Jalase 20.mp3
41.43M
🔰#جلسه_بیستم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
👤حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
مردم سالاری دینی_mixdown_01.mp3
26.91M
🔰#جلسه_بیستویکم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
🔷نکته:قسمتی از جلسه به بررسی و تحلیل مسئله #حجاب و اتفاقات اخیر جامعه توسط حجت الاسلام غفاری پرداخته شده است🔶
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
بسم الله الرحمن الرحیم
#مردمسالاریدینی
خلاصه ای از جلسه:
🔰در مردم سالاری دینی مسئله مقبولیت و مشروعیت مسئله پیچیده ای است و یک حالت کلامی دارد و بحث در قسمت هایی قفل میشود و شبیه بحث جبر و اختیار است.
✅خب اولین نکته این است که اسلام و مردم دو حقیقت مجزا نیستند.یک حقیقت واحده هستند.آیت الله بهجت میفرمایند :آنجایی که عترت هست اما قرآن نیست در واقع در آنجا عترتی وجود ندارد.دقیقا مسئله اسلام و مردم هم اینگونه است.اگر در جایی اسلام باشد و مردم نباشند، در آنجا اسلام نیست مانند عربستان و اگر در جایی مردم باشند و اسلام نباشد، در آنجا مردمی وجود ندارد مانند غرب.
✳️توحید یعنی نفی طبقات اجتماعی و نفی طبقات اجتماعی یعنی مردم سالاری دینی.اصلا دوگانگی بین مردم و اسلام وجود ندارد.
✴️حقایق در اسلام ریزشی هستند و رویشی نیستند.حقیقت تمام خیر در عالم امام است.
⚠️سوال:شریعت اولویت دارد یا نظر مردم؟
اصلا شریعت چهارچوبی است برای حضور تمام قد مردم.
❇️در معارف تفاوتی بین حضور و ظهور وجود دارد.امام زمان حاضر است ولی ظاهر نیست.عدم ظهور دلیل بر عدم حضور نیست.نفس ما حاضر است اما حالات نفس من در کف دست من ظاهر نیست.
🔵مسئله حق و مسئله تحقق.امام معصوم با امت یک حقیقت مجزا از یکدیگر نیستند.وجود ما یک وجود واحد است.
ما هم نیاز به حق داریم و هم نیاز به تحقق داریم.در مقام ذات و حقّانیت امام معصوم مشروعیتش را از مردم نمیگیرد.آیا حقانیت سید الشهدا از رجوع به مردم است؟نخیر.در مقام تحقق ، مشروعیت وابسته به رجوع مردم است.آیا امام معصوم با کودتای سیاسی میتواند حکومت تشکیل دهد؟نخیر.در اینصورت در مقام تحقق، امام، مشروعیت سیاسی ندارد.اگر مردم رجوع به انقلاب اسلامی نداشته باشند،انقلاب مشروعیت سیاسی ندارد.امام در مقام حق، مالکیت در تصرف را دارد حتی اگر مشروعیت سیاسی نداشته باشد.مشروعیت در مقام تحقق از دوبال شکل میگیرد:
1️⃣اذن الهی
2️⃣ پذیرش مردم
❗️حکومت دینی اگر مقبولیت مردمی نداشته باشد،مشروعیت سیاسی ندارد.❗️اساس حکومت اسلامی با مردم سالاری است.باید حکومت ، مردم را با خود همراه کند حتی اگر علی ابن ابی طالب سلام الله علیه باشد.حق بودن علی سلام الله علیه دلیل بر همراه نکردن مردم نیست.‼️حتی علیای سلام الله علیه که حق است بدون مقبولیت مردمی،مشروعیت سیاسی ندارد و علی سلام الله علیه باید مردم را با خود همراه بکند.‼️
اصلا اساس حکومت علوی مردم سالاری دینی است.
ما دو بعد انحراف داریم:
1️⃣انحراف جریان سقیفه است که میخواهد با رای مردم به حضرت علی مشروعیت بدهد
2️⃣ این که علی بدون مردم مشروعیت ندارد.
⚠️برای رفراندوم در یک جامعه،طیف مخالف باید قیام کند و اثبات کند که مقبولیت آن بیش تر از مقبولیت نظام است.آن کسی که الآن انقلاب را نگه داشته پیکره مردم است.حفظ انقلاب اسلامی به مردمداری آن است و مردم اند که انقلاب را نگه داشتند و رهبری مویدات برای این گزاره می آورد مانند تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی.
خلاصه ای از قسمتی از جلسه که درباره #حجاب و اتفاقات اخیر جامعه است:
در ماجرای #حجاب، غرب میخواهد بگوید که این معترضان حداکثر جامعه هستند و ما این حرف را قبول نداریم.اصلا در جامعه ۵ درصد هم معاند با حجاب نیستند.الان دعوا سر گشت ارشاد نیست.
⛔️دعوا سر این است که میخواهند به انقلاب اسلامی بگویند کوتاه بیا. انقلاب را مرعوب کنند و انقلاب اسلامی بر اساس حکم #مردمسالاریدینی در برابر این کودتای رسانه ای ایستاده.
کار از بحث فرهنگی و تربیتی و ... گذشته است و کاملا سیاسی، امنیتی و اجتماعی شده است.
✅در مسئله حجاب وظیفه نظام اسلامی این است که در مقابل اینها قوه قهریه داشته باشند.در وجوب قوه قهریه شکی نیست ودر نحوه آن ایراد است.
❗️انقلاب اسلامی شاخصه های دینداری را عوض کرد.همین دختر بی حجاب یا بدحجاب دیندار است.
ما متدینان عجیبی در جامعه داریم و دفاع مقدس نمایانگر این بود.اینها میخواهند بگویند که ای انقلاب اسلامی بپذیر که دخترانت حجاب نمیخواهند و انقلاب اسلامی این را نمیپذیرد.
جمله اختیاری بودن حجاب یعنی بی حجابی اجباری.دختران محجبه مرعوب خواهند شد اگر حجاب اختیاری باشد.
ما باید دربرابر این حرف بایستیم که به مردم بگویند بی دین.عموم مردم دیندار هستند.معیار های دینداری را انقلاب اسلامی تغییر داده است.این به حرمت خون شهدا است که دختران این کشور با آرایش غلیظ بیرون میروند و مصون از هرگونه ناامنی هستند.وظیفه انقلاب اسلامی این است که آن دختر آرایش کرده ای که در شهر راه میرود تعدیای به او نشود.
‼️‼️قوه قهریه برای دختری است که هدفش این است که این تعدی در خیابان های انقلاب اسلامی رخ بدهد و انقلاب اسلامی در مقابل این اتفاق می ایستد.‼️‼️
#اطلاعیه/ جلسه بیست و سوم از سلسله جلسات هفتگی مردم سالاری دینی
دوشنبه ۴ مهر
بلافاصله بعد از نماز مغرب و عشاء
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
هدایت شده از پایگاه تحلیلی صراط
🔰راز این ماندگاری چیست؟
🔹 «در هیچ نظامی به اندازه ایران، پیشبینی فروپاشی نداشتیم»(1) به نظر میرسد آنقدر که برای نظام جمهوری اسلامی شاخ و شانه کشیده شده و برای فروپاشی آن وعده داده شده است، مجموع حکومتهای دنیا باهم به آن نمیرسد.
❗️ اما «راز این ماندگاری چیست، راز این پیشرفت چیست. چرا جمهوری اسلامی با وجود این همه دشمنی، به سرنوشت نظامها و انقلابهای دیگر دچار نشد؟» و دشمن همچنان همچون چند دهه گذشته ناکام مانده و علیرغم کینهورزیهای روزافزونش نقشههایش نقش بر آب میشود؛
💢این پیوند ناگسستنی بین "مردم" و "اسلام" و ریشه عمیق اسلام در جان مردم است که ضامن پایداری جمهوری اسلامی و سیلی محکم بر دشمنان این مرز و بوم است. چنانکه رهبر حکیم انقلاب فرمودهاند:
🔹«راز پُرشکوه و افتخاربخشِ این نظام و ماندگاریِ این نظام همین دو کلمه است: یعنی «جمهوری» و «اسلامی». همراهیِ این دو کلمه با هم؛ و موجودی که از این دو کلمه تشکیل شده، باید هم پایدار بماند؛ هم جمهوری و هم اسلامی؛ مردم و اسلام؛ جمهوری یعنی مردم، اسلامی هم که یعنی اسلام؛ مردمسالاری دینی.»
💯نظام مبتنی بر "مردمسالاری دینی" جمهوری اسلامی نه اتکا به مردان فنسالار تکنوکرات دارد و نه دگماندیشانه روی اسلام بدون مردم اصرار دارد. بلکه برگرفته از اسلام نابی است که مردم را فعال در متن حکومت میبیند نه صرفا تشریفاتی در حاشیه، از آنجاست که تا این مردمِ معتقد به اسلام هستند "جمهوری اسلامی" هم پایدار و پاینده خواهد ماند " وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ" و المنافقون...
▪️رهبرانقلاب | ۱۴خرداد ۱۴۰۰
🔻عضو #صراط شوید.
@serat_zanjan
جلسه بیست و دوم.mp3
19.18M
🔰#جلسه_بیستودوم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
بسم الله الرحمن الرحیم
#مردمسالاریدینی
خلاصه جلسه بیست و دوم
✅شخصیت نبی مکرم اسلام،از اُمی ها بود و مشهور به محمد امین بود.
❇️امی بودن پیغمبر یعنی جنسش از جنس عموم مردم بود.یعنی مردمی بود و پیغمبر و مردم همدیگر را می فهمیدند.پیغمبر از عموم مردم بود.
▶️ما در بحث مردم سالاری دینی این نکته را بحث کردیم و آشنا شدیم با سه لایه اجتماعی حاکمیت و دولت،لایه میانی که گروه شهدا اند،شفعا اند، ملاء و مترفین اند و گروه پیکره مردم.
«وَ إِنَّمَا عِمَادُ الدِّيْنِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِيْن وَالْعُدَّةُ للْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّةِ»
❗️این #پیکرهمردم ستون دین هستند.
#چگونگی شکل گیری لایه میانی از پیکره مردم!؟
✓لایه میانی دچار مشکلاتی مانند تهدید و تطمیع است.ونظام مردم سالاری دینی اکنون دچار نقص در لایه حلقه های میانی است.
ما معتقدیم قدرت حلقه های میانی باید در ارتباط گیری با پیکره مردم باشد.یعنی باید
1️⃣خدمات اجتماعی داشته باشد
2️⃣مبانی اندیشه ای محکمی داشته باشد
3️⃣از دل مردم به حزب تشکیل شده باشد.
❌ما از جهتی با حزب مخالفیم که این حزب سیاسی متولد شده توده سیاسی باشد.
حزب زمانی مورد قبول است که از #مردم نشأت گرفته باشد.
مسئله دوم این که هدف گذاری پیغمبر هم #عموممردم و پیکره مردم بود.
🔶پیغمبر از عموم مردم بود و هدف گذاری حکومت او هم پیکره مردم بود و بذرش را هم در بین عموم مردم کاشت.امام خمینی هم دقیقا همین کار را کرد.امام جنگ را هم به پیکره مردم گره زد.
🔷عموم مردم در حاکمیت نبوی خودشان #کنشگر هستند.
#اطلاعیه/ جلسه بیست و چهارم از سلسله جلسات هفتگی مردم سالاری دینی
دوشنبه ۱۱ مهر
ساعت ۲۰
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
نزدیک به پانزده روز است که قصد دارم درباره ترکیب جدید اعضای #مجمع_تشخیص_مصلحت به نکته ای اشاره کنم امّا مگر #هیاهوهای_فجازی اجازه می دهد صدا به صدا برسد؟
البته "مخاطب اصلی" چند سطر بعدی کسانی هستند که به رهبر معظم انقلاب به عنوان یک#راهبر_حکیم و مدیری زیرک، اعتماد کامل دارند به ویژه عزیزانی که #منظومه_فکری ایشان را پیگیری می کنند.
خب بعد از اینکه محمود احمدی نژاد زیر میز انتخابات زد؛ چنین تلقی می شد که در واقع به آینده خود لگد زد و از نظر بعضی تحلیلگران دچار #مرگ_سیاسی شد به طوری که برخی از ما حتی حاضر نبودیم یا نیستیم که مسئولیت قفسه قرآن یک امامزاده وسط جنگل را به او بسپاریم.
امّا با کمال تعجب دیدیم که در ترکیب جدید اعضای مجمع، احمدی نژاد از جانب رهبر انقلاب به عنوان #عضو_حقیقی مجمع، دعوت به همکاری شده است.
آنهم در کنار آقای آملی لاریجانی !!!!
جلیلی حزب اللهی در کنار محمد رضا عارفِ اصلاح طلب!
مجید انصاریِ چپ در کنار حداد عادل راست!
علی لاریجانی و مصطفی میر سلیم!
محمد رضا باهنر و علی کبر ولایتی و...
♨️ به نظر می رسد علاوه بر گوش فرا دادن به سخنان رهبری و مطالعه بیانات ایشان؛ باید #سیره_عملی ایشان را مورد توجه و مداقّه قرار دهیم زیرا پیام های عمیق و درس هایی آموزنده را به دنبال دارد.
مثلا در همین ترکیب جدید اعضای مجمع، پیام های متعددی هست.
وسعت نظر ایشان در تعریف دایره انقلاب
نگاه فراجناحی
شیوه جمع بندی و #قضاوت_نهایی ایشان درباره افراد
و....
که تفاوت چشمگیری با روش و منش برخی از ما دارد.
برای همین ضروری است که شیوه اندیشیدن و عملکردمان را بازخوانی کنیم.
معتقدم به شدّت نیازمند خلوت با خود هستیم.
@aliakbar_i
Panahian-NokatiDarbareyeFetneyeAkhir-A5.pdf
239.9K
📌فایل PDF | نکاتی متفاوت دربارۀ فتنۀ فرهنگی اخیر
🔻علیرضا پناهیان؛ ۱۰ مهر۱۴۰۱
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
#اطلاعیه/ جلسه بیست و ششم از سلسله جلسات هفتگی مردم سالاری دینی
دوشنبه 25 مهر
ساعت ۲۰
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
جلسه 23.mp3
8.9M
🔰#جلسه_بیستوسوم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
خلاصه جلسه #بیستوسوم
آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَ مَلآئِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لاَنُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَ قَالُواْ سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَ إِلَيْكَ الْمَصِيرُ
🔰برای فهم درست حوادث اخیر ، اگر در نظام و فهم توحیدی و دینی تحلیل نکنیم ، به قطع دچار خطا خواهیم شد .
✅️اگر فقط در حوزه روانشناسی و یا جامعه شناسی به این مسئله نگاه کنیم ، نتیجه این خواهد بود که ما در تمام زمینه ها باخت داده ایم و با تحلیل هایی از قبیل : ما چون فضای تفریحی مناسب نداریم و یا چون دهه هشتادی ها با بازی هایی مواجه بودند که مناسب آنها نبود مواجه خواهیم شد .
❗️این تحلیل ها اشتباه نیست ولی چون جامع نبوده ما را به نتیجه خطا و اشتباه سوق خواهد داد .
🔺️/اصل اول/
این اتفاقات اخیر در سیر تکاملی و بلوغ اتفاق افتاده است . این باید یک اصل به حساب بیاید . ما امروز در یک برد تمدنی در مقابل زن غربی قرار داریم .
ما اگر هم در بُعد هایی کم آورده ایم ، این کم آوردن ، یک کم آورده حداکثری است ؛ همانند کوه نوردی که ۵۰ قدم مانده به قله .( این فرق می کند با آن کوه نوردی که در دامنه کم آورده )
اگر ما در یک تقابل حداقلی باشیم ؛ سوال اساسی این است که پس چرا یک هجمه و یک دشمنی یکپارچه در مقابل ما وجود دارد ؟ چرا دشمن آرام نیست ؟ بگذارند ذره ذره نابود شویم دیگر ؟ هجمه آن هم به این گستردگی پس برای چه ؟
🔺️/اصل دوم/
ما قبول داریم نقص هایی داریم ؛ که الان هزینه آن را هم داریم می دهیم .
ما اشتباه کردیم ، اشتباه کردیم که یک دختر بدحجاب را بی دین خطاب کردیم .
همین بی دین تلقی کردن مردم ، جامعه را به سمت دوقطبی شدن سوق داد .
ولی باید توجه داشته باشیم که شروع تحلیل ما باید از نقطه و اصل اول شروع شود و الا قطعا دچار خطا خواهیم شد . اصل اول باید پایه تحلیل ما باشد .
⁉️/توجه/⁉️
ما بدحجابی و بیحجابی را نپذیرفتیم . نباید مرعوب بشویم در این مسئله ، هنوز هم می گوییم که پذیرش این مسئله خلاف شریعت و فقه است .
حرف ما بر سر نوع مواجهه است . ما تکثر را باید در مواجهه به رسمیت بشناسیم .
جلسه 25.mp3
17.69M
🔰#جلسه_بیستوپنجم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
#اطلاعیه/ جلسه بیست و هفتم از سلسله جلسات هفتگی
با موضوع عدالت، عقلانیت، معنویت
دوشنبه ۲ آبان
ساعت ۲۰
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
🔸رزمنده عزیزی میگفت: اگر فضای شهر برعلیه تو شد و خود را در جبهه حق یافتی، با یقینت میتوانی تمامی اهل شهر را متحول کنی .
❗️عزیزان حزباللهی دچار خودخوری نشوید، مردم امروز گرفتار سکوت و مرعوب شدن خواصاند. سرت را بالا بگیر و از ارزشت، شرافتت، ایمانت، دینت و انقلابت دفاع کن. با یقینت میتوانی قلب مردم را به سکونت برسانی...
❓مگر به غیر این است که باور مردم بر یقین «أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ» بستگی دارد؟
♨️سستی و سکوت عموم مردم از سکوت توست، ساکت نباش باورت را فریاد بزن و بلند گریه کردن را تمرین کن.
💢فرصت خود را به پاسخگویی بیفایده برخی شبهات نگذرانید. برای شهیدانمان غم دلتان را به عرصه ظهور بیاورید، با منبرهایتان، با قلمتان، با رسانهتان، با تبلیغات محیطتان، و حتی لباس مشکی تنتنان...
↙️برای دفاع از خون شهیدانتان اقدامی بکنید.
مردم همراه خواهند شد.....
سعید غفاری
#اطلاعیه/ جلسه بیست و هشتم از سلسله جلسات هفتگی
با موضوع عدالت، عقلانیت، معنویت
دوشنبه ۹ آبان
ساعت ۲۰
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
44.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانش آموزان. ۱۴۰۱/۸/۱۱
🏷 #دیدار_دانش_آموزان
📥 سایر کیفیتها👇🏻
https://khl.ink/f/51252
#اطلاعیه/ جلسه بیست و نهم از سلسله جلسات هفتگی
با موضوع عدالت، عقلانیت، معنویت
دوشنبه ۱۶ آبان
ساعت ۲۰
حسینیه معارف انقلاب اسلامی
✅️@hoseiniehmaaref
جلسه 26.mp3
10.37M
🔰#جلسه_بیستوششم از سلسله جلسات معرفت دینی با موضوع #مردمسالاریدینی
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
جلسه 27.mp3
23.82M
🔰#جلسه_بیستوهفتم از سلسله جلسات معرفت دینی
با موضوع #عدالتعقلانیتمعنویت
👤سخنران:حجت الاسلام غفاری
🔻کانال حسینیه معارف انقلاب اسلامی
@hoseiniehmaaref
خلاصه جلسه #بیستوهفتم از سلسله جلسات حسینیه معارف انقلاب اسلامی با موضوع #عدالتعقلانیتمعنویت
🔰مبحث عدالت می تواند از منظر های مختلفی تفسیر و تبیین شود . رویکردی که قرار است ما از آن زاویه به آن بنگریم یک رویکرد نوئی است و قالب بحث قرار است طبق صحبت های مقام معظم رهبری که در سال های اخیر نسبت به عدل ایراد کرده اند باشد ان شالله .
صحبت هایی که تا به امروز درباره عدالت توسط افراد مختلف شده است متاسفانه خیلی به درد امروز جامعه ما نمی خورد و به این قضیه باید همانند مسئله توحید که در سال اخیر به آن پرداختیم و از دل آن نفی طبقات اجتماعی و مردم سالاری دینی را بیرون کشیدیم نگاه شود .
1️⃣در وهله اول باید بدانیم که عدالت ناموس مردم است و در دوگانه هایی نسبت به عدالت که در اذهان مردم ایجاد می شود قطعا مردم عدالت را انتخاب خواهند کرد (حتی اگر این دوگانه بین دین و عدالت باشد.)
2️⃣اما آنچه که در قدم اول باید فهم شود این است که عدالت بدون عقلانیت و معنویت دروغ محض است همان طور که دین بدون مردم و مردم بدون دین یک دروغ بزرگ بود (مبحث مردم سالاری دینی در گذشته بحث شده است)
3️⃣ما یک وضعیت فعلی داریم و یک غایتوهدف و یک فرایند تبدیل وضعیت کنونی به وضعیت مطلوب که این فرایند عقلانیت و معنویت میخواهد؛ جدا کردن عقلانیت از عدالت همینی می شود که بسیاری از عدالت خواه های دانشجویی و طلبه وقتی وارد بحث عدالت می شوند بلافاصله به ان غایت نگاه می کنند و تمام صحبت هایشان ناظر به آن فضا می شود .
4️⃣نگاه صحیح این است که فرآیند و چگونگی رسیدن از وضعیت فعلی تا آن غایت تدبیر شود . ندیدن این فرآیند و مسیر یعنی جدایی عقلانیت از عدالت.
5️⃣نبود این دوبال برای عدالت همینی می شود که عده ای با همین شعار عدالت ، علی ( علیه السلام ) را زمین گیر کردند . علی ( علیه السلام ) مشغول فرآیند و مسیر بود اما عده ای فقط نگاهشان به آن غایت بود .
6️⃣مسئله بعدی این است که باید بدانیم همین عدالت ، عقلانیت و معنویت از متن قرآن و دین گرفته شده است .
ان شالله در جلسات آینده بیشتر به این قضیه خواهیم پرداخت ....