فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎁هدیه بهترین پدر دنیا به دخترش حضرت فاطمه سلام الله علیها
📿تسبیحات حضرت زهرا
https://eitaa.com/hoseynie_koodak
3⃣درجلسات قبل گفتیم اعتماد به نفس، به معناى احساس ارزشمند بودن است؛ یعنی
اینكه فرزند شما به توانایىها و قابلیتهاى خود، اعتقاد قلبى و درونى داشته باشد؛ وآن رابداند ومعتقدباشدکه هرچه داردازآن خداست .
وخدای مهربان همه امكانات و نیروها را در اختیارش قرار داده تا روى پاى خود بایستد و به دیگران نیازمند نباشد.
اعتمادبه نفس=(یعنی خودباوری)
والدین تا چه حد در افزایش اعتماد به نفس فرزند تأثیر دارند؟
🌸نحوه وچگونگى برخورد مناسب یا نامناسب والدین با فرزند از همان کودکی باعث مىشود که فرزندماخودرا موجودى ارزشمند و در نتیجه داراى اعتماد به نفس بالا یا بىكفایت و بىارزش بداند.
🌸تامین نیازهای عاطفی،مادی وامنیت کودک به عنوان مثال :مراقبت از كودك ،غذا دادن، در آغوش گرفتن، محبت کردن، جاى گرم و رفع نیازهاى مادى نوزاد، باعث احساس خشنودى و زمینهساز اعتماد به نفس او در آینده مىشود؛ همان گونه كه اگر به این خواستههاى مادى توجه نشود (گریه زیاد براى شیر و غذا، جاى سرد و خیس و...) یا از جهت عاطفى مورد توجه نباشد (هنگام زمین خوردن به او بىتوجهى شود) و كتك بخورد و دائم بازخورد منفى را تجربه كند، در آینده، خود را موجودى ارزشمند نخواهد دانست.
🌸والدین باید علاقمندی های ونقاط قوت وضعف فرزندان خودرا بشناسند وزمینه وبستر رابرای رشد آنهافراهم کند.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/hoseynie_koodak
حسینیه کودک
3⃣درجلسات قبل گفتیم اعتماد به نفس، به معناى احساس ارزشمند بودن است؛ یعنی اینكه فرزند شما به توانایى
4⃣ اعتمادبه نفس=خودباوری
💎امام علی (ع) میفرمایند:
«بزرگترین نادانی، ناآگاهی انسان از شأن و منزلت خویش است.
❇️چندراهکارجهت افزایش اعتمادبه نفس کودکان
1. شكوفایى استعدادها:
براى این كار، ابتدا باید استعدادهاى او را شناخت. برخى كودكان، هماهنگى بدنى قابل توجهى دارند و مىتوانند به سرعت و به راحتى بدوند؛ بالا روند، و سهچرخه برانند. این كودكان، زمینه رشد در رشتههاى ورزشى را بیشتر دارند؛ اما قادر به تنظیم صداى خود یا نقاشى نیستند و این گونه كارها را به سختى انجام مىدهند.
برخى دیگر، زمینه فعالیتهاى علمى و فنى مانند ساختن چیزى را دارند، و عدهاى از كودكان، در مقایسه با سنشان، توانایى تكلم بالایى را دارا هستند. گروه اول، زمینه رشد در كارهاى فنى و صنعتى را دارند و گروه دوم، مهارتهاى مربوط به خواندن و نوشتن را به سرعت یاد مىگیرند.
برخى كودكان به انجام فعالیتهاى هنرى مثل نقاشى علاقه ویژه نشان مىدهند. این گونه كودكان، اگر اندامى غیر متناسب داشته باشند، انجام ورزشهایى مثل دوچرخهسوارى، شوت كردن توپ یا شنا برایشان كار سخت و ناراحت كنندهاى است.
مادرای عزیزبراى شناخت استعدادهاى فرزندتان، در رفتار او دقت، و به علاقهمندىهایش توجه كنید. اگر علاقهمند است در آشپزخانه به شما كمك كند، استعداد آشپزى، و اگر به خیاطى شما علاقه نشان مىدهد، استعداد خیاطى دارد. اگر قوه تخیل قوى دارد مىتوان رماننویس خوبى شود. اگر قرآن را به خوبى تلاوت مىكند یا سرودى زیبا مىخواند مىتواند در همین زمینهها رشد كند.
پس از شناسایى استعدادهاى فرزند، با فراهم آوردن امكانات و ثبت نام در كلاسهاى مناسب، آن استعدادها را شكوفا سازید.
۲. به کودکان خوداستقلال بدهیم:
استقلال دادن به فرزند در امور شخصى از همان سالهاى اول تولد (غذا خوردن، لباس و كفش در آوردن، لباس و كفش پوشیدن، استحمام و...)، در خرید وسایل شخصى (البته مناسب با سن)، در رفت و آمد به مدرسه و منزل نزدیكان (با فرض ایمنى كودك)، در مراقبت از خود و حضور در اردوها، عامل مهمى در خودباورى او است.
۳. مسئولیت دادن:
مسؤلیتهاى گوناگون متناسب با سن كودكان و نوجوانان (خرید نیازمندىهاى منزل، رزرو بلیت، واریز وجوه آب و برق و تلفن و گاز، آشپزى، خیاطى، شستن خودرو، تعمیر وسایل منزل و...) اعتماد به نفس آنان را بالا مىبرد.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/hoseynie_koodak
حسینیه کودک
4⃣ اعتمادبه نفس=خودباوری 💎امام علی (ع) میفرمایند: «بزرگترین نادانی، ناآگاهی انسان از شأن و منزلت
5⃣اعتمادبه نفس=خودباوری
💎امام علی (ع) میفرمایند:
«بزرگترین نادانی، ناآگاهی انسان از شأن و منزلت خویش است.
۴. به فرزندان خود حق انتخاب بدهید:
به فرزندتان به ویژه اگر نوجوان است، حق انتخاب بدهید. انتخاب لباس، كفش، لوازم مدرسه، كلاسهاى فوق برنامه، خرج كردن پول توجیبى و... راهكار خوبى براى خودباورى او است.
۵.به شخصیت کودک احترام قائل شویم.
براى گرامىداشت شخصیت فرزند خود، به او احترام بگذارید. مشورت با فرزند و نظرخواهى از او در نشستهاى خانوادگى، گوش دادن به سخنانش، پاسخ دادن به پرسشهایش، پذیرش احساسات او و... نمونههایى از احترام گذاشتن است
🌱تلقین خودباوری:
تلقین خودباورى به فرزند با جملههایى چون «مىتوانى، تو توانمندى، تو قدرت دارى، به فرزندم افتخار مىكنم، براى داشتن چنین فرزندى خدا را شكر مىكنم و...» به شدت در خودباورى او مؤثر خواهد بود؛ همان گونه كه جملههاى تخریب كننده و یأسآور، اعتماد به نفس او را از بین مىبرد.
🌱افزون بر تلقینهاى مثبت خود، به كودكتان (بالاتر از 8 سال) بیاموزید كه خودگویىهایى مثبت داشته باشد؛ یعنى با جملههایى چون «من مىتوانم این كار را انجام دهم، من وضعیت خوبى در... دارم و...» توانمندى را به خود تلقین كند
ادامه دارد...
https://eitaa.com/hoseynie_koodak
حسینیه کودک
5⃣اعتمادبه نفس=خودباوری 💎امام علی (ع) میفرمایند: «بزرگترین نادانی، ناآگاهی انسان از شأن و منزلت خ
6⃣اعتماد به نفس فرزند، چه فوایدى براى او و دیگران دارد⁉️
✅زندگى فرزند خودباور، با نشاط تر، متنوع تر، هیجان انگیزتر و لذت بخشتر است.
✅ فرزند داراى اعتماد به نفس، خود را دوست دارد و به پیشرفتهایش افتخار مىكند؛ در نتیجه در فضاهاى گوناگون، از ارزشها، اعتقادات و آداب خود دست بر نمىدارد.
او از توانمندىهایش به خوبى استفاده مىكند و چون از قابلیتهاى وجودى خود بهره مىبرد، احساس رضاى خاطر مىكند.
✅فرزندى كه به خودباورى مىرسد، صادق و بىریا است و سعى نمىكند با نشان دادن ویژگىهاى خود و خانوادهاش (ثروت، مقام پدر یا مادر، امكانات مادى زندگى و...) همسالانش را تحت تأثیر قرار دهد؛ بلكه با شخصیت خود بر آنان اثر مىگذارد.
✅فرزند خودباور، دنبال ریاستطلبى نیست؛ اما مسؤولیت مىپذیرد. او مىكوشد با دیگران روابط خوبى داشته باشد. خود را كامل نمىپندارد و مایل است ضعفها و اشتباهاتش را بشناسد و ناكامىها را به خوبى تحمل مىكند.
✅فرزندى كه اعتماد به نفس دارد، در صورت داشتن نقصى در جسم یا عدم زیبایى در چهره و یا بلندى و كوتاهى قد و قامت یا ضعفهاى اقتصادى در خانواده و یا موقعیت شغلى پایین پدر یا بىسوادى مادر و... احساس شكست نمىكند و تمسخر دیگران، او را به انزوا نمىكشاند. او در نوجوانى، سراغ مواد مخدر و دیگر فعالیتهاى مجرمانه و غیر قانونى و غیر اخلاقى نمىرود.
✅فرزند خودباور، همسالان را تحقیر و سركوب نمىكند و خودخواه و منفىباف نیست و از دیگران سوء استفاده نمىكند.
او مىداند كه در هر موقعیتى چگونه رفتار كند و چه برخوردى مناسبتر است.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/hoseynie_koodak
حسینیه کودک
6⃣اعتماد به نفس فرزند، چه فوایدى براى او و دیگران دارد⁉️ ✅زندگى فرزند خودباور، با نشاط تر، متنوع
7⃣آیاایمان به خدا و مبانى اعتقادى در خودباورى فرزندان تاثیر گذاراست⁉️
❇️ایمان به خدا، عامل مهمى براى خودباورى کودکان است؛ پس مبانى اعتقادى او را تقویت كنید و زمینه مطالعه درباره فلسفه آفرینش را (متناسب با سن) برایش آماده سازید.
ایمان به این كه تمام هستى در جهت و مسیرى مثبت حركت مىكند و زندگى انسان نیز در همین جهت در حركت است، زمینههاى اعتماد به نفس را بیشتر مىكند.
اگر باور فرزند ما این باشد كه در دنیایى آشفته و بىهدف زندگى مىكند كه هیچگونه نظم و قانونمندى ندارد، اعتماد به نفس نخواهد یافت؛ زیرا احساس امنیت نمىكند.
پژوهشها نشان مىدهد كه باورهاى مذهبى، نقش مؤثرى بر سلامت روان و در نتیجه افزایش خودباورى دارد.
دانشمندانى چون كونیگ، ولر، پاركامنت در سال 1998 میلادى، با پژوهشهایى دریافتند كه اعتقادات و رفتارهاى مذهبى از قبیل زیارت، ذكر، توسل و اعتقاد به خداوند، سبب افزایش اعتماد به نفس مىشود.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/hoseynie_koodak