«آش خور وارد می شود» منتشر شد!
📖 کتاب #آشخور_وارد_میشود نوشته مطهره حکیمیان به همت #دفتر_طنز حوزه هنری توسط انتشارات #سوره_مهر وارد بازار نشر شد.
🔹 این کتاب حاصل رویداد ملی آموزشی طنز قلمه استان یزد است که اکنون در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
🔹نویسنده در این کتاب، بخشی از زندگی پسری به نام علی ابریشمی اصل را روایت میکند که طی اتفاقات غیرمنتظرهای راهی خدمت سربازی میشود.
🆔 @hozehonari_ir
«قرار هفت» قرار اهالی هنر، فرهنگ و تربیت
🔹#اندیشکده_امید با همکاری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی #قرار_هفت را با موضوع چالشهای حکمرانی در نظام مصرف کالای فرهنگی کودک و نوجوان برگزار میکند.
🔹با حضور:
◽️ مسعود حسنلو
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم
◽️ محمد سرشار
نویسنده، پژوهشگر و فعال فرهنگی
◽️ علی جانباز
رییس حوزه هنری کودک و نوجوان
🗓 ۱۲ آذر
⏰ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰
🏢 کارستان بهارستان
🆔 @hozehonari_ir
اکران ویژه «باغ کیانوش» برای معلولان
🔸به مناسبت روز جهانی معلولین برای اولینبار فیلم سینمایی «#باغ_کیانوش» برای جمع ۵٠٠ نفرهای از کودکان و نوجوانان نابینا، ناشنوا، معلول و سندرومدان به نمایش درمیآید.
🗓 دوشنبه ۱۲ آذر
⏰ساعت ۱۴:٣٠
🏢 پردیس باغ کتاب تهران
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸دوشنبه دوازدهم آذر ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| #تیمشو در خوزستان
🔹به همت مرکز رشد مستند هور #حوزه_هنری خوزستان اولین و تنها دوره آموزش تولید #آیتم_تلویزیونی در خوزستان با عنوان #تیمشو برگزار شد.
🆔 @hozehonari_ir
سر بیکلاه ادبیات نمایشی؛ #سردار_جنگلی که در دهه ۶۰ جا مانده
🔸کتاب «میرزا کوچک خان جنگلی» در حقیقت نمایشنامهایست که در آن، مراحل قیام جنگل به صورت مهندسی معکوس روایت میشود. روایتهایی که با نخ تسبیح انقلاب جنگل به هم وصل شدهاند و مخاطب در حین خواندن یک نمایشنامه روان و بدون هیچ پیچیدگی خاص، ماجراهای پیچیده را یکی یکی کشف میکند و به شهامتها، نقاط قوت و ضعف و حتی به اشتباهات رخ داده شده توسط میرزاکوچک خان پی میبرد.
🔹در تلاش برای تولید آثار نمایشی، سال ۱۴۰۱ نخستین کنگره «میرزا کوچک جنگلی» نیز در رشت برگزار شد و طی آیینی بیش از ۱۲ فیلم مستند، فیلم کوتاه، داستانی و آثار تولیدی پویانمایی، موزیک ویدئو با موضوع محوری میرزا کوچک خان جنگلی به نمایش درآمد.
در این کنگره، #حوزه_هنری از برخی برنامههای فرهنگی، هنری مثل پروژه نیمه کاره استاد حسام الدین سراج با موضوع میرزا کوچک نیز حمایت کرد، اما این تلاشها هر چند ارزشمند اما کافی به نظر نمیرسند.
📌متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
📷 ببینید | نمایش«خانه من»
🎭نمایش« #خانه_من» به نویسندگی حدیقه حیدری و کارگردانی فاطمه محمدی در قالب نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر #مقاومت ، در تماشاخانه مهر #حوزه_هنری از چهارم تا دهم آذر روی صحنه رفت.
🆔 @hozehonari_ir
جلال آل ادب، تولدت مبارک!
🔹کاش بودی و خودت از زندگی پر فراز و نشیبت حرف میزدی، از دارالفنون رفتن شبانه و سر زدن از حرف پدر تا به حزب توده پیوستن و رها کردنش، از اصرار به ازدواج با سیمین و پیروز شدنت و در نهایت از اینکه چگونه میتوانستی این طور دست روی کلمات بکشی و از «رنجی که میبریم»، «زن زیادی» و «سه تار» به «غرب زدگی» و «خسی در میقات» برسی.
🔹 ما که نه لب لعلی دیدیم و نه کان حُسنی!
سال ۱۳۲۷ بوده که #جلال_آلاحمد و دکتر عبدالحسین شیخ برای گردش، عزم شیراز میکنند. وقت برگشتن به تهران، در اتوبوس نشسته بودند که جلال رو میکند به دکتر شیخ و میگوید: «این شیراز هم جای چندان جالبی نبود که این قدر برایش تبلیغ میکنند و میگویند: شیراز معدن لب لعل است و کان حسن... ما که نه لب لعلی دیدیم و نه کان حسنی! این مطایبه بین این دو دوست، به گوش مسافر صندلی جلویی میرسد که همان خانم سیمین دانشور باشد. سیمین حاضر جوابی میکند و مصراع دوم همان بیت را میخواند: «من جوهری مفلسم، ایرا مشوّشم» این مشاعره فیالبداهه، باب گفتوگو را بین این دو نفر باز میکند و مقدمهای میشود برای عشق و ازدواج و پیوند ابدی آنها.
📌مشروح این یادداشت را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
نقد و بررسی مستند «رؤیای بزرگ»
🔹عصرانه هفتم از سلسله نشستهای «عصرانه با مستند» به همت #مرکز_آموزش حوزه هنری در مدرسه فیلمسازی نور برگزار میشود.
🔸مستند رویای بزرگ از تولیدات #مرکز_مستند سفیرفیلم به رشد ورزش والیبال ایران در سه دهه اخیر پرداخته است.
🗓 سهشنبه ۱۳ آذر
⏰ ساعت ۱۶:۳۰
🏢 سرای شهید چمران
🆔 @hozehonari_ir
او کارگردان ادبیات پایداری ایران است
🔹 استاد #مرتضی_سرهنگی، متولد دوازدهم آذر سال ۱۳۳۲ است و اکنون در ۷۱سالگی همچون دوران جوانی علاقهمند به نوشتن درباره رزمندگان، آزادگان و شهداست. از او تاکنون چندین و چند عنوان کتاب در حوزه دفاعمقدس به رشته تحریر درآمده و از بین این کتابها «اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسیران عراقی» در هشت جلد جزء پرمخاطبترین آثارش بوده است.
🔹خلاقیت مرتضی سرهنگی به عنوان یک روزنامهنگار در روایت جنگ، آنچنان است که برای بازتاب آن سراغ اسرای عراقی در ایران میرود و از زاویهای متفاوت به آن نگاه میکند. پس به اردوگاه نگهداری از اسیران عراقی میرود و از صبح تا شب خاطرات تجاوزها و کشتارهای آنها را با ضبط صوت کوچکش ضبط میکند و در دفترش مینویسد. به این ترتیب با نوشتههایش، اوایل دهه ۶۰ در روزنامه جمهوری اسلامی ستونی به نام «اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی» را به آنها اختصاص میدهد. در این یادداشتها اسیران عراقی، حرفهای تازهای میزنند، حرفهایی که تابهحال کسی نشنیده است. از چگونگی مقاومتها و رشادت سربازان ایرانی سخن میگویند.
📌مشروح این یادداشت را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| به بهانه زادروز استاد #مرتضی_سرهنگی
🔹مرتضی سرهنگی زاده دوازدهم آذر ۱۳۳۲ نویسندهای است که به #ادبیات_پایداری عشق میورزد و تاکنون چند عنوان کتاب در این حوزه به رشته تحریر درآورده است. وی که علاقهمند به نوشتن درباره رزمندگان، آزادگان و شهداست در جامعه نویسندگان کاملاً دنیای متمایزی دارد، چراکه کتابهای بسیاری به همت، تشویق، یاری یا مشورت او به قلم نویسندگان دیگر چاپ و منتشر شده است.
🔹 به بهانه زادروز این نویسنده شاخص ادبی، نگاهی داریم به کارنامه ادبی و زیست متمایز او.
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸سهشنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
نمایش «گاراژ» را با حساسیت و توجه ویژهای تولید کردهام
🔹 کیانوش ایازی کارگردان نمایش « #گاراژ» گفت: نمایشهایی که با نگاه سالم و متفاوتی از نظر کیفیت و موضوع ارایه میشود، مخاطب را به واسطه تماشای اثر متوجه تفاوت در ساختار میکند و همین باعث میشود تا تماشاگر به احترامی که من به عنوان کارگردان قائل هستم و توجهی که #مرکز_هنرهای_نمایشی حوزه هنری به محتوای اثر دارد، پی ببرد
🔹ایازی عنوان کرد: برایم احترام به مخاطب اهمیت ویژهای دارد. میزان استقبال از این نمایش تاحدی است که ما با پیامهای رضایتبخش در سایت تیوال و در اجرا با حضور تماشاگر روی زمین و حتی راهرو نمایش مواجه هستیم.
🔹وی افزود: من سعی میکنم اثری در خور نام مرکز هنرهای نمایشی #حوزه_هنری تولید کنم تا نمایشم ویترین خوبی از تولیدات حوزه هنری در جشنواره تئاتر مقاومت و اجرای عمومی باشد.
🔹نمایش «گاراژ» با حمایت جشنواره تئاتر مقاومت و بنیاد روایت فتح، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و حوزه هنری تا ۲۳ آذرماه در سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه میرود.
📌مشروح این گفتوگو را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
سوره همدلی در حوزه هنری
🔹 #حوزه_هنری پویشی به نام سوره همدلی را برای کمک به مردم عزیز و مظلوم لبنان و غزه راهاندازی کرده است.
🔹همکاران عزیز طبق هماهنگیهای بعمل آمده، میتوانید پرداخت هدایای خود را به صورت اقساط از طریق حقوق انجام دهید. از این رو همکاران محترم میتوانند با مراجعه به این لینک و یا اسکن تصویر بارکد در پوستر اطلاعات خود را جهت مشارکت ثبت کنند.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فروش ۱۰ میلیارد تومانی«باغ کیانوش»
🎥ببینید| فیلم سینمایی « #باغ_کیانوش» اولین اثر بلند رضا کشاورزحداد با گذشت یک ماه از آغاز اکران با جذب حدود ۲۵۰ هزار مخاطب به فروش ۱۰ میلیارد تومانی رسید و پرفروشترین فیلم نوجوان سینماها شد.
🔹این فیلم سینمایی مدتی است اکران سیار خود را در مدارس و شهرهای فاقد سینما آغاز کرده و در این بازه زمانی نیز با جذب ۳۳ هزار مخاطب به فروش ۷۰۰ میلیون تومانی رسیده است.
🔹«باغ کیانوش» نخستین محصول مشترک #باشگاه_فیلم_سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محسوب میشود و پخش آن برعهده #موسسه_بهمن_سبز است.
🆔 @hozehonari_ir
مسئله فلسطین در ایران تبدیل به امری سیاست زده شده است
🔹حبیب یوسفزاده در نشست «مسئله فلسطین از نگاه ادبیات» اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری عنوان کردند بعد از جنگ سرد کشورگشاییها به اشکال نامرئی انجام میشود پس ما هم ناگزیر هستیم برای مقابله به همین شکل عمل کنیم. یکی از مهمترین کارها برای مقابله با این شکل از کشورگشاییهای نامحسوس رجوع به ادبیات و داستاننویسی است.
🔹سمیه جمالی با تاکید بر اینکه مسئله #فلسطین در ایران تبدیل به امری سیاست زده شده است، اضافه کرد: ادبیات باید بتواند موضوعات این چنینی را خارج از فضای سیاست و حکومتی دنبال کند و این آثار به شکل مستقل خلق شوند. متاسفانه در بین قشر روشنفکری و حتی قشر مذهبیهای سنتی پرداختن به موضوعات مثل مسئله فلسطین رنگ و بوی سیاسی پیدا میکند.
📌مشروح این گفتوگو را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
«شور عاشقی»؛ ماجرای زنی که میخواهد صدای حقیقت باشد
🔹دکتر زهرا حیاتی اقتباسپژوه در چهارمین نشست از سلسلهنشستهای « #فارسینما» با اشاره به اینکه در بازگویی تاریخ، وقایع با داستانپردازی پیوند زده میشود گفت: امروزه یکی از شگردهای مقتلنویسی تغییر در زمانبندی وقایع است. مقتلنگاران واقعه #عاشورا را از تولد امام حسین(ع) شروع میکنند و وقتی به ماجرای نبرد و شهادت اصحاب ایشان میرسند اتفاقات را به زبان امام ارجاع میدهند و میگویند امام به مبارزان فرموده که شما در روز قیامت از دست جدم سیراب خواهید شد. این شیوه به گفتار منبرنشینان و روضهخوانان تبدیل شده به طوریکه به عزاداران نوید شفاعت در قیامت را میدهند.
🔹داریوش یاری نویسنده و کارگردان «شورعاشقی» یادآور شد: مخاطب از من انتظار داشت کاروان عجیب و غریبی راه بیندازم ولی چیزی که به دل من چنگ میانداخت این بود که یا حسین، تمام کسانی که تو را تنها نگذاشتند به پای اسارت که رسید حضرت زینب(س) را تنها گذاشتند و اینها چیزهایی بود که دوست داشتم در زیرمتن فیلم به آن اشاره کنم.
📌مشروح خبر را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
57.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آنها هم از حقوق شهروندی برخوردارند...
🎥 ببینید| تیزر فرهنگی «مدار بسته» به مناسبت سوم دسامبر مصادف با ۱۳ آذر #روز_جهانی_معلول .
◽️محصول: #سازمان_سینمایی_سوره
◽️تهیهکنندگان: هاشم مسعودی، مجتبی احسانی
◽️کارگردان: سعید ولیزاده
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #آخر_هفته_حوزه_هنری
🔹چهارشنبه تا جمعه ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرکز_مستند_سوره با هشت فیلم در جشنواره سینماحقیقت
🎥 ببینید| هشت فیلم تولیدی استانهای خوزستان، هرمزگان، خراسان رضوی، یزد، گلستان، سیستان و بلوچستان و تهران، به هجدهمین جشنواره بینالمللی #سینما_حقیقت راه یافتند.
◽️ «آن سوی دیوار» به کارگردانی علیرضا حسنی
◽️ «پشت کوه های علی زنگی» به کارگردانی علیرضا باغیشنی
◽️ «خاک مادر» به کارگردانی محسن اسلام زاده
◽️ «دریا مرا بس است» به کارگردانی امیر محمد مریدی زاده و مرتضی نوابی
◽️ «سنگر هفت تپه» به کارگردانی علی زهیری
◽️ «شگرد» به کارگردانی جعفر صادقی
◽️ «محمد ایرانی» به کارگردانی مصطفی ملا حسینی اردکانی
◽️ «هدف اکبر» به کارگردانی حسین نژاد موسی
🆔 @hozehonari_ir
«جمال» زندگینامه شهید «ابومهدی المهندس»
«تو بیروت به فعالیتم ادامه دادم. اخبار حزبالدعوه رو تو عراق و کویت دنبال میکردم. یه بار تو این مرور اخبار، در صفحۀ اول روزنامۀ وطن عکس تعدادی از مبارزا و مجاهدای حزبالدعوه رو دیدم که بهشون مظنون بودن و تحت تعقیب. دوربین که خاموش شد، پیرمرد، کمی آرام، انگار که نباید کسی حرفش را میشنید، به سیّدامیر گفت: «ابومهدی المهندس رو که حتماً میشناسی؟» سیّدامیر گفت: «بله. عکسش بین اعضای حزبالدعوه روی جلد روزنامه بود. البته چون از روی اطلاعات گذرنامه نوشته بودن، اسم اصلیش، یعنی جمال جعفر ابراهیم، زیر عکسش نوشته شده بود.»
📖بریدهای از کتاب «جمال» که با نگاهی به زندگی ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد جبهه #مقاومت_اسلامی به قلم شهلا پناهی در انتشارات #سوره_مهر به چاپ رسیدهاست.
🔸راویان اصلی کتاب دو نفر از همراهان شهید حاج ابومهدی ( منشی و پزشک خصوصی) هستند که سالهای آخر حیات این شهید عزیز همراه بودند.
📌مشروح خبر را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جان دهد صدهزار مرد ولی
وسط کوچه زن زمین نخورد.....
🎥 ببینید | شعر خوانی #احمد_بابایی در نخستین سوگواره ادبی و عاشورایی #موسم_اشک
🏴شهادت حضرت صدیقه طاهره سلامالله علیها تسلیت باد.
🆔 @hozehonari_ir
«خون خفته» در تئاتر شهر
🎭نمایش «#خون_خفته» به کارگردانی مهیار رضاخانی با حمایت #مرکز_هنرهای_نمایشی حوزه هنری در تئاتر شهر به عنوان یکی از آثار حاضر در بخش صحنهای نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت از ۱۶ آذر ۱۴۰۳، در تئاتر شهر روی صحنه میرود.
🔸در خلاصه داستان نمایش آمده است: «یه مرد فردا قبل از طلوع آفتاب اعدام میشه ... مردی که تمام ناتمام منه ... اگر شده تمام این قصر و به خاک و خون بکشم نمی ذارم اون بمیره ... .»
🔸امین اشرفی، تهیهکننده این اثر پیش از این تهیهکنندگی نمایش «کلنل» را که سال گذشته در تالار وحدت روی صحنه رفت، برعهده داشته است.
🔸این نمایش با حمایت جشنواره تئاتر مقاومت و بنیاد روایت فتح ، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و حوزه هنری روی صحنه رفتهاست.
📌خرید بلیت از سایت تیوال و گیشه تئاتر
🗓از ۱۶ آذر
⏰ ساعت ۱۸
🏢سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | «پرچم بر زمین نمیافتد»
▫️اجرای نقاشی زنده توسط محمدرضا میری هنرمند تجسمی، در میان موج شادی مردم مقاوم لبنان در میدان شهدای #بیروت با ترکیبی از پرچم حرم مطهر رضوی، پرچم حرم مطهر سیدالشهدا و پرچم سرافراز #حزبالله.
🆔 @hozehonari_ir
نقش حکمرانی در نظام مصرف کالای فرهنگی کودک و نوجوان چیست؟
🔸 نشست « #قرار_هفت» به همت «اندیشکده امید» و با مشارکت شورای عالی انقلاب فرهنگی و در محل #کارستان_بهارستان برگزار شد.
🔸محمد سرشار پژوهشگر، در این نشست گفت: در دولت آقای احمدینژاد میخواستند سوخت را سهمیهبندی کنند. وزارتخانه ها و ... گفتند فلانی و فلانی کارت میخواهد. دولت گفت: به مردم اعلام کنیم که ما میخواهیم سوخت را سهمیهبندی کنیم و ببینم که چه کسانی بنزین نیاز دارند و ما باید به آنها کارت بدهیم. برای من خیلی جالب بود که مثلا قایقرانانی که ماهیگیری میکردند، برای موتورهای بنزینی به کارت سوخت نیاز داشتند. آن زمان هیچ کدام از وزارتخانهها به فکرشان نرسیده بود که مثلا ذیل شیلات هم باید کارت دهند. اعلام دولت که چشمهایش را باز کرده بود، باعث شد که یک بحران ایجاد نشود. این پیش فرض اگر ایجاد شود دولت پشت درهای بسته تصمیمگیری نخواهد کرد.
🔸 علی جانباز رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان بیان کرد: ما در صدا و سیما هم با چنین پدیدهای مواجه هستیم. اینکه محصولات جانبی انیمیشن خارجی یک هفته بعد از اکران به بازار راه پیدا کند هیچ مشکلی وجود ندارد اما کافی است که یکی از کاراکتری که موسسه فرهنگی هنری صبا ۲۰سال پیش تولید کرده، در بازار توزیع شود ما با هر نوع ممانعت شاهد هستیم بنابراین ما برای محتوای فرهنگی باید سازوکاری ایجاد کنیم. در دو دهه اخیر ایران کاراکتر «شکرستان» جزو موثرترین بوده اما الان در صدا وسیما چه وضعی دارد؟
📌مشروح خبر را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir