eitaa logo
شذرات/ایمان نوروزی
299 دنبال‌کننده
321 عکس
315 ویدیو
11 فایل
در اینجا یادداشت‌ها و تجربیات و خاطراتم را در حوزه‌های مختلفی چون #نظام_خانواده، #اقتصاد و #تجارت_مردمی، #وطن_توحیدی (جهان اسلام)، #طب_اسلامی و... را خواهم نوشت. طلبه‌ای که در زمان انقلاب اسلامی و در عصر خمینی (عصر جدید) تنفس کرد و بالید.
مشاهده در ایتا
دانلود
✅در ، رابطه (هوو) مانند رابطه است. 🔻جایگاه زن اول، پس از ازدواج دوم مرد به نسبت قبل از آن بسیار بالاتر می رود و کارهای خانه با مدیریت او انجام می شود. 🖌حجت الاسلام 🔹در نیجریه، رابطه دو همیار مانند رابطه دو خواهر است. معمولا ، پس از ازدواج دوم مرد به نسبت قبل از آن بسیار بالاتر می رود و کارهای خانه با مدیریت او انجام می شود. 🔹مرد ۴۰ ساله ای که هنوز زن دوم ندارد، به عنوان یک نگریسته می شود. حتی در این حالت، زن اول مورد اعتراض و شماتت دیگران قرار می گیرد. 🔹 دوستان نیجریه ای ام هنگامی که صحبت از تعداد زیاد مردان بدون همسر در ایران که ۴۰ سال به بالا دارند می شد، با تعجب به من می گفتند: برای ما زشت است که فرد چهل ساله مان دو زن نداشته باشد، بعد چطور در کشور شما هنوز مردان مجرد ۴۰ ساله پیدا می شود؟!! 🔹همانطور که قبلا توضیح دادم، در بسیاری از اوقات همسر اول خود دنبال همسران بعدی می گردد. یادم می آید هنگامی که تازه با پدیده ازدواج در آشنا شده بودم، با تعجب از برخی مردان نیجریه ای می پرسیدم واقعا هیچ کدام از شما همسرانشان ناراحت نمی شود که زندگی اش با مشترک می شود؟ آنها به من جواب دادند: برخی اوقات در میان عده کمی از بانوان نیجریه ای پیش می آید. اینطور نیست که هیچ گاه هیچ گونه ناراحتی پیش نیاید. ولی اصلا ناراحتی عمیق نیست. آنها هم بسیاری از اوقات از اینکه نظر آنها پرسیده نشده ابراز ناراحتی می کنند نه اینکه با اصلش مخالف باشند.
هدایت شده از راوی عربستان 🎙
💢 چندهمسری؛ راه‌حلی برای مقابله با کاهش نرخ رشد جمعیت در سعودی 🔹 روزنامه «الیوم» در یادداشتی تأکید دارد در گذشته خانواده‌های عربستانی دارای شش یا هفت فرزند بودند ولی اکنون تعداد فرزندان در اکثر خانواده‌ها از سه نفر فراتر نمی‌رود. 🔸 «عبدالرحمن المرشد» نویسنده این یادداشت با تأکید بر آن که سعودی برای توسعه نیازمند جمعیت است، به کاهش نرخ رشد جمعیت در این پادشاهی اشاره دارد و راه‌حل مقابله با این چالش را چندهمسری و کاهش دختران مجرد می‌داند. 🔗 منبع 🆔 @KSA_Narrator
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آبخوان داری چیست؟ شذرات؛ (پراکنده نویسی‌های منظومه‌وار یک طلبه) https://eitaa.com/iman_norozi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ورود به اقتصاد استاد پناهیان 🔻برخی از روایات را در مورد تجارت از اهل بیت علیهم السلام می‌خوانیم، برخی از مذهبی‌ها بد‌وبی‌راه می‌گویند! یک حزب‌اللهی از ما نمی پرسد چه‌کار کنیم رونق اقتصادی پیدا کنیم! مگر آخوندها فقط باید از خدا بگویند! 🔻امام حسین و ائمه را شهید کردند تا حرف‌های جدی را با ما نزنند. 🔻این پیراهن را از کجا بخریم؟ بیا با هم زندگی کنیم! چیه؟ یعنی شعور داشته باشی هرچیزی را از هرجایی نخری! 🔻شبکه خرید تو کجا ست؟! این چه حزب اللهی گری ست که برای محصولات ایرانی تلاش نمی‌کنند! 🔻ده میلیون حزب اللهی تصمیم بگیرند پیراهن زیر را فقط از فلان کارخانه بخرند و از فلان کارخانه نخرند! بخش اقتصادی بیانیه : مدیران کارآمد و پُرانگیزه و خردمند میتوانند... درآمدهای ملّی را با جهشی نمایان افزایش داده و کشور را و بی‌نیاز و به معنی واقعی دارای کنند... ایران با دارا بودن یک درصد جمعیّت جهان... جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملّی، با داشتن ۱۵ با ۶۰۰ میلیون جمعیّت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوّع، بخشهایی از ظرفیّتهای کشور است؛ بسیاری از ظرفیّتها دست‌نخورده مانده است. بی‌شک شما جوانان مؤمن و پُرتلاش خواهید توانست این عیب بزرگ را برطرف کنید... پیشرفت کشور از جمله در بخش تولید و ارتقاء یابد. شذرات؛ (پراکنده نویسی‌های منظومه‌وار یک طلبه) https://eitaa.com/iman_norozi
زن و زناشویی در عرفان اسلامی استاد علی امینی نژاد قسمت ۱ از 🔻گزارش سهروردی از نقش در سلوک ابوحفص عمر سهروردی از عارفی خراسانی گزارش می‌کند که به خاطر تعدد زوجاتش مورد عتاب و عیب‌جویی دیگر سالکان قرار می‌گرفت. عارف خراسانی در مقام پاسخ از ایشان می‌پرسد، آیا شده که در میان سلوک و رعایت آداب و دستور العمل‌های سلوکی، خاطر شهوت‌آلودی از ذهن شما بگذرد و قلب شما را مشغول دارد؟! پاسخ می‌دهند که آری چنین مواردی پیش آمده است. عارف خراسانی به آنها می‌گوید: «اگر من در همه عمر بدین حالی که شما دارید و به راحتی به گذر خطوات گناه‌آلود تن در می‌دهید، رضایت می‌دادم هرگز در تمام عمر ازدواج نمی‌کردم، اما چون تا خاطری پیش می‌آمد به حربه‌ی تزویج آن را دفع می‌کردم، الان چهل سال است که یک فکر گناه برذهنم برنگذشته است.» (سهروردی، عوارف المعارف، ص101). منبع: استاد امینی‌نژاد، مقاله زن و زناشویی در عرفان اسلامی؛ فصلنامه مطالعات معنوی، ۱۳۹۱ شذرات؛ (پراکنده نویسی‌های منظومه‌وار یک طلبه) https://eitaa.com/iman_norozi
🔹نقش اعمال شهوت و ارضا نفس در سلوک صعودی! استاد علی امینی‌نژاد قسمت ۲ از 🔹تحلیل عمیق‌تر از مسئله و را می‌توان از بخش دیگری از کلمات در این باب جستجو کرد. 🔹 سهروردی بر این باور است که وقتی سالک مخالفت با را می‌کند و در مسیر آن را از لذائذ و مشتهیاتش باز می‌دارد، این کنترل شدید نفس و باز داشتن او از ، گاه به جایی می‌رسد که آنچه درد سالک بود او می‌شود و و ارضاء نفس در آن مراحل سخت، موجب با قلب در می‌شود و در نهایت نفس مقابل و مخالف، مُعین و همراه آدمی گشته و موجب شده و طمأنینه بر نفس حاکم می‌شود و در اين حال در خطاب با آن است که (کن معي في الطعام اکن معک في الصلوة) در غذا همراهم باش تا در عبادت همراهت باشم. 🔹 در همین راستا تأمل در کلام (درگذشته به سال 297 ه ق) حائز اهمیت است. او می‌گوید: من به محتاجم چنانچه به غذا احتیاج دارم. این سخن دقیقا به معنای همراهی در اسلام با و است و این نگرش کاملاً انعکاس از برداشت‌های اسلامی و دینی در این موضوع است.
زناشويي در عرفان ابن عربي اما اوج نگرش عرفان اسلامي درباره زن و زناشويي و تبلور کامل اندیشه نبوی- از حیث تحلیلی و سلوکی را باید در نگاه عارف شهیر اسلامی محی‌الدین ابن‌عربی (درگذشته به سال 638 ه ق) جستجو کرد. ابن‌عربی موضوع نکاح را از منظرهستي‌شناختي آنچنان گسترش می‌دهد که با مطلق ظهور و تجلی گره می‌زند و با عنوان «نکاح ساری» آن را در همه مراتب هستي جاري و شکل‌گيري و آفرينش همه اشیاء را زیر سر پدیده نکاح به شمار می‌آورد و درهمین راستا در مکتب عرفاني محی‌الدین حداقل چهار مرتبه‌ی از نکاح که عبارتند از: «نکاح اسمائی»، «نکاح روحانی»، «نکاح طبیعی ـ ملکوتی»، و «نکاح عنصری ـ سفلی»، تبیین و تشریح می‌شود (قونوی، ص 378) و چه بسا بحث و بررسی در اطراف انواع نکاح‌ها در آثار ابن‌عربی با عنوان «علم النکاح» طرح می‌شود. (ابن‌عربی، ج3 و ج2، ص586).
نکاح عنصری محی‌الدین درباره نکاح عنصری نیز در آنچه مربوط به انسان می‌شود و هم‌اینک محل بحث و گفتگوي ما است، ابعاد مختلفی را مورد تحلیل قرارمی‌دهد که عمده‌ی آنها ذیل چند نکته ارائه می‌شود: الف. در نگاه ابن‌عربی ازدواج و زناشویی نه تنها موجب عفاف و عصمت از گناه است، بلکه وی با توجه کامل به آنچه در معنویت اسلامی و در روایات پیامبر اکرم- آمده است، یادآور می‌شود که در دین ختمی تبتل جای خود را به تبعّل و عزوبت و تجرد جای خود را به نکاح و ازدواج داده است. محی‌الدین در باب دوازدهم از فتوحات مکیه که با عنوان (فی معرفه دوره فلک سیدنا محمد-) شروع می‌شود می‌گوید: از سنت‌هاي پيامبر اکرم ازدواج است نه تبتّل و دوري از جنس مخالف. آن حضرت به جهت سرّي الهی، ازدواج را عبادت خدا قرار داده است ... واين فضيلت و همانند‌هاي آن از اختصاصات نبي مکرم اسلام است «... وکان من سنته (ای الرسول-) النکاح لا التبتل و جعل النکاح عباده للسرالالهی..... فهذا الفضل و ما شاکله مما اختص به محمد-... (ابن‌عربی، فتوحات مکیه، ج1، ص 146) به نظر وی نه تنها نکاح عبادت است، بلکه آن را بالاترین عبوديت و برترین نوافل در میان امور طبیعی‌ای همچون اکل و شرب به شمار آورده و در باب هفتادم از فتوحات ضمن بحثی پیرامون قطب، می‌گوید: «فانه لایتحقق له ولا لغیره من العارفین عبودیة اکثر مما یتحقق له فی النکاح لا فی اکل و لا فی شرب و لا فی لباس لدفع مضرة » (ابن‌عربی، ج2، ص574) یعنی نکاح حتی برای واصلان نیز بالاترین بندگی خدای متعال در کارهای طبیعی و امور متعارف زندگی است. از همین‌رو، در وصایائی که به هریک از سالکان و واصلان دارد، از جمله به ازدواج سفارش می‌کند و آثار اخروی آن را برمی‌شمارد و در ادامه می‌گوید: «فان النکاح افضل نوافل الخیرات و اقربه نسبه الی الفضل الالهی» (ابن‌عربی، ج 4، ص477) و در جایی دیگر، برای فهم برخی از معارف ناب عرفانی، کثرت نکاح ـ که در آن درهم آميختگي و انتاج و توليد وجود دارد ـ را پیشنهاد می‌کند وآن را نزدیک‌ترین راه برای رسیدن به هدف می‌شمارد که در نهایت موجب رسیدن به «مقام محبوبی» ودستیابی به رتبه‌ی «اهل اللهی» می‌شود و در حريم قرب خداوند جاي مي‌گيرد به گونه‌اي که هيچ مقامي او را مقيد نمي‌سازد (ابن‌عربی، ص545، ج 3).
نکاح عنصری ب. از نگاه ابن‌عربی ازدواج و نکاح بزرگ‌ترین نعمت خداوند است و به همین جهت، خداوند متعال زنان را محبوب رسول‌الله- کرده و او را برنکاح ایشان قوت بخشیده است. وی در باب 558 فتوحات در بحث از حضرت شکر، پس از طرح دقایقی درباره شکر، موجب آن را نعمت‌های الهی می‌شمارد وسپس به نحو شگفتی در کل این بحث، تنها نعمت نکاح را مطرح کرده و آن را بالاترین نعمت معرفی می‌کند. محی‌الدین در تبیین سر این مسئله به نکته ظریفی اشاره می‌کند و آن این است که در همه نظام هستی انسان بزرگترین صنعت الهی است وتنها ازدواج بستر را برای پدید آمدن چنین موجودی فراهم می‌کند. (ابن‌عربی، فتوحات مکیه ، ج4، ص243).
نکاح عنصری دو انگیزه متعالی در نکاح ج. از منظر این عارف سترگ اسلامی، اگرچه انسان‌ها و حتی سالکان در نکاح و زناشویی می‌توانند انگیزه‌های متعددی را تعقیب کنند، اما دو انگیزه‌ی بسیار متعالی در سطوح برتر سلوکی وجود دارد، یکی آنکه در عالم ماده، پدید آمدن صورت‌های مختلف در پی انفعال محل منفعل شکل می‌گیرد و در میان محل‌های انفعالی متعددی که هریک شرایط پدیدآمدن صورتی را فراهم می‌سازند، زن کامل‌ترین منفعل و برترين پذیرنده است که بستر را برای تحقق کامل‌ترین صورت یعنی صورت انسانی آماده می‌کند، لذا یکی از انگیزه‌های ظریف اهل معرفت در امر نکاح، محبت ایشان به چنین محل منفعل ـ زن ـ است و از اسرار آنکه خداوند متعال زن را محبوب پیامبر خاتم-‌ قرار داد و چنین امتنان اختصاصی را به آن جناب کرد، همین امر است (ابن‌عربی، ج 4، ص243).
انگیزه دوم در نکاح : لذت و شهوت اما اوج کار محی‌الدین ابن‌عربی در تبیین انگیزه دوم در مسئله نکاح و زناشویی است، چنانچه وی می‌گوید شاید بتوان از فضای حاکم بر اقوال و افعال و سیره‌ی پیامبراکرم- همین معنا را استشمام کرد. ابن‌عربی براين باور است انگیزه نهایی عارف کامل مکمّل از عمل زناشویی، دستیابی به عصمت از گناه و رسیدن به عفاف نیست، زیرا این معنا، به صورت متعارفِ آن در حق چنین فردی ـ که در حد عصمت يا نزديک به آن است ـ تقریباً بی‌معناست، حتی انگیزه متعالی او، رسیدن به فراغت قلب و یا حتی ایجاد مثل و استمرار نسل نیست، بلکه سرّ نهایی کار عارف کامل مکمّل در عمل زناشویی صرفاً است! رسول الله -‌ از یک طرف و قلّت فرزندان آن جناب از سوی دیگر، نشان می‌دهد که مراد آن حضرت از ازدواج‌های متعدد، خود نکاح و عمل زناشویی بوده است، ابن‌عربی در کلمات خود دو مورد دیگر را نشان می‌دهد که نکاح و جماع در آن دو نیز تنها برای اعمال شهوت است، یکی نکاح اهل جنت و بهشتیان است که هیچ انگیزه‌ای در آنجا جز شهوت و لذت شهوی وجود ندارد و دیگری نکاح حیوانات است که در آنجا نیز گرچه تولید مثل نیز معمولاً و به صورت طبیعی وجود دارد اما هدف حیوان تنها رسیدن به لذت شهوی است. (ابن‌عربی، فتوحات مکیه، ج ۴، ص ۲۴۳).