🔔فراخوان جذب پژوهشگر مکتب فقهی امام خمینی
🔰 گروه پژوهشی مکتب فقهی امام خمینی(ره) موسسه آموزش عالی حوزوی ائمه اطهار مشهد مقدس؛ به منظور تکمیل «شبکه پژوهشگران» خود و بهکارگیری پژوهشگران برتر در پژوهشهای مرتبط با مکتب فقهی امام خمینی، از میان اساتید و طلاب محترم حوزه علمیه خراسان در محورهای زیر دعوت به همکاری میکند:
🔻حوزههای تخصصی پژوهش:
۱. مباحث و مسائل فلسفه فقه درمکتب فقهی امام خمینی(ره)
۲. مباحث و مسائل اصول درمکتب فقهی امام خمینی(ره)
۳. مباحث و مسائل فقه های تخصصی درمکتب فقهی امام خمینی(ره)
4. مباحث و مسائل مربوط به حکمرانی در مکتب فقهی امام خمینی(ره)
🔻شرایط پژوهشگران:
✅ داشتن روحیه و توانایی پژوهش در حوزه فقه و اصول
✅ برخوردار ازمدرک سطح سه حوزه (اساتید و طلاب سطح سطح چهار و نیز پژوهشگران دارای سابقه پژوهشی در حوزه مکتب فقهی امام خمینی(ره) در اولویت قرار دارند)
✳️فرایند ثبت نام:
▫️ ثبت نام از طریق سامانه (تا پایان مرداد ماه): http://mashhad.markazfeqhi.com/researcher
▫️بررسی اولیه و دعوت منتخبین به مصاحبه (تا نیمه اول شهریور ماه ۱۴٠۳)
▫️مصاحبه حضوری (تا پایان شهریور ماه ۱۴٠۳)
▫️اعلام نتایج نهایی (نیمه اول مهرماه ۱۴٠۳)
▫️گذراندن دوره مقدماتی آشنایی با کلیات مکتب فقهی امام خمینی(ره)
☎️ در صورت لزوم،با شماره 09196633496 تماس حاصل فرمائید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔مدرسه تابستانه مجتمع «تربیت مجتهد مدیر» حوزه علمیه قم در رشتههای «فقه مدیریت»، «فقه مدیریت امنیت»، «روانشناسی فقه مدیریت» برگزار میشود.
🔺این دوره ها که از ۲۵ خرداد آغاز و تا یکم مرداد ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت به صورت مجازی برگزار میشود و شرکت برای عموم طلاب، دانشگاهیان و خواهران و برادران آزاد است.
🔻علاقه مندان میتوانند برای اطلاع از جزئیات ثبتنام و مزایای شرکت در این دورهها بر روی آدرسهای زیر کلیک کنند:
🔹دوره فقه مدیریت: B۲n.ir/f۳۲۸۹۶
🔸دوره فقه مدیریت امنیت: B۲n.ir/y۴۸۲۱۹
🔹دوره روش شناسی فقه مدیریت: B۲n.ir/r۴۶۷۳۹
☎️ پل ارتباطی: 02532937733 - 02532919128
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
شاخص محوری 1403.pdf
166.9K
✅ شاخصمحوری؛ عبور از قرمز و آبیِ سیاسی
💠 دعوت ۴۰ تشکل فرهنگیاجتماعی از نخبگان و اساتید حوزه و دانشگاه جهت تحقق انتخابات آگاهانه
➕ متن کامل
➕ فهرست شاخصهای رئیسجمهور
➕ فهرست تشکلهای امضاکننده
🔸رقابت اسمها و عکسها، بدون توجه به ویژگیهای نامزد مطلوب و اصلح، نشانه فرو کاستن رقابت سیاسی به یارکشی سخیف قرمز و آبی است که نه تنها آوردهای برای فرهنگ سیاسی ندارد، بلکه معمولا به غلبه باندهای سیاسی و صاحبان پول و رسانه میانجامد.
🔸از نخبگان، خواص فرهنگی اجتماعی و گروههای مرجع، اعم از روحانیون، اساتید حوزه و دانشگاه و ... دعوت میشود که این فضای سیاستزده را بشکنند.
🔸بدون غلبه ذهنیت مثبت و منفی، نامزدها را بر اساس شاخصهای مطلوب ارزیابی کرده و جامعه را به سمت محوریت یافتن شاخصها سوق دهیم.
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢انتخابات و دوگانه «رعایت قانون» و «مشارکت حداکثری»
✍️حجتالاسلام هادی عجمی
پس از اعلام اسامی تأیید صلاحیتشدگان از سوی شورای نگهبان و عدم احراز صلاحیت برخی رجال سیاسی که در دورههای قبل تأیید صلاحیت شده بودند، دوباره یک دوگانه قدیمی بر زبانها جاری شد؛ دوگانه «رعایت قانون» و «مشارکت حداکثری». به این معنا که اگر بخواهیم مشارکت حداکثری داشته باشیم، باید از هر گروه سیاسی افرادی تأیید صلاحیت شوند که این امر مستلزم توجه کمتر به قانون است. از سویی دیگر اگر بخواهیم قانون را رعایت کنیم، ممکن است برخی افراد تأیید صلاحیت نشوند و تنوع سیاسی کاندیداها کم باشد.
اکنون این سؤال مطرح میشود که آیا میان عمل به قانون در شورای نگهبان و بالا بردن مشارکت در انتخابات تزاحم وجود دارد؟ فقه و شرع اسلامی چه نظری در این باره دارد؟
تزاحم مشارکت و قانونگرایی نه تنها در اصول فقه، حتی در کتب و ابواب فقهی نیز جایگاه شایسته خود را ندارد. این در حالی که مسائل به روز و حل فقهی آنها نمود ویژهای در بررسی تزاحمات دارد. از جمله تزاحمات مهم، بررسی تزاحمات ابواب سیاسی است؛ چه مثالی برتر، مهمتر و نیازمندتر از بررسی فقهی تزاحم میان رعایت قانون و شرع در تأیید صلاحیتها و توجه به مشارکت حداکثری در انتخابات برای امروز میتواند باشد؟
#انتخابات
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=75701
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «آموزه برائت از مشرکین در فقه عامه از نظریه تا عمل
📖مطالعه موردی؛ دیدگاه بخاری در کتاب الجامع الصحیح
🎙ارائه حجتالاسلام علی راد، دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
🗓 زمان: سه شنبه ۲۲ خردادماه، ساعت ۲۱
🖥 پخش از شبکه اینترنتی عبرات: abarat.tv
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
1_11778007769.mp3
5.4M
🎧 صوت | انکار ضروری دین بهسبب شبهه، موجب کفر نیست
🎙برشی از درس خارج استاد شهیدی➕ شوخی استاد با مستشکل
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
🎧 صوت | انکار ضروری دین بهسبب شبهه، موجب کفر نیست 🎙برشی از درس خارج استاد شهیدی➕ شوخی استاد با مس
💢منکر ضروری دین
✔️ آیتالله شبیری زنجانی:
🔹راجع به انکار ضروری، مطلبی هست که همه کتابها دارند؛ شیخ انصاری، حاج آقا رضا همدانی، آقای حکیم و آقای خویی دارد و قبلش هم محقق اردبیلی دارد. میگویند: لازم نیست مورد انکار ضروری باشد، بلکه اگر کسی یقین داشته باشد که مطلبی را پیغمبر فرموده ولی منکر شود، انکارش کفر می آورد. معیار را انکار همراه با یقین میدانند و درباره روایاتی که برای اثبات کفر منکر ضروری مورد استدلال قرار گرفتهاند، بسیاری از این آقایان میگویند معلوم نیست این کفر بخاطر انکار ضروری باشد، بلکه چون یقین دارد پیغمبر فرموده و انکار کرده کافر شده است. چیزی را که یقین داشته باشد (ضروری باشد یا غیر ضروری) اگر انکار کند، کفر میآورد و در مقابل اگر ضروری را یقین نداشته باشد و انکار کند، کفر نمیآورد.
🔹مرحوم آقای داماد روی این مبنا مشی نمیکرد و میفرمود این که شخص بداند چیزی را پیغمبر فرموده است ولی در عین حال انکار کند دو صورت دارد:
🔸صورت اول: شخص میگوید این مطلب را پیغمبر فرموده ولی من قبول ندارم، این تکذیب پیغمبر و رسالت است و تکذیب، کفر میآورد؛ «ماینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی»
🔸صورت دوم: شخص هر چه را پیغمبر فرموده به عنوان حکم الله قبول دارد و هیچ مخالفتی در کار نیست، هم لفظا و هم اعتقاداً به این مطلب معتقد است، منتها میگوید این حرف را پیغمبر نفرموده است، ایشان میگوید این کذب علی الرسول است و تکذیب الرسول نیست. کذب علی الرسول روزه را باطل میکند اما کفر نمیآورد.
🔹مثلا شخص میداند که حجاب را پیغمبر آورده است و قلبش هم معتقد است که هر چه پیغمبر فرموده، من الله تعالی است، شهادتین هم میدهد، منتها میگوید حجاب را پیغمبر نیاورده، این آخوندها درست کردهاند و به پیغمبر نسبت دادهاند، این فسق میآورد و روزه اش را باطل می کند، اما کفر نمیآورد./ کتاب الصوم؛ ج۱؛ ص۱۶-۱۷
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
💢انتخابات و دوگانه «رعایت قانون» و «مشارکت حداکثری» ✍️حجتالاسلام هادی عجمی پس از اعلام اسامی تأیی
💢 نگهبانی از نگهبان
چند نکتۀ مهم دربارۀ «شورای نگهبان» با تکیه بر منظومۀ فکری «رهبر حکیم انقلاب»
✍️ حجتالاسلام سید محمدحسین دعائی
۱. نهاد قانونی و مقدس شورای نگهبان، بر پایۀ دانش و تقوای جمعی از عادلترین و مورداعتمادترین شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی کشور بنا شده و به همین خاطر یکی از مهمترین مظاهر اقتدار و افتخار جمهوری اسلامی است.
۲. تخریب شورای نگهبان یکی از مهمترین اهداف دشمنان اسلام از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است. به همین خاطر هر کسی که در مسیر تخریب این شورا قدم بردارد، مرتکب عملی غیرعقلی، غیرشرعی و غیرانقلابی شده و خواسته یا ناخواسته با جبهۀ دشمن همراهی کرده است.
۳. تخریب شورای نگهبان فقط در قالب مخالفت با اصل شورای نگهبان رخ نمیدهد؛ بلکه در ضمن تضعیف این نهاد از طریق زیر سؤال بردن تصمیمهای آن نیز محقق میشود.
۴. تخریب شورای نگهبان از یک سو به بیاعتباری انتخابات و سپس بیاعتباری نهادهای مبتنی بر انتخابات منجر شده و از سوی دیگر اسلامیت نظام را خدشهدار میکند.
۵. شورای نگهبان یقینا در کشف واقع معصوم نیست. اما هرگز نمیتوان و نباید با مستمسک قرار دادن این عدم عصمت، حجیت قانونی این نهاد و فصلالخطاببودن نظرات آن را منکر شد.
۶. با توجه به مصالح اهمی که در محافظت از اصل شورای نگهبان و التزام به تصمیمات این نهاد وجود دارد، هیچکس حق ندارد حتی با یقین به اشتباه شورا، طوری به آن اعتراض کند که تخریب و تضعیفش را به دنبال داشته باشد.
۷. بسیاری از اشکالاتی که در عملکرد شورای نگهبان دیده میشود، ناشی از فقدان یا ضعف قانون است. فلذا بهجای حمله به اعضای این شورا، باید به ارتقاء نرمافزار آن کمک کرد.
۸. همۀ منتقدان شورای نگهبان یکسان نیستند. بعضی بهخاطر مخالفت با اسلام و انقلاب اسلامی و با التفات به اثر مقابله با شورا به انتقاد مشغولند. اما بعضی دیگر به لوازم انتقاد خود توجه نداشته و از اثرات آن غافلند. به امید دفع شر دستۀ اول و تنبه دستۀ دوم.
۹. به موازات تجدیدنظرطلبان و ساختارشکنان، نیروهای انقلاب نیز به برخی از تصمیمات شورای نگهبان، مثل عدم احراز صلاحیت بعضی صالحان و تأیید صلاحیت بعضی ناصالحان انتقاد دارند. اما در عین تلاش برای رفع مشکل، از تضعیف شورا خودداری کرده و بهخاطر تأمین مصالح اهم، به تشخیص آن تن دادهاند.
۱۰. آنچه گفته شد هرگز بهمعنای نفی ضرورت تلاش برای جبران خطاهای رخداده نیست؛ تلاشی که قطعا به تصمیمات شورای نگهبان برکت داده و زمینۀ جلب بیشتر تفضلات الهی را فراهم میآورد.
#شورای_نگهبان #انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
نهایی - فلسطين في وجدان علماء الاسلام 08.pdf
3.95M
📙دریافت کتاب «فلسطین فی وجدان علماء الاسلام» به زبان عربی
✔️این کتاب، مجموعه سخنان و فتاوای علمای اسلام اعم از شیعه و سنی را حول فلسطین جمعآوری کرده است.
ناشر این کتاب سازمان تقریب مذاهب، فایل Pdf این کتاب را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
1_11928015407.pdf
10.22M
🗞 آشنایی با نشریات جامعه الازهر
🔺به پیوست آخرین نسخه از هفته نامه «صوت الازهر» که یک نشریه رسمی وابسته به الازهر الشریف مصر است تقدیم می شود.
🗞 این نشریه با قدمت بیست و سه سال، از اکتبر ۱۹۹۹ میلادی در زمان شیخ پیشین الازهر سید الطنطاوی فعالیت خود را آغاز و تاکنون پیوسته منتشر شده است.
🗞 از طریق مطالعه و بررسی گزارش های این نشریه می توان از بیانیه ها، فعالیت ها و واکنش های داخلی و بین المللی الازهر آشنا شد./ مسْلِمْنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad