♦️17 يار اوشن!
دوستان خاطرشان هست که پس از پخش سریال گاندو ۲، فشار آمد به چند جای دولت محترم دوازدهم و آقای روحانی گله کردند که چرا دربارۀ دستاوردهای دولت فیلم نمیسازید. بنده هم به عنوان عضو کوچکی از جامعۀ سینمایی کشور، دیدم که حق با جناب ایشان است و انصاف نیست که فقط در نقد دولت سریال ساخته شود به قول جناب حافظ: عیب می جمله بگفتی، هنرش نیز بگوی.
بعد از این تأملات سهکارتی، همۀ کارهای دیگرم را تعطیل کردم حتی غذا خوردن را و تمام فیلمهای تاریخ سینما را بررسیدم تا ببینم آیا میتوان الگوی مناسبی در شاهکارهای سینمایی پیدا کرد تا حق مطلب ادا شود. این کار چهل روز طول کشید و در این مدت، خوراک بنده تنها یک دانه کشمش و نصف لیوان آب بود؛ سرانجام این چلۀ دشوار به نتیجه رسید و همین جا به تهیهکنندگان و کارگردانان عزیزمان معرفی میکنم.
یازده یار اوشن (به انگلیسی: Ocean's Eleven)، کارگردان استیون سودربرگ، محصول سال ۲۰۰۱ آمریکا
✍ جيم جواتی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 انجمن مداد الفضلاء✍✍✍
🖌فضایی برای ارائه افکار و یادداشت های طلاب و فضلای رسانه ای
و پیشنهاد ما:
👈 یادداشت های تان را در فضایی صمیمی به اشتراک بگذارید؛ در #مداد_الفضلاء
دعوتید به اینجا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3038969867C7434f30836
#تبلیغ_مکتوب
#اندیشه_حوزویان
#نویسندگان_حوزوی
🔴 جاهل مُدرِن!
📌جاهلیت اولی
فصاحت و بلاغت … شعرها می سُراییدند و بر خود می بالیدند.
📌جاهلیت اخری
گشاده سخن بودن از نان شب واجب تر است. می نویسم.مَست می شوم.
هر کلمه مینایی است لبالب از مُل. می نویسم… می خوانم …. مدهوش می شوم.
حتّی اگر از یـار دلنواز بنویسم، مستِ تَرقیم بوده ام؛ مستِ نفْس خویش.
این همه گره به سخن زدن، گره زدن به ریسمان است؛ دستاوردْ کوتاهیِ ریسمان و محنتِ چنگ زدن به آن.
شیرین سخنی ات مولودِ غلیان عشق یار باشد؛ باشد که کلیم الله شوی!
✍ عصمت مصطفوی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 نماز جمعه جان! با غم عشق تو چه تدبیر کنم؟!
این مصرع، حکایت نماز جمعه رفتن من است که با شوق میروم و با حزنی افزون بازمیگردم. خاطرم هست زمانی مجموعه سخنان امام خمینی ره را در مورد #عاشورا میخواندم که خلاصه اش این بود: عاشورا ما را پیروز کرد، چرا که بواسطه ی عاشورا #جمع شدیم و چون جمع شدیم پیروز شدیم. حال وقتی به یاد ظرفیت عظیم دهها هزار نفری نماز جمعه قم میفتم که همچون بئر معطّلة(سوره حج آیه ۴۵) رها می آیند و رها تر و بی هدف تر بازمیگردند بیراه نیست اگر بگویم: من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می رود. چرا که در همه چیز اسراف در لگد مال کردن این ظرفیت عظیم هم اسراف؟ از محتوای خطبه ها هم بگذریم که: مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز/ ورنه در کوچه ی رندان خبری نیست که نیست!! طراحی شگفت انگیز اسلام در #جمع کردن مسلمانان حقیقتا دلربا و ستودنی است. هر روز و در مسجد محله میان اعضای محله، هر هفته در نماز جمعه و میان اعضای شهر و هرسال در مراسم حج و میان همه مسلمانان و با این #جمعیت چه سدها که میتوان برداشت و چه موانع که میتوان زدود. مثلا یکی از راه حلهای گرانقدر برای رفع فقر و فساد ناشی از آن و بازگرداندن عزت نفس به مردم، اجرای طرح بازار موقت است که مدل مدیریت بازار حضرت آقا امیرالمؤمنین علی علیه السلام بوده. طرحی که به راحتی در محل نماز جمعه قم قابل اجراست.
✍ قاسم یزدانی مقدم، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⏺ مولودی با برکت، چرایی و چگونی؟
🏴کنکاشی در زندگانی امام جواد(ع)
🏴ابویحیای صنعانی می گوید: روزی در محضر امام رضا علیه السلام بودم، فرزندش ابوجعفر را که خردسال بود آوردند: حضرت فرمود: «هذَا الْمَوْلُودُ الَّذی لَمْ یُولَدْ مُوْلُودٌ اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا مِنْهُ؛ این مولودی است که با برکت تر از او برای شیعیان ما زاده نشده است.
🏴بزرگترین خطای تحلیلی از این کلام این است که امام جواد علیه السلام از امامان قبلی برای شیعیان بابرکت تر بوده است. مبانی قرآنی و روایی نشان می دهد که تولد حضرت جواد علیه السلام در شرایطی صورت گرفت که خیر و برکت خاصی برای شیعیان به ارمغان آورد. همانند قیام سید الشهداء که اسلام را حیات مجدد بخشید.
⚁چرایی و چگونگی مولود با برکت؟
1. امامت و هدایت در سن خردسالی
جهان اسلام با تولد محمد بن علی بن موسی الرضا علیه السلام به ناگاه، امام خود را یک خرسالِ هفت هشت ساله دید و حیران و متعجب انگشت به دهان، مانده بود! رکن اصلی اسلام، امامت، ولایت، رهبری، هدایت، علم افروزی، تفسیر قرآن و مسائل کلامی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی به کسی سپرده شد؛ که هنوز به بلوغ نرسیده بود. ولی جواد الائمه علیه السلام؛ با تربیت شاگردان و مناظرات علمی، بسط تفکر تشیع؛ کشتی هدایت و امامت را با صلابت و اقتدار به سر منزل مقصود رساند.
2. ریلگذاری غیب امام عصر(عج)
عوامانه ترین سبک تحلیل زندگانی امام جواد علیه السلام این است که؛ تلاشهای شبانه روزی ایشان را برای ساختن جامعه مهدوی و عصر غیبت، محو کنیم و تلاشهای علمی و فرهنگی جواد الائمه علیه السلام برای آماده سازی مردم و پذیرش تولد و امامت امام عصر (عج) در سن خردسالی را نادیده انگاریم. بابرکت ترین اقدام امام جواد علیه السلام؛ ریل گذاری حلقه میانی مردم به سمت قله ایمانی ظهور است.
3. عصر تهاجم عقیدتی
فرمانروایی شرق تا غرب عالم، استاد تمام دانشگاه نیرگ بازی و دغل کاریِ مامون و معتصم عباسی معاصران امام جواد علیه السلام اسلام ناب محمدی را با دسیسه های فرقه سازی واقفیه، معتزله، غلات، حدیث سازان درباری، و به راه انداختن جریان مِحنَت قرآن و تفتیش عقائد مردم به یک اسلام آمریکایی_انگلیسی مبدل ساختند. در چنین عصری امام قاطعانه و با صلابت در برابر انحراف ها، کجروی ها، مسامحه ها، توهین ها، حیله ها، ایستاد و از حقانیت دین دفاع کرد.
✍️ سید جواد محمدزاده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چند_خبر
📌 فشلیسم در تولید و توزیع برق
🔻یارانه 52 میلیونی جریانش چیست؟
#منبأ_بخوانید
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📣 نقش مردم در تحقق شعار سال بررسی میشود
در راستای عمل به رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی، همایش نقش مردم در دستیابی و تحقق شعار سال توسط مجموعه ای از شرکت ها و فعالان اقتصادی تحت عنوان جامعه مجازی کسب و کار، با همکاری سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری شهر مقدس قم، ناحیه مقاومت امام حسن مجتبی(ع) پردیسان، پایگاه مقاومت سلمان فارسی و مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار میشود.
مکان: شهر مقدس قم، پردیسان، بلوار سلمان، مسجد حضرت فاطمه زهرا(س)
زمان: 21 تیرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۲۰ تا ۲۳
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
سگگردانی در محل بازی کودکان در بوستانها ممنوع شد
🔹امروز در شورای شهر یک فوریت جداسازی محل گردش حیوانات خانگی از محل بازی کودکان در بوستانهای شهر تهران تصویب شد.
🔹در حال حاضر در اکثر بوستانهای پایتخت با وجود ممنوعیت حضور حیوانات، حیوانگردانی صورت میگیرد و بسیاری از خانوادهها برای بازی کودکانشان با چالش مواجه هستند.
🔹پیش از این هزاران نفر از مردم با ثبت کمپینی در سامانه فارس من خواهان ممنوعیت سگ گردانی در پارکها و میادین شهری شده بودند.
#روزنامه_سراسری_سراج
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 پیوند آسمانی
💐 ازدواج امیرالمؤمنین(ع) و حضرت فاطمه(ع) به عنوان ازدواج دو شخصیت معصوم و برترین مخلوقات عالم هستی، بعد از نبی اکرم(ص) ابعاد مختلفی برای الگوپذیری دارد؛ هر چند که نه احدی میتواند به عظمت ایشان معرفت پیدا کند و نه توان این را دارد که مانند ایشان شود؛ بلکه بحث در این است که از این بزرگواران الگو بپذیرد و به شمهای از سیره ایشان متمسک شود.
ساده زیستی، قناعت و مهریه کم از شاخصههای مهم اقتصادی این ازدواج با برکت است که حقیقتا جای الگوپذیری دارد و متأسفانه جای خالی آن در جامعه امروز محسوس است. البته این بدان معنا نیست که اثری از ساده زیستی و مهریه پایین اصلا در ازدواجها وجود ندارد؛ بلکه وضعیت موجود در تراز جامعه اسلامی و مردمی که ادعای محبت و پیروی از اهل بیت را دارند نیست.
🔷قول مشهور در باب مهریه حضرت زهرا(ع) این است که مهریه ایشان 500 درهم بوده که به مهر السنه مشهور است. 500 درهم را با هر قاعدهای به نرخ امروز محاسبه کنیم قطعا اختلاف زیادی با مهریههای سرسامآوری دارد که در جامعه فراگیر شده است.
اصولا مهریه پایین در احادیث از ویژگیهای زن با برکت و مهریه بالا از شومی زن شمرده شده است. (من لا یحضره الفقیه،ج3،ص387)
جهیزیه حضرت زهرا از فروش زره امیر مؤمنان تهیه شد که برخی از آنها عبارت بود از:
1- يك پيراهن به قيمت هفت درهم
2- روسری(خمار) به قيمت چهار درهم
3- رو انداز(قطيفه) مشكى خيبرى
4- تختى كه وسط آن را با ليف خرما بافته بودند.
5- دو عدد تشك با روكشى از كتان مصرى كه يكى از آنها با ليف خرما و ديگرى با پشم گوسفند پر شده بود.
6- چهار بالش- يا متّكا، يا پشتى- با رويهاى از پوست حيوانات طائف كه درون آنها از علف اذخر (گياه خشك و سبز رنگى شبيه كاه و نرمتر از آن است كه داراى بوى خوش نيز مىباشد) پر شده بود.
7- پردههایی از جنس پشم
8- حصيرى بافت يمن
9- يك آسياى دستى
10- طشت مسى
11- مشك آبى از جنس پوست
12- ظرف مخصوص شير كه از جنس چوب مىتراشيدند.
13- ظرفى براى آبخورى
14- ظرفی قيراندود برای شستشو
15- سبويى سبز رنگ كه در آن روغن، آرد يا چيزهاى ديگر نگهدارى مىكردند.
16- دو كوزه كوچك سفالى. (امالی طوسی/ ص41)
البته همچنان که واضح است، ملاک الگو پذیری، ساده زیستی و قناعت کردن به حداقلهایی است که برای یک زندگی مشترک لازم است که درهر عصر و زمانی متناسب با شرایط متغیر است.
رسول خدا (ص) از على (ع) پرسيد: همسرت چگونه زنى است؟
امیر مؤمنان(ع) عرض کرد: «نِعْمَ الْعَوْنُ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ؛ خوب ياورى است براى اطاعت از خدا.»
رسول خدا(ص) همين سؤال را از حضرت فاطمه (ع) پرسید و ایشان عرض کرد: شوهرى خوب و شايسته است. سپس رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم براى آنها دعا كرد و عرض کرد: خداوندا! در ميان آنها الفت برقرار نما، و آنان و فرزندانشان را نعمت بهشت نصيب کن، به آنها فرزندانى پاك، طيّب و مبارك روزى نما و در ذرّيّه آنها بركت قرار داده و آنها را امامانى هدايتگر به سوى اطاعت خود قرار ده و آنان را به آنچه كه رضايت تو در آن است راهنمايى فرما. (مناقب آل ابیطالب/ج3/ص356)
یکی از نکات مهم در روابط زن و شوهر همین نکته است که تا چه اندازه میتوانند در عبادت و بندگی خدا یاور یکدیگر باشند. البته عبادت فقط منحصر به نماز و روزه و ذکر و مواردی از این قبیل نیست؛ بلکه در شئون مختلف میتواند مصداق داشته باشد؛ مثلا مرد در حفظ حجاب زن میتواند نقش مثبتی ایفا کند و اگر احیانا همسرش آن طور که شایسته است مقید حجاب نیست با امر به معروف سبب شود که نسبت به این مسئله اهتمام بیشتری داشته باشد.
از طرفی زن می تواند با قناعت و نداشتن توقعات بیمورد سبب شود که شوهرش آلوده به مال حرام نشود؛ چرا که یکی از دلایلی که مرد به سمت کسب درآمد حرام میرود، درخواستهای بیش از حد و بعضا نامتعارفی است که از طرف همسرش متحمل میشود. اینها همه میتواند مصادیقی از کمک در بندگی خدا باشد.
✍️ بابک شکورزاده
#ازدواج
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸یک روز در عراق، یک روز آبسرد
در وقتِ خوابمان دشمن به فتنه است
در آسمانِ ما آیینهای شکست
در خوابِ غفلتیم، در روزگارِ خوش
برجامتان چه شد؟ هر دم بکُش بکُش!
یک روز در عراق، یک روز آبسرد
یک روز جنگِ گرم، یک روز جنگِ سرد
از بیکفایتی پاییز شد زمان
از بیصداقتی مرده است رنگتان
فریاد میکِشیم بر کارِ نابجا
امیدتان چه شد؟ برجام تا کجا؟
هر سال را شما لبخند میزدید
تدبیرتان چه شد؟ فصل خزان رسید
✍ علی کردانی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#برجام
#روحانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
⁉️ سوال نماینده مجلس از وزیر بهداشت: علت تناقضات رفتاری و آماری در خصوص ویروس کرونا و بیماری کووید 19 چیست؟
#کرونا
#نفوذ
#بردگی_نوین
#کووید19
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✝️☪️ گفتوگوى ادیان و جریانشناسى دیدگاهها
📄منتشر شده در مجله پگاه حوزه
نویسنده: عبدالرحمن حللی
مترجم: حمیدرضا غریب رضا
#گفتگوی_ادیان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN