✅ نشست هماهنگی مدیران استانی مراکز فقه حقوق و قضای اسلامی در قم برگزار شد.
🔻در این نشست مدیران استانی مراکز حقوق و قضای اسلامی از استان های، فارس، قزوین، مازندران(نوشهر و بابل)، گلستان و چهارمحال بختیاری حضور داشتند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین امینی در جمع مدیران واحدهای استانی مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی از استان های گلستان، فارس، یزد، چهارمحال بختیاری، مازندران(نوشهر و بابل) و قزوین که در سالن جلسات این مجتمع در قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهید آیت الله بهشتی، ایشان را فرد امیدوار، آینده نگر، روشنفکر، دارای ذهن خلاق، بصیر، مبتکر، نو آور در حل مشکلات، حق طلب و اسوه والگو برای نسل های بعدی در حوزه و در امر قضا، توصیف کرد و افزود: آن شهید در عرصه کادر سازی برای نظام و تعلیم و تربیت با راه اندازی دبیرستان دین و دانش، مدرسه علمیه حقانی و همچنین ارائه خدمات ارزنده در عرصه تدوین متون درسی و اموزشی سهم بسزایی داشت و شایسته است همه ما از همت والای ان شهید در اینمسیر الگو گیری کنیم..
🔻حجت الاسلام والمسلمین امینی با بیان این که در حال حاضر تعداد قابل توجهی از طلاب در سطوح دوم و سوم رشتهٔ حقوق و قضای اسلامی در حال تحصیل می باشند، ادامه داد: آنچه برای ما مهم است توجه به تحصیلات و زیست حوزوی در کنار تحصیلات حقوقی است.
🔻استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: توجه به سبک زندگی حوزوی و تحصیلات فقهی و اصولی عمده تمایز قضات حوزوی و غیره است. این امر باید بیش از گذشته مورد توجه مدیران و طلاب در حال تحصیل در این مجتمع ها باشد.
🔻حجت الاسلام والمسلمین امینی گفت: تحصیلات حقوقی و قضایی طلاب نباید صرفاً به فراگیری تکنیک های حقوقی اختصاص یابد ، بلکه باید با تکیه به دیدگاههای عمیق فقه و اصول معطوف به نگاه دانش محور در موضوعات حقوقی باشد.
🔻رئیس مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی افزود: در کنار مدرسهٔ عالی قضاوت، مرکز تخصصی فقه و حقوق نیز در مجتمع تاسیس شده است که از سال جاری در چند رشته طلاب جدید جذب می کند. وی افزود درختوارهٔ رشته ها در بخش فقه و حقوق نیز در این مرکز اجرا شود. و هم اکنون سر فصل های انها در دست طراحی است تا برای تصویب خواهی به شورای گسترش ارسال گردد.
🔻رئیس مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی افزود: این مجتمع بر روی دانش اجتهادی سرمایه گذاری می کند. این آن چیزی است که مسئولین مجتمع به دنبال تحقق آن هستند.
🔻وی بیان داشت: در این مجتمع مسئولین توجه جدی به بحث فقه و فقه های مضاف دارند و باید به صورت تخصصی این مباحث دنبال شود تا شاهد ارتقاء قضات طلبه باشیم.
✅حجت الاسلام والمسلمین رفیعی: کارکرد اصلی مدرسه عالی قضاوت، تربیت طلاب و دانشپژوهانی است که علاقه دارند در زمینه قضاوت یا زمینه های مشابه فعالیت کنند.
🔻حجت الاسلام والمسلمین جواد رفیعی در جمع مدیران واحدهای استانی مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی از استان های گلستان، فارس، یزد، چهارمحال و بختیاری، مازندران (نوشهر و بابل)، قزوین که در این مجتمع در قم برگزار شد،گفت: این مجتمع در سال ۹۹ با هدف تربیت و تامین منابع انسانی متخصصِ موردنیاز حوزه و نظام در رشته های فقه، حقوق و قضای اسلامی و انجام پژوهش های فقهی و حقوقی تاسیس شد.
🔻مدرسه عالی قضاوت این مجتمع با تجمیع دو مرکز حقوق و قضای اسلامی و مرکز تخصصی حقوق و قضا تشکیل شد که ماموریت و کار کرد آن تربیت نیرو برای تصدی امر خطیر قضاوت است. افرادی که وارد مدرسه عالی قضاوت میشوند در حال حاضر عمدتا در سطح دو حوزه در حال تحصیل تخصصی هستند. البته تعدادی از طلاب نیز در سطح سه تخصصی در این مدرسه ادامه تحصیل می دهند.
🔻قائم مقام مجتمع فقه، حقوق وقضای اسلامی افزود: در کنار مدرسه عالی قضاوت یک مرکز تخصصی فقه و حقوق قرار دارد. آموزش های این مرکز تخصصی جنبه قضائی صرف ندارد و به آموزش رشتههای «فقه با گرایش حقوق» یا «فقه مضاف به حقوق» می پردازد.
🔻حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: مجتمع در تلاش است در مجموعه رشتهها، بینا رشته ها و گرایش های مرتبط با فقه و حقوق بر اساس درختواره رشته های حوزوی در حوزه علمیه قم به فعالیت بپردازد تا طلاب علاقهمند به مباحث فقه و حقوق بتوانند در رشته هایی مانند فقه و حقوق خانواده، حقوق تجارت، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق قضا و گرایش های مرتبط با آنها ادامه تحصیل دهند.
🔻 قائم مقام مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی افزود: در حال حاضر این مجتمع درسطح دو در ۲ رشته حقوق و قضای اسلامی وفقه و حقوق و درسطح سه در ۴ رشته فقه و حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، فقه و حقوق خانواده و فقه و حقوق عمومی از میان طلاب دانش پژوه می پذیرد.
🔻 وی افزود: یکی دیگر از مراکز زیر مجموعه مجتمع، مرکز آموزشهای کاربردی و کوتاه مدت است. این مرکز هم چند غرض را تعقیب میکند. هدف اول این است که خیلی از فضلا و دانش آموختگان حوزه هستند که سطح دو حوزه دارند و مایلند کار قضایی انجام دهند و به هر دلیلی دوست دارند یک دوره آشنایی با دانش حقوق پیدا کنند. این افراد می توانند در دورههای کوتاه مدت مانند دوره پودمانی قضا یا حقوق خانواده، این مباحث را بگذرانند.
🔻حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: در کنار این سه مجموعه، یک مرکز پژوهشی نیز در دستور کار قرار گرفته است که رسالتش پژوهش در دانش فقه مضاف به دانش های حقوق قضا است. طلاب و فضلای حوزه میتوانند در این مرکز فعالیتهای پژوهشی داشته و در عرصه مسائل و مباحث فقهی- حقوقی به تحقیق وتالیف بپردازند.
📣📣📣اطلاعیه شماره ۸
✅ داوطلبان گرامی که معدل سطح یک( آخرین پایه تحصیلی پنج یا شش ایکه کامل شده است) خود را در زمان ثبت نام اعلام نکردند، لازم است ظرف 24 ساعت آینده نسبت به ارسال معدل، با اعلام نام و نام خانوادگی و کدملی به ادمین روابط عمومی @rimfeqh اقدام نمایند.
🔻درصورت عدم اعلام، از امتیاز ضریب معدل در نتیجه آزمون تستی محروم خواهند شد.
🔻فقط داوطلبان آرمون ورودی سطح دو نسبت به ارسال معدل اقدام نمایند.
🔻 افرادیکه در آزمون تستی غایب بودند نیازی به ارسال معدل نیست.
🔸واحد پذیرش مجتمع فقه، حقوق وقضای اسلامی.
مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی
📣📣📣اطلاعیه شماره ۸ ✅ داوطلبان گرامی که معدل سطح یک( آخرین پایه تحصیلی پنج یا شش ایکه کامل شده است)
🔻🔺زمان ارسال و اعلام معدل به پایان رسید، لطفا از ارسال معدل خودداری فرمائید.🔻🔺
📣📣📣اطلاعیه شماره 9
🔶🔹زمان اعلام نتایج آزمون مرحله اول (تستی) و برگزاری آزمون مرحله دوم( تشریحی)
✅به اطلاع داوطلبان گرامی می رساند با توجه به اینکه تعدادی از داوطلبان از طریق سامانه مراکز تخصصی حوزه های علمیه(https://paziresh.ismc.ir) ثبت نام کرده اند و آزمون آنها بصورت جداگانه(اواخر تیرماه) برگزار خواهد شد و اعلام نتایج قبول شدگان آزمون مرحله اول(تستی) منوط به رتبه داوطلبان در میان کل شرکت کنندگان است، لذا نتایج آزمون مرحله اول در نیمه اول مرداد ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد. زمان برگزاری آزمون مرحله دوم(تشریحی) نیز در نیمه دوم مردادماه است.
🔹واحد پذیرش مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی🔹
مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی
🔸🔹سلسله نشست های علمی🔹🔸 با موضوع: ✅ "شاکی خصوصی در جرائم منافی عفت" ✳️ با حضور ارزشمند اساتید محت
✅ نشست علمی « شاکی خصوصی در جرائم منافی عفت» نهم تیرماه 1400 در مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی برگزار شد.
🔻در این نشست استادان حجت الاسلام و المسلمین غلامی از اساتید دوس خارج حوزه و حجت الاسلام والمسلمین عابدی، مدیر مدرسه عالی قضاوت به ارائه نظرات خود در باره این مساله پرداختند.
در ابتدای این نشست آقای محمد مهدی شعیب از طلاب و دانش آموختگان مجتمع و دادیار دادسرای جرائم اخلاقی تهران، مقاله خود را در باره این موضوع ارائه کرد.
☑️ در ابتدای این نشست استاد عابدی ضمن تشریح ماده 102 آیین دادرسی کیفری، انحصار شاکی خصوصی را در عنف رد کرد. چرا که موارد منافی عفت سازمان یافته در مرئی و منظر و همچنین عنف نیاز به شاکی خصوصی ندارد.در غیر این صورت مورد چهارم که شاکی خصوصی است، قسیم آنها قرار نمی گیرد و مورد شاکی خصوصی لغو می شود. ایشان توضیح داد از آنجا که قانون در تعریف شاکی بحث بزه دیده را مطرح کرده است، دایره شکایت را گسترده نمیداند تا هرکسی به نحوی آسیب و زیان معنوی دیده است، حق شکایت داشته باشد.البته به جهاتی در مواردی مانند شوهر و یا پدر می توان این حق را پذیرفت.مثل اینکه شوهر یا مالک بضع است یا حق استمتاع منحصر در اوست. لذا اولا مورد شکایت منحصر در عنف نیست و ثانیا دایره شاکیان محدود به پدر و برادر می باشد.
☑️ در ادامه استاد غلامی اظهار داشت این ماده مبتنی بر اصل مقبولی به نام اثبات عدم جرم است، که کسی حق ندارد در مورد گناه دیگری تجسس کند. نکته دیگر اینکه در باب حدود و تعزیرات چند مجازات بیشتر نیست. بعضی حق الله است برخی حق الناس و برخی هر دو، و مورد چهارم جنبه عمومی جرم است. در این مساله سوال اصلی این است که آیا جنبه خصوصی مطرح است یا خیر؟ و بحث این است که تا منافی عفت ثابت نشود نمی توان در باره احکام بعدی مانند مهرالمثل سخن گفت. لذا شاکی خصوصی، وصف جرم است و نه اثر مترتب برآن. باید اول ثابت شود که شاکی خصوصی می تواند از جرم زنا شکایت کند یاخیر؟ و آیا اصل این جرم می تواند شاکی خصوصی داشته باشد؟
استاد عابدی ضمن اشاره به مفروض دانستن این نکته از نظر قانون گذار، شروع و انجام تحقیق و تجسس را مجاز دانسته و به تشریح آن پرداخت.استاد غلامی در پاسخ به این مطلب اشاره کرد که این عناوین زمانی مطرح است که شاکی خصوصی در کار باشد.
☑️ استادغلامی در پایان افزود دلیلی وجود ندارد که شوهر حق الناس داشته باشد. مرحوم اردبیلی دلایلی مانند حق قذف را مطرح نموده و همچنین بحث لعان را که این دلایل را به راحتی می توان پاسخ داد. با این حال اگر قاضی بتواند با علمی که از طریق تحقیق و تفحص برای او ایجاد می شود حکم کند و اگر نه حد قذف را بر شاکی جاری نماید و اگر خسارت معنوی ایجاد شده است تعزیر را جاری نماید.
🔸علاقه مندان به موضوع و مباحث این نشست می توانند جهت دریافت فایل صوتی و هم چنین مشروح آن، از طریق آی دی @askari5978 اقدام کنند.
✅ اطلاعیه آزمون تستی گروه دوم
(ثبت نام کنندگان در سامامه پذیرش حوزه های علمیه)
🔻به اطلاع داوطلبانیکه در سامامه پذیرش حوزه های علمیه https://paziresh.ismc.ir ثبت نام نمودند و در آزمون گروه اول(25خرداد1400) شرکت نکردند، می رساند:
📅 زمان آزمون تستی گروه دوم:
دوشنبه 28 تیر 1400 ساعت 9 صبح (حضور نیم ساعت قبل از آزمون در محل الزامی است)
📍 مکان آزمون:
قم - انتهای زنبیل آبادمیدان مفدی- دانشگاه مفید
🔹لیست افراد مجاز به شرکت در این آزمون تستی به همراه شماره صندلی متعاقبا اعلام می شود.👇👇👇