#قدر
#رمضان
#حدیث_هفته
حضرت زهرا سلام الله علیها:
🔶 انَّ السَّعیدَ، کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَن أحَبَّ عَلِیاً فی حَیاتِه وَ بَعدَ مَوتِه؛
✅همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که علی(ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد.
🔻 امالی(صدوق) ص182
🆔 @iictchannel
#معرفی_آثار
#ماه_رمضان
🔶 معرفی بسته پیشنهادی اخلاقی- تربیتی #مرکز_پژوهش_های_جوان:
✅ همزمان با ایام ماه مبارک #رمضان؛
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/ramezanjavan
🆔 @iictchannel
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_دو_دقیقه_ای
#نویسنده_میگوید
#انسان_شناسی
✅ آشنایی با کتاب "چیستی انسان در اسلام" در 120 ثانیه ...
📒اثری از #محمدتقی_سهرابی_فر
🔹 عضو هیات علمی #گروه_کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
rahyaft2.mp3
9.96M
#صوت
#رهیافت
💯 #بشنوید
📟 ویژه برنامه رادیویی #رهیافت
🎙 با حضور:
🔻 دکتر #قاسم_اخوان_نبوی عضو هیأت علمی گروه #کلام
✒️ مباحث قلمرو دین و جایگاه عقل
📅 پنجشنبه 2 خرداد ماه 98
🆔 @iictchannel
#دیدارها
#گزارش_تصویری
📸 دیدار حاج شیخ #حسین_معتوق از علمای بزرگ شیعی کشور کویت و هیات همراه با آیتالله #علی_اکبر_رشاد
📌 تهران؛ ۴ خردادماه ۹۸
🆔 @iictchannel
Ordibehesht98.pdf
7.67M
#خبرنامه
✅ خبرنامه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#️⃣ اردیبهشت ماه 98
⚜️ مشاهده آرشیو خبرنامه ها:
🌐 iict.ac.ir/khabarnameh
🆔 @iictchannel
#اینستاگرام
#فضای_مجازی
🔰 مقام معظم رهبری:
#فضای_مجازی به اندازه #انقلاب_اسلامی اهمیت دارد و #عرصه_فرهنگی، #عرصه_جهاد است.
📱iict.ac_ir
📌 صفحه رسمی #پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
در شبکه اجتماعی #اینستاگرام
⚜️ هم اکنون ما را دنبال کنید:
🌐 instagram.com/iict.ac_ir
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔶 جدیدترین یادداشت #محمد_عابدی همزمان با ایام سوگواری شهادت حضرت علی(ع)؛
🔰 امیرمومنان در مصاف با چالش های #دفاع_از_ارزشها
⚜️ مشاهده مطلب:
🌐 iict.ac.ir/abedi
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#چشم_انداز_امام_علی #کانون_اندیشه_جوان #سازمان_انتشارات 📒 «چشم انداز امام علی(ع)» 🔸 چهل دفتر موضوع
#چشم_انداز_امام_علی
#کانون_اندیشه_جوان
#سازمان_انتشارات
🔰 همزمان با لیالی پرفیض قدر و ایام سوگواری شهادت حضرت علی(ع) شما را بیش از پیش به آشنایی با مجموعه ارزشمند "چشم_انداز_امام_علی علیه السلام اثر ارزشمند کانون اندیشه جوان دعوت می نمائیم:
🔶 مجموعه ارزشمند چشم انداز امام علی(ع) چهل دفتر موضوعی از منظر آن حضرت
🔻 در مجموعه از چشم انداز امام علی(ع) چهل موضوع مهم و اساسی از منظر آن حضرت ترسیم شده است. در تدوین این مجموعه کم نظیر که تا کنون برخی از دفاتر آن به چاپ های بیش از ده نوبت رسیده اند به اقتضائات مخاطب اصلی آن یعنی نوجوانان و جوانان توجه خاص شده است.
🆔 @iictchannel
🔻 در هر دفتر از این مجموعه به تنهایی بحث مستقلی مطرح و به پرسش و شبهه ای اساسی پاسخ داده شده است و نثر روان، جذاب، جوان پسند و کم حجم از ویژگی های منحصر به فرد مجموعه ی چهل جلدی از چشم انداز امام علی(ع) می باشد.
🆔 @iictchannel
🔻 روایت دریا، شهید و شهادت، برادری داشتم که ...، شرحه شرحه، قاسطین، مارقین و ناکثین، تصمیم های بزرگ جوانی، نظارت بر دولت، رابطه هست ها و بایدها، مخالفان سیاسی، رهبر و رهبری، امام علی(ع) و هنر، جوان، حقوق متقابل مردم و حکومت، حرف های فیروزه ای، نیاز به دین، کار و دین، مرگ، چالش های دینی، اعتدال و پرستش و... از عناوین این مجموعه ۴۰ جلدی به شمار می روند.
🆔 @iictchannel
🔻 سی و پنجمین دفتر از مجموعه "از چشم انداز امام علی (ع) "حاوی مباحثی در باب "حکومت و مشروعیت "از منظر آن حضرت است .مطالب این کتاب برای جوانان نوزده تا بیست و چهار ساله فراهم آمده، شامل پنج فصل است : تعریف و جایگاه مشروعیت ;امام علی (ع) و مشروعیت های مردمی و الهی ; حکومت علوی و مردم سالاری دینی، ملاک های مشروعیت از دیدگاه امام علی (ع) ; امیرمومنان علیه السلام و نقد مشروعیت خلفا .کتاب با چکیده و کتابنامه به پایان می رسد .در بخشی از چکیده آمده است" :این نوشته در قبال نظریه مردم سالاری صرف حکومت دینی مطلق و درصدد است تا مردم سالاری دینی از نظریه سیاسی حضرت علی (ع) دانسته و به عنوان بهترین نظام سیاسی معرفی نماید .این نظام دارای ارکانی است که عبارت اند از :حقانیت، قانونیت و مقبولیت .اگر نظامی دو رکن اول آن را داشته باشد مشروعیت داشته و در صورت دارا بودن رکن مقبولیت موفق به تشکیل حکومت و اعمال حاکمیت خویش در جامعه خواهد شد ."
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#دانشنامه #پژوهشکده_دانشنامه_نگاری #دانشنامه_امام_علی 📒 «دانشنامه امام علی(ع)» زیر نظر آیت الله #ع
#دانشنامه
#پژوهشکده_دانشنامه_نگاری
#دانشنامه_امام_علی
#سازمان_انتشارات
✅ همزمان با لیالی پرفیض قدر و سالروز شهادت حضرت علی(ع) شما را بیش از پیش به آشنایی با دانشنامه ارزشمند امام علی(ع) اثر ارزشمند پژوهشکده #دانشنامه_نگاری_دینی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دعوت می نمائیم:
🔶 دانشنامه امام علی(ع) شناخت نامه موضوعی امام در شش هزار صفحه
🔰 این اثر شامل یکصد و سی مدخل اصلی و حدود سه هزار مدخل فرعی است که با همکاری بیش از دویست تن از دانشوران و استادان حوزه و دانشگاه تألیف شده است. همچنین دانشنامه امام علی(ع) برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، برترین پژوهش دینی کشور ، کتاب سال حوزه و کتاب سال ولایت می باشد.
🆔 @iictchannel
🔰 برخی از نویسندگان این مجموعه عبارتند از حضرات اساتید و دانشوران: عبدا... جوادی آملی، سیدمرتضی عسگری، سیدجعفر شهیدی، رضا استادی، سیدجعفر مرتضی عاملی، رضا داوری، سیدجعفر سیّدان، علی ربانی گلپایگانی، سیدمحمدرضا مدرسی، محمدهادی معرفت، محمد سروش، رسول جعفریان، سیدمصطفی محقق داماد، علی دوانی، محمدعلی سادات، مهدی مهریزی، محمدعلی جاودان و ....
🆔 @iictchannel
🔰ساختار علمی دانشنامه امام علی(ع) در ده زمینه کلان به سامان شده است. هریک از محورهای کلان نیز به فراخور تنوع و میزان مقالات به شاخههای تخصصیتر تقسیم شده و در یک یا چند مجلد عرضه شده است. علاوه بر دوازده جلد اصلی، یک مجلد نیز با عنوان « درآمد» حاوی مقدمه اصلی اثر، فهارس تفصیلی، نمایه های موضوعی، چکیده مقالات، شناختنامه قلمزنان و همکاران و ... فراهم شده است.
🆔 @iictchannel
🔰 ساختار موضوعی و فهرست مدخلهای اصلی به صورت زیر است:
جلد اول: حکمت و معرفت؛ جلد دوم: مبدأ و معاد ؛ جلد سوم: نبوت و امامت؛ جلد چهارم: اخلاق و سلوک؛ جلد پنجم: حقوق؛ جلد ششم: سیاست؛ جلد هفتم: اقتصاد؛ جلد هشتم: تاریخ؛ جلد نهم: تاریخ؛ جلد دهم: سیره؛ جلد یازدهم: سیره؛ جلد دوازدهم: مرجعشناسی.
🆔 @iictchannel
#تسلیت
#یا_علی
🔻 #پیامبر اکرم(ص):
🏴یا علی! هرکس از امت من تو را دشمن بدارد، دیگر برای من مهم نیست او یهودی خواهد مُرد یا مسیحی.
▪️اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه، شهادت مولای متقیان #امام_علی (ع) را تسلیت عرض می نماید.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #حسادت #فعالیت_اعضا 🔶 یادداشتی از حجت الاسلام دکتر #علی_فضلی عضو هیأت علمی گروه #عرفان پژو
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام دکتر #علی_فضلی
✅ روش ممانعت از بروز #حسادت؛
💢 از نگاه ارباب سلوک و معرفت حسادت از قوای جهل و یک قوۀ کاذب نفس است که توان حسود را از دیدن خیر و خوبی برای دیگران میگیرد و نه تنها آرزوی داشتن آن خیر و خوبی را دارد که مقابلش شر و بدی را برای دیگران میخواند و در صورت آسیب دیگران خوشحال میشود. این حال خیلی عجیب است. به واقع حسد به معنای تمنای موقعیّت و نعمت از شخصی است که سزاوار آن نعمت و موقعیّت است؛
🆔 @iictchannel
♨️ آنچنان که جان را به تنگ آورد و سخت بیمارش کند و به درد و رنج مبتلا سازد و تن را نیز چون علیلی وامانده ذوب کند و آنگاه جان و تن روی آرامش میبیند که این تمنّا حاصل آید. حسود زوال آن نعمت را نعمت خویش میپندارد و از ابتلای آن شخص به شرور و بلایا شادمانی میکند، همچنان که از سرور و شادی او غمگین میشود؛
🔰 از روی نفاق آشکارا زبان به محبّت میگشاید و چاپلوسی میکند، ولی در نهان رفتاری ستیزهجویانه و نفرتبار دارد و زشتیها برای او میتراشد و غیبتها میسراید؛ در هنگام گفتگوی مذمتبار درباره آن شخص چنان خود را ستمدیده نشان میدهد که گویی آن شخص حق وی را به کام کشیده و او را به خاک سیاه نشانده است؛ در هنگام گرفتاری آن شخص دلسوزانه و پندورزانه او را سرزنش میکند، اما در دل پایکوبی میکند و محفل شادی برپا میکند. اینها اندکی از بسیار نشانههای حسود میباشند.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/hesadat
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 جدیدترین یادداشت #محمد_عابدی همزمان با ایام سوگواری شهادت حضرت علی(ع)؛ 🔰
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام #محمد_عابدی
✅ امیرمومنان در مصاف با چالش های #دفاع_از_ارزشها
💢 احساس وجود حاشیه امن نسبت به برخی افراد در مقابل جرایم و منکرات مالی، رسانهای، اجتماعی و حتی اخلاقی از دلایل اصلی مهجور ماندن امر به معروف و نهی از منکر در هر مقطع زمانی بوده است. مردم نیز به طور طبیعی با مشاهده اطرافیان قدرتمند منکرگرایان اعم از امکانات قانونی و فراقانونی، دست از انجام این فریضه میشویند و میکوشند خود را از گزند آنان حفظ کنند.
🆔 @iictchannel
♨️ ماجرای شراب خواری ولید بن عقبه، برادر مادری عثمان که در قرآن با لفظ فاسق «یا ایها الذین امنوا ان جاءکم فاسق بنباء فتبینوا» از وی یاد شده، از این نمونه است. او به رغم ناشایستگیها، چون از منسوبین خلیفه بود به استانداری کوفه منصوب شد. وی چنان فسق و فجوری از خود بروز داد که یک روز ازشدت مستی، نماز صبح را چهار رکعت خواند و به دلیل زیادهروی در مشروبخواری، محراب را آلوده ساخت.
🔰 او حتی رو به مردم کرد و گفت: اگر بخواهید میتوانم نماز صبح را بیشتر هم بخوانم؛ گروهی از مردم، خشمگین از این فضاحت، خود را به مدینه رساندند و خلیفه را متوجه ساختند، ولی خلیفه مسلمین نه تنها به سخن آنان ترتیب اثر نداد، حتی آنان را تهدید کرد و گفت: مگر شما دیدید که او شراب خورد؟! گفتند: اگر شراب خوردنش را ندیدیم، مستیاش را دیدیم، محرابی را که به خاطر زیادهروی در مستی آلوده کرد، دیدیم. حتی انگشترش را درآوردیم و او نفهمید
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه بفرمایید👇
🌐 iict.ac.ir/abedi
🆔 @iictchannel
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🔰 سخنرانی دهه سوم ماه مبارک رمضان
🔶 موضوع: بیان مبانی فکری #مقام_معظم_رهبری
🎙سخنران:
حجت الاسلام دکتر #محمد_صفر_جبرئیلی / عضو هیأت علمی گروه #کلام پژوهشگاه
📅 از شنبه 4 خرداد ماه 98
🕠 ساعت 14:30تا 15:30
🏬 کرج، مدرسه علمیه امام صادق(ع)
🆔 @iictchannel