#یادداشت_هفته
#عدالت_سیاسی
✒️ مختصری از یادداشت #سیدکاظم_سیدباقری عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
✅ دستاوردهای #عدالت و #معنویت در الگوی اسلامی ایرانی #پیشرفت
💢 الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، بستری برای حرکت در مسیر عدالت و معنویت توأم با عقلانیت است. در نگرشی جامع، این الگو برگرفته از دین اسلام و قرآن کریم می باشد. این نوشته در جستجوی رابطۀ میان عدالت و معنویت و دستاوردهای آن در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت است و بر این فرضیه تاکید می شود که با رابطۀ تعاملی و تاثیرگذار عدالت و معنویت، در عرصۀ فردی، زمینه برای ریزش دستاوردهای فردی به عرصۀ سیاسی-اجتماعی فراهم شده و مسیر را برای رسیدن به الگوی پیشرفت و سپس حیات طیبه فراهم می کند.
🆔 @iictchannel
🔰 همۀ این مراحل با عقلانیت و برنامه ریزی عقلی و التزام به آموزه های شریعت انجام می شود. حضور این عناصر، در این الگو، حکایت از پیشرفتی متفاوت و همه سو نگرانه داشته و روشی دیگرگون برای پویایی جامعه اسلامی ترسیم می کند. توجه به این ابعاد است که دستیابی شهروندان به حقوق، آزادیها، فرصتهای برابر، توسعه و رفاه اقتصادی، کرامت نفس، منزلت و امنیت اجتماعی را برای جامعه، فراهم خواهد کرد.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#کلام #کرسی #علوم_انسانی_قرآنی 🔶 حجت الاسلام #محمد_تقی_سهرابی_فر در کرسی گذر از #ذات_مندی_ارسطویی ب
Zatmandi.mp3
4.87M
#صوت
#کلام
#کرسی
#علوم_انسانی_قرآنی
💯 #بشنوید
🔰 #کرسی گذر از ذات مندی ارسطویی به فطرت مندی قرانی
🎙با ارائه حجت الاسلام #محمدتقی_سهرابی_فر
📅 یکشنبه ۲۶ خرداد ماه ۹۸
🏬 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶 گفتگو با حجت الاسلام دکتر #سید_سجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده #نظام_های_اسلامی پژوهشگاه:
🔰 رویکرد #حقوق_بشری به #فقه خطرناک است و آن را از ذات خود تهی میکند.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/hoghoghbashari
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#اخلاق #معرفی_آثار #اخلاق_الاهی 📒 « اخلاق الاهی» 📚 جلد نهم / آثار مشترک قوای سه گانه نفس ✒️ نویس
#اخلاق
#معرفی_آثار
#اخلاق_الاهی
📒 « اخلاق الاهی»
📚 جلد نهم / آثار مشترک قوای سه گانه نفس
✒️ نویسنده:
#فرج_الله_هدایت_نیا
🔻 در این کتاب می خوانیم:
مبحث امتحان یا آزمایش الهی یکی از مباحث مهم اخلاقی است که حجم قابل توجهی از آیات و روایات را به خود اختصاص داده است. آیات و روایات مربوط به این موضوع مبیّن آن است که امتحان سنّت خدای متعال است و کسی را از آن گریزی نیست. در ارتباط با این موضوع سؤالات کوچک و بزرگ زیادی در ذهن هر مسلمانی مطرح میشود سؤالاتیکه اگر پاسخ مناسبی پیدا نکنند، هر یک از آنها میتواندراه نفوذی برای شک و تردید به حوزه باورها و عقاید انسان باز کند.
🆔 @iictchannel
♨️ برخی از پرسشهای مهم این باب از این قرار است: نخست سؤال از چرایی آزمایش. خداوند متعال حکیم و تمامی کارهای او هدفمند است. بنا بر این، آزمایش بندگان هم با هدفی حکیمانه صورت میگیرد؛ ولی این هدف چیست؟ آزمایش معمولا برای کشف مجهولی صورت میگیرد؛ آیا چیزی از امور بندگان برایخدا مجهول است تا از طریق آزمایش به آن آگاه شود؟
🆔 @iictchannel
🔻پرسش دوم، سؤال از چگونگی آزمایش است. آزمایش الاهی چگونه برگزار میشود؟ خداوند متعال چگونه و از چه طریقی بندگانش را می¬آزماید؟ به عبارت دیگر این سؤال در باره اسباب آزمایش است. شناسایی اسباب آزمایش این فرصت را به ما میدهد که با آمادگی بیشتری با آزمایش مواجه شویم . پرسش دیگر در باره اطلاع از آزمایش است ما چگونه میفهمیم که در معرض آزمایش قرار داریم؟
🆔 @iictchannel
🔻این تحقیق می کوشد پرسشهای فوق و مواردی نظیر آن را از دیدگاه قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام و نیز از منظر علمای اخلاق مورد بررسی قرار دهد. امید است که برای خوانندگان این دفتر مفید و مغتنم باشد.
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶حجت الاسلام دکتر #غلامرضا_پیوندی مدیر گروه #فقه_و_حقوق پژوهشگاه:
🔰 #تخصصی_شدن برای حوزه نه تنها حُسن، بلکه ضرورت است.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/feghtakhasos
🆔 @iictchannel
#تسلیت
🔻 #امام_هادی (ع):
🏴 اگر قبر عبدالعظیم حسنی را در شهرتان (ری) زیارت کنی، مانند آن است که امام حسین(ع) را زیارت کرده باشی.
📚میزان الحکمه : حدیث 8181
▪️اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه، سالروز وفات خورشید تابناک آسمان ری، حضرت #عبدالعظیم_الحسنی علیه السلام را تسلیت عرض می نماید.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#حقوق #یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 حجت الاسلام #سعید_داودی در جدیدترین یادداشت خود مطرح کرد؛ 🔰 تقویت #ا
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه
🔹 تقویت #ایمان و #اخلاق، راهی مطمئن برای اجراییشدن #حقوق؛
💢 روشن است که حقوق کارش بریدن و قطع کردن نزاعهاست و در هر قطع و بریدنی، جراحتی حادث میشود . برای التیام این جراحتها، حقوق اسلامی اخلاق را با حقوق آمیخته است. همچنین راه دور زدن قانون و پنهان کاری در انجام وظایف حقوقی وجود دارد؛ اسلام در این زمینه به تحکیم عقائد و تقویت ایمان اهتمام دارد.
🆔 @iictchannel
♨️ در قرآن کریم به طور معمول وقتی قوانین و احکام حقوقی تشریع میشود، قبل از آن و یا پس از آن به مباحث عقیدتی، همانند خداباوری، معاد باوری، محاسبه الهی، کیفر و پاداش اخروی از یک سو و دعوت به اخلاق همانند عفو و صفح و رعایت انصاف و تقوا و احسان از سوی دیگر توجه میدهد؛ چرا که قوانین هر اندازه متقن و محکم باشد، تا عاملان آن اعتقادى به مبدأ و معاد نداشته باشند و یا اخلاق را در وجود خود حاکم نسازند، آن قانون معمولا در معرض پایمال شدن است.
🆔 @iictchannel
🔰 همچنین اگر حقوق و قوانین جداى از صفاتى همانند عفو و صفح، گذشت، جود و ایثار دیده شود، در اجرا دچار مشکلاتى خواهد شد. توجه هر کس به اجراى صرف قانون، روح محبّت، همیارى، آرامش و نشاط را از جامعه مىگیرد. ویژگى حقوقى قرآن آن است که همراه با تعیین مجازات و گرفتن حق، توصیه به محبت و گذشت و چشمپوشى نیز مىکند، تا بر دو طرف نزاع و به تَبَع آن بر خانوادهها و بر جامعه، آرامش روانى حاکم شود.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید👇
🌐 iict.ac.ir/imanakhlagh
🆔 @iictchannel