💢فقهای اهل سنت حکم به تکفیر مخالفان را صادر نمیکنند
http://yon.ir/MXZ9l
✔️مجدی عاشور،مشاور مفتی مصر:
🔹مشاور مفتی مصر در سخنانی تاکید کرد که مطابق با فقه اهل سنت انجام گناهان کبیره سبب خروج انسان از دایره اسلام و در نتیجه تکفیر فرد نمیشود.
🔸به اجماع فقهای اهل سنت، افراد گنهکار حتی در صورت انجام گناهان کبیره و تکرار آن تنها معصیت الهی را انجام داده و این عمل مجوّزی برای تکفیر آنان نخواهد شد.
🔹صدور حکم تکفیر تنها از طریق محاکمه قضایی امکان پذیر است. علما هیچگاه اقدام به صدور حکم تکفیر نکرده و تنها قواعد و ضوابط شرعی را بیان میکنند و قضّات مبتنی بر احکام و قواعد فقهی و قانونی نسبت به خروج یا عدم خروج فردی از اسلام حکم میدهند.
🔸خشونت طلبان و افراط گرایان به دلیل فقدان اخلاق و ناآگاهی از فقه اسلامی به سهولت حکم به تکفیر دیگران را صادر میکنند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢ما هم از همین حوزهها آمدهایم؛ پاسخ رئیس دستگاه قضا به اشکالات و انتقادات مراجع
http://yon.ir/Fk7Ku
🔹از همه بزرگان میخواهم که برخی رویهها را تغییر دهند و اگر در زمینه عملکرد دستگاه قضایی ابهامی دارند بفرمایند تا کسانی خدمتشان شرف یاب شوند و توضیح دهند اما شایسته نیست سخنانی را در سطح جامعه مطرح کنند که برای افکار عمومی ذهنیتهایی را پدید آورد.
🔸آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی در بخشی از سخنانش به اظهارات اخیر برخی از بزرگان حوزه و مراجع تقلید پیرامون قوه قضائیه پرداخت و «زندانی کردن مردان بابت مهریه از سوی دستگاه قضایی» را ناشی از عدم اطلاع کافی دانست و نکاتی را جهت شفاف سازی این موضوع به تفصیل بیان کرد که از منظرتان میگذرد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/8ROso
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢بسیاری از تعلیمات ما در حوزه فقه مدرسه ای است/ فقیه به تمامی پتانسیل های شریعت توجه کند
http://yon.ir/SgKKU
✔️حجت الاسلام سعید رهایی:
🔹اگر در فقه و نحوه استنباط تحول ایجاد نکنیم نمی توانیم در عرصه قانونگذاری تحول مطلوب را داشته باشیم، بنابراین فقیه در مقام استنباط احکام باید به آثار حکم خود توجه کند، فقیه امروز و به صورت سنتی تنها به منابع حکم توجه می کند درحالیکه موظف است شرعا به آثار فردی، اجتماعی، داخلی، بین المللی، درون دینی و برون دینی حکم خود توجه کند.
🔸فقیه باید شیوه های تفسیری و استنباطی خود را براساس اصل عدالت بنیان گذارد چراکه خداوند ما را به عدل و احسان دستور می دهد و راهکار چهارم این است که فقیه باید به تمامی پتانسیل های شریعت توجه کند.
🔹توجه فقیه به دستاوردهای حقوقی و عدالت محور نظامهای حقوقی جهان راهکار دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، اگر یکی از منابع فقه شیعه عقل است، اثبات عقل از مواردی است که در حقوق عقلا وجود دارد.
🔸ما تا نظام فقهی و حقوقی شرعی را تنظیم نکنیم، استنباطات ما مساله محور خواهد بود و با این استنباط نمی توان قوانین اجرایی برای جامعه داشت.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢توضیحات رئیس قوه قضاییه درباره مهریه قانع کننده نبود
http://yon.ir/Zert1
✔️آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج فقه خود:
🔹پیشنهاد می کنم همانگونه که خود شما اشاره کردهاید دادستان کل کشور و دو نفر از قضات عالی رتبه که سوابق حوزوی داشته باشند تشریف بیاورند تا چهار مسئله مهم درباره مهریه در محیط عالمانه حل و فصل شود.
🔸اینجانب برای قوه قضائیه و شخص جنابعالی قائل به احترام بوده و هستم و تضعیف این قوه را کار خلافی می شمارم ولی هدف اینجانب روشن ساختن قوانین مترقی اسلام و کمک به جمعی از گرفتاران مهریه است. لطفا دستور دهید لیست کامل زندانیان مهریه را با ذکر سن و سال همراه بیاورند.
🔹متاسفانه دستگاه قضایی تابع یک سلسله قوانین دست و پاگیر است و آنها باعث مشکل می شوند.اگر بعضی قوانین موجود با متون اسلامی سازگار نبود از طریق مجلس شورای اسلامی اصلاح شود.
🔸ما در اینجا نامه سرگشاده ای داریم که بر اساس آن می خواهیم عمل کنیم، بالاخره حرف حساب خود را رها نمی کنیم.امیدواریم بتوانیم از این طریق کمکی به حل مشکل جوانان که گرفتار مسئله مهریه هستند و در زندان به سر می برند بنمائیم.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢چند نکته فقهی درباره قمار
http://yon.ir/hQ2HS
✔️یادداشت علمی/محمد تقی شهیدی؛
🔹بازی با آلات قمار همراه با برد و باخت مالی از ناحیه طرفین، قدر مسلم از موارد حرمت تکلیفی و حرمت وضعی قمار است.
🔸در رابطه با بلیتهای بخت آزمایی چون صدق عرفی لعب، بر این بلیتها مشکل است، لذا خرید و فروش آن اشکالی ندارد و قمار بهحساب نمیآید.
🔹لعب به آلات قمار بدون برد و باخت، در اینجا فقط حرمت تکلیفی قمار، محل بحث است و چون رهان و برد و باخت مالی مطرح نیست، لذا بحثی از حکم وضعی نمیشود.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/UVfee
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢عامل گسترش طلاق در جامعه سریال های ماهواره ای است
http://yon.ir/4JnY2
✔️امام جماعت مسجد نبوی:
🔹«شیخ علی بن عبدالرحمن الحذیفی» امام و خطیب مسجد نبوی نسبت به ظیوع طلاق، از هم پاشیدگی خانواده و دربدری فرزندان و فتنه های بزرگی که روی زوجین تاثیر می گذارد، هشدار داد.
🔸از دلایل طلاق، پیگیری سریال ای ماهواره ای است؛ سریال هایی که عفاف و اخلاق را نابود نی کنند.
🔹وی سایت های ممنوعه که فساد را گسترش می دهند را یکی دیگر از دلایل گسترش طلاق در جامعه خواند و گفت: از دیگر دلایل طلاق، خروج همسر از خانه بدون اجازه مرد است که حرام است.
🔸راه ازدواج، عفت، برکت، بالندگی، پاکیزگی، روزی، سلامت قلب و امتداد عمر با ذریه صالحه و راه زنا، خباثت، بیماری های قلب، فساد مرد و زن، آفت های زندگی و رفتن برکت آن، خلل در نسل ها و عذاب آخرت است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢118 نفر از اساتید دانشگاه تهران به بدحجابی در این دانشگاه اعتراض کردند
http://yon.ir/cQ1F9
✔️در نامه سرگشادهای به نیلی احمدآبادی:
📜متن این نامه به این شرح است:
امام حسین علیه السلام: «ألا ترون أن الحق لا یعمل به ، و أن الباطل لا یتناهی عنه»
امام حسین (ع) : مگر نمیبینید که به حق عمل نمیشود و از باطل نفی نمیگردد
جناب آقای دکتر محمود نیلیاحمدآبادی ریاست محترم دانشگاه تهران
سلامعلیکم
🔹احتراماً به استحضار میرساند که طی سالهای گذشته علیرغم پیگیریها و تذکرات مشفقانه و برگزاری جلسات متعدد، متأسفانه شاهد بی توجهی برخی از مسئولین تحت امر حضرتعالی میباشیم. به طوریکه وضعیت عفاف و حجاب و رفتارها و تعاملات اجتماعی خارج از شأن پارهای از دانشجویان که مغایر با شئونات اسلامی، اخلاقی و عرفی میباشد رو به فزونی گذارده است.
🔸نظر به اینکه دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و الگوی سایر واحدهای آموزشی کشور تلقی میشود، اهمیت و ضرورت اقدام شایسته و عمل به موقع حضرتعالی را طلب مینماید.
🔹جناب آقای دکتر نیلیاحمدآبادی، امضاء کنندگان این نامه اساتید و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هستند که با توجه به سوگند ریاست محترم جمهور به پاسداری از قانون اساسی و احکام اسلام استدعا دارند محیط آموزشی دانشگاه طبق شرع مقدس و اسناد بالادستی نظام از جمله قانون اساسی (اصل 2، بند یک، اصل 3، اصل 8 و اصل 121)، قانون عفاف و حجاب مصوب 13 دیماه 1384 با 17 بند اجرایی مشخص برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب 2 اردیبهشت 1392 با 24 ماده، ماده 638 و تبصره آن از قوانین تعزیرات مدنی مصوب 1375 و سایر مقررات موضوع پوشش در دانشگاه و قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب 5 مهر 1385، آئیننامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی مصوب وزارت بهداشت و ضوابط پوشش دانشجویان دانشگاه تهران رویههای موجود اصلاح گردیده و در شأن و تراز دانشگاه تهران قرار گیرد.
🔸با توجه به اینکه حضرتعالی و همکاران محترم سه سال است که سکان مدیریت دانشگاه تهران را برعهده دارید انتظار بر آن است که در سال تحصیلی جدید (1397 ـ 1396) موارد نام برده شده در بالا مورد توجه قرار گرفته و اصلاح جدی صورت پذیرد.
پیشاپیش از بذل توجه حضرتعالی و دستور اقدام مقتضی کمال امتنان را داریم.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢رساله «مهریه در فقه مذاهب اسلامی» دفاع میشود
http://yon.ir/Z3JY4
🔹جلسه دفاعیه پایاننامه حانیه مدللیان دانشجوی رشته فقه مقارن و حقوق خصوصی دانشگاه مذاهب اسلامی با عنوان «مهریه در فقه مذاهب اسلامی»، روز دوشنبه ۲۳ مهرماه ساعت ساعت ۱۱:۳۰ در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار میشود.
🔸این پایان نامه در صدد است جایگاه و ابعاد مختلف مهریه در عقد نکاح از جمله نحوه پرداخت و ملکیت، شرایط مطالبه، محاسبه، و ضمانت اجرای پرداخت مهر را با حائز اهمیت قرار دادن رصد دیدگاه فقهای مذاهب اسلامی مورد تحقیق و تدقیق نظر قرار دهد.
🔹مهریه در نظام فقهی خانواده در اسلام ، یکی از حقوق مالی زوجه در جریان عقد نکاح است و سنت پرداخت آن توسط زوج در تمام فرق مذاهب اسلامی مشروع شمرده شده است. اگرچه دیدگاههای متفاوتی در فقه اسلامی در خصوص ماهیت مهر بیان شده با این حال آراء فقها با اصل عنوان هدیه و پیشکش شرعی به انگیزه معنوی تکریم زوجه هماهنگ است.
🔸کنکاش فقهی در رابطه با فلسفه مهر، آن را در حین مادیت، نهادی معنوی معرفی میکند که متاسفانه امروزه تبدیل به یکی از مهمترین نگرانیهای مسیر تشکیل خانواده گردیده است؛ بدیهی است بخش بزرگ دغدغهمندی در این خصوص به عدم آشنایی کامل نسبت به نگاه شریعت و مقررات مربوطه بازمیگردد.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad