیریت جامع و راهبردی این عرصه در جهت حفظ امنیت ملی، تقویت استقلال مجازی و ارائه خدمات استاندارد به مردم وابسته است. کشورهایی نظیر ایالات متحده و چین نشان دادهاند که با تکیه بر اصول حکمرانی مجازی و نظارت دقیق، میتوان هم امنیت فضای مجازی را تأمین کرد و هم ابزارهایی امن و کارآمد برای مردم فراهم ساخت. در مقابل تجربه نشان داده است که کشورهایی که با سادگی این فضا را رها کرده و با طمع به ظاهر رایگان بودن سکوهای خارجی، صرفاً تبدیل به مصرف کنندههای نجیب و دوست داشتنی شدهاند، و در عرصه خودکفایی در سخت افزار و نرم افزار این محیط، عقب ماندهاند، از سوی سکوهای مجازی کشورهای قدرتمند، با نقض حاکمیت و استقلال روبرو شده؛ و به نوعی به استعمار و استثمار رفته و همواره در معرض تهدیدات قابل توجه سیاسی، اجتماعی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی قرار میگیرند.
💯 پر واضح است که همانگونه که در حوزههایی نظیر پزشکی، نانو، هوافضا، هستهای، فناوریهای پیشرفته و غیره، علیرغم تحریمها به موفقیتهای بزرگ دست یافتهایم، این مهم در عرصه حکمرانی فضای مجازی (امری که خط قرمز کشورهای پیشرو و ملاکی بر هوشیاری دولتها میباشد) نیز ممکن و ضروری است. از اینرو توسعه شبکه ملی اطلاعات و حمایت از سکوهای داخلی میتواند بستری امن، سریع، پاک و قابل اعتماد برای کاربران فراهم کند. تمرکز بر بومیسازی فناوریها و ورود به حوزههای نوینی چون هوش مصنوعی، نه تنها استقلال مجازی کشور را تضمین میکند، بلکه زمینهساز رشد شرکتهای داخلی و تقویت آنها برای ورود به رقابت جهانی خواهد شد.
✅ در نهایت، امضاکنندگان نامه، از سران سه قوه و اعضاء شورای عالی فضای مجازی، تقاضا داریم که ضمن اهمیت ویژه به سیاست گذاری دقیق و هوشمندانه در حوزه حکمرانی فضای مجازی، هر گونه اتخاذ راهکار ، با لحاظ موارد ذیل باشد:
1. در حالی که به آزادیهای فردی و اجتماعی و برطرف کردن نیازهای مردم توجه می شود، همزمان صیانت از دادهها و حریم شخصی افراد را نیز در برگیرد.
2. در چارچوب قانون اساسی، سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب و در هماهنگی با مصوبات شورای عالی فضای مجازی باشد.
ادامه نامه در پیام بعد ...
🖊 لینک امضاء نامه:
https://B2n.ir/a04531
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 مطالبه اساتید دانشگاهها از اعضای شورای عالی فضای مجازی برای اعمال حکمرانی بر فضای مجازی/ ص 2
لینک صفحه اول نامه
3. مبتنی بر مطالعات دقیق علمی و استفاده حداکثری از تجربیات «حکمرانی» فضای مجازی کشورهای پیشرو، از جمله آمریکا، چین بوده و این نظرات در نشستهای نخبگانی و در فضای گفتگوی تعاملی در منظر مردم به بحث گذاشته شود، تا زمینه پذیرش عمومی سیاستهای اتخاذ شده، فراهم گردد.
4. نسبت به خروج کلان دادههای کشور – که در دنیای امروز به عنوان طلای نامرئی از آن نامبرده و به شدت از آن صیانت می شود- و امنیت سازمانی و شبکه ارتباطی حساسیت ویژه وجود داشته باشد. از اینرو لازم است که توسعه زیرساختها و تقویت شبکه ملی اطلاعات در بستری امن و پر سرعت مورد نظر باشد.
5. در راستای حمایت مستمر از بنیانهای سایبری کشور به عنوان یک مرجع مستقل گفتمانی و با هدف ایجاد و تقویت سکوهای های بومی با رویکرد فراملی از تمامی ظرفیت دانشی و استعدادهای جوانان و نخبگان کشور بهره گرفته شود.
6. در صورتی که امکان حضور شبکهها و سکوهای خارجی در کشور را فراهم می آورد، شرط مهم مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن آنها در قبال قوانین وطنی را نیز کامل اعمال نماید.
👈 در پایان لازم به یادآوری است که همه ما در قبال مردم و تاریخ مسئولیت داشته و باید پاسخگوی سیاستهای خود باشیم. امید که با اتخاذ سیاستهای هوشمندانه بتوانیم در مقابل ملت و تاریخ سربلند بیرون آییم.
🤲 توفیق همه خدمتگذاران ملت را از خداوند متعال خواستاریم.
با تشکر
جمعی از اساتید دانشگاههای کشور
🖊 لینک امضاء نامه:
https://B2n.ir/a04531
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 پیش بینی آینده دانشگاهها در جهان
♨️ روایت مهندس آیدین نصیری شرق از آینده دانشگاهها در جهان
( دارنده مدال نقره المپیاد جهانی کامپیوتر،
فارغالتحصیل مهندسی نرمافزار از دانشگاه صنعتی شریف
و دارای سابقه فعالیت در شرکتهای فناوری سطح بالا)
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⚔ دوئل فناوری موشکی ایران با فناوریهای پدافندی جهان
🚀 فناوری موشکی و پهبادی کشور، پیشرفته ترین سامانه های راداری و پدافندی دنیا که در اختیار اشغالگران قرار داشت را به چالش کشیده و در میدان عمل موفقیت های حیرت انگیزی را کسب کرده اند که دشمنان به آن اعتراف می نمایند.
📊 مدیران نهاد علم بجای نگرانی از افت رتبه در نظام های کم خاصیت یا بی خاصیت رتبه بندی با مشاهده پیشرفت در فناوری های موشکی و پهبادی بیاموزند که پیشرفت واقعی در درون کشور با تاثیر دانش، انتشار دانش، کارکنان با دانش، ارتباط با صنعت، اشتغال و اقتصاد مبتنی بر دانش و محصولات مبتنی بر دانش قابل ارزیابی است.
👈 زمانی که علم در خدمت حل مسائل و مشکلات و رفع نیازها باشد نهاد علم در حال انجام رسالت واقعی خویش است.
😳 با وجود این، هنوز برخی از مدیران نهاد علم به دنبال مشاهده پیشرفت واقعی و تاثیر دانش در نظام های رتبه بندی هستند و به جای نگرانی از مقاله نویس شدن پژوهشگران علوم کاربردی و فنون و عقیم شدن مسیر تولید فناوری و نوآوری، از چاپ مقالات بنیادین کم عمق و سطحی، خرسند هستند و تولیدات علمی متناسب با ذائقه مجلات خارجی و فارغ از شبکه نیازها، مسائل و مشکلات کشور را برای خود ایفای مسئولیت اجتماعی نهاد علم کشور تلقی می کنند.
⁉️ آیا تاییدیه چند نمایه و نظام رتبه بندی در مقابل تاییدیه محصول، فناوری و نوآوری در کف جامعه و صنعت و بازارهای جهانی جایگاهی همسنگ قلمداد می شوند؟ آیا از نظر مدیران تازه نفس نهاد علم کشور، بوته آزمون دستاوردهای پژوهشی، تعریف و تمجید و القاب و عناوین پرطمطراق چند نمایه و نظام رتبه بندی است یا کمک به رفع انبوه نیازها، حل مسائل و مشکلات که خود آزمون بی بدیل تاییدیه دستاوردهای نهاد علم محسوب می شود؟
🔀 به نظر می رسد که وقت آن رسیده است که راهبران و سکاندارن نهاد علم در دولت جدید شفاف موضع خود را در خصوص سیاستگذاری ها و انتظارات از نهاد علم کشور بیان کنند تا مشخص شود نگرش آنها چیست و قطار علم و فناوری کشور را به کدام سمت و سو هدایت می کنند.
🎯 نفوذ پهبادها و موشک های ایرانی تا عمق سرزمین های اشغالی علیرغم وجود پدافند چند لایه و تجهیزات راداری و کمک کشورهای حامی رژیم صهیونیستی نشان داد که اگر پژوهش ها در کشور ساماندهی و جهت دهی شوند و به جای آنکه هدف اصلی پژوهش گزارش آن در قالب مقاله باشد؛ هدف اصلی پژوهش برطرف شدن نیازها و حل مشکلات و مسائل قرار گیرد و هدف تبعی، چاپ مقاله با حفظ حقوق کشور باشد و جای هدف اصلی و تبعی جابجا نشود؛ در آن صورت در عرصه های دیگر نیز کشور خودکفا و پیشرو خواهد شد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 سایت مقام معظم رهبری
در اقدامي تأمل برانگیز در قسمت کمک های سایت (وجوهات)، گزینهی #تقویت_بنیه_دفاعی_کشور را برای دریافت کمک های مردمی اضافه کرده است.
🤝 دوستان از این اقدام سایت رهبری به سادگی نگذرید و در حد توان براي کمک به تقویت بنیه دفاعی کشور کمک نقدی انجام بدید و برای تبلیغ این امر و افزايش مشارکت های مردمی تلاش کنید.
⛺️ فراموش نکنیم جملهي تاریخی حاج قاسم را
امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است.
🕌 بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم ها می مانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی.
#جهادتبیین
#نشرحداکثری
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⁉️ 15 سوال مهم از اعضاء شورای عالی فضای مجازی در خصوص رفع فیلتر از شبکه اجتماعی واتس آپ
1️⃣استفاده از شبکه های مجازی خارجی، زمینه خروج کلان داده ها (Big Data) که در علم مدیریت به عنوان طلای نامرئی نام برده می شود را فراهم می آورد و زمینه های سوء استفاده های فراوان کشورهای رقیب و دشمن را ایجاد می کند.
راهکار شما برای عدم خروج کلان داده ها چیست؟ و آیا مسئولیت رأی اخیر خود را بر عهده می گیرید؟
2️⃣ به اذعان رسمی رژیم صهیونیستی، این رژیم از داده های واتس آپ برای شناسایی افراد و دشمنان خود استفاده کرده و می کند. راهکار شما برای جلوگیری از جاسوسی سیستماتیک توسط این شبکه اجتماعی چیست؟
3️⃣بنا به شواهد گسترده، واتس آپ اقدام به جاسوسی از کاربران می کند. چگونه به مقابله با آن خواهید پرداخت؟
4️⃣در اعتراضات سال 1401 این شبکه اجتماعی به بستری برای جذب و آموزش نیروهای خشونت طلب و نحوه ساخت کوکتل مولوتوف و خرید و فروش اسلحه تبدیل شده بود. اکنون چه تضمینی برای عدم رخداد مجدد این اتفاق کسب شده است؟
5️⃣هر کشور مقتدری، مجوز فعالیت در کشور را فقط و فقط در صورت قبول پذیرش قوانین وطنی آن کشور صادر می نماید.
چرا این قاعده منطقی در ایران رعایت نشده است؟
6️⃣چگونه است که اگر یک جوان این کشور بخواهد، یک دکه زیر پله ای برای امرار معاش خود داشته باشد؛ باید از اداره های مختلف کسب مجوز نماید. ولی یک شبکه اجتماعی با سابقه منفی و تأثیرات فراوان برای فعالیت در کشور، نیاز به هیچ مجوزی نخواهد داشت. آیا قائل به اینگونه آزاد سازی در مجوزهای شغلی مردم نیز می باشید؟
7️⃣ چنانچه احیاناً برخی کانالها و گروه های واتس آپ اقدام به انجام اقدامات مجرمانه از جمله فروش اسلحه، تحریک قومیت ها، تقویت دیدگاه های تجزیه طلبانه و ... کردند، مکانیسم و ابزار شما برای مقابله با این اقدامات چیست؟ آیا اساساً هیچ ارتباط اداری با مدیران این شبکه اجتماعی وجود دارد، یا همچنان نامه های دولتهای پیشین بی پاسخ مانده است؟
8️⃣ اعضاء شورا چقدر با مکانیسم الگوریتم های پیچیده این ایپلیکیشن و نحوه مدیریت محتوای آن در کاهش و افزایش سرعت اپلود و دانلود تصاویر و ویدئوهای خاص، میزان رویت پذیری پستها، مدیریت تعداد لایک ها و ... آشنا هستند؟ آیا مکانیسمی برای رخداد عدالت در محتواهای تولید شده وجود دارد، یا مکانیسم ها بر اساس اولویت بخشی به سیاستهای سهامداران این اپلیکیشن می باشد؟
9️⃣ بنا بر شواهد گسترده، سهام این اپلیکیشن در اختیار شرکت های صهیونیستی می باشد و بنا بر فتوای مقام معظم رهبری، استفاده از محصولات این شرکت ها حرام است.
با این شرایط چه توضیحی برای این اقدام شما وجود دارد؟
0️⃣1️⃣ در حالی که اسرائیل هر روزه حرف از تلاش برای نابودی ایران عزیز می زند، رها سازی یک شرکت اسرائیلی برای جمع آوری داده های ایرانیان چه توجیهی خواهد داشت؟
1️⃣1️⃣ آیا کشورهای مدعی آزادی بیان، از جمله آمریکا و .... حاضر هستند به اپلیکیشن هایی چون ایتا و بله و ... اجازه فعالیت در کشور خود را بدهند؟
2️⃣1️⃣ آیا موافقان رفع فیلترینگ از واتس آپ حاضرند، صادقانه و شفاف در جلسات تخصصی و علمی از رأی خود دفاع کنند؟؟؟ و آیا مسئولیت تصمیم خود را بر عهده خواهند گرفت؟
3️⃣1️⃣ چنانچه برخی افراد سودجو، با کمک این بستر اقدام به کلاهبرداری از مردم عادی نمایند، آیا این شبکه هیچگونه تعامل و پاسخگویی با پلیس فتای ایران دارد، یا در نهایت مال باخته خود مسئول هر گونه اتفاقی خواهد بود؟
4️⃣1️⃣ چنانچه این اپلیکیشن در راستای سیاستهای سهامداران خود، اقدام به حذف کانالها و گروه هایی از مردم ایران نمود، آیا مسیری برای احقاق حق مردم وجود دارد؟
5️⃣1️⃣ آیا دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی حاضر است، با مردم صادق بوده و صوت مذاکرات جلسه را منتشر نمایند؟
یا در این مورد مردم نامحرمند؟
✍️ هادی مصدق
عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه قم
https://eitaa.com/faslehozur
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌐 تفکر علامه مصباح و نبرد تمدنی امروز ما
❄️ شاید برای خیلی ها عجیب باشد، اما تحولات امروز منطقه عمق تاثیر تفکر و مبانی علامه مصباح در یک نزاع تمدنی را نشان داد.
بحران سوریه، فروپاشی اجتماعی و بی ارادگی ارتش در برابر معارضین نه چندان مقتدر، به ما گفت که چه اندازه پشتوانه فکری و معنوی در ساخت اجتماعی و تربیت نیروهای مقاوم مهم است و غفلت از آن، نتیجه اش جنگ همیشه باخت است.
⛰ اما آن سوی صحنه، حزب الله علیرغم فقدان رهبر بزرگی چون شهید سید حسن نصرالله کالجبل الراسخ ایستاد و اقتدار دشمن را شکست و آبرویش را جریحه دار کرد. حزب الله سالها است مجاهدان و مردم خود را بر اساس اندیشه ها و معرفت های علامه مصباح تربیت کرده است. جناب سید خود تصریح دارد که "در تمام مسائل فکری و معنوی، علامه مصباح پناه، قبله و مقصد بود" و "حزب الله لبنان با همه فداکاری ها و مجاهدت ها و جانفشانی ها، تجسم عینی تفکر سیاسی علامه مصباح در منطقه است".
🖊 ما اگر امروز می خواهیم بجنگیم - که جنگ ما نیز نه در محدوده مرزهای جغرافیایی محصور است و نه در ساحتی خاص از زندگی، که جنگی جهانی، تمدنی، فراگیر و همه ابعاد است - باید بدانیم مبارزان و جوانانی که عزم رزم دارند را پای کدام آبشخور فکری بنشانیم.
🚫 سالها تفکر علامه مصباح از سوی دوستان مورد ملامت و تخطئه شد که او کاربردی و متناسب میدان نمی اندیشد، او انتزاعیات فلسفی خود را می خواهد عمومی کند، او جامعه و جوان را با مسائلی درگیر می کند که مسئله شان نیست. اما امروز که رسوخ رگه های لیبرالیسم فرهنگی و سیاسی را در سایه تفکرات عمل گرایانه در دوستان و نهادهای انقلابی می بینیم، و از آن سو ایستادن مجاهد حزب الله را در میانه معرکه و سینه به سینه با دشمن صهیونی و در محیطی محفوف به آفات بزرگ فرهنگی و اجتماعی؛ بسی بیشتر از دیروز باید تفطن پیدا کنیم که این همان مبانی فکری و فلسفی و استدلالی و قرآنی است که در طوفانها و شرایط سخت نبرد، نیروها را حفظ می کند، همین تفکر علامه مصباح است که مبارز می پرورد، همین تفکر است که حزب الله می آفریند و همین تفکر است که می تواند ما را در برابر جریان نفوذ فرهنگی و سیاسی و اجتماعی پیروز کند.
👥 نظریات جنگ و دانش های کاربردی و استراتژی بافی لایه های رویین نبرد است و به خودی خود طرفی را در کشاکش یک نبرد تمدنی پیروز نمی کند. این انسان ها هستند که می جنگند و نه سخت افزار و نه استراتژی و نه تاکتیک! همه اینها محصول اندیشه و انگیزه انسانها است.
و اگر منطقی نباشد و انگیزه ای و آرمانی مقدس که بر استوانه های فکری محکم بنا شده باشد، جنگیدن چه معنایی دارد؟
🔰 براستی تفاوت دو جبهه در چیست؟ فرق حوزه قم با سوآز و هاروارد چیست؟ یا سپاه با داعش؟ یا حزب الله با اسرائیل؟ و یا تحریرالشام با حماس؟ و یا راهیان نور با بی تی اس؟ جز در همین مبانی فکری؟ سرتاسر قرآن را بیان ایمان و کفر فراگرفته است. فرق ایمان و کفر چیست؟ جز در عقیده و نگاه های بنیادین؟
🔻 و ما فکر می کنیم که اگر مبانی را کم اهمیت تلقی کنیم و هنر رزم و تشکیلات به نیرو یاد دهیم، در جنگ فرهنگی و نظامی و سیاسی پیروزیم!
زهی خیال باطل! که اگر مبانی کم رنگ شد، مرزهای هویتی نیز کمرنگ می شود، جبهه ها و پیوندها مختلط می شود، عناصر خودی، از درون ناخودی می شوند، از درون ساییده می شویم و از درون استحاله می گردیم و در یک نقطه بزنگاه فرو می پاشیم.
〽️ اگر متفکری مانند علامه مصباح را کنار نهادیم و خود را یا عناصر خوب اما نه استوانه های فکری و مردان اسلام شناس را در آن جایگاه نشاندیم، آهسته آهسته دچار تغییر سیرت در حرکت انقلاب و انقلابیون می شویم! و این یک زنگ خطر و هشدار است! حتی آمریکایی ها نیز اصرار بر تغییر صورت جمهوری اسلامی ندارند، تا چه رسد به بچه های انقلاب! اما دچار تغییر سیرت می شویم و این خطر جدی است! نه اینکه انگیزه نیروها این باشد که قطعا خلاف این است بلکه پیچیدگی های مسیر و القائات دشمن و غفلت و جهل ما سبب انحلال درونی مان می شود.
✅ باید مصباح و مطهری را جدی بگیریم تا سلامت حرکت تضمین شود. همین حلقات فکری است که نیرو می سازد. همین طرح ولایت است که نیرو می سازد. همین عقبه های فکری نظام هستند که محوریت ولیّ فقیه و امامت او را در جانها تثبیت می کنند و ما را در میدان پیروز می گرداند و به یاد او که گفت "همه جهاد ها متکی بر یک جهاد فکری است".
✍️ علی آقابالازاده
@Rajanews_com
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 ضرورت تحول ساختاری در حکمرانی پژوهش و نظام ارزیابی علم
⭕️ نظام پژوهشی کشور با چالشهای جدی مواجه است که ناشی از ضعف در سیاستگذاری، اجرا و ارزیابی پژوهشهاست. اتکای بیش از حد به مقالات مجلات پژوهشی، نبود شفافیت در فرآیندهای ارتقا و تخصیص منابع، و عدم تمرکز بر نیازهای واقعی، باعث هدررفت منابع و کاهش اثربخشی پژوهشها شده است. این متن، ضمن تحلیل این چالشها، راهکارهایی برای ایجاد تحول در حکمرانی پژوهش و نظام ارزیابی علمی ارائه میدهد.
1️⃣ شناسایی نیازهای واقعی و جایگاه شبکههای حکمرانی:
یکی از مشکلات اساسی در پژوهشهای کنونی، تمرکز بر نیازهای کاذب بهجای نیازهای واقعی است. بسیاری از پژوهشها بدون ارتباط با اولویتها و مسائل واقعی کشور انجام میشوند. بنابراین، ضرورت دارد که شبکههای حکمرانی شامل شبکه نیازهای واقعی، مسائل،مشکلات، تاثیرات، تاثرات، هزینه، فایده و.. با توجه به مطالبات حضرت امام خمینی (ره)، رهبری معظم انقلاب (مدظله العالی)، مطالبات مردم، ظرفیت های ملی و محلی و.. به صورت مستقل و با دخالت ذینفعان احصا شوند.
2️⃣ تغییر نگاه از مقالهمحوری به نیاز، مسئله و مشکل محوری:
چاپ مقاله نباید هدف نهایی پژوهش باشد. پژوهشها باید در خدمت رفع نیازها و حل مسائل باشند، حتی اگر به چاپ مقاله منجر نشوند. مقالات علمی میتوانند بهعنوان ابزار گزارش دستاورد پژوهشی و نه هدف اصلی آن، تلقی شوند.
3️⃣ به هم ریختگی نقشها در شورای عالی انقلاب فرهنگی:
هم اکنون در شورای عالی انقلاب فرهنگی متولیان نهاد علم کشور هم نقش سیاستگذار دارند و هم ارزیاب عملکرد خود هستند. از طرفی در وزارتین عتف و بهداشت مجری این سیاستها نیز هستند!!!!! این به هم ریختگی نقشها باعث شده است که نظام علم و فناوری با چالشهای ساختاری اساسی روبهرو شود.
4️⃣ نظام ارزیابی پژوهشها و فرآیند ارتقا و ترفیع:
نظام ارزیابی پژوهشها در حال حاضر به شدت مقالهمحور است و به سایر برون دادهای پژوهشی، محتوای پژوهش ها، اثرگذاری پژوهش ها و نوع پژوهشها توجه زیادی ندارد. این رویکرد نهتنها به اتلاف منابع منجر می شود، بلکه پژوهشهای کم اثر را رونق می دهد. برای اصلاح باید:
▫️ الف. علاوه بر در نظر داشتن مجله و چارک، شاخصهایی نظیر محتوا، اثرگذاری، رسالت رشته و تخصص نویسنده نیز در امتیازدهی اعمال شوند.
▫️ ب. فرآیند ارتقا و ممیزی از ساختارهای غیرشفاف و غیرتخصصی کنونی به سمت یک نظام با صورتبندی متمرکز کشوری، نیمهسامانهای، شفاف، تخصصی و با قابلیت ارائه پیوسته فعالیت ها به منظور ارزیابی تدریجی متحول شود.
▫️ پ. پژوهشهایی که بر رفع نیازها و حل مسائل و مشکلات تمرکز دارند، فارغ از اینکه به مقاله منجر می شوند یا خیر، اولویت یابند.
5️⃣ نقش منابع در جهتدهی پژوهشها:
یکی دیگر از مشکلات، نبود فرآیند مشخص و هدفمند تخصیص اعتبارات تحقیق و توسعه است. به جای حمایت صرف از پژوهشهای مقالهمحور، گرنتها باید به پیشنهاده های خلاقانه پژوهشها، اعم از بنیادین، نیازمحور، مسئله محور و مشکل محور متناسب با رسالت رشتهها تخصیص یابند. برای مثال، انتظار داریم که پژوهشهای رشتههای کاربردی به تولید محصول، فناوری یا راهکارهای عملی منجر شوند؛ در حالی که پژوهش در علوم پایه بدون کاربرد به کشف روابط و پدیدهها بپردازند.
6️⃣ تعارض منافع و عدم شفافیت در ساختارهای حکمرانی:
تعارض منافع در سیاستگذاری و ارزیابی علمی، یکی از موانع اصلی اصلاح نظام علم و فناوری است. فرآیندهای فعلی تخصیص منابع و ارتقا، به دلیل نبود شفافیت و ساختارهای کمتر کارآمد، به رونق فعالیتهای شکلی و کمتر مؤثر منجر شده است.
7️⃣ اهمیت مشارکت ذینفعان در تدوین سیاستها:
یکی از ضعفهای آییننامههای پژوهشی، عدم مشارکت فعال ذینفعان در تدوین آنهاست. برای مثال، تنظیم آییننامههای ارتقا با مشارکت محدود گروههای خاص صورت میگیرد؛ در حالی که این سیاستها تمامی جامعه علمی و ذینفعان آن در اجتماع را تحت تأثیر قرار میدهد.
✍️ روح الله همتی، عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh