🔳 در دوره جدید مدیریت حوزه بر «اقدام و عمل» تأکید مضاعف داشته ایم
🔳 طرحهای خوبی برای شهرک مهدیه داریم
🔻آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای هیئت رئیسه مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم:
◻️ نگاه جوان گرایانه اعمال شده است، در ۲۰ مدرسه تاکنون مدیران و کادر اصلی تغییر کرده اند و در کارهای ستادی و مدیریتهای ارشد، نگاه جوان گرایانه اعمال شده است.
◻️ معیشت طلاب، موضوع دیگری است که به عنوان یکی از دغدغه های مهم در این چند ساله علی رغم بودجه کم نسبت به آن توجه شده است و البته عمده کار و فشار هم بر روی دفتر آقا است.
طرح هدفمندی شهریه یکی دیگر از اقدامات در حال انجام و تکمیل است بطوریکه طلبه ای که طول ۱۸ سال غیر از شهریه عمومی چیز دیگری دریافت نمی کند، بر اساس شاخص هایی که برای اساتید، محقق، مبلغ و طلبه در نظرگرفته شده است بحث شهریه ویژه مطرح می باشد.
◻️ بررسی طرح هدفمندی مرکز خدمات حوزه های علمیه در حال اصلاح است و اگر طرحی از سوی مجمع نمایندگان آماده است می توانیم مورد بررسی قرار دهیم تا شرایط طلاب و روحانیت را مطلوب کند.
◻️ به منظور اتصال هر چه بیشتر شهرک با بدنه حوزه، حجت الاسلام ملکدار را به شهرک مهدیه فرستادیم تا با اجرای طرح های پیش بینی شده درصدد رفع مشکلات مسکن طلاب برآییم.
◻️ با توجه به شرایط و اهمیت موضوع ستاد حوادث و بحران حوزه باید ارتقا پیدا کند.
◻️ حوزه علمیه بر حسب رسالتی که دارد با نهادها و سازمان های متعددی تفاهم نامه منعقد کرده است که قریب به ۱۰۰ مورد می باشد.
بیشتر بخوانید:👇
https://hawzahnews.com/x9NY8
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
دغدغه های محمد صدرا مازنی در حیطه مسائل پژوهشی.
@masaelpazyheshi
📝محمدصدرا مازنی
💠«هاتا» را به خاطر بسپارید! (۱)
🔸️چهار عنصر کلیدی که شما را تبدیل به یک پژوهشگر حرفه ای می کند؛ من از این چهار عنصر با علامت اختصاری «هاتا» یاد میکنم.
🔸️عنصر کلیدی اول:
هنر: اولین عنصر قابل توجه هنر است؛ یک پژوهشگر باید ذوق، روحیه و علاقه لازم برای انجام پژوهش را داشته باشد؛ عوامل متعددی موجب ایجاد این ذوق میشود؛ مثلاً میل به نوشتن، احساس نیاز برای پژوهش و تحقیق، داشتن انگیزۀ معنوی یا مادی برای دست به قلم شدن؛ چنانچه مشاهده میشود برخی از این موارد جنبه ایجادی دارد؛ یعنی تا ضرورت پژوهش و نقش آن در رشد علمی و معنوی جامعه به درستی تبیین نشود؛ نیاز به نوشتن احساس نمیشود. این ضرورت میتواند توسط خود دانشجو یا طلبه ایجاد شود؛ اما نقش اصلی برای تشویق آنان برعهدۀ اساتید، مدیران و معاونان پژوهش است. سبک تدریس، تشریح دلایل توسعه یک علم، نقش نگارش خوب و پژوهش مفید در اقتصاد و معیشت پژوهشگر، اشاره به لذات حل مسأله از جمله نکات موثر در ایجاد انگیزه است که متولیان علم و تحقیق باید به آن توجه داشته و برای پژوهش آموزان تبیین نمایند.
@masaelepazuheshi
📝محمدصدرا مازنی
💠«هاتا» را به خاطر بسپارید! (۲)
🔸️عنصرکلیدی دوم:
آموزش: دومین عنصر کلیدی برای پژوهشگر حرفه ای شدن توجه به آموزش های کافی است؛ یک پژوهشگر پیش از هر چیز باید نسبت به موضوع پژوهش احاطه علمی داشته باشد؛ نمیتوان به صرف ذوق و علاقه دست به قلم شد؛ تا دانش کافی نباشد، اصطلاحات تخصصی یک دانش و ابعاد آن علم برای پژوهشگر شناخته شده نباشد؛ حق ندارد درباره آن بنویسد. یعنی نمیتواند سخن مستدل، علمی و قابل اعتماد در آن باره بنویسد. به قول جامی:
ذات نایافته از هستی بخش/ کی تواند که شود هستی بخش
خشک ابری که بود ز آب تهی/ ناید از وی صفت آب دهی
دوستی میگفت: علاقه زیادی به گل و گیاه دارم؛ جوانتر که بودم به فکر راهاندازی یک گلخانه افتادم؛ با معرفی یکی از آشنایان به جهادکشاورزی رفتم. کارشناس مربوطه از من پرسید: شما رشته کشاروزی درس خوانده اید؟ گفتم: نه. پرسید: زمین مناسب برای گلخانه دارید؟ گفتم: خیر. سؤال کرد: پول و بودجه لازم را برای راهاندازی گلخانه صنعتی دارید؟ پاسخ من به این سؤال هم منفی بود. گفت شما که نه دانش لازم را دارید، نه زمین مناسب و نه پول کافی پس چه طور برای اداره گلخانه میخواهید اقدام کنید؟ گفتم من علاقه دارم! پاسخ کارشناس کشاورزی روشن بود. دوست من هرگز سراغ آن کار را نگرفت.
فراوان دیده شده است که طلبه یا دانشجویی برای نگارش پایاننامه به سمت یک موضوع مهم، کاربردی و مورد نیازی رفت که اتفاقاً علاقه و میل لازم نیز برای پژوهش و حل آن مسأله را داشت؛ اما نتوانسته است به توفیق لازم دست یابد و یا اینکه در میانه راه خسته و دلزده شده است و یا اینکه چند برابر یک موضوع دیگر که در حیطه دانش تخصصی اوست وقت صرف کرده است؛ مثلاً شخصی حوزه تخصصیاش فقه است؛ اما میخواهد مطالعه تطبیقی یک مسأله فقهی را با دانش جامعه شناسی انجام دهد. اگرچه این شخص دانش لازم در حوزه فقه را دارد؛ اما از جامعه شناسی سر در نمیآورد؛ او باید کل آثار مهم و مرتبط با موضوع تحقیق به اضافۀ دانش عمومی جامعهشناسی را بخواند(یعنی چیزی حداقل در حد واحدهای درسی مقطع کارشناسی جامعه شناسی) تا بتواند وارد این حوزه تحقیق شود؛ یا اینکه شخصی موضوع خوبی را که اتفاقاً مهم و بر زمین مانده است را ملاحظه میکند؛ اما تقریباً هیچ منبع فارسی درباره موضوع پژوهش وجود ندارد؛ تمام منابع آن انگلیسی، آلمانی یا فرانسه است. دانشجو نیز دریغ از توان ترجمه چند کلمه تخصصی از زبان اصلی به فارسی! ای بسا چنین اشخاصی اساساً حق پژوهش در این حوزه را نداشته باشند؛ بنابراین کمیته علمی مربوطه نباید موضوعاتی که توسط اشخاص فاقد تخصص کافی ارائه شود تصویب نمایند. از این رو توصیه میشود سراغ موضوعاتی بروید که در اطراف آن تخصص لازم را دارید.
ادامه دارد...
@masaelepazuheshi
🔴 قابل توجه دانش آموختگان حوزه 🔴
🔰 مدیریت دانش آموختگان حوزه های علمیه #باهدف معرفی ✍️ دانشآموختگان آماده به خدمت در سازمان ها و نهادهای متقاضی
📝 اقدام به ثبت نام می نماید.
📚 دانش آموختگانی که سطوح تحصیلی خود را گذرانده و #متمرکز در تحصیل نمی باشند
📱به صفحه ی #پیشخوان خود مراجعه و از لینک (ثبت نام دانش آموختگان) اقدام نمایند.
🕌 دارالشفاء - طبقه ی همکف - اتاق 14 - دفتر دانش آموختگان حوزه های علمیه
☎️ شماره تماس : 02537831120
🌷مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه🌷
🌹 مدیریت دانش آموختگان 🌹
هدایت شده از مرحمتی و معیشت🇮🇷
✅ مهم/#وام_قرض_الحسنه_ویژه_طلاب
🇮🇷شرایط عمومی وام #مرکز_خدمات🇮🇷
الف) :طلاب و روحانیون غیرشاغلِ دارای پرونده پذیرشی فعال، در صورت شمول یکی از بندهای زیر میتوانند درخواست وام نمایند:
1) طلاب متأهل و مجرد مشغول به تحصیل در پایه #سوم و بالاتر
2) طلاب متأهلِ برادر و دارای مدرک کارشناسی و بالاتر
3) خانواده مرحومین بدون شرط پایه تحصیل
4) روحانیون 50 سال و به بالا بدون شرط پایه تحصیل و تأهل.
ب)دریافت وام با رعایت شرایط زیر امکان پذیر می باشد :
1) نداشتن وام در جریان
2) نداشتن بدهی معوق به صندوق،شامل وامهای دریافتی و وامهای ضمانت شده
3) گذشت حداقل شش ماه از زمان تسویه وام قبلی
4) نداشتن بدحسابی وام گیرنده
5) رعایت سقف اعتبار مجاز در مجموع وام های فعال
6) رعایت سقف تعداد شش وام دریافتی (بجز وام امتیازی خدمات کارت)
🌷 برای طلاب خوش حساب و فاقد سابقه بدحسابی، محدودیت تعداد وام برداشته میشود. همچنین در صورت وجود خوش حسابی و بدحسابی وام گیرنده، زمان انتظار شش ماهه تغییر می یابد. (خوش حسابی و بدحسابی در بازپرداخت وام بر اساس زمان پرداخت هر قسط به سر رسید ماهانه آن بوده که به صورت سیستمی محاسبه میشود.
💳اخذ وام امتیازی خدمات کارت(معدل حساب) به صورت متعدد و همزمان و تا سقف #50_میلیون_تومان، امکان پذیر می باشد،این سقف شامل کسانی می شود که امتیاز خدمات کارت انها(معدل حساب) خوب و بالا باشد.
◽️لازم به ذکر است از آنجایی که هر گونه شرط در پرداخت وام قرض الحسنه اشکال شرعی دارد، پرداخت این وام الزامی نبوده و صندوق به میزان منابع و شرایط مالی خود اقدام به پرداخت وام قرض الحسنه به متقاضیان مکرم می نماید.
◽️شرط پایه تحصیلی در وام امتیازی خدمات کارت لحاظ نمی شود
🔸اطلاعات بیشتر:👈مراجعه به سامانه سخا،بخش صندوق قرضالحسنه ، بخش درخواست وام، درخواست جدید، نهایتاً شرایط وام
⚜کپی شرعا با فوروارد بلا مانع است
------------------------
🌐کانال جامع اطلاعیه های حوزه🔰
http://eitaa.com/joinchat/3401056268Cf2ce201eff
هدایت شده از مرحمتی و معیشت🇮🇷
✅ #اطلاعیه_آموزشی
🇮🇷ثبت نام و تقاضای مدرک علمی طلاب/ صدور مدرک 20 روزه شد🇮🇷
✍ تمامی فرایند ثبت نام تا صدور مدرک سطح ۱ و ۲ از طریق سامانه dashboard.ismc.ir صورت میگیرد.
🌺شرایط ثبت نام و تقاضای مدرک علمی طلاب🌺
🔻 سطح 1:
◽️تکمیل پایه های 1 تا 6
◽️کسب معدل حداقل 14
◽️درج سال اتمام سطح 1 در ارزیابی
🔻سطح 2:
◽️کسب معدل حداقل 14
◽️درج سال اتمام سطح 2 و رشته تحصیلی در ارزیابی
❇️مدرک سطح 2 برای فارغ التحصیلان مراکز تخصصی، در رشته تخصصی مربوطه، برای فارغ التحصیلان سفیران هدایت، در رشته «تبلیغ و معارف اسلامی» و برای سایر طلاب، در رشته «فقه و اصول» صادر میشود.
جزئیات بیشتر:👇
https://hawzahnews.com/x9NfR
------------------------
🌐کانال جامع اطلاعیه های حوزه🔰
http://eitaa.com/joinchat/3401056268Cf2ce201eff
♦️#روش_شناسی_پژوهش در #دانش_حدیث♦️
🖌چهار ویژگی در روش پژوهش حدیثی وجود دارد:
1️⃣یکی اینکه #پژوهش حدیثی، متن محور است؛ یعنی بیش از آنکه بر تحلیل های ذهنی و داشته های فکری تمرکز کند، بر متن و نص تکیه می کند؛ از این رو در حدیث پژوهی بیشتر از آنکه به استدلال و استنتاج های فکری و تشکیل قیاس و کارهای فلسفی نیازمند باشیم، به برداشت های عمیق و درست از متن نیاز داریم.
2️⃣مسئله دوم این است که حدیث پژوهی به تتبع فراوان نیاز دارد؛ گاهی حدیثی مشکل و غیر روان با اصطیاد و به چنگ آوردن چند حدیث مشابه یا ناظر حل می شود، بدون اینکه به تحلیل های دور و دراز ذهنی نیاز باشد. بنابراین نمی توانیم در مسئله حدیث به یک یا دو حدیث اتکا کنیم.
3️⃣مسئله سوم این است که باید طولانی بودن فرایند پژوهش در حدیث را به جان بخریم. گاهی بسیار طول می کشد که از متنی بتوانیم به سؤالی پاسخ بدهیم یا از سؤالی به متنی مستند و قابل احتجاج درباره آن سؤال برسیم. حتی اگر پژوهش های درون حدیثی را در نظر بگیریم، گاهی بسیار زمان می برد که از معنای مبهم یک حدیث به معنایی روشن از آن دست پیدا کنیم. گاهی مراحل حدیث پژوهی طولانی تر از پژوهش های دیگر می شود.
4️⃣مجموع اینها ما را به کتابخانۀ عظیم و تخصصی حدیث نیازمند می کند لذا نیاز پیدا می کنیم از نرم افزارهایی توانا در جستجوی لفظی استفاده کنیم. در علوم حدیث از همان ابتدا به نرم افزار نیاز داریم.
(مصاحبه با حجت الاسلام دکتر عبدالهادی مسعودی ـ شماره 23و24 رهنامه)
📖 متن کامل در:
🌐 rahnamehmag
👉@rahnameh
💢زیربنای همه فعالیتهای طلبگی
✅حجت الاسلام محمود رجبی، عضو شورای عالی حوزه علمیه:
🔸پژوهشگری طلاب، زیربنای همه فعالیتهای طلبگی آنهاست و آنان را در انجام رسالتهای طلبگی به نحو مطلوب کمک می کند. یعنی یک طلبۀ پژوهشگر خوب، مدرس خوبی است، محقق خوبی است، مبلغ خوبی است، مدیر فرهنگی خوبی است؛ و در یک کلام، پشتوانۀ تحقّق هدف اصلی از طلبگی ـ یعنی شناخت دین، ترویج آن در جامعه و دفاع از آن در برابر تهاجمات ـ «پژوهش» است!
📚خشت اول، ش5و6، ص 54
👉@rahnameh
🔰 واکنش امروز رهبر معظم انقلاب به توافق اخیر امارات و رژیم صهیونیستی
🔻 رهبر معظم انقلاب، امروز: امارات متحده عربی هم به دنیای اسلام خیانت کرد، هم به ملتهای عرب و کشورهای منطقه خیانت کرد و هم به فلسطین خیانت کرد.
البته این خیانت دیر نخواهد پایید اما این لکه ننگ بر آنها خواهد ماند.
پای صهیونیستها را به منطقه باز کردند و مسئله فلسطین را که مسئله غصب یک کشور است به فراموشی سپردند و عادیسازی کردند.
ملت فلسطین زیر فشارهای شدید قرار دارند از همه جهات، آنوقت آنها میآیند با اسرائیلیها و عناصر پلید آمریکایی مثل آن یهودی که در خانواده ترامپ وجود دارد علیه مصالح دنیای اسلام کارمیکنند و با قساوت تمام با دنیای اسلام برخورد میکنند.
امیدوارم اماراتیها زود بیدار شوند و کاری که کردهاند را جبران کنند. ۹۹/۶/۱۱
📝محمد صدرا مازنی
💠«هاتا» را به خاطر بسپارید! (۳)
🔸️عنصر کلیدی سوم؛
تمرین: ممارست، کار عملی و تمرین سومین عنصر کلیدی است. برای ورزیده شدن در هرکاری باید تمرین کرد؛ از تمرین زیاد نهراسید؛ تا میتوانید بنویسد و پاک کنید؛ بعد از نوشتن بلافاصله منتشر نکنید؛ ساعتی دیگر خودتان نوشتۀ خویش را ببینید؛ باصدای بلند آن را برای دوست؛ هماتاقی، همسر و فرزند بخوانید؛ برخی از ایرادها در ساعتی که مشغول نوشتن هستید دیده نمیشوند؛ پارهای از آنها هم زمانی برای شما روشن می شود که آن را با صدای بلند بخوانید؛ شنوندگان به خوبی ابهامات یا اشکالها را میفهمند و به شما یادآوری میکنند. با اینهمه از فراوانی ایراد نهراسید؛ هیچ نویسندهای از بدو تولد نویسنده نبود؛ همگان مهارتها را آموزش دیدند، تمرین کردند، بد نوشتند تا خوب و حرفه ای شدند. این طور هم فکر نکنید که هرچه نوشتید حتماً باید منتشر شود. کافی است سراغ اهل تحقیق بروید، یا نویسندگان و یا حتی فیلم سازان، فراوان در کارنامه خویش نوشته هایی دارند که آن را منتشر نکردهاند. پس از منتشر نشدن نیز دلزده نشوید.
@masaelepazuheshi
🔔 دروس حوزه های علمیه به صورت حضوری، نیمه حضوری، تلفیقی و غیر حضوری محض برگزار می شود
🔻معاونت آموزش حوزه های علمیه:
◻️ اصل بر اینست که درسها به صورت حضوری شکل بگیرد، اما با توجه به شرایط باید توسط مدیریتهای استانی شیوههای آموزشی اداره شود، #حضوری، #نیمهحضوری، #تلفیقی و #غیرحضوری محض برخی از شیوه های تحصیلی در سال جدید می باشد که میبایست توسط #مناطق مدیریت شود.
⏱ مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه با سخنرانی ضبط شده حضرت آیت الله مکارم شیرازی و حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در صحن مدرسه فیضیه برگزار می شود.
این مراسم روز شنبه ساعت ۱۰ با حضور تعدادی از شخصیت های علمی و حوزوی برپا خواهد شد.
https://hawzahnews.com/x9NZF
13990611_40482_1281k.mp3
11.5M
🎙 ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | صوت کامل سخنرانی امروز رهبر انقلاب در اجلاس سالیانه رؤسا و مدیران آموزش و پرورش.
1_448370869.pdf
429.2K
☸️کتابی خواندنی از استاد ع ص
پیرامون تحلیل عاشورا
حتما مطالعه فرمایید.
و اطلاع رسانی فرمایید.
🗞صفحه اول روزنامههای چهار شنبه 12 شهریور ۹۹
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews