🖼#عکس_نوشت|همهپرسی، «تله» است نه «راهحل»
👤 #مهدی_جمشیدی، عضو هیأت علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
💢 دشمن تلاش میکند با «تصرّف شناختی» و «بازی روایتی»، حقّ و باطل و صدق و کذب را جابجا نماید تا شاید مردم را در مقابل نظام قرار بدهد. در چنین وضعی، روشن است که بهطور ضروری، «سخن حقّ» غالب نمیشود و فضای اجتماعی، درگیر «مباحثۀ عقلانی» نمیگردد و «قوّت استدلالها»، ملاک داوری قرار نمیگیرد، بلکه برندۀ این بازی، نیروها و جریانهایی خواهند بود که بیش از دیگران، روایت میسازند و ذهن مردم را به تسخیر قدرت بازیگری خود درمیآورند.
🔸 آشکارا مشاهده کردهایم که منادیان همهپرسی، نهفقط اصل فکر «همهپرسی» را زبان دشمن شنیدهاند و آن را تکرار میکنند، بلکه حتّی دربارۀ «مسئلههای همهپرسی» نیز با دشمن، اتّفاقنظر دارند. این توافق، دربرگیرندۀ این حقیقت است که همهپرسی، «تله» است نه «راهحل». از متن این همهپرسی، «زنجیرهای از همهپرسیها» بر خواهد خواست که پایانشان جز تضعیف اقتدار حاکمیّت و تولید تنش ریشهدار در عمق جامعه نیست.
#یادداشت
#رفراندوم #اندیشه_رهبری
🆔 @iictchannel
◽️زکات فطره از عوامل تمامکننده و کمالبخش روزه است
🔻حجت الاسلام و المسلمین #محمدصفر_جبرئیلی عضو هیات علمی گروه کلام پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
🔸 زکات فطره باعث قبولی و تمامیت روزه میشود. در روایتی از امام صادق(ع) اینگونه آمده است: «همانا دادن زکات فطره از جمله عوامل تمامکننده و کمالبخش روزه است. همانگونه که صلوات بر پیامبر(ص) از جمله عوامل تمام کننده نماز میباشد؛ چرا که هرکس روزه بگیرد ولی زکات فطره را عمداً ترک کند و ادا نکند، مانند آن است که روزهای نگرفته است....
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/jsazi
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
💯🗒 #بخوانید
🔰 مقاله منابع استنباط احکام از نظر محمداحمد خلفالله و نقد آن
✍️ حجت الاسلام و المسلمین #محمد_عرب_صالحی و فریده پیشوایی
📌 چکیده:
💢 خلفالله نواندیش مصری و شاگرد امینخولی، در راستای تحقق هدف تفسیر ادبی و ارائه راهکار برای حل مشکلات اجتماعی، مبتنی بر نص صریح قرآن و بیان توضیحی پیامبر(ص) درباره آن، قواعدی شرعی را استخراج کرده است. او منبعیت قرآن در استنباط احکام را صرفا در مواردی که دلالت قطعی است، روا و ارتباط انسان با خدا را عملی شخصی دانسته که در آن تشخیص هر فرد برای خودش حجت است و قول فقیه الزامآور نیست.
🔸 این مقاله به روش تحلیلی، با رویکردی انتقادی منابع این نظریه و نحوه بهکارگیری آن را ارزیابی میکند.اصالتبخشی به عقل مصلحتاندیش، قرآنبسندگی، اعتباربخشی به اجتهاد غیر متخصصان، تفکیک غیر مستدل مسائل دنیایی از عبادات و عقاید و کاستن از گستره احکام شرعی در امور دنیایی، چالشهای این نظریه اند....
📩 لینک دریافت فایل مقاله:
➡️ fiqh.urd.ac.ir/article_167298.html
#مقاله
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|مسأله و چالش امروز ما رفراندوم نیست
👤 حجتالاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه؛
💢 نظر مردم و رجوع به آنان در نظام فعلی موضوعی واضح و روشن است و برای همین است که اسم این نظام «جمهوری اسلامی» است نه «حکومت اسلامی». انتخاب ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس، شوراها و… همگی از فیلتر رأی مردم صورت میگیرد و خواست مردم است که تبلور پیدا میکند.
🔸 در دو گردهمایی سالانه مردم به نوعی نظام را هرسال تثبیت میکنند و التزامشان به آن را به رخ میشکند. کافی است به راهپیماییهای ۲۲بهمن و روز قدس بنگرید تا روشن شود چگونه پس از ۴۴ سال همچنان پایبندی به اصل و ارزشهای نظام در بین مردم وجود دارد، امری که شاید در قبال بسیاری از انقلابها کمنظیر و حتی بینظیر باشد.
#مصاحبه
#رفراندوم #اندیشه_رهبری
🆔 @iictchannel
◽️هدف پیشنهاد دهندگان رفراندوم، التهاب آفرینی است؛ نه دغدغه رأی مردم
🔻 حجتالاسلام دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه:
🔹 افرادی که موضوع رفراندوم را مطرح می کنند واقعا نگران اجرایی نشدن رای اکثریت در ایران نیستند و واقعا انگیزه هایی غیر از مراجعه به آرای عمومی و پذیرش رای و نظر نهایی مردم از این طرح دارند؛ زیرا این افراد پیش از این نیز بارها نشان داده اند به رای و نظر مردم در هر شرایطی پای بند نیستند
💢 رهبر انقلاب بیش از هر کس دیگر دغدغه رضایت اکثریت داشته و خواستار توجه به رای مردم است و این نکته را بارها در انتخابات مختلف کشور به اثبات رسانده است. بنابراین عدم همراهی ایشان با رفراندوم در شرایط کنونی هرگز به معنای مخالفت با رای اکثریت نیست، ایشان بیش از همه متوجه «جنگ شناختی» جبهۀ دشمن هستند که از هر سو میکوشد «ذهن مردم» را متلاطم، بدبین و ناامید به آینده کند.
💢 طرح مساله رفراندوم در شرایط غیرطبیعی که دشمنان به صورت یکپارچه علیه مردم و نظام توطئه می کنند و فضای جامعه را مسموم نموده اند، بازی در زمین دشمنان است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/refrandom-3
#مصاحبه
#رفراندوم #اندیشه_رهبری
🆔 @iictchannel
💯📣📃 خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅 سال هفدهم، شماره 197 (فرودین ماه 1402)
📋 تهیه و تنظیم: اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی
⭕️ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در فضای مجازی
❇️ ایتا / سروش / بله / آپارات:
▶️ @iictchannel
🌐 سایت:
▶️ www.iict.ac.ir
#خبرنامه
#روابط_عمومی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💯📣📃 خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی 📅 سال هفدهم، شماره 197 (فرودین ماه 1402) 📋 تهیه و تنظیم
Farvardin402.pdf
4.92M
💯📣 خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅 فروردین ماه 1402
📋 مشاهده آرشیو خبرنامه ها:
🌐 iict.ac.ir/khabarnameh
📋 نمایه خبرنامه ها در سایت مگ لند:
🌐 b2n.ir/magiict
🆔 @iictchannel
◽️ باید درباره «حجاب» بحث و گفتوگو شود
🔻 اگر نهی از منکر عدهای را روی دنده لج بیندازد، دیگر نهی از منکر نداریم
❇️ آیت الله #ابوالقاسم_علیدوست عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه:
🔹 اگر معتقدیم مسأله بیحجابی، سیاسی است که وقتی به حدی از خارج هدایت میشود و برخی از نهادهای خارجی در آن نقش دارند، قبول است اما این مسأله را سیاسی نکنیم. آن آقایی که میگوید «دشمن روی حجاب و ولایت فقیه دست گذاشته است و اگر حجاب را بردارد، ولایت فقیه هم میرود»، آیا این شخص با این سخن خدمت میکند؟ ممکن است افرادی بگویند خب سراغ عدم حجاب برویم، چون با ولایت فقیه مشکل دارند!
🔹 موضع حاکمیت درباره حجاب و بیحجابی گاهی یکدست نیست... نمیگویم که جامعه یله و رها باشد، متأسفانه یله و رها بودن مفاسدی دارد؛ عرض من این است که برای یک بار هم که شده عقلا را دعوت کنیم اندیشمندان را بخواهیم تا طرح بدهند و به لوازم کار دقت کنیم. البته وقتی کار روی حساب و کتاب باشد، خداوند هم کمک میکند.
🔹 این را برای کسانی میگویم که این مصاحبه را مطالعه میکنند هر گونه دلشان خواست قضاوت نکنند. باید با همه منکرات مبارزه شود، اگر این گونه باشد مردم احساس میکنند که مطالب دلسوزانه گفته میشود.
🔹 اگر به هر دلیلی، ولو سوگمندانهْ ناموجه، نهی از منکر نه تنها پیشگیری نکند بلکه عوارض دیگری ایجاد کند؛ مثل اینکه عدهای را روی دنده لج بیندازد یا احساس کنند که باید مخالفت کنند، لذا خود این حرکت باعث ترویج عدم حجاب و برهنگی شود. اینجا جایی است که فقهای ما میفرمایند ما دیگر نهی از منکر نداریم.
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
◽️ توصیف کتاب پیش انگاره های هستی شناختی علم سلوک
📝 آشنایی اجمالی با تازه ترین اثر منتشر شده حجت الاسلام دکتر #علی_فضلی مدیر گروه عرفان و معنویت پژوهشگاه؛
🔻 این تحقیق در حوزه نظارت عقلی بر پیشانگارههای هستی شناختی علم سلوک جای میگیرد؛ یعنی در صدد بررسی وجود شناسی ناظر به سلوک است؛ یعنی آن دست از مسایل وجود شناختیای که در فلسفه اسلامی به خصوص حکمت متعالیه طرح شدهاند و دانش علم سلوک بر آن مسایل تکیه دارند یا میتواند تکیه کند، به نحوی که پارهای از اصول، قواعد و حدود وسطای گزارههای سلوکی در آن دانش طرح شده و مسایل سلوکی – وجودی از آن اصول و قواعد نیز نشأت میگیرند.
🔍 متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/hastishenakhti
#یادداشت
#کتاب
🆔 @iictchannel
14.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ #ببینید | بیان نکات قرآنی و تفسیری
⁉️ مذمت کم فروشی در قرآن
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #محمدعلی_اسدی_نسب عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
💠 با ما همراه باشید...
#قرآن_پژوهی
🆔 @iictchannel
🔰 در حکمی از سوی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
🔸 مسعود فیاضی به سمت قائم مقام دبیر شورا و رئیس مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد
🔹حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه طی حکمی دکتر #مسعود_فیاضی رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه را به عنوان قائم مقام دبیرشورا و همچنین رئیس مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کرد.
💢 در حکم وی باتوجه به ضرورت رصد و اولویتبندی مسائل فرهنگی اجتماعی کشور، برنامهریزی کلان و نهایتاً ارزیابی اثربخشی برنامههای اجرا شده مورد انتظار است.
#انتصابات
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | پرسش های پیرامون حجاب
🔖 بخش نهم
⁉️ آیا وجوب حجاب مخصوص زنان شوهردار است؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه به شبهاتی پیرامون حجاب زنان پاسخ می دهد....
💠 با ما همراه باشید...
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel