«اشک هور» فیلمی واقعی است
🔹همسر شهید علی هاشمی در حاشیه اکران فیلم سینمایی « #اشک_هور» در حوزه هنری گفت: شهید علی هاشمی، در زمان حیات خود بسیار گمنام بود و در دوره #مفقودالاثری قدر وی دانسته نشد. او شهیدی بسیار مظلوم بود و امیدوارم ساخت فیلم «اشک هور» تا حدی این مظلومیت را کم کند.
🔹 این همسر شهید اظهار کرد: من از آغاز در جریان ساخت فیلم سینمایی «اشک هور» بودم و وقتی به همراه خانواده به تماشای این فیلم سینمایی نشستیم دخترم زینب هاشمی بسیار احساساتی شد و در حالیکه اشک میریخت، گفت که بازیگر و شخصیت نمایش داده شده بسیار شبیه پدرم است.
🔹وی در پایان تاکید کرد: تمام آنچه در فیلم سینمایی «اشک هور» مطرح میشود را تایید میکند و هر آنچه در این فیلم آمده واقعیت دارد.
📌متن کامل گفتوگو را در پایگاه خبری حوزههنری بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #آخر_هفته_حوزه_هنری
🔹چهارشنبه تا جمعه ۱۷ تا ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
نمایشگاه عکس #شاهد_شهر به سمنان رسید
🔹در راستای فعالیتهای فراتهران #خانه_عکاسان_ایران، به مناسبت #دهه_فجر نمایشگاه «شاهدِ شهر» در نگارخانه ققنوس مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان به نمایش در آمد.
🔹نمایشگاه عکس شاهدِ شهر؛ شامل ۵۰ عکس از محمدباقر قاسم از نهضت انقلاب اسلامی در سمنان نخستین بار در بهمن ۱۴۰۲ به همت #خانه_عکاسان_ایران در گالری خانه حوزه هنری به نمایش در آمده بود.
🔹علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هر روز از ساعت ۹ الی ۲۰ به نگارخانه ققنوس مجتمع فرهنگی هنری کومش واقع در طبقه فوقانی مراجعه نمایند.
🆔 @hozehonari_ir
روزگاری انتشار حتی تک شعر، یک حادثه و تکاندهنده بود
🔹اسماعیل امینی در نشست رونمایی کتاب «تاریخ تکوینی شعر انقلاب اسلامی» گفت: من با مطالعه این کتاب یاد ایامی افتادم که #شعر بسیار مهم و انتشار حتی تک شعر یک حادثه و تکاندهنده بود ولی به روزگاری رسیدیم که زبان مشترک کسانی که کار اجتماعی میکنند، زبان ابتذال شده است.
🔹 علی داوودی در این نشست یادآور شد: با توجه به اینکه تورق تاریخ به ما قوت قلب میدهد، این کتاب نشان میدهد که ما تاریخ و هویت داریم و پشتوانه #ادبیات_انقلاب حداقل ۶۰ سالهای وجود دارد که جهانی از تجربیات و معانی را با خود به همراه دارد. تاریخ ادبیات ما در گذشته در تذکرهها منعکس شده و خیلی روشمدار نیست ولی در این کتاب نویسنده روشمدار پیش رفته است .
🔹 محمدرضا وحیدزاده یادآور شد که کتاب «تاریخ تکوینی شعر انقلاب اسلامی» بر اساس رویکرد و تئوری نظریه تاریخنگاری ادبیات بررسی و روش تاریخنگاری تکوینی ادبیات بوده و طبق آن یکسری چیزها کنار میرود و یکسری مباحث برجسته میشود.
📌متن کامل خبر را در این پیوند بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدارهایی که تازه شد
🎥 ببینید| پنجمین شب #سینما_سوره
◽️هوا سردتر است، اما جمعیت بیشتری در حیاط #حوزه_هنری به چشم میخورند. هنوز بیشتر از نیم ساعت تا اکران مانده، بعضی از سرما به سمت سالن سوره و اندیشه میروند و بعضی دیگر ترجیح میدهند سرما را با چای ذغالی قابل تحمل کنند، روی چهارپایههای چوبی بنشینند و با دوستانشان گپ بزنند.
◽️بوی ذغال و دمنوش از یک طرف و بوی گلهای مقبره شهداـ که این روزها تعدادشان از همیشه بیشتر است ـ حیاط را مطبوع کرده. پارچههای سفید با شعارهای دستنویس و تصویر «امام خمینی» همگی زینت #شبهای_سینمایی_سوره است.
◽️نام «حاتمی کیا» را لابهلای گفتوگوی خیلیها میشنیدیم، «موسی کلیم الله» آخرین ساخته ابراهیم حاتمیکیا از همان روز اول جشنواره آنقدری سر و صدا کرده بود، که پر شدن هر دو سالن حوزه هنری ابدا دور از انتظار نبود. اثری که با مرحوم فرج الله سلحشور فیلم ساز فقید حوزه هنری کلید خورد، با جمال شورجه و سیداحمد میرعلایی نیمه تمام ماند در نهایت ابراهیم حاتمیکیا قصه آن را بازنویسی کرد و روی پرده برد.
📌مشروح یادداشت را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
برگزاری همایش دوره « #جهان_نوجوان» در اسفندماه
🔸همایش دوره «جهان نوجوان» با حضور فعالان و متخصصان حوزههای مرتبط با ادبیات نوجوان برگزار خواهد شد.
🔸بهزاد دانشگر #مدیر_دفتر_ادبیات_داستانی حوزه هنری گفت: دفتر ادبیات داستانی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با برگزاری دوره آموزشی «جهان نوجوان» در سال جاری تلاش کرده تا شناختی دقیقتر از مخاطب نوجوان در میان نویسندگان این عرصه ایجاد نماید تا گامی در جهت تقویت ادبیات تألیفی نوجوان باشد.
🔸وی افزود:دفتر ادبیات داستانی امسال با تعریف پروژه «میز رمان نوجوان» بهعنوان یکی از برنامههای مهم خود، اقدام به شناسایی نویسندگان مستعد در اقصی نقاط کشور و همین طور همراهی با نویسندگان حرفهای در تولید آثار شایسته و مؤثر نموده است.
📌مشروح خبر را در این پیوند بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
اشک در غم تو پرده در شود
🔸 «آدم یا یک فیلم را دوست دارد یا ندارد؛ اینکه فیلمی را می فهمم یا نمی فهمم خیلی معنی ندارد. یک فیلم یا خوب است یا بد است، من بسیاری از فیلمها را نمیفهمم ولی دوستشان دارم، بعدا راههای فهمیدنشان را پیدا میکنم»
🔸اینها جملات بهرام بیضایی در نشست نقد و بررسی یکی از فیلمهایش در سال ۸۱ است و بسیار شبیه حسی بود که بعد از تماشای فیلم سینمایی «#اشک_هور» داشتم. فیلم به رغم سوژه جذابش که در عالم واقع بسیار قصه پرکششی دارد به طوری که تا سالها می توان از ابعاد مختلف زندگی این شخصیت، درام تولید کرد و باز هم تمام نشود، اما حین تماشای آن، حس میکنی یک جای کار ایراد دارد.
🔸«اشک هور» اینجا تلاش دارد عمق دلبستگیهای انسانی و سختیهای دوران #جنگ_تحمیلی بر ملت ایران را به نمایش بگذارد، البته از دریچه نگاه مادرانه و بسیار احساسات برانگیز.
📌متن کامل یادداشت را در اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
📸 ببینید| ششمین شب #سینما_سوره در حوزه هنری
◽️حوزه هنری انقلاب اسلامی امشب ۱۷ بهمن ماه میزبان اهالی فرهنگ و هنر و خانوادههایشان برای تماشای دو فیلم سینمایی «گوزنهای اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری، «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و انیمیشن «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر بود.
🆔 @hozehonari_ir
نمایشنامه، راهی برای رخ کشیدن فرهنگ و هویت استانها
🔹«رضا گشتاسب» امسال در چهل و سومین جشنواره بینالمللی #تئاتر_فجر، جایزه سرباز وطن را برای نگارش نمایشنامههای «بیجن»، «آب برای ماهیها» و «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان» کسب کرد.
🔹رضا گشتاسب گفت: نمایشنامههای امسال من، به ویژه نمایشنامه «بیجن» و «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان» درباره وقایع و اتفاقاتی هست که در استان کهگیلویه و بویراحمد میگذرد و نگاهی هم به افسانهها و اساطیر دارد. البته این سه نمایشنامه موضوع مشترک و شبیه به هم ندارند. اما وجه برجستهتر آنها پرداختن به فضای بومی هست.
🔹 وی افزود: گروه من در آلمان، شانگهای چین و چند کشور دیگر اجرا کرده است، تئاتر در استان ما به نسبت وسعت جغرافیایی که داریم همواره امر مهمی برای کنشگران تئاتر بوده است. همیشه در تمام این سالها علیرغم کمبودهایی که با آن مواجه بودیم، تئاتر برای هنرمندان بسیار اهمیت دارد.تئاتر برای بچههای هنرهای نمایشی استان کهگیلویه و بویراحمد همواره دارای اولویت است.
📌متن کامل گفتوگو را در اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
دوش؛ زمانی که نفحات الهی وزیدن میگیرد
🔸استاد #محمدرضا_سنگری در صدوششمین کلاس #مثنوی_خوانی، به توضیح کلمه «دوش» پرداخت و گفت: دوش کمی پیش و کمی بعد از اذان صبح و زمان بیزمانی است. لحظهای که زمان انگار متوقف شده است و شما زمان را احساس نمیکنید. عرفا دوش را پیش از طلوع آفتاب میدانند که نفحات الهی وزیدن میگیرد. این زمان را اولیا الله در مییابند و استفاده میکنند. هرکس هر دردی دارد در این لحظه تمام میشود و هوا هوای بهشتی است.
🔹 این استاد دانشگاه افزود: مولانا در اینجا به دو نکته مهم اشاره میکند، اول اینکه گاهی انسانهای بزرگ قربانی اتفاقات و مسائل کوچک میشوند، پس حواستان باشد تا کوچکها را دست کم نگیرید. در آموزههای دینی اشاره شده است که گاهی این مسائل کوچک فاجعههای بزرگ میآفرینند.
📌 متن کامل خبر
🆔 @hozehonari_ir
نگاهی به فیلم «ناتوردشت»؛
عملیات نجات انسانیت
🔹سینما شاید از قصه آغاز نشود اما حتماً با قصه اوج میگیرد و قوام پیدا میکند. پیام، مضمون و محتوا اگر در زرورقِ یک داستان استخواندار پیچیده نشود، فیلم را تبدیل به بیانیه میکند و سینما را به میدان میتینگ. روی همین حساب است که پیداکردن قصهای روایتکردنی و مضمونپردازیِ آن، بینهایت دشوار است و اگر فیلمسازی بتواند از این گردنه به خوبی عبور کند، میتواند امیدوار باشد که به مرزهای خلق « #سینما» نزدیک شده است.
🔹داستان «#ناتور_دشت» از یک رخداد واقعی الهام گرفته شده است؛ داستان گمشدن «یسنا»، دختری اهل کلاله استان گلستان که ماجرای او اردیبهشت امسال به تیتر یک صفحات حوادث تبدیل شد و در فضای مجازی حسابی سروصدا کرد. ناتور دشت از قصه یسنا آغاز میشود اما در ماجرای او متوقف نمیماند ...
📌متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
بوی بهار در حوزه هنری
◽️ #مرکز_موسیقی حوزه هنری نشست خبری کنسرت موسیقی ارکسترال ایرانی #بوی_بهار را با حضور استاد کیوان ساکت ، استاد فاضل جمشیدی و داریوش آریانپور برگزار میکند.
🗓 شنبه ۲۰ بهمن ماه
⏰ساعت ۱۰
🏢طبقه چهارم - اتاق ۴۰۲
🆔 @hozehonari_ir