فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جدیت و تلاش در تحصیل...
🔻 آیت الله کریمی جهرمی
📽 توجه فوق العاده و جدیت و تلاش آیت الله العظمی گلپایگانی در امر تحصیل
✍🏼 انتشار به مناسبت سالگرد ارتحال آیت الله العظمی گلپایگانی
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
✔️ آیت الله سید موسی شبیری زنجانی (مدظله العالی):
🔸 حاج آقاى ما كه جزء ممتحنين حوزه بود، مىفرمود: آشيخ قاسم نحوى، جزء ممتحنين بود و از طلبه درس خارجخوان، به جاى اينكه از كفايه بپرسد، از فلان مسأله ادبى سيوطى مىپرسيد. حاج آقاى ما ناراحت مىشد و مىگفت: آقا! طلبه در اين وقت، مطالب ادبى يادش نيست، شما بايد از كفايه سؤال كنيد.
هنگامی که از مطالب ادبى سؤال مىشود، طلبه درس خارجخوان که از این مباحث فاصله گرفته است خودش را مىبازد و معلوماتش را فراموش میکند و شكست میخورد.
📚 جرعهای از دریا، ج2 ص691
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
▪️ما زنده به لطف و رحمت زهرائیم
مامور برای خدمت زهرائیم
▪️روزی که تمام خلق حیران هستند
ما منتظر شفاعت زهرائیم
🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد .
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نماهنگ «بیمردم»
🔻 حاج مهدی رسولی
🔹رهبر انقلاب بعد از مراسم دیشب، به حاج مهدی رسولی گفتند:
این مرثیهی شما (اشاره به مداحی بی مردم) کار یک منبر نه بلکه کار چند منبر رو با هم کرد.
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
💢پدیده حجتالاسلام_دکتر
به بهانه 27 آذر، سالروز شهادت حجتالاسلام دکتر مفتح
✍️حجتالاسلام احمد اولیایی
سالهاست که حوزه علمیه بحث معادل سازی مدارک حوزوی و دانشگاهی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی پی گرفته است و اکنون طلاب سطح چهار حوزه میتوانند از برخی مزایای مدرک دکتری مانند جذب به عنوان هیئت علمی و تدریس موقت استفاده کنند. همچنین طلاب با گرفتن سطح دو میتوانند به عنوان لیسانسه، در کنکور کارشناسی ارشد و با داشتن سطح سه در کنکور دکتری شرکت کرده و وارد دانشگاه شوند.
از طرف دیگر، سالهاست که ما با دانشگاههای حوزوی مانند دانشگاه باقر العلوم علیهالسلام، دانشگاه ادیان، دانشگاه مفید، موسسه حضرت امام خمینی رحمت الله علیه و ... مواجهیم؛ دانشگاههایی که زیر نظر وزارت علوم فعالیت میکنند و مدرک دکتری میدهند اما با هدف جذب طلاب تأسیس شدهاند.
طبیعی است که در وضعیت فوق، ما اکنون با تعداد زیادی طلبه که وارد دانشگاه شدهاند و مدرک ارشد یا دکتری دانشگاه را اخذ کردهاند، مواجه باشیم. بحث در درستی یا نادرستی فراهم کردن شرایط ورود طلاب به دانشگاه نیست؛ اینکه حوزه اساسا نباید به دنبال معادل سازی میرفت یا دانشگاههای حوزوی نباید تأسیس میشدند یا طلاب نباید به دانشگاه بروند و مانند اینها اکنون بحث این یادداشت نیست.
مسأله اصلی، «مواجهه برخی حوزویان با پدیده «حجتالاسلام-دکتر»هاست. گاهی دیده میشود از چرایی ذکر عنوان «دکتر» برای یک طلبه در یک پوستر این مواجهههای حمله گونه به این پدیده شروع میشود...
📝 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=74531
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻═
🌀 وحدت حوزه و دانشگاه یا شبیهشدن حوزه به دانشگاه؟!
🖋 هادی مصریپور؛ #یادداشت_مهمان
🔸 در ایام سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، برخی اساتید ابراز گلایه کرده بودند که همچنان پس از چند دهه، حوزه برای «وحدت حوزه و دانشگاه» برنامهای ندارد.
‼️ اما میخواهم بگویم اتفاقا امروز پس از سی سال، به همت شورای عالی و مرکز مدیریت، «حوزه» از هرروز دیگری به دانشگاه شبیهتر شده است و بجای حفظ سنن حوزوی و تعامل با دانشگاه، دچار اتحاد حوزه با برنامه دانشگاه شدیم:
1️⃣ چه به لحاظ آموزشی و سیستم سرطانیِ ترمی واحدی؛
2️⃣ چه به لحاظ مدرکی که دیگر خروجی حوزهها آیت الله و حجتالاسلام نیستند (یادداشت «دکتر بوشهری و دکتر اعرافی»)؛
3️⃣ چه به لحاظ هویت حوزوی و طلبگی که کاری کردهایم که طلاب حس کنند برای اینکه هویت و بها پیدا کنند لاجرم از داشتن مدرک دانشگاه هم هستند؛ چون وقتی هویت تحصیلی و مدرکی ذیل سیستم دانشگاهی تعریف شد، همه اصالتها هم به ظاهر با دانشگاه خواهد بود و خودبخود حوزه را در سایهی دانشگاه، هویتبخشی کردهایم.
♨️ استمرار همین روند خسارتبارِ خالی از ایده و برنامه، کمکم باعث بدبینی بسیاری از بزرگان و فضلای سنتی حوزه به رهبری شد؛ چراکه اساسا شورای عالی و مرکز مدیریت به فرمایش رهبری ایجاد شدند برای ارتقای حوزههای علمیه، اما آنچه در عمل رخ داد ترقی معکوس یا به تعبیر رهبری ارتجاع بود (عقبگرد و ارتجاع حوزه در آموزش).
⛔️ خناسان و یاوهگویان (متحجرینی که خونکردن دل امام را به ارث بردهاند و فقط وقتی آرام میگیرند که حوزه را برای همیشه به قهقرا برده باشند) نیز از این مجالِ کمکاری و ترک فعل شورای عالی و مرکز مدیریت، نهایت سوءاستفاده را داشتند در جهت بدنامساختن و بیاعتبار جلوهدادن رهبری بین علما و فضلایی که روزبروز نگران ازدسترفتن سنن حوزوی و بیمایه و سردشدن فضای حوزه بودند، فضایی که کمکم تبعات خسرانش در کمیت و کیفیت حوزه نمایان شد.
🔺 فضایی که در آن دیوانسالاری اداری و بیاعتمادی شدید و غلیظ نسبت به استاد و طلبه حاکم شد؛ تا جایی که استاد را مثابه یک رباتی دید که بیاید درسی بگوید و برود، لذا حتی امتحان و نمره استاد را ارجی نمینهند و سیستم دیوانسالارانه خودش باید امتحان کتبی و شفاهی (آن هم به بیکیفیتی که همگان مطلعاند) برگزار کند.
🔻 ساختاری که همهچیز را متمرکز تعریف کرد؛ جالب اینکه همهچیز را دانشگاهی کرد الا نقاط قوتی که دانشگاه داشت و حوزه خیلی پیشتر داشت: «اعتماد به استاد» و یا حتی برخی اختیارات در تعیین سرفصل و گرفتن امتحانات و ارزشیابی غیر متمرکز و بطور کلی «هویت استاد» که در دانشگاه وجود دارد را از «استاد حوزه» دریغ کردیم. حال بعد از سیسال باید ببینیم آثار مثبت این روند بیشتر بوده یا خسارتهایش؟!
🔴 بیانگیزهشدن طلبه برای حاضرشدن در دروس را با حضور و غیاب اجباری بدون هرگونه ایده خلاقانهای اجرا کردیم، ساختار متمرکز برای امتحانات شفاهی و پایاننامه تعریف کردیم، حال بعد از سیسال باید ببینیم آثار مثبت این روند بیشتر بوده یا خسارتهایش؟! (یادداشت «جذب و ماندگاری در حوزه و دو مانع بزرگ!)
❇️ امروز رهبری، تمامی مراجع و علما و فضلای حوزه انتظار دارند این روند اشتباه سیساله «در دانشگاهیکردن حوزه» هرچه زودتر خاتمه داده شود و توضیح داده شود، با چه مجوزی این طور سریعالسیر سنتهای حوزوی را منسوخ ساختیم.
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
💢الکلام فیالمُجیز!؛ تأملی در صدور اجازات اجتهاد در عصر حاضر
✔️ استاد رضا مختاری:
🔹اینطور نبوده که یک کسی که اجازه اجتهاد میداده یا اجازه میگرفته، در بوق و کرنا کند که من فلان مقام علمی را دارم. به عنوان نمونه علمای تراز اول نجف اشرف به آیتﷲ سیدجواد خامنهای اجازه دادند. یعنی آیات نائینی، اصفهانی، شیخعبدالکریم حائری، حاجآقاحسین قمی، بروجردی و آقامیرزاعلی آقای شیرازی فرزند میرزای بزرگ شیرازی، اینها به ایشان اجازه دادهاند. اما اصلا خودشان این اجازۀ اجتهاد و روایت را ابراز نمیکردند و حتی در کتابها ثبت نشده است و بعد از قریب به سی سال بعد از وفات ایشان اشخاص مطلع شدند و در صدد نشر این اجازات هستند.
🔸نقل میکنند که عالمی از شیخانصاری اجازه اجتهاد میخواست و شیخ اجازه نمیداد و این شخص رفت نزد عالمی و اجازۀ اجتهاد گرفت و آن اجازۀ اجتهاد را آورد نزد شیخانصاری که شیخانصاری هم ذیلش بنویسد «قد صدر من اهله و وقع فی محله» ولی بر خلاف توقع وی، شیخانصاری زیرش نوشت «الکلام فی المُجیز». یعنی کلام در این است که اصلا خود اجازه دهنده مجتهد است یا مجتهد نیست!
🔹یکوقتی برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان بعضیها اجازاتی میگرفتند که برای مجاز بودن شرکت در انتخابات مجلس خبرگان بود و یکی دو مورد که بنده خبر دارم و آن طرف اجازه گیرنده را میشناسم که چه بسا یک حدیث یا یک صفحۀ متن عربی کتاب فقهی را هم درست نتواند بخواند، اجازۀ اجتهاد گرفتن بود یا مدعی اجازۀ اجتهاد گرفته بود. البته اجازه را ندیدیم ولی مدعی بودند..
📝 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=74663
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
ابن یوسف شیرازی
همیشه برایم عجیب می نمود که چگونه ممکن بوده بسیاری از عالمان و دانشمندان گذشته ما در حالی که جوان و نوجوان بوده اند تألیفی علمی از خود به جای گذاشته باشند ، به عنوان مثال سید نعمت الله جزائری کتاب «مفتاح اللبیب فی شرح التهذیب» را در حالی که تنها 15 سال داشته است تألیف کرده است. در طی چند سال گذشته با اسامی متعددی از اینگونه برخورد نموده ام ، از جمله دانشمندانی که در چند سال گذشته به خاطر ارتباطم با نسخه های خطی همیشه مورد احترام و علاقه بنده بوده «ابن یوسف شیرازی» می باشد ، ایشان را باید جزء اولین فهرست نویسان نسخه های خطی در ایران دانست که به شیوه کاملا محققانه آثار مختلف را معرفی و فهرست کرده اند که حاصل تلاش مستمر ایشان در این زمینه دو جلد فهرست موضوعی از نسخه های خطی کتابخانه سپهسالار (مدرسه عالی شهید مطهری) و نیز دو جلد فهرست از نسخ خطی مجلس شورای اسلامی می باشد ، در اوائل کار که به تازگی با فهرست ایشان آشنایی پیدا کرده بودم همیشه فکر می کردم مؤلف این فهرست یک دانشمند شیخ و جا افتاده ای بوده ، تا اینکه چند سال پیش متوجه شدم ایشان در سال 1366 شمسی در شیراز به رحمت خدا رفته اند در حالی که جلد اول و دوم فهرست کتابخانه سپهسالار را در بین سالهای 1313 (جلد اول ) تا 1318 (جلد دوم) شمسی به چاپ رسانیده اند ، دیروز در حال جستجوی مطلبی برای اهل فضل و ادبی بودم که به صورت اتفاقی دو مطلب ارزشمند درباره این عالم بزرگ پیدا کردم ، اول اینکه تصویر این عالم بزرگ و سال تولد ایشان را در کتاب (دانشمندان و سخن سرایان فارس ، ج2 ، ص 238-239) یافتم و متوجه شدم که ایشان در سال 1283 شمسی متولد شده اند و زمانی چاپ جلد اول فهرست این کتابخانه را به انجام رسانده اند که حدود 30 سال داشته اند و دوم اینکه کتابی از این عالم بزرگ را فرزند خلف ایشان به سال 1380 شمسی با عنوان «نامداران ادب ایران» به چاپ رسانده اند که در مقدمه آن کتاب فرزند عزیز این عالم گرامی یعنی «محمد حسین بن یوسف» گزارش نموده اند که ایشان 15 سال مشغول تهیه و چاپ دو جلد فهرست کتابخانه سپهسالار بوده اند و این بدان معناست که ایشان زمانی که تنها حدود 20 سال داشته اند مشغول این کار ارزشمند و ماندگار شده اند .
خداوند روح این عالم بزرگ را قرین رحمت خود گرداند .
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
▪️کنج زندان چه بلائی به سرت آوردند
▪️چه بلائی به سر چشم ترت آوردند
▪️شدی آزاد دگر از قفس تاریکت
▪️ولی افسوس که بی بال و پرت آوردند
🏴شهادت غریبانه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد .
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
📣📣📣اولین مسابقه شفقنا ویژه طلاب حوزه های علمیه «خاطرات حجره»
🔴خاطرات و عکس های خود را در محورهای مسابقه برای ما بفرستید
قوانین مسابقه:
🔹تصاویر ارسالی قبلا منتشر نشده باشد
🔹آرم و لوگو و دخل و تصرف در عکس قابل پذیرش نیست
🔹عکس ها میتواند با دوربین و موبایل گرفته شود
🔹حداکثر ده عکس می توانید ارسال کنید
🔹خاطرات حداکثر در دو صفحه Word نوشته شود
🔹خاطره متعلق به شرکت کننده در مسابقه باشد
🔹مطالب با نام اصلی طلاب ارسال شود
🔹در پروفایل نام و نام خانوادگی اصلی ثبت شده باشد
🔺جوایز بخش عکس
نفر اول: مبلغ ۵ میلیون تومان
نفر دوم: مبلغ ۳ میلیون تومان
نفر سوم: مبلغ 2 میلیون تومان
نفر چهارم: مبلغ ۱ میلیون و 500 هزار تومان
نفر پنجم تا هفتم: مبلغ ۱ میلیون تومان
🔺جوایز بخش خاطره:
نفر اول: مبلغ ۵ میلیون تومان
نفر دوم: مبلغ ۳ میلیون تومان
نفر سوم: مبلغ 2 میلیون تومان
نفر چهارم: مبلغ ۱ میلیون و 500 هزار تومان
نفر پنجم تا هفتم: مبلغ ۱ میلیون تومان
برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://fa.shafaqna.com/?p=1734325
🌎|خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔| @shafaqna_com
سخنراني آيةالله استادي= رونمايي.mp3
25.71M
🎤 فایل صوتی سخنرانی آیتالله رضا استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آیین رونمایی از کتاب «اجازات، اسناد و استفتاءات آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی(ره)
سخنراني آيةالله استادي= دیدگاه سیدابوالحسن اصفهانی راجع به فلسفه.mp3
4.8M
سخنراني آقاي مختاري= رونمايي.mp3
24.12M
🎤 فایل صوتی سخنرانی حجتالاسلام رضا مختاری رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه در آیین رونمایی از کتاب «اجازات، اسناد و استفتاءات آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی(ره)»
🔺گزارشی از یک دیدار معنوی و ماندگار:
🔹امروز (30 بهمن1402) توفیق شد پس از چند ماه به دیدار استاد گرامی ام فقیه عالیقدر حضرت آیت الله سید حسن مرتضوی شاهرودی ادام الله ظله شرفیاب شوم.
در این جلسه حضرت آیت الله مرتضوی ضمن بیان خاطراتی از نجف بر ضرورت یادگیری عمیق رسائل، مکاسب و تربیت و حفظ اساتید مسلط بر این متون تاکید فرمودند. همچنین از جایگزین کردن کتب دیگر به جای آنها و مدرک گرایی طلاب شدیداً اظهار تاسف کرده و فرمودند: «باید این کتب در میان کتب درسی حوزه بمانند و مسولین مربوطه فکری نسبت به وضعیت تحصیلی، معیشتی و مدرک گرایی طلاب نمایند».
💠استاد آیت الله علی محمدی خراسانی که در جلسه حضور داشتند، فرمودند: «بنده پس از چند دور تدریس رسائل و مکاسب و کفایه شرح آنها را نوشتم و بنده شاگرد حضرتعالی هستم چون در قم که بودم از نوارهای رسائل و کفایه حضرتعالی استفاده می کردم و در نگارش شرح کفایه نیز بسیار از دروس حضرتعالی و مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی بهره بردم و در واقع این شرح محصول دروس حضرتعالی و آیت الله فاضل است».
ایشان در ادامه فرمودند: «دروس عمومی حوزه نعمتی بود به عنوان نمونه آیت الله ستوده 30 سال مکاسب تدریس کرده بودند و آیت الله اعتمادی نیز 30 سال رسایل تدریس می کردند و طلاب از این اساتید بارز استفاده می کردند ولی متاسفانه دروس عمومی در حوزه قم به شدت کاهش یافته و با استقبال کمی روبه رو شده است».
💠حضرت آیت الله مرتضوی در ادامه خطاب به استاد محمدی فرمودند: «بنده قبل از انقلاب در حدود سال 57 در نجف رسائل تدریس می کردم و برای تدریس آن شروح مختلف مخصوصا شرح آقای آشتیانی(بحرالفوائد) که عنایت و تسطی ویژه بر آن داشتم، را مطالعه می کردم و در مبحثی از مباحث رسائل مطلبی را از شرح مرحوم آشتیانی نقل کردم و یکی از طلاب گفت آقای محمدی خراسانی در شرحشان بر رسائل جور دیگری توضیح داده اند و از آنجا من اسم شما را شنیدنم».
♨️استاد محمدی خراسانی فرمودند: «متاسفانه برخی طلاب جزواتی منتشر کردند مبنی بر اینکه اصول متورم شده است و باید خلاصه شود وکتب دیگر جایگزین شود و باعث افت شدید علمی و نیز بی رغبتی طلاب به رسائل و مکاسب و کفایه شده اند و مقصود بنده در شرح این کتب این بود که مطالب غامض این کتب را به اندازه فهم خودم توضیح بدهم و هدفم سطحی کردن حوزه نبوده است و اساتید جوان متعددی مفید بودن این کتب را تصدیق کردند.
ان شالله همین کتب ذخیره ای برای اخرت بنده باشند».
در ادامه حضرت آیت الله مرتضوی برای حل مشکلات طلاب دعا فرمودند و از وضعیت جسمانی حضرت آیت الله سیدان شافاه الله جویا شدند و فرمودند آیا ایشان مجددا تدریس خود را ادامه دادند؟
اخوی بنده عرض کردند به علت تداوم کسالت ناشی از ضعف جسمانی هنوز دروس خود را شروع نکردند، آیت الله مرتضوی متاثر شده و فرمودند مشکلات ما یکی دو مورد نیست و برای شفای ایشان دعا فرمودند.
🔺یکی از ویژگی های خاص حضرت آیت الله مرتضوی شاگردپروری و توجه به شاگردان می باشد. با اینکه چندین سال قبل توفیق شاگردی نزد #آیت_الله_مرتضوی را داشتم ایشان همواره اظهار محبت فرموده اند و در این جلسه نیز از بنده ( محمد عربشاهی) پرسیدند چه دروسی و در کدام حوزه ها مباحثه دارید عرض کردم رسائل و مکاسب و کفایه. ایشان اظهار محبت فرمودند.
⚡️اینگونه برخورد بزرگان حوزه درس آموز و مایه امید و انگیزه طلاب است.
🤲ان شالله به زودی شاهد باشیم این فقیه عالی قدر و حضرت آیت الله سیدان تدریس خود را شروع نمایند و دومرتبه حوزه علمیه خراسان از افاضات ایشان بهره ببرند.
در پایان با عکس یادگاری این دیدار درس آموز و معنوی به اتمام رسید.
به قلم محمد عربشاهی.
✅آیت الله استادی:
🔹یکی از خواسته های امام این بود که حوزه و روحانیت ساده زیست باشند
🔹 اینکه گفته می شود همه طلاب وضع خوبی ندارند صحیح نیست
🔹 مباحثه در قم نزدیک صفر است
🔹برخی گمان می کنند «ملا» شدند و مطالعه و مباحثه نمی کنند
https://fa.shafaqna.com/news/1751877/
جزئیات 👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_farsi
🖥 #معرفی_کتاب | فیضیه تهران
🔹یکی از آثاری که در زدودن غبار گمنامی از چهره مفاخر حوزه تهران به تازگی منتشره شده، کتاب «فیضیه تهران» به قلم حمید سبحانی صدر است که به بیان شرح حال و آثار ۱۵۵ نفر از علمای تهران از حدود دو قرن پیش تاکنون میپردازد.
🔹گرچه این کتاب به عنوان «دانشنامه مفاخر مدرسه علمیه مروی و سپهسالار قدیم» به رشته تحریر درآمده، اما از آنجا که تعداد قابل توجهی از این مفاخر، از شخصیتهای اثرگذار در تاریخ معاصر ایران و تاریخ حوزههای علمیه بهشمار میروند، این کتاب را میتوان به نحوی، تاریخ حوزه دویست ساله تهران بهشمار آورد که ضمن معرفی این چهرهها، به بیان هویت تاریخی حوزه تهران پرداخته است.
🔹از آنجا که براساس وقفنامه، تولیت مدرسه مروی همواره با «اعلم علمای دارالخلافه» بوده، اثرگذارترین علمای تهران همچون میرزا مسیح مجتهد، حاج ملاعلی کنی و میرزا محمدحسن آشتیانی که نقشی بیبدیل در تاریخ معاصر ایران آفریدهاند، در رأس تولیت این مدرسه قرار داشتهاند و بر این اساس، «فیضیه تهران» به روایت نقش مقام ولی فقیه در حوادث مهمی چون نهضت تنباکو، انقلاب مشروطه و نهضت امام خمینی پرداخته است.
🔍 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/55465
💐 یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ
💐 یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
💐 یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
💐 حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
🔹سال ۱۴۰۳ سال "جهش تولید با مشارکت مردم" ، مبارک باد.🔹
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌟🌟🌟 میلاد با سعادت کریم اهل بیت، حضرت امام حسن مجتبی (ع) مبارک باد.
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
♻️ حوزه علمیه، سنت های کارآمد
╔═🔻🔻════╗
@hzsk_ir
╚════🔺🔺═╝
🔽🔽 عضویت در کانال 🔽🔽
🆔 https://eitaa.com/hzsk_ir
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
📝 گزارشی از وضعیّت بغرنج مدرسهٔ حجتیّهٔ قم در سالهای ۱۳۳۹ و ۱۳٤۰ ه ش
🎙 از گفتوگوی رضا تاران با شیخ حسن ممدوحی کرمانشاهی (در: www.rezataran.ir، یکشنبه ٢٥ / ۱۲ / ١٣٩٢)
🔹 «ما در مدرسهٔ حجّتیه خیلی صدمه خوردیم، فوقالعاده! وضعیّت مدرسه یک جوری بود که الآن من فکر میکنم که ما راستیراستی چرا نمردیم یا مثلاً چهطور شد که ما از آنجا سالم دررفتیم؟!
🔸 مدرسه صاحب نداشت. مرحوم آقای حجّت که به رحمت خدا رفته بود، پسری داشت که صلاحیت برای تولیت مدرسه نداشت. مراجع آن وقت هم مدرسه را رها کرده بودند. سیمهای برقش همه خراب بود، آب نداشت، در زمستان آبِ کاسه در داخل حجره تا ته یخ زده بود، یعنی حجرهٔ ما مثل فریزر بود، واقعاً میگویم، درهای حجره وضعیّتی نداشت، پا که میگذاشتیم روی زیلو، پاهایمان یخ میکرد، دستهای ما از سرما ورم میکرد. تنها خدمتی که حوزه به ما آن وقت میکرد، اوّل عرض کنم که، آخرهای آذر یا اوایل دی پنج مَن زغال میخریدند میریختند پشت درِ حجره که این برای زمستانتان. خلاصه مصیبتی بود.
🔹 مدرسهٔ حجّتیه خیلی بزرگ است، شاید مثلاً دو سه هکتار است. دستشویی مدرسهٔ حجّتیه هم آن طرفِ مدرسه بود و ما هم این ضلع مدرسه بودیم. کسی که میخواست تا دستشویی برود و بیاید، بیست دقیقه طول میکشید تا بخواهد برود آنجا یک آفتابه بردارد، از آنجا بیاورد لب حوض، با آب پر کند و با خود ببرد. بعد، حوضش هم پر از این کرمریزهها بود. اصلاً نمیشد. من هم چشمم تراخم گرفت در آنجا، که دو سه دفعه هم رفتیم تهران پشت چشم ما را تراشیدند، عمل کردم. یک دفعه هم تو مطبّ دکتر ضعف کردم، نمیتوانستیم وضو بگیریم.
🔸 میرفتیم خدمت آقای زنجانی، آقای زنجانی متصدّی مدرسه شده بود، آیةالله #سید_احمد_زنجانی، پدر بزرگوار آیةالله حاج آقا موسی. خُب ایشان هم بسیار مرد شایسته و محتاطی بودند. گفتیم: آقا، ما شبها که مطالعه میکنیم، چراغی که روشن است کشش ندارد برای مطالعه کردن. گفتند که: کسی نیست که پول بدهد شما یک مقوّا ببرید بندازید روی لامپ؟! ما این کار را هم کردیم. رفتیم گفتیم: آقا، ما این کار را هم کردیم، فایده ندارد. اینقدر التماس کردیم تا اجازه دادند لامپ ٦٠ را تبدیل بکنیم به لامپ ١٠٠ و مشغول مطالعه میشدیم. این وضع این مدرسه بود.
🔹 یک رخشورخانهای داشت که شما شاید از چند متریاش رد میشدی بوی رخشورخانه آدم را اذیّت میکرد. آن وقت مجبور بودند طلبهها بروند آنجا. یک آبِ حوضی داشت معلوم نبود مضاف [است] یا مطلق؛ آن وقت لباسها را آنجا میشستند، بعد بوی گند میداد.
🔸 آن سال هم سالی برفی بود. خیلی برف میآمد. مدرسهٔ حجّتیه آب انبارش بیستوسه پلّه میخورد میرفت پایین. ما هم اجازه گرفته بودیم که با آبِ آبانبار وضو بگیریم. آقای زنجانی گفت: به شرطی که شما بروید یک آفتابه آب از آبانبار بیاورید بیرون، لب باغچه وضو بگیرید! خب ما هم گاهی از اوقات آب خوردنمان هم همان بود. با همان هم غذا میپختیم. یک کوزهای دستمان بود، یک آفتابه هم دست دیگرمان، برویم پایین بیستوسهتا پلّه. چراغ هم نداشت. شبِ تاریک برف که میآمد، این برفها، کسی نبود این برفها را پارو کند. یخ میکرد قلمبه قلمبه. اینجوری شب تاریک بیستوسه پلّه غرق یخ، میخواست ما برویم، یک دستمان کوزه، یک دستمان آفتابه، که برویم آب بیاوریم بالا! من یادم هست آن وقت آمدند به ما گفتند که: کوهنوردها قلّهٔ فلانجا را فتح کردند. گفتم: خدا پدرت را بیامرزد، بگو اگر راست میگویی بیا از این پلّهها برو پایین. وضعیّت اینجور بود.
🔹 ... ما در منزلمان [در کرمانشاه] دو نفر مستخدم داشتیم. خلاصه خیلی راحت زندگی میکردیم. ولی من این زندگی را رها کرده بودم و طلبگی را انتخاب کرده بودم.
🔸 ... شبهای جمعه حاج آقا حسین فاطمی بود، از شاگردهای مرحوم آقا میرزا آقا جواد [ملکی] تبریزی بود، درس اخلاق داشت شبهای جمعه. ما میرفتیم آنجا. ایشان درس اخلاق برای طلبهها میگفت. بعد بالای منبر میگفت: آقا تو طلبهای؟ تو بطلهای! تو چه کار میکنی؟ با آن وضعمان گریه میکردیم!
🔹 ... مدرسهٔ حجّتیه دو طبقه هست. اگر شب، بعد از نماز مغرب و عشا، کسی میان این راهرو کفشش صدا میداد یا بلند حرف میزد، تا ته سالن که میرسید درِ چند تا از حجرهها باز شده بود! اعتراض میکردند: آقا، شب تحصیلی است، چه خبر است؟ در مدرسهٔ حجّتیهای که در آن زمان شاید صدها بلکه شاید پانصد طلبه داشت، کمترین صدایی نمیآمد.
🔸 کتابخانهٔ آن وقت چهار از شب رفته باز بود و کتاب گیرِ طلبهها نمیآمد. بعد مثلاً طلبه مکاسب میخواند، دور تا دورش حاشیه بود، ... کفایه میخواندند، تمام حواشی کفایه را هم مطالعه میکردند. پیشمطالعه میکردند. من در فقه با هممباحثهمان پیشمباحثه میکردیم. ... طلبه هیچ همّی نداشت الّا اینکه درس بخواند.»
#سید_محمد_حجت_کوهکمری
#حوزویات
🔺برای تکریم علمای شیعه همت نیست!
▫️رهبر معظم انقلاب:
💢آقایان آمده بودند شکایت میکردند که برای خواجوی کرمانی سالگرد گرفته میشود و مبلغی هزینه میگردد، اما مثلاً برای #شیخ_مفید سالگرد گرفته نمیشود. این حرف درستی هم هست؛ یعنی شخصیت شیخ مفید، با شخصیت خواجوی کرمانی قابل مقایسه نیست. اگر شیخ مفید را محاسبهاش کنیم و اندازهاش مثلاً صد باشد، خواجوی کرمانی هشت و نیم است؛...
⚡️به آقایان گفتم که به نظر شما این اشکال بر چه کسی وارد است؟ شما خیال میکنید که دولت جمهوری اسلامی نشسته سالگرد خواجو را تصویب کرده است؟ نه، آدم با همتی در کرمان، چون همشهری خواجو بوده، به نظرش رسیده که چهطور است یک سالگرد برای خواجو بگیریم؛ بعد دوندگی کرده، این را دیده، آن را دیده، پولی جمع کرده، زحمتی کشیده، و این مراسم سالگرد درست شده است.
💠شما که در حوزهی قم نشستهاید و شیخ مفید را میشناسید، کدامتان دویدهاید، سراغ این و سراغ آن رفتهاید، ولی برای شیخ مفید سمینار گرفته نشد، که حالا اعتراض میکنید؟ آقایان ساکت شدند! بعد من گفتم هزار نفر هستند؛ شما از شیخ مفید بگیرید و همینطور جلو بیایید. بزرگان، علما، با رتبههای عظیم، از لحاظ علمی، از لحاظ ادبی، از لحاظ جایگاهشان در بنای عظیم معارف اسلامی - مثل خواجه نصیر، ابنادریس و دیگران - هستند، اما همت نیست! به نظر من، این بیهمتی در خیلی جاها هست.
#کلام_رهبر
📆۱۳۷۰/۰۷/۲۸
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama