نویسندگان حوزوی
🏴از معجزات زیارت عاشورا ✍️مرحوم آیت الله دستغیب در کتابش می فرمایند : علامه شیخ حسن فرید گلپایگانی
.
🔻چرا دست به دامان علما نمی شویم؟
#نقد_و_نظر
در تاریخ زیاد خوانده ایم که در زمان سختی و قحطی و بیماری، مردم دست به دامان علما و صاحب نفسان می شدند یا علما برای حل مشکل مردم پیش قدم میشدند، و مشکل را برطرف می کردند؟
چرا در زمان ما این اتفاق نمی افتد؟
چرا مردم و حتی مسئولان به جای دست و پا زدن و التماس و خواهش، از علمای عامل نمی خواهند تا کاری انجام بدهند؟
چرا طلاب و روحانیون چنین درخواستی را مطرح نمی کنند؟
آیا در زمان ما صاحب نفسی وجود ندارد تا شر و ریشه این بیماری خانمان سوز را با دعا و توسل و دستورالعملی ریشه کن کند؟ آیا صاحبان نفوس فقط در ادوار گذشته بوده اند؟ آیا زیارت عاشورا و توسل و دعا فقط در ادوار گذشته اثر داشته؟
این وقایعی که در تاریخ آمده فقط برای مطالعه نیست، برای درس عبرت و استفاده است و آیا الان زمان عبرت و استفاده نیست؟
به نظر شما ریشه این بی تفاوتی چیست؟
✍ محمدرضا میرزایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 پیکر شهید مدافع حرم حجت الاسلام مالامیری در گلزار شهدای قم آرام گرفت
◾️ امروز صبح مراسم تشییع و تدفین پیکر حجت الاسلام مالامیری با حضور، علما، طلاب، همرزمان و مردم شهید پرور قم در حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار گردید و سپس در جوار شهیدان والامقام گلزار شهدای علی ابن جعفر(ع) قم به خاک سپرده شد.
📢 هفتهنامه افق حوزه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 قلم دینی ساحت لاتمنشانه نیست
#با_کاربران
قلم لاتمنشانهی برخی طلاب، مرا به شگفتی وامیدارد. هر صاحب فکر و قلمی دو سطر ابتدایی برخی نوشتهها را بخواند، میپندارد که نویسنده، اهل دفتر و قلم و کتاب نیست.
نمیدانم که ادبیّات چالهمیدانی و نوکراربابی را کدام شیر پاک خوردهای به نوشتارها و گفتارهای تبلیغی حوزه وارد کرده است؟
اگر بزرگان و بزرگواران حوزوی عزم صمیمیّتبخشی و غرابتزدایی از کلام دارند، مسیرش این نیست که از واژگان کمعمق یا سخیف بهره بگیرند. هر واژهای قلمروی دارد که دریایی از مفاهیم در آن زندگی میکنند.
به گمان خطاآلود من، نباید ادبیّات دینی را با چنین تعابیر نارسا و سخیفی آلوده کرد. نباید جملهها را بیمهابا شکست و قوانین دستوری را زیر پا گذاشت.
چرا جوانان دیندار ما کمتر میخوانند و میاندیشند؟ چرا نویسنده طلبه ای همچون من (که نفرین بر او باد) در خواب خرگوشی است؟ اگر سطح ادبیّات دینی را نازل کنیم، آنگاه هر بی سر و پایی به خود اجازه میدهد که قلم را بردارد و در باب مسائل دینی برگ دفترها را سیاه کند.
در جوامع علمی، گاه متفکّران و قلم به دستان دینی/دیندار را به تمسخر میگیرند. بیتردید، یکی از دلایلش، نگاه سطحی به مسائل و مفاهیم دینی است که محل بروز و ظهور آن نگاه سطحی، نوشتارهای رفیقان طلبه است.
به امید این که کانال نویسندگان حوزوی راه رشد و معیارنویسی را پیش پای طلاب و هر نویسنده عاشق فرهنگ بگذارد و رنج سطحینویسی را از تن نثر دینی بزداید.
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖋 آماده دریافت نقد و نظر اعضای محترم کانال هستیم.
🌐 باطن و ذات مستکبران
⭕️ امام روح الله:
📢 ای رؤسای جمهور ملل اسلامی، ای سلاطین ملل اسلامی، ای شاه ایران، به داد خودت برس. به داد همه ما برسید. ...آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر، شوروی از هر دو بدتر. همه از هم بدتر؛ همه از هم پلیدتر. امروز سر و کار ما با این خبیثهاست!
📖 صحيفه امام خمینی، ج ۱، ص ۴٢٠.
#انگلیس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️آیا ایران را میکرونایند؟!
✍ محمدرضا آتشین صدف
نه پزشکم نه سیاستمدار؛ ولی نگرانم میفهمی؟ نگران؛ نه برای خودم که برای خانوادهام و تمام خانوادههای هموطنم؛ آیا حق دارم بگویم از آنچه مرا میترساند و میشوراند؟ هرچند شاید آنچه من میاندیشم درست نباشد؛ یعنی آرزو میکنم نباشد.
آیا حق دارم بپرسم (و پرسیدهاند) که چرا در برخی کشورها با یکصدم پشتوانۀ پزشکی و تجهیزات و رعایت پروتکلهای بهداشتی، آمار ابتلا و مردن از کرونایشان یک صدم ما هم نیست؟
چین اعلام میکند با طب سنتیاش کرونا را مهار کرده؛ جایگاه طب سنتی ما (نمیگویم طب اسلامی تا بعضیها هزارجایشان درد نگیرد) در درمان و کنترل این بیماری کجاست؟ پزشکانی که خود در همین سیستم آموزش رسمی دانشگاهیمان طب سنتی آموختهاند و در پزشکی جدید هم از همکلاسیهایشان کمتر ندارند که بیشتر دارند، چقدر بازی داده میشوند؟
اینکه مردمانِ بسیاری، پروتکلها را رعایت نمیکنند درست، اما همۀ ماجرا همین است؟ آیا نمیتوان به سوراخهایی اندیشید که بارها از آنها گزیدهشدهایم؛ مگر همین چند وقت پیش اعلام نشد که چند نفر از پرسنل یکی از نیروگاههای مهم برق کشور دستگیر شدند به اتهام اخلال و خرابکاری در شبکۀ توزیع برق. برق چه ربطی به کرونا دارد؟ ربط دارد؛ در هر دو میشود تعمد داشت و دستکاری کرد و کار دست ملت داد؛ مگر در گذشته، در جنگها، گاه آب دشمنی را با وبا آلوده نمیکردند؟ مگر جهان این ویروس را چقدر میشناسد؟ آیا در غذایی، در دارویی، در امواجی دستکاریای نمیشود تا ایران در کرونا دست و پا بزند؟ اینکه میگوییم ایران، بحث، فقط ایران نیست؛ اما بحث ما الآن ایران است؛ یادمان باشد که ما در روزگاری روزگارمان را سپری میکنیم که از «دزیدن ابرها» و «نابارور کردن ابرها» به عنوان «سلاحی اقلیمی» سخن میرود و دور نیست که بر ما به کار رفته باشد.
وقتی مسئولان عالیرتبۀ پزشکی دستاندرکار کنترل کرونا، بارها اعلام میکنند که کسانی بین ما هستند که نمیخواهند کرونا در ایران تمام شود و نمیتوانیم نام ببریم و شاید روزی بردیم، آیا نباید به چیزی شک کرد یا همان بهتر است که بگوییم ان شاء الله گربه است؟
بر خوانندۀ تیزهوش مخاطب این نوشته، نیک پیداست که کسی با رعایت پروتکلها و توصیههای متخصصان و مسئولان خدوم نظام پزشکی کشور مشکلی ندارد، ابداً؛ من خودم ماسک میزنم، فاصلۀ اجتماعی را رعایت میکنم، سفرهای غیرضروری را نمیروم؛ به واکسن ایرانیمان افتخار میکنم؛ سخن روی این است که حوادث را یکلایه و تکساحتی نبینیم؛ همۀ گزینهها روی میز باشد و همۀ سناریوها را در نظر بگیریم؛ حتی بدترینش را که ناغافل، غافلگیر نشویم. هر کسی کار خود کند؛ نظام پزشکی کار خودش را، دستگاههای امنیتی کار خودشان را؛ سازمان پدافند غیرعامل کار خودش را و... و همۀ نظرها شنیده شده و بررسی شوند؛ گرچه احتمال درستیشان کم باشد؛ چون محتمل، بسیار مهم است.
و پرسش آخر، وقتی کادر درمانیمان خسته شدهاند، آیا نمیتوان خیل جوانان بیکاری را استخدام کرد؛ حتی شده موقت و حقوق داد که بیایند در بیمارستانها به کمک کادر درمان؟ خود را که نمیتوانیم بفریبیم؛ همه که روحیه و انگیزه و منش کار جهادی ندارند؛ بالایش دورهای یک هفتهای یا دو هفتهای برایشان برگزار شود و برخی کارهای بینیاز از دانش تخصصی برایشان تعریف شود؛ مگر همۀ کارهای بیمارستان، جراحی در اتاق عمل است؟
برای من ناگفتن این حرفها، بسیار سادهتر از گفتنشان بود و میدانم که برای کسانی خواندنشان بسیار سختتر از گفتشان خواهد بود؛ چون میدانیم در زمانهای زندگی میکنیم که به قول فاضل نظری
آیینه خیلی هم نباید راستگو باشد
من مایۀ رنج تو هستم، راست میگویی
🔗 پایگاه خبری صدای حوزه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ بلاجویان دشت کربلایی
🍃ای شهید، تو به این زیبایی غرق در شهادت شدهای...
🍃 ما در خواب هم این آرامش و آن زیبایی سلوک را نداریم...
🍃وای بر ما که نداشتههای مان بیشمار است.
❤️شهید احمد عسگری
شهادت: فکه 1363/02/13
#محرم
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✴️ رسانه در عصر جدید، از رگ گردن نزدیکتر
✍ علیرضا محمدلو
🔸خبر فوت علی سلیمانی از دو خبرگزاری فارس و ایران اینترنشنال رو ببینید و باهم مقایسه کنید
🔸خبرگزاری ایران اینترنشنال : علی سلیمانی بازیگر فیلمهای "سگکشی" و "بیپولی" درگذشت
🔸خبرگزاری فارس: علی سلیمانی بازیگر فیلمهای "سفر به چزابه" و "وضعیت سفید" در اثر کرونا درگذشت
🔸وقتی صحبت از جنگ روایتها میشود یعنی همین. سوژهها و اتفاقات دنیا را رسانه چگونه برای مردم #بازآفرینی میکند.
🔸از یک واقعه دوگونه قرائت و برداشت ارائه میشود. بستگی به منافع و #ایدئولوژی صاحبان رسانه دارد.
🔸#انگاره سازی در رسانه با همین تکنیک رخ میدهد و به اصطلاح، اولین روایت، پایدارترین روایت میشود. رسانه به حدی پیش رفته و عمق پیدا کرده که #خودشناسی و جهان بینی انسان ها را هم تعین میبخشد.
🔸اینکه هرشخص منحصربفردی، به چه چیزی و چگونه فکر بکند، در دامنه ماموریت های رسانه امروزی تعریف میشود. رسانه در عصر جدید، از رگ گردن نزدیک تر شده است.
#سوادرسانه
#جنگ_روایتها
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃همراه سپیده یار بر می گردد
🍃با خرمنی از بهار بر می گردد
🌱شمشیر عدالت خداوندی باز
🌱با غیرت ذوالفقار بر می گردد
🔅نزدیک است، دور نیست.
✔️إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَرَاهُ قَرِيباً
#امام_زمان
#جمعه #انتظار
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💐شما هم دعوتید
💠 راهاندازی کانال خبری تحلیلی #رسانهی_نخبگان
📌این کانال در صدد است مطالبات عرصه نخبگانی و استعدادهای درخشان را در فضای رسانهای پیگیری کند.
🔗شما هم می توانید با دریافت و بازنشر اخبار مربوط به نخبگان حوزوی و دینی، در ارتقای اندیشه دینی و فرهنگ اسلامی سهیم باشید.
#رسانهی_نخبگان
📢 نشانی کانال 👇
🔈https://eitaa.com/joinchat/416612482C80ec4126b2
#نجم_نیوز #رسانه_ی_نخبگان
📌هضم شدگان و ضرورت بازاندیشی در فلسفه علم و هنر
✍ باران نجاتی
گام اول تغییر فلسفه است.
وقتی سه سال به خاطر انقلاب فرهنگی دانشگاهها تعطیل شد، امید زیادی برای شکل گیری نسل جدید انقلابی در دانشگاههاو عرصه های علمی ایجاد شد.
امیدی که تاحدی به حقیقت پیوست و جهش ایران، در مقام های علمی، دست یابی به فناوری نانو، ارسال موجود زنده به فضا، دستیابی به انرژی هسته ای وغنی سازی ۲۰٪، را رقم زد.
اما بعضی عرصهها مثل عرصههای هنر و جو عمومی دانشگاهها، همچنان بافاصلهی نجومی از آرمانهای امام و انقلاب سیر میکنند.وتلاش هرازگاهی معتقدین و متدینین برای حضور دراین عرصهها، با تغییر رویه ازسوی خود آنها ونه جریانسازی، و هضم شدن در جریان سکولار و ضد دین و انقلاب، منجر میشود.
این زخم کهنه بر پیکره فرهنگی نظام وارد شده و به نظر درمان آن تنها یک چیز باشد؛ تغییر فلسفهی هنر وفلسفهی علم در دانشگاهها و وام گیری آن از اندیشه های بزرگمردانی چون
شهید آوینی.
شهید آوینی جزو معدود متفکرانی است که اعتقاد دارندجهان علی رغم آنچه در ظاهر به نظر میرسد، در نگاه ژزف،دربه سمت معنویت گام برمیدارد.
او اعتقاد دارد تازمانی که طبق فلسفهی هنر، عامل جذابیت درسینما، سکس وخشونت است، تغییر در سینمای اسلامی رخ نمیدهد.
موضوعی که به دلیل غفلت وکم کاری مسئولین و درگیریهای امثال محمدعلی زم با شخص آوینی و گسترش تفکرلیرالیستی و نولیبرالیستی، روز به روز بیشتر رخ مینماید وحاصلش میشود فرار ازحجاب و مشتزنی های سلبریتی ها به اسلام.
حاصلش میشود در آغوش کشیدن بازیگر زن و مرد در سینمای ایران بعد ازچهل سال .
حاصلش میشود فرارهرکدام ازسلبریتی ها بااندک بهانهای به خارج از کشور وبه دامن دشمن .
حاصلش میشود برداشتن حجاب وموضع گیری های نابخردانه و ضد وطن ونه حتی دین و انقلاب.
حاصلش میشود تولد همان یک فرزندهنرمندان، در کانادا و آمریکا.
حاصلش میشود سبک زندگی کاملا غربیِ هنرمندان.
واصلا نیازی نیست به اشاره به فاصله گیری روزبه روز بیشتر آنها از ارزشهای دینی.
فکری باید کرد. نهادهای ارزشی و انقلابیبا بهره گیری از ظرفیتهای دولت جدید انقلابی، بایدگامی بلند درراستای تغییر فلسفه ی هنر و تربیت لشکر انقلابی درعرصه ی هنر بردارند.
🔗 خبرگزاری رسا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 دست لطف عمو
من یتیمم ولی پدر دارم
دست لطف عمو به سر دارم
رفته میدان عمو
دلِ خون و دو چشم تر دارم
دست من را رها کن ای عمه
به خدا نیّت سفر دارم
نگرانم نباش من مَردَم
من مگر ترسی از خطر دارم؟
در رگم خون فاتح جمل است
نوه ی شیرم و جگر دارم
میروم تا فدای او بشوم
من برای عمو سپر دارم
سمت میدان دوید اما، آه...
لشکر بی حیا و عبدالله
دید در انتهای یک گودال
گوییا رفته است عمو از حال
آمد و بر سر عمو افتاد
رجز عاشقانه ای سر داد
این عموی من است، بی کس نیست
می زنیدش، مگر گناهش چیست؟
برد پیش امام دستش را
تیغ یک بی مرام دستش را...
باز دستی شکست، یاالله
روضه را برد جای دیگر، آه ...
مادری در مصاف یک نامرد
دست مادر , غلاف یک نامرد
✍مجتبی خرسندی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
پ.ن: ما را در نجـوای حسینیتان دعاگو باشید. 🙏
◾️ استاد مهدی پیشوایی درگذشت
▪️ حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم و مؤلف کتاب مشهور «سیره پیشوایان» دارفانی را وداع گفت.
#محرم
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#حدیث_خوانی🔅 برکات حسینی
🔻 امام باقر(ع):🚩 انّ الحُسَيْنَ صاحِبَ كَربَلا قُتِلَ مَظْلوما، مَكروبا عَطْشانا، لَهفانا فآلَى اللّه ُ عَزَّوَجلّ عَلى نَفْسِهِ اَن لا ياتيَهُ لَهفانٌ و لا مَكروبٌ و لا مُذنِبٌ و لا مَغمومٌ و لاعَطشانٌ و لا مَنْ بِهِ عاهَةٌ ثُمَّ دَعا عِندَهُ و تَقَرَّبَ بِالحُسَيْنِ بنِ عَلىٍّ عليه السلام اِلَى اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ إلاّ نَفَّسَ اللّه ُ كُرْبَتَهُ وَ اَعطاهُ مَسأَلَتَهُ و غَفَرَ ذَنـْبَهُ وَ مَدَّ فى عُمُرِهِ وَ بَسَطَ فى رِزقِهِ فَاعتَبِروا يا اُولـِى الاَبْصار؛
🏴 حسين، بزرگ مرد كربلا، مظلوم و رنجيده خاطر و لب تشنه و مصيب زده به شهادت رسيد. پس خداوند، به ذات خود، قسم ياد كرد كه هيچ مصيبت زده و رنجيده خاطر و گنهكار و اندوهناك و تشنه اى، و هيچ بَلا ديده اى به خدا روى نمى آورد و نزد قبر حسين عليه السلام دعا نمى كند و آن حضرت را به درگاه خدا شفيع نمى سازد، مگر اين كه خداوند، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده مى كند و گناهش را مى بخشد و عمرش را طولانى و روزى اش را گسترده مى سازد. پس اى اهل بينش، درس بگيريد!
📚 بحارالأنوار ، ج 101، ص 46، ح
#محرم
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN5
💢 معرفت الامام؛ لبیک به ندای فَلْیَرْحَلْ مَعَنَا
✍️ امیرحسین طلایی
🔻سرگذشت شیعه مملو از فراز نشیب های دردناک است. از زمانی که آن ۴۰ نفر در میدان حاضر نشدند و اگر آمده بودند شاید آن کرب عظیم برای عالم ایجاد نمی شد، اسارت اهل بیت عصمت مقدر نمی شد. و اما اکنون صدای الرحیل فرزندشان به گوش به ظاهر شنوای ما نمی رسد و امام ما شرید، طرید، فرید و وحید در بیابان هاست. چرا؟ مسلمانان درگیر دو فهم از اسلام اند و می شود آنچه نباید! یک فهم غیر محمدی (آمریکایی) است و دین را برای پاسخ به بخشی از نیاز های فرد می خواهد و آن را جدای از سیاست، حامی برخورداران قریشی و حافظ جماعت و وحدت بدون حق و سنت رسول الله می داند و دیگری فهمی ناب از اسلامی محمدی است. اسلامی که برای اداره جامعه آمده، خواهان امنیت برای عدالت و وحدت کلمه برای حق و احیای سنت است. به تجربه اثبات شده است عمل بر اساس فهم غیر محمدی (آمریکایی) از اسلام، منجر به تنها تر شدن امام علیه السلام شده و تمسک به اسلام ناب محمدی مانند امام خمینی رحمت الله علیه توفیق وفای به عهد را مهیا می سازد. ولی چگونه به این اسلام تمسک کنیم؟ ارتقای #معرفت_الامام محور اصلی رشد است والا قتلوک و ما عرفوک تکرار خواهد شد.
#محرم
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN5
🔻تحول در مدیریت کرونا
📌صفحه نخست #وطن_امروز، ۲۴ مردادماه ۱۴۰۰
www.vatanemrooz.ir
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN5
نقدی بر #سریال_قورباغه
🔴 سریال قورباغه به مخاطب خود تصویری دروغین از خانواده ایرانی ارائه میکند و از این جهت اثری ضد فرهنگی دارد.
متن کامل👇👇
📌 سریال قورباغه؛ نکوهش خانواده و ستایش توحش
✍️ علیرضا قربانی
سریال قورباغه را میتوان به لحاظ بسیاری از شاخصهای هنری و تکنیکی اثری فراتر از سطح فعلی فیلم و سریالهای ایرانی دانست. اما متاسفانه این سریال شدیداً ضد اخلاق است و خطشکنی عجیبی در زمینه خانواده و خشونت انجام داده است.
🔹 قورباغه و خانواده
تقریبا همه خانوادههای این سریال، وضعیتی تماما سیاه، متعفّن و کثافتآلود دارند. به عنوان نمونه در خانواده نوری، پدر او مردی همسر آزار است که همسرش بر اثر آزارهای او مرده است. به همین علت، نوری در سن نوجوانی، به کمک سروش و آباد در کمال خونسردی پدرش را در بیابان با ضربات بیل به قتل میرسانند. لیلا (خواهر ناتنی نوری که در سن کودکی است) با بیتفاوتی از آینه بغل ماشین نظارهگر قتل پدر است. در چند قسمت بعد از زبان لیلای جوان میشنویم که نوری خودش مادرم را کشت تا پدر را قاتل جلوه دهد. لیلا شخصیتی از هم گسیخته دارد. او در ویلای مجلل برادرش نوری ساکن است، اما مخفیانه به خانه نامزدش فواد و دوستان ولنگار و معتاد او رفتوآمد دارد. لیلا درگیر رابطه با مرد متاهلی به نام شمسآبادی میشود و همسر و فرزند او را به قتل میرساند و فواد را قاتل جلوه میدهد. شمسآبادی نیز مردی همسرآزار است که با کوچکترین اشتباه همسرش در رستوران، او را تهدید به ضرب و شتم و آزار شدید میکند. خانواده رامین نیز پر از تعفن است. پدر رامین در سالهای جنگ به طمع دریافت کارت جانبازی برای همسر خود، در یک صحنهسازی انگشت او را قطع کرده و مخفیانه در الکل نگه داشته است.
🔹 چرا بازنمایی خانواده مهم است؟
در یادداشتهای مختلفی به این موضوع پرداختهایم که مخدوش کردن تصویر ذهنی جامعه از خانواده، علاوه بر تاثیرات مستقیمی که بر جایگاه خانواده در ذهن افراد دارد، فهم آنان از مقولات بنیادین دین را نیز مخدوش میسازد. به عنوان نمونه در یادداشت "فرهنگ جامعه؛ دریچه اجتنابناپذیر فهم دین" بیان شد که بسیاری از مفاهیم دینی همچون امامت، با استعارههای مبتنی بر خانواده تبیین شدهاند. لذا مخدوش کردن "پدر"، به مخدوش کردن تصویر ذهنی از امام که با "الوالد الشفیق" توصیف شده، نیز میانجامد.
بازنمایی سیاه از خانواده در این سریال، نه تنها تصویر ذهنی افراد از مفهوم خانواده و عناصر و اجزای آن را مشوّش میسازد، بلکه بر فهم آنان از "خانواده ایرانی" نیز اثرگذار است. اما چگونه؟
🔹آیا روایت داستانی متّصف به صدق و کذب میشود؟ در نگاه اول به نظر میرسد که پاسخ منفی است، زیرا اساساً روایت داستانی دلالتی بر واقعنمایی ندارد تا شانیت اتصاف به صدق و کذب داشته باشد. اما نگاه دقیقتر نشان میدهد که داستان هرچند در تکتک عناصر خود ادعای واقعنمایی ندارد، اما واجد این ادعای ضمنی است که در کلیت خود، روایتگر حال و روز زمانه خویش است. حتی در آثار فانتزی که از جهان واقعیت فاصله گرفتهاند، نیز این ادعای ضمنی وجود دارد که این روایت، نگاشتی تمثیلی از واقعیت است. روایت داستانی دلالت بر واقعنمایی دارد و این دلالت التزامی مورد قصد خالق اثر نیز قرار میگیرد. لذا اگر یک روایت داستانی سازگار با واقعیت متناظر با خود نباشد، عنوان "کذب" به دلیل وجود عناصر "اِخبار خلاف واقع" و "قصد حکایت" در مورد آن صادق است. (البته بحث دقیق فقهی این مطلب مجال دیگری میطلبد.) همچنین علاوه بر اینکه خالق اثر ادعای واقعنمایی دارد، مخاطب نیز به این ادعا توجه دارد و لذا تقسیم داستانها به راست و دروغ برایش معنادار است.
🔹با این توجه میتوان گفت که سریال قورباغه در روایت خود از خانواده ایرانی کاذب است و به مخاطب خود تصویری دروغین از خانواده ایرانی ارائه میکند و از این جهت اثری ضد فرهنگی دارد.
🔹 قورباغه و توحّش
آنچه باعث شده این سریال را اثری در ستایش توحّش بنامیم، نه در کمّیت سکانسهای خشن و نه حتی در کیفیت خشونت آن است، هرچند که قورباغه در این دو نکته نیز خطشکن است. بلکه نکته اصلی، زمینه وقوع خشونت و حس و حال مخاطب نسبت به آن است. قورباغه داستان رقابت شیطانهای قدرتطلب و جذاب است؛ نوری باهوش و خونسرد، رامین فرصتطلب و حیلهگر و شمسآبادی دقیق و آهنین. خشونت هریک از این شخصیتها بر اساس عناصر جذابیتی که نویسنده برایشان طراحی کرده، جذاب و توجیهپذیر میشود و سبب میگردد که مخاطب حس بدی نسبت به آن نداشته باشد. رامین برادر معتاد دوستش را به قتل میرساند تا مانع فرصتطلبی او نشود. شخصیتهای شمسآبادی و نوری نیز به شدت جذاب طراحی شدهاند که سبب شده توحّش آنها در قتل فواد و سروش، با همراهی مخاطب مواجه گردد.
🔹 در حقیقت باید گفت که هومن سیدی جوکرهایی بهتر از جوکر نولان و جوکر تاد فلیپس خلق کرده که در رقابت وحشیانه با یکدیگر، داستانی مهیّج آفریدهاند و البته بازنده اصلی در این میان، اخلاق، انسانیت و خانواده است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN5
🔻سرچشمۀ خورشید
✍️ شهیدسیدمرتضی آوینی
خون حسین علیهالسلام و اصحابش کهکشانی است که بر آسمان دنیا، راه قبله را مینُمایاند.
اگر نبود خون حسین، خورشید سرد میشد و دیگر در آفاق جاودانۀ شب، نشانی از نور باقی نمیماند!
حسین سرچشمۀ خورشید است، و بدان که سینۀ تو نیز آسمان لایتناهی است با قلبی که در آن خورشید میجوشد، و گوش کن که چه خوش ترنّمی دارد در تپیدن: "حسین، حسین، حسین".
آن شراب طهور که شنیدهای بهشتیان را میخورانند، میکدهاش کربلاست و خراباتیانش این مستاناند، که اینچنین بی سر و دست و پا افتادهاند. آن شراب طهور را که شنیدهای تنها به تشنگان راز مینوشانند، ساقیاش حسین است؛ حسین از دست یار مینوشد و ما از دست حسین.
عالم همه در طواف عشق است و دایرهدار این طواف، حسین است؛ اینجا در کربلا، در سرچشمۀ جاذبهای که عالم را بر محور عشق نظام داده است.
شیطان اکنون در گیرودار آخرین نبرد خویش با سپاه عشق است و امروز در کربلاست که شمشیر شیطان از خون شکست میخورد: از خون عاشق، خون شهید.
#یا_حسین
#ما_ملت_شهادتیم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
😔 فوضع الحسین علیه السلام صدره علی صدره....
🔻 آن لحظه که قامت حسین از این مصیبت شکست و سینه مبارکش را بر سینه قاسم گذاشت.
🔻آجرکم الله یا بقیة الله الاعظم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
«راز بزرگ شادیبخش بودن عزاداری برای امام حسین علیهالسلام»
🔴 بررسی تحلیلی و کشف چرایی این واقعیت بسیار تجربهشده که بعد از عزاداری و گریستن در مصائب امام غریب احساس شادی و نشاط میکنیم.
🔵بحثی دینی، روانشناختی و ادبی
مدرس: حجت الاسلام والمسلمین استاد محمدرضا آتشین صدف، مدرس حوزه و دانشگاه
⏰زمان برگزاری: چهارشنبه ساعت ۱۸
برای شرکت در دوره روی لینک زیر کلیک بفرمایید. 👇👇
https://hamkelas.com/efl5x17kt
🏡 برگزارکننده: کانون سبک زندگی شاد
🆔@happyls
🔴 غیرت کاذب به وقت غربگرایی
✍مجتبی عباسی
🔸افغانستان مشهور به سرزمین تحولات سریع، چند قومیتی، چند نژادی و بحرانی با معادن بیکران و بی قیمت و باتلاق بیگانگانی است که سوغاتی جز ناامنی، عقب ماندگی و آوارگی برای مردم رنج کشیدهاش نداشتهاند که در شرایط کنونی به عملکرد طالبان چشم دوختهاند.
🔸روسیاهتر از بیگانگان در این کشور اشرف غنی ها و عناصر غربگرایی بودند که کشورشان را به امید کدخدا بر باد داده و امروز با چمدانهای اسکناس مردم همچون شاهان پهلوی و چند تابعیتهای خائن به وطن فرار کردند.
🔸در این میان عجیبتر از این تحولات، غیرتی شدن غربگراهای داخلی با سابقه شعار نه غزه، نه لبنان است، مهرههایی که هیچ وقت مرد میدان و مصاف با دشمن نبودهاند، حالا با هیاهو و تنفس مصنوعی به آمریکا میخواهند ایران را به باتلاق افغانستان هُل بدهند که اگر برفرض، کشور وارد این معرکه شود، دوباره سُرنا را از سر گشادش باد کنند و همچون طعنه به مدافعان حرم، شعار و ناله وافغان سر دهند؛ مشابه بلبشوی سالها برجام نافرجام که نخست هشدارها را دلواپسی و خط قرمزها را نادید گرفتند و بعد از تحمیل خسارت به ملت و زیرپاگذاشتن منافع ملی دوباره فرافکنی کرده و شعار کی بود، من نبودم را فریاد کشیدند.
🔸به هر حال امروز اشرف غنی که مفتخر به نوکری آمریکای در حال افول و دلخوش به ارتش مدرنش بود، بعد از سالها بزک کردن غرب و عرض ارادت به شیطان بزرگ، سرانجام آویزان و عبرت آموز شد.
🔸امروز آمریکا مثل همیشه خلف وعده کرد و نه تنها ۱۸ هزار کارمند محلی افغانی را با خود نبرد، بلکه به آنها تیراندازی هم کرد.
🔸 امروز حتی رسانههای آمریکایی هم اذعان کردند که وعده آمریکایی را تضمینی نیست و آنچه ایالات متحده بعد از بیست سال در این کشور باقی گذاشته، یک افتضاح تمام عیار است.
🔸مصداق وعده صادق خداوند در قرآن کریم که اعتماد به وعده دشمنان را مشابه وعدههای پوچ شیطان دانسته و فرموده است: «کمثل الشیطـن اذ قال للانسـن اکفر فلما کفر قال انی بریء منک انی اخاف الله رب العــلمین»؛ کار آنها همچون شیطان است که به انسان گفت: کافر شو (تا مشکلات تو را حل کنم)! اما هنگامی که کفر ورزید و برای خدا شریک قائل شد گفت: من از تو بیزارم».(سوره حشر/ ۱۶).
#افغانستان
#آمریکا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 روضهی "حسین"...
✍ زهرا ابراهیمی
اگر بخواهیم از دل زمین، میانبُری به آسمان بزنیم، بیشک تجلی این امر جز با محبت "حسین" امکان نمییابد.
روضهی حسین، روح نیایش را در وجودمان زنده میکند؛ ترس از تغییر را از روانمان میزداید و روان جدیدی برای ما رقم میزند.
روضهی حسین نه انباشت احساسات منفی، بلکه حجم بالایی از آرامش را برایمان به ارمغان میآورد.
درنظام انگیزشی که امام برای همراه ساختن جامعه با خود بکار میگیرد، ورود به وادی طلب شرط همراهیست.
و چه زیبا امام میفرمایند: 《مَنْ کانَ باذِلا فینا مُهْجَتَهُ، وَ مُوَطِّناً عَلی لِقاءِ اللّهِ نَفْسَهُ فَلْیَرْحَلْ مَعنا
هر کس آماده است خون خود را در راه ما نثار کند و خود را آمادهی لقای خداوند سازد، با ما رهسپار شود》.
واکاوی آخرین جملات حضرت هنگام خروج از مکه و قرار گرفتن در مسیر عشق، تاریخ را مجبور میکند که به مسئولیتپذیری اخلاقی امام شهادت دهد.
فلیرحل معنا... این کلام چیزی جز دعوت امام و درخواست امام برای همراهی و تلاش در جهت تفهیم مواضع خویش نیست.
او استدلالهایش برای رفتن و دلیلش را برای نماندن ذکر میکند. او قبل از رفتن هندسهٔ معرفت دینی را برای جامعهٔ آن روز ترسیم مینماید. ساختار ارزشی اسلام را به تصویر میکشد و همگان را از نظام ضد ارزشی که حاکم شده است، آگاه مینماید. امام برای تحول روانی جامعهاش تلاش میکند. فهم تقلیل یافته و سادهانگارانهی مردم از دین را به چالش میکشد. عادتوارههای مرسوم را زیر سؤال میبرد. جانِ کلام حسین این است که او با ظلم سر سازگاری ندارد.
تأمل در چرایی خفقان جامعهی آن روز، عمق درد را و عمق فاجعه را روشن میکند. اینکه در جامعهای نماز و روزه و شعائر برقرار باشد، اما ظلم امر مهمی جلوه نکند نشان میدهد که آن جامعه فهم دقیق و عمیقی از سیرهی معصوم ندارد*و با کجفهمی خویش کاری میکند تا این نقطهی ننگ تا ابد بر دامان تاریخ مسلمانان بماند.
*کمی شبیه جامعهی ماست انگار...
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 در حسرت افغانستان!
وقتی آمریکا افغانستان را اشغال کرد، غرب گرایان با کنایه میگفتند صبر کنید و افغانستان آینده را با ایران مقایسه کنید، میبینید از ایران پیشرفتهتر است.
حاصل ۲۰ سال حضور آمریکا و غرب، بازگشت دوباره تحجر به جای پیشرفت است. آمریکا و غرب جز بدبختی و آوارگی و ویرانی برجای نمیگذارند.
✍️ علی جعفری
پ.ن: و من با احترام به همهی معلمان دوران دانشآموزی، چقدر دوست دارم معلم جغرافیای دبیرستان خودم رو ببینم که با حالت خاصی(شاید ترکیبی از حسرت و ذوق) سر کلاس میگفت؛ صبر کنید ۵ سال دیگه ببینید افغانستان چقدر از ایران پیشرفتهتره.😐
آقا معلم، به تو از دور سلام!
✍️ سنگر اندیشه
#افغانستان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
👈متهم اصلی یهود است
✍️ قاسم یزدانی مقدم
مهم ترین هشدار قرآن در زمینه ی دشمن شناسی، درباره ی نسبت میان یهود و جبهه ی ایمان است.خداوند متعال به صراحت هشدار داده که هر مصیبتی برای جبهه ی حق حادث شود، اولین و اصلی ترین متهم یهود است(۸۲ مائده). آیا عجیب و البته حزن انگیز نیست که محرم ها می آید و می رود اما حتی یکبار در مورد اصلی ترین متهم حادثه ی عاشورا سخنی به میان نمی آید؟ گروهی که به تعبیر صریح کلام الله، قلبشان بسیار سخت تر از سنگ است؟(بقره ۷۴) گروهی که خداوند آنها را لعن کرده، شعله ی جنگ هارا آنها روشن میکنند و برای ایجاد فساد در زمین در تلاش دائم اند(۶۴ مائده). شاید مهم ترین بلا این است که ما تقسیم بندی های بنیادین قرآن را مربوط به همان زمان گذشته می دانیم .مثلا مفاهیم قرآنی با توجه به مسئله ی محوری #هدایت و بر پایه ی سه گانه کفر، نفاق و ایمان بنا شده. یعنی تمامی مفاهیم قرآن کریم از انسان شناسی، از تاریخ، سیاست، تزکیه، علم...همه و همه بر پایه ی این سه گانه بنا شده. در صورتی که انسان عصر حاضر به تعبیر عمیق شهید آوینی: با زنجیر هایی از تمدن غرب به دنیا می آید و عملا و در همه ی عرصه ها با شاخص گذاری های ضد قرآنی مدرنیته تربیت میشود. ما تمام عالم را با شاخص محوری #توسعه_اقتصادی و بر اساس سه گانه جهان اول و دوم و سوم تحلیل میکنیم و می فهمیم و عملا ارتباطمان با قرآن قطع است.ما خود را کشوری در حال توسعه می دانیم نه کشوری در حال هدایت که اگر این بود سازمان های جهانی را ابزارهای مدرن یهود در تخریب و تضعیف جبهه ی ایمان می دانستیم و تکلیفمان با پروتکل های پیشنهادی آنها کاملا روشن بود. چرا که صریحا در حال مدیریت حداکثری ضد ایمانی جهانند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN