خرداد1361. نمایی از نصب تابلوی دژبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در #خرمشهر پس از آزادی این شهر
http://yon.ir/xDOP6
@iichs_ir
3 خرداد1361. اجتماع رزمندگان در برابر مسجدجامع #خرمشهر پس از آزادی این شهر
http://yon.ir/xDOP6
@iichs_ir
3 خرداد1361. اجتماع رزمندگان دربرابر مسجدجامع #خرمشهر پس از آزادی این شهر. درتصویر آیتالله شیخ غلامحسین جمی دیده میشود
http://yon.ir/xDOP6
@iichs_ir
3 خرداد1361. اجتماع رزمندگان در برابر مسجدجامع #خرمشهر پس از آزادی این شهر
http://yon.ir/xDOP6
@iichs_ir
❇️ وزیر جدید دارایی : سیاست مالی دولت روشن نیست/ افرادی که از چند جا حقوق می گیرند حقوقشان قطع می شو!
#روزشمار
#6_خرداد_1341
✅ وزیر جدید دارایی : سیاست مالی دولت روشن نیست
امروز #جهانگیر_آموزگار وزیر جدید دارایی در مورد برنامه کار خود اطلاعاتی در اختیار نمایندگان جراید و رادیو گذاشت.
آموزگار در مورد بودجه اظهارداشت دولت احتیاج به یک سیاست مالی ثابت دارد. سیاست اقتصادی هم از چهار عنصر اساسی تشکیل می شود که عبارت از امور مالی، امور بازرگانی،امور پولی و اعتباری و امور عمرانی است.
در مورد امور عمرانی برنامه پنج ساله تهیه شده است در مورد ارز بانکی و اعتباری هم با تهیه برنامه تثبیت اقتصادی و ادامه آن سیاست روشنی داریم. در مورد بازرگانی هم امسال مقررات عمومی تهیه شده که آخرین اصلاح آن هم شب گذشته در هیئت وزیران با تصویب نامه جدید به عمل آمد.
در حال حاضر فقط سیاست مالی دولت روشن نیست که در این موردهم باید طرحی برای پنج سال تهیه شود تا سیاست مالی پنج سال آینده ما روشن گردد.
✅ از کسری بودجه نمی ترسم!
شخص بنده از کسری بودجه نمی ترسم چون در هیچ جای دنیا از کسری بودجه ترس ندارند و کسری وقتی معقول بود مهم نیست. ما در حال حاضر دو بودجه اداری و عمرانی داریم که صحبت فعلی برروی بودجه اداری است. در مورد بودجه اداری عقیده من این است که بودجه جاری باید به دو قسمت تقسیم شود یک قسمت بودجه هسته ای و اصلی که به هیچ وجه نباید کسری داشته باشد قسمت دیگر بودجه فرعی است که البته آن را تصویب و تایید می کنم منتهی به شرط پیدا شدن در آمد.
بودجه هسته ای شامل حقوق و مزایا و مخارج فنی خواهد بود که در آمد فعلی ما هم کفاف آن را خواهد کرد. بنا بر این بودجه اصلی بدون کسری تنظیم خواهد شد.
✅ افرادی که از چند جا حقوق می گیرند حقوقشان قطع می شود
حقوق افرادی که از چندجا حقوق می گیرند قطع خواهد شد و ما از آنها تقاضا خواهیم کرد که بروند در یک جا کار کنند و از یک جا حقوق بگیرند و برای وزارت دارایی یک دفتر مالی شبیه دفتر اقتصادی سازمان برنامه درست خواهیم کرد تا همه مسائل مالی و بودجه ای و خزانه و مالیاتی مورد مطالعه قبلی و عمیق مطلعین قرار گیرد.
به هرحال یک بودجه با کسری معقول آن هم مربوط به بودجه فرعی تقدیم دولت خواهد شد و هزینه اضافی از این پس تصویب نمی شود مگر اینکه در آمد آن در همان تصویب نامه پیش بینی گردد و برای بودجه جاری از خارج قرض نخواهیم کرد اما اگر برای بودجه عمرانی قرضی لازم باشد مانعی ندارد.
✅ ارز تحصیلی 2200 نفر قطع شد
از طرف وزارت فرهنگ تا کنون ارز تحصیلی ۲۲۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم کشور های خارج قطع شده است.
هنگام تصدی درخشش به وزارت فرهنگ مجموع دانشجویانی که از ارز دولتی و کمک هزینه تحصیلی استفاده می کردند در حدود سه هزار نفر بودند ومجموع پرداخت بالغ بر ۲۰ میلیون دلار می شد ، لکن طی مدت یک سال ارز تحصیلی در حدود ۲۲۰۰ نفر از دانشجویان مزبور قطع گردیده است.
وزارت فرهنگ پس از رسیدگی به وضع تحصیلی دانشجویان و گزارشات رسیده از سرپرستی های کشور های اروپایی و آمریکایی و با توجه به وضع مالی اولیای آنان تصمیم گرفت که ارز تحصیلی عده ای از دانشجویان که مدت تحصیل آنان پایان یافته است و همچنین عده ای از دانشجویان متمکن را که قادر به پرداخت هزینه تحصیلی خود می باشند قطع کند.
http://yon.ir/SVzHs
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، #6_اردیبهشت_1341 : از قطع ارز تحصیلی 2 هزار نفر تا خیابانی که روزی صد هزار مخالف برای شهرداری به وجود می آورد!
http://yon.ir/SVzHs
@iichs_ir
❇️ آی داد و بیداد!
#قوامالسلطنه و اوضاع سیاسی بعد از شهریور 20
#نکته_ها_و_اشاره_ها
«سالها گذشت تا در شهریور 1320 رضاشاه از اریکه دیکتاتوری ساقط شد و صدای انتقاد از اوضاع گذشته درآمد چه در مجلس و چه در مطبوعات. از این جهت قوامالسلطنه خانهنشین نیز، در خانهاش را به سوی رجال و نویسندگان باز نمود زیرا او تنها رجل مطرود دوره گذشته بود که آمادگی برای تاخت و تاز در میدان سیاست داشت. دکتر مصدق هنوز آماده فعالیت نبود فقط در اواسط 1322 بود که انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورا میخواست شروع شود، روزی او را در منزل حسین مکی دیدم که برای بازدیدش آمده بود و مکی مرا هم آن روز به منزلش دعوت نموده بود، دیدم مأیوس از ورود به میدان سیاست است در حالی که مکی و من او را تشویق میکردیم وارد مبارزه انتخابات شود تردید داشت. مرحوم مؤتمنالملک با اینکه هنگام انتخابات دوره چهاردهم زنده بود و مردم نزدش رفتند که وکالت مجلس را از تهران بپذیرد به هیچوجه حاضر نشد و این تقاضا را به کلی ردّ نمود اما قوامالسلطنه به جلب نمایندگان مجلس و نویسندگان پرداخته روز به روز موقعیت خود را تحکیم مینمود.
یکی از روزهای اوایل آبانماه 1321 بود که بیش از ده پانزده روز از تأسیس روزنامه دادم نگذشته بود که مورخالدوله سپهر، دوست قدیمیام به سراغم به اداره روزنامه آمده تقاضا نمود به منزل قوامالسلطنه برای ملاقاتش بروم. من نیز با این پیشنهاد موافقت نموده فردای آن روز به اتفاق او به منزل زیبایش در خیابان کاخ وارد شدیم. مورخالدوله تعظیمی به او نمود و با بیان حضرت اشرف به او شروع به معرفیام کرد در حالی که برای من هر دو کار، گران بود نه تعظیم به او نمودم و نه در خطاب خود به او بیش از جنابعالی نام میبردم ولی او با من گرم گرفته به شوخی به من میگفت: «آی داد و بیداد». من آن موقع باز هم احساسات قلبیم علیه او بیدار شده به خود گفتم این رجل قدیمی ایران اصلاً نمیتواند لفظ «داد» را هضم نماید زیرا با «بیداد» هم چون خو گرفته از این جهت «داد» را با «بیداد» توأماً ذکر میکند. آن ملاقات کوتاه که فقط برای معارفه بود با او آن روز پایان یافت و من دیگر مستقیماً با او تماس نداشتم جز با مورخالدوله که کراراً با تلفن با من از موقعیت قوام صحبت میکرد و میگفت همین روزها کابینه قوامالسلطنه تشکیل خواهد شد.»1
1. ابوالحسن عمیدی نوری، یادداشتهای یک روزنامهنگار (تحولات نیم قرن اخیر تاریخ معاصر ایران از نگاه ابوالحسن عمیدی نوری)، به کوشش: مختاری حدیدی ـ جلال فرهمند، ج2، تهران: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1384، ص47.
http://yon.ir/YlmT6
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #احمد_قوام ( #قوامالسلطنه ) نخستوزیر
شماره آرشیو: 2-8683-4ع
http://yon.ir/YlmT6
@iichs_ir
✳️ مردم مجازات فوری خلافکاران را می خواهند!
#روزشمار
6 خرداد 1340
❇️ نخست وزیر: مردم مجازات فوری خلافکاران را می خواهند
عصر روز پنجشنبه اعضای شورای عالی انجمن ها و روسای انجمن های محلی تهران طبق قرار قبلی در کاخ نخست وزیری با نخست وزیر دیدار کردند.
#امینی در این دیدار گفت: درباره مبارزه با گرانی و تقلیل نرخ ها باید بگویم که دولت شدیدا برای جلوگیری از ترقی قیمت ها اقدام می کند و آقایان باید توجه کنند که برای هر کاسبی نمی شود یک بازرس تعیین کرد. مردم باید در همه جا بازرس دولت باشند.
وی همچنین اظهار داشت: در جریان ملاقاتی که با افراد و دستجات مختلف می کنم به آن ها می گویم که ما باید خودمان را اصلاح کنیم و الا بیم خطر برای مملکت می رود. همه ما همیشه نسبت به مقام سلطنت که سمبل استقلال چندین هزارساله کشور ما است احترام قائلیم و مقام سلطنت را منزه و مبرا از مسئولیت می دانیم و این دولت است که مسئولیت و جوابگویی هر گونه اقدامی را در کشور باید به عهده بگیرد و دولت مسئول حفظ امنیت بوده و مقام سلطنت مبرا از مسئولیت است.
امینی درباره انحلال مجلس نیز گفت: من از شاه تقاضا کردم که فرمان انحلال مجلس را صادر کند و این تقاضای من دو دلیل داشت: یکی آن که مردم ایران و من با تشکیل این مجلس مبارزه کرده بودیم و دیگری آن که از مجلسی که خودم مخالف آن بودم چطور می توانستم رای اعتماد بگیرم؛ عده ای از وکلا به من اطلاع دادند مبالغ کلانی برای وکیل شدن خرج کرده اند.
❇️اطلاعیه جدید دولت درباره مطبوعات
دولت در اطلاعیه ای در زمینه کار کمیسیون مطبوعات تاکید کرده است: باید رسیدگی شود توانایی مالی مدیر روزنامه در اداره روزنامه چقدر است. باید رسیدگی شود میزان فروش و درآمد روزنامه از این راه و درآمد آگهی هر روزنامه چقدر است و اگر این دو رقم کفاف خرج یک روزنامه را نمی دهد معلوم شود که بقیه مخارج روزنامه چگونه و از چه راه تامین می شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: بر اساس تبصره 5 ماده سوم قانون مستخدمین دولت و بنگاه هایی که با سرمایه دولت تشکیل شده یا می شود و همچنین مستخدمین شهرداری ها مادامی که شاغل خدمت می باشند حق داشتن امتیاز و انتشار روزنامه و مجله نخواهند داشت مگر مجله علمی، ادبی، فنی و هنری.
گفتنی است وزارت کشور تعداد زیادی از روزنامه ها را لغو امتیاز کرده و بدین سبب جمعی از مدیران جرائد تهران در انجمن مطبوعات ایران اجتماع و تحصن کرده اند.
❇️ خبرگزاری های خارجی: امینی شانس بیشتری برای رفرم دارد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: اکنون که نظم و آرامش در سراسر کشور برقرار شده است ناظرین سیاسی اظهار عقیده می کنند که دکتر امینی برای اجرای برنامه رفرم خود شانس بیشتری دارد، ولی هنوز باید با مشکلات زیادی مقابله کند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، امینی اکنون مسئولیت اوضاع را متوجه هیئت حاکمه ای کرده است که سال ها قدرت را در دست داشتند و به همین جهت اعضای برجسته آن را به اتهام فساد تحت تعقیب قرار داده است و از آن ها می خواهد که برای اجتناب از یک انقلاب خونین زمین های خود را بین زارعین تقسیم کنند.
❇️ جبهه ملی به سخنان سخنگوی دولت پاسخ داد
#جبهه_ملی در اعلامیه ای به اظهارات اخیر سخنگوی دولت که اجتماع اخیر این جبهه را به کمونیست ها نسبت داده بود تاکید کرد: همه می دانند روش تبلیغات کمونیست ها در هر نقطه جهان آن است که نیروها و جنبش های ملی و تظاهرات آن ها را به حساب کمونیست ها می آورند، ولی دولت ها مکلف هستند برای حفظ استقلال و حقوق ملی این قبیل دروغ پردازی ها را شدیدا و جدا رد کنند.
در ادامه آمده است: با کمال تاسف ملاحظه می شود که وزیر کابینه و سخنگوی دولت ایران به منظور آن که جبهه ملی را کوچک جلوه دهد، مندرجات روزنامه ای را که ورود و توزیع و نشر آن در کشور ما مطابق قوانین موجود ممنوع و جرم است در رادیوی دولتی منتشر می کند.
در بخش پایانی این اعلامیه آمده است: بی مروتی و غرض ورزی است که دولت برای آن که جبهه ملی را لکه دار کند و به جای آن که به درخواست قانونی جبهه ملی از دولت مبنی بر شروع انتخابات و خودداری از فترت جواب مثبت دهد، به چنین حربه های ناجوانمردانه ای متوسل شود.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از کودتای نظامی در ترکیه تا بزرگترین بازار برای کالاهای آمریکایی !
#تقویم_تاریخ
6 خرداد
❇️سال 1339
ژنرال گورسل در ترکيه کودتاي نظامي کرد، جلال بايار رئيس جمهور، عدنان مندرس نخستوزير و ساير مقامات را دستگير و بعضي را اعدام نمود.
❇️سال 1341
31 نفر روزنامه نگار فرانسوی وارد تهران شدند.
❇️سال 1342
اعضای باند جاعلین چکهای تضمین شده شناخته و دستگیر شدند. این باند مجهز به چاپ و توزیع چک تضمین شده تحت رهبری و هدایت دو افسر شهربانی به نامهای سروان نامجو و ستوان دعائی اداره می شد.
❇️سال 1343
جواهر لعل نهرو نخست وزیر هند در سن 73 سالگی درگذشت. او آخرین بازمانده استقلال کشور هند بود. لعل بهادر ششتری به جانشینی او انتخاب گردید.
قانون تأسیس #دانشگاه_پهلوی شیراز به تصویب رسید.
❇️سال 1345
#شاه برای دیدار از کشورهای رومانی، یوگسلاوی و مراکش از ایران خارج شد.
❇️سال 1348
ایران 30 هزار تن آهن از مجارستان خریداری کرد.
ایران و شوروی چند قرارداد کشاورزی امضاء کردند.
❇️سال 1349
شیخ راشد بن سعید آل مکتوم حاکم دوبی وارد تهران شد.
❇️سال 1352
آپارتمانهای ساعی و بهجت آباد که توسط وزارت آبادانی و مسکن ساخته شده بود افتتاح شدند.
❇️سال 1353
#خلعتبری وزیر امور خارجه اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بطور جدی و بدون هیچگونه شرطی برای حل اختلافات با عراق مذاکره کند.
❇️سال 1354
23 مقاطعه کار معروف به علت تخلف در قراردادها در لیست سیاه قرار گرفتند از جمله دو شرکتی که فرودگاه مهرآباد را ساخته بودند.
❇️سال 1355
شورای وزیران #سنتو در لندن از نقش ایران در پاسداری صلح منطقه ستایش کرد.
❇️سال 1356
#اردشیر_زاهدی در شهر دالاس گفت: ایران به تنهایی وسیعترین بازار برای کالاهای آمریکایی است. زاهدی در ضمن به آمریکا هشدار داد که اگر خواسته های ایران را درک نکنند این بازار را از دست خواهند داد. در مورد دانشجویان مخالف اظهار کرد وجود و حرفهای این جوانها همه مسخره است باید دید که آیا واقعاً آنها ایرانی هستند؟ آیا مزدور و اجیر شده نیستند؟
iichs.ir
@iichs_ir
❇️ گوشه ای از زندگی ساحل نشینان ؛ چه خوب بود بنادر از مامور دولت خالی می شد / منطقه ای که روزگاری آبادترین مناطق دنیا بود امروز ویرانه شده است / اداره دارایی از کدام مال مالیات می گیرد و گمرک از کدام داد و ستد عوارض دریافت می کند؟!/ جنوب ایران به جهنمی تحمل ناپذیر بدل شده است!
#روزشمار
#7_خرداد_1341
#اقتصاد_ایران_در_دوره_پهلوی
✅ گوشه ای از زندگی ساحل نشینان ؛ چه خوب بود بنادر از مامور دولت خالی می شد!
دیروز اعضای شورای عمران بنادر مرکب از شخصیت های خیرخواه نوع پرور و معاونین وزارت خانه هایی که می توانند نقشی در بهبود وضع زندگی ساحل نشینان داشته باشند، همچنین هیئت مدیره جمعیت شیر و خورشید سرخ و اعضای کمیسیون رسیدگی به آسیب دیدگان که ریاست آن با محسن صدر (صدر الاشراف) می باشد در حضور شمس پهلوی ریاست عالیه جمعیت جمع شده بودند تا در باره بهبود وضع زندگی ساحل نشینان تصمیم بگیرند.
✅ فیلمی که پنج سال پیش برداشته شده بود پخش شد/ وضع همچنان همان است که بود!
قبل از آنکه بحث و مذاکره پیش آید یک حلقه فیلم از زند گی ساحل نشینان که پنج سال پیش هنگامی که برحسب امر شاه اولین هیئت شیر و خورشید سرخ به منظور کمک به مردمی که باید آنان را آسیب دیده نامید با مقداری خوراک و پوشاک و وجوه نقد بدان صفحات رفته بودند برداشته شده بود نشان داده شد.
این فیلم حضار را بی اندازه متاثر ا ساخت، اشک از چشمان بعضی از بینندگان جاری گردید وضع تاثر انگیز زندگی مردم بنادر خلیج همه را تحت تاثیر قرار داد و یکی از کسانی که چند هفته پیش باردیگر بدان حدود رفته بود گفت وضع همان است که پنج سال پیش دیده شده و اکنون روی پرده می بینیم. تنها تفاوتی که حاصل شده در مورد تامین آب چند نقطه از بنادر و تاسیس چند درمانگاه و شروع به راه سازی در قسمتی از نقاط ساحلی است والا روزگار فلاکت بار مردم همین است و خرابی ها و ویرانگی ها همان که دیده شد.
✅ منطقه ای که روزگاری آبادترین مناطق دنیا بود امروز ویرانه شده است!
«روزنامه اطلاعات » در سرمقاله امروز خود نوشت : اخیرا چند هیئت از تهران به جنوب رفتند تا وضع بنادر را از نزدیک ببینند و احتیاجات آن جا را گزارش دهند. اما هر کدام از این چند هیئت به تهران بازگشتند به دولت یادآور شدند که در منطقه خلیج مسئله کم و کسر مطرح نیست، مسئله این است که مردم این منطقه هیچ چیز ندارند! یاللعجب، خطه ای که یک روز از آباد ترین و دائر ترین مناطق دنیا بود و دول بزرگ برای دست یافتن به یک وجب از خاک آن به سرو کول هم می زدند و از درو دیوارش ثروت و نعمت می بارید امروز چنان ویرانه ای است که سنگ را دل بر آن می سوزد.
✅ خانه ظلم بسوزد !
خاله ظلم بسوزد که در هر جا پا گذاشته خانه های آباد را خراب و روزگار خوش مردم را تباه می کند. این بنادر جنوب هر چه می کشند از ظلم می کشند، نه زلزله ای آنجا را در هم کوبید که قابل مرمت نباشد، نه سیلی هست و نیست را شسته ، نه قحطی آمده ونه وبا .
در سرتاسر این منطقه کسی مدرسه نمی دید ،حمام نمی دید، آبادی نمی دید، اما وجب به وجب اداره گمرک، اداره دارایی، اداره ژاندارمری دیده می شد !
✅ اداره دارایی از کدام مال مالیات می گیرد و گمرک از کدام داد و ستد عوارض دریافت می کند؟!
بپرسید این اداره دارایی در آنجا نشسته است که از کدام مال مالیات بگیرد. گمرک از کدام داد و ستد می خواهد عوارض وصول کند. ژاندارمری کدام خانه را می خواهد از دزد محافظت کند؟ مالی نیست. تجارتی نیست. خانه ای نیست. شهری و تمدنی نیست که احتیاج به دارایی و ژاندارمری و گمرک داشته باشید. چرا، یک وقتی چنین خبرهایی در جنوب بود اما پیش از آن که ژاندارمری و گمرکچی ومامور مالیه به آن جا بروند و تحفه ای را که ظلم نام دارد همراه ببرند. حالا که دیگر خبری از آب و آبادی نیست گو لااقل از جسم بی جان مردم دست بدارند.
✅ جنوب ایران به جهنمی تحمل ناپذیر بدل شده است!
آری، چنین است وضع منطقه ای که در پای آن گنجینه ثروت و زمین آن منبع نعمت و گذشته آن گذشته ای درخشان و مردم آن مردمی شایسته و لایق و سلحشور و وطن خواهند اما تعدی مامور و بی اعتنایی دولت و قوانین دست و پاگیر مهمل مزاحم آن جا را بدل به جهنمی تحمل ناپذیر کرده است. خدا کند شیروخورشید سرخ بتواند کاری برای این منطقه صورت بدهد.
http://yon.ir/PS8BI
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، #7_خرداد_1341 : گزارشی از وضعیت وخیم جنوب نشینان ایران / خانه ظلم بسوزد!
http://yon.ir/PS8BI
@iichs_ir
#با_کاروان_تاریخ ؛ #محمدرضا_پهلوی و الیزابت دوم، #ملکه_انگلستان به هنگام پیاده شدن از کالسکه سلطنتی
شماره آرشیو: 146-11ع
http://yon.ir/WthHs
@iichs_ir
تصویری دیده نشده از واگذاری اسناد مالکیت توسط #محمدرضا_پهلوی / از #اصلاحات_ارضی هیچ گشایشی ایجاد نشد!
شماره آرشیو: 339-86237پ
http://yon.ir/WthHs
@iichs_ir
#با_کاروان_تاریخ ؛ امیرعباس #هویدا هنگام تیراندازی با اسلحه بازوکا در نیروی پایداری
شماره آرشیو: 1362-8975ه
http://yon.ir/WthHs
@iichs_ir
❇️ نخست وزیر در مصاحبه با خبرنگاران فرانسوی : ما با افکار سیاسی غرب موافق هستیم و سیاست خارجی خود را تغییری نمی دهیم/به پول نیاز داریم و دوستان غربی باید کمک کنند!
#روزشمار
#8_خرداد_1341
✅ ایران سیاست خارجی خود را تغییر نمی دهد
بعد از ظهر دیروز #علی_امینی نخست وزیر در مصاحبه با هیئت روزنامه نگاران فرانسوی اظهار داشت: ایران سیاست خارجی خود را تغییر نمی دهد.
نخست وزیر افزود ایران در خاورمیانه موقع خاصی دارد و در حال حاضر ایران تنها کشوری است که از یک ثبات کامل برخوردار است. ما در ایران اصلاحات ارضی را با پشتیبانی شاهنشاه و مردم آغاز کرده ایم و می توانیم فعالیت های اقتصادی تازه ای را شروع کنیم.
حتى دولت های دیگر هم که پس از این دولت روی کار بیایند نخواهند توانست مانع اجرای این قانون بشوند زیرا اگر از اجرای اصلاحات ارضی جلوگیری کنند بدون شک باخطرهای بیشماری روبرو خواهند شد.
✅ ما با افکار سیاسی غرب موافق هستیم و سیاست خارجی خود را تغییری نمی دهیم!
ما با افکار سیاسی غرب موافق هستیم و امیدواریم فرانسه در اروپا نقش خود را آن طوری که باید و شاید ایفا نماید و اگر هم فرانسه با آمریکا اختلافاتی دارد امیدواریم که این سوء تفاهمات هرچه زودتر برطرف شود زیرا در واقع این اختلافات را می توان اختلافات یک خانواده دانست.
نخست وزیر ضمن پاسخ دادن به یک پرسش دیگر مربوط به نقش و موقع ایران در مناسبات شرق و غرب ایران گفت: ایران به هیچ وجه در نظر ندارد سیاست خارجی خود را تغییر دهد و ما روابط بسیار خوبی با فرانسه و کشور های غربی داریم.
در زمینه روابط اقتصادی ایران و فرانسه و نقش فرانسه در اقتصادیات ایران نخست وزیر گفت فرانسه جای خوبی را در اقتصادیات ایران اشغال کرده و کمک هایی به ترقی ایران نموده است که سد سفیدرود یکی از مظاهر آن به شمار می رود.
✅ سال مشکلی را در پیش داریم!
در پاسخ پرسش یکی دیگر از روزنامه نگاران فرانسوی در مورد توازن بودجه ایران و اقداماتی که دولت در نظر دارد برای تنظیم یک بودجه متعادل بنماید نخست وزیر گفت : سعی ما این است که مالیات دهندگان مالیات های خودرا بپردازند ما سال مشکلی را در پیش داریم و برای حل مشکل بودجه دو بودجه هسته ای و فرعی تنظیم خواهیم کرد و امیدواریم که بتوانیم از این راه نتایج سودمندی به دست آوریم ولی کاری که باید کرد این است که خود آقایان وزرا از مخارج اضافی وزارت خانه های مربوط بزنند.
✅ داشتن یک ارتش مدرن و مجهز برای ما ضرورت دارد
نخست وزیر در پاسخ به یک پرسش دیگر گفت: ما مجبوریم برای دفاع از خویش یک ارتش مدرن و مجهز داشته باشیم زیرا در شرایط کنونی داشتن یک چنین ارتشی برای ما ضرورت دارد .
✅ به پول نیاز داریم و دوستان غربی باید کمک کنند!
آخرین پرسش روزنامه نگاران فرانسوی از نخست وزیر مربوط به برنامه آبادانی پنجساله بود. آقای نخست وزیر گفت برای اجرای این برنامه ایران به ۸۰۰ میلیون دلار کمک خارجی نیازمند است و دوستان غربی باید کمک های لازم را به ایران بدهند، در غیر این صورت باید مقداری از طرح های برنامه 5 ساله آبادانی حذف گردد.
امینی در پاسخ خبرنگاران فرانسوی در مورد انتخابات گفت دولت در حال حاضر نیازی به اجرای انتخابات پارلمانی نمی بیند.
http://yon.ir/X3xvg
@iichs_ir
❇️ خواندنی ها در تشریح اوضاع اقتصادی ایران در خرداد 1341 : برای مملکت و مردم نه بازاری باقی مانده و نه درآمدی / میلیون ها نفر مدت ها است که بیکارند!
#روزشمار
#8_خرداد_1341
#اقتصاد_ایران_در_دوره_پهلوی
✅ برای مملکت و مردم نه بازاری باقی مانده و نه درآمدی!
« #علی_اصغر_امیرانی » در ستون « بدون روتوش » شماره امروز خواندنی ها نوشته است : انتصاب و یا انتقال وزیر بازرگانی به وزارت دارایی، آن هم در موقعی که برای مملکت و مردم نه بازاری باقی مانده نه در آمدی، ذهن افراد بدبین و دیر باور را قبل از این که متوجه علل داخلی و اضطراری کار کند بیهوده متوجه علل خارجی قضیه نموده است.
این راست است که وزیر جوان دارایی تحصیلات اقتصادی از نوع امریکایی دارد و زبان ینگی دنیائیان را که فهمش لااقل برای این قسمت از دنیا واجب است خوب درك می کند و می فهمد و اگر قصد گرفتن وام و یا جلب مساعدتی هم در میان باشد مورد اعتماد هم هست همه این ها ممکن است صحيح و شاید هم موثر باشد ولی هیچ کدام عامل اصلی این تغییر نمی تواند باشد.
ما قبل از این که به تشریح علل این تغییر بپردازیم به بیان وضع دارایی مملکت نیاز داریم. هم اکنون مهمترین مسئله ای که دولت با آن دست به گریبان است مسئله بودجه وزيادی هزینه آن است. این که می گویم «زیادی هزینه» و نمی گویم کسر در آمد با آن که معنی هردو یکی است برای این است که ما کسر در آمد نداریم بلکه زیادی خرج و برج است که کشور نفت دار مارا پيوسته محتاج بی نفتان نگاهداشته است.
✅ وزیر دارایی دوران تثبیت اقتصادی با وزیر دارایی دوران تورم باید فرق داشته باشد
وزیر دارایی دوران تثبیت اقتصادی با وزیر دارایی دوران تورم ارزی باید فرق داشته باشد اگر او خرید می کرد، این باید فروش کند. اگر در آن اوقات سازمان دادن و ساختمان کردن واجب بود اکنون حرام است. استخدام حتی يك عضو جدید و بنا کردن حتی یک ساختمان نو در این موقع و با این وضع خیانتی است عظیم تا چه رسد به دادن پاداش و اضافات به کارمندان چندشغلی و خرید اتومبیل و مبل. بزرگترین خدمتی که وزیر دارایی در حال حاضر می تواند انجام دهد کم کردن ارقام خرج بودجه است به هر نحو و مربوط به هر کس که باشد و من قطع دارم تمام مردم از شاه تا رعیت از این عمل پشتیبانی خواهند کرد و اگر این کار را از بودجه دربار شاهنشاهی و سپس نخست وزیری و خود وزارت دارایی شروع کند آن که در سایر وزارت خانه ها بتواند مقاومت کند هنور از مادر نزاده است.
هم اکنون مخارج مملکت مطابق دوران توارم ارزی است و حال آن که در آمد آن کفاف دوران تثبیت اقتصادی را هم نمی کند. دولت به دوران تثبیت اقتصادی باید اقساط گشاد بازی های دوران توارم ارزی را بدهد و حقوق کارمندان زیادی و تحمیلی مربوط به آن ایام را بپردازد، بهترین راه کسر مخارج بودجه هم کم کردن تمام هزینه هایی است که در سال های دوران تورم ارزی و به خاطر آن ایجاد شده و در هیچ عصری از اعصار مانند امروز مزاج مردم و افكار عمومی مستعد صرفه جویی در هزینه ها نبوده و نیست اگر از این فرصت استفاده نشود دیگر به دست نخواهد آمد.
تشکیلاتی نظیر بانك تجارت خارجی، بانک بیمه، بانك ساختمانی، بانك صنعتی سازمان برنامه و بانک توسعه صنعتی کم کار و گشاد باز اکنون دیگر علت وجودی خود را از دست داده اند تا چه رسد به سفارت خانه های زائد که اصولاعلت وجودی هم ندارند.
✅ میلیون ها نفر مدت ها است که بیکارند...
وزیری که عاشق مقام و موقعیت نیست و به تحصیلات و نیروی جوانی خود متکی است باید آن قدر شهامت داشته باشد که در این قبیل تشکیلات زائد را تخته کند واز هو وجنجال نهراسد و از بیکار شدن کارمندان نترسد. در مملکتی که میلیون ها نفر مدت هاست بیکارند بگذار چند صباحی هم چندهزار کارمند بیکار باشند.
اگر منتظرید وزارتخانه ها و ادارات خود بودجه هزینه های زائد خود را کم کنند در اشتباهید آن ها همه خرج ها را واجب و هيچ يك را زاند نمی دانند. این وزارت دارایی است که به صورت يك ناظر خرج باید به همه مخارج نظارت کند و به ترتيب الأهم فالأهم از آنها بکاهد. يك چنین موقعیتی برای کسرخرج به دوران هیچ وزیری وجود نداشته است باید دید آقای دکتر آموزگار و آموزگارانش تا چه پایه می توانند در از بین بردن هزار ملیون هزینه اضافی توفیق یابند.
http://yon.ir/X3xvg
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، #8_خرداد_1341 : من از قلب الجزایر خونین با ملت ایران گفت و گو میکنم / وزیر فرهنگ : باید با بی رحمی دزدها را سرکوب کرد!
http://yon.ir/X3xvg
@iichs_ir
✳️ قیمت آب بها افزایش و حق اشتراک کاهش یافت / #علی_امینی نخست وزیر : در مورد نان، آب، اتوبوس و برق برای همیشه نمی شود کمک کرد/می شود بهداشت، نان، آب و برق را مجانی کرد ولی مملکت ورشکسته می شود / همه در این مملکت از قیمت اجناس ناله دارند!
#روزشمار
#9_خرداد_1341
✅ قیمت آب بها افزایش و حق اشتراک کاهش یافت!
بعد از ظهر دیروز بنا به دعوت مهندس روحانی مدیر کل سازمان آب تهران نخست وزیر به اتفاق وزرای مشاور و کشور و فرهنگ و معاونین نخست وزیر و شهردار تهران و اعضای شورای عالی انجمن های محلی تهران و اعضای کمیسیون مامور مطالعه حق اشتراک و آب بها ، ناهار را در باشگاه سازمان آب تهران صرف کردند.
امینی خطاب به اعضای انجمن های محلی تهران اظهار داشت: در مورد همین تغییر آب بها هم سازمان چند بار گزارش داد، در یک سال قبل به خود من چند بار گزارش دادند و گفتند سه راه برای این کار وجود دارد یکی اینکه اگر برای این دولت ممکن است ۵۰ میلیون تومان پول به ما بدهد راه دیگر اینکه بانک پولش را نگیرد، راه سوم این است که اگر ما تا سه سال دیگر هم این سازمان را روی پا نگهداریم بعد ورشکستگی آن حتمی و قطعی است. برای دولت که مسئولیت مهمی به عهده دارد کار آینده هم جزو مسئولیت اوست، ما نباید فکر کنیم تا سال دیگر به ماچه، اگر حساب و کتاب در این مملکت وجود داشت آنهایی که تاکنون این مراعات ها را نکردند می کردند.
در مورد همین سیاست بازرگانی، همین بانک ملی و مرکزی در سه سال پیش گفتند که این سیاست ما را ورشکسته می سازد اما کسی گوش به حرف آنها نداده ، این نکته باید برای مردم روشن شود به فرض آن که دولت پولی بپردازد بالاخره از راه دیگر و دست دیگر از خود مردم می گیرد. ما نمی توانستیم قبول کنیم که برای این سازمان آینده مبهم و سیاه تدارک ببینیم شاید این سرو صدا فردا هم بلند می شد اما فرقش این بود که دیگر راه جبران برای فردا وجود نداشت، به اضافه این که خیلی هم گران تر از امروز تمام می شد.
✅ هدف کم کردن فشار از طبقه ضعیف و انتقال آن به طبقه مرفه است
هدف طرح جدید این است که فشار را از طبقه ضعیف کم کند و آنرا به طبقه مرفه منتقل سازد . در این طرح ممکن است که سازمان آب باز هم ضرر داشته باشد و بخصوص نسبت به طرح اولی بین ۲ تا۳ میلیون تومان هم کمتر وصول کند، معهذا به خاطر سبک تر کردن بار طبقه پائین من آن را مفید می دانم. البته در این مورد باید مردم طبقه پائین را متوجه کرد تا از سر و صدای آنها دیگران استفاده نکنند مثلا وزارت فرهنگ باید برای تحصیل بورس بدهد در این مورد فقیر و غنی توام می شوند صدا را فقیر بلند میکند بورس را غنی می برد.
✅ در مورد نان، آب، اتوبوس و برق برای همیشه نمی شود کمک کرد!
بالاخره در مورد نان و آب و اتوبوس و برق و امثال آن هم برای همیشه نمی شود کمک کرد، روزی می رسد که مردم باید ضررشان را خودشان بدهند. اتوبوس رانی بالاخره در ظرف ۷ تا ۸ ماه توانست دخل و خرجی بکند، اما حالا قروض خارجی مشکل کار اوست.
دولت هم مشکلات فراوانی دارد اما این مشکلات به تدریج باید حل شود. در همین راه آهن ما کارمند اضافی داریم و شاید ۵۰ در صد آن ها اضافی هستند اما ما که نمیتوانیم آنهارا بیرون کنیم.
✅ می شود بهداشت، نان، آب و برق را مجانی کرد ولی مملکت ورشکسته می شود!
اگر ما می خواهیم وجاهت ملی کسب کنیم کاری ندارد، اما اصلاح مملکت با این کار عملی نیست والا مانعی ندارد ماهم فریاد می زنیم بهداشت و نان و آب و برق همه مجانی وخلق الله هم زنده باد راه می اندازند اما بعد از مدتی متوجه می شوند که مملکت ورشکسته شد البته این کار خوبی نیست.
در کشور های دیگر مردم وقتی کار دولت را خوب تشخیص می دهند از شکمشان می برند و مالیات می پردازند. ما باید مردم را به حقانیت امر قانع سازیم. مردم در این مملکت پول داده اند و می دهند و باز هم بیشتر خواهند داد.
✅ همه در این مملکت از قیمت اجناس ناله دارند!
همه در این مملکت از قیمت اجناس ناله دارند و همه می گویند که عاملین آن چند نفرند اما هیچ کس حاضر نیست علنا اسم ببرد : می آیند زیر گوش بنده می گویند این را متهم می دانم اما ما برای مبارزه به شهامت خود شما احتیاج داریم. این عده که نرخ را بالا می برند هم ثروتمندند و هم زور دارند و هم وقاحت، ماشاء الله این چیز ها سرمایه جامع الاطرافی است.
✅ طرح جدید
بعد از بیانات نخست وزیر مهندس روحانی اظهارداشت: طرح جدید این است که حق اشتراک لوله های سه چهارم اینچ از صد ریال به چهل ریال و یک اینچ از ۱۵۰ ریال به صد ریال تقلیل یابد. حق اشتراک بقیه همان ۲۵۰ و ۵۰۰ و ۱۰۰۰ ریال باشد، در عوض قیمت آب بها ۵۰ درصد افزایش یابد. در نتیجه پول هر متر مکعب آب در تهران به جای 5 ریال 7/5 ریال و آب حومه مثل شهر آرا و یوسف آباد ونقاط دیگری که بعد آب داده خواهد شد از 7/5 ریال به 11/25 ریال خواهد رسید .
http://yon.ir/wtKph
@iichs_ir