1358. شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در گفتوشنود با یکی از خبرنگاران مطبوعات
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در بازدید از یکی از مدارس در جنوب لبنان
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در بازدید از یکی از مدارس در جنوب لبنان
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
1358. شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در حاشیه گفتوشنود با یکی از خبرنگاران اروپایی در دفتر یکی از کمیتههای شمال تهران در واپسین روزهای حیات
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
1358. شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در دیدار با یکی از اندیشمندان عرب در دفتر ریاست دانشکده الهیات دانشگاه تهران
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
1358. شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در دفتر ریاست دانشکده الهیات دانشگاه تهران
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
1358. شهید آیتالله دکتر محمد مفتح در گفتوشنود با یکی از خبرنگاران مطبوعات
http://yon.ir/TmVsw
@iichs_ir
✳️ در دیدار نخست وزیر شاه با امام چه گذشت ؛ اظهارات علی امینی و پاسخ های امام خمینی!
#روزشمار
#1_دی_1340
✳️در دیدار علی امینی با امام خمینی چه گذشت؟
#علی_امینی نخست وزیر امروز با سفر به قم با تعدادی از مراجع تقلید و علمای اعلام از جمله #آیت_الله_خمینی دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله خمینی در این دیدار خطاب به علی امینی نخست وزیر اظهار داشتند : هر انسانی مسئولیتی دارد و انسان ها مسئول آفریده شدهاند. این مسئولیت با توجه به شرایط زمانی و مکانی و نسبت به افراد فرق میکند. مثلاً مسئولیت فرد عادی، با یک فرد عالم؛ مسئولیت یک فرد بازاری، با یک فرد نخستوزیر، مساوی نیست. هر کس که مقام بالاتری دارد مسئولیت بیشتری دارد. حالا که شما نخستوزیر هستید، مسئولیت شما با یک فرد عادی مساوی نیست. این کشور، نخستوزیران فراوانی به خود دیده است.
✅ سعی کنید از نخست وزیرهای ملعون نباشید
ایشان ادامه دادند : بعضی از این نخستوزیرها خدمت کردند به مردم و در بین مردم، الآن هم حرمتی دارند، یک منزلتی دارند. بعضیها هم خیانت کردند. شما سعی کنید از آن نخستوزیرهای «ملعون» نباشید؛ از نخستوزیرهای «مرحوم» باشید.
من راجع به دولت و راجع به مسائل حوزه چند مطلبی داشتم، خواستههایی داشتم و نظریاتی داشتم. در زمان حیات #آیت_الله_بروجردی - رضوانالله تعالی علیه - پیشنهاداتم را به ایشان منتقل کردم؛ و نوشتم که ایشان به دولت برسانند؛ نمیدانم ایشان به دولت نرساندند، یا ایشان به دولت رسانیدند اما دولت عمل نکرد. من از تقوای آیتالله بروجردی بعید میدانم که یک مسائلی که در رابطه با سرنوشت مسلمین بود نرسانده باشند. تحقیقاً ایشان رسانیدهاند، دولت بوده که به این درخواست ها عمل نکرده. حالا شما به عنوان مسئول دولت آمدهاید از حوزه و از روحانیت نظر میخواهید راجع به اوضاع کشور!
✅چهار نکته اصلی که امام به نخست وزیر گوشزد کرد!
آن چهار نکته اصلی که مورد نظر بود: اول مسئله دانشگاه هاست. من نمیدانم چه ارتباطی بین بیدینی و خلاف اخلاق با دانشگاه ها وجود دارد؟ چه ارتباطی بین این دو مسئله هست؟ آنها کهدانشگاه میروند و از دانشگاه ها فارغالتحصیل میشوند، واقعاً از نظر اخلاقی و دینی بسیار ضعیف هستند. واقعاً ضد اخلاق و ضد دین مطرح میشوند. چه ارتباطی بین این مسئله هست، من هنوز پی نبردم. ببینید این وضعیت از اساتید اینها هست؟ از محیط دانشگاه است؟ از وضعیت دولت است؟ بالاخره از هر منشأ هست جلوگیری کنید. این دانشگاه شوخی نیست. اگر کتابهایشان بدآموزی دارد، اگر معلمین آنها بدآموزی دارند، اگر محیط دانشگاه اینطوری است، باید به این جوانها رسید. اینها سازندگان آینده کشور ما هستند.»
ادامه در پست بعد ...
https://eitaa.com/iichs_ir/3886
http://yon.ir/WVsnj
@iichs_ir
✳️ پاسخ امام خمینی به علی امینی ؛ انتظار داشتید روحانیت با رضاخان که عامل انگلیس بود همکاری کند؟!
از پست قبل بخوانید
https://eitaa.com/iichs_ir/3885
✅ سخنان امینی و پاسخ امام
در ادامه #علی_امینی نخست وزیر در پاسخ به اظهارات #آیت_الله_خمینی گفت : « تقصیرش با شماست. مسئولیت به عهده روحانیت است.»
آیت الله خمینی نیز پاسخ دادند : مگر #روحانیت میخواهد افراد بیدین بار بیایند؟ مخالف مسائل اخلاقی بار بیایند، ضداخلاق بار بیایند؟
#امینی در پاسخ گفت : نه! منظور من این نیست. منظور من این است که در پدیدآمدن این مسئله، روحانیت مسئولیت دارد. وقتی این روش جدید آموزشی وارد کشور ما شد، آن موقع در کشور ما جز روحانیون، افراد باسوادی وجود نداشتند. رشته تعلیم و تربیت، بسته به روحانیت بود. بعد از تأسیس دانشگاه و بعد از روی کار آمدن نظام تحصیلی جدید، روحانیون به جای اینکه بیایند همکاری کنند و سر نخ را به دست بگیرند رفتند در حوزهها و مساجد گوشهنشین شدند؛ و افراد غیر شایسته جایگاه اینها را گرفتند. من اعتراف میکنم که در بین استادان دانشگاه از هر صنفی وجود دارد حتی از گروهها و اقلیتها و غیراقلیتها. این هم مسئولیتش به عهده آقایان روحانی است.
آیت الله خمینی در پاسخ گفتند : آقا! میدانید آن موقع حکومت دست کی بود؟
امینی جواب داد : مشخص است، تأسیس دانشگاه برمیگردد به سال ۱۳۱۳ حاکم مشخص بود؛ معیّن بود.
✅ شما نمی توانید بگوئید ولی من می گویم
آیت الله خمینی در جواب امینی اظهار داشتند : شما نمیتوانید بگویید، ولی من میتوانم بگویم. آن موقع حکومت دست #رضاخان بود. و میدانید که رضاخان دستنشانده انگلستان بود. اجنبیها رضاخان را روی کار آورده بودند. شما آقای امینی! میفرمایید آقایان علما میآمدند با فردی که دستنشانده اجنبی بود همکاری میکردند و دست به دست او میدادند؟ نه! علما هرگز این کار را نمیکردند و نمیکنند. آنها در انتظار این بودند که یا توان و امکاناتی به دست آورند تا خودشان حکومت را اداره کنند، یا اگر چنین توانی نداشتند در انتظار بنشینند؛ در خانهشان، در مساجد، در حوزهها و در جاهایی که تماسی با حکومت نداشته باشد. بنابراین از روی حساب نمیتوانستند با حکومت دستنشانده اجنبی همکاری کنند.
✅دولت در خدمت علما است!
امینی نیز در جواب گفت : دولت در خدمت علماست. ما وظیفه داریم که آقایان هر چه فرمودند اجرا کنیم. حالا، از جمعی از استادان درخواست شده که در کتابهای درسی تجدیدنظر کنند. در جمع استادان، بعضی از چهرههای روحانی هم هستند، اینها مأمور شدهاند که در اصلاح کتابهای درسی گامی بردارند. به نظر حضرت عالی هم خواهد رسید.
آیت الله خمینی نیز در جواب تصریح کردند : خانواده، مبنای جامعه ماست. اگر خانوادهها - از نظر اخلاقی - متزلزل شوند، تمام جامعه ما متزلزل خواهد شد. در رابطه با مسائل خانواده، دو مسأله مطرح است: یکی مسائل بیبند و باریها، و بعد این ادعای تساوی حقوق [زن و مرد]، و پارهای از مسائلی که امروز مطرح است. اینها چه میگویند؟ اینها چه ادعایی دارند؟ اینها مگر ایرادی به اسلام دارند؟ اگر چنین است ما تکلیفمان را روشن کنیم، تکلیف آنها را هم روشن کنیم. اگر یک ضعف هایی هست؛ یا خلاف عدالت هایی از نظر اجرایی در کار هست شما حلش کنید تا کار به این وضعیت نکشد.
در ادامه شریفالزمانی معاون مذهبی نخستوزیر گفت : بله آقا! اینها تعداد انگشت شماری از زنان هستند، اینها مشهور هستند، تعداد ایشان از تعداد انگشتان دست بیشتر نیست! بچشم! ترتیبی داده میشود.
✅مردم در ناراحتی به سر می برند
آیت الله خمینی در ادامه به مشکلات مردم پرداخته و تصریح کردند : مردم در ناراحتی به سر میبردند...به وضع مردم برسید. خانوادههای گرفتار زیاد هستند، باید با آنها کنار بیایید. به اینها کمک کنید، نه اینکه همیشه به فکر خودتان باشید.
http://yon.ir/WVsnj
@iichs_ir
✳️ نخست وزیر : در کشور هیچ مشکلی نداریم جز این که مردم فکر می کنند حکومت از خودشان نیست/ رئیس انجمن شهر برازجان : وضع معیشت مردم بی نهایت سخت است و مردم در فلاکت زندگی می کنند!
#روزشمار
#1_دی_1341
✅ جامعه نیازمند یک تحول عمیق و اساسی است!
#اسدالله_علم نخست وزیر در دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز طی سخنانی گفت: اجتماع ما یک تحول عمیق و اساسی لازم دارد و دولت در فکر این تحول اساسی هست و نقشه ای برای این کار دارد. سال ها در مملکت ما این مطلب مطرح بود که شکاف بین طبقات به اندازه ای عمیق است که ممکن نیست مملکت به جلو برود و فساد در امور مالی نیز بسیار زیاد است. این مطالب فکر شاهنشاه ما را سال های سال به خودش مشغول کرده بود و به همین دلیل ایشان از 14 سال قبل شروع به تقسیم املاک خود فرمودند.
✅ در کشور هیچ مشکلی نداریم جز این که مردم فکر می کنند حکومت از خودشان نیست!
نخست وزیر سپس به مبارزه با بی سوادی و تشکیل سپاه با دانش و مسائل اقتصادی اشاره کرد و افزود : مملکت ما از لحاظ ثبات یکی از ممالک بی نظیر خاور است و جهت آن هم رژیم شاهنشاهی است که در بین مردم ریشه عمیق دارد و بزرگ ترین عامل ثبات است. ما در مملکت خود مشکل اساسی نداریم فقط یک مشکل است که آن هم خیال می کنم که قابل حل است و آن این است که مردم باید فکر کنند که آن هایی که در راس حکومت هستند مال خودشان هستند و در راه خدمت گزاری قدم بر می دارند
✅ وضع معیشت مردم بی نهایت سخت است و مردم در فلاکت زندگی می کنند
نخست وزیر و همراهان پس از بندر بوشهر عازم برازجان شدند.
کمارچی رئیس انجمن شهر برازجان در این جلسه اظهار داشت وضع معیشت مردم این حدود بی نهایت سخت است و چهار سال است باران نیامده. وضع زراعت خوب نیست و مردم در فلاکت زندگی می نمایند. وضع بهداشت آن ها نیز ابدا خوب نیست و خواربار گران است.
http://yon.ir/KsRHQ
@iichs_ir
✳️ از پایان جنگ های خیابانی توسط مجاهدین تبریز برای جلوگیری از فجایع روس ها تا انحلال مجلس و بسته شدن آن توسط رئیس نظمیه!
#تقویم_تاریخ
#2_دی
✅ سال 1290
#مجاهدین_تبریز برای جلوگیری از فجایع #روسها دست از جنگهای خیابانی کشیدند.
#ناصر_الملک نایبالسلطنه پیشنهاد دولت را مبنی بر انحلال #مجلس پذیرفت و فرمان آنرا صادر کرد و #یپریم_خان رئیس #نظمیه مأمور بستن مجلس شد.
یک مجلس عالی در #دربار با حضور نمایندگان مجلس، وزراء، رجال و مقامات مملکتی تشکیل شد. هیئت دولت رویه مجلس را نسبت به رد اولتیماتوم #روسیه مورد انتقاد و نکوهش قرار داد و مشکلات کشور را متوجه اعمال مجلس دانست و از ناصرالملک درخواست نمودند تا مجلس را منحل کند.
✅سال 1294
#فرمانفرما وزیران خود را به شرح زیر معرفی کرد:
فرمانفرما رئیسالوزراء و وزیر داخله ـ مشاورالممالک وزیر خارجه ـ سپهدار وزیر جنگ ـ یمینالملک وزیر مالیه ـ سردار منصور وزیر پست و تلگراف ـ صارمالدوله وزیر فوائد عامه و وزیر تجارت ـ شهابالدوله وزیر علوم و اوقاف.
✅سال 1302
#روزنامه_طلوع در رشت به مدیریت میرزا محمودخان و سردبیری میرزا ابراهیمخان انتشار یافت.
میرزا محمودخان، محمودرضا طلوع میباشد که دو دوره وکیل مجلس شد و میرزا ابراهیم همان ابراهیم فخرائی است.
✅سال 1321
#احمد_قوام نخستوزیر #سپهبد_امیر_احمدی فرماندار نظامی #تهران را که در وقایع 17 آذر شدت عمل به خرج داده بود به #وزرات_جنگ منصوب نمود.
✅سال 1329
جمع کثیری از مدیران جرائد برای تحصن در عمارت #بهارستان حضور یافتند و پس از مذاکره با سناتورها 10 نفر از ایشان باقی ماندند و بقیه خارج شدند.
دکتر #حسین_فاطمی مدیر روزنامه باختر امروز از زندان آزاد شد.
✅سال 1330
عبدالحسین مسعود انصاری به استانداری فارس منصوب شد.
http://yon.ir/5bhG5
@iichs_ir