eitaa logo
پژوهشکده حوزوی فقه و علوم انسانی (تحت اشراف آیت الله علی اکبر رشاد)
250 دنبال‌کننده
81 عکس
5 ویدیو
5 فایل
پژوهشکده حوزوی فقه و علوم انسانی (پژوهشسرای حوزوی امام رضا ع) ☎ : 122و121 - 02177078462 🟢 کتاب فقه تخصصی نظام‌ساز، نقشۀ راه پژوهشکده گروه‌های علمی: 🔶 مبانی و منطق فقه نظام‌ساز 🔶 فقه نظامات و مناسبات اجتماعی 🔶 فقه تمدن، پیشرفت و منابع حیا
مشاهده در ایتا
دانلود
. اتمام مصاحبه علمی ـ پژوهشی متقاضیان همکاری با پژوهشکده فقه و علوم انسانی مصاحبه متقاضیان دستیاری پژوهشی در پژوهشکدۀ فقه و علوم انسانی به پایان رسید. پژوهشکده فقه و علوم انسانی در راستای تأمین ادبیات علمی و متون درسی مورد نیاز رشته‌های تخصصی فقه حوزه‌های علمیه، فراخوانی را در راستای جذب دستیاران پژوهشی اعلام کرد. پس از اتمام زمان فراخوان که در دو سطح اساتید و طلاب اعلام شده بود، افراد واجد شرایط اولیه، شناسایی و در مرحله اول متقاضیان ساکن تهران و سپس متقاضیان ساکن قم به مصاحبه دعوت شدند. مصاحبه متقاضیان دستیاری پژوهشی در دو زمینۀ علمی و پژوهشی برگزار شد. در زمینۀ پژوهشی اموری همچون مقالات علمی منتشرشده در مجلات معتبر حوزه و وزارت علوم، کتب منتشرشده، ارائه در مجامع علمی، برگزیدگان جشنواره‌های علامه حلی و علامه شعرانی، نخبگان حوزوی، زبان تخصصی و افتخارات علمی ملاک بود. بخش علمی نیز شامل قرائت متون تخصصی فقه و اصول، درک مطلب، احاطه علمی، آشنایی با فقه تخصصی نظام‌ساز و علوم انسانی بود. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. 💠 بیشتر آثار موجود در زمینه فلسفه اصول فقه ناظر به اصول فقه جزءنگر هستند و نه کل‌نگر 💠 به گزارش روابط عمومی پژوهشکده فقه و علوم انسانی، چهارمین جلسه کلان‌گروه علمی در روز چهارشنبه مورخ 26 اردیبهشت با حضور اعضای حقوقی و حقیقی این گروه و به‌صورت برخط برگزار شد. در آغاز این جلسه حجت الاسلام و المسلمین علی‌رضا گزارشی از آثار موجود در زمینه فلسفه اصول فقه ارائه داد و گفت: این آثار بر سه دسته‌اند: 1. دسته‌ای به مباحث علم اصول رایج پرداخته‌اند و امکان تغییر و تحولات در آن‌ها را خصوصا با توجه به مباحث فقه نظام‌ها و غیره در نظر نگرفته‌اند؛ 2. دسته‌ای دیگر بیشتر معطوف به علم اصول مقارنه‌ای هستند. برای مثال، نقش قیاس و مصالح را در فقه اهل سنت با فقه شیعی مقایسه کرده‌اند؛ 3. دستۀ سوم هم بنا به اقتضای علم حقوق، مباحث فلسفه اصول متناسب با علم حقوق و نیز فلسفه حقوق را مطرح کرده‌اند. این آثار بیشتر علم اصول جزء‌نگر را در نظر دارند نه کل‌نگر. چنانکه مباحث بینارشته‌ای در این آثار بسیار اندک است. در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین حسن‌علی گزارش خود در رابطه با ادبیات علمی فلسفه فقه را ارائه داد و گفت: با توجه به کثرت منابعی که درباره فلسفه فقه وجود دارد، نوشتن یک کتاب جدید با نام «فلسفه فقه» توجیهی یا دستکم اولویتی ندارد. حتی نوشتن یک کتاب با نام «فلسفه فقه نظام‌ساز» نیز توجیه ندارد؛ ‌زیرا در چنین کتابی باید بسیاری از مطالب فلسفه فقه نیز، که اختصاص به فقه نظام‌ساز ندارد، آورده شود، و نیازی به آن نیست. آنچه سزاوار است، تولید محتواهای تفصیلی در سرفصل‌های خاص فلسفه فقه نظام‌ساز، به‌صورت مقاله یا تحقیق مستقل و همچنین سرفصل‌های درس فلسفه فقه است. در پایان آیت الله ضمن سپاس از گزارش‌های کامل و جامع آقایان قائمی‌نیا و علی‌اکبریان پیشنهاد دادند گزارش آقای علی‌اکبریان به صورت مقاله پژوهشی دربیاید و در مجله علمی پژوهشی فقه نظام‌ساز منتشر شود. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 📺 - رئیس مسائل مستحدثه خود سرمایه‌داری است استاد قنبریان 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
اللهم صل على سيدنا محمد و آل محمد و ادفع عنّا البلاء المبرم من السماء انك على كل شيء قدير 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
⚫️ انالله و انا اليه راجعون 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. پیام آیت الله رشاد، ریاست پژوهشکده فقه و علوم انسانی، به‌مناسبت شهادت رئیس‌ جمهور محترم و همراهان ایشان بِسم اللهِ الرّحمنِ الرّحیم جز داغ سینه، گل نکند در بهار ما / از جوی شعله، آب خورد لاله‌زار ما هر رنگ لاله‌ای که شکست آفتاب شد / پژمردگی نچید گلی از بهار ما. بارالاها! این داغ کجا افکنیم و این غم با که در میان نهیم جز بارگاه قدسی تو: «إِنَّمَا أَشْكُو بَثِّي وَحُزْنِي إِلَى اللَّهِ»؛ مهربان خدایا! این غم بر امام و امت ما آسان فرما و بر طول عمر و توفیقات رهبر فرزانه مان بیافزای. عروج ضایعه بار مردان خدمت و خلوص، مایه‌ی تاثر عمیق و تاسف شدید شد. سانحه‌ی تلخي که یکجا رییس جمهور خدوم و خلیق شهید حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسي، وزیر امور خارجه‌ی کاردان و شجاع شهید دکتر حسین امبرعبداللهیان، امام جمعه‌ی مردمی و محبوب تبریز حجت الاسلام و المسلمین شهید سید محمدعلي آل‌هاشم، استاندار جوان آذربایجان شرقي شهید دکتر مالک رحمتي را از مردم ستاند. طي حدود چهل سال رابطه و رفاقت با آقای رئیسي وی را مجمع کمالات سترگ دینی، انقلابي و انساني یافتم؛ شخصیّت او آمیزه‌ای بود از: «دین‌گرايي»، «پارساپیشگي»، «اخلاق‌محوري»، «تکلیف‌مدراي»، «مردمداري»، «انقلابی‌گري»، «ولي‌شناسي»، «مدیریت جهادي»، «شجاعت و قاطعیت خردمندانه»، «خدمت خالصانه». برغم دست‌یابي به قدرت و قرارگرفتن در جایگاه نفر دوم نظام، هرگز ذره‌ای تغییر نکرد. اخلاص، فروتني، بي‌پیرایگي، گشاده‌رویی، صمیمیت، ثبات قدم و پایمردی در راه آرمانهای دینی و انقلاب از صفات بارز او بود. این روحانی خدوم و خلیق در راه حدمت به مردم سر از پا نمی‌شناخت، شیدای کار و شیفته‌ی فداکاري بود و سرانجام خود را فدای کشور و ملت، انقلاب و نظام کرد، و بحق «شهید جمهور» شد. آقای رئیسي در حیات سراسر حرکت و برکت خویش خدمات انقلابي و اجتماعی ارزشمند و گسترده‌ای را ـ به ثمر نشاند. دوره‌ی کوتاه ریاست جمهوري او از برکت‌بارترین دوره‌های مدیریت کلان کشور قلمداد خواهدشد. رفتار مدیریتی او الگوی کاملي از مدیریت مسؤولانه و متعهدانه و مؤمنانه را پیش روی مدیران کشور ـ بویژه رؤسای جمهور آینده ـ قرار داد. اینجانب این ضایعه‌ی مولمه را، از سوی خود و اعضای محترم شورای حوزه‌های علمیه‌ی استان تهران، و مدیران و همکاران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامي، به محضر مبارک حضرت بقیّت الله (ارواحنا له الفداء) و زعیم حکیم امت و رهبر فرهمند انقلاب اسلامی (أدام الله ظله) و ملت صبور و سترگ ایران و خانواده با فضیلت این شهیدان والامقام تسلیت عرض کرده، از بارگاه بلند باری برای آنان رفعت رتبت و حشر با سید الشهداء و الأحرار، و برای وابستگان و دلبستگان آنان صبر و اجر مسئلت می­کنم. علی‌اکبر رشاد 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. فلسفه‌های مضاف - مثل فلسفه‌ی علوم انسانی ، فلسفه‌ی روانشناسی - خوب و لازم است؛ این ها همان چیزهائی است که امتداد حکمت ما محسوب می شود؛ منتها تکیه‌ی اساسی را باید بگذارید روی مسائل کلان جامعه‌ی اسلامی؛ مثل حکومت. ما وقتی به فلسفه‌های غرب نگاه می کنیم، می‌بینیم مسائلی مثل حکومت، اقتصاد ، شأن مردم، شأن انسان، طبق نظرات آنها، حل می شود. اینها مسائل بنیادی شاخه‌های اصلی زندگی و جامعه است؛ اینها باید در فلسفه پاسخ پیدا کند. واقعاً برویم ببینیم بر اساس فلسفه‌ی ما، شکل جامعه، بنیان سیاسی جامعه، حکومت در جامعه، به چه شکلی خواهد بود؛ یعنی ما برای مسئله‌ی حکومت، در فلسفه چه پاسخی داریم. نمی شود بگوئیم آقا فلسفه ذهنیات محض است و به مسائل زندگی و جامعه ارتباطی ندارد؛ این معنی ندارد. به نظر من بخش عمده‌ای از جاذبه‌ی فلسفه غرب، مربوط به این [امتدادها] است. بنابراین به طور کلی جهان‌بینی اسلام تبیین شود. مواد اصلی جهان‌بینی اسلام را مشخص کنید - مسئله‌ی انسان ، مسئله‌ی خدا، مسئله‌ی ارتباط انسان و خدا، مسئله‌ی تکلیف - در فلسفه‌ی اسلامی روی این ها کار شود. البته این ها پاسخ‌های روشنی هم دارد، در فلسفه‌ی ما خیلی از این‌ها مسائل مبهمی نیست؛ اما باید این پاسخ ها منعکس شود، گفته شود. دیدار اعضای مجمع عالی حکمت اسلامی- ۲۳ بهمن ۹۱ 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. در روز چهارشنبه مورخ نهم خرداد ۱۴۰۳ هفتصد و نود و هفتمین جلسه شورای راهبری مجموعه حوزوی امام رضا علیه السلام (حوزه، موسسه و پژوهشکده) با حضور‌ آیت الله در شهر مقدس قم برگزار شد. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. 💠 آیین افتتاحیه دفتر انجمن علمی فلسفه اسلامی تهران 💠 ⏰ دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۹ صبح 📍مکان: تهران، خیابان شهید مصطفی خمینی، روبروی بیمارستان دکتر سپیر، حوزه علمیه امام رضا (ع) 🖥 پخش مجازی از کانال ایتای انجمن فلسفه 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. بازدید آیت الله رشاد از پژوهشکده فقه و علوم انسانی در روز چهارشنبه مورخ 30 خرداد 1403 آیت الله علی اکبر رشاد، ریاست پژوهشکده از دفتر پژوهشکده فقه و علوم انسانی بازدید کرد. در ابتدای این بازدید حجت الاسلام والمسلمین هادی افخمی، مدیریت پژوهشکده، گزارشی از اهم فعالیت‌های پژوهشکده از جمله تشکیل سه کلان‌گروه علمی در دوره تاسیس و را‌ه‌اندازی (یازده ماه) ارائه داد و گفت: تمام فعالیت‌های پژوهشکده مبتنی بر برنامۀ مصوب در شورای راهبری بوده است. در ادامه، مدیریت پژوهشکده گزارشی از روند برگزاری مصاحبه دستیاران پژوهشی در تهران و قم ارائه داد و گفت: رزومۀ افراد برگزیده برای اظهار نظر نهایی به گروه‌های علمی پژوهشکده فرستاده خواهد شد. در پایان این بازدید، آیت الله رشاد از زحمات آقای افخمی و همکاران ایشان تقدیر و تشکر و برای آنان آرزوی موفقیت کرد. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. بازدید مدیر و معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام از پژوهشکده فقه و علوم انسانی 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. 💠 ارسال اسامی و رزومۀ متقاضیان برگزیده فراخوان دستیاری پژوهشی به گروه‌های علمی پژوهشکده 💠 به گزارش روابط عمومی پژوهشکده فقه و علوم انسانی، پنجمین جلسه کلان‌گروه علمی با حضور آیت الله رشاد (ریاست پژوهشکده) و اعضای گروه در روز چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ به شکل برخط برگزار شد. در آغاز این جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن‌علی علی‌اکبریان، استاد شاخۀ فلسفۀ فقه و دکتر رمضان علی‌تبار، استاد شاخۀ فلسفه علوم انسانی، پس از ارائه گزارشی دربارۀ طرح پژوهشی شاخۀ مربوطه، نسبت به همکاری با دستیاران پژوهشی اظهار تمایل کردند. در ادامه مقرر شد اسامی و مشخصات علمی ـ پژوهشی متقاضیان برگزیده در مصاحبه‌های تهران و قم برای اساتید فرستاده شود. اساتید پس از بررسی اولیه، اسامی متقاضیانی که با شاخه مربوطه هر استاد تناسب بیشتری دارند را به پژوهشکده اعلام می‌کنند تا برای جلسه با استاد شاخه دعوت شوند. در پایان آیت الله بر حفظ حقوق معنوی و مادی آثار تولیدشده در پژوهشکده برای نویسندگان آن‌ها تأکید کردند و فرمودند: به‌زودی آيين‌نامه حق مالكيت مادی و معنوی پژوهش‌های علمی پژوهشکده آماده می‌شود و همان ملاک کار قرار خواهد گرفت. گفتنی است که پژوهشکده با متقاضیان منتخب تماس خواهد گرفت و نیازی به پیگیری بزرگواران نیست. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. 💠 برگزاری مراسم تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده فقه و علوم انسانی 💠 در روز چهارشنبه 30 خرداد ماه 1403، مراسم تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده فقه و علوم انسانی برگزار شد. در این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین هادی افخمی (مدیر سابق پژوهشکده)، تودیع و حجت الاسلام والمسلمین فرهاد داودی‌پور (سرپرست جدید پژوهشکده) معارفه شدند. در ابتدای این جلسه آقای افخمی گزارشی از اهم فعالیت‌های پژوهشکده در دوره تأسیس و راه‌اندازی ارائه داد. در پایان، آیت الله رشاد (رییس پژوهشکده)، از تلاش‌های آقای افخمی در طول دوران تصدی مدیریت پژوهشکده، با اهدای لوحی تقدیر و تشکر و برای آقای داودی‌پور آرزوی موفقیت کرد. 🌐 - کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir .
. 📝 - مقاله علمی-پژوهشی: تحلیلی بر رئالیسم ارزش‌شناختی در علوم انسانی ( با تأکید بر واقع‌نمایی قضایای ارزشی) ✍🏻 - رمضان علی‌تبار فیروزجایی دانشیار گروه منطق فهم دین- پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی 📃 - چکیده از مسائل مهم در حوزه علم‌َشناسی، ارزش‌باری علوم، به ویژه علوم انسانی است. با پذیرش این اصل، مسئله رئالیسم ارزش‌شناختی در علوم انسانی مطرح می‌شود. در این زمینه، رویکردهای مختلفی در غرب و جهان اسلام وجود دارد. برخی مکاتب فلسفی، نظیر پوزیتیویست‌ها بر پایه اصل بی‌معنایی ارزش‌ها و بی‌طرفی علم، از اساس منکر ارزش‌باری علم شده و آن را ناقض عینیت و کاشفیت علم می‌دانند. در مقابل، طرفداران پارادایم تفسیری و انتقادی، محدودنمودن ارزش‌ها را در علم، غیرممکن می‌دانند و معتقدند، علوم، مملو از ارزش‌های مختلف است. آنان به جهت اینکه نتوانستند از رئالیسم معرفت‌شناختی و ارزش‌شناختی دفاع کنند؛ با نسبیت‌گرایی معرفت‌شناختی مواجه شدند؛ اما بر اساس اندیشه اسلامی، ضمن پذیرش اصل ارزش‌باری علم و تبیین آن، می‌توان از واقع‌نمایی و عینیت، به ویژه رئالیسم ارزش‌شناختی در علوم انسانی، دفاع نمود. مقاله حاضر می‌کوشد با روش تحلیل عقلی، بر اساس منظومه فکری اسلام، به رئالیسم ارزش‌شناختی در علوم انسانی اسلامی بپردازد. از یافته‌های مقاله حاضر، واقع‌نمایی ارزش‌شناختی علوم انسانی و به تبع آن، برخی نتایج معرفت‌شناختی و روش‌شناختی نظیر ثبات و جاودانگی ارزش‌های پایه، نقش تسهیل‌گری ارزش‌ها در فرایند علم و تعیین منابع معرفتی است. متن کامل مقاله👇 https://zehn.iict.ac.ir/article_251041.html کانال 🔻 https://eitaa.com/joinchat/797376683C55ecb6194e .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۸ ذی الحجه، بزرگترین عید خدا و سالروز نزول آیه اکمال دین در این روز پس از اتمام اعمال مناسك حج، جبرئيل پى در پى فرود می آيد و رسول خدا مأمور معرفى حضرت على علیه السلام به عنوان جانشين خود میشود. پيامبر اكرم مردم را در كنار بركۀ غدير فرا می خوانند. منبری آماده میشود و پیامبر پس از نماز، خطبه مفصّل غدير را ايراد میفرمایند و به آیات زیادی از قرآن که در شأن حضرت علی علیه السلام و امامان بعد از او نازل شده تصریح مى‏فرمایند. آنگاه پیامبر در میانه خطبه از مردم بر ولايت اميرالمؤمنين اقرار میگيرد و سپس یک به یک اهل‏بيت تا امام زمان عجّل الله تعالی فرجه را معرفى میكند و در مدت سه روز از مردم می‌خواهد تا با على به عنوان اميرالمؤمنين بيعت ‏كنند. حتى زنان، با گذاشتن دست در ظرف آبى بيعت میكنند و به آن حضرت به عنوان امیرالمؤمنین تبریک می گویند! غدیرخم 🌏 کانال پژوهشکده حوزوی فقه و علوم انسانی. @ifhs_ir
🔸سه تن از علمای برجسته‌ پایتخت، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را به وحدت و اجماع دعوت کردند. 🔰 دعوت به اجماع! 💢 آیت الله ، آیت الله و آیت الله ، با صدور بیانیه مشترک خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوري، نسبت به پایین بودن میزان رای «فرد صالح منتخب» بر اثر سرشکن شدن آراء، یا «رای آوري گزینه‌اي که همسو با مذاق انقلابی کاندیداها نیست» هشدار دادند؛ و تاکید کردند همگی به تقویت گزینه‌ی صالحی که امکان کسب رای اکثریت نسبی را داراست همت بگمارند. 🔍 ادامه را بخوانید: 🌐 rashad.ir/ejmaa 🌐 کانال پژوهشکده فقه و علوم انسانی @ifhs_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا