هدایت شده از فرزند آوری و افزایش جمعیت مسیر
#فرزندآوری
🌸 تقدیم به همه دغدغه مندان
🔸روزها فکر من این است و همه شب سخنم
🔸که چرا زاد و ولد کم شده اندر وطنم
🔹قصه ی کاهش جمعیت و افزایش پیر
🔹غصه ای هست که از آن شده قلبم دلگیر
🔸یادم آید دهه شصت و فراوانیِ ما
🔸خانه ها بود پر از جلوه ی ایمانیِ ما
🔹یک پدر مادر و شش کودک با شور و نشاط
🔹حیف و صد حیف که برچیده شد آن سور و بساط
🔸هر که بینم به یکی قانع و فوقش به دوتا
🔸از توکل به خدا گشته به یکباره جدا
🔹وقت آن آمده تا زنگ خطر را شنویم
🔹سوی افزایش نوزاد به سرعت برویم
🔸از خدا می طلبم تا همه گردند بصیر
🔸و بفهمند خطر کرده کمین زود نه دیر
🔹فرصت اندک بود و نقشه دشمن بسیار
🔹بی جهت نیست که من اینهمه دارم اصرار
🔸یا رب از مملکت شیعه حفاظت فرما
🔸همت و غیرت بسیار عطا کن برما
🌼 وافی
@andishekosar
#فرزندآوری
#کاهش_جمعیت
#خطر
#پیری_جمعیت
#فرزندآوری_و_افزایش_جمعیت_مسیر
https://eitaa.com/joinchat/1003749437C419372b9dd
هدایت شده از پژوهش حوزه علمیه برادران استانالبرز
☘️☘️☘️
#نشست_تخصصی
حضوری(بسیار محدود) و مجازی
📌موضوع: نقد و بررسی کتاب دیباج
🔰با ارائه:
مولف محترم: جناب آقای دکتر دانشور
ناقد محترم: حجت الاسلام و المسلمین ناصر خاکی
دبیر: حجت الاسلام و المسلمین دکتر آقایی
زمان: یکشنبه، (21 شهریور 1400)
ساعت: 10 صبح
مکان : مدیریت حوزه علمیه استان البرز
لینک ورود به جلسه
https://b2n.ir/w65127
🌐لینک کانال معاونت پژوهش حوزه علمیه البرز در ایتا:
https://eitaa.com/pazhoohesh_alborz/13
🔴 شکستن رکورد #واردات_واکسن فقط بخاطر پیگیری جدی شخص آقای #رئیسی و تماس وی با سران دولتها نشان داد که بهانه "نپیوستن به FATF" یک دروغ بزرگ بود برای کمکاری و سستی و تنبلی! خدا میداند چقدر کارها را طی ۸ سال گذشته به برجام و تحریمها و #FATF ربط دادند تا کمکاری خود را توجیه کنند!
🔹۸ سال کشور را معطل تحریم و برجام کردند، آب خوردن مردم را به #برجام ربط دادند، مشکلات محیط زیستی و معیشت و اقتصاد کشور را به آن ور آب ربط دادند!
🔸دلار ۱۰ برابر شد، اجناس تا ۳۰۰،۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند، تورم افسارگسیخته شد، قاچاق کالا چندین برابر شد، میانگین فساد اقتصادی از چندصد میلیارد به چندهزار میلیارد تومان رسید! حقیقتاً کشور تا لبه پرتگاه پیش رفت!
🔹امیدواریم آقای #رئیسی و اعضای دولت وی بتوانند دولت را به ریل انقلاب برگردانند و بخشی از مشکلات کشور را حل کنند و ثبات را به اقتصاد برگردانند. وظیفه ما حمایت، پشتیبانی، پیگیری و نظارت و مطالبهگری و تقدیر از نقاط قوت و نقد به نقاط ضعف است.
کانال طلاب بصیر
@tolabebasir
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان البرز
PWQ_Volume 9_Issue زمستان 96 - مسلسل 34_Pages 7-32.pdf
667.7K
⭕️ باز نشر یک مقاله به مناسبت فوت مرحوم آقای محمد رضا حکیمی👆👆👆
⭕️ چیستی و حجیت عقل از دیدگاه میرزا مهدی اصفهانی ( موسس مکتب تفکیک)
⭕️در ضمن این مقاله، به نقد برخی اندیشه های آقای حکیمی و نیز به برخی تشابهات مکتب تفکیک و تفکر اخباری گری هم اشاره شده است.
✍️ محمد جعفری
🆔@meshkatnoor
🔶 عقل شیعی
طرح مباحث الهیات به وسیله ائمه اهل بیت -علیهم السلام- و تجزیه و تحلیل آن مسائل -که نمونه آنها و در صدر آنها نهج البلاغه است- سبب شد که عقل شیعی از قدیم الأیام به صورت عقل فلسفی درآید و البته این یک بدعت و چیز تازه در اسلام نبود؛ راهی است که خود قرآن و به عنوان تفسیر قرآن آن حقایق را ابراز و اظهار نمودند... تاریخ نشان میدهد که از صدر اسلام، شیعه بیش از دیگران به سوی این مسائل گرایش داشته است...
🔵 این تمایل را ائمه شیعه به وجود آوردند. آنها بودند که در احتجاجات خود، در خطابههای خود، در احادیث و روایات خود و در دعاهای خود عالیترین و دقیقترین مسائل حکمت الهی را طرح کردند... عقل شیعی اختصاص به فلسفه ندارد؛ در کلام و فقه و اصول فقه نیز امتیاز خاص دارد و ریشه همه یک چیز است.
📖 مجموعه آثار، ج ۱۶، ص ۳۸۲ و ۳۸۳.
💠 کانال تخصّصی کلام اسلامی
@kalameslami
🔅🔅🔅
https://eitaa.com/joinchat/1768095837C159b256e9a
هدایت شده از پرسمان اندیشه
☘️☘️☘️
✔️نجف و جهان جدید/ راوی اندیشه
✅ آیتالله سید محمدسعید حکیم یکی از چهار مرجع تقلید برجسته نجف در پاسخ به استفتایی درباره مجازات مرتد گفته که مجازات دنیوی ارتداد وظیفه ما نیست. متن پاسخ ایشان این است:
«هیچ شکی نیت که آنها [افراد مرتد] در آخرت سزاوار مجازاتی عظیم هستند. خداوند متعال میفرماید: کسانی که کفر ورزیدهاند، سرورانشان طاغوتند که آنان را از روشنایی به سوی تاریکیها به در میبرند. آنان اهل آتشند که خود در آن جاودانند. مجازات در این دنیا وظیفه ما نیست».
آیتالله محمد سعید حکیم نوه دختری مرحوم آیتالله سید محسن حکیم است. مرحوم حکیم از نخستین مراجعی بود که حکم به طهارت ذاتی اهل کتاب داد و پس از وی این فتوا بین فقها رواج پیدا کرد.
چندی پیش نیز خبر تغییر نظر آیتالله سیستانی درباره نجاست کفار غیر کتابی (مانند آتئیستها و مارکسیستها) منتشر شد که ایشان از فتوای خود برگشته و اکنون در اینباره احتیاط میکند.
اگر چه غالب فقها همچنان بر رأی دیرینه اغلب فقهای اسلامی در مساله ارتداد پابرجا هستند، اما برخی نیز با نگاه دیگری به این مسأله نگریستهاند. ابوالصلاح حلبی؛ فقیه و متکلم برجسته شیعه در قرن پنجم هجری در کتاب خود (الکافی، ص ۳۱۱) تصریح کرده که اگر کسی با استدلال، کافر شود احکام مرتد بر وی جاری نمیشود:
«فأما ما یعلم کونه کافرا له باستدلال، من جبر أو تشبیه أو إنکار إمامه إلى غیر ذلک، فلیس بِرِدَّه و إن کان کفرا».
آیتالله مکارم شیرازی نیز در مقالهای که مرداد ۶۳ در مجله مکتب اسلام منتشر کرده، گفته است: «گاه کسی ناآگاهانه و بر اثر وساوس مبلغان گمراه و یا اشتباهاتی که در مطالعات برای او روی داده … به سوی کفر میرود، بی آنکه هیچ سوءنیتی داشته باشد … ما احتمال میدهیم که روایات قتل مرتد مخصوص افرادی باشد که آگاهانه راه خلاف را میپیمایند … از آنجا که الحدود تدرء بالشبهات، اجرای حدود در مواردی که قطعی نیست ملغی میشود، همین احتمال جمع میان روایات کافی است که اجرای حد اعدام را در مورد مرتدین خالی از سوء نیت به تأخیر بیاندازیم و آنها را زیر پوشش تبلیغات صحیح اسلامی قرار داده، راه بازگشت منطقی و استدلالی را به روی آنها بگشاییم و اجازه دهیم آنها خود را اصلاح کنند».
آیتالله منتظری نیز در اواخر عمرش به نظر مشابهی رسیده و معتقد شده بود مرتد کسی است که به حقانیت دین اسلام رسیده باشد و از روی عناد و لجاج با اسلام، دین خود را تغییر دهد، اما اگر کسی بر اساس مطالعه و بررسی به این نتیجه برسد که دین اسلام حق نیست و دین دیگری بر حق است، اگر چه که مقدمات و دلایل این نتیجهگیری از نظر ما غلط هم باشد، لکن چنین فردی مشمول احکام مرتد نیست.
مرحوم آیتالله موسوی اردبیلی هم در درس خارج فقه رمضان سال ۱۴۲۰ گفته بود که چون هیچ دلیل معتبری برای تبلیغ اسلام با زور شمشیر و قتل وجود ندارد، بنابر این باید در مسأله ارتداد نیز تأسیس اصل کنیم و بگوییم که اصل بر تبلیغ اسلام با حکمت و استدلال و کار فرهنگی است و تکلیف روایات مشکوک یا موارد فاقد نص را با این اصل روشن کنیم (مجله حکومت اسلامی، شماره ۱۵).
برخی نیز اعتقاد دارند حکم مرتد در اسلام، یک مسأله فکری به شمار نمیآید، بلکه حکمی است که شرایط جامعه صدر اسلام اقتضای چنین حکمی را داشته و آنچه از دید شرع محکوم شده همین حالت یعنی هرج و مرج جامعه است، نه طرح اندیشههای مخالف درباره موضوعات دینی. طبق این مبنا حکم اسلام چیزی بیش از این نبوده و جز به مقبولات عمومی حکمی صادر نشده است.
آیتالله سید سعید حکیم اما با حکم اخیر خود نشان داده است که حتی اگر ارتداد فردی با معنای سنتی و مشهور آن به اثبات برسد باز هم مجازات دنیوی آن به عهده ما نیست و نمیباید به وی تعرضی شود. نظر اخیر وی و آقای سیستانی نشان میدهد که نجف در مواجهه با جهان معاصر در استمرار سنت مرحوم سید محسن حکیم، مواجهه و تأمل جدیتری را در پیش گرفته است./ راوی؛ گزارشگر فرهنگ، سیاست و اجتماع
منبع...
yun.ir/ii4fv7
🆔 @porseman_andisheh
🔵 تخصص گرایی
🔵 اجتهاد، شرط اتحاد
... برقراری ارتباط اینها با همدیگر، منوط به فهمیدن هر دو طرف و کار کردن مجتهدانه است.
💠...در این 50 سال اخیر چه کسانی موفق بوده اند و در عمل توانسته اند مسیر را درست تشخیص دهند؟
💠...کسانی همچون علامه طباطبایی و شهید مطهری توانستند تاثیرات فراوانی ایجاد کنند.
💠 امام خمینی (ره) در عمل، تجسم یک فرهنگ بود. هزار سال تفکر شیعه در او قد علم کرده بود تا توانست حق امت را پس بگیرد. این آدم های ریشه دار همین فقه و اصول و همین فلسفه و عرفان را خوانده اند.
💠 اگر قرار بود این حرف ها بد باشد و رکود بیاورد و اینها عبارت باشد از ارتجاع و جمود، چطور امام خمینی (ره) منجمد نشد و یخ نبست؟ بلکه همه عالم را به تحیر واداشت.
💠...اگر می خواهیم وارد این میدان بشویم، باید مبانی معرفتی داشته باشیم یا در حاشیه این طور آدم ها حرکت کنیم و گرنه راه بسیار پرخطر است.
💠...بخش قابل توجهی از آفت هایی که در دهه اخیر در فضای انقلاب و مفاهیم انقلاب و مسلمات به وجود آمده، به طور آشکار یا غیرآشکار به طلبه هایی برمی گردد که بدون پشتوانه وارد عرصه دانشگاه شدند؛ این نظر بنده است.
اگر بخواهید مشکل را حل کنید و با یک تخصص، نیازی از نیازها را پاسخ بدهید، باید ابتدا مجتهد شوید... تا این طرف ریشه نگرفته اید، به طور جدی سراغ آن مسائل نروید.
🖋 حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا
📝 خشت اول، شماره 7، صفحه 56
@rahnameh
رهنامه پژوهش