مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛
✍️رواق اهل قلم(۸)✍️
💢 ۲۰ تجربه از دنیای نویسندگی
🖊تجربههای حجت الاسلام محمدرضا آتشین صدف، مدرس نویسندگی و ویراستاری
👤به میزبانی حجت الاسلام محمدرضا بابایی، فعال فرهنگی_تبلیغی
📅 زمان: شنبه ۲۴ شهریور
⏰ ساعت: ۲۱ الی ۲۲
🔗 در بستر اسکای روم
نام نویسی:
@Jahaderevayat
@rahamedia
@howzavian | نویسندگان حوزوی
🗓 ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ فتنهای رخ داد که از بُعد رسانه، یکی از سنگینترین نبردهای تاریخ بود.
♨️ در این فتنه پیچیده، دشمن تمام مهرههای داخلی خود را به میدان آورد و به خط کرد تا با ایجاد آشوب و التهاب داخلی، فرایند تجزیه و تضعیف کشور را عملی سازد.
💢 با این اوصاف، برخورد قضایی و عدم استفاده از بلندگوهای رسانهای این فتنه در مناصب کشوری، کمترین انتظاری است که میتوان داشت؛ اما کو گوش شنوا و چشم بینا!
#علیه_فراموشی
🆔 @howzavian_fars
هدایت شده از احوال حوزه
❗️ مصطفی ملکیان و توهم استعلا و استقلال اخلاق بر دین
💬 مصطفی ملکیان گفته: «به نظر من انسان هرچه روحش بزرگتر میشود، اخلاقش از دینش بیشتر استقلال و استغنا پیدا میکند و دیگر نباید برای اینکه اخلاقی باشد لزوما متدین بشود. این به معنای نفی تدین نیست، به معنای استقلال اخلاق از تدین است.»
🔻 پینوشت احوال حوزه:
جناب ملکیان شما در مکتبتان عملا با شعارهای فرادینی در مقابل دین و با شعار تعقلگرایی در مقابل همه گزارهها حتی دین میایستید؛ این مسئله نیاز به مطالعه ندارد که صرفا با یک جستجوی ساده در مطالب شما قابل احصاء است!
🔸 جناب ملکیان، هدف نهایی دین و اخلاق یکی است و عقل عرفی بههیچوجه بهتنهایی توان همراهی نداشته و چهبسا در مواردی اصلا زمین بازی ندارد؛ لذا نیازمند نیرویی مافوق عقل در همه امور است.
▫️ ضمن اینکه ما فقط میتوانیم زیر چتر یک نظم اجتماعی به سردمداری دین شکوفا شویم، در غیر این صورت و طبق تجربهای به درازای تاریخ، عقل صرف بشری معلوم نیست چه مصایبی را در نقاب اخلاق به خورد اجتماع دهد!
#خط_تبیین
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر تأثربرانگیز رحلت عالم متقی و متخلق حضرت حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج شیخ عبدالمهدی عندلیبی طابثراه دریافت شد. آن عالم خدوم، مردمی، متواضع و دلسوز، عمر شریف و پربرکتش را صرف خدمت به حوزه علمیه، نشر و ترویج علوم اهلبیت علیهمالسلام و خدمت به مردم نمود.
این جانب درگذشت آن عالم بزرگوار را به بیت شریف ایشان، مردم شریف داراب، علما و طلاب محترم این شهرستان تعزیت و تسلیت عرض کرده و برای آن فقید سعید رضوان الهی مسئلت دارم.
علی اکبر کلانتری
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
🗞 ماجرای شعر شهریار و خواب مرحوم آیتالله مرعشی نجفی
مرحوم آیتالله مرعشی نجفی، درباره داستان سروده شدن شعر علی ای همای رحمت چنین تعریف کرده است:
🔻شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیا خدا را در خواب ببینم. آن شب در عالم خواب دیدم در زاویه مسجد کوفه نشستهام و امیر مؤمنان علی علیهالسلام با جمعی در آنجا حضور دارند. حضرت فرمودند: شاعران اهلبیت را بیاورید. چند تن از شعراء عرب را آوردند، فرمودند: شعرای فارسیزبان را نیز بیاورید. آنگاه محتشم و چند تن از شعراء فارسیزبان آمدند. فرمودند: شهریار را بیاورید... شهریار آمد. حضرت خطاب به شهریار فرمودند: شعرت را بخوان! و شهریار خواند.
🔺آیتالله مرعشی در ادامه فرموند: وقتی شعر شهریار تمام شد، از خواب بیدار شدم. چون من شهریار را ندیده بودم، فردای آن روز پرسیدم که شهریار شاعر کیست؟ گفتند: شاعری است که در تبریز زندگی میکند. گفتم: از جانب من او را دعوت کنید که در قم به نزد من بیاید. چند روز بعد شهریار آمد، دیدم دقیقاً همان کسی است که من او را در خواب در حضور حضرت امیر علیهالسلام دیدهام.
🔸از او پرسیدم: این شعر «علی ای همای رحمت» را کی ساختهای؟ شهریار با حالت تعجب از من سوال کرد که شما از کجا خبر دارید که من این شعر را ساختهام؟! چون من نه این شعر را به کسی دادهام و نه درباره آن با کسی صحبت کردهام.
🔹آیتالله مرعشی در پاسخ شهریار فرمود: چند شب قبل من خواب دیدم که در مسجد کوفه هستم و حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام تشریف دارند. حضرت، شاعران اهلبیت علیهمالسلام را احضار فرمودند. ابتدا شاعران عرب آمدند. سپس فرمودند: شاعران فارسی زبان را بگویید بیایند. آنها نیز آمدند. بعد فرمودند: شهریار ما کجاست؟ شهریار را بیاورید! و شما هم آمدید. آنگاه حضرت فرمودند: شهریار شعرت را بخوان! و شما شعری را که مطلع آن را بیاد دارم، خواندید.
شهریار فوقالعاده منقلب میشود و میگوید: من فلان شب این شعر را ساختهام و همانطور که قبلاً عرض کردم، تا کنون کسی را در جریان سرودن این شعر قرار ندادهام!
آیتالله مرعشی نجفی فرمود: وقتی شهریار، تاریخ و ساعت سرودن شعر را گفت، معلوم شد مقارن ساعتی که شهریار آخرین مصرع شعر خود را تمام کرده بود، من آن خواب را دیده بودم.
📅 27 شهریور روز شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت سید محمدحسین طباطبایی تبریزی (شهریار)
✍ یوسف زارعپور
🆔 @howzavian_fars
33.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 گستره قاعده نفی سبیل نسبت به فضای مجازی
«وَلَن يَجعَلَ اللَّهُ لِلكافِرينَ عَلَى المُؤمِنينَ سَبيلًا»﴿۱۴۱ نساء﴾
🎥 سخنان آقای حسن عباسی در خطرات امنیتی تسلط نظام سلطه بر اینترنت و فضای مجازی و خطرات امنیتی فضای سایبر را بشنوید.
🔸بهراستی آیا وقت تجدید نظر راهبردی در مواجهه با فضای سایبر نرسیده است؟
🔸آیا همچنان فضای مجازی و اینترنتی کشور در معرض بازیهای سیاسی و نگاه سطحیگرایانه به این عرصه است؟
🔸آیا بنا نیست بالاخره در مقابل منفعتطلبانی که از فضای سایبر، کیسهای برای منافع زودگذر خود دوختهاند ایستادگی شود؟
🔸 آیا وضعیت فعلی فضای مجازی و حکمرانی صهیونیسم جهانی در این فضا، مخالف با آموزههای اسلام نیست؟
✍ محمد استوارمیمندی
#استقلال_سایبری
🆔 @howzavian_fars
🔻 اقتداری که سعودیها را عقب راند
▫️ دوم مهر ماه ۱۳۹۴، فاجعه عظیمی در مراسم رمی جمرات حجاج اتفاق افتاد که بر اثر آن ۴۶۴ تن از حجاج ایرانی شهید شدند.
▫️ کارشکنی سعودیها در رها کردن اجساد شهدا، عدم اطلاعرسانی دقیق، جمعآوری دستهجمعی پیکر حجاج و بیاحترامی به آنها، عدم همکاری در شناسایی شهدا و... تنها بخشی از مشکلات بود.
▫️ بدین ترتیب، مدیریت فاجعهبار و احتمالا تعمدی سعودیها، حل این مسئله را به معادلهای پیچیده تبدیل کرد.
▫️ اما در این میان، موضعگیری مقتدرانه رهبر معظم انقلاب راهگشا شد؛ بهطوری که در کمتر از ساعتی روند رسیدگی به امور مربوط به شهدا و سایرکارها بهسرعت پیش رفت!
▫️ رهبر معظم انقلاب در ۸ مهر ۹۴ طی صحبتهایی فرمودند: «...اگر کشور ما و ملّت ما بخواهد در مقابل عناصر اذیّتکننده و موذی عکسالعمل نشان بدهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود؛ ما میتوانیم عکسالعمل نشان بدهیم. اگر بنا شد عکسالعمل نشان بدهیم، عکسالعملهای ما خشن خواهد بود، سخت هم خواهد بود.
▫️ این موضع صریح آقا، تاثیر بهسزایی در تغییر رفتار سعودیها داشت. سعید اوحدی رئیس وقت سازمان حج و زیارت در این زمینه میگوید: «یکی از مهمترین عواملی که ایران توانست پیکر مطهر شهدای خود را بازگرداند، همین سخنان رهبری بود.»
#فاجعه_منا
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
❓چرا دفاع مقدس، مقدس است؟!
▫️ درست چند سال پیش از انقلاب و چند سال پیش از دفاع مقدس یعنی عصر پهلوی اتفاقات متعددی برای ایران اتفاق افتاد: مثل بخشیدن رشته کوه های آرارات، بخشیدن شهرستان فیروزه در سال ۱۳۳۳ به شوروی، بخشیدن بحرین و ...😔
▫️جامجم چنین مینویسد:
شهرستان فیروزه که دولت زاهدی با موافقت شاه آن را رسماً به شوروی بخشید، در شمال شرقی خراسان و در 30 کیلومتری غرب «قوچان - باجگیران» در دامنه رشته کوههای بلند موجود میان ایران و ترکمنستان واقع شده است. این شهر سرسبز و بسیار خوش آب و هوا که از لحاظ استراتژیک بسیار اهمیت داشت، امروزه به عنوان منطقه ییلاقی و تفریحی مردم ترکمنستان به حساب میآید و از جمله مراکز توریستی شوروی محسوب میشد . در 1893 میلادی در زمان قاجارها به اشغال روسها در آمده بود و علیرغم سلطه آنان بر این شهر، هیچ دولتی در ایران حاضر نبود این اشغالگری را به رسمیت بشناسد.
پس از عقد قرارداد مودت 1921 ایران و شوروی، مقامات دولت جدید روسیه کلیه معاهدات استعماری منعقده میان تزارها با ایران و از جمله متصرفات ارضی آنان از خاک ایران را لغو کردند. اما حاضر نشدند رودخانه اترک را که حکومت تزاری با تغییر مسیر آن به عمق خاک ایران، آن را مرز مشترک دو کشور خوانده بودند، به حالت اول آن بازگردانند. از این رو اراضی شمالی رود را همچنان به عنوان بخشی از خاک شوروی نزد خود نگاه داشتند.
این اختلاف درباره «فیروزه» هم بروز یافت. طبق مفاد فصل سوم عهدنامه مودت 1921، روسیه با اذعان به اقدامات غاصبانه تزارها در اشغال بخشهایی از ایران تعهد کرد که جزیره «آشوراده» و سایر جزایری را که در سواحل «استرآباد» واقع بودند به ایران واگذار کند و در مقابل ایران «سرخس» را جزو متصرفات روسیه محسوب کند. در عمل شورویها سرخس قدیم را تصرف کردند ولی برخلاف عهدنامه، «فیروزه» را تحویل ایران ندادند.
🔸روسها دلایل خود را در پس ندادن «فیروزه» به صراحت ابراز نمیکردند؛ ولی استنکاف آنها دو علت عمده داشت:
1ـ روسها مدعی بودند که منطقه خوش آب و هوای فیروزه که در درهای بسیار باصفا و پر آب قرار گرفته تنها نقطه ییلاقی عشق آباد است و پیشنهاد میکردند که دولت ایران این منطقه را با محل دیگری در خاک شوروی تعویض کند.
2ـ میخواستند دولت ایران را با این وسیله تحت فشار قرار دهند تا خواست عمده آنها را که بستن قرارداد مربوط به شیلات دریای خزر بود، بپذیرد.
🔹روسها پس از رسمیت دادن به اشغال فیروزه در دوره کابینه زاهدی، موافقت کردند در ناحیه مغان یکصد کیلومتر مربع از زمینهای مورد اختلاف به ایران واگذار شود. همچنین 20 کیلومتر مربع در سرخس و 20 کیلومتر مربع در «دیمان» و بخشی از زمینهای مورد اختلاف در «یدی اولر» در نزدیکی آستارا به ایران واگذار گردید.
🔘به عبارت دیگر، شورویها حدود 120 کیلومتر مربع از زمینهای مورد اختلاف را که قسمتی از آن در مغان و آستارا و قسمتی دیگر در ناحیه سرخس روسیه واقع بود به ایران دادند و در عوض شهرستان مهم و خوش آب و هوای فیروزه را که اگر به ایران برمیگشت یکی از زیباترین مناطق ییلاقی خراسان میشد، رسماً و قانوناً به تصرف خود درآوردند.
🔸اما بعد از انقلاب اسلامی
انقلابی که تازه شکل گرفته است به خاک ما تجاوز میکنند آنهم با کمک کشور های نظیر آمریکا ولی ملت شریف ایران به کلام بنیانگذار سلسله بیداران دلان عالم خمینی کبیر (ره) لبیک گفتند و چنان مشتاقانه به سمت شهادت دویدن که در تاریخ ماندگار شدند.
آری انقلاب اسلامی عزیز است چون ثمره انقلاب اسلامی شد زیر بار زور نرفتن. دفاع مقدس،مقدس است چون ملت ما رشیدانه پایه آرمان های ایرانی اسلامی خود ایستادند و نگذاشتن دشمن بیگانه با آن هیمنه بزرگش خاک عزیزمان را تصرف کنند.
اللَّهُمَّ احشرنا مع الشهداء والصالحين
#هفته_دفاع_مقدس
#نویسندگان_حوزوی_فارس
✍ یوسفزارعپور
🆔 @howzavian_fars
مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛
✍️رواق اهل قلم(۱۰)✍️
💢 ۲۰ تجربه از دنیای نویسندگی رسانهای
🖊تجربههای استاد سیدپویان حسینپور
کارشناس و مدرس رسانه
👤به میزبانی حجت الاسلام محمدرضابابایی، فعال فرهنگی_تبلیغی
📅 زمان: شنبه ۷ مهر
⏰ ساعت: ۲۰ الی ۲۱
🔗 در بستر اسکای روم
نام نویسی:
@Jahaderevayat
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
❗️نفوذ، تحلیل غلط به سیستمها میدهد!
▪️مثلا نفوذ، پاسخ به ترور شهید هنیه را با انواع و اقسام تحلیل به بعد از انتخابات آمریکا حواله میدهد.
نفوذ، برای دشمنان زمان میخرد تا جنایات بیشتر انجام دهند.
نفوذ، فرمول خویشتنداری و عدم افزایش تنش و تله جنگ را جلوی تصمیمگیران میگذارد.
#نفوذ
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
🔻 عبرت حمراء الاسد
✍ غزوه حمراء الاسد یک روز پس از غزوه احد اتفاق افتاد که به دلیل ویژگی خاص آن به یکی از حکایت های عبرت آموز مسلمانان تبدیل شد. یاران پیامبر که در غزوه احد شکست خورده بودند، با مجروحان زیادی به مدینه بازگشتند.
پیامبر(ص) باخبر شد که مشرکان مکه که هنوز از مدینه فاصله زیادی نگرفته بودند تصمیم گرفته اند از فرصت شکست سپاه اسلام استفاده کنند و با حملهای دیگر باقیمانده سپاه پیامبر را از بین ببرند. لشکر دشمن که پس از پیروزی در احد، در غرور خود غوطهور شده بود و تصمیم به حمله مجدد به شهر مدینه و یکسره کردن کار مسلمانان را داشت.
پیامبر(ص) پس از نماز صبح، در حالیکه مجروحان مشغول مداوای جراحات خود بودند، به سپاهیان دستور دادند با همان حال خستگی و جراحت به تعقیب دشمن بپردازند تا مبادا نقطه ضعفی از سپاه اسلام به دشمنان مخابره شود. به همین دلیل پیامبر و یارانشان از مدینه به سمت جنوب مدینه و منطقه حمراء الاسد حرکت کردند.
در همان حال سپاهیان مکه تصمیم به بازگشت به سمت مدینه گرفته بودند تا اینکه شخصی از سمت مدینه به آنها رسید و به ابوسفیان گفت: «محمد در حمراء الاسد با افرادی آمده که چهرههای آنان از شدت خشم بر افروخته شده و من تاکنون در عمرم چنین چهرههایی ندیدهام».
این شجاعت یاران پیامبر سبب شد تا در دل لشکر مشرکان رعب و ترسی بیفتد و از رویارویی مجدد با مسلمانان اجتناب کنند و دلخوش به همان پیروزی مقطعی به مکه بازگردند.
در تاریخ اسلام غزوه حمراء الاسد به عنوان نماد مقاومت اسلامی که سبب شوکت و عزت مسلمانان شد و با ابراز قدرت آنان، از وقوع جنگ دیگری جلوگیری کرد شناخته شده است .
📝 محمد استوار میمندی
#حزب_الله
🆔 @howzavian_fars