فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
🎥 ۲۰۰۰ دانشآموخته حقوق از کارمند بازنشسته مجلس که بدون آزمون پروانه وکالت گرفته است شکایت کردند.
#افشاگری دلاوری از پشت پرده این بازنشسته را ببینید.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️بریم خودمون رو تحریم کنیم چون خزانهداری آمریکا گفته اگر خودتون اقدام نکنید، از این هم بیشتر تحریمتون میکنیم
اینو به گاو بگی زایمان زودرس میکنه
*حاج فیدل🏴*
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️گروه #FATF یه واحد مالی (FIU)داره که هر تراکنش بالای ۱۵٫۰۰۰ یورو رو مشکوک به فعالیت تروریستی اعلام میکنه!مثلا فروشگاه زنجیره ای رفاه به دلیل تحریم بانک رفاه تحریم میشه.یعنی اگه آمریکا یه بخشی رو تحریم کنه بقیه زیرمجموعه اش هم تحریم میشن.
حالا بگیدببینم حامیان fatf احمقن یا خائن؟
*ژان والژان*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
🎥 بخشی از برنامه دیدنی ثریا
🔹با بدعهدی آمریکا، بیش از هشتاد درصد از حقوق ما در برجام از بین رفت؟
🔸چرا در مقابل اروپا همان اشتباهات برجام را تکرار می کنیم؟
🔹وقتی خیال اروپا و آمریکا از انجام یکطرفه تعهدات برجامی ایران راحت است...
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️داستان ادامهدار سیاهنمایی زنجیرهایها
🔸روزنامه اصلاحطلب قانون که در زمان توافق هستهای با تیترهای عجیب و غریب برجام و مذاکره با آمریکا را تنها راه نجات کشور عنوان میکرد، در گزارشی با عنوان «روگذر اروپایی»، موضوع اعلام تحریمهای جدید آمریکا را بهانهای برای سیاهنمایی از اوضاع کشور قرار داد و با این ادعا که چشم اميد مسئولان جمهوري اسلامي به همراهي قاره سبز با ايران در برابر فشار تحریمهای آمريكاست، نوشت: «پيچهاي تاريخي و برهههاي حساس كنوني با توجه به دشمنيهايي كه با كشورمان وجود دارد هيچگاه به پايان نميرسد و مسئولان بايد با راهبردهايي اين بحرانها و تهديدات را پشت سر بگذارند. زيرا هيچگاه به فرصت تبديل نميشود و سالهاست كه مردم هر روز با دلهره مشكلات بيشتر چشم باز ميكنند و هيچگاه نيز با تغيير دولتها وضعيت براي ملت ايران تفاوتي نميكند و اگر تغييري نيز روي دهد مقطعي و بيفايده است. اين رايزنيهايي كه انجام ميشود ميتواند براي بهبود اوضاع مسكني باشد كه كشور را از مواجهه با مشكلات اسفناك نجات دهد و بايد براي آينده تصميماتي اتخاذ شود كه مسئولان يك روز چشم به دستان 1+5، روزي روسيه و يك روز برخي كشورهاي اروپايي نداشته باشند.»
گفتنی است رویکرد روزنامههای وابسته به جریان غربباور و غربزده داخلی در روزهای اخیر که جامعه از سوءمدیریتیهای داخلی در حوزه اقتصادی رنج میبرد و زیر بار فشار روانی حاصل از بیتوجهی مسئولان سرمایهدار نسبت به گرانی، بیکاری و تورم است، «سیاهنمایی از اوضاع کشور» و «تزریق ناامیدی و یأس نسبت به آینده کشور در جامعه»؛ است رسانههایی که به اولویتهای کشور و مطالبات مردم در طول سالیان متمادی بیتوجه بودهاند و هدف اصلی خود را در جهت تأمین مطامع یک حزب قرار دادهاند.
🔴 #اختیارات و #پاسخگویی مقام #رهبری؛ همتراز یا ناهمتراز؟!
❌بعضی مطرح میکنند که مقام #ولایت_فقیه دارای اختیارات متعدد و گسترده ای طبق شرع و #قانون_اساسی است که با میزان پاسخگویی یا احساس مسئولیت ایشان همتراز و قابل قیاس نیست. از سوی دیگر عده ای عنوان میکنند که ایشان کمتر از حیطه اختیاراتشان در امور #دخالت می کنند و از اختیارات خود برای پیشبرد امور استفاده کافی نمی کنند. مثلا درحالیکه میتوانستند با یک #حکم_حکومتی طرح موضوع FATF# را در #مجلس ملغی کنند! یا #روحانی را #ردصلاحیت کنند و.. اقدامی نکردند.
به این ترتیب دسته اول، ولایت فقیه را به #دیکتاتوری و پاسخگو نبودن متهم می کنند و دسته دوم به #انفعال و امهال!
🔰اما پاسخ:
1⃣ #رهبر انقلاب، به شدت بر دو #خط_قرمز در مسائل #سیاسی باور دارند. این دو خط قرمز عبارتند از: #مردم و #قانون. مشی #آیت_الله_خامنه_ای در اغلب مسائل کلان سیاسی، درست همانند سیره امام #خمینی و ائمه اطهار(ع) مطالبه #مردمی و رسیدن جامعه به #بلوغ و پختگی است. چنانکه امام(ره) با #بازرگان و بنی صدر مخالف بودند ولی تا زمانیکه افکار عمومی به مرحله بلوغ و مطالبه نرسید، برکنار نشدند. پذیرش #برجام همینطور؛ آنگاه که رهبر انقلاب خود شخصا مخالف #مذاکره و توافق با #آمریکا بودند ولی به رای مردم به نامزدی که مدعی «مذاکره به عنوان کلید اداره کشور» بود احترام گذاشتند و آن را تجربه ای ماندگار برای مردم خواندند.
نکته: در دیدگاه رهبر انقلاب خط قرمز "مردم" صرفا در مسائل سیاسی یا اجتماعی رعایت میشود نه در مسائل اعتقادی و شرعی. چنانکه ایشان علیرغم جوسازی های گسترده رسانه ای موضوع #حجاب را وظیفه حکومت اسلامی دانسته و دیدگاه عده ای که با توجه به وجود جو بی حجابی در برخی اقشار، نظام را به عبور از قانون رعایت حجاب الزامی فرا می خواندند، نکوهش نمودند.
✅ اما قانون! سیره رهبران انقلاب همواره احترام به جایگاه سایر نهادهای نظام اسلامی است. اگر قرار بود یک نفر به شکل #تیرانی و #استبدادی همه کاره کشور باشد پس چه نیازی به ساختارسازی و نهادمندی! مثلا مجلس اختیار دارد قراردادهای بین المللی را به رای بگذارد و تا جاییکه از اصول یا منافع کشور فرا نرفته، ایشان ممانعتی نمیکنند. تشخیص این موضوع هم نه تحت تاثیر تبلیغات سیاسی یا جناحی بلکه با نظر خود ایشان است. چنانکه ایشان در موضوع #قانون_مطبوعات در مجلس ششم، خود را ملزم به کنش دیدند و در موضوع CFT یا پالرمو آن را به مجلس و شورای نگهبان و سایر دستگاهها سپردند. و چنانکه حضرت امام(ره) در موضوعی مثل الگو قرار دادن #اوشین در یک برنامه رادیویی دست به واکنش زدند ولی در موضوعی مثل تعیین #قائم_مقام به نظر مجلس خبرگان علیرغم باور شخصی خویش تمکین کردند.
2⃣برخلاف ادعا یا تصور برخی که اختیارات ولایت فقیه را #شاهانه و بی حد و مرز ترسیم میکنند؛ مقام رهبری نه مقام #شاهنشاهی و دیکتاتوری است و نه حتی دارای برخی اختیارات سایر رهبران دنیا. بعنوان نمونه، طبق قانون اساسی، رهبری حق انحلال و تعطیلی مجلس را ندارد؛ حال آنکه بسیاری از روسای جمهور از جمله در آمریکا و فرانسه و آلمان و ملکه انگلستان و حتی شاه مشروطه از چنین اختیاری برخوردارند. حتی در موضوع عزل رئیس جمهور، رهبر پس از حکمِ دیوانعالی کشور یا رأی مجلس قادر به عزل اوست. نه یک شبه و ناگهانی. در آمریکا اما رئیس جمهور حتی اختیاراتی در عرصه قانونگذاری هم دارد. مثلا حق وتوی مصوبات کنگره!
👇نتیجه طبیعی این تصور غلط یعنی «همه کاره بودن رهبر» تصور غلط دیگر «تنها جوابگو بودن رهبر» است. که مطابق آن، این رهبر است که باید هزینه ناکارآمدی سایر مسئولان را بپردازد. این برخلاف انگیزه تاسیس #جمهوری_اسلامی است که رهبر بجای همه تصمیم بگیرد، بجای همه عمل کند و بجای همه بازخواست شود. نظام سیاسی ایران بر اساس رای قاطبه #مردم، #مردمسالاری_دینی است و رهبر بعنوان رکن رکین آن، وظیفه منحرف نشدن آن از اصول کلان انقلاب اسلامی را دارد، نه دخالت در جزئیات امور یا هر رخداد سیاسی کوچک و بزرگ.
✅ مردم باید بیاموزند که رهبری پاسخگوی کم کاری دیگر مسئولان خصوصا مسئولانی که مستقیما با #رای مردم انتخاب میشوند، نیست. درست برخلاف نظام شاهنشاهی که چون "شاه" را "مردم" انتخاب نکرده اند، "شاه" مسئول همه ناکارامدی هاست و مردم حق دارند او را مسئول همه کاستی ها و ضعفها بدانند. اما در نظام جمهوری اسلامی مثل همه نظامهای مردمی دیگر، سایر مسئولان نیز در قبال اختیارات خود مسئولند. حتی #مردم در قبال ناکارآمدی منتخب خود باید پاسخ دهند که چرا این انتخاب؟! این معنای تام مردم سالاری است. اینکه مردم خود را به عنوان نه یک #تماشاچی حکومت، بلکه یک رکن بسیار مهم #تصمیمساز سیاسی باور کنند و تاثیر کنشهای سیاسی خود را در سرنوشت کشور با نگاه جدی تری بنگرند.
✍ متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در خبرگزاری فارس: http://fna.ir/bplwfd
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️علی #مطهری درانتقاد ازبرنامه #ثریا نوشته: معلوم نیست #صداوسیما کی میخواهد از این حالت یکطرفه خارج شود؟
محسن #مقصودی هم در جواب گفته: ما۴بار از دولتیها درخواست حضور در برنامه کردیم.با اینحال از حضور خود آقای مطهری استقبال میکنیم.
علی آقا بسمالله، بفرمایید ثریا برای دفاع از #برجام .
*محمدجواد محمدزاده*
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ #خسارت محض یعنی چنان خودفروختهها بر کشور حاکم شدن که #آمریکا میگه مطمئن هست با اجرای تحریمها #ایران برنامه هستهایش رو احیا نمیکنه! واسه #دشمن چی از این بهتر که ایران یکطرفه #برجام رو اجرا کنه و اونهم #تحریم و تهدید کنه!
بیحیاتر از اون منافقی که مدام دم از پیروزی سیاسی میزنه نداریم!
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️حسین #دهباشی : جناب #تاجزاده یادتان است که آقای فخرالدین #حجازی در حسینیه #جماران و پیش چشم ملیونها بیننده خطاب به #امام_خمینی فریاد زد "ای امام! چرا برای همه فاش نمیکنی و نمیگویی که خودت امام زمانی!" چرا حتی پس از تقبیح این سخن از سوی امام، شما و جناح شما از وهن این عضو خود اعلام #برائت نکرد؟
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️اسلامی که به جای اعتماد به وعدهی الهی، به دشمنان خدا #اعتماد کند، اسلام نیست؛ #نفاق خطرناک و مهلکی است که هر مسلمان صادقی باید با آن #مبارزه کند. | امام خامنهاى ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
*سید کمیل باقرزاده*
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
🔴 متن کامل ۲۲ ایراد #شورای_نگهبان به مصوبه الحاق ایران به #CFT
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
عطف به نامه شماره ۳۴۵/۵۸۹۶۶ مورخ ۱۳۹۷/۰۷/۱۶ و پیرو نامه شماره ۹۷/۱۰۲/۷۳۳۳ مورخ ۱۳۹۷/۰۷/۲۵
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی #تروریسم
مصوب جلسه مورخ پانزدهم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی در جلسات متعدد شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به شرح زیر اعلامنظر میگردد :
۱- در بند ۲ ماده واحده، اطلاق آن نسبت به مواردی که طرف مقابل، شرط را قبول ندارد و یا شرط، خلاف مقتضای کنوانسیون میباشد، خلاف موازین شرع و مغایر با بند ۱۶ اصل ۳ قانون اساسی شناخته شد. بندهای ۳، ۴ و ۵ مبنیاً بر ایراد مزبور واجد اشکال میباشد.
۲- در بند ۳ ماده واحده، نسبت به شمول تحفظ در خصوص دیوان بینالمللی دادگستری، ابهام وجود دارد، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
۳- در تبصره ماده واحده، منظور از «لیست سیاه» روشن نیست، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
۴- در جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اطلاق این بند نسبت به موارد مشروع مانند اعمال دفاعی، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۵- مواد ۴ و ۵، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد.
۶- در ماده ۶، اطلاق آن چون شامل موارد مشروع نظیر دفاع مشروع میگردد، به ویژه با توجه به اینکه این ماده نافی حق تحفیظ بند ۲ ماده واحده است، خلاف موازین شرع و مغایر اصل ۱۵۴ و بند ۱۶ اصل ۳ قانون اساسی شناخته شد.
۷- در ماده ۷، پذیرفتن صلاحیت محاکم جور در رسیدگی به جرایم مندرج در این ماده، خلاف موازین شرع شناخته شد. همچنین مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد. به علاوه در بند ۶ این ماده، اطلاق آن در مواردی که عرف حقوق بینالملل عمومی خلاف شرع باشد، مراعات آن اشکال دارد.
۸- ماده ۸، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد.
۹- ماده ۹، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد. در اجزاء (الف) و (ب) بند ۳ این ماده اطلاق این اجزاء در خصوص مسائل امنیتی اشکال دارد. همچنین جزء (پ) این ماده مبنیاً بر اشکال اجزاء (الف) و (ب) این بند واجد اشکال است. بند ۴ این ماده، مبنیاً بر اشکال بند ۳ اشکال دارد. در بند ۶ این ماده، اطلاق صدر این بند همان اشکال بند ۳ این ماده را دارد و اطلاق ذیل این بند همان ایراد پذیرش صلاحیت محاکم جور در ماده ۷ را دارد.
۱۰- در بند ۱ ماده ۱۰، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲ اشکال دارد.
۱۱- بندهای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ ماده ۱۱ مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲ اشکال دارد. همچنین اطلاق استرداد در این بندها طبق موازین شرع شناخته شده است علاوه بر این توسعه تعهدات استرداد به معاهدات قبلی با عنایت به اینکه بسیاری از موافقتنامههای استرداد مجرمین به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدهاند، نسبت به مواردی که مصوب این مجمع است، مغایر اصل ۱۱۲ قانون اساسی و نظریه تفسیری آن میباشد.
۱۲- بند ۱ ماده ۱۲، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد همچنین اطلاق مساعدت در همه مراحل، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۱۳- در بند ۲ ماده ۱۲، اطلاق راز نگهداری بانکی نسبت به مواردی که ضرورت نداشته باشد، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۱۴- بند ۵ ماده ۱۲، مبنیاً بر اشکال بندهای ۱ و ۲ اشکال دارد.
۱۵- ماده ۱۳، مبنیاً بر ایرادات قبلی اشکال دارد.
۱۶- ماده ۱۴، مبنیاً بر ایرادات قبلی اشکال دارد.
۱۷- اطلاق ماده ۱۵، نسبت به مواردی که لازم است مجرمین محاکمه و مجازات شوند، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۱۸- بند ۱ ماده ۱۶، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲، اشکال دارد.
۱۹- اطلاق ماده ۱۷، نسبت به مواردی که مقررات جاری حقوق بینالملل و حقوق بشر خلاف شرع است و یا بعداً تصویب شود و خلاف شرع باشد، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۲۰- ماده ۱۸، بند ۱ و جزء (الف) آن، بند ۲ و بند ۳ و اجزاء (الف) و (ب) آن، مبنیاً بر ایراد جزء (ب) بند ۱ ماده ۲ اشکال دارد.
۲۱- اطلاق ماده ۱۹، نسبت به مواردی که خلاف شرع و امنیت ملی کشور باشد، خلاف موازین شرع شناخته شد.
۲۲- در خصوص اشکالات و ایرادات
شرعی معاهدات و کنوانسیونهای مصوب قبل از انقلاب اسلامی (مذکور در پیوست کنوانسیون) متعاقباً اعلامنظر خواهد شد.
در هر حال با توجه به ایرادات و اشکالات متعدد مذکور با عنایت به اینکه الحاق به این کنوانسیون، با فرض غیرقابل اصلاح بودن اشکالات وارد بر آن، خلاف منافع و امنیت ملی کشور جمهوری اسلامی ایران است، مغایر موازین شرع شناخته شد.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ #دولت برخلاف منافع ملی #مردم را به سفتهبازی سوق میدهد.
🔸«دولت با رویکرد خود به مردم میگوید سفتهبازی کنید.»
حسین صمصامی اقتصاددان و سرپرست اسبق وزارت اقتصاد ضمن یادداشتی در روزنامه قدس نوشت: مسائل اقتصادی موجود مانند کاهش و افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی دارای راهکارهایی است معلوم است با اتخاذ سیاستها و تدابیری میتوان مانع افزایش نرخ ارز شد. میتوان مانع دست به دست شدن ارز قاچاقی شد که در بازار به صورت غیررسمی در حال تبادل است و اصلاً قانونی نیست و منجر به تشکیل بازاری غیرقانونی شده است.
در چنین وضعیتی تولیدکنندهای که قادر به ارزیابی نرخ ارز در هفتهها حتی روزهای آتی نیست از عرضه اجناسش جلوگیری میکند. اگر ارزی در اختیار دارد، آن را نگه میدارد. از سوی دیگر مردم داراییهای خود را تبدیل به ارز و طلا میکنند. این بدان معناست که سیاست غلط دولت منجر به افزایش سفتهبازی و دلالی شد به نحوی که بخش تولید بشدت زمینگیر شد و اشتغال نیمه جان کشور روزهای احتضارش را نیز به چشم دید.
تعطیلی کار و کسب و بازدهی کم تولید منجر به روی آوردن سرمایهداران به سمت دلالی و سفتهبازی شده، به نحوی که تداوم این وضعیت چشمانداز تاریکی را برای اقتصاد رقم میزند.
بیتردید در شرایط فعلی مبنای دولت نه بر آزادسازی، بلکه بر یله و رهاسازی بازار است که منجر به گسترش بازار غیر رسمی و افزایش قاچاق میشود.
هنگامی که دولت مانع سفتهبازی نمیشود و پالس میدهد که از سفته بازی، مالیاتی اخذ نمیشود و سفته بازی آزاد است، از آن سو هنگامی که تولید را از جذابیت خالی میکند و انواع و اقسام کالاهای وارداتی خارجی را وارد بازار میکند، هنگامی که تولید ایرانی بر روی زمین میماند و سودآوری تولیدکننده کم است و مجبور به پرداخت مالیاتهای سنگین است، همه عوامل در پی آن هستند تا به تولید کننده القا کنند که در تولید، منفعتی وجود ندارد.
از آن طرف در بخش سفته بازی همه چیز مهیاست که وارد این بازار شود، بنابراین سرمایهها به سمت سفتهبازی و دلالی سوق داده میشود. متأسفانه در حال حاضر عملاً واکنش و سیاستهای دولت در بازار علامت دادن به مردم برای ورود به بخش سفته بازی است و چراغ قرمز برای ورود به بخش واقعی یا تولید است.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️مجلس وزیری را به صحن علنی فرامیخواند تابخاطرسوء عملکرد استیضاح کند
وزیر استعفا می کند و حاضر به پاسخگویی نمی شود.
دست بر قضا بعنوان وزیر برای،وزارتخانه دیگری کاندید می شود با بالای ۲۰۰ رای موافق کسب می کند و دوباره وزیر می شود .
شما بگویید اسم این مجلس را چه باید گذاشت؟!
+پیکان جوانان+
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️فعالان #اقتصادی :
تاثیر #تحریم ها بر #اقتصاد کشور تخلیه شده است.
🔸جمعی از اقتصاددانان و فعالان بخش خصوصی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از تاثیر تحریمها بر اقتصاد کشور تخلیه شده، اعلام کردند نرخ ارز با بازگشت تحریمها با تکانه خاصی رو به رو نخواهد شد.
محمود بهمنی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: بخشی از تحرکات ناشی از آثار روانی تحریمها، از سه ماه قبل در اقتصاد ایران تخلیه شده است.
وی افزود: در شرایط کنونی، اگر بتوانیم مدیریت مناسبی داشته باشیم، تحریمها را دور خواهیم زد. ضمن اینکه باید توجه داشت که ایران تحریمهایی به مراتب بدتر از شرایط کنونی را پشت سر گذاشته است.
رئیس اسبق #بانک_مرکزی ادامه داد: حتی #سوئیفت که #آمریکا فشارهایی را برای قطع ارتباط این سیستم با نظام بانکی #ایران طراحی کرده، تمایل دارد با ایران مراودات بانکی انجام دهد. البته شخصا بر این باورم که نباید به سوئیفت #اعتماد کنیم؛ چراکه آمریکاییها در قالب سوئیفت، ارتباطات مالی ایران را رصد میکنند.
بهمنی با اشاره به اینکه #بازار ارز با تکانه شدیدی مواجه نخواهد شد، بیان کرد: اما باید خودمان #وحدت داشته باشیم؛ یعنی ارگانها و نهادهای مالی با هم یک حرف بزنند و کنترلهای لازم را نیز بر بازار #ارز صورت دهند؛ چراکه عدهای فرصتطلب نیز میخواهند در این بازار، قیمتهای بیربط بدهند.
تحریمها حرف تازهای برای ایران ندارد.
در همین جهت، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز اظهار داشت: تحریمهای آمریکا با وجود مخالفت قاطع اتحادیه اروپا همانند پیشبینیها از سرگرفته شده؛ اما باید گفت که این تحریمها حرف تازه و جدیدی برای ایران ندارد. به گفته وی، احتمالاً با مسئله جدیدی مواجه نخواهیم شد؛ چراکه آمریکا میخواسته فروش نفت ایران کم شود که شده و نقل و انتقالات پولی هم انجام نمیشود که اصولا شرکتهای بزرگ را تحتالشعاع قرار دهد؛ پس بحث اصلی، روانی است.
همچنین، محمد لاهوتی، رئیسکنفدراسیون صادرات در این باره گفت: فروش نفت ایران هیچگاه به صفر نخواهد رسید (و) آمریکا نتوانست هدف به صفر رساندن فروش نفت ایران را محقق کند؛ ضمن اینکه هشت کشور نیز به مدت سه ماه، از تحریم خرید نفت ایران معاف شدهاند که این یک خبر خوب است و نشان میدهد که حتی خود آمریکا نیز، آمادگی پذیرش قیمتهای بالا برای نفت را ندارد، پس ممکن است که این معافیت، در مرحله بعد هم تمدید شود.
بخش عمده آثار تحریمها تخلیه شده است.
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90 ⭕️فعالان #اقتصادی : تاثیر #تحریم ها بر #اقتصاد کشور
بر همین اساس، غلامحسین شافعی، رئیساتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: به نظر میرسد که بخش عمدهای از آثار منفی و زیانبار تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، به مرور در ماههای گذشته تخلیه شده است؛ مهمترین مسئلهای که باید بر آن تکیه کرد، تقویت صادرات غیرنفتی کشور است. وی افزود: باید (به دنبال) پیمانهای پولی دوجانبه و استفاده از فضای مالی سایر کشورهای دوست، در حدی که بتوان به آنها اعتماد کرد، باشیم.
در همین جهت، سیدحسین سلیمی، عضو اتاق بازرگانی، در سخنان مشابهی بیان کرد: من فکر میکنم اقتصاد ایران از شرایط نامساعد ناشی از اوج فشار عبور کرده و بخش عمدهای از اثرات آن تخلیه شده است؛ به نظر میرسد بیشترین اثر منفی این تحریمها میتوانست بر روی نرخ ارز نمود پیدا کند؛ در حالیکه نرخ ارز از چهار هزار تومان به هشت هزار تومان در سامانه نیما و حدود ۱۴ هزار تومان در بازار آزاد رسیده است و بیش از اینجایی برای نوسانات ارزی وجود ندارد.
نرخ ارز با تکانه شدیدی مواجه نمیشود
همچنین، عباس آرگون، نایبرئیسکمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت: بخشی از آثار تحریمها در اقتصاد ایران تخلیه شده، اما در بخش حملونقل، نظام بانکی و موضوعاتی همچون سوئیفت باید جزئیات تحریمهای جدید اعلام شود تا مشخص شود که دامنه تحریمها چقدر است؛ به نظر نمیرسد شرایط خاصی را تجربه کنیم. وی ادامه داد: بخشی از کشورها با اعلام آمریکا از تحریم خرید نفت ایران مستثنی شدهاند؛ پس عملا تاثیر کاهش فروش نفت، پیشخور شده است و در کوتاه مدت، اثرات منفی محسوسی برای ایران ایجاد نخواهد کرد. این عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: استنباط من این است که نرخ ارز تکانه شدید نخواهد داشت؛ چراکه به اعتقاد من الان هم بیش از اندازه، این نرخ رشد کرده است؛ مگر اینکه اشکالاتی که مرتبط به بحث تحریم نیست و به سیاستهای داخلی برمیگردد، برطرف نشود. به هر حال باید اعتماد را به مردم برگردانیم.
حتی صادرات نفت آن طور که آمریکا
میخواست کم نشد
بر همین اساس، ابراهیم بهادرانی، مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: به نظر میرسد که غیر از آثار روانی تحریمهای آمریکا که در اقتصاد ایران تخلیه شده است، تا به حال فروش نفت ایران به شکلی که آمریکا میخواسته دچار مشکل نشده است. البته فروش نفت ایران از ۲.۴ میلیون بشکه در روز به ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است، اما باید توجه داشت که قیمتها بالا رفته است. پس آثار اقتصادی تا حدود بسیار زیادی تخلیه شده است.
وی افزود: بعید می دانم تکانه شدیدی در بازار ارز شاهد باشیم؛ به خصوص اینکه اگر سیاستهای تخصیص ارز که در داخل دولت پیش گرفته شده است، اجرایی شود، اصلا تکانه نخواهیم داشت. به هر حال تحریمها آثار روانی هم دارد؛ ولی به نظر نمیرسد که آنقدر زیاد باشد که کشور را دچار مشکل کند.
همچنین، حسین درودیان، اقتصاددان، بیان کرد: اساس گشایشهایی که در روابط بانکی بعد از برجام بنا بود که برای ایران اتفاق افتد، انجام نشد، بنابراین رفع آن نیز عملا تاثیر منفی بر ایران نخواهد داشت، چراکه تاثیر مثبت خاصی هم نداشته است.
در همین جهت، حسین سلاحورزی، نایبرئیساتاق بازرگانی ایران گفت: بنا به پیشبینی صندوق بینالمللی پول، قیمت نفت نیز برای سال آتی میلادی، به طور متوسط ۷۲ دلار است و این نشان میدهد که افزایش قیمت نفت، کاهش احتمالی تولید را به لحاظ منابع ارزی جبران خواهد کرد؛ باید بر اساس پیمانهای پولی با برخی از کشورهای دنیا و البته اروپاییها، بخشی از تعاملات تجاری و اقتصادی خود را با برخی از کشورهای دنیا افزایش دهیم.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ آرمان : علت #تورم کاهش #تولید_ملی است نه تحریم ها
🔸یک روزنامه حامی #دولت میگوید تورم موجود ناشی از سوءتدبیر دولت و کاهش تولید ملی است و نه تحریمهای آمریکا.
روزنامه آرمان در یادداشتی نوشت : نرخ تورم و سطح عمومی قیمتها ناشی از تصمیماتی است که دولت و مقامات تصمیمگیرنده در حوزههای پولی و ارزی اتخاذ میکنند. تاثیر سیاستهای مالی دولت و سیاستهای پولی و بانکی بانک مرکزی نه به صورت آنی بلکه حداقل پس از شش ماه دیده میشود؛ به این معنی که تصمیماتی که در حوزه اقتصادی گرفته میشود الزاما در همان مقطع منجر به تورم نمیشود و با گذر زمان و طی ماههای مختلف آرام آرام آثارشان را بر #اقتصاد سرازیر میکنند. پس از ابعاد روانی سیاستهای دولت، واقعیاتی اقتصادی باعث افزایش تورم میشوند.
در قبال این میزان افزایش تورم باید دید که آیا تولید هم به همین میزان افزایش داشته است یا خیر؟ پاسخ مشخص است. در حال حاضر تولید ایران حتی به اندازه سال ۹۰ نیز نیست. رشد فعالیتهای غیرمولد که هیچ ارزش افزودهای هم نداشتند به جای فعالیتهای مولد که میتوانند باعث رشد تولید شوند باعث شد که #نقدینگی فعلی موجود سرگردان باشد و باعث افزایش تورم شود. همانطور که پیشبینی شده بود آثار تمام اینها در سه ماهه دوم سال ۹۷ دیده شد و تورم تکرقمی که از سوی دولت اعلام میشد به حدود ۱۴ درصد رسیده است؛ هرچند بر سر تورم اعلامی دولت نیز شبهه وجود دارد و چندان نمیتوان آن را مستند دانست اما بر اساس محاسبات خود دولت نیز تورم تک رقمی، دو رقمی شد و در آینده افزایش نیز خواهد یافت. زیرا اثرات اقدامات پیشین دولت در آینده معلوم خواهد شد.
موضوع قابل اشاره دیگر این است که شاید برخی بگویند با اعمال تحریمهای نفتی قریبالوقوع آمریکا میزان درآمد دولت کاهش مییابد و به تبع آن تورم بیش از این خواهد شد؛ گرچه به دلایل فوق به نظر میرسد که تورم در ماههای آتی نیز افزایش مییابد، اما این موضوع را چندان نمیتوان به کاهش صادرات نفت ایران نسبت داد زیرا با کاهش #صادرات نفتی ایران، قیمت نفت جهانی افزایش مییابد؛ چنانچه نرخ هر بشکه نفت به طور میانگین در دو سال گذشته زیر ۵۰ دلار بود، اما اکنون به بالای ۷۰ دلار رسیده است و نباید تورم فزاینده آینده را نشأت گرفته از تحریمهای نفتی آمریکا دانست. در نهایت میتوان چنین دریافت که میزان تولید در کنترل تورم نقشی اساسی دارد و ضرورت دارد که دولت بیش و پیش از همه موضوعات بر این موضوع توجه کند.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ناراحتی عجیب از رد لایحه موردنظر خزانهداری آمریکا
🔸اقدام به موقع و انقلابی شورای نگهبان در رد لایحه CFT (یکی از مطالبات کمیته FATF) با ناخرسندی عجیب برخی مدعی اصلاحطلبی و اعتدال مواجه شد.
میرزایی عضو فراکسیون امید در این باره به ایلنا گفت: ایرادهای شورای نگهبان به لایحه CFT گل به خودی است.
وی مدعی شد: بعد از تصویب CFT در مجلس بازار واکنش مثبت نشان داد و آرام شد، الان که بانک مرکزی ورود کرده و درمقابل آمریکا خوب عمل کرده و دنبال مدیریت اوضاع است، چرا با این کارها گل به خودی میزنیم آن هم بدون اینکه پیام قاطعی به دشمن بدهیم.
وی همچنین به خبرآنلاین گفت: اینکه درست در روز 13 آبان بحث رد لایحه CFT را اعلام میکنیم تا به اصطلاح پاسخ تحریمهای آمریکا را داده باشیم اتفاقا این نه پاسخی درخور بلکه یک گل به خودی است. آمریکا مدتها است در عرصه اقتصادی و سیاسی علیه ما فضاسازی میکند بعد ما با رد این لایحه دقیقا درجهت خواست آنها حرکت میکنیم.
در همین حال علیرضا رحیمی دیگر عضو فراکسیون امید مدعی شده لایحه CFT برای امنیت ملی مفید است و شورای نگهبان نباید رد میکرد.
همچنین محمد مهاجری از گردانندگان سایت خبرآنلاین (تیم انتظامی و معزی، دو تن از مدیران دولتی) در این زمینه نوشت: رد لایحه CFT توسط شورای نگهبان، آن هم در روز 13 آبان، هدیه به ترامپ نیست؟ رئیسجمهور آمریکا کینهاش علیه ملت ایران واضح است؛ آقایان شورای نگهبان که دوست ملتند با چه توجیهی، ملت را در این وانفسا، تحریم میکنند؟ پای تبعاتش میایستند یا همراه بقیه دلواپسان پشت مردم را خالی میکنند؟
درباره این قبیل موضعگیریهای عجیب و مشکوک باید پرسید که آیا افراد مذکور آمریکایی یا همسو با آمریکا هستند که از رد لوایح مطلوب رژیم آمریکا درباره FATF و #CFT ناراحت میشوند؟ آیا خبر ندارند که خزانهداری آمریکا ضمن کنترل بر مافیای FATF (ازطریق دستیار خود) چند بار بر الحاق ایران به FATF برای کنترل معاملات و تراکنشهای مالی ایران و اعمال تحریم دقیقتر و همچنین واداشتن ایران به خودتحریمی از داخل اصرار دارد؟!
نکته دوم اینکه در ماجرای برجام نیز با ایجاد برخی هیجانهای مصنوعی، از واکنش مثبت بازار به امتیازدهی به دشمن خبر دادند اما با سپری شدن دو سال از اجرای برجام (یک سال قبل از خروج ترامپ)، بازار و اقتصاد ما در رکود عمیق ناشی از نتایج منفی برجام فرو رفت.
ثالثا، گل به خودی را باید در عملکرد مدعیان اصلاحطلبی و اعتدال جستوجو کرد که بارها سر بزنگاه، خزانه را خالی و کشور را محتاج توافق به هر قیمت نشان دادند و افکار عمومی را از بلوف نظامی آمریکا ترساندند و پس از آن هم به ترامپ تضمین پیشاپیش دادند که حتی درصورت خروج آمریکا از برجام، در برجام میمانند! بدین ترتیب ترامپ احمق بود اگر از برجام خارج نمیشد و به تعهدات آمریکا وفادار میماند. او میدید اینها صراحتا و صادقانه(!) میگویند تعهدات یکطرفه خود را در برجام به اجرا میگذارند. درواقع حامیان الحاق به FATF میگویند با وجود برگشت خوردن چک برجام و آشکار شدن کلاهبرداری آمریکا و اروپا، امتیازهای امنیتی جدید بدهیم و دوباره وعده بگیریم!
خودتحریمی و گل به خودی زمانی بود که برخی دستگاههای دولتی وقیحانه به بانکها بخشنامه کردند با افراد و نهادهای حاضر در فهرست تحریمهای وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا، همکاری نکنند! آیا امنیت ملی را اینگونه پاس میدارند و تامین میکنند؟!
نکته قابل تامل دیگر اینکه از 200 کشور جهان تنها 37 کشور عضو FATA هستند و چرخ اقتصاد 160 کشور، بدون #FATF و الحاق به آن میچرخد. درواقع وکیلالدولهها و میرزابنویسهای تکنوکراتهای ورشکسته به جای پاسخگو کردن مدیریت فشل و بیحال و بیاعتقاد به ظرفیتهای بزرگ ملی، مشغول بهانهتراشی برای توجیه این سوءمدیریت هستند.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️خودتان را به آن راه نزنید!
#حسین_شریعتمداری
🔸️ دیروز شورای نگهبان در اقدامی هوشمندانه و با استناد به متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، لایحه الحاق کشورمان به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم-CFT- را رد کرد و روز تاریخی ۱۳ آبان را که ترامپ با انتخاب آن به عنوان «روز بازگشت تحریمها» در پی انتقام از ملت ایران بود، به عزای آمریکا و متحدان بیرونی و دنبالههای داخلی آن تبدیل کرد. در اینباره گفتنیهایی هست؛
۱- نزدیک به دو سال است که دولت با زیر پا گذاشتن اصل ۷۷ قانون اساسی و بدون اطلاع مجلس، کشورمان را در مقابل FATF متعهد کرده است! و بیش از ۳۷ بند از ۴۱ بندِ تعهداتی FATF را اجرا میکند! و تنها ۴ بند که نیاز به تصویب قانون دارد را- اجباراً- در قالب لایحه به مجلس ارائه کرده است! لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم-CFT- که دیروز از سوی شورای نگهبان به علت مغایرت با قانون اساسی و موازین اسلامی رد شد، یکی از این چهار لایحه است.
گفتنی است که لایحه مقابله با پولشویی در سال ۱۳۸۱ به مجلس رفته و تصویب شده بود ولی دولت کنونی با توجه به تعهدی که بدون رعایت قانون اساسی به گروه اقدام مالی FATF داده است این لایحه را مطابق نظر آنان اصلاح کرده و برای تصویب به مجلس فرستاده بود! بنابراین، اصلاحیه مورد اشاره دیکتهای است که دولت به نمایندگی از FATF نوشته و برای تصویب به مجلس داده است!
۲- این لایحه ( #CFT ) زیر تابلوی فریبنده مقابله با تامین مالی تروریسم تدوین شده است ولی نکته مهم آن است که تعریف ما و غرب از تروریسم و گروههای تروریستی، متفاوت و حتی متضاد است و مدیران و برنامهریزان گروه اقدام مالی FATF با صراحت و رسما اعلام کردهاند که تعریف جمهوری اسلامی ایران از «تروریسم» را نمیپذیرند و ایران باید تعریف FATF را ملاک عمل خود قرار بدهد! دولت و مجلس ادعا میکنند که درباره مصداق و تعریف تروریسم «حق تحفظ» دادهایم! که در این خصوص باید گفت؛
الف- گروه اقدام مالی FATF در آخرین بیانیه خود شروط ۹ گانهای را برای ایران اعلام کرده است و در اولین شرط تاکید میکند که جمهوری اسلامی ایران باید تعریف FATF از تروریسم و مصادیق آن را بپذیرد. در این بند آمده است: ایران باید به نحو مناسبی تامین مالی تروریستها را جرم انگاشته و از جمله معافیت گروههای تحریم شده را که «در تلاش برای پایان دادن به اشغالگری خارجی، نژادپرستی و استعمار هستند»، حذف نماید. بنابراین، ادعای دولت و نمایندگان موافق این لایحه خلاف واقع است.
ب- ادعا کرده و میکنند که «نه در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و نه لیست خزانهداری آمریکا نام هیچ یک از سرداران و مسئولان ایرانی وجود ندارد بلکه این قطعنامهها شامل لیست افراد و گروههای القاعده، طالبان و داعش! است. این ادعا نیز دروغ محض است چرا که در سایت وزارت خزانهداری آمریکا از سازمان صدا و سیما، وزارت اطلاعات، سپاه و وزارت دفاع و در قطعنامههای شورای امنیت ملی از فریدون عباسی، محمدرضا نقدی و قاسم سلیمانی به عنوان حامیان تروریسم نام برده شده و براساس قرارداد FATF اموال این افراد باید توقیف و مصادره شود! در بند دوم از شروط ۹ گانه FATF نیز تاکید شده است که؛ منظور از مصادیق تروریست همان قطعنامههای سازمان ملل است و از ایران خواسته است اموال و داراييهای آنها را شناسایی و بلوکه کند و از انجام تراکنشهای مالی توسط آنان خودداری ورزد! اکنون باید گفت؛ از برخی نمایندگان مجلس که نقش وکیلالدوله را دارند انتظاری نیست به این نکات توجه داشته باشند چرا که اظهارات آنها نشان میدهد اساسا از موضوع این لوایح اطلاع چندانی ندارند! ولی از دولت و وزارت خارجه انتظار میرود که قبل از اظهارنظرهای خلاف واقع، نیمنگاهی به سایتهای رسمی سازمان ملل و #FATF بیندازند و سپس اظهار نظر کنند! انتظار زیادی است؟!
ج- با پذیرش این کنوانسیون، ایران باید بودجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس، وزارت اطلاعات، وزارت دفاع و... را قطع کرده و تمامی حسابهای بانکی آنها را مسدود کند! و این اقدام که «خودتحریمی» ترجمان دیگر آن است باید تحت نظارت بازرسان کنوانسیون صورت پذیرد تا از انجام آن اطمینان کامل حاصل کنند! چه خوابی برای ما دیدهاند که برای تصویب این لایحه ذلتبار سر و دست میشکنند؟!